ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רשימת הפרעות ✔על שמונה הבלים פוסט מודרניסטיים - חלק 2 ✔* על שמונה הבלים פוסט מודרניסטיים - חלק 1. מה שתורת הקוונטים כן אומרת לנו... - ידע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨על שמונה הבלים פוסט מודרניסטיים - חלק 2
* על שמונה הבלים פוסט מודרניסטיים - חלק 1.

מה שתורת הקוונטים כן אומרת לנו הוא, בפשטות, שיש משהו יסודי מאוד במציאות הפיסיקלית שעוד לא הבנו אותו. תורת הקוונטים ותורת היחסות - שתי המהפכות המושגיות הגדולות של המדע במאה העשרים - אינן מתיישבות זו עם זו. לפוסט - מודרניסטים זו כמובן לא בעיה: שום דבר לא חייב להתיישב עם שום דבר. אבל זו בדיוק הסיבה מדוע שום פוסט - מודרניסט לא הצליח עד היום לגלות שום תגלית מדעית: כששום דבר לא סותר שום דבר, התוצאה היא ברברת נטולת פשר. תארו לעצמכם מה היה קורה אילו היה איינשטיין הצעיר פוסט - מודרניסט: תורת היחסות (שנולדה מהסתירה בין המכאניקה הקלאסית למשוואות מאקסוול) כלל לא הייתה נוצרת! הסיבה שתורת היחסות כן נוצרה, וכמוה תיאוריות גדולות ויפות אחרות, היא שבמדע, הסתירה היא אמו הורתו של הגילוי. לכן, מה שתורת הקוונטים מלמדת אותנו הוא זה: דרושה הבנה חדשה לגמרי של המציאות הפיסיקלית, והבנה זו תבוא אם רק נתייגע ונחפש ולא נסתפק בהתחכמויות ריקות מסוג "כולם צודקים. "

ה. המדע מסרב להאמין לעדויות על חייזרים כי הם לא מתאימים להשקפת - עולמו הנוכחית. כשתשתנה השקפת העולם הזאת הוא יוכל לראות אותם. במו אוזניי המסמיקות שמעתי פרופסור ידועה מהאוניברסיטה העברית משמיעה את הקביעה הפסקנית הזאת בדיון בטלוויזיה, ואיש מהמומחים האחרים באולפן לא העז לשאול מה באשר לשדים ורוחות: האם גם הם יופיעו כשיפסיק המדע לסרב להכניסם להשקפת עולמו? ואיך להסביר את העובדה שמבין כל אלה שראו עב"מים וחייזרים, נפקד דווקא מקומם של האסטרונומים, אותם אנשים המבלים לילות שלמים בצפייה בשמיים במכשירים הטובים ביותר? על פי הפוסט - מודרניסטים, התשובה פשוטה: הכל עניין של פסיכולוגיה. הטענה הזאת מבטאת אי - הבנה בסיסית בנוגע לחשיבה המדעית. המדע לא רואה רק מה שהוא רוצה. להפך, כפי שראינו לעיל, המדע בנוי כך שיאלץ את המדען להיווכח גם במה שלא מתאים להשקפת עולמו.

אם יתגלו אי - פעם חייזרים תבוניים, תביא תגלית זו למהפכה האדירה ביותר בחשיבה האנושית. איזו לוגיקה תהיה להם? איזה מדע? איזו אתיקה? איזו אבולוציה הם עברו? באיזו תקשורת הם משתמשים? אחת העתיקות שבשאלות הפילוסופיה, המטרידה אותנו מאז ימי אפלטון, תזכה למפנה מרתק: האם המתימטיקה שלהם תהיה מקבילה לזו שלנו, ולכן נוכל לטעון שהמתימטיקה משקפת היגיון נסתר הטמון במציאות עצמה (כפי שסבורים הריאליסטים), או שמא יתגלה שהיא המצאה חופשית של רוחם (כדעת האינטואיציוניסטים) ? האם המפגש שלהם אתנו יהיה - חס ושלום - דומה למפגשים שהיו בהיסטוריה שלנו בין תרבויות שונות או שמא יהיו היצורים האלה חדורים בהכרת כבוד החיים וכבוד הזולת שאותה לא הצלחנו עד היום להנחיל לנו ולבנינו? ומצד שני, אם כל העדויות על חייזרים עד כה אינן אמיתיות, הרי שגם בהן יש לקחים חשובים מאוד, בלתי - נעימים ככל שיהיו, לפסיכולוגיה ולסוציולוגיה: הם מלמדים דברים מאלפים על הצורך של בני אדם לפנטז, להאמין ולקבל תשומת לב, על הפנטאזיות המיניות שלהם (ראו חטיפות לצורכי שאיבת זרע) וכדומה. כמה רדודה ומשעממת, לעומת זאת, התשובה הפוסט - מודרניסטית לוויכוח הזה: "זה לא ממש חשוב אם קיימים חייזרים. מה שחשוב הוא שיש אנשים שמאמינים בקיומם. " כך, באמירה מתחכמת, הופכת שאלה מעניינת לפלפול תפל.

ו. אין הבדל בין מי שלוקח אנטיביוטיקה כשהוא חולה לבין מי שלוקח קמיע של הרב כדורי. מה שקובע הוא שמאמינים בזה. לכל תרבות יש דרכים יעילות באותה מידה להילחם במחלות. זה כבר לא סתם אווילי, זה מסוכן. לרפואה המערבית יש כלי פדנטי ומייגע הנקרא סטטיסטיקה, ומי שיודע עד כמה רופאים מקשים על עצמם בבדיקה של תרופות חדשות, במחקרים הכוללים אלפי בני אדם ונמשכים לעתים שנים רבות, ובקיזוז אפקט הפלצבו, יכול רק לקנא בכל עושי הנפלאות המטפלים יום - יום בהמוני אנשים מיואשים, ביניהם חולים במחלות סופניות, בכל מיני "אנרגיות, " "צ'אקרות, " ועוד הרבה מילים שמכניסות הרבה כסף לכיסו של ה"מרפא" בלי לטרוח לעשות מעקב מסודר אחרי החולים האומללים.

שימו לב למשחק הכפול שמשחקים המרפאים האלה. מצד אחד, הם פותחים בקביעה נחרצת ש"מחקרים מדעיים ברחבי העולם כבר הוכיחו ש... " אבל ברגע שתשאלו כמה שאלות פשוטות על ה"מחקרים" האלה - מי עשה אותם, מה גודל האפקט, האם נשלל הפלצבו וכד' - מיד תבוא המחאה "באמת, לא הכל בחיים זה מדע ומספרים. " זו דוגמה מובהקת למה שפופר (ראו לעיל) הגדיר כ"תיאוריה משתריינת מפני הפרכה. " תיאוריה כזאת הופכת עם הזמן לחסינה יותר מפני הפרכות - וריקה מתוכן.

מתן מעמד שווה לדוקטור העייף של קופת - חולים, שהשקיע בלימודיו לפחות שתים - עשרה שנה, ולרופא - האליל שעשה תואר בהתכתבות מטעם "אוניברסיטה" בתא - דואר שכוח בחו"ל, פירושו יריקה בפניה של אחת האציליות שבמסורות האנושיות, מסורת שתחילתה בשבועת היפוקראטס. תמותת ילדים - הנורא באסונות היכולים לבוא על אדם - ירדה כיום כמעט לאפס בעולם המערבי מפני שמיליוני ילדים מקבלים חיסון משולש וחיסונים נגד פוליו ושאר מחלות קטלניות. חייהם של הילדים האלה ניצלים לא מפני שהם "מאמינים" בטיפול - לפחות לא על פי צריחותיהם למראה הזריקה - אלא מפני שזה פשוט עובד. הרב כדורי, עם כל הכבוד, כשאינו חש בטוב, אינו מסתפק בעדת המלאכים והשדים המאכלסים את מוחו הישיש אלא לוקח אנטיביוטיקה, הולך לרופא שיניים ומן הסתם משתמש גם בקטטר או בחוקן בעת הצורך. העובדה שראשי המדינה שבה אני חי צובאים על פתח האיש הזה כדי לקבל ממנו ברכה היא בעיניי בושה לאומית. פלורליזם רעיוני פירושו, בין השאר, שאסור לטשטש את המחלוקת בין מי שמאמין בקדמה לבין מי שרוצה להחזיר אותנו אחורנית.

אין זה אומר שהרפואה הקונונציונלית עושה כיום הכל כמו שצריך. יש בהחלט מה לבקר בה, בהשקעה המופרזת בשיטות ריפוי במקום במניעה, בהזנחת הגורמים האקולוגיים, ובירידה בחשיבותו של רופא המשפחה לעומת תת - התמחויות הולכות ומצטמצמות. אבל חשוב להבין שהמקצוע הזה עובר כיום ניעור רציני של בדיקת כל המוסכמות שלו במסגרת המגמה הקרויה Evidence based medicine. וכך, לא פלא שהרבה טענות שהיו פעם נחלת הרפואה הטבעונית התקבלו על דעת הממסד הרפואי אחרי שמחקרים אובייקטיביים הוכיחו אותן. מה שחשוב להבין הוא שבמדע, גם למהפכות יש תרומה מתווספת. לא "עולם ישן עדי יסוד נחרימה" כמו במהפכות פוליטיות עקובות מדם, וגם לא סיסמאות של "כולם צודקים" המאפשרות לכל הטעויות של הדורות הקודמים להישאר ללא בדיקה, אלא בגישה דומה לזו של רבי מאיר: "רימון מצא, תוכו אכל, קליפתו זרק. "

ז. תפקידן של הפסיכולוגיה והפסיכיאטרייה אינו לקבוע מיהו נורמאלי ומיהו חולה. תפקידן הוא לעזור לכל אדם לממש את עצמו. הטענה הזאת גידלה כבר דורות שלמים של נרקיסיסטים מפונקים ומרוכזים בעצמם שאמללו את עצמם ואת הסובבים אותם. לאנשים המתקשים להתמודד עם המציאות, "מימוש עצמי" פירושו להישאר בדיוק מה שהם, להמשיך לעשות מה שהם רוצים ורק לא לשאת בתוצאות. שום אדם המתמכר לאלכוהול או לסם כלשהו אינו מודה מלכתחילה כי הוא מכור. להפך, הוא טוען תקופה ארוכה "אני יכול להפסיק ברגע שארצה, אני רק לא רוצה עדיין. " רק הסובבים אותו מרגישים שמשהו לא בסדר אתו. אדם כזה לא צריך ש"יקבלו אותו" וש"יאהבו אותו, " אלא בדיוק ההפך, ניעור רציני.

אחרי צאת ספרו הזועם של ג'פרי מאסון "בגנות הפסיכותרפיה" נמצאו רבים אפילו מבין הפסיכולוגים שהשתכנעו שכל טיפול נפשי הוא מעשה של עריצות שבו כופה אדם אחד את השקפת עולמו על האחר. אנשי מקצוע רבים משתדלים בשנים האחרונות להיות "בלתי - שיפוטיים" כמעט בכל נושא. התוצאה: פסיכולוגיה נבוכה, רדודה ומתייפייפת הנזהרת שלא להרגיז איש. די להזכיר שבמהדורה האחרונה של המדריך העולמי לאבחנת הפרעות נפשיות, DSM -IV, הוצאה הפדופיליה (משיכה מינית לילדים) מרשימת ההפרעות הנפשיות ונותרה מוגדרת כהפרעה רק כאשר היא אגו - דיסטונית, כלומר, בלתי - מקובלת על ה"אני. " לפיכך, סוטה המרגיש שלם עם מה שהוא עושה לילדים הוא אדם בריא לגמרי, אבל אם מצפונו מייסר אותו והוא מבקש, חלילה, להשתנות, אזי יש לטפל בו כדי ש"יקבל את עצמו. "

דוגמה חמורה יותר לשיתוק הערכי הזה מתגלית ביחסה של הפסיכולוגיה אל ההתאבדות. כמי שעוקב מדי שנה אחרי המכה המתמשכת הזאת בצה"ל, נעשיתי מעורב בנושא מניעת ההתאבדויות, וההתנסות שלי בהבעת דעה שאינה politically correct יכולה ללמד משהו. לפני שנים אחדות כתבתי מאמר ובו קראתי לשינוי הגישה המקצועית כלפי המתאבד. טענתי שאין ערך לעבודתו של פסיכולוג או פסיכיאטר המטפל באדם אובדני אם אינו מביע עמדה ערכית ברורה נגד המעשה הזה, נגד אכזריותו כלפי בני - משפחה ובעיקר נגד האיוולת שבו מנקודת ראותו של המתאבד עצמו. את דבריי ביססתי גם על נתונים אמפיריים. הגרסה האנגלית של המאמר נדחתה ע"י תשעה כתבי - עת מכובדים (בהם אחד שאני עצמי חבר במערכת שלו). טענותיהם של המבקרים שהמליצו לדחות את המאמר היו ש"המחבר זועם" ו"שיפוטי" רחמנא - לצלן. רק כתב - העת Omega: Journal of Death and Dying (יש דבר כזה) פרסם אותו. גרסה עברית קצרה נשלחה ל"במחנה" ונדחתה, לדברי קצין חינוך ראשי דאז, עקב התנגדות אכ"א. לבסוף התפרסם המאמר בכתב - העת הישראלי לפסיכותרפיה "שיחות. " היו תגובות אוהדות, אבל פסיכולוגית אחת כתבה, שחור על גבי לבן, כך: "שמא ניתן לבסס היטב את הגישה המחשיבה התאבדות כמעשה העשוי להיות רציונלי ומוסרי ועשוי להלום את מיטב האינטרסים של האדם הבוחר בו? " (השאלה הזאת לוותה בשפע הפניות לספרות הפילוסופית על ההתאבדות). הפסיכולוגית הנכבדה מעניקה, אם כן, מעמד של הוגה רציונלי לאדם הנמצא במשבר אובדני. למקרא הניתוח המלומד הזה מצאתי את עצמי מדמיין חייל צעיר שזה עתה עף מקורס קצינים יושב מאוחר בלילה ומתעמק בספריהם של סארטר, קאמי, שפינוזה והרמב"ם, ואחרי שגמר לתמצת ולסכם את הטיעונים בעד ונגד ההתאבדות הוא לוקח את ה"עוזי" ודופק לעצמו צרור בראש. כמה מעשי ההתאבדות נובעים מחשיבה מפוקחת ורציונלית? תשאלו הרבה אנשים מפורסמים, מארתור רובינשטיין עד ירדנה ארזי, ששרדו משברים אובדניים ואפילו ניסיונות התאבדות, למזלם ולמזלנו. ההתייחסות אל אדם שעולמו חרב עליו כאל מי שפועל "על פי מיטב האינטרסים שלו, " אין להם ולא כלום עם כיבוד זכויות הפרט. זו סתם פחדנות והתחמקות מאחריות. לפסיכולוג כזה לא הייתי נותן לטפל אפילו בחתול שלי.

אבל לא רק מקצועות בריאות הנפש, גם הרפואה עצמה מאוימת כיום על ידי ניסיונות לטשטש את ההבדל בין "בריא" ל"חולה" בשמה של האי - שיפוטיות. פסיכולינגוויסט אמריקני ידוע, הרלאן ליין, יצא בהתקפה על התקן תוך - אוזני חדש שהשתלתו בילדים חירשים יכולה לאפשר להם לשמוע טוב יותר. חירשות, טען ד"ר ליין, אינה נכות אלא תרבות. החירשים הם מיעוט בעל היסטוריה, מבנה חברתי וערכים משלהם, ואין לרוב השליט, כלומר, אנחנו השומעים, זכות לכפות את ערכיו על המיעוט הזה. יש הורים, הסביר הפרופסור הנכבד, שממש שמחים כאשר נולד להם ילד חירש, והם רואים זאת כ"זכות. " הפדראציה העולמית של החירשים והאגודה הלאומית האמריקנית של החירשים הצטרפו אף הם להתנגדות להנחה לפיה ילדים חירשים זקוקים לתיקון. כמעט שאמרתי "אני לא מאמין למשמע אוזניי, " אבל זה לא יהיה politically correct, כמובן.

ח. תרבות המערב אחראית לכוחניות, לאלימות ולהרס הסביבה. ואללה! ג'ינג'יס חאן גדל כנראה בדטרויט, הקמיקאזה היפאנית התפתחה בחצרות בית האבסבורג, ומצרים הפרעונית, שהאובססיה של שליטיה לחיי נצח עלתה למיליוני אנשים בדם ובסבל בל - יתואר, היא בוודאי פרי דמיונם של חוקרים אירופאיים.

בשנים האחרונות עסוקים ארכיאולוגים בדרום - אמריקה במחקר אינטנסיבי של תרבויות המאיה והאינקה ששלטו ביבשת זו לפני בוא הספרדים. האמת העגומה המצטיירת ממחקרים אלה היא שתרבויות אלה היו צמאות - דמים וסאדיסטיות לא פחות משלטון האינקוויזיציה של הפולשים. לא נעים, אבל לבני אדם יש נטייה להיות מנוולים ואכזריים ללא קשר עם הגיאוגרפיה. הארכיאולוגיה המודרנית מלמדת עוד דבר עצוב, והוא שהרבה תרבויות קדומות נכחדו מסיבות אקולוגיות הידועות לנו יפה כיום: התפוצצות אוכלוסין, ניצול יתר של משאבים, זיהום הסביבה והשמדת צמחים ובעלי - חיים. אם יש לנו כיום יתרון על קודמינו ה"רוחניים" וה"טבעיים" כל כך, זה שאולי אנחנו יכולים ללמוד מהניסיון המר שלהם.

כדאי עוד להזכיר שהאמונה שקרן הקרנף ואשכי הטיגריס יכולים לסייע לכוח הגברא, שבעטייה הובאו המינים האלה אל סף ההכחדה, לא הומצאה ע"י הרפואה הקונוונציונאלית, שק האיגרוף החביב על הפוסט - מודרניסטים. אמונות כאלה אופייניות דווקא לרפואה העממית, ה"אלטרנטיבית. " אין כאן שום עיקרון רוחני עמוק אלא צורת חשיבה הידועה בשם "מאגיה סימפתטית. " על יסוד לוגיקה פשטנית זו יכול כל בעל - חיים שאיתרע מזלו להיות בעל אבר המגרה את הדמיון ליפול קרבן לטבח המוני לטובת אימפוטנטים עשירים במזרח ובמערב.

אם נצליח אי פעם לשקם את יחסינו עם הביוספרה החולה של כוכב - הלכת הזה, המאיימת להתמוטט על ראש כולנו, נוכל לעשות זאת רק ע"י לימוד והכרה של מארג היחסים העתיק, המופלא והסבוך מאין כמוהו שבין אינספור היצורים השונים החולקים אתנו את עולמנו. עלינו להכיר, בראש ובראשונה, שקיים בעולם הזה סדר עתיק בהרבה מימות האדם על הארץ, שיש לו כללי משחק ברורים ולא רחמניים במיוחד, ומי שיתעלם מהם עלול למצוא עצמו מצטרף אל הדינוזאורים. הלימוד הזה לא יבוא כל עוד נוהגים כולנו, כולל ציידי לווייתנים, חברות נפט ומשמידי יערות, להתייחס אל כדור - הארץ כאילו הוא קניון אינסופי שכל בעל כרטיס אשראי יכול לקנות בו כל מה וכמה שרק מתחשק לו.

וזה, חברים, העיקרון בה' הידיעה המנחה את המחשבה הרציונאלית: כדי להבין את העולם ואת זולתנו צריך להתאמץ לצמצם את האגו, לשים עניינים של טעם אישי בצד ולא להבליט אותם, ולגייס קצת יותר צניעות וענווה בפני פלאי הבריאה,. מי שלא עושה זאת אינו עוסק במדע, וגם לא בהבנת בני האדם, אלא רק בעצמו, והתוצאה, לא נעים לומר, מאוד לא מעניינת.

לכן אל תחששו יותר מלומר בקול את מה שעיניכם רואות בפעם הבאה כשהמלך ייצא להתהדר בחליפה החדשה שלו. ואם תשמעו הרצאה של דרידה או תקראו מאמר של לקאן מבלי להבין אף מילה, זה בסדר, אתם בחברה טובה. "הכל כאן פין ופות, פין ופות, " כתב בתדהמה גלויה ס. יזהר על אחד הטקסטים הללו, ולנו לא נותר אלא להצטרף לדבריו של חכם נודע מהמשנה, ר' יוסי הגלילי, שהקשיב לדרשה של חברו ר' מאיר והעיר לו: "מאיר, פתפותי ביצים יש כאן! "
אסור טבעונים טיפול בבעיות נפשיות בעיה נפשית להשתנות מה זה טעות בני משפחה אחדות טיפול נפשי להסיר אחריות זעם פוסט מודרני פוסטים
צדק - אשליית עשיית הצדק - למה לעשות צדק זאת אשליה?
צדק - אשליית עשיית הצדק - למה לעשות צדק זאת אשליה?
...- למה לעשות צדק זאת אשליה? מדוע הרצון לעשות צדק הוא אשליה שמייצרת סבל? אחת האשליות הנפוצות והכואבות ביותר של האדם היא הרצון לעשות צדק. אליעד כהן מסביר, שהאדם מדמיין שהוא חייב להילחם למען הצדק ולמען האמת, מתוך אמונה שזה הדבר הכי חשוב ובעל הערך הגבוה ביותר. בפועל, האמונה הזאת לא רק שלא מקלה על חייו, אלא שהיא מייצרת עבורו סבל רב אף יותר. האדם, מתוך תפיסתו המוגבלת, בטוח שהעולם חייב להיות צודק, וכך הוא יוצר לעצמו תסכול מתמיד, מפני שהמציאות כפי שהיא נתפסת בעיניו איננה תמיד צודקת. מדוע חוסר צדק הוא למעשה...
סכיזופרניה יהדות וסמים, סכיזופרניה מיסטיקה ומריחואנה, סכיזופרניה ושימוש בסמים משני תודעה, סכיזופרניה וחזרה בתשובה, רוחניות וסמים מסוכנים, סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים, גורמים לסכיזופרניה, סכיזופרניה ויהדות, סכיזופרניה וסמים
סכיזופרניה יהדות וסמים, סכיזופרניה מיסטיקה ומריחואנה, סכיזופרניה ושימוש בסמים משני תודעה, סכיזופרניה וחזרה בתשובה, רוחניות וסמים מסוכנים, סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים, גורמים לסכיזופרניה, סכיזופרניה ויהדות, סכיזופרניה וסמים
...יהדות וסמים, סכיזופרניה מיסטיקה ומריחואנה, סכיזופרניה ושימוש בסמים משני תודעה, סכיזופרניה וחזרה בתשובה, רוחניות וסמים מסוכנים, סכיזופרניה בעקבות שימוש בסמים, גורמים לסכיזופרניה, סכיזופרניה ויהדות, סכיזופרניה וסמים מהו הקשר בין סכיזופרניה לבין לימודי יהדות, שימוש בסמים ובעיות רגשיות? הקשר בין סכיזופרניה לבין לימודי יהדות, שימוש בסמים ובעיות רגשיות מצריך התבוננות מעמיקה בכמה רכיבים מרכזיים. אליעד כהן מציין כי סכיזופרניה, ובמיוחד סוגים מסוימים של סכיזופרניה, יכולים להתפתח כתוצאה משילוב של גורמים שונים...
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
...שקט נפשי וכיצד מטפלים בו? חוסר שקט נפשי הוא תחושה מוכרת להרבה אנשים, ואליעד כהן מסביר שהמפתח לשקט נפשי הוא בהבנת השורש של חוסר השקט. הדבר הראשון שצריך לעשות כאשר חווים חוסר שקט נפשי הוא לשאול מדוע זה קיים ומה הגורם האמיתי שממנו הוא נובע. אליעד מדגיש שהחוסר שקט הנפשי איננו דבר שנולדים איתו, ילדים קטנים, לדוגמה, אינם סובלים מתחושת חוסר שקט נפשי, ממתח, פחד או חרדה. אלו רגשות שמתפתחים עם הזמן ועם ההיכרות של האדם עם המציאות, עם האופן שבו הוא מפרש את העולם ועם צבירת חוויות מסוימות לאורך חייו. האם חוסר...
איך לא להתגעגע למישהו? איך להוציא מישהו מהראש? להתגעגע למהות, להתגעגע לצורה, האם אפשרי לשכוח מישהו? איך לשכוח מישהו? איך להתמודד עם פרידה? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? איך לא לחשוב עליה? איך לא להתגעגע לאקסית?
איך לא להתגעגע למישהו? איך להוציא מישהו מהראש? להתגעגע למהות, להתגעגע לצורה, האם אפשרי לשכוח מישהו? איך לשכוח מישהו? איך להתמודד עם פרידה? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? איך לא לחשוב עליה? איך לא להתגעגע לאקסית?
...מהראש? להתגעגע למהות, להתגעגע לצורה, האם אפשרי לשכוח מישהו? איך לשכוח מישהו? איך להתמודד עם פרידה? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? איך לא לחשוב עליה? איך לא להתגעגע לאקסית? האם חייבים למצוא משהו טוב יותר כדי להפסיק להתגעגע? קיימת תיאוריה נפוצה לפיה הדרך היחידה להפסיק להתגעגע למישהו היא למצוא דבר שווה ערך או טוב יותר. אליעד כהן מציג את התיאוריה הזו ושואל האם היא אכן נכונה. הוא מסביר שאדם שנפרד מבן או בת זוג עשוי להמשיך להתגעגע אליהם כל עוד לא מצא דבר שמספק לו תחושה דומה או טובה יותר. לדוגמה, אדם...
מבוא ללהרגיש רק טוב, איך להרגיש רק טוב בלי רע? מה זה להרגיש רק טוב? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? למה אין טוב בלי רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? איך אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? האם יש אושר בשלמות? האם אפשרי להיות מאושר בשלמות?
מבוא ללהרגיש רק טוב, איך להרגיש רק טוב בלי רע? מה זה להרגיש רק טוב? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? למה אין טוב בלי רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? איך אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? האם יש אושר בשלמות? האם אפשרי להיות מאושר בשלמות?
...בלי רע? מה זה להרגיש רק טוב? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? למה אין טוב בלי רע? האם אפשר להרגיש רק טוב? איך אפשר להרגיש רק טוב בלי רע? האם יש אושר בשלמות? האם אפשרי להיות מאושר בשלמות? מה זה אומר להרגיש רק טוב בלי רע? אליעד כהן מסביר שלכל אדם יש רצון טבעי להרגיש טוב, וכמה שיותר טוב. האדם תמיד יעדיף להרגיש רק טוב, ללא תחושות שליליות. אולם על פי ההיגיון הפשוט, לא ניתן להרגיש רק טוב בלי רע. למה בעצם? ראשית, אליעד מסביר מהו המצב האידיאלי של להרגיש רק טוב. מדובר במצב שבו מתקיימת התאמה מלאה בין הרצון של האדם...
מה הסיכוי שמשהו נכון? רמות של ספק, רמות של חוסר וודאות, לדייק את הדיבור, מה אחוז הסיכוי שמשהו נכון? כמה אחוז סיכוי שמשהו נכון? כמה משהו נכון או לא נכון? להיצמד לאמת, דעה אובייקטיבית, דעה סובייקטיבית, אחוז סיכוי גבוה, אחוז סיכוי נמוך, חומר ראיות, רמת וודאות גבוהה, רמת וודאות נמוכה, מה רמת הוודאות שמשהו נכון? רמות שונות של ספק, לדעתי בעיני נראה לי, הבעת דעה אישית, רמות של עובדה, רמות של פירוש, האם זו עובדה או פירוש? לדעתי האישית, לדבר בצורה נכונה
...וודאות, לדייק את הדיבור, מה אחוז הסיכוי שמשהו נכון? כמה אחוז סיכוי שמשהו נכון? כמה משהו נכון או לא נכון? להיצמד לאמת, דעה אובייקטיבית, דעה סובייקטיבית, אחוז סיכוי גבוה, אחוז סיכוי נמוך, חומר ראיות, רמת וודאות גבוהה, רמת וודאות נמוכה, מה רמת הוודאות שמשהו נכון? רמות שונות של ספק, לדעתי בעיני נראה לי, הבעת דעה אישית, רמות של עובדה, רמות של פירוש, האם זו עובדה או פירוש? לדעתי האישית, לדבר בצורה נכונה וכאן אסביר לגבי העניין של לדייק בדיבור ולהיצמד לאמת, ביחס לבן אדם שכאשר הוא מביע את דעתו, הוא מתחיל...
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
...- אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי? להיות אופטימי או פסימי - מה באמת כדאי לך להיות? כאשר לאדם יש ספק לגבי מה שיקרה בעתיד, קיימות בפניו שלוש אפשרויות עיקריות: להיות אופטימי, להיות פסימי, או פשוט להודות בחוסר הידיעה. אליעד כהן מסביר לעומק את משמעות האופטימיות, הפסימיות והחשיבות של ההכרה במציאות כפי שהיא באמת. מהי אופטימיות ומהי פסימיות? כאשר אדם נתקל במצב של ספק לגבי העתיד: אדם אופטימי הוא מי שמקווה ומאמין שיקרה לו משהו טוב. אדם פסימי חושב שיקרה לו משהו רע. אדם...
סתירות בחיפוש האמת, הגנב הנאמן, קושיות על הצדיק, להיות אלוהים, שכל מעל השכל, פרדוקסים בחיפוש האמת, אליעד כהן נוכל
סתירות בחיפוש האמת, הגנב הנאמן, קושיות על הצדיק, להיות אלוהים, שכל מעל השכל, פרדוקסים בחיפוש האמת, אליעד כהן נוכל
...על הצדיק, להיות אלוהים, שכל מעל השכל, פרדוקסים בחיפוש האמת, אליעד כהן נוכל מה משמעות הסתירות בחיפוש האמת לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי סתירות בחיפוש האמת הן הכרחיות להבנה אמיתית של המציאות. הוא טוען כי אם אדם לומד דבר מה ומיד זה נראה לו ברור, סימן שהוא כלל לא הבין את מה שהוא למד. להבנתו, הבנה אמיתית של נושא מסוים מתרחשת רק כאשר האדם מזהה סתירות וחוסר היגיון מוחלט בתפיסתו. אליעד מסביר שכאשר אדם קורא ספר כמו להיות אלוהים ונראה לו כי הכל מובן והגיוני, הוא עדיין רחוק מהבנה אמיתית, שכן ההבנה...
מה לעשות כאשר קל לדבר אבל קשה לעשות?
מה לעשות כאשר קל לדבר אבל קשה לעשות?
...לעשות כאשר קל לדבר אבל קשה לעשות? למה לפעמים קל לדבר אבל קשה לעשות? לעיתים קרובות, אדם מרגיש שהוא יודע בדיוק מה הוא צריך לעשות, אבל בכל זאת קשה לו לבצע את זה בפועל. התופעה הזו מוכרת כקל לדבר וקשה לעשות. אליעד כהן מסביר שכדי לפתור את הבעיה הזו, חייבים קודם כל להבין את הסיבה המדויקת שגורמת לכך. מה הסיבה שגורמת לאדם לקושי לבצע דברים? אליעד כהן אומר שהאדם מתמודד עם קשיים בעיקר כשעליו להתאמץ. כל עוד הפעולה קלה, האדם יעשה אותה ללא בעיה. אך כשיש מאמץ, האדם מתחיל לחוות תחושת קושי. הדרך להבין זאת היא דרך...
לעשות שלום, מהו גישור? איך עושים שלום? נוסחה לעשות שלום, שלום בית, מגשר משפחתי, מגשר זוגי, גישור משפחתי, גישור זוגי, זכות השיבה, התמודדות עם מריבות, אימון למציאת זוגיות
לעשות שלום, מהו גישור? איך עושים שלום? נוסחה לעשות שלום, שלום בית, מגשר משפחתי, מגשר זוגי, גישור משפחתי, גישור זוגי, זכות השיבה, התמודדות עם מריבות, אימון למציאת זוגיות
...שלום? נוסחה לעשות שלום, שלום בית, מגשר משפחתי, מגשר זוגי, גישור משפחתי, גישור זוגי, זכות השיבה, התמודדות עם מריבות, אימון למציאת זוגיות איך עושים שלום ומהי הדרך להגיע לגישור אמיתי? השאלה המרכזית שאליעד כהן מעלה היא כיצד עושים שלום אמיתי בין אנשים, בין קבוצות או בין מדינות. הבסיס המרכזי לשלום, על פי אליעד, נמצא בהבנה עמוקה של רצונות הצדדים המעורבים. המפתח לשלום הוא בהפיכת הצורה למהות - כלומר, להבין לעומק מדוע כל צד רוצה את מה שהוא רוצה, ואז למצוא את הדרך למלא את המהות של הרצונות מבלי להתעקש על הצורה...
ריצוי - מהו ריצוי בעינכם? איך ניתן להגדיר זאת?
...מהו ריצוי בעינכם? איך ניתן להגדיר זאת? האם אתם מזהים בעצמכם את אחד הדפוסים הנל האם אתם מוצאים את עצמכם לעיתים נותנים כאשר אתם לא בדיוק רוצים לתת? האם אתם נותנת לעיתים כי את פוחדת שיתאכזבו ממך? שיחשבו עליך שלילי? או שידחו אותך? האם את נותנת כי את רוצה להיות הפוך ממישהו משמעותי מילדותך? האם הנתינה שלך היא על מנת להשיג משהו? או על מנת לא לאבד משהו? האם את נותנת לאחר כי את רוצה שהאחר ייתן לך? האם את עושה לעיתים מה שהאחר מבקש כדי למנוע קונפליקטים? האם את מרגישה לפעמים שאת נותנת יותר מדי ולא מעריכים?...
דמיון מודרך - היפנוזה או חלום?
...מודרך - היפנוזה או או סוג של חלום? דמיון מודרך היא סצינה בה המטפל גורם למטופל להיכנס אל עולם תת המודע שלו. על ידי סוג של פנייה לתת מהודע אחרי רגיעה ומדיטציה רגעית מגיע המטופל אל מקומות מאוד נסתרים בנפשו - שם נמצאות כל התשובות לבעיותיו. דמיון מודרך נקרא כך כיוון שזהו דמיון של המטופל בלבד אך עם הדרכה של המטפל. בחלום אנו מגיעים לעולמות אחרים ללא מגבלות כלל כאשר במציאות זו ישנם המון מסרים בכל מיני צורות וצבעים - כך גם בדמיון מודרך. אנחנו בעצם מדמיינים דמיונות שמגיעים מתוך תת המודע שלנו - והם בעצם האמת...
טיפול טבעי בהיפראקטיביות והפרעות קשב
...הוא הילד שפועל מתוך דחף פתאומי, הילד שעושה לפני שהוא חושב. זהו הילד שיכול לרדוף אחר פרפר עד שנעלם. זהו הילד שנחבל ראשון, צורח בקול רם כשכולם מסביב שקטים ואנו פשוט רוצים שהאדמה תבלע אותנו. ילד שהתנהגותו בולטת לעין גם לעיני צופה בלתי מקצועי, ילד שמתנועע רוב הזמן, עובר מפעילות אחת לשנייה במהירות רבה, נוגע בכל דבר, אומר מה שהוא חושב, מגיב לכל מה שקורה עד שכמעט אנו מקבלים סחרחורת. היפראקטיביות עם הפרעות קשב וריכוז קרוייה ADHD - ATTENTION DEFICIT HYPERACTIVITY DISORDER ואילו הפרעות קשב וריכוז קרוי
הכל לטובה או לרעה? מה האמת?
...כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: הרצאה על הכל לטובה או לרעה? מה האמת?. הפעם אני רוצה לענות על שאלה שנשאלתי, האם באמת הכל לטובה? כי כולם, או רובם, תמיד אומרים הכל הוא לטובה, תהיה אופטימי, זה לטובתך והאם באמת כך? וגם אם הכל לטובה זה עצמו אומר שהמציאות גרועה ביותר. כי אם הכל לטובה, אז אף פעם לא טוב עכשיו. ומי שרוצה להבין, עליו להבין מה התכלית הסופית של כל הדברים כולם. נאמר שאדם צריך לטוס, והוא חולה ולא מגיע לטיסה, ואז מסתבר שהטיסה התרסקה. ומה אומרים אז כל הטיפשים? או החכמים, כל אחד יקרא לזה איך...
תובנות והצלחות
...צריכים לוודע את עצמכם על כך! (לוודע משמעו - להודות לעצמכם לטפוח לעצמכם על השכם!). ההצלחה וההתקדמות שלכם אינן מובנות מאליהן הן שלכם, כי אתם יצרתם אותן. וודעו את עצמכם, כתבו את הדברים הודו לעצמכם וליקום בגאווה רבה ו... המשיכו הלאה! אין חופי מבטחים ואין לנו הפריבילגיה לעצור ולנוח על זרי הדפנה. יש עוד דרך לעשות ישנן עוד תובנות והצלחות נוספות בהמשך וההדרכה שלכם מאיצה בכם... להמשיך... יש לכם ייעוד גבוה... וככל שהיעוד גבוה יותר כך הדרך מורכבת יותר... אתם אף פעם אינכם מפסידים דבר שאינכם יכולים להרשות לעצמכם...
אימון אישי - טיפים לזוגיות מוצלחת
...היא שותפות והתפתחות משותפת המעצימה ומובילה לצמיחה!!! בזוגיות חשוב - להיות מי שאני באמת, ללא מסכות והעמדות פנים. לעיתים, הרצון להיות בזוגיות גורם לנו לנסות להתאים את עצמנו למי שאנו חושבים שאנו צריכים להיות, על מנת שיאהבו אותנו. אך אין אנו יכולים להעמיד פנים לאורך זמן. ובסופו של דבר אנו חוזרים לדפוסים המקוריים שלנו. וכאשר בן / בת הזוג מגלים שאיננו מה שהצגנו ולמעשה הוא / היא התאהבו בדמות שהוצגה. ההשלכות מובילות לתסכולים, התנפצות הפנטזיה וחוסר אימון בזוגיות. טיפים לזוגיות מוצלחת 1.בזוגיות יש לבדוק ב...
עיסוי תאילנדי - רקע תרבותי והיסטורי
...התאילנדי הוא עבודת תרפיית הגוף העתיקה של העם התאי. במקורו משורשים סינים - הודים, העיסוי הינו חלק של אומנוית הריפוי המסורתיות של ממלכת סיאם הקדומה. עקרונות הטיפול שותפים עם אומנויות ריפוי אסיאתיות אחרות, אך העיסוי התאילנדי מתמקד בתנועת הדם בקווים המיו - פאסיים ונקודות אקופרסורה. כדי להבין את קרבתו של העם התאי לתרפיה זו, יש לדעת כי מאז תקופת איוטאייה (המאה ה14) עד ימינו אנו, קיימת מחלקת עיסוי רשמית במשרד הבריאות הממשלתי. בקרבות האגרוף התאילנדי (Muay Thai), מקבלים המתאגרפים חלקים מהעיסוי המסורתי לפני...
סקס, יחסי מין, עליסה בארץ הפלאות, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה
...ילדים לעולם, רצון לקבל רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: סקס, יחסי מין, עליסה בארץ הפלאות, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה. שאלה: מה המטרה של המין? אליעד: מה המטרה של כל דבר? מה זה שונה מכל דבר אחר? שאלה: למה מין מעניין? אליעד: כל דבר בעולם מעניין, בגלל החוויה שיש בו. מה שבאמת מעניין את האדם, זה ליהנות. במין יש יותר הנאה, מאשר בדברים אחרים. ולא כולם, למשל ילדים קטנים לא נהנים מזה. בגיל מסוים כשהאדם מתחיל ל
אישה של עצמה - אישה של עוצמה
...טרנספורמציה בדרך הטנטרה ראיון עם מא אננד סמבביה היא פותחת את דלת ביתה, עומדת בפתח, שיער שחור גלי נשפך בעוצמה על כתפיה הצנומות. מאחוריה מתגלה היכל, מקדש, בית. מרחב מעוטר בשטיחים וכריות המזמינים לשבת ולהתרגע. באוויר נישא ריח קטורת ותמציות פרחים. כניסה לעולמה של סמבביה... שמה המלא הוא מא - אננד סמבביה. פירושו: פוטנציאל לאושר עילאי אין סופי... והוא הולך עימה שנים רבות ומזכיר לה ללא הרף את ייעודה. בשנת 1984, בארהב, העניק אושו לסמבביה (נורית עמיר) את ההדרכה הבאה: סניאס, זהו המאמץ להתמיר את הפוטנציאל שלך...
למה צריך להזהר גם מטעויות "קטנות"? ולמה לעשות גם דברים חיוביים "קטנים"?
...ולמה לעשות גם דברים חיוביים קטנים? דע, כי טעות קטנה למרות שהיא קטנה ולמרות שאולי אתה לא רואה איזה נזק היא גורמת, דע כי היא גורמת נזק מאוד גדול. וכן להפך מעשה חיובי קטן, פעולה חיובית בודדת אפילו הקטנה ביותר יש לה כוח גדול למרות שהיא קטנה. הסיבה לך נובעת משום שטבע האדם הוא שפעולה אחת גוררת פעולה אחרת. לכן כאשר אתה עושה מעשה חיובי, חושב בצורה חיובית, מתחיל התחלה חדשה, מתקדם קצת אל היעד שאתה רוצה להגיע אליו, מכריח את עצמך לעשות דבר חיובי אפילו הקטן ביותר, מכריח את עצמך להיות שמח אפילו טיפה יותר, מכריח...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
איך לא ליצור התניה שלילית? אין הבדל בין יש הבדל לאין הבדל חילונים בהלכה המימד הרביעי שרירי היד הקדמית האם יש משמעות לחלומות? פחד לבטא מפחד שלא יעריכו אותי איך למכור בלי ביטחון עצמי? חוסר אמונה עצמית אהבה ושמחה איך להראות שאני אוהב? היכן לחפש את האושר? להיות מאושר באופן מוחלט טעויות בהחזרת אקסית טוב בלי האקסית לקבל החלטה המורכבת ממספר החלטות החלטה קבוצתית להתמודד עם פרפקציוניזם קיצוני להתמודד עם תחושת בדידות בחגים חושש להיכשל איך להציב מטרה? למכור מוצר שלא כדאי למכור אותו תורת המשחקים להתמודד עם אובדן ילד אהבה לבן זוג או לילד שלך לעבור מחסום רוחני לימוד מודעות עצמית זיכרון של טראומה האם מחלות נפש תורשתיות? להתגעגע לאקסית לשכנע אקסית להתחרט טווחי תנועה של השריר איך לא להיפצע באימון כושר? שלמות אלוהית מציאות אלוהים להגיע להארה רוחנית אמיתית קרוב להארה רוחנית רצון להיות אלוהים איך להפוך להיות אלוהים? כסף השקעה כלכלית מטרת החיים היא ימות המשיח תכלית החיים והמוות הנאה של נפרדות איך נוצרת הנאה מינית מסרטי סקס? לגרום למישהו שיש לו בחירה בחירה בין טוב לרע אלוהים ברא את הרע מטרת בריאת העולם עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ר אישי, מאמן אישי ועסקי, קואצ'ינג לילדים בנושא רשימת הפרעות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 03_09_2026 השעה 15:43:39 - wesi4