ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תודעה שופעת אהבה ✔בודהיזם - פירות הפרושים - חלק 2 ✔החלק הבינוני על מוסרית (Majjhimasla) בעוד, רבותיי, שישנם פרושים וברהמינים... - ידע להצליח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨בודהיזם - פירות הפרושים - חלק 2
החלק הבינוני על מוסרית (Majjhimasla)

בעוד, רבותיי, שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, ובאופן מתמיד מזיקים לזרעים המתרבים משורשים, גזעים, נבטים וזרעים, הנזיר נמנע מלפגוע בזרעים וצמחים. כך הנזיר משלים את מוסריותו.

בעוד ישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר ממשיכים להשתמש במצרכים מאוחסנים, כגון אוכל, משקאות, בגדים, כלי רכב, מיטות, בשמים ובשר, הנזיר נמנע משימוש במצרכים כאלו.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר ממשיכים להיות נוכחים במופעי ריקוד, שירה, נגינה, תיאטרון, הקראת בלדות, מופעי מחיאות כף, מצלתיים ותופים, מופעים אומנותיים, מופעי אקרובטיקה ופעלולים, קרבות פילים, סוסים, שוורים, פרים, תיישים, איילי ניגוח, תרנגולים, ושליוים, קרבות קני עץ, אגרוף והאבקות, קרבות מומחזים, תהלוכות, תצוגות מערכי קרב, ותצוגות לוחמים. הנזיר נמנע להיות נוכח במופעים כאלו.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר משתתפים במשחקים ושעשועים מעין אלו [33]: שחמט על לוח של שמונה שורות, שחמט על לוח של עשר שורות, 'לוח באוויר', קלס, דוקים, משחקי קוביות, משחקי מקלות, יצירת תמונות באמצעות טבילת ידיים בצבע, משחקי כדור, נשיפות במקטרות צעצוע עשויות עלים, משחק במחרשות מיניאטוריות, קפיצות סלטות, משחק בתחנות רוח מנייר, משקלי צעצוע, מרכבות צעצוע, קשתות צעצוע, ניחוש אותיות הנכתבות באוויר או על גבו של אדם, ניחוש מחשבות של אחר, חיקוי סוגים שונים של מומים - הנזיר נמנע ממשחקים ושעשועים כאלו.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר משתמשים במיטות ומושבים גבוהים ומפוארים, כורסאות מרווחות, כסאות בדמויות חיות מגולפות, כיסויים עשויים טלאים צבעוניים, כיסויים עם שיער מצד אחד או משני הצדדים, כיסויי משי, כיסויים רקומים עם או בלי אבני חן, שטיחים לפילים, לסוסים או למרכבות, שטיחים מעור אנטילופה, ספות עם סוככים או עם כריות אדומות לראש ולרגליים - הנזיר נמנע משימוש במיטות ומושבים מפוארים כאלו.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר משתמשים באמצעים שונים לייפוי וקישוט עצמי כגון: מריחת הגוף באבקות ריחניות, עיסוי בשמנים, רחצה במים מבושמים, מוצרי קוסמטיקה, צמידים, עטרות, מקלות הליכה מעוצבים, שפופרות תרופות מקושטות, חרבות לקישוט, מגני שמש, סנדלים רקומים, טורבאנים, אבני חן, מברשות מזנב יאק, גלימות לבנות ארוכות מעוטרות בגדילים - הנזיר נמנע מלהשתמש באמצעים כאלו ליפויי וקישוט.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר משתתפים בשיחות סרק על נושאים כגון מלכים, שודדים ושרי ממשלה, צבאות, סכנות, מלחמות, מאכלים, משקאות, בגדים, מיטות, זרים, בשמים, קרובי משפחה, כלי - רכב, כפרים, יישובים וערים, ארצות, נשים, גיבורים, שיחות רחוב ורכילות, שיחות על אלו שאינם עוד, דיבורי סרק ופטפוטים, ספקולציות אודות העולם והים, שיחות על קיום ואי - קיום - הנזיר נמנע משיחות סרק שכאלו.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר עוסקים בהתנצחויות וויכוחים כגון: 'אתה לא מבין את תורת הלימוד [34] והמשמעת הזו - אני כן מבין! ', 'כיצד אתה יכול להבין את התורת הלימוד והמשמעת הזו? ', 'דרכך מוטעית - דרכי היא הנכונה! ', 'אני עקבי. אתה אינך עקבי! ', 'אתה אמרת בסוף את מה שהיית אמור לומר בהתחלה, ואמרת בהתחלה את מה שהיית אמור לומר בסוף! ', 'מה שלקח לך זמן רב להמציא כרגע הופרך! ', 'טיעונך הופרך, הובסת! ', 'קדימה, נסה להציל את עמדתך, התר את עצמך מהסבך אם אתה יכול! ' - הנזיר נמנע מהתנצחויות וויכוחים כאלו.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר עוסקים בשליחויות והעברת הודעות, למלכים, שרי ממשלה, קְהַטִיָות, ברהמינים, בעלי - בית, או לבחורים צעירים, האומרים: 'לך לכאן, לך לשם! קח את זה, הבא את זה משם! ' - הנזיר נמנע מהעברת הודעות ושליחויות כאלו.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר עוסקים ברמאויות, מילמולים, מתן רמזים, פגיעה בשמם של אחרים ורדיפה אחר רווחים אישיים - הנזיר נמנע מהונאות כאלו. כך הנזיר משלים את מוסריותו.

החלק הארוך על מוסריות (Mahsla)

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר מתפרנסים מאומנויות נמוכות, דרכי פרנסה לא נכונות, כגון: גילוי עתידות, ניבוי על פי סימנים, אותות מבשרי רע, חלומות, כתמי לידה, כרסומי עכברים, קורבנות אש, קורבנות ממצקת, של קליפות, אבקת אורז, גרגירי אורז, חמאה ושמן, מהפה או קורבנות דם, קריאת טביעות אצבעות, ניבוי באם שטח מתאים לבניית בית או גינה, מיומנות בלחשים, תורת הרוחות, תורת בתי עפר, תורת הנחשים, תורת הרעלים, תורת העקרבים, תורת העכברושים, תורת הציפורים, תורת העורבים, ניבוי אורך חיי אדם, כישוף נגד חיצים, ידיעת קולות החיות - הנזיר נמנע מאומנויות נמוכות כאלו ודרכי פרנסה לא נכונות.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר מתפרנסים מאומנויות נמוכות, דרכי פרנסה לא נכונות כגון: פענוח משמעות סימנים לקביעת מזל על פי אבני חן, בגדים, מקלות, חרבות, חניתות, חצים, קשתות, כלי נשק אחרים, נשים, גברים, נערים, נערות, עבדים, שפחות, פילים, סוסים, שוורים, פרים, פרות, עיזים, תיישים, איילים, שליוים, איגואנות, עכברי - במבוק, צבים וחיות אחרות - הנזיר נמנע מאומנויות נמוכות כאלו ודרכי פרנסה לא נכונות.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר מתפרנסים מאומנויות נמוכות, דרכי פרנסה לא נכונות, מתחזיות כגון: 'המנהיגים יובילו את הצבא קדימה - המנהיגים יסוגו לאחור', 'המנהיגים שלנו יתקפו והמנהיגים האחרים יסוגו', 'המנהיגים האחרים יתקפו והמנהיגים שלנו ייסוגו', 'המנהיגים שלנו ינצחו והמנהיגים האויבים יובסו', 'המנהיגים האחרים ינצחו והמנהיגים שלנו יובסו', 'כך צד אחד יזכה בניצחון והאחר בתבוסה' - הנזיר נמנע מאומנויות נמוכות כאלו ודרכי פרנסה לא נכונות.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר מתפרנסים מאומנויות נמוכות, דרכי פרנסה לא נכונות, כגון: ניבוי של ליקוי ירח, ליקוי חמה, ליקוי כוכבים, תחזיות שהשמש והירח יחוגו במסלולם הנכון או יסטו ממנו, שכוכב יחוג במסלולו הנכון או יסטה ממנו, שתהיה נפילת מטאורים, שיהיה הבזק אור בשמים, שתהיה רעידת אדמה, שיהיו רעמים, תחזיות של מועדי זריחת ושקיעת השמש, האפלה או הארה של הירח, השמש או הכוכבים - הנזיר נמנע מאומנויות נמוכות כאלו ודרכי פרנסה לא נכונות.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר מתפרנסים מאומנויות נמוכות, דרכי פרנסה לא נכונות, כגון: ניבוי גשמים, בצורת, קציר טוב, רעב, ביטחון, סכנות, מחלות, בריאות, או שמתפרנסים מחשבונאות, חישוב, הערכות, חיבור שירה, פילוסופיה - הנזיר נמנע מאומנויות נמוכות כאלו ודרכי פרנסה לא נכונות.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר מתפרנסים מאומנויות נמוכות, דרכי פרנסה לא נכונות כגון: עריכת טקסי נישואין, אירוסין וגירושין, קביעת מועדים מתאימים לחיסכון או הוצאת כספים, למזל טוב ורע, ביצוע הפלות, הטלת כשפים לשיתוק הלשון, לשיתוק הלסת, לגרימת אובדן שליטה בידיים, לגרימת חירשות, המשיגים תשובות נבואיות בעזרת מראה, נערה או ישות שמיימית, הסוגדים לשמש, הסוגדים למַהָאבְּרַהְמָא, המוציאים להבות מהפה, המתפללים למזל טוב מישויות שמיימיות - הנזיר נמנע מאומנויות נמוכות כאלו ודרכי פרנסה לא נכונות.

בעוד שישנם פרושים וברהמינים, החיים מאוכל הניתן מידי מאמינים, אשר מתפרנסים מאומנויות נמוכות, דרכי פרנסה לא נכונות כגון: נדירת נדרים לישויות שמימיות כפיוס ומילוי הבטחות כאלו, הטלת לחשים של בתי עפר, הטלת לחשים להגדלת און או לגרימת אימפוטנציה, הכנת וקידוש אתרים להקמת בית, הכנת טקסים לשטיפות ורחצות, הקרבת קורבנות, מתן סמי הקאה, תרופות משלשלות, תרופות נגד כיח וליחה, מתן תרופות אוזניים, עיניים ואף, משחות ומשחות נגד, עריכת ניתוחי עיניים, ניתוחים אחרים, טיפול בכף הרגל, מתן משחות לריפוי תופעות לוואי של תרופות קודמות - הנזיר נמנע מאומנויות נמוכות כאלו ודרכי פרנסה לא נכונות. כך הנזיר משלים את מוסריותו.

הוד רוממותך, אז הנזיר בעל התנהגות מוסרית מושלמת שכזו לא רואה כל סכנה בשום מקום בזכות ריסונו המוסרי. בדומה ללוחם אציל משוח - ראש שהביס את כל אויביו אשר אינו רואה סכנה מאויביו בשום מקום, כך הנזיר, בזכות ריסונו המוסרי, לא רואה סכנה בשום מקום. הוא חווה בעצמו אושר חסר אשמה הנוצר משמירה על התנהגות מוסרית אצילית. בדרך זו, הוד רוממותך, הנזיר מושלם במוסר.

ריסון החושים (Indriyasavaro)

וכיצד, הוד רוממותך, נזיר שומר על דלתות החושים? הנה, כאשר נזיר רואה עצם נראה עם העיניים, הוא אינו נתפס בסימניו העיקריים או בפרטיו המשניים. כיוון שאם היה פועל ללא ריסון חוש - הראייה, תופעות מזיקות כגון חמדנות וצער היו עלולות להשתלט עליו, לכן הוא שומר ומגן על חוש הראייה, הוא מתאמן בריסון העין. כאשר הוא שומע צליל עם האוזניים... מריח ריח עם האף... טועם טעם עם הלשון... חש תחושה בגוף... תופס אובייקט מנטלי בתודעה, הנזיר לא נתפס בסימניו העיקריים או בפרטיו המשניים. כיוון שאם היה פועל ללא ריסון החוש המנטלי, תופעות מזיקות כגון חמדנות וצער היו עלולות להשתלט עליו, לכן הוא שומר ומגן על החוש המנטלי, הוא מתאמן בריסון התודעה. וכך הוא חווה בעצמו אושר עילאי חסר אשמה הנובע משמירה אצילית על החושים. בדרך זו, הוד רוממותך, נזיר שומר על דלתות החושים.

קשב ומודעות בהירה (Satisampajaa)

וכיצד, הוד רוממותך, הנזיר מבסס קשב ומודעות בהירה? הנה, נזיר נוהג במודעות בהירה כאשר הוא הולך קדימה ואחורה, כאשר הוא מביט לפנים או לאחור, כאשר הוא מתכופף או מתמתח, הוא מודע בבהירות למה שהוא עושה. כאשר הוא לובש את גלימותיו החיצוניות והפנימיות, כאשר הוא נושא את קערת הנדבות, הוא מודע בבהירות למה שהוא עושה. כאשר הוא אוכל, שותה, לועס ובולע, הוא מודע בבהירות למה שהוא עושה. כאשר הוא עושה את צרכיו ומטיל את מימיו, הוא מודע בבהירות למה שהוא עושה. כאשר הוא הולך, עומד, יושב, שוכב, קם, מדבר ושותק, הוא מודע בבהירות למה שהוא עושה. בדרך זו נזיר מבוסס בקשב ומודעות בהירה.

הסתפקות במעט (Santoso)

וכיצד, הוד רוממותך, הנזיר שבע רצון? הנה, נזיר מסתפק בגלימות להגנה על גופו ואוכל נדבות להשביע את קיבתו, ולוקח אתו רק את הנחוץ לו לאן שהוא הולך. כפי שציפור עפה עם כנפיה כמשא יחיד, כך נזיר מסתפק בגלימות להגנה על גופו ואוכל נדבות להשביע את קיבתו, ולוקח איתו רק את הנחוץ לו לאן שהוא הולך. בדרך זו, הוד רוממותך, הנזיר שבע רצון.

נטישת ההפרעות (Nvaraappahna)

כאשר הוא בעל התנהגות מוסרית אצילית, בעל ריסון חושים אצילי, בעל קשב ומודעות בהירה אצילית, ובעל שביעות רצון אצילית זו, הוא מוצא מקום שהייה מבודד - בתוך יער, למרגלות עץ, ערוץ נחל, מערה בצלע הר, אזור שריפת גופות, מעבה ג'ונגל, או באוויר הפתוח על ערמת קש. אז, לאחר שחזר מסבב נדבות וסיים לאכול, הוא מתיישב ברגליים מסוקלות, מחזיק את גופו זקוף, ומבסס את עצמו בקשב [35].

לאחר שזנח תשוקות ארציות, הוא חי עם תודעה חופשיה מתשוקות ארציות, ותודעתו מטוהרת מהן. לאחר שזנח זדון ושנאה, הוא חי עם תודעה שופעת אהבה [36] לרווחת כל היצורים החיים ותודעתו מטוהרת מזדון ושנאה. לאחר שזנח קהות - חושים ועייפות, הוא חי תופס אור [37], עירני ובעל מודעות בהירה ותודעתו מטוהרת מקהות - חושים ועייפות. לאחר שזנח חוסר - מנוחה ודאגה, הוא חי בשלווה פנימית ותודעתו מטוהרת מחוסר - מנוחה ודאגה. לאחר שזנח ספק, הוא חי חסר ספק, ללא בילבול לגבי מה טוב ומועיל ותודעתו מטוהרת מספק.

כמו אדם שלקח הלוואה כדי לפתח את עסקיו ולאחר שעסקיו שגשגו היה מחזיר את חובותיו ועם מה שנותר לו היה מפרנס אישה. יתכן שהאדם היה חושב לעצמו: 'קודם לכן פיתחתי את עסקיי באמצעות הלוואה, וכעת הם משגשגים... ' וכתוצאה מכך היה שמח ומאושר.

כמו אדם שהיה חולה, סובל, במחלה אנושה, חסר תיאבון וחלש גופנית, ולאחר זמן מה היה מחלים ומתאושש ומקבל שוב תיאבון וכוחו הגופני היה שב אליו. יתכן שהאדם היה חושב לעצמו: 'קודם הייתי חולה... ', וכתוצאה מכך היה שמח ומאושר.

כמו אדם שהיה כלוא בבית סוהר ולאחר זמן מה היה משתחרר מבית הכלא ללא אובדן לגופו או לרכושו. יתכן שהאדם היה חושב לעצמו: 'קודם הייתי כלוא בבית סוהר... ', וכתוצאה מכך היה שמח ומאושר.

כמו שאדם שהיה עבד, חסר עצמאות, כפוף לאחרים, לא היה יכול ללכת לאן שרצה ולאחר זמן מה היה משתחרר מעבדות והיה חופשי ללכת לאן שרצה. יתכן שהאדם היה חושב לעצמו: 'לפני כן הייתי עבד... ', וכתוצאה מכך היה שמח ומאושר.

כמו שאדם בעל עושר ורכוש רב היה יוצא למסע לאורך דרך מדברית בה סכנות רבות וקשה להשיג אוכל, ולאחר זמן מה הוא היה חוצה את המדבר ומגיע בבטחה אל כפר מוגן וחופשי מסכנה. האדם היה חושב לעצמו: 'קודם הייתי בסכנה, כעת אני מוגן בתחום הכפר' וכתוצאה מכך היה שמח ומאושר.

כל עוד שנזיר אינו רואה בעצמו את זניחתן ואי - הופעתן של חמש ההפרעות [38], הוא מתייחס אליהן כחוב, כמחלה, כמאסר בבית כלא, כעבדות, כמסע בדרך מדברית. אך כאשר הוא רואה שחמש ההפרעות האלו נזנחו בו ונעלמו, זה כאילו היה חופשי מחוב, ממחלה, ממאסר בבית סוהר, מעבדות, מסכנות המדבר.

הג'האנה הראשונה (Pahamajjhna)

כאשר הוא רואה שחמש ההפרעות האלו נזנחו בו, עולה בו שמחה, ומשמחה נוצרת תחושת התעלות, כאשר תודעתו מלאה בתחושת התעלות, גופו הופך שקט ורגוע, וכשגופו שקט הוא חווה אושר, ובהיותו מאושר, תודעתו הופכת מרוכזת. כך מנותק מתאוות חושים, מנותק ממצבים מנטליים מזיקים, הוא נכנס ושוהה בג'האנה הראשונה, בה יש חשיבה והרהור, הנולדת מהנתקות, מלאה בתחושות התעלות ושמחה [39], והוא ממלא, פורש, סופג, ומקרין אותן בכל גופו כך שלא נותרת נקודה אחת בכל גופו ללא תחושות ההתעלות והשמחה האלו הנולדות מהנתקות.

כפי שמשרת אמבט מיומן או השוליה שלו היו לַשִים אבקת סבון יחד עם מים בתוך כיור מתכת, ויוצרים מהם כדור רך, כך שהכדור עשוי אבקת סבון היה הופך גוש סַפוּג בשמן, עטוי שמן שדבר לא זולג ממנו. באותו אופן הנזיר ממלא, פורש, סופג, ומקרין את תחושות ההתעלות והשמחה בכל גופו כך שלא נותרת נקודה אחת בכל גופו ללא תחושות ההתעלות והשמחה האלו הנולדות מהנתקות. זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו [40].

הג'האנה השניה (Dutiyajjhna)

שוב, עם השקטת החשיבה וההרהור, בהשגת שלווה פנימית ואחדות התודעה, הנזיר נכנס ושוהה בג'האנה השנייה, בה אין חשיבה והרהור, הנולדת מריכוז, מלאה בתחושות התעלות ושמחה. ועם תחושות ההתעלות והשמחה האלו הנולדות מריכוז הוא ממלא את גופו כך שלא נותרת נקודה אחת בכל גופו ללא התחושות האלו.

כפי שאגם עמוק שמימיו נובעים בקרקעיתו, ואין זרימת מים ממזרח, מערב, צפון, או דרום, ומתמלא רק לעיתים ממקלחות גשם מתונות, ועדיין זרם של מים קרים הנובעים מתוך האגם, היו מתפרשים, ממלאים ונספגים בכל האגם, כך שלא היתה ולו נקודה אחת בכל האגם שאינה ספוגה במים הקרים. כך גם עם תחושות ההתעלות והשמחה הנולדות מריכוז, הנזיר ממלא את גופו בהן כך שלא נותרת נקודה אחת בכל גופו ללא התחושות האלו. גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

הג'האנה השלישית (Tatiyajjhna)

שוב, עם התפוגגות תחושת ההתעלות, הנזיר נותר שליו, קשוב ובמודעות בהירה, וחווה בעצמו את השמחה אשר עליה האציליים אומרים: 'מאושר הוא זה אשר חי בקשב ואיזון נפשי', והוא נכנס ושוהה בג'האנה השלישית. ועם השמחה הזו ללא תחושת התעלות הוא ממלא את גופו כך שלא נותרת נקודה אחת בכל גופו ללא התחושות האלו.

כפי שבבריכת לוטוסים כחולים, אדומים או לבנים [41] בה הפרחים שנולדו בתוך המים, צמחו בתוך המים, מעולם לא עלו מעל קו המים, וניזונים ממעמקי המים, הלוטוסים הכחולים, האדומים והלבנים היו ספוגים ומלאים במים קרים, כך גם הנזיר מלא בתחושות שמחה ללא תחושת התעלות כך שלא נותרת נקודה אחת בכל גופו ללא התחושות האלו. גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

הג'האנה הרביעית (Catutthajjhna)

שוב, לאחר שהנזיר ויתר על הנאה וכאב ועם העלמותם של שמחה ועצב קודמים, הוא נכנס ושוהה בג'האנה הרביעית, אשר מעבר להנאה וכאב, מטוהרת באיזון נפשי וקשב. והוא יושב ממלא את גופו בטוהר ובבהירות מנטלית, כך שלא נותרת נקודה אחת בכל גופו ללא התחושות האלו.

כפי שאדם היה יושב מכוסה מראשו ומטה בבד לבן, כך שלא היה חלק אחד בכל גופו שאינו עטוי בבד לבן. כך הנזיר יושב כשגופו ספוג בטוהר ובבהירות מנטלית, כך שלא נותרת נקודה אחת בכל גופו ללא התחושות האלו. גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

ידיעות תבוניות (Vipassana)

וכך, עם תודעה מרוכזת, מטוהרת ונקייה, חסרת דופי, חופשיה מפגמים [42], נוחה, מוכנה, מבוססת ושלווה, הוא מכוון ומטה את תודעתו לידיעה וראייה. והוא יודע: 'גוף זה הינו חומרי, מורכב מארבעת היסודות הראשיים, נולד מאם ואב, ניזון מאורז ודייסה, ארעי, נתון לפציעה ושריטה, לשבירה ולהרס, וזו התודעה הכבולה לו ותלויה בו [43] '.

כפי שדרך אבן - חן בֵּרִיל [44] צלולה ומצויינת, חתוכה היטב לשמונה פאות, מבהיקה, חסרת - פגם, מושלמת בכל ההיבטים, היו מושחלים חוטים כחולים, צהובים, אדומים, לבנים או כתומים ואדם בעל ראיה חדה היה לוקח אותה בידו ומתאר באופן זה. הוד רוממותך, כך גם הנזיר, עם תודעה מרוכזת, מטוהרת ונקייה... מכוון ומטה אותה לידיעה וראייה והוא יודע: 'גוף זה הינו חומרי, מורכב מארבעת היסודות הראשיים... וזו התודעה, הכבולה לו ותלויה בו'. הוד רוממותך, גם זה הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

הידיעה של גוף יציר תודעה (Manomayiddhia)

וכך, עם תודעה מרוכזת... מבוססת ושלווה, הוא מכוון ומטה את תודעתו ליצירת גוף יציר - תודעה. מגופו הוא יוצר גוף נוסף, בעל צורה חומרית [45], יציר - תודעה, שלם בכל אבריו ותכונותיו.

כפי שאדם היה שולף קנה סוף מנרתיקו והיה חושב לעצמו: 'זהו קנה הסוף, זהו הנרתיק. קנה הסוף הוא דבר אחד, הנרתיק הוא דבר אחר. כעת קנה הסוף נשלף מתוך הנרתיק. ' או כפי שאדם היה שולף חרב מתוך הנדן שלה והיה חושב לעצמו: 'זוהי החרב, זהו הנדן. החרב היא דבר אחד, הנדן הוא דבר אחר. כעת החרב נשלפה מהנדן. ' או כפי שאדם היה מוציא נחש מהנשל שלו והיה חושב: 'זהו הנחש, זהו הנשל. הנחש הוא דבר אחד, הנשל הוא דבר אחר. כעת הנחש הוצא מהנשל. ' כך גם נזיר עם תודעה מרוכזת... מכוון ומטה אותה ליצירת גוף יציר - תודעה. הוא יוצר מגופו גוף אחר בעל צורה חומרית, יציר - תודעה, שלם בכל אבריו ותכונותיו. גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

הידיעה של כוחות על טבעיים (Iddhividhaa)

וכך, עם תודעה מרוכזת... מבוססת ושלווה, הוא מכוון ומטה את תודעתו למגוון כוחות על - טבעיים [46]. וכך הוא נהנה מכוחות שונים: בהיותו אחד, הוא הופך לרבים - בהיותו רבים, הוא הופך לאחד. הוא מופיע ונעלם. הוא עובר דרך גדרות, חומות והרים כאילו עבר דרך אוויר. הוא צולל פנימה והחוצה מהאדמה כאילו הייתה מים. הוא הולך על מים מבלי לשקוע כאילו זו הייתה אדמה. הוא עף באוויר בישיבה ברגליים מסוקלות כמו ציפור עם כנפיים. הוא אפילו נוגע ומכה בידו בשמש ובירח, עד כמה שהם אדירים וחזקים [47]. והוא מטייל בגופו עד עולמות הברהמא.

כפי שקדר מיומן או שוליתו יכולים ליצור מחימר טוב כל כלי בו היו חפצים, או כפי שפסל שנהב מיומן או שוליתו יכולים ליצור משנהב טוב כל פריט שנהב בו היו חפצים. או כפי שצורף מיומן או שוליתו יכולים ליצור מזהב טוב כל פריט זהב בו היו חפצים - כך גם נזיר עם תודעה מרוכזת... מכוון ומטה את תודעתו על מגוון כוחות על - טבעיים. וכך הוא נהנה מכוחות שונים. גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

הידיעה של השמיעה השמיימית (Dibbasotaa)

וכך, עם תודעה מרוכזת... מבוססת ושלווה, הוא מכוון ומטה את תודעתו לאוזן - השמיימית. עם האוזן - השמיימית [48], המזוככת והעולה על זו האנושית, הוא שומע את שני סוגי הקולות - האנושיים והשמיימים, בין אם רחוקים או קרובים.

כפי שאדם ההולך לאורך דרך ראשית ושומע קולות של תוף גדול, תוף קטן, שופר, צִלְצָל, או תוף טאם - טאם, היה חושב: 'אלו קולות של תוף גדול, אלו קולות של תוף קטן, אלו קולות של שופר, אלו קולות של צלצל ואלו קולות של תוף טאם - טאם. ' כך הנזיר עם תודעה מרוכזת... שומע את שני סוגי הקולות - האנושיים והשמיימים, בין אם רחוקים או קרובים. גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

ידיעת תודעות של אחרים (Cetopariyaa)

וכך, עם תודעה מרוכזת... מבוססת ושלווה, הוא מכוון ומטה את תודעתו לידיעה של תודעות אחרים. הוא מבין ומבחין בתודעתו בתודעות של יצורים ואנשים אחרים. הוא יודע תודעה אחוזת תשוקה כאחוזת תשוקה ותודעה נטולת תשוקה כנטולת תשוקה, הוא יודע תודעה אחוזת שנאה כאחוזת שנאה ותודעה נטולת שנאה כנטולת שנאה, הוא יודע תודעה מבולבלת כמבולבלת ותודעה נטולת בלבול כנטולת בלבול. הוא יודע תודעה מוכוונת כמוכוונת ותודעה מוסחת כמוסחת. הוא יודע תודעה מפותחת כמפותחת ותודעה לא מפותחת כלא מפותחת. הוא יודע תודעה נעלית כנעלית ותודעה לא נעלית כלא נעלית. הוא יודע תודעה מרוכזת כמרוכזת ותודעה לא מרוכזת כלא מרוכזת. הוא יודע תודעה משוחררת כמשוחררת ותודעה לא משוחררת כלא משוחררת.

כפי שאישה, גבר או בחור צעיר האוהב את מראהו, בוחן את פניו במראה בהירה ומבריקה או בקערת מים צלולים, ובאמצעות בחינה שלהן יודע אם ישנו כתם או לא, כך נזיר עם תודעה מרוכזת... מכוון ומטה את תודעתו לידיעה של תודעות אחרים. הוא מבין ומבחין בתודעתו בתודעות של יצורים ואנשים אחרים. גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

הידיעה של חיים קודמים (Pubbenivsnussatia)

וכך, עם תודעה מרוכזת... מבוססת ושלווה, הוא מכוון ומטה את תודעתו לידיעה של חיים קודמים. הוא נזכר בחיים קודמים רבים: לידה אחת, שתי לידות, שלוש, ארבע או חמש לידות, עשר, עשרים, שלושים, ארבעים או חמישים לידות, מאה לידות, אלף לידות, מאה אלף לידות, הרבה תקופות של התכווצות היקום, הרבה תקופות של התפשטות היקום, הרבה תקופות של התכווצות והתפשטות היקום, והוא נזכר: 'שם שמי היה כזה, השתייכתי לשבט הזה, המראה שלי היה כזה, האוכל שלי היה כזה, חוויותיי של שמחה וכאב היו כאלו, תוחלת חיי היתה כזו. משעברתי מהחיים ההם, הופעתי מחדש שם, שם שמי היה כזה... ומשעברתי מהחיים ההם הופעתי מחדש כאן. ' כך הוא נזכר במספר מחייו הקודמים על צורותיהם ופרטיהם.

כפי שאדם היה הולך מכפרו אל כפר אחר, ואז מהכפר ההוא שוב אל כפר אחר, ומהכפר ההוא היה חוזר אל כפרו שלו. הוא היה חושב לעצמו: 'הלכתי מהכפר שלי אל הכפר ההוא, שם עמדתי, ישבתי, דיברתי או שתקתי באופן מסויים. ומהכפר ההוא הלכתי שוב אל כפר אחר, שם עמדתי, ישבתי, דיברתי או שתקתי באופן מסויים. ומהכפר ההוא שבתי אל הכפר שלי. [49] ' כך נזיר עם תודעה מרוכזת... מכוון ומטה את תודעתו לידיעה של חיים קודמים, והוא נזכר בחיים קודמים... גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

הידיעה של העין השמימית (Dibbacakkhua)

וכך, עם תודעה מרוכזת... מבוססת ושלווה, הוא מכוון ומטה את תודעתו לידיעה של מוות ולידה מחדש של יצורים. באמצעות העין השמימית [50], המזוככת והנעלה על הראייה האנושית, הוא רואה יצורים מתים ונולדים מחדש: פשוטים ואצילים, מוצלחים ולא מוצלחים, ביעדים של אושר ואומללות בהתאם לפעולות שלהם, והוא יודע: 'היצורים האלו, על סמך התנהגותם הרעה בגוף, דיבור ומחשבה, והזלזול שהפגינו כלפי האציליים, וכיוון שהיו בעלי אמונות מוטעות, ופעלו על פי השקפותיהם השגויות - עם התפרקות הגוף, לאחר המוות, מופיעים בעולם תחתון, ביעד אומללות, במישור של צער, בגיהינום. לעומת זאת היצורים האלו, על סמך התנהגותם הטובה בגוף, דיבור ומחשבה, והכבוד שהפגינו כלפי האציליים, וכיוון שהיו בעלי אמונות נכונות ופעלו על פי השקפותיהם הנכונות - עם התפרקות הגוף, לאחר המוות, הופיעו ביעד של אושר, בעולם שמיימי. ' כך עם העין השמימית... הוא רואה יצורים מתים ונולדים מחדש בהתאם לפעולות שלהם.

כפי שבכיכר מרכזית היה בניין רם ונשגב, ואדם בעל ראייה חדה היה עומד בראשו ורואה אנשים נכנסים לבית כלשהו, עוזבים אותו, הולכים ברחוב, או יושבים במרכז הכיכר. והוא היה חושב לעצמו: 'האנשים האלו נכנסים לבית, אלו עוזבים אותו, אלו הולכים לאורך הרחוב, ואלו יושבים במרכז הכיכר. ' כך, נזיר עם תודעה מרוכזת... מכוון ומטה את תודעתו לידיעה של מוות ולידה מחדש של יצורים... והוא רואה יצורים מתים ונולדים מחדש... גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו.

הידיעה של חידלון התחלואים (savakkhayaa)

וכך, עם תודעה מרוכזת, מטוהרת ונקייה, חסרת דופי, חופשיה מזיהומים, נוחה, מוכנה, מבוססת ושלווה, הוא מכוון ומטה את תודעתו לידיעת חידלון התחלואים [51]. והוא יודע כפי שזה באמת: 'זהו סבל. ' הוא יודע כפי שזה באמת: 'זהו מקור הסבל. ' הוא יודע כפי שזה באמת: 'זהו הקץ לסבל. ' הוא יודע כפי שזה באמת: 'זוהי דרך התרגול המובילה לקץ הסבל. ' הוא יודע כפי שזה באמת: 'אלו התחלואים. ' הוא יודע כפי שזה באמת: 'זהו המקור לתחלואים. ' הוא יודע כפי שזה באמת: 'זהו קץ התחלואים. ' הוא יודע כפי שזה באמת: 'זוהי דרך התרגול המובילה לקץ התחלואים'. ובאמצעות ידיעה וראיה תודעתו משוחררת מהתחלואים של תשוקה חושית, מהתחלואים של קיום, ומהתחלואים של בורות, והידיעה מופיעה בו: 'זהו שחרור! ' והוא יודע: 'הלידה הגיעה לקיצה, החיים הרוחניים הגיעו לקיצם, מה שהיה לעשות נעשה, לא נותר דבר לעשות מעבר לכך [52]. '

הוד רוממותך, כפי שבערוץ נחל למרגלות הר היה אגם עם מים צלולים ושקטים, כמו מראה ממורקת, ואדם בעל ראייה חדה העומד על הגדה ורואה קונכיות, צדפות, חול, חלוקי נחל, ולהקות דגים נעות או חסרות תנועה, היה חושב לעצמו: 'זהו אגם עם מים צלולים ושקטים, כמו מראה ממורקת, ובתוכו יש קונכיות, צדפות, חול, חלוקי נחל, ולהקות דגים נעות או חסרות תנועה. ' כך, עם תודעה מרוכזת... הוא יודע: 'הלידה הגיעה לקיצה, החיים הרוחניים הגיעו לקיצם, מה שהיה לעשות נעשה, לא נותר דבר לעשות מעבר לכך. ' גם זה, הוד רוממותך, הינו פרי של חיי הפרישות הנראה כאן ועכשיו, מצוין ומושלם יותר מהקודמים לו ואין פרי אחר של חיי הפרישות המצויין או מושלם יותר ממנו [53]. "

המלך אגאטסטו מכריז על עצמו כתלמיד (Ajtasattuupsakattapaivedan)

לשמע הדברים המלך אגאטסטו הכריז: "מצויין, אדוני, מצויין! זה בדיוק כמו ליישר את מה שהפוך, או לחשוף את מה שמוסתר, או להראות את הדרך הנכונה למי שאבד, או להביא מנורה אל מקום חשוך כך שבעלי ראיה יוכלו לראות צורות, באותו אופן, המכובד הציג את הדהמה בדרכים רבות. אני שם את מבטחי בבודהה, בדהמה, ובסנגהה. יקבל נא אותי גוטמה המכובד כחסיד מעתה ועד סוף חיי!

אדוני, יצר רע גבר עלי [54]. הייתי כה טיפש, מבולבל ומלא זדון, שלמען כתר המלכות קיפחתי את חייו אבי, אדם טוב ומלך צדיק. אנא מהבודהה שיכיר במעשי הרעים למען שארסן את עצמי בעתיד לבוא! [55] "

"אכן, הוד רוממותך, יצר רע גבר עליך, היית כה טיפש, מבולבל ומלא זדון, שלמען כתר המלכות קיפחת את חייו של אביך, אדם טוב ומלך צדיק. אך מאחר והכרת בעבירה שלך, הודת בה והבעת רצון להשתפר בעתיד בהתאם לדהמה, אנו מכירים בכך. כיוון שמי שמכיר בעבירה שלו כעבירה ומביע רצון להשתפר בעתיד בהתאם לדהמה, מתפתח במשמעת האציליים ומשיג ריסון בעתיד. "

כאשר הדבר נאמר, המלך אגאטסטו אמר: "אדוני, כעת עלי ללכת. אני עסוק ויש לי מטלות רבות. "

"הוד רוממותך, עשה מה שעליך לעשות. "

והמלך אגאטסטו שמח ונהנה מדברי הבודהה, קם ממקומו, ברך את הנעלה בכבוד, ועזב תוך שהוא שומר את צד ימינו כלפיו.

לאחר שהמלך אגאטסטו עזב, הבודהה אמר: "נזירים, המלך אבוד, גורלו חתום [56]. אם הוא לא היה מקפח את חייו של אביו, אדם טוב ומלך צדיק שכזה, אז ממש בזמן שישב כאן הייתה עולה בו עין הדהמה [57] הטהורה ללא רבב. "

כך אמר הבודהה. והנזירים שמחו ונהנו מדבריו.

[1] הרופא המלכותי. השיחה בקובץ הסוטות הבינוניות (MN 55) על אכילת בשר מופנית אליו.

[2] ג'יווקה קומארבהצ'ה שלט בשנים 491-459 לפני הספירה הנוצרית. הוא הרג את אביו האציל בִּימְבִּיסָארַה כדי לזכות בכתרו.

[3] Uposatha: כאן מיוחס ליום צום ברהמיני. מאוחר יותר במסגרת הבודהיסטית יום האופוסטהה הוא יום הווידוי של הנזירים.

[4] kattika: קַטִּיקַה, אמצע אוקטובר עד אמצע נובמבר.

[5] נקרא על שם הפרח חבצלת המים (kummuda) אשר פורח בתקופה זו.

[6] 'רוחנו' ברבים מתוך יחס מכובד למלך. מצפונו של אַגָ'אטַסַטּוּ היה טרוד בשל פשעו.

[7] מי שמאמן אנשים (הראויים והמסוגלים לאימון) כפי שאיש סוסים מאלף סוסים.

[8] הבן שבסופו של דבר הרג אותו ולאחר מכן נרצח על ידי בנו שלו.

[9] שמו של נווד ערום ידוע באותה תקופה. השקפות כשלו, המתכחשות לכל גמול או עונש למעשים טובים ורעים, נחשבות כזדוניות במיוחד.

[10] ככל הנראה בשל מצפונו הרע. אך ההערה משקפת את הכבוד העצום (ולא תמיד הראוי) שרכשו למורים נוודים כאלו.

[11] 'מקהלי של מכלאת הפרות' היה מנהיגם של של האג'יביקנים. ראה הערה בסוטה 1 2.38.

[12] בכל פעם הוא חוזר על השאלה במלואה.

[13] Hetu משמעו 'שורש' (לדוגמה, חמדנות, שנאה ואשליה). pacaya משמעו 'תנאי'.

[14] kamma: קַמַּה, במקרה זה אין הכוונה למובן הבודהיסטי של פעולה מכוונת או פעולה רצונית.

[15] בהתאם לחמישה חושים חיצוניים.

[16] של מחשבה, דיבור ומעשה.

[17] 'חצי פעולה', במחשבה בלבד.

[18] kappa: קַפַּה, עידן - תקופת קיום של היקום, זמן התפרסות והתכוווצות היקום.

[19] nga: נאגה, שם לסוג של שד בדמות נחש.

[20] nighi-gabbh: לידה מחדש כנִיגַנְטְהַה.

[21] גם צורת המילה הזו וגם משמעותה מעורפלים (pauv, pavut).

[22] ההשקפה הבודהיסטית בנוגע לפעולה (קַמַּה) נדחית כאן.

[23] 'אג'יטה בעל הבגד השעיר' (הוא לבש גלימה משיער אדם). אג'יטה היה פרוש בעל אמונה מטריאליסטית.

[24] נוצרים לא כתוצאה של אקט מיני.

[25] בעל השקפה של תיאוריה אטומית.

[26] השם שניתן בקנון הפאלי לוַרְדְהַמָאנַה מַהָאוִוירַה (Vardhamna Mahvra, משוער שחי בין השנים 540-568 לפנה"ס), מנהיג הג'איינים המאוזכר מספר פעמים בכתבים, לדוגמה בקובץ הסוטות הבינוניות (MN 56). ניגנטהה משמעו 'חופשי מכבלים'.

[27] Sabba-vri-vrito, sabba-vri-yuto, sabba-vri-dhuto,sabba-vri-phuo. אין זה מייצג את תורת הלימוד הג'אינית המקורית אלא נראה כמו פארודיה של משחק מילים. לג'אינים יש כלל בנוגע לריסון בנוגע למים, והמילה vri יכול להתפרש כ - 'מים', 'ריסון' או אפילו 'חטא', ועוד מספר פירושים מילוליים אחרים הנראים מפוקפקים. ההתייחסות לאדם 'החופשי מכבלים' אך עדיין כבול בצורות ריסון אלו (מה שלא יהיו) הוא פרדוקס מכוון (להבנה יותר מעמיקה של העניין, וולש נעזר בשני מתרגמים אחרים: K.R. Norman, ותרגומו של Ven. aamoli ב - MN56)

[28] pua: סגולות או מעשים טובים אלו אינם מובילים לשחרור, אלא לאושר עתידי (זמני) בעולם הזה או באחר. זו בדרך כלל המטרה של בודהיזם פופולרי, כלומר, החסידים הבודהיסטים שאינם מתרגלים ומכוונים לשחרור מלא אך מבצעים מעשים טובים יזכו באושר עתידי אך זמני בעולם הזה או באחר.

[29] תיאור זה הוא הנוסח הידוע: Iti pi so Bhagav Araham Samm sambuddho vijj carana-sampanno Sugato Lokavidu Anuttaro Purisa damma-srathi satth Deva-manussna Buddha Bhagav ti

[30] Mra: האנשה של המפתה. הוא מופיע בדמות יישות בסוטה 16 בקובץ הסוטות הארוכות. גם מארה וגם ברהמא נתונים למוות ולידה מחדש, ומישרתם נילקחת בידי יישויות אחרות בהתאם לקַמַה שלהן.

[31] deva שוב, הפעם במובן הארצי, כלומר, מלכים או שליטים.

[32] Patimokkh: קוד כללי ההתנהגות של הנזירים כפי שחיבר אותו הבודהה לאורך שנות הקמת מסדר הסנגהה של הנזירים והנזירות. הפטימוקהא כולל 227 כללים לנזירים ו - 311 כללים לנזירות ונכלל בקנון הבודהיסטי של התְהֵרַוָואדַה תחת קובץ הוִינָאיַה בחלק הסוּטַּוִויבְּהַנְגַה (suttavibhanga).

[33] שמות המשחקים במקור מופיעים בהערה לסוטה 1 פסקה 1.14.

[34] dhamma: תורה כלשהי, אין הכוונה לתורת הלימוד של הבודהה המכונה בפשטות 'דהמה'.

[35] Parimukha sati upahapetv: ככל הנראה המשמעות 'לאחר שביסס בעצמו קשב', או 'מביא עצמו למודעות. '

[36] mett: אהבה של רצון טוב. מתורגם גם כאהבה נטולת תשוקה, אהבה חסרת גבולות, אהבה לבבית, טוב לב.

[37] פיתוח תפיסה של אור הוא אמצעי להתגברות על קהות חושים, עייפות ועצלות (לפרטים נוספים, ראה ויסודהה מגה VM 1.140)

[38] nvaraa: נִיוַורַנה. חמש ההפרעות הן תופעות מנטליות מזיקות המונעות ראייה בהירה של המציאות והן: תשוקה ותאווה, שנאה וזדון, קהות - חושים ועייפות, חוסר - מנוחה ודאגה, וספק. חמש ההפרעות מתפוגגות באופן זמני כתוצאה ממצבי הג'האנה.

[39] ptisukha: פִּיטִי - תחושת התעלות. סוּקְהַה - תחושת שמחה או אושר.

[40] בזה מסתכמת התשובה של הבודהה לשאלה הראשונה בפיסקה 39.

[41] Uppala, paduma, parka: שלושה סוגים שונים של לוטוס, בדרך כלל משלושת הצבעים שהוזכרו - כחולים, אדומים ולבנים.

[42] Upakilesa: כדי לבדל אותם מהתחלואים (sav) או המזהמים (kilesa). יתכן והכוונה היא לעשרת 'חוסר השלמויות של התובנות' המאוזכרות בויסודהימגה (VM 20.105). רובם אינם מזהמים בפני עצמם, אך מהווים הפרעות בשלב מסויים של מדיטציית ויפסנא.

[43] רייס דייויס מדגיש שפסקה זו ואחרות מפריכות את הרעיון שההכרה (via) מתגלגלת מחיים לחיים. כיוון שהחניך Sti האמין ברעיון של מעבר ההכרה מחיים לחיים הבודהה גער בו קשות (MN 38). הכרה מקשרת חדשה (paisandhi) מופיעה בעת ההתעברות, אשר תלויה בזו הקודמת (לפרטים נוספים VM 17.164).

[44] Veuriya: צורת גזירה של המילה veruliya, יוונית: beryllos, אנגלית: beryl, בעוד שבגרמנית המילה brille - משקפיים (במקור עשויות מהחומר בריל).

[45] בדיוק כמו הגוף הפיזי. הגוף יציר התודעה (manomay) הוא מה שנתפס בטעות כנפש או נשמה.

[46] Iddhi: למרות שהבודהה מזכיר את הכוחות האלו כאן, כעקרון הוא לא עודד לפתח את התרגולים האלו.

[47] הפרשנות לא נותנת הסבר כאן. 'נוגע ומכה בשמש ובירח' ככל הנראה מיוחס לכוחות על - טבעיים כלשהם ובכל אופן אין לקבל אותם מילולית.

[48] Dibba-sota: שמיעה על - טבעית. היכולת לשמוע צלילים מעבר ליכולת האנושית. היכולת לשמוע קולות וצלילים ממרחק רב, היכולת לשמוע צלילים שאינם בטווח השמיעה האנושית והיכולת לשמוע קולות מעולמות ומישורים שונים.

[49] הפרשנות אומרת ששלושת הכפרים הם העולם של תשוקות החושים, העולם החומרי, והעולם האל - חומרי.

[50] Dibba-cakkhu: ראייה על - טבעית, היכולת לראות מראות מעבר ליכולת האנושית. היכולת לראות ממרחק רב, היכולת לראות דברים שאינם בטווח הראייה האנושית והיכולת לראות עולמות ומישורים שונים. אין לבלבל בין היכולת הזו ל'עין - הדהמה'.

[51] sav: מהמילה - savati 'לזרום קדימה' (כלומר, גם לתוך או מחוץ כלפי הצופה). מתורגם בצורות שונות כגון: 'תחלואים', 'הסתות', 'רעלים', 'מזהמים', 'זיהומים', 'משכרים', 'זרמים', 'פצעים', 'פגמים', 'נגעים', 'כתמים', 'ממיתים', 'שחיתויות'. לעיתים מוסיפים גם מזהם נוסף של השקפות לא נכונות (dihsava). הרס או חדלון התחלואים שקול לשחרור מלא של ארהנט.

[52] Npara itthatya: מילולית 'אין עוד מזה (thusness) '. לפרטים נוספים ראה סוטה 15 בקובץ הסוטות ארוכות (DN 15.22).

[53] כל הפירות הקודמים הובילו לזה, הייחודי לדרך הבודהיסטית. יש 13 פריטים או קבוצות והרשימה בכללותה או עם כמה השמטות חוזרת בכל סוטה בחלק הראשון של קובץ הסוטות הארוכות. בקצרה הם: (1) הכבוד שמקבל חבר במסדר דתי (35-38). (2) התרגול של מוסר כמו בסוטה הראשון של הקובץ (43-62). (3) הביטחון שמורגש כתוצאה מפעולה נכונה (63). (4) ההרגל לשמור על דלתות - החושים (64). (5) שמירה על קשב ומודעות בהירה (65). (6) הסתפקות במעט (66). (7) חופש מחמשת המכשולים (68-74). (8) תוצר של שמחה ושלווה (75). (9) ארבעת הג'האנות (75-82). (10) ידיעה הנולדת מתובנה (83-84). (11) יצירה של דמויות מנטליות (85-86) (12) חמשת המצבים הארציים של 'ידיעה גבוהה' (abhi) (87-96) (13) ההבנה של ארבע אמיתות האציליים, הרס וחדלון התחלואים (כלומר, השישי, על - ארצי, abhi), וההגשמת ארהנטיות (97-98).

[54] Accayo: לעיתים מתורגם כ'חטא' אך עדיף להמנע מהקשרים דתיים כאשר זה נוגע לכתבים הבודהיסטים.

[55] זהו הביטוי בו משתמשים נזירים כאשר הם מתוודים.

[56] Khatya bhikkhave raja, upahatya bhikkhave raja. מילולית 'נעקר והושמד'. הביטוי מציין שאג'אטסטו היה אסוּר בקַמַה (kamma) שלו מלזכות בתוצאות שאחרת היו קורות, מאחר ורצח אב הוא אחד מהמעשים הרעים 'בעלי תוצאה מיידית' (בעולם הבא) שאי אפשר להמנע מהם. על פי הפרשנות, הוא לא הצליח לישון עד שנפגש עם הבודהה.

[57] פתיחת עין - הדהמה (dhamma-cakkhu) היא הביטוי ל'כניסה - לזרם', כניסה למסלול וודאי להתעוררות באופן בלתי ניתן לשינוי. רייס דיוויס מציין ש'עין הדהמה' עולה על 'העין השמיימית' שהיא ראייה על - טבעית (dibba-cakkhu, ראה פסקה 95), ומתחת לעין - החוכמה (pa-cakkhu), שמייצגת את חוכמת הארהנט.
תמונה הכחשה דאגה חושים תוצאות איך לרדת במשקל לטעות מעשים טובים צבעים הקאה תפילה בודהיזם
יחסי מנהל עובד, יחסי עובד מנהל, שביעות רצון העובדים מהמנהל, מנהל טוב או מנהל רע, מנהל שהעובדים אוהבים אותו, מנהל שהעובדים לא אוהבים אותו, מנהל נערץ, מנהל כושל, מנהל גרוע, דירוג מנהלים, ציון מנהלים, ניהול מנהלים, איכות ניהולית, ללמוד לנהל, יעוץ למנהלים, מנטורינג למנהלים, ללמוד לנהל עובדים, לגרום לעובדים לאהוב אותך, מוטיבציה לעובדים, ניהול רעיל, מנהל רעיל, מנטור למנהלים
...יחסי עובד מנהל, שביעות רצון העובדים מהמנהל, מנהל טוב או מנהל רע, מנהל שהעובדים אוהבים אותו, מנהל שהעובדים לא אוהבים אותו, מנהל נערץ, מנהל כושל, מנהל גרוע, דירוג מנהלים, ציון מנהלים, ניהול מנהלים, איכות ניהולית, ללמוד לנהל, יעוץ למנהלים, מנטורינג למנהלים, ללמוד לנהל עובדים, לגרום לעובדים לאהוב אותך, מוטיבציה לעובדים, ניהול רעיל, מנהל רעיל, מנטור למנהלים וכאן נדבר על מערכת היחסים שבין המנהל לבין העובדים שלו. ונשיב לשאלות הבאות: האם מנהל טוב אמור לשאוף לכך שהעובדים שלו יאהבו אותו ושירצו לעבוד איתו...
קושי בקבלת החלטות, 2 גורמים לקושי להחליט, 2 סיבות שקשה לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? ללמוד להחליט, ללמוד לקבל החלטה, אני לא שלם עם ההחלטות שלי, החלטה בלב שלם, למה קשה להחליט? איך מחליטים החלטות?
קושי בקבלת החלטות, 2 גורמים לקושי להחליט, 2 סיבות שקשה לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? ללמוד להחליט, ללמוד לקבל החלטה, אני לא שלם עם ההחלטות שלי, החלטה בלב שלם, למה קשה להחליט? איך מחליטים החלטות?
...2 גורמים לקושי להחליט, 2 סיבות שקשה לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, איך להיות שלם עם החלטה? ללמוד להחליט, ללמוד לקבל החלטה, אני לא שלם עם ההחלטות שלי, החלטה בלב שלם, למה קשה להחליט? איך מחליטים החלטות? מהם הגורמים לקושי בקבלת החלטות ואיך להתמודד איתם? אליעד מדבר על שני הגורמים העיקריים שמובילים אנשים לקושי בקבלת החלטות. הראשון נוגע לאי - הבנה של התהליך הטכני של קבלת החלטות. אנשים לא תמיד יודעים איך לבחור בין אפשרויות, איך להשוות בין היתרונות והחסרונות, או אפילו איך לסווג ולהעריך כל בחירה בצורה נכונה...
עמלק, מלחמת עמלק, מחיית זכר עמלק, עמלק = ספק, למחות את זכר עמלק, עמלק בימינו, ספקות, ספקנות, להטיל ספק
עמלק, מלחמת עמלק, מחיית זכר עמלק, עמלק = ספק, למחות את זכר עמלק, עמלק בימינו, ספקות, ספקנות, להטיל ספק
...מחיית זכר עמלק, עמלק = ספק, למחות את זכר עמלק, עמלק בימינו, ספקות, ספקנות, להטיל ספק מה המשמעות של מלחמת עמלק בהקשר של ספקות? אליעד כהן מתאר את המושג עמלק כסמל לספק. הוא מסביר שמחיית זכר עמלק פירושה למעשה מחיקת הספקות מליבו של האדם. לפי אליעד, מלחמת עמלק היא לא רק מלחמה היסטורית או דתית, אלא בעיקר מלחמה פנימית נגד חוסר הוודאות ונגד הספקות שמלווים את האדם בחייו. הוא מדגיש את הצורך להגיע לוודאות מוחלטת ולמחוק את כל הספקות. מדוע אנשים דתיים חושבים שאליעד הוא עמלק? אליעד כהן מסביר שאנשים דתיים רבים...
למה לשנוא את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה
למה לשנוא את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה
...את עצמך? מתי לשנוא את עצמך? למה לא לאהוב את עצמך? למה שנאה עצמית היא אהבה עצמית? למה אהבה עצמית היא שנאה עצמית? למה כדאי לך לשנוא את עצמך? איך שנאה עצמית תעשה לך טוב? איך לשנוא את עצמך יעשה לך טוב? שנאה טובה, אהבה רעה למה כדאי לך לשנוא את עצמך לפעמים? אנשים תמיד מחפשים דרכים לאהוב את עצמם, אך אליעד כהן מסביר מדוע יש מצבים שבהם כדאי לך דווקא לשנוא את עצמך. כאשר אדם אוהב מישהו, הוא רוצה שיהיה לו טוב. כך בדיוק כאשר אדם אוהב את עצמו, הוא משקיע בעצמו ומנסה לגרום לעצמו להרגיש טוב. ככל שהאהבה העצמית גדולה...
קרוספיט האם זה טוב או רע? אימון פונקציונאלי מה היתרונות ומה החסרונות של קרוספיט? מה ההבדל בין קרוספיט לבין פאוורליפטינג לבין בודי בילדינג? אימוני כושר פונקציונליים, אימוני קרוספיט האם הם טובים לפיתוח גוף, למי מתאים קרוספיט? קרוספיט או חדר כושר? קרוספיט ופיתוח שרירים, איך לא להיפצע באימון?
...זה טוב או רע? אימון פונקציונאלי מה היתרונות ומה החסרונות של קרוספיט? מה ההבדל בין קרוספיט לבין פאוורליפטינג לבין בודי בילדינג? אימוני כושר פונקציונליים, אימוני קרוספיט האם הם טובים לפיתוח גוף, למי מתאים קרוספיט? קרוספיט או חדר כושר? קרוספיט ופיתוח שרירים, איך לא להיפצע באימון? וכאן אסביר, מהו קרוספיט והאם ולמה הוא טוב או לא טוב? אז לאימון גופני באשר הוא, יש סיבות שונות, מטרות שונות וצורות שונות. לדוגמה, יתכן אימון כושר שמטרתו לגרום לך להיות כמה שיותר בריא. יתכן אימון שמטרתו לגרום לך לפתח כמה שיותר...
אלוהים, להיות אלוהים, חוויית אלוהות, אני גדול, אני קטן, לחיות בתוך חלום, משחק עצמי, להיות הבמאי, לחיות בתוך סרט
אלוהים, להיות אלוהים, חוויית אלוהות, אני גדול, אני קטן, לחיות בתוך חלום, משחק עצמי, להיות הבמאי, לחיות בתוך סרט
...אני גדול, אני קטן, לחיות בתוך חלום, משחק עצמי, להיות הבמאי, לחיות בתוך סרט האם אפשר לחוות את עצמי כאלוהים בתוך המציאות? אליעד מסביר שלחוות את עצמך כאלוהים פירושו להרגיש שהכל הוא בעצם אתה. המשמעות של זה היא שהמציאות כולה, עם כל מה שיש בה, היא השתקפות של עצמך. זה כמו אדם שנמצא בחלום שבו כל הדמויות הן חלקים מתוכו. כשאדם מסתכל במראה, הוא רואה דמות שנדמה לו שהיא הוא עצמו, אבל כשמסתכל על קיר, הוא חושב שזה משהו זר. אליעד מדגיש שהאמת היא שכל דבר שהאדם רואה במציאות - הדמויות, הקירות, החפצים - כולם הם חלק...
קלילות בחיים, לקחת את החיים בקלות, איך לקחת דברים בקלות? איך להיות בן אדם קליל? איך לזרום עם החיים? איך לא לקחת את החיים ברצינות? איך לקחת את החיים בפרופורציות? איך לא להילחץ מכל דבר? איך להיות פחות רציני? איך לא להיפגע מדברים?
קלילות בחיים, לקחת את החיים בקלות, איך לקחת דברים בקלות? איך להיות בן אדם קליל? איך לזרום עם החיים? איך לא לקחת את החיים ברצינות? איך לקחת את החיים בפרופורציות? איך לא להילחץ מכל דבר? איך להיות פחות רציני? איך לא להיפגע מדברים?
...החיים בקלות, איך לקחת דברים בקלות? איך להיות בן אדם קליל? איך לזרום עם החיים? איך לא לקחת את החיים ברצינות? איך לקחת את החיים בפרופורציות? איך לא להילחץ מכל דבר? איך להיות פחות רציני? איך לא להיפגע מדברים? איך לקחת את החיים יותר בקלות? לקחת את החיים בקלות זה משהו שאנשים רבים רוצים לעשות, אבל לרוב לא מצליחים בו כל כך מהר, כיוון שדווקא כדי לקחת את החיים בקלות, נדרש מאמץ והתבוננות פנימית. אליעד כהן מסביר זאת באופן מפורט וברור. המשמעות של לקחת את החיים בקלות היא לא להילחץ מכל דבר, לא להיתקע על מחשבות...
תהליכים מקבילים, ללמוד מדבר על דבר, למצוא תשובות לשאלות, הבנה מלאה, הבנה חלקית, פתרונות לבעיות, למצוא פתרון לבעיה, משל ונמשל, היקש לוגי, הסקה לוגית
תהליכים מקבילים, ללמוד מדבר על דבר, למצוא תשובות לשאלות, הבנה מלאה, הבנה חלקית, פתרונות לבעיות, למצוא פתרון לבעיה, משל ונמשל, היקש לוגי, הסקה לוגית
...תשובות לשאלות, הבנה מלאה, הבנה חלקית, פתרונות לבעיות, למצוא פתרון לבעיה, משל ונמשל, היקש לוגי, הסקה לוגית איך אפשר ללמוד מתהליך אחד לתהליך אחר? כדי להבין איך אפשר ללמוד מתהליך אחד על תהליך אחר, צריך קודם כל להבין שישנם דברים דומים ושונים בין התהליכים. לדוגמה, אם אדם רואה מישהו מורח גבינה על פרוסת לחם, הוא יכול ללמוד מזה איך למרוח טחינה על פיתה. זהו תהליך דומה - בשני המקרים מדובר במריחה, אבל הם אינם זהים לחלוטין. אם אותו אדם ינסה למרוח את הטחינה בדיוק כמו הגבינה, זה לא יעבוד לגמרי כי החומר שונה,...
המשוגע הרע, הוא האדם עצמו. וזה, גם אם נאמר שהמציאות היא משוגעת ורעה - למה?
...גם אם נאמר שהמציאות היא משוגעת ורעה - למה? כי האדם רגיל להאשים אחרים בבעיות שלו. והאדם רגיל לגלגל את האחריות שלו, על כולם, מלבד לקחת את האחריות כולה, רק על עצמו בלבד. (וכאשר האדם לוקח רק על עצמו, את כל האחריות כולה כמו אלוהים ממש, אז ממילא הכל טוב). והאדם רגיל להאשים את המציאות, שהיא לא מובנת ולא ברורה. ונראה לאדם, שהמציאות שלנו משוגעת, לא הגיונית, חסרת היגיון, חסרת צדק. ונראה לאדם שכנראה חלו כאן טעויות בתכנון של המציאות שלנו. ולאדם יש ביקורת על המציאות ועל הצורה שבה היא מתנהלת. ונראה לאדם שהוא...
מטרות בחיים, מה רע בהצבת מטרות ויעדים אישיים? האם כדאי להציב מטרות לחיים? למה לא להציב מטרות בחיים? האם כדאי לדעת מה אני רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, הצבת יעדים אישיים, האם חשוב להציב מטרות? למה אין לי מטרות בחיים?
מטרות בחיים, מה רע בהצבת מטרות ויעדים אישיים? האם כדאי להציב מטרות לחיים? למה לא להציב מטרות בחיים? האם כדאי לדעת מה אני רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, הצבת יעדים אישיים, האם חשוב להציב מטרות? למה אין לי מטרות בחיים?
...האם כדאי להציב מטרות לחיים? למה לא להציב מטרות בחיים? האם כדאי לדעת מה אני רוצה? אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, הצבת יעדים אישיים, האם חשוב להציב מטרות? למה אין לי מטרות בחיים? האם כדאי לדעת בדיוק מה אני רוצה מעצמי? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי לשאלה האם כדאי לדעת מה אני רוצה מעצמי? אין תשובה חד - משמעית. אדם שיודע בדיוק מה הוא רוצה מעצמו, מגדיל מאוד את הסיכויים להשיג את מטרותיו. למשל, אם אדם יודע שהוא רוצה להיות מיליונר וברור לו באופן מוחלט שזה רצונו, אז כמובן שהסיכויים שהוא יהפוך למיליונר יהיו גב...
אושר - קושי להיות מאושר - מה לעשות בקלות?
...- מה לעשות בקלות? לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: הרצאה על אושר - קושי להיות מאושר - מה לעשות בקלות?. אושר - קושי להיות מאושר - מה לעשות בקלות? הפעם אני רוצה לדבר על מה צריך לעשות אדם כאשר הוא מאד רוצה להיות מאושר והוא לא מצליח לא יודע איך. אנשים מתאמצים להיות מאושרים, קשה להם לעשות את זה. והבשורה הטובה היא שלהיות מאושר, לא צריך לעשות כלום. ואם הולכים בדרך הנכונה, אין מאמץ, זה בקלות, ואם יש קושי ומאמץ זו לא הדרך הנכונה. ומפתח האושר הוא לא מה שאנשים מדמים, השגת דברים או עשייה כזו או אחרת...
אפשר גם אחרת - שינויים קטנים לאיכות חיים
...קטנים לאיכות חיים למה אנחנו עסוקות כל כך? לאן אנחנו רצות? מה אנחנו מנסות להשיג? כולן רוצות לחיות חיים אידיאליים, מושלמים. מה זה אומר? נסו להגדיר לעצמכן מהם חיים אידיאלים עבורכן ותופתעו לגלות שאתן לא רחוקות מהחיים שאתן רוצות בהן, ואולי אתן כבר חיות אותם. נשים שלא מגדירות את האידיאל שלהן או את המטרות שלהן ומצפות להגיע לדבר המושלם נשמעות כך: החיים בזבל, הכל חראגיל, סוחבים, יהיה טוב, בסדר. למה הן נשמעות כך? תשאלו, והתשובה היא: כי הן חושבות שהמקום בו הן נמצאות רחוק מאוד מהאידיאל שלהן. הם לא הגדירו את...
אמת מוחלטת - האם יש אמת מוחלטת?
...כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: הרצאה על אמת מוחלטת - האם יש אמת מוחלטת?. אמת מוחלטת - האם יש אמת מוחלטת? הפעם אני אשיב על השאלה, האם יש כזה דבר, אמת מוחלטת. יותר מפעם אחת אמרתי שאדם שרוצה לחיות טוב, צריך להגיע למשהו יציב אחד בחיים שלו וזה אומר להגיע לאמת מוחלטת. בן אדם צריך להטיל ספק בכל דבר ודבר, ולא לסמוך על כך שיש אמת מוחלטת ולא לסמוך על הדברים שאני אומר, ולא לסמוך על כלום עד שהוא לא בודק בעצמו. האדם צריך לבדוק בעצמו האם יש אמת מוחלטת. וכדי לקבל את התשובה, האדם צריך להטיל ספק בהכל, אפילו...
דמיון מודרך - היפנוזה או חלום?
...דמיון מודרך - היפנוזה או או סוג של חלום? דמיון מודרך היא סצינה בה המטפל גורם למטופל להיכנס אל עולם תת המודע שלו. על ידי סוג של פנייה לתת מהודע אחרי רגיעה ומדיטציה רגעית מגיע המטופל אל מקומות מאוד נסתרים בנפשו - שם נמצאות כל התשובות לבעיותיו. דמיון מודרך נקרא כך כיוון שזהו דמיון של המטופל בלבד אך עם הדרכה של המטפל. בחלום אנו מגיעים לעולמות אחרים ללא מגבלות כלל כאשר במציאות זו ישנם המון מסרים בכל מיני צורות וצבעים - כך גם בדמיון מודרך. אנחנו בעצם מדמיינים דמיונות שמגיעים מתוך תת המודע שלנו - והם בעצם...
טיפול טבעי בהיפראקטיביות והפרעות קשב
...והפרעות קשב הילד ההיפראקטיבי הוא הילד שפועל מתוך דחף פתאומי, הילד שעושה לפני שהוא חושב. זהו הילד שיכול לרדוף אחר פרפר עד שנעלם. זהו הילד שנחבל ראשון, צורח בקול רם כשכולם מסביב שקטים ואנו פשוט רוצים שהאדמה תבלע אותנו. ילד שהתנהגותו בולטת לעין גם לעיני צופה בלתי מקצועי, ילד שמתנועע רוב הזמן, עובר מפעילות אחת לשנייה במהירות רבה, נוגע בכל דבר, אומר מה שהוא חושב, מגיב לכל מה שקורה עד שכמעט אנו מקבלים סחרחורת. היפראקטיביות עם הפרעות קשב וריכוז קרוייה ADHD - ATTENTION DEFICIT HYPERACTIVITY DISORDER ואילו...
אחדות הבורא, שני אלוהים, יותר מאלוהים אחד, ריבוי אלוהות - האם ריבוי אלוהים אפשרי, בורא מוגבל, ריבוי אין סוף
...שני אלוהים, יותר מאלוהים אחד, ריבוי אלוהות - האם ריבוי אלוהים אפשרי, בורא מוגבל, ריבוי אין סוף לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: אחדות הבורא, שני אלוהים, יותר מאלוהים אחד, ריבוי אלוהות - האם ריבוי אלוהים אפשרי, בורא מוגבל, ריבוי אין סוף. הפעם אני רוצה לדבר על הנושא, האם יכול להיות יותר מאלוהים אחד? ודנו בנושא רבות, ונתנו את התשובה הידועה, שלא יכול להיות שני אלוהים. וזו הטענה הידועה של הדתיים, שלא יכול להיות שני אלוהים, ומה ההוכחה שלא יכול להיות? מהו השכל הגדול והמתוחכם של הדתיים? הם טוענים...
אסטרטגיות טיפוליות בתחום הפסיכיאטרי - פסיכולוגי בשיטת הביופידבק.
...טיפוליות בתחום הפסיכיאטרי - פסיכולוגי בשיטת הביופידבק. מאת דר יגאל גליקסמן הנחת היסוד בשילוב שיטת הביופידבק בתהליך הטיפולי היא כי היחסים הקיימים בין המטפל, המטופל והמכשור מהווים את הבסיס הטיפולי הייחודי של בשיטת הביופידבק. מנסיוני הקליני למדתי כי במקרים כמו התקפי חרדה, פניקה וסוגים שונים של תופעות פסיכוסומטיות יהיו האספקטים הפסיכולוגיים דומיננטיים בעוד שבמקרים כמו: שיקום שרירים לאחר תאונה או אירוע מוחי, הם יהיו פחות דומיננטים. העובדה היא שהם תמיד קיימים!!! זו אקסיומה מאד מקובלת בעולם המדעי כי כל...
מכונות ורוחות - הספק הוא מקור התבונה - דקארט
...ורוחות Dubium sapientiae initium (הספק הוא מקור התבונה), אמר דקרט, אבל הוא גם ידע שהספק, בצורתו הקיצונית, מביא לשיתוק רעיוני גמור. לכן הקדים לו את מכת המנע המפורסמת: הוא שאל את עצמו אם ייתכן שכל המציאות סביבו היא פעולתו של שד מרושע השולט במוחו ויוצר בו אשליות. לא ניתן לשלול בוודאות אפשרות כל כך הזויה, אבל אפילו במקרה זה יש דבר אחד שלא ניתן להטיל בו ספק: באשליה עצמה! זו הייתה האקסיומה הבודדת שעליה, במהלך אוקלידי חדש, קיווה דקרט להעמיד השקפת - עולם שלמה שבה אפילו קיום האלוהים והנשמה יקבלו הוכחה...
חושך, אור והשגחה אלוהית
...משתמשים בביטויים: חושך ואור כדי לתאר שני מצבים. חושך מתאר בדכ את הצדדים הפחות נעימים של החיים, הצדדים הרעים יותר למשל: עוני, חולי, מוות וכן רגשות שליליים, כמו: כעס, עצב, קנאה, תסכול, פחד, חרדה וכו. והאדם אומר לעצמו, אם אני עני, חולה ומרגיש עצב, פחד וכעס אז אני מצוי בחושך והאדם רוצה לצאת אל האור, שפירושו של דבר בעצם מבחינתו, להיות בריא, שמח, עשיר וכו. חושך ואור בבסיסם, מתארים את בהירות הראייה, כלומר כאשר קיים אור, אז אדם יכול לראות טוב יותר, יכול להבחין בפרטים, לעומת כאשר קיים חושך (היעדר אור), אז...
מכל המקומות קיסריה, למה?
...מבט אישית, הכוחות הסמויים שהביאו אותי לקיסריה, לא רציונאלי ולא במקרה. חברה שלי רופאה בכירה באחד מבתי החולים המובילים בארץ, הביעה את דעתה בשיחה חולין לגבי החלטות על ביצוע מחקרים רפואיים וכך אמרה שהחלטה על ביצוע זה או אחר תלויה בגודל הביצים של ראש המחלקה, איך זה ישרת אותו, ולאחר מכן עוטפים החלטה זו בשיקולים רציונאליים רפואיים. למה? דן אריאלי בספרו לא רציונאלי ולא במקרה קובע שאנחנו הרבה פחות רציונאליים בהחלטות שלנו... ושהתנהגות הלא רציונאלית שאנו מפגינים איננה אקראית או חסרת היגיון. הטעויות שלנו שיטתיות...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
נשמה או גוף שליטה באזרחים בוררות לשלוט ברצונות יעוץ אישי והכוונה להביא ילד התקפי דיכאון טיפול בפחדים איך לאהוב את עצמי? חוסר אהבה עצמית והישרדות אהבה טוב או רע להתנהג כמו אוהב אושר בלי לעשות כלום לדיכאון ולעצבות תשוקה מינית של חרדים איך להפסיק לאהוב את האקס? להחליט מתוך פחד תהליך קבלת החלטות בחיים התמודדות עם האשמות התמודדות עם פחד מזוגיות מוטיבציה לחדר כושר ליצור מוטיבציה אצל עובדים שאלות נפוצות של לקוחות התאמת מוצר לשכנע לא להביא ילדים אהבת ילדים תרגיל במודעות סנטר רוחני ניתוח מקרה טיפול בהפרעת אישיות טראומה וסכיזופרניה להחזיר את האקס שיש לו חברה איך לא לפחד להתחיל עם האקס? ברכיים שריר הכתף להיות אלוהים בשליטה רגשית האם יותר קל לרמות אנשים שמאמינים באלוהים? משיכה מינית והארה רוחנית הארה שנעלמת האם אפשר להיות אלוהים? איך להפוך להיות אלוהים? רכישת דירה יד 2 להשקיע כסף מה תכלית החיים? מטרת החיים היא גן עדן מחשבות שליליות בזוגיות דפוסי חשיבה שליליים לא צריך בחירה חופשית אולי אתה רובוט? מתי העולם נברא? ניתוח השאלה איך העולם נוצר עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הדרכה, מאמן אישי טלפוני, מנטורינג בנושא תודעה שופעת אהבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 05_09_2026 השעה 23:31:30 - wesi4