ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קונפליקט ✔בודהיזם - תפיסת שפה, רב - משמעות וקונפליקט - 1 ✔תפיסת שפה, רב - משמעות וקונפליקט Language Perception, Ambiguity & Conflict......
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 בודהיזם - תפיסת שפה, רב - משמעות וקונפליקט - 1
תפיסת שפה, רב - משמעות וקונפליקט

Language Perception, Ambiguity & Conflict

התיאוריות הבלשניות הנוכחיות מנסות לגלות כיצד אנשים משתמשים בידע לשוני, ידע מילולי של שפה. השפה משמשת לתקשורת בין אנשים, כותב העבודה הזו מנסה לתקשר עם הקורא, לספר לו או לה משהו. התפקיד המרכזי והחשוב של השפה הוא לתווך בין הדובר והשומע, הכותב והקורא. דוברים יש הרבה - מלמדים תינוקות לדבר, אחר כך מלמדים אותם להתבטא, אחר כך מלמדים אותם איך להביע את עצמם. אף פעם לא מלמדים איך לשמוע, איך להקשיב. מדברים הרבה, כותבים הרבה, אבל אין מי שישמע אין מי שיקרא. אנשים לא יודעים איך, מעולם לא לימדו אותם.

הבלשנים חוקרים את השפה, הם מוצאים פיסות של שפה, מגדירים אותן ובונים תיאוריות סביבן, מודלים מורכבים, הנחות על גבי השערות, תוך ויכוחים והתנצחויות בינם לבין עצמם. הם חוקרים את השפה, מחלקים אותה לחלקים: משפטים, מילים, אותיות, עיצורים, לקסיקון, תחביר, קונטקסט ועוד. בוחנים את כל החלקים מכל כיוון אפשרי, ומנסים לגלות את הקסם הגדול - המשמעות.

השפה, זאת שהאנשים משתמשים בה בשוק, ברחוב, בישיבות עסקים, בהחלטות מדיניות, בין ילדים להורים שלהם, בין שכנים, בין חברים, בין אוהבים, בין שונאים. כולם רוצים להגיד משהו, כולם רוצים לשמוע מה יש לשני לומר. לא חוקרים, לא בוחנים, לא מחלקים אלא מדברים, משתמשים.

תהליך ההבנה של שפה הוא מורכב ומסובך, מתחיל מרגע שאנו שומעים משהו, מרגע שאנו רואים משהו ועד לרגע של הבנה. החוקרים אומרים לנו שאם נחקור את המוח נוכל לגלות איך המנגנון עובד, אחרים עורכים ניסויים ומסכמים את המסקנות בתיאוריות. הם מספרים שיש שיתוף של מספר תהליכים סימולטנית, הם מספרים שיש רצף של תהליכים הקורים בזה אחר זה. כל אחד חוקר מקרה מסוים, ייחודי, ואחר כך מחבר אותו לקבוצת מחקרים אחרים, משווה אותו. אומרים לנו שכך אנו נגיע להבנה כוללת של מערכת השפה. אנו אוספים עוד ועוד מידע, מחקרים, ניסויים, הנחות, טענות, מסקנות. אנחנו מתקדמים, עוד מעט נגיע.

ולנו כבני אדם יש עוד בחיים: רצונות, תשוקות, הנאות, פחדים, כעסים, שנאות, אהבות, וגם הרבה בלבול, ואת כל זה אנחנו רוצים לספר לאחרים. אז אנחנו משתמשים בשפה, אנחנו חייבים. אנחנו גם רוצים לשמוע מה יש לאחרים לומר עלינו, אז אנחנו לפעמים גם מקשיבים.

בואו ננסה לשים את החוקרים לרגע בצד. את פודור (Fodor), גרנסבאכר (Gernsbacher), גריג (Gerrig), פרייזר וריינר (Fraizer & Rayner), פיקרינג ופריסון (Pickerng & Frisson), סוויני (Swinney), טיטון (Titone), קיסר (Keysar) וכל השאר וננסה ללכת יחד לתוך העניין, בצורה רצינית ועמוקה.

הרי גם אנחנו משתמשים בשפה, גם אנחנו מדברים, שומעים, קוראים וכותבים. הרי זה ממש מולנו, ממש כאן, וזה לוקח חלק גדול בחיים שלנו, יש לזה הרבה משקל - אנחנו מדברים בצורה שונה לאנשים שונים, אנחנו מנסים לבחור את המילים הנכונות ולפעמים גם טועים. אנחנו נפגעים ממילים, ונהנים כאשר מחמיאים לנו. אנחנו יודעים שיש לשפה השפעה גדולה על חיינו.

אנחנו רואים שהשפה היא רק חלק מכל המרחב הפסיכולוגי שלנו לכן לא נוכל ליצור מחקר לוגי אנליטי של השפה כי אנחנו חלק מזה. השפה לא קיימת מחוצה לנו, מחוץ למתחם האנושי, אנחנו היצרנים ואנחנו הצרכנים של השפה ולכן המחקר של השפה הוא גם המחקר של עצמנו.

עלינו להבין את כל זה לפני שנתחיל. הדובר מנסה לומר לנו משהו, הוא מציע משהו. הוא לא מבקש שתקבלו את מה שהוא אומר אלא מבקש שלא תדחו את שהוא אומר. נקרא וננסה להבין, שנינו יחד נתבונן בתהליך כפי שהוא מוצג בכתב וכפי שהוא קורה במציאות, מתוך מה שקורה לנו.

I. הגדרה מחדש של מושגים

כאן נציג מספר מושגים אשר נעשה בהם שימוש רב בהמשך, אין זה בירור משמעותם אלא הגדרה המסבירה את כוונתם.

A. משמעות

משמעות בשפה מילולית - מהי משמעותן של מילים לגבי המשתמשים בהם. השאלה כאן אינה מהי והאם יש משמעות אובייקטיבית למילים אלא מהו היחס בין הקורא או השומע למילים אותן הוא מנסה לפענח.

אילו שימושים יש לשפה? ישנו השימוש המקובל לתקשורת בין אישית, מצד אחד הדובר ומצד שני השומע, או, מצד אחד הכתוב ומצד שני הקורא. כך מצאנו שני נתיבים שונים לקליטת שפה: ראייה ושמיעה

* יש גם את כתב הברייל המפוענח ע"י מישוש אך היחס אליו דומה במידה מספקת כדי להתעלם ממנו בהמשך.

הקורא או השומע הם המפענחים. מפענחים את מה? את האינפורמציה הנמסרת, כלומר את הכתוב או הנאמר.

מהי אינפורמציה זו? ישנם שלבים רבים לפענוח, שכבות של אינפורמציה אשר עוברת פענוח. האינפורמציה הזו היא מה שנקלט בחושים: צורות, צבעים, צלילים, ריחות, טעמים, תחושות, מחשבות. חלק קטן ומסוים מתוך כלל האינפורמציה היא האינפורמציה הנמסרת - האינפורמציה אותה הדובר או הכותב התכוונו להעביר לשומע או לקורא.

האם האינפורמציה הנמסרת היא המשמעות? על כך הדעות חלוקות, כלומר, הדבר תלוי בגורמים רבים, כגון מהי כוונת הדובר / הכותב, הידע של המפענח. אנו נסקור גורמים והתניות אלו בהמשך.

בשפה אנו עושים שימושים במילים. מהם מילים? צירופי אותיות או פונמות (תרשים ויזואלי או צליל) המייצגים דבר מה במציאות כגון מראה, צליל, ריח וכו' או מייצגים קונספט.

מהו קונספט? הכוונה לרעיון, מחשבה. הפשטה מנטלית, תיאור של דבר שאינו לו מימוש במציאות.

B. מובן, השתמעות

משתמשים בהשתמעויות לציון דקויות שאינן מובנת באופן ברור מתוך מילה מסוימת. הדבר דרוש כאשר תיאור מצריך מידת דיוק רבה. יש צורך בדיוק אך השפה ככלי לתיאור המציאות מוגבלת. המילה היא לא 'הדבר' - המילים המתארות הן לא האובייקט המתואר.

אנו יכולים לתאר עץ כך: 'עץ אלון, בגובה 5 מטרים, עלים בצבע ירוק כהה' - המילים הן לא הגובה, לא הצבע, לא הצורה או התנועה של הענפים ברוח ועד כמה שנתאמץ לפרט ולדייק עדיין נשאר בגבולות השפה, אלו רק מילים.

ניקח לדוגמא את הנוף הנשקף מהחלון, אם ננסה לתאר מה שאנו רואים ברגע מסוים באמצעות שפה מילולית ייתכן ויידרש לכך משפט אחד, פיסקה אחת, עמוד אחד, שבעה עמודים, ספר אחד, סידרת ספרים ואף יותר מכך.

במה הדבר תלוי? הנה חלק מהגורמים המשפיעים על רמת ועומק תאור של המציאות בשפה מילולית:

מצב פיזיולוגי - האם הראייה תקינה, רמת ההבחנה בפרטים.

מצב מנטלי - האם החשיבה מופרעת ע"י בלבול, מצבי רוח: כעס, שנאה, תשוקה. השפעה של רמת הריכוז.

רצון וכוונה - סיבות ומטרת התיאור (האם נכתוב על מבנה העלים מבחינה מולקולרית של העץ או נסתפק בתיאור הצבע שלהן בלבד).

ידע של השפה - רמת הבעה בשפה מילולית.

זמן - הנוף הנשקף מהחלון משתנה בכל רגע. ייתכן שמבט חטוף לא יספיק לתפיסה מלאה של כל הנראה.

* אי אפשר לקבוע סדר חשיבות, כל אחד מהגורמים הללו הוא אוטונומי בהשפעתו.

מגבלות השפה גורמות לדוברים לנסות ולמתוח את הכוונות הקונבנציונאליות של מילים וקונספטים למעבר ליכולת התיאור שלהם. הנטייה להשתמש בשפה שלא כראוי, באופן זה, גורמת לבעיות בתקשורת בין אישית וליצירת סתירות פנימיות בתוך השפה.

C. קונטקסט

הסביבה הקוגניטיבית מכונה קונטקסט. מה קיים בסביבה הקוגניטיבית? ישנו הקולט / המפענח / השומע / הקורא. הכוונה לבן - אדם.

לאדם 5 מקורות קלט חושיים: העין רואה מראות, האוזן שומעת צלילים, האף מריח ריחות, הלשון טועמת טעמים, הגוף חש תחושות. בנוסף לחמשת החושים, לאדם חוש מנטלי אשר. בדומה לשאר החושים הוא 'תופס' מחשבות.

בהקשר לשפה נצמצם את הדיון לשלושת החושים הרלוונטיים לתהליך פענוח שפה מילולית, למרות שנזכור שיש לחושים האחרים השפעות על תהליך זה ויש להביא השפעות אלו בחשבון. החושים הרלוונטיים הם: הראיה (תהליך הקריאה), השמיעה (תהליך הבנת דיבור) וחשיבה (דיבור פנימי ומניפולציות מילוליות).

האלמנט השני אותו אנו מוצאים בסביבה הקוגניטיבית הוא הידע (Knowledge), מה שידוע (What is Known).

מהו ידע? נתייחס למושג מידע כדי להבין את המושג ידע.

אם כך, מהו מידע? מידע הוא אלמנטים שנקלטו באחד מששת החושים, כלומר, מראות שנראו, צלילים שנשמעו, ריחות שהורחו, טעמים שנטעמו, תחושות שהוחשו, ומחשבות שנחשבו. מעבר לכך ישנם תוצרים של מניפולציות מנטליות שנעשו על ידע זה (לדוגמא פתרון בעיות לוגיות, דמיונות ויזואליים).

מה היחס בין מידע לידע? זרם המידע עובר עיבוד וממנו נוצר מה שמכונה ידע.

האם הידע הוא הזיכרון? היחס המקובל למושג זיכרון הוא כדבר המכיל את הידע, כמו ארון בו מאוחסן הידע. כפי שאנו רואים, הקליטה של אינפורמציה חושית מתנהלת כל הזמן (מלבד בזמן שינה עמוקה), כלומר כמות אדירה של מידע / ידע חדש נקלטת כל הזמן ולכן ישנה בעייתיות בתיאור של הזיכרון כדבר סטטי, קבוע, מוגבל ולכן הדימוי לארון מטעה. הזיכרון או הידע מוגבלים במובן זה שמכלול הידע אינו נגיש ברגע מסוים אלא חלקים מעטים בלבד.

מדוע אין נגישות לכל הידע? כבר בתהליך התפיסה יש פרגמנטציה - האדם לא ער לכל הנקלט, הוא ער לנקלט בחוש מסוים ברגע אחד וער לנקלט בחוש אחר ברגע שני, כמו קוף שקופץ מענף לענף. זהו טבע התודעה. הגורמים להסטת העירות (תשומת הלב), הנם רבים, חלקם תלויים במידע הנקלט וחלקם בקולט עצמו מבחינת מצב רוחו (תודעה, mind) באותה עת. אם הידע הוא פרגמנטי מובן שהנגישות לו תהייה מקוטעת ובעייתית. גורמים אחרים הם דעיכה של המידע לאחר זמן או תוצאה של הסטת תשומת הלב למידע חדש או אחר.

אם כך, מהו הידע? 'הידע הוא האדם' - הידיעות על העולם שעובדו והתגבשו הן המבנה המנטלי של האדם. הידע מתגבש מרגע הלידה, וממשיך בתהליך זה עד המוות. כך האדם הוא תוצר של התרבות, האקלים, אוכל, הסביבה, המצב הכלכלי, ההורים - כל החשיבה של האדם היא תוצאה של כל זה.

האם המושג ידע או זיכרון הן קונספט מופשט (Abstract) בלבד? במובן מסוים הדבר נכון כל עוד אין נגישות לכל מרחב המידע שנמצא במוחנו, כל עוד אין רגע עליו נוכל לומר שיש נגישות לכל הידע המאוכסן בזיכרון.

מהו מרחב הידע? האדם הפשוט לא יכול לענות על שאלה כגון 'מה אתה יודע? ' או 'מה יש בזיכרונך? ' אמנם, יש אפשרות בנקודת זמן מסוימת לזכור מספר מאורעות או חוויות אך עדיין באופן מאוד מוגבל. לכן גם באופן רצוני הגישה לידע זה, שאנו מאמינים שהוא מאוכסן בזיכרון, היא מוגבלת, מקוטעת, חסרה ולכן בעייתית.

D. זמן

רובנו חושבים במושגים של זמן. הזמן הוא תנועה - מ'כאן' ל'שם'. ישנו זמן כרונולוגי - הזמן שייקח להגיע מירושלים לתל - אביב, וישנו זמן מנטלי (פסיכולוגי) של חשיבה - המחשבה היא תנועה, המחשבה היא זמן. תפיסת הזמן מושתת על חשיבה - העבר אינו קיים אלא במחשבותינו בלבד, וכך גם העתיד. ההווה - מה שקורה עכשיו הוא מה שיש. לכן התנועה בין מה שקרה קודם לעכשיו, מה שקורה עכשיו למה שקרה קודם, או, מה שקרה למה שיקרה, מה שקורה למה שיקרה, ולחילופין - כל התנועה הזו היא מרחב הזמן המנטלי.

קליטת שפה באם בשמיעה או בקריאה דורשת זמן. ברצף זמן זה כל החושים פועלים באופן סימולטני, ישנה קליטת מידע אחר מלבד מידע של 'שפה מילולית' בחושי הראייה והשמיעה, ולכן הדבר מצריך פענוח של השפה מתוך כל שדה הראייה והשמיעה. האדם כיצור דינמי עובר שינויים בזמן זה, הידע משתנה, הזיכרון משתנה. בשל שינויים אלו נוצרים הפרעות בתהליך פענוח השפה (פגיעה ביחס מפענח - מפוענח). הפרעות של רעשים (צלילים) מקשים על פענוח דיבור מתוך המרחב השמיעתי, בדומה לכך, הפרעות ויזואליות (אובייקט שעובר במרחב הראייה לפתע) יפריעו לקריאה. באותה מידה כל גירוי אחר מששת החושים שיהיה מספיק דומיננטי יפריע לתהליך הבנת השפה.

האם השפה יכול להיות מתוארת כמודל מתמטי תיאורטי?

במתמטיקה אין זמן - חישוב של 1+1 שווה ל - 2, אין תנועה בשוויון זה. יחסים כמותיים (ratio) כמו המשוואות נכונים ברמה תיאורטית ואין להם השפעה של זמן. אין כאן רצף של קליטה חושית, העיבוד הלוגי הוא עיבוד מנטלי של יחסים וכמויות ולא של קלטים חושיים חווייתיים, כלומר אין כאן יחסים (relationship) שקופים עם אובייקטים בעולם. כמובן שיש למתמטיקה מקום משלה ושימושים רבים אך כאשר אנו חוקרים את היחסים בין אדם לשפה לא נוכל להשתמש באותם כלים תיאורטיים לוגיים כמו במתמטיקה. העיבוד של שפה אינו חישוב של כמויות, אינו השוואות של יחסים כמותיים, אלא דרך תקשורת, מילים לעומת מספרים מייצגים אובייקטים בעולם (מראות, צלילים, וכו') לקונספטים ולכן כללים אריתמטיים לא חלים עליהם ואין להם דבר אתם. לכן, עלינו לבחון את התהליך - את התנועה - את ההתנהגות, של החשיבה והתודעה בזמן ניסיונות פענוח השפה. שימוש במודל תיאורטי עם כל הנחות הקדם, התבניתיות והקיבעון שבו לא יאפשרו לנו להבין את התנועה האדירה, ההשתנות הבלתי פוסקת של התהליכים המנטליים ובכללם - השפה.

II. הסביבה הקוגניטיבית

A. הקונטקסט הפנימי

1. ידע והתניות

הידע שאנו צוברים מרגע הלידה קובע כיצד נפעל בכל רגע ורגע. כאן נכללים כל האמונות, הדעות, הרעיונות והיכולות המנטליות. הידע כמבנה הידיעות, הוא מערכת מסועפת שבסופה מביאה את האדם לידי פעולה. אם אדם דובר אנגלית, יש ביכולתו לדבר ולתקשר מילולית עם אדם נוסף בעל ידע דומה, ללא הידע של השפה האנגלית לא הייתה אפשרות זו. כעת נתבונן ביחס של האדם בעל ידע של שפה כלשהי אליה, מה טיב היחסים הללו? אני יודע עברית, גדלתי בסביבה בה אנשים דיברו עברית, ראיתי ושמעתי כיצד אנשים סביבי מתקשרים בעזרת השפה, היו ניסיונות לתקשר גם איתי וכך עברתי תהליך של למידה. תהליך זה לימד אותי כיצד להגיב לצליל מסוים, מה היחס בין צליל המסוים הזה לעולם, מה הקשר שלו ל'מציאות'. מאוחר יותר לימדו בבית הספר סימנים גרפיים המייצגים צלילים, כך שנבנתה מערכת מקבילה של ייצוגים ויזואליים המתאימה למערכת הצלילים בעלת ההקשרים למה שבעולם. למערכות אלו נקרא שפה מילולית, כיוון שהיחידות במערכות אלו הן מילים (המקבילות לאובייקטים חושיים). הלימוד נעשה בעזרת תרגול - לימוד של תגובות נכונות לגירויים חושיים, ולזה אנו קוראים ידע של שפה.

מה בין ידע של שפה והתניות? הידע יוצר התניות (conditions) - האדם בעל ידע מסוים מגיב לגירויים בהתאם לאותו ידע. הוא מתורגל לזה, בדיוק כמו מכונה, אוטומטי, אמנם הוא יכול להיכשל בזיהוי או בפענוח או בכל שלב אחר, אך עדיין "המכונה" מנסה לפעול על פי ההתניות שתורגלו. ידע של שפה הוא ידע מועיל ולכן הרצון והכוונות לשמר אותו הם חיוביות. האדם רוצה להבין את האדם השני העומד מולו ומדבר אליו, הוא מעוניין לקרוא את שכתוב בעיתון, הוא רוצה לתקשר עם אחרים, לדבר ולכתוב, ולכן אין דעיכה של מערכת ההתניות והידע של השפה כל עוד מדברים, מקשיבים, קוראים וכותבים.

2. זיכרון ואינפורמציה

הזיכרון, מכלול הידע של האדם, מכיל סוגי אינפורמציה שונים ורבים - אינפורמציה חושית, מחשבות, רעיונות. ישנו תהליך הלמידה, איסוף אינפורמציה, אך כפי שאנו יודעים האינפורמציה משתנה בכל רגע האדם 'יודע' אינפורמציה מסוימת, מצומצמת, מהמכלול הרחב. הדבר תלוי, כפי שאמרנו, בהתניות שונות ברגע נתון. כעת נחקור את המנגנון ההפוך לזה ה'לומד', זה שאוגר ידע.

האם יש דעיכה של ידע? קיימות מערכות לימוד רבות, במשך כל ההיסטוריה האנושית - אנשים מנסים לשכלל את יכולת הלימוד כדי לצבור עוד ידע. הידע הקולקטיבי גדל, כמו כן מצטבר ידע אישי מרגע הלידה, ההורים מלמדים את הילדים כיצד יש להתנהג, מה מותר או אסור לעשות, בבית הספר לומדים היסטוריה, מתמטיקה, ספרות וכו' ומעבר לכך ישנם החוויות האישיות שכל אדם חווה. אם כך, מה נזכר מכל אוסף עצום זה של אינפורמציה? מה נשכח ומדוע? יש מספר גורמים משפיעים. נסתפק בציון חלק מהם: רמת העירות (attention) של האדם בזמן הקליטה, יחס רגשי כלפי הנקלט (משיכה, דחייה, שוויון נפש), רמת ריכוז, מצב מנטלי של מבנה המחשבות.

באופן טבעי שכחה נוצרת עם הזמן, מידע שאינו דרוש ברגע מסוים, שאין לו את התנאים שמחייבים אותו להתעורר, ידעך. עם זאת, בחיי היום יום, אדם מנסה לרכוש ידע מסוים ולשם כך עליו להסיט את תשומת הלב שלו מאובייקט המחשבה הנוכחי. כמו כן, כאשר עולה מחשבה או הרגשה מטרידה והאדם מנסה להיפטר ממנה, כלומר, לשכוח אותה.

לשכוח ידע באופן רצוני הוא ניסיון הדחקה. כיצד ניתן להתעלם באופן רצוני מידע כלשהו? הדבר דומה לתרגול עצמנו לשכוח, או במילים אחרות לזכור לשכוח, ומכאן, סתירה - קונפליקט. לדוגמא, בילדותי קרה מקרה שאבי צעק עלי כיוון ששברתי את מכשיר הטלויזיה. התוצאה היא שנעלבתי, נפגעתי, הפגיעה הזו נחרטה בראשי, הזיכרון הזה, המחשבה על כך מטרידה, אני רוצה למחוק אותה - לשכוח אותה. העלבון, הפגיעה הזו - הרגשנות הזו לא נותנת לזיכרון זה לדעוך, להעלם, למרות שיש רצון להיפטר מזיכרון זה. עדיין, יש מחשבות אחרות על אבי, מקרים אחרים בהם אבי שימח אותי, נתן לי מתנה, או שחיבק אותי. התוצאה הייתה שמחה, הנאה, גם מקרה זה נותר בזיכרוני - באופן דומה, הרגשנות הזו לא נותנת לזיכרון לדעוך, ויש רצון לשמור על זיכרון זה. אנו רואים שיש רגשנות, ורצונות בעד ונגד שמירה של זיכרונות.

דוגמא נוספת, ישנו הרעיון 'אני ישראלי' או 'אני ערבי' או 'אני יהודי', אני מגדיר את עצמי בתוך קבוצה, מפריד אותי מהאחרים, מחלק את העולם ל'אני' - 'אנחנו' - 'הם'. בהגדרה זו אני מקבל על עצמי אפיונים מסוימים כמו מסורת וכל השאר. נוצרת תפיסת עולם מחולקת, שבורה, מקוטעת. אחר כך הרעיונות האלו מביאים אותי לידי פעולה - יחס לאחר כשונה, למרות שהאחר יכול להיות בדיוק כמוני והניסיון יכול להראות לי שהדבר באמת כך, אך הידע מעוור אותי, לא נותן את האפשרות לראות שהתפיסה 'אני ישראל' או 'אני ערבי' או 'אני' ו - 'הוא', הם רעיונות בלבד, מוגבלים בטבעם.

ידע שונה מביא לפעולה שונה - ישנו המצב בו קיימים שני רעיונות הנוגדים זה את זה. אך ברגע שיש לבצע פעולה (הקשורה ברעיונות אלו) מתחייב שהיא תהיה בסתירה עם אחת הרעיונות (או שניהן) - כיוון שפעולה היא אחת - אין בה אמביוולנטיות. כך נוצר קונפליקט בין הרעיונות לפעולה, וכל זאת על בסיס ידע.

קונפליקטים אלו יוצרים מבנה חשיבה פרגמנטי, מקוטע, שבור. זיכרונות כואבים וזיכרונות משמחים הסותרים זה את זה, רעיונות ותפיסות שונים שאינם מתיישבים זה עם זה. כל ההרגלים ודפוסי מחשבה מעין אלו יוצרים טבע פרגמנטי של הידע והזיכרון.

אנו רואים שמבנה הידע הוא פרגמנטי בטבעו. השפה היא חלק ממכלול הידע, בהמשך נראה כיצד בידע השפה (מילים, "משמעויות", משפטים וכל השאר) יש סתירות פנימיות המובילות לקונפליקטים.
לצבור עוד ידע מודלים מחמאות תודעה יהודים שינאה לצאת מאהבה לא להתגעגע להתעלם צבעים לשכוח אותה בודהיזם משמעות קונפליקט קונפליקטים תפיסות
התמודדות עם קונפליקטים, התמודדות במצבי קונפליקטים, ניהול קונפליקט אישי, דיסוננס קוגניטיבי, קונפליקט זהות, דרכים לפתרון קונפליקט פסיכולוגי, ניתוח קונפליקט קוגניטיבי, להתמודד עם קונפליקט רגשי
התמודדות עם קונפליקטים, התמודדות במצבי קונפליקטים, ניהול קונפליקט אישי, דיסוננס קוגניטיבי, קונפליקט זהות, דרכים לפתרון קונפליקט פסיכולוגי, ניתוח קונפליקט קוגניטיבי, להתמודד עם קונפליקט רגשי
... עם קונפליקטים, התמודדות במצבי קונפליקטים, ניהול קונפליקט אישי, דיסוננס קוגניטיבי, קונפליקט זהות, דרכים לפתרון קונפליקט פסיכולוגי, ניתוח קונפליקט קוגניטיבי, להתמודד עם קונפליקט רגשי מהם המנגנונים לפתרון קונפליקטים פנימיים? כאשר אדם נתקל בקונפליקט פנימי, לדוגמה כשיש לו רצונות מנוגדים, הוא נמצא במצב של דיסוננס קוגניטיבי. דיסוננס זה יכול להיגרם ממחשבות, רגשות או רעיונות מנוגדים בתודעתו ... דעתו או חיפוש פתרון שיבטל את המתח. כיצד להתמודד עם קונפליקט זהות פנימי? במקרים רבים, קונפליקטים פנימיים לא נובעים רק מהמחשבות אלא גם מהזהות האישית של האדם. לדוגמה, כאשר אדם רוצה להיות עם אדם מסוים, אך יש לו פחד או ספקות שגורמים לו למנוע את הקשר. במקרה כזה, קונפליקט הזהות הופך לאתגר אמיתי - האם זה מתאים לזהות שלי או לא? איך יכולים אנשים להתגבר על קונפליקטים רגשים? הקונפליקטים הרגשיים הם לעיתים מהקשים ביותר להתמודד איתם, מכיוון שהם נוגעים ישירות לרגשות ולתחושות הפנימיות של האדם. כדי להתמודד עם קונפליקט רגשי, יש להבין את שורש הרגש. למשל, אם אדם לא מצליח לקבל החלטה כי הוא לא בטוח אם הוא רוצה משהו או לא, עליו לחקור את מקור הרגש הזה ולראות אם ... מהחברה או סטריאוטיפים? איך להימנע ממעגל הקסמים של קונפליקט פנימי? אדם שנמצא במעגל קסמים של קונפליקט פנימי יכול להרגיש כמו כבול למחשבותיו או לרגשותיו. פתרון כזה ידרוש ממנו להתמודד עם תחושת הלחץ הפנימי, על ידי שאלת שאלות נכונות שיאפשרו לו ... מקום של מודעות פנימית. האם שינוי מחשבתי יכול לפתור קונפליקטים פנימיים? לעיתים, קונפליקט פנימי יכול להיפתר על ידי שינוי מחשבתי. אם אדם לא מצליח להחליט האם הוא רוצה להתחתן או לא, לדוגמה, הדרך לפתור את הקונפליקט היא לבחון את האמיתות של כל מחשבה ולהתמודד איתן באופן ישיר. תהליך זה עשוי לכלול את השאלה למה אני רוצה את זה? ולבחון את התשובות עד שמגיעים ... אחרי דברים שאין לו בהם צורך אמיתי. איך להתגבר על קונפליקטים פנימיים? מהו דיסוננס קוגניטיבי? כיצד לפתור קונפליקט רגשי? מהו קונפליקט זהות? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות מנוגדות? ...
שלום עם ההורים, בעיות במשפחה, קונפליקט במשפחה, רצונות מנוגדים, לבחור את הרצון, לדבר עם ההורים, שלום במשפחה, קונפליקט רגשי, חופש רגשי, שחרור רגשי, להיות אלוהים, להרגיש כמו אלוהים
שלום עם ההורים, בעיות במשפחה, קונפליקט במשפחה, רצונות מנוגדים, לבחור את הרצון, לדבר עם ההורים, שלום במשפחה, קונפליקט רגשי, חופש רגשי, שחרור רגשי, להיות אלוהים, להרגיש כמו אלוהים
... עם ההורים, בעיות במשפחה, קונפליקט במשפחה, רצונות מנוגדים, לבחור את הרצון, לדבר עם ההורים, שלום במשפחה, קונפליקט רגשי, חופש רגשי, שחרור רגשי, להיות אלוהים, להרגיש כמו אלוהים איך לפתור קונפליקט רגשי במשפחה? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד להתמודד עם קונפליקטים משפחתיים ורגשיים, במיוחד במערכת היחסים מול ההורים. הוא מתאר מצב שבו יש לאדם רצונות מנוגדים: מצד אחד הוא רוצה להיות בשלום עם ההורים, מצד שני יש לו רצונות אחרים שסותרים את זה. הוא מסביר את הקושי בהתמודדות עם קונפליקט כזה ואת הדרך להשתחרר מהתלות הרגשית, להגיע לחופש רגשי ולתחושה של להיות אלוהים - מצב שבו האדם מרגיש שליטה מלאה ברצונותיו ובתחושותיו. מדוע חשוב להגדיר את הבעיה ... הוא לא יחווה סבל. אך מכיוון שבדרך כלל אנשים כן תלויים בגורמים רבים, הם יחוו קונפליקט תמידי בין הרצונות השונים שלהם. כיצד אפשר להשתחרר מהמחויבות לרצות את ההורים או את הסביבה? אליעד מדגים זאת עם דוגמה פשוטה: פעם האדם חשב שחייבים להיות נחמדים ... כי כבר אין לו מטרה שמספקת לו תחושת ערך ומשמעות. מהו הפתרון להתמודדות עם הקונפליקט הזה? הפתרון שאליעד מציע הוא להבין שכל בחירה באה עם מחיר. הוא מסביר שיש להכיר בכך שגם להיות תלוי רגשית וגם להיות לא תלוי כלל - שניהם מצבים לגיטימיים. לדבריו, ... החליט שההפך לא נכון. ברגע שהאדם מבין ששום דבר לא מחויב באמת, הוא משתחרר מהקונפליקט ומגיע למצב שבו הוא חופשי להחליט מתוך רצון אותנטי. עם זאת, אליעד מדגיש שמצד האמת האבסולוטית, שום בחירה אינה מחויבת באמת - האדם חופשי לחלוטין. אך כל עוד האדם ... לשמור על קשר עם ההורים ובין אם לא. איך להשתחרר רגשית מההורים? איך לפתור קונפליקט במשפחה? מהי תחושת החופש הרגשי? האם צריך לרצות את ההורים בכל מחיר? מה המשמעות של להיות אלוהים? איך להתמודד עם רצונות מנוגדים? ...
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
... בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור ... בתחום השכנוע, המכירה, וניהול משא ומתן הוא העיקרון של יצירת אווירה נעימה, הרמוניה והסכמה הדדית. כאשר רוצים ליצור אמון בין שני אנשים, חשוב להימנע מקונפליקטים לא הכרחיים שעלולים לגרום לתחושת אנטי ... יש לומר בצורה מכילה ומאפשרת: יש אפשרות שתיקח גם את המוצר הזה אם אתה רוצה בכך, אבל אם לא, זה גם בסדר. בצורה זו, מראש יש אפשרות להימנע מתחושה של קונפליקט. אם האדם יגיד לא, הוא לא ירגיש שהוא חייב ... היחסים: כאשר רוצים להזמין מישהו לפגישה, עדיף לא לשאול בצורה ישירה: אתה רוצה להיפגש היום?, מכיוון שאם הצד השני אומר לא, הוא מיד נכנס לתחושה של קונפליקט. התחושה שנוצרת אצלו היא: אני בקונפליקט עם האדם השני, אמרתי לו לא, וכעת אני מרגיש ... נעימות והרמוניה, אליעד מסביר שלפעמים דווקא לחץ והבעת דרישה בצורה מחייבת יכולה להוביל להסכמה של האדם השני. במקרים שבהם האדם השני ממש לא רוצה להיות בקונפליקט איתנו, הלחץ עצמו עשוי לגרום לו להסכים רק ... בסופו של דבר הוא עשוי להסכים להיפגש רק כדי להימנע מתחושת חוסר נעימות עקב העימות שנוצר. עם זאת, אליעד מזהיר מהחיסרון של השיטה הזאת: האדם השני נכנס לקונפליקט פנימי. אם הוא מרגיש שמכריחים אותו להסכים, הוא יכול להיכנס לקונפליקט פנימי בין הרצון שלו לסרב לבין הרצון שלו ... הייתי בטוח. זה מעביר מסר שהסירוב לא גרם לבעיה גדולה, וכך בפעם הבאה כשנציע משהו נוסף, יהיה לצד השני פחות לא נעים לסרב, כי לא ייווצר זיכרון שלילי של קונפליקט מן העבר. אך גם כאן הוא מדגיש שזה לא פתרון אידיאלי, כי ברגע שבו הצד השני אמר לא, בראש שלו כבר נוצרה חוויה לא נעימה של קונפליקט. ולכן רצוי להימנע ממצב זה מראש. כיצד ... בין שני המסרים בצורה מתוחכמת: מצד אחד לשדר שאנחנו רוצים שיסכים, אך מצד שני להבהיר לו שבמידה ויחליט לסרב, זה לא יהווה בעיה גדולה. האיזון הזה מונע קונפליקט מוגזם ובמקביל משאיר מקום לשכנוע עדין ואפקטיבי. איך להציל מצב לאחר שכבר נוצר קונפליקט? במקרה שכבר נוצר קונפליקט, אליעד ממליץ לרכך אותו באמצעות משפטים כמו זה בסדר, לא קרה כלום. המטרה היא לשדר לשני שזה בסדר שהוא סירב, וכך להפחית את חוסר הנוחות ולמנוע שהקונפליקט יהפוך לקבוע במחשבתו של הצד השני. אליעד ... על ידי אמירה מראש שגם אם תגיד לי לא זה בסדר. לבסוף, אליעד מזהיר שגם כאשר האדם השני אומר הכל בסדר, לא משנה לי, יש אפשרות שזה רק ניסיון שלו להימנע מקונפליקט, ולא בהכרח כי הוא באמת לא מתנגד. לפעמים אנשים יגידו לנו שזה בסדר רק כדי לא להרגיש אי נוחות של קונפליקט, אך בפועל עדיין תהיה בעיה מתחת לפני השטח. איך להתמודד עם התנגדויות במכירות? איך ליצור אווירה נעימה בשיחה? איך להימנע מקונפליקטים במערכות יחסים? איך לשכנע לקוח בצורה ... אמון צריך ליצור תחושה נינוחה של אמון וכו. ואחד הדברים החשובים ביותר כאשר רוצים ליצור את התחושה הזאת של האווירה הנעימה היא לשים לב שלא נכנסים לשום קונפליקט או לשום קונפליקט שלא חייבים להיכנס אליו. עכשיו מה זה אומר ... סביר שהוא יגיד לא שהוא לא רוצה בעצם צריך לשים לב לכך שנוצרת לנו כאן בעיה, מה הבעיה שנוצרה? אם אנחנו מציעים ללקוח משהו והוא אומר לא בעצם נוצר כאן קונפליקט כי הלקוח בתחושה נגדנו הוא בתחושה של אנטי הוא בתחושה של קונפליקט, אחר כך אם אנחנו נגיד לו אוקי אז בא נעשה משהו אחר שהוא רוצה אותו יכול להיות שגם על זה הוא יגיד שהוא לא רוצה למה כי נוצרה אווירה של קונפליקט הלקוח במוח שלו חווה שהוא היה בקונפליקט איתנו הבן אדם השני חווה, מבקשים ממישהו בקשה והוא אומר לא אני לא מעוניין הדבר הזה יוצר קונפליקט עם הבן אדם יוצר תחושה לא נעימה. ולכן כאשר ... היום או אפילו אמרנו לו בצורה של שאלה אתה רוצה להיפגש היום?, אפילו נניח שאמרנו ככה אם הוא אמר לא אז בעצם בראש שלו נוצרה לו מחשבה שאומרת לו אני בקונפליקט עם הבן אדם השני, מה שהבן אדם השני אומר לי אני אומר לו לא. נוצר קונפליקט נוצרה תחושה לא נעימה ואז למחרת כשנשאל ... הוא יגיד כן, אוקי אבל זה לא קשור לעניין. עכשיו אני אדבר על ההיבט שברגע שהבן אדם יתרגל להגיד לא אז הוא בעצם בתת מודע שלו הוא נמצא איתנו בתחושה של קונפליקט, עכשיו אומנם יש מצבים שבהם הבן אדם לא רוצה להיות איתנו בקונפליקט ולכן אנחנו דווקא נגיד לו תקשיב בוא ניפגש ... נדבר איתו בצורה שהוא כאילו חייב אנחנו כן נדבר איתו בצורה שלא מכילה את האפשרות שהוא לא יסכים איתנו ממילא מאחר שהוא מאוד מאוד לא רוצה להיות איתנו בקונפליקט לכן דווקא זה שמדברים איתו בצורה שיוצרת קונפליקט, זה מפעיל עליו לחץ לא להיות איתנו ב
ניגוד רצונות, פחד לפגוע באחרים, אחדות יוצרת בעיות של נפרדות, משנה או לא משנה, רוצה לא רוצה, לא רוצה מספיק, קונפליקט פנימי, קונפליקט רגשי
ניגוד רצונות, פחד לפגוע באחרים, אחדות יוצרת בעיות של נפרדות, משנה או לא משנה, רוצה לא רוצה, לא רוצה מספיק, קונפליקט פנימי, קונפליקט רגשי
... פחד לפגוע באחרים, אחדות יוצרת בעיות של נפרדות, משנה או לא משנה, רוצה לא רוצה, לא רוצה מספיק, קונפליקט פנימי, קונפליקט רגשי למה נוצרת בעיה כאשר אנחנו רוצים דברים מנוגדים? כאשר אדם נתקל במצב שבו יש לו רצונות מנוגדים, הוא חווה קונפליקט פנימי עמוק. לפי אליעד כהן, כל מצב של ניגוד רצונות או קונפליקט בין רוצה ללא רוצה גורם לאדם סבל נפשי ורגשי משמעותי. הוא הסביר שהבעיה היא שבמצב הזה, מצד אחד האדם רוצה להשיג משהו, ומצד שני הוא לא רוצה להתאמץ או לא רוצה מספיק ... פעולה יש משמעות גדולה יותר. איך אדם יכול להתמודד עם הפחד לפגוע באחרים? אליעד מסביר שהפתרון לקונפליקט הזה הוא כפול. מצד אחד, אפשר לומר לעצמך שהכל משנה, כלומר, לחזור לנקודת הייחוס הערכית ולהיצמד לערכים ברורים. מהצד השני, אפשר להגיע לתובנה שהכל לא משנה, ואז שום ... את האמת ולמצוא את נקודת האיזון הפנימית בין פחד מוגזם לבין חוסר פחד מוחלט. איך להתמודד עם הקונפליקט בין האחדות לנפרדות? הבעיה של האחדות והנפרדות היא מרכזית בהרצאתו של אליעד. כשהאדם נמצא במצב של אחדות, הוא חש שכלום לא משנה, אין גבולות ואין משמעות מיוחדת לשום ... ושוב האם זה משנה או לא משנה?, עד שהאדם יגיע להבנה עמוקה שבסופו של דבר אין תשובה מוחלטת, והקונפליקט עצמו הוא טבעי. במצב זה, האדם יקבל את הסתירה הפנימית שלו ויוכל לחיות איתה בשלום. מה הפתרון לקונפליקט בין האחדות לנפרדות? הדרך לפתור את הקונפליקט היא לקבל אותו כמו שהוא, ללא ניסיון להיפטר ממנו באופן מלא. אליעד מציע לאדם לחקור את האמת עד שיגיע להבנה שהקונפליקט הוא חלק בלתי נפרד מהקיום שלו, ושהאדם עצמו יוצר את האחדות ואת הנפרדות בתפיסתו. כאשר אדם מגיע להבנה עמוקה שהכל גם משנה וגם לא משנה בו זמנית, הקונפליקט מתפוגג, כי אין יותר מאבק פנימי בין שני קצוות מנוגדים. אליעד מדגיש שוב ושוב שההבנה שהמציאות היא גם אחדות וגם נפרדות מאפשרת לאדם לחיות בשקט פנימי, מבלי לפחד לטעות או לפגוע. איך לפתור קונפליקט פנימי? מה עושים כשיש רצונות מנוגדים? איך להתגבר על הפחד לפגוע באחרים? מה המשמעות של אחדות ונפרדות? איך לדעת אם משהו משנה או לא משנה? ...
קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, התמודדות בזוגיות, מערכות יחסים, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך להצליח בזוגיות?
קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, התמודדות בזוגיות, מערכות יחסים, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך להצליח בזוגיות?
קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, ... בזוגיות, מערכות יחסים, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך להצליח בזוגיות? איך ניתן להפוך קונפליקט בזוגיות להזדמנות לקרבה? במערכות יחסים זוגיות קיימים לעיתים קונפליקטים, שהם מצבים בהם רצונות בני הזוג מנוגדים זה לזה. למשל, אחד מבני הזוג רוצה לעשות פעולה מסוימת, והשני מעוניין בפעולה אחרת שסותרת אותה. אליעד כהן מדגיש שקונפליקט אינו חייב להיות שלילי, אלא להפך - ניתן לראות בו הזדמנות ליצירת קרבה בין בני הזוג. כיצד בדיוק הופך קונפליקט לקרבה? כאשר מתעורר קונפליקט, אחת האפשרויות היא להעצים את המריבה ולהחריף את הריחוק. למשל, כשאחד אומר לא מעניין אותי מה אתה רוצה, הוא מעמיק את הקונפליקט. אולם, קיימת אפשרות אחרת וטובה בהרבה: להשתמש במצב הקונפליקט כדרך להעמקת ההבנה והקרבה בין בני הזוג. איך הבנת הצד השני יוצרת קרבה בזוגיות? אליעד מסביר שבמצב של קונפליקט, על ידי הקשבה אמיתית לצד השני וגילוי אמפתיה לצרכים שלו, נוצרת הזדמנות לקרבה. לדוגמה, ... פתוח והבנה הדדית. לדוגמה, אם האישה רוצה ללכת לים והגבר רוצה לישון, לכאורה אין כאן קונפליקט אמיתי, כיוון שכל אחד יכול לעשות כרצונו. אבל אם מדובר ברצונות שלא יכולים להתקיים בו - ... כבעיה בלתי פתירה אלא כמצב שבו ניתן להגיע להבנה וקרבה. איך להתמודד נכון עם קונפליקט על רצונות מנוגדים? אליעד מציע דרך מעשית כיצד להפוך את הקונפליקט למקור לקרבה: בשלב הראשון, יש להקשיב לבן הזוג ממקום של אכפתיות אמיתית, לא מתוך רצון ... צריך להסביר מה מפריע לו ולמה הוא רוצה אחרת. כך נוצרת הבנה הדדית. לבסוף, במקום שהקונפליקט יהיה של אדם אחד נגד השני, מומלץ להתייחס אליו כאל בעיה משותפת של שני בני הזוג, בדומה לאדם שמנהל קונפליקט פנימי עם עצמו ומחפש פתרונות. כך בני הזוג מרגישים שיש להם אינטרס משותף לפתרון הבעיה, ... הדיון מחוויה של מריבה למצב של שיתוף פעולה והזדהות הדדית. מה קורה כאשר אין אמפתיה בקונפליקט? לעומת זאת, כאשר אחד הצדדים מביע דעה והצד השני מתנגד ללא אמפתיה וללא התעניינות אמיתית בדעתו וברצונו של האחר, הקונפליקט עלול להחריף ולהוביל לריחוק ואף לשנאה. ללא נכונות להבין את הצד השני, הקונפליקט אינו יכול להוביל לקרבה, אלא רק להעצים את הפערים והבעיות בזוגיות. איך להפוך מריבה לחוויה חיובית? המהות של הגישה שאליעד מציע היא לראות את הקונפליקט כהזדמנות חיובית - הזדמנות שבה בני הזוג יכולים לגלות מחדש את הרצונות והצרכים של הצד השני. כאשר מפתחים תקשורת פתוחה, אכפתית ואמפתית, אפשר להפוך כל מריבה או קונפליקט לחוויה חיובית שמחזקת את האינטימיות ואת ההבנה הזוגית. המפתח הוא לא להתייחס לקונפליקט כאל משהו שלילי, אלא כנושא שיש לפתור ביחד, כצוות ולא כיריבים. איך לריב נכון בזוגיות? קונפליקט בזוגיות כהזדמנות לקרבה טיפים לזוגיות מוצלחת כיצד ליצור אמפתיה בזוגיות? איך להתמודד עם ... איך להצליח בזוגיות? אז זה הולך ככה בנושא של זוגיות לפעמים יש מצבים בזוגיות של קונפליקטים, עכשיו השאלה היא איך בעצם ניתן להפוך קונפליקט לקרבה זאת השאלה. מה זה אומר קונפליקט אחד רוצה ככה והשני רוצה הפוך אוקי זה נקרא קונפליקט, עכשיו השאלה היא האם קונפליקט זה בהכרח רע? ש: לא. אליעד: למה לא? ש: יכול לצאת טוב מזה. אליעד: איך, איך קונפליקט הופך להיות קרבה? ש: ברגע שיש קונפליקט ושני הצדדים מבינים אחד את השני. אליעד: כן. ש: מבינים ומסכימים על משהו אז עצם ההבנה ... ואז זאת קרבה. אליעד: אז מה שאני רציתי לומר זה דומה למה שאתה אמרת שבעיקרון כשיש קונפליקט אז יש כאלה שנלחצים מקונפליקט הוא אומר רגע יש פה
קונפליקט רגשי, קונפליקט פנימי, שמירת שבת, לשמור שבת, מה האמת? תורה אמיתית, אמיתות התורה, חיפוש עצמי, חיפוש האמת, התפתחות רוחנית, מודעות עצמית, מודעות רוחנית
קונפליקט רגשי, קונפליקט פנימי, שמירת שבת, לשמור שבת, מה האמת? תורה אמיתית, אמיתות התורה, חיפוש עצמי, חיפוש האמת, התפתחות רוחנית, מודעות עצמית, מודעות רוחנית
קונפליקט רגשי, קונפליקט פנימי, שמירת שבת, לשמור שבת, ... התפתחות רוחנית, מודעות עצמית, מודעות רוחנית מהו הקונפליקט הרגשי והפנימי שנוגע לשמירת שבת ולהבנה של האמת? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושא של קונפליקט רגשי ופנימי, במיוחד בהקשר של ... שבת, חיפוש אחר האמת והתפתחות רוחנית. אליעד מציין שהקונפליקט לא נוגע רק לפעולה עצמה אלא גם ... מבצע בפועל. במהלך ההרצאה, הוא מסביר כי כל אדם מצוי בקונפליקט פנימי כשהוא מצרף את עצמו לאמת ... לבין מה שנראה לו כאמת הדתית. אליעד מציין שזהו קונפליקט של למה אני לא מצליח לעשות את ... כשאדם לא מצליח להחליט מהי האמת המוחלטת, הוא חי בקונפליקט. לדעתו, כל אחד מבין את האמת ... של דבר, ברגע שהאדם מחובר לאמת האמיתית, לא יהיה לו קונפליקט פנימי, כי הוא יבין שכל פעולה ... במהלך השיחה, אליעד מתאר איך אנשים נמצאים במצב של קונפליקט משום שהם נצמדים לאמת היחסית ... ושכשהם מבינים את האמת המוחלטת, הם יכולים להתנהל ללא קונפליקט, כי הם מבינים את המציאות בצורה מלאה ואמיתית. איך ההתמודדות עם קונפליקטים פנימיים משפיעה על הבחירות האישיות? כחלק מהתמודדות עם קונפליקטים פנימיים, אליעד מציין שכל אחד ... בדרך מסוימת או להימנע ממנה. כשהאדם נמצא במצב של קונפליקט פנימי, הוא לא באמת מבין את ... נכונה באותה מידה. המרצה מציין גם כי כל ההתמודדות עם קונפליקטים פנימיים תביא בסופו של דבר ... בהתפתחות הרוחנית והמודעות העצמית שלו. מהו הקשר בין קונפליקט פנימי, אמת וההתפתחות הרוחנית? אליעד מציין שקונפליקט פנימי הוא תוצאה של חיבור לאמת ... מוחלטת, כשהאמת היחסית משאירה את האדם במצב של תסכול וקונפליקט פנימי. לדעתו, רק כשהאדם מחובר ... מבין שכל הדברים נכונים באותה מידה. ההתמודדות עם הקונפליקטים הפנימיים היא לא דבר רע ... האמת המוחלטת. המרצה מדגיש כי כל אדם נמצא במצב של קונפליקט פנימי משום שהוא לא מבין את משמעות החיים בצורה מוחלטת. כדי להתגבר על הקונפליקט, האדם צריך להבין שהמציאות אינה ... מגיעה כאשר האדם מבין את האמת במלואה ומפסיק להילחם בקונפליקטים הפנימיים שלו. האם כל פעולה ... של אדם. אם אדם היה מחובר לאמת המוחלטת, לא היה לו קונפליקט פנימי, כי כל הבחירות היו ... הבנה אמיתית של המציאות. לפי אליעד, האדם החי במצב של קונפליקט פנימי הוא אדם שלא מבין את האמת ... מכל מקום שבו הוא נמצא, הוא בסופו של דבר טוב ומדויק. קונפליקט רגשי קונפליקט פנימי שמירת שבת הבנת האמת ...
פרדוקס רגשי, פרדוקס שכלי, טאוטולוגיה, מתוך שלא לשמה בא לשמה, קונפליקט רגשי, קונפליקט שכלי, מהו פרדוקס? נגד השכל, לחץ נפשי, מבוי סתום, מודעות עצמית, הנחות יסוד, סתירה עצמית
פרדוקס רגשי, פרדוקס שכלי, טאוטולוגיה, מתוך שלא לשמה בא לשמה, קונפליקט רגשי, קונפליקט שכלי, מהו פרדוקס? נגד השכל, לחץ נפשי, מבוי סתום, מודעות עצמית, הנחות יסוד, סתירה עצמית
... רגשי, פרדוקס שכלי, טאוטולוגיה, מתוך שלא לשמה בא לשמה, קונפליקט רגשי, קונפליקט שכלי, מהו פרדוקס? נגד השכל, לחץ נפשי, מבוי סתום, מודעות עצמית, הנחות יסוד, סתירה עצמית מהו פרדוקס רגשי ושכלי? ההגדרה של פרדוקס נוגעת למצב שבו שתי רעיונות או עקרונות, שנראים לכאורה סותרים, קיימים בו זמנית ומובילים למבוי סתום או לקונפליקט פנימי. אליעד כהן מסביר בפרדוקס רגשי ושכלי את הקונפליקטים הנוצרים כאשר יש חוסר איזון בין ההיגיון לרגשות. הוא מציין כי כאשר האדם מוצא את עצמו מנסה לפתור סיטואציות, הוא פעמים רבות לא מצליח להתגבר על הסתירות הפנימיות ... עשוי בסופו של דבר למצוא את עצמו במקום טוב יותר מבחינה פנימית או רוחנית. מדובר כאן על הדרך שבה אדם יכול להגיע לפתרון, למרות שהוא לא בהכרח התחיל בכוונה הטהורה. איך קונפליקט רגשי משפיע על ההתמודדות עם פחד? אליעד כהן מציין את הקשר בין קונפליקט רגשי לפחד, ומסביר כיצד פחדים לא תמיד משקפים את המציאות אלא נובעים מהתפיסות האישיות שלנו. לדוגמה, כאשר אדם פוחד להתמודד עם משהו שהוא תופס כמאיים, הוא לא בהכרח ... שהוא לא יכול לפתור בעיה מסוימת, יכול להחיל את עקרון המודעות העצמית ולהבין שהוא נמצא במלכוד רגשי. ברגע שהוא מזהה את המלכוד הזה, הוא יכול להתחיל לשחרר את עצמו מהקונפליקט. מהו מבוי סתום ופרדוקס שבור? כאשר אדם נתקל במבוי סתום רגשי או שכלי, הוא נמצא במצב שבו הוא לא מצליח למצוא פתרון או לצאת מהסיטואציה שבה הוא נמצא. מצב זה נוצר לרוב כאשר אדם לא מצליח לראות את האפשרויות השונות או לא מסכים להתעמת עם הנחות היסוד שמובילות אותו למבוי הסתום. אליעד כהן מציין כי המודעות הפנימית והיכולת לפרום את הקונפליקט יכולים לעזור לאדם לשבור את המבוי הסתום ולפתור את הפרדוקס. מהו תפקיד ההיגיון בתהליך ההתמודדות עם פרדוקסים? ההיגיון חשוב מאוד בתהליך ההתמודדות עם פרדוקסים, אך לעיתים הוא לא מספיק. כאשר אדם מנסה להתמודד עם פחד או קונפליקט רגשי בעזרת ההיגיון בלבד, הוא עשוי להיתקל בקשיים. אליעד כהן מציין כי יש להבין את הגורמים הפנימיים שמובילים להתנגדות לתהליך ההיגיוני. לעיתים קרובות, הפתרון נמצא בשילוב של עקרונות רגשיים והיגיוניים, ולא בהחלת ההיגיון באופן בלעדי. פרדוקס רגשי פרדוקס שכלי מודעות עצמית קונפליקט רגשי מתוך שלא לשמה בא לשמה מבוי סתום לחץ נפשי ...
מערכות יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה
מערכות יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה
... יחסים בעבודה, קונפליקטים בעבודה, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקט בעבודה, קונפליקט במקום העבודה, בעיות במקום עבודה איך להתמודד עם אנשים בעייתיים בעבודה? קונפליקטים במקום העבודה הם תופעה נפוצה, ובדרך כלל הם נגרמים כתוצאה מהתנהגויות שנתפסות על ידינו כשליליות אצל עמיתים לעבודה. אנשים מוצאים את עצמם נאלצים ... לצד אדם שהם רואים בו תכונות שליליות כמו מניפולטיביות, חוסר אמינות, שקרים או אפילו התנכלות ישירה. אליעד כהן מסביר שהקושי המרכזי בקונפליקט במקום העבודה הוא שלא תמיד אפשר פשוט להימנע או להתרחק מהאדם הבעייתי. ולכן, אם מחליטים להישאר באותו מקום עבודה, יש צורך למצוא דרך לשנות את החוויה האישית שלנו מהמצב. האם אפשר להימנע לחלוטין מקונפליקטים בעבודה? בפועל, לא ניתן להימנע לחלוטין מקונפליקטים, כיוון שיחסים בין אנשים לעיתים קרובות יוצרים מתח שנובע מחוסר התאמה בין רצונות, אינטרסים ואישיויות שונות. אם אנחנו חייבים לעבוד עם אותו אדם ... על איכות העבודה שלנו. לכן, במקום לכעוס על עצם ההתנהגות, אפשר ללמוד להתעלם ממה שלא באמת מפריע באופן מהותי, ולפתח יכולת להתמודד עם קונפליקטים בצורה בוגרת. מה לעשות כאשר מרגישים מאוימים בעבודה? לפעמים הקונפליקט נובע מתחושת איום ממשית או מדומה. אליעד מציע להגדיר במדויק ממה אנו חוששים ולבדוק האם התחושה מוצדקת או שזו רק פרשנות שלנו. כאשר אדם חושב שמישהו ... זו החלטה מודעת, ואז נדרשת עבודה פנימית על התפיסה והגישה שלנו, כך שהמצב לא ייתפס עוד כבעיה. במילים אחרות, אם אדם אינו מוצא פתרון לקונפליקט, הוא צריך לשאול את עצמו האם הוא באמת רוצה לפתור אותו או שאולי הוא מעדיף להישאר במצב הקיים, כי זה דורש פחות מאמץ מאשר לבצע שינוי משמעותי. מה אפשר ללמוד מקונפליקטים במקום העבודה? לבסוף, אליעד כהן מדגיש שקונפליקטים הם לא רק מכשול או בעיה שצריך להימנע ממנה, אלא הזדמנות משמעותית להתפתחות אישית. דרך ההתמודדות עם אנשים קשים, אנחנו יכולים ללמוד כיצד לשפר את התקשורת שלנו, כיצד לפתח אינטליגנציה רגשית גבוהה יותר, וכיצד לנהל בצורה חכמה יותר את האינטראקציות שלנו במקום העבודה. קונפליקטים הם למעשה סוג של מראה שמצביעה על נקודות שבהן אנחנו צריכים להתפתח. ברגע שאדם מבין זאת, הוא יוכל לא רק להתמודד טוב יותר עם אנשים בעייתיים, אלא גם לנצל את המצבים האלו לצמיחה ולשיפור עצמי אמיתי. איך להתמודד עם אנשים קשים בעבודה? מה לעשות כאשר יש קונפליקט בעבודה? איך לא להיפגע מאנשים במקום העבודה? מה הדרך הנכונה לפתור בעיות ביחסי עבודה? כיצד לשנות את התפיסה שלנו כלפי קונפליקטים? מה לעשות כאשר אין פתרון לבעיה בעבודה? איך להתמודד עם קונפליקטים בעבודה? במקומות עבודה נוצרים לעיתים קונפליקטים בין אנשים מסיבות שונות, כמו חוסר אמון, מניפולציות, או פשוט התנגשות באישיות. השאלה המרכזית היא כיצד להתמודד עם אדם שאנו רואים בו רע, אך אין לנו אפשרות להתרחק ממנו, משום שאנו חייבים לעבוד איתו. האם אפשר להימנע מקונפליקטים בעבודה? במקרים רבים, אנשים מנסים להימנע מקונפליקטים על ידי התעלמות מהבעיה או התרחקות מהאדם שיוצר עבורם קושי. עם זאת, כאשר מדובר במקום עבודה, האופציה של התרחקות אינה תמיד זמינה, ולכן יש צורך ... אדם, הדרך הטובה ביותר היא לשנות את נקודת המבט כך שהדבר לא יפריע יותר. מה עושים כאשר אדם אחר גורם לנו להרגיש מאוימים? לעיתים, הקונפליקט בעבודה נובע מתחושת איום. ייתכן שהאדם השני פועל באופן שמאיים עלינו מקצועית, חברתית, או אפילו רגשית. הפתרון במקרה כזה הוא להבין מה בדיוק גורם ... הפתרון במצב כזה הוא לקבל החלטה - או לשנות את התפיסה שלהם, או להחליט לעזוב את מקום העבודה אם הדבר אינו נסבל עבורם. מה ניתן ללמוד מקונפליקטים בעבודה? בסופו של דבר, קונפליקטים בעבודה הם הזדמנות להתפתחות אישית. הם יכולים ללמד אותנו כיצד להתמודד עם אנשים שונים, כיצד לווסת את הרגשות שלנו, וכיצד למצוא דרכים חכמות יותר לפתור בעיות. המפתח הוא לא לברוח מהמצב, אלא להשתמש בו ככלי לצמיחה אישית. איך להתמודד עם אנשים קשים בעבודה? מה לעשות כאשר יש קונפליקט בעבודה? איך לא להיפגע מאנשים במקום העבודה? מה הדרך הנכונה לפתור בעיות ביחסי עבודה? כיצד לשנות את התפיסה שלנו כלפי קונפליקטים? מה לעשות כאשר אין פתרון לבעיה בעבודה? ...
איך ליצור הזדהות, כשיש קונפליקט פנימי אצל האדם השני, בינו לבין עצמו? יצירת אמון עם הלקוח, כאשר ללקוח אין אמון בעצמו - איך ליצור אמון, כאשר יש קונפליקט בין תת המודע של הלקוח, לבין המודע שלו? יצירת אמון, בניית אמון, הפרת אמון, יצירת הזדהות, לשכנע לקוחות, ראפור עם התת מודע, ראפור רע, טעויות ביצירת הזדהות, איך לא לעשות ראפור, איך לא ליצור כימיה, כימיה בין אישית
... ליצור הזדהות, כשיש קונפליקט פנימי אצל האדם השני, בינו לבין עצמו? יצירת אמון עם הלקוח, כאשר ללקוח אין אמון בעצמו - איך ליצור אמון, כאשר יש קונפליקט בין תת המודע של הלקוח, לבין המודע שלו? יצירת אמון, בניית אמון, הפרת אמון, יצירת הזדהות, לשכנע לקוחות, ראפור עם התת מודע, ראפור רע, טעויות ביצירת ... באופן מודע, זה עלול ליצור חוסר אמון, בינך לבין הלקוח. משום שהוא עצמו לא מאמין לעצמו. או במילים אחרות, לפעמים הבן אדם שאיתו אתה רוצה ליצור הזדהות, הוא עצמו בקונפליקט עם עצמו. קונפליקט שהוא עצמו לא תמיד מודע לו. לדוגמא, שהוא מצהיר משהו אבל בתת המודע שלו הוא חושב אחרת. ועליך לדעת, עם איזו דעה שלו להזדהות? + כמה להזדהות עם כל אחת ...
הצורך להיות בדמות לצורך משחק החיים, הצורך לשחק דמות עבור משחק החיים, לחיות בצורה אותנטית או להיות בדמות, לשחק את משחק החיים בצורה אותנטית, לשחק דמות במשחק החיים, למה האדם מרגיש קונפליקט פנימי כאשר הוא בדמות? כיצד מתבטאת חוויית השיתוק של האדם שלא שלם עם הדמות שלו? האם אפשר בכלל להפסיק להיות בדמות? העמדת פנים / להעמיד פנים במשחק החיים, איך מוצאים את האיזון הנכון בין להיות בדמות לבין להיות עצמך? איך מתמודדים עם פחד מכישלון או חוסר קבלה? אמנות הפיתוי
... לשחק דמות במשחק החיים, למה האדם מרגיש קונפליקט פנימי כאשר הוא בדמות? כיצד מתבטאת חוויית השיתוק של האדם שלא שלם עם הדמות שלו? האם אפשר בכלל ... באופן מוחלט מהיות בדמות. למה האדם מרגיש קונפליקט פנימי כאשר הוא בדמות? משתתף בשיחה משתף בקושי גדול שהוא חווה בגלל הדמות שהוא מרגיש מחויב לה. הוא מתאר קונפליקט פנימי מתמשך בין הרצון שלו להיות אותנטי, לבין המשיכה הבלתי נשלטת להיכנס לדמויות. הוא מרגיש שהדמות ... ולא אמיתי. אילו שלושה תהליכים מתקיימים בעת קונפליקט עם הדמות? אליעד כהן מזהה שלושה תהליכים מרכזיים המתרחשים בראשו של אדם בקונפליקט עם הדמות: האדם נכנס לדמות באופן טבעי, מתוך ניסיון להרשים או להתאים את עצמו לסיטואציה, אך אינו ... שבו האדם מרגיש שהוא חייב לפתור קודם את הקונפליקט לפני שיוכל לפעול. כיצד מתבטאת חוויית השיתוק של האדם שלא שלם עם הדמות שלו? המשתתף מתאר מצוקה ... מגיעה רק כשהוא מצליח להשתחרר מהדמות, אבל הקונפליקט נמשך, והוא לא מצליח לשמור על אותנטיות לאורך זמן. האם אפשר בכלל להפסיק להיות בדמות? אליעד מסביר ... הוא מדגיש שאין צורך לחכות לפתרון מוחלט של הקונפליקט לפני הפעולה, אלא להכיר בכך שיש קונפליקט ולפעול למרות הספקות. כך ניתן להשתמש בדמות ככלי יעיל במקום להפוך לעבד שלה. כיצד דמויות מסוימות ... להשתמש. מהם שלושת התהליכים שמתקיימים בעת קונפליקט עם הדמות? אליעד מפרט שלושה תהליכים מרכזיים שקורים בתוך האדם בזמן שהוא נמצא בקונפליקט עם הדמות שלו: התהליך הראשון - האדם נכנס לדמות באופן אוטומטי, מתוך רצון להרשים או להתאים את עצמו. ... תחושה שאסור לו לפעול אלא אם כן יפתור את הקונפליקט לחלוטין. האדם שנכנס למצב כזה עלול להיות משותק לחלוטין, מתוך מחשבה שעד שלא יפתור את הקונפליקט, הוא אינו יכול לפעול כלל. כיצד מתבטאת חוויית השיתוק כאשר האדם לא שלם עם הדמות שלו? המשתתף משתף ... להתנקות מהדמות, הוא הרגיש שהוא חוזר לעצמו. הקונפליקט הזה יוצר אצלו מאבק מתמיד בין הרצון לאותנטיות לבין הפחד מכך שאם לא ייכנס לדמות, הוא ייכשל חברתית. ... עוצמתה. הוא ממליץ לא לחכות לפתרון מוחלט של הקונפליקט הפנימי, אלא לפעול למרות הקונפליקט. לפעמים מספיק להכיר בכך שיש ספקות ועדיין לפעול. הבחירה, לפי אליעד, היא לא בין להיות בדמות או לא ... להתאים את עצמו לסביבה החיצונית. המשתתף מתאר קונפליקט פנימי מתמשך: מצד אחד הוא רוצה להיות הוא עצמו באמת, בלי מסכות, בלי תדמיות, ומצד שני הוא מוצא את ... עד כדי כך שהוא לא מצליח לפעול כשיש לו קונפליקט עם הדמות הזאת. אליעד מסביר שמצד האמת, תמיד אנחנו באיזושהי דמות. גם כשאנחנו קמים בבוקר ולובשים ... מהם שלושת התהליכים שמתקיימים במקביל בעת קונפליקט פנימי עם הדמות? אליעד מציג את הקונפליקט דרך חלוקה לשלושה תהליכים נפרדים שמתרחשים בו - זמנית בתוך ראשו של האדם: תהליך ראשון - האדם נכנס ... לגמרי ואל תפעל. אליעד מדגיש שמי שחי בתוך קונפליקט כזה, הופך להיות בן ערובה של המחשבה שאומרת אני לא יכול לפעול עד שאני לא פותר את הקונפליקט. כלומר, האדם לא מצליח לפעול כלל, ונכנס למצב של שיתוק פנימי. כיצד מתבטאת חוויית השיתוק של האדם ... פשטות? אליעד ממליץ לא לחפש לפתור לגמרי את הקונפליקט לפני הפעולה. לפעמים מספיק להכיר בכך שיש קונפליקט - ולהחליט לפעול בכל זאת. לא חייבים לחכות להיות מושלמים כדי לדבר עם מישהי. אפשר לפעול גם כשיש ... מהי המשמעות של להיות בדמות? איך לשבור קונפליקט פנימי מול דמות? למה קשה להיות שלם עם עצמך? איך מודעות עצמית משפיעה על התנהגות? מה הקשר בין ... המחשבות שמעכבות אותו מהתפתחות אמיתית. מהם הקונפליקטים הקשורים בהגדרת הדמות האישית? הדיון ממשיך בסוגיית הדימוי העצמי, כאשר אחד המשתתפים מתאר את הקונפליקט בין להיות בדמות לבין להיות אמיתי עם עצמו. הוא מציין את הקושי להרגיש שלם עם הדמות שהוא מגלם, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קונפליקט
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: קונפליקט, מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: קונפליקט, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, מאמן אישי לעסקים, אימון אישי בתל אביב בנושאי קונפליקט - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 14:30:13 - wesi4