ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מפרק ✔דלקת מפרקים - לפי ההבנות של הרפואה החדשה - חלק 2 ✔* דלקת מפרקים - לפי ההבנות של הרפואה החדשה - חלק 1. האם סחוס יכול להתחדש ולהשתקם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨דלקת מפרקים - לפי ההבנות של הרפואה החדשה - חלק 2
* דלקת מפרקים - לפי ההבנות של הרפואה החדשה - חלק 1.

האם סחוס יכול להתחדש ולהשתקם?

כיום ידוע גם לרפואה המקובלת וגם לרפואה המשלימה שמבחינה ביולוגית סחוס יכול להתחדש ולהשתקם.

לטענת הרפואה החדשה, תהליך השיקום קורה רק בשלב הריפוי, כלומר רק לאחר שנפתר הקונפליקט של יע"ע אשר גרם לפגיעה בסחוס ורק במצב בו יש השפעה דומיננטית של מערכת העצבים הפאראסימפתטית.

ישנן מספר שיטות בהן ניתן לעזור לגוף לזרז את שיקום הסחוס.

השיטות הרפואיות הן פולשניות ולכן לא כדאי לנסותן כאופציה ראשונה.

שיטות לא פולשניות כוללות שימוש בביו - מגנטים, מכשירים לטיפול בשדה אלקטרומגנטי ורפואת תדרים, הילינג, תוספי תזונה ותכשירים מצמחי מרפא.

מדוע דלקות פרקים נפוצות יותר אצל מבוגרים מעל גיל 65?

דלקות פרקים שלא נגרמו מפגיעה פיזית ישירה במפרק הן תוצאה של קונפליקט, טראומה או מצב כלשהו שגרם לאדם לתחושה של ירידה בערך עצמו, מקומית או כללית.

לאנשים מעל גיל 65, ישנן בד"כ הרבה יותר סיבות לסבול מתחושה של יע"ע מאשר אצל צעירים: יציאה ממקום העובדה ויכולת יותר מוגבלת להתפרנס, יותר בעיות בריאות, ירידה בכושר הגופני, ירידה בכושר המיני, תחושה שהם לא עומדים בקצב המהיר של העולם המודרני ועוד ועוד.

המלצות טיפוליות:

הטיפול העיקרי הוא המודעות של החולה לגורמי המחלה ועבודה פנימית שלו לגלות מה גרם לתחושת יע"ע, מהם הטריגרים שעלולים להפעיל שוב תחושה זו וכיצד לנטרל או למזער השפעות אלה. אם משהו גורם לנו שוב לתחושה חזקה של יע"ע זה עוצר או מעכב את תהליך הריפוי ועלול לגרום לו להתארך מאד.

מאחר שדלקת המפרקים קורית רק בשלב הריפוי, זה אומר שהקונפליקט שגרם ליע"ע כבר נפתר. לכן מה שחשוב בשלב זה הוא שהחולה ילמד את עצמו בעזרת עבודה של מודעות ו/או בעזרת מטפלים שונים את הדברים הבאים:

1. לגלות מה היה הקונפליקט המקורי שגרם ליע"ע.

2. כיצד למנוע עד כמה שניתן את הישנותו של הקונפליקט.

3. כיצד לנטרל או למזער את השפעותיו של הקונפליקט במקרה שהוא בכל זאת חוזר.

4. לגלות מהם הטריגרים העלולים להפעיל מחדש את השפעותיו של הקונפליקט

5. כיצד לא לאפשר לאותם טריגרים להשפיע עליו שוב, או לפחות למזער את השפעתם ככל האפשר.

כאשר מצטרפת לדלקת המפרקים גם בעיה של אצירת נוזלים בגוף, יש צורך לגלות ולטפל גם בקונפליקט הפוגע באבוביות הכליה וגורם לתופעה זו של אצירת הנוזלים. מסגרת מאמר זה אינה מתאימה לפירוט הקונפליקטים הפוגעים בכליות וגורמים לאצירת נוזלים. אלה יפורטו בעתיד במאמר נפרד.

המלצות כלליות נוספות לטיפול:

לנוח ככל האפשר כאשר מרגישים עייפות רבה, ובמיוחד אם יש כאבי עצמות. לא לעשות בשלב זה שום פעילות גופנית מאומצת.

להימנע ככל האפשר מביופסיה בעצם. בעת תהליך בניית העצם מחדש נוצרים תאי עצם חדשים (callus) הנמצאים במצב נוזלי כדי שיוכלו להגיע ולהיבנות במקומות הדרושים בעצם. כדי לעשות ביופסיה יש צורך לנקב חור בפריוסטאום. אם הביופסיה נעשית בדיוק במקום ובזמן בו נמצאים תאי העצם הנוזליים, עלולים תאים אלה לפרוץ דרך החור בפריוסטאום וליצור גידול של תאי עצם (אוסטאוסרקומה) במקום בו הם לא היו אמורים להיות. גידול כזה המופיע מחוץ לפריוסטאום יש הכרח להוציא בניתוח.

להימנע ככל האפשר ממורפיום בשלב הכאבים (בהנחה שאכן אלה הם כאבים כתוצאה משיקומה של העצם).

להימנע ככל האפשר מאנטיביוטיקה, מכיון שהיא מחסלת את החיידקים העוזרים לשיקום העצם.

יש חשיבות רבה לתמיכה אמיתית מצד קרובי משפחה וחברים. צריך לעזור לחולים אלה לחזק את בטחונם העצמי ואת ההערכה העצמית שלהם וזאת ע"י הקרנת חום, אהבה והדגשת התכונות החיוביות של החולה.

ישנן שיטות טיפול שונות העוזרות להשתחרר מטראומות רגשיות ולהתגבר על קונפליקטים. לא כל השיטות טובות ומתאימות לכולם, לכן אדם הסובל מדלקת מפרקים כרונית ורוצה לטפל גם בצדדים הרגשיים, יצטרך למצוא את שיטת הטיפול המתאימה לו ואת המטפל המתאים לו.

ישנם אנשים אשר בעזרת הבנת גורמי המחלה ועבודה עצמית של מודעות יכולים לפתור את הקונפליקטים בכוחות עצמם וגם ללמד את עצמם כיצד להיות פחות מושפעים מקונפליקטים דומים בעתיד.

ישנם אנשים אשר לא מתאימות להם שיטות טיפול המחייבות "לחפור" בעבר כדי לחשוף את הטראומה, כי לפעמים "חפירה" כזאת עלולה לעורר מחדש את השפעת הטראומה. ולעומתם ישנם אנשים אשר ההתעמקות בטראומה בצורה טיפולית חכמה מאפשרת להם להשתחרר בצורה דרמטית מדברים אשר ישבו עליהם כמשא כבד במשך שנים רבות.

להלן רשימה חלקית של שיטות לשחרור ואיזון רגשי: EFT, המסע, NLP, EMDR /ביורגונומי, הילינג (שיטות שונות), פסיכולוגיה קלינית ועוד.

לפי הרפואה החדשה, ריפוי מלא יכול להיות מושג רק ע"י החולה עצמו, וזאת בעזרת הבנת הגורמים למחלה, הבנת והכרת תהליכי המחלה ועבודה פנימית של מודעות. תפקיד המטפלים הוא בעיקר לעזור, לחזק, לכוון ולתמוך.

תזונה:

חשוב להתאים לכל אדם את התזונה המתאימה לו באותו זמן. לכן, ההמלצות שלהלן הן כלליות בלבד:

לאכול הרבה סלק חי ולשתות מיץ סלק, במיוחד אם יש סימנים לאנמיה.

לאכול הרבה ירקות שורש, ירקות עלים ירוקים וירקות ממשפחת הכרוביים

להקפיד שבכל ארוחה יהיו כ - 80% - 60% מאכלים יוצרי בסיסיות לעומת 40% - 20% מאכלים יוצרי חומציות.

לדאוג שבכל ארוחה יהיו מספיק שומנים ורק מסוגים טובים כמו שמן זית, שמן קוקוס, שמן אבוקדו, שקדים.

להימנע משמנים צמחיים מזוככים זולים כגון שמן תירס, שמן סויה, שמן חמניות וכו'.

להמעיט באכילת ירקות ממשפחת הסולניים (תפ"א, עגבניות, חצילים ופלפל) למי שרגיש לירקות אלה.

להימנע ככל האפשר מעישון

להימנע ככל האפשר מאכילת המאכלים הבאים:

- מאכלים המכילים סוכר לבן או קמח לבן.

- משקאות מוגזים ומשקאות קלים, כולל דיאט. (מיצים טבעיים ב - 100% אפשר ורצוי לשתות).

- קפה. הקפאין ממריץ את מערכת העצבים הסימפתטית ומאיט לכן את תהליכי הריפוי.

- מאכלים מטוגנים

- משקאות אלכוהוליים

אם אוכלים מאכלי חלב עדיף שיהיו מחלב עזים.

בשר: רק עוף או הודו, ולא כל יום. רצוי לא יותר מפעם - פעמיים בשבוע.

דגים: גם כן רצוי לא יותר מפעמיים בשבוע. עדיף סלמון ופורל

רצוי מאד שהמזונות יהיו אורגניים.

שתיית מים: חשוב לשתות מספיק מים. החישוב המקובל הוא כ - 30 מ"ל מים לכל 1 ק"ג משקל הגוף. כלומר - אדם השוקל 80 ק"ג צריך לשתות בממוצע כ - 2. 4 ליטר מים ביום.

רצוי להימנע משתיית מי ברז המכילים כלור ופלואור.

מומלץ כדבר ראשון בבוקר לשתות 5 - 2 כוסות מים. ניתן להוסיף למים קצת מיץ לימון סחוט טרי.

הערה: אם יש באותו זמן גם אצירת נוזלים בגוף, יש להתייעץ עם רופא מומחה לגבי כמויות שתיית המים.

תוספי תזונה:

הצרכים של כל אחד שונים, וגם הצרכים של חולה מסויים משתנים בשלבים השונים של המחלה. בנוסף לכך, ישנם הבדלים בטיפול בין הסוגים השונים של דלקות המפרקים. לכן חשוב להיבדק אצל מטפל מנוסה היודע להתאים את התוספים המתאימים לנבדק באותו זמן.

הילינג:

טיפול זה עוזר בניקוי, איזון וחיזוק המערכות האנרגטיות בגוף, ועשוי לזרז מאד את תהליכי הריפוי. במקרים רבים יוצר ההילינג תנאים העוזרים מאד למטופל להתמודד בהצלחה עם הלחצים בהם הוא נמצא.

תהליכי ריפוי מתאפשרים באופן כללי רק כאשר יש השפעה דומיננטית של מערכת העצבים הפאראסימפתטית. הילינג שנעשה נכון מחזק מאד את השפעתה של מערכת העצבים הפאראסימפתטית וזוהי אחת הסיבות (ולא היחידה) לכך שהילינג יכול להאיץ תהליכי ריפוי.

טיפול בעזרת ביו - מגנטים:

טיפול זה עוזר בחיזוק כללי, הורדת רמת החומציות בגוף, שיפור חילוף החומרים בגוף, העלאת לחץ החמצן בתאים, האצת תהליכי הוצאת רעלים מהגוף וזרוז תהליכי הריפוי. זהו טיפול פשוט שכל אחד יכול לעשות בעצמו בבית, במקום העבודה או בכל מקום אחר. הטיפול המומלץ במקרה זה דורש בד"כ 6 ביו - מגנטים קטנים (שבבי - עוצמה), וזוג מגנטים למי השתיה.

חשיפה לשמש: זה חיוני לצורך ייצור מספיק של ויטמין D. בקיץ מומלץ להיחשף לפחות 20 - 30 דקות ביום. בחורף רצוי יותר. חשוב לדאוג לא לחשוף את הראש לקרינת שמש ישירה.

טיפולי עזר בעזרת צמחים לסובלים משיגדון (גאוט) :

להשרות סרפד בחומץ ולהניח מעל המפרק החולה למשך לא יותר מ - 10 דקות כל יום. זה עוזר לפרק את גבישי חומצת השתן.

חותכים בצל אחד לחתיכות ומכניסים לחצי כוס מים רותחים. שותים פעם ביומיים עד שנעשה כואב מאד ואז להפסיק. תרופה זו יוצרת גזים הנכנסים לדם שמשמן את המפרקים.

שרף מעץ הלבונה (מתאים לטיפול גם בסוגים האחרים של דלקות מפרקים).

פעילות גופנית:

הפעילות צריכה להיות מותאמת למצבו של החולה. צריך להקפיד לא לעשות פעילות כזו הגורמת לכאבים במפרקים.

עדיפה בד"כ פעילות רציפה כמו הליכה, שחיה או רכיבה על אופניים, וכן התעמלות בריאותית כגון "מחשבת הגוף".

מאמר זה מוגש כמידע בלבד וההמלצות שבו אינן מהוות התוויות רפואיות. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא מוסמך.

מקורות (רשימה חלקית) :

http:/ / www.learninggnm.com/documents/sbs - bonecancer. html

Scientific Chart of GNM. 2007, ISBN: 978 - 84 - 96127 - 29 - 6

GNM Seminar One

http://www.youtube.com/watch?v=R9JqD25rhxs
תרופה חרמן תכונות חיוביות פנימיות להשתחרר מטראומות שיטות טיפול עוררות מינית חיים השמנה אנרגיה פעילויות מיניות מפרק מפרקים רפואה
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה
המפרקים בגוף האדם, מהם המפרקים? אילו מפרקים יש בגוף האדם? מפרק הקרסול, מפרק הברך, מפרק הירך, מפרק האגן, מפרק שורש כף היד, מפרק המרפק, מפרק הכתף, בית החזה, הבטן, השכמות, עמוד השדרה מהם המפרקים בגוף האדם ואיך הם מאפשרים לנו לזוז? המפרקים בגוף האדם הם החיבורים בין העצמות, והם אלו שמאפשרים לנו לבצע את כל התנועות השונות בגופנו. העצמות עצמן הן קשיחות ואינן גמישות, ולכן אינן יכולות לזוז לבד. ללא המפרקים, כל ניסיון להזיז את העצמות היה מסתיים בשבירתן. המפרקים הם אלו שנותנים את הגמישות ואת אפשרויות התנועה השונות. אילו מפרקים מרכזיים יש בגוף האדם ומה התנועות האפשריות בהם? ישנם מספר מפרקים מרכזיים בגוף האדם שחשובים במיוחד לתנועות היומיומיות שלנו: מפרק הקרסול: נמצא בשורש כף הרגל. מאפשר תנועות של הרגל למעלה, למטה, ימינה, שמאלה, אחורה וקדימה. מפרק הברך: מאפשר כפיפה ופשיטה של הרגל קדימה ואחורה. מפרק הירך ומפרק האגן: מאפשרים תנועות מורכבות יותר כמו סיבוב, הרמה והורדה של הרגל, קדימה ואחורה. מפרק הכתף: מפרק גמיש במיוחד, המאפשר תנועה רחבה מאוד - למעלה, למטה, קדימה, אחורה ולצדדים. מפרק המרפק: מאפשר תנועת כפיפה ופשיטה של היד. מפרק שורש כף היד: מאפשר מגוון רחב של תנועות סיבוביות ומרחביות של כף היד. כל אחד מהמפרקים הללו מופיע בשני הצדדים של הגוף (ימין ושמאל), וכך מאפשר סימטריה בתנועה וביצוע פעולות מורכבות. מה ההבדל בין סוגים שונים של מפרקים בגוף האדם? בגוף קיימים סוגים שונים של מפרקים, שלכל אחד מהם יש מבנה שונה ואפשרויות תנועה שונות. לדוגמה: מפרקי הגפיים (המסומנים בשחור בתמונה בהרצאה): מפרקים אלו כמו הקרסול, הברך, הירך, המרפק, הכתף ושורש כף היד, מאפשרים תנועות מגוונות מאוד וחופשיות יחסית. מפרקי גוף מרכזיים (המסומנים באדום): אלו מפרקים שנמצאים באזורים כמו בית החזה, הבטן, השכמות ועמוד השדרה. תנועות אלו כוללות בעיקר כפיפות, מתיחות, כיווצים והרחבות. לדוגמה, אפשר ... כמו כפיפה ומתיחה. אילו עוד מפרקים יש בגוף האדם שלא הזכרנו? מלבד ה
מיקום השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק
מיקום השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק
... השריר ביחס למפרק, שריר חוצה מפרק, היכן השריר חוצה את המפרק שאותו הוא מזיז? היכן השריר ממוקם ביחס למפרק שאותו הוא מזיז? כדי לבצע תנועה במפרק השריר צריך לחצות את המפרק היכן ממוקמים השרירים ביחס למפרקים שהם מזיזים? כל תנועה שמתבצעת בגוף האדם מתרחשת במפרקים. התנועות אינן מתבצעות בעצמות עצמן, שכן ניסיון לבצע תנועה בעצם ישירה עלול לגרום לשבירתה. לכן, כל תנועה חייבת להתרחש במפרק. כדי להבין כיצד מתרחשת התנועה, חשוב להבין היכן ממוקמים השרירים ביחס למפרקים השונים. הכלל הבסיסי שאליעד כהן מסביר הוא שכדי לבצע תנועה במפרק מסוים, השריר חייב לעבור בשני הצדדים של אותו מפרק, כלומר, הוא חייב לחצות את המפרק. משמעות הדבר היא ששריר שמבצע פעולה במפרק חייב להיות מחובר בנקודה אחת מעל למפרק ובנקודה השנייה מתחת למפרק. רק כך ניתן ליצור את הכוח והמתיחה הדרושים לביצוע תנועות כמו כפיפה ופשיטה. כיצד מבוצעת תנועה של כפיפה במרפק? הדוגמה הראשונה שאליעד כהן נותן היא ... אלה, כולם ללא יוצא מן הכלל, מתחילים בנקודה אחת מעל מפרק המרפק ומסתיימים בנקודה אחרת מתחת למפרק. למשל, שריר הבייספס מתחיל מעל המרפק ומסתיים מתחת למרפק. באופן דומה, גם השריר הברכיאליס והברכיאורדיאליס נמצאים בשני צידי המרפק. אם שריר כלשהו ... לבצע תנועה זו. מה הקשר בין מיקום השריר לבין תנועות במפרק הברך? דוגמה נוספת שאליעד מציג היא התנועה שמתבצעת במפרק הברך . גם כאן, כדי לבצע כפיפה או פשיטה, השרירים חייבים לעבור בשני צידי מפרק הברך. לדוגמה, כדי לבעוט ברגל, השרירים חייבים להתחיל מעל הברך ולהסתיים מתחתיה, או להיפך. כך, למשל, שרירי ההמסטרינג (שרירי הירך האחורית) ושרירי התאומים, מתחילים בנקודות שמעל מפרק הברך ומסתיימים מתחתיו, ובכך מאפשרים את התנועה. מדוע לא משנה היכן בדיוק מתחילים ומסתיימים השרירים? אליעד כהן מדגיש כי למרות שהנקודות ... על סוג התנועה, העיקרון הבסיסי אינו משתנה: כל שריר שמזיז מפרק חייב להיות מחובר מעל ומתחת למפרק זה. אם השריר לא יחצה את המפרק, הוא לא יוכל להשפיע עליו כלל. לדוגמה, בתנועת הבעיטה ברגל, לא משנה אם השריר מתחיל גבוה יותר או נמוך יותר בירך - מה שחשוב הוא שהוא חוצה את הברך. אותו עיקרון תקף לגבי כל מפרק אחר בגוף. לסיכום: מה התנאי ההכרחי לכך ששריר יזיז מפרק מסוים? התנאי ההכרחי שאליעד מדגיש הוא שהשריר חייב לחצות את המפרק שאותו הוא מזיז. משמעות הדבר היא שלכל מפרק בגוף, השרירים שמבצעים את התנועות בו חייבים להיות ממוקמים משני צדדיו. אם השריר לא יהיה ממוקם כך, הוא לא יוכל לבצע את התנועה. לסיכום, כל פעם שאנו מבצעים פעולה של תנועה במפרק, השרירים המעורבים בכך חייבים להיות מחוברים משני הצדדים של אותו
שרירים דו מפרקיים, שרירים רב מפרקיים, כמה מפרקים חוצה השריר? אי ספיקה אקטיבית, אי ספיקה פאסיבית, מתיחה מלאה של השריר דרך 2 מפרקים, כיווץ מקסימאלי של השריר דרך 2 מפרקים, שריר הבייספס, שריר הטרייספס
שרירים דו מפרקיים, שרירים רב מפרקיים, כמה מפרקים חוצה השריר? אי ספיקה אקטיבית, אי ספיקה פאסיבית, מתיחה מלאה של השריר דרך 2 מפרקים, כיווץ מקסימאלי של השריר דרך 2 מפרקים, שריר הבייספס, שריר הטרייספס
... דו מפרקיים, שרירים רב מפרקיים, כמה מפרקים חוצה השריר? אי ספיקה אקטיבית, אי ספיקה פאסיבית, מתיחה מלאה של השריר דרך 2 מפרקים, כיווץ מקסימאלי של השריר דרך 2 מפרקים, שריר הבייספס, שריר הטרייספס מהם שרירים חד מפרקיים, דו מפרקיים ורב מפרקיים? בגוף האדם קיימים סוגים שונים של שרירים, הנבדלים ביניהם לפי מספר המפרקים שהם חוצים. שריר חד מפרקי הוא שריר שחוצה רק מפרק אחד, ולכן הוא משפיע על תנועה של אותו מפרק בלבד. לדוגמה, שריר הברכיאליס שחוצה רק את מפרק המרפק, ולכן משפיע רק על כפיפה במרפק. לעומתו, שריר דו מפרקי הוא שריר שחוצה שני מפרקים, ולכן יכול לבצע תנועה בשני המפרקים, כמו שריר הבייספס החוצה את מפרק המרפק ואת מפרק הכתף. קיימים גם שרירים רב מפרקיים, החוצים יותר משני מפרקים ומשפיעים על תנועות מגוונות במפרקים שונים בגוף. מה ההבדל בין שריר הברכיאליס לשריר הבייספס? שריר הברכיאליס הוא שריר חד מפרקי החוצה רק את מפרק המרפק. השריר מחובר מעל ומתחת למרפק, ולכן מבצע פעולה אחת בלבד - כפיפה של המרפק. לעומת זאת, שריר הבייספס הוא דו מפרקי, ולכן מחובר גם למרפק וגם לכתף. בשל כך, הבייספס מסוגל לבצע שתי פעולות שונות - כפיפה במרפק וכפיפה בכתף. כיצד משפיע מיקום מפרק הכתף על פעילות שריר הבייספס? כיוון ששריר הבייספס חוצה גם את מפרק הכתף, מיקומה של הכתף משפיע משמעותית על פעילותו. אם הכתף נמצאת במצב מתוח לאחור (פשיטה), שריר הבייספס יהיה מתוח יותר, כיוון שהוא נמתח משני הצדדים - גם דרך מפרק המרפק וגם דרך מפרק הכתף. מנגד, כאשר הכתף נמצאת במצב כפיפה לפנים, הבייספס יהיה מקוצר יותר ופחות מתוח, ולכן מתיחתו וקיצורו תלויים בשני מפרקים אלה. מהי אי - ספיקה פסיבית ואיך היא מתבטאת בשריר הבייספס? אי - ספיקה פסיבית מתרחשת כאשר שריר דו מפרקי מגיע למתיחה המקסימלית שלו דרך שני המפרקים שהוא חוצה. לדוגמה, שריר הבייספס מגיע לאי - ספיקה פסיבית כאשר היד נמצאת מאחורי הגוף, כך שהוא מתוח הן במפרק הכתף והן במפרק המרפק. במצב זה, שריר הבייספס לא יכול להימתח יותר, ולכן נמצא במתיחה מרבית. מהי אי - ספיקה אקטיבית וכיצד היא באה לידי ביטוי בשריר הטרייספס? אי - ספיקה אקטיבית מתרחשת כאשר שריר דו מפרקי מתקצר בצורה מקסימלית דרך שני המפרקים שהוא חוצה. שריר הטרייספס, הכולל את הראש הארוך שחוצה את מפרק המרפק ואת מפרק הכתף, מגיע לאי - ספיקה אקטיבית כאשר היד נמצאת מאחורי הגוף במצב של פשיטת יתר במרפק ובכתף. במצב זה, השריר מתקצר בצורה מרבית, וכתוצאה מכך האדם מרגיש ... כיצד מיקום היד משפיע על עבודת שרירי הטרייספס? שריר הטרייספס מורכב משלושה ראשים: שני ראשים קצרים החוצים רק את מפרק המרפק, וראש ארוך החוצה גם את מפרק הכתף. מיקום היד משפיע על מתיחת וקיצור ראש הטרייספס הארוך. כאשר היד נמצאת מעל הראש, הראש הארוך נמצא במתיחה מרבית (אי - ספיקה פסיבית), וכאשר היד ... כאשר היד נמצאת באמצע (לדוגמה, לצד הגוף), השריר לא יגיע לעולם לקיצור או מתיחה מרבית, מאחר והוא מושפע ממיקום מפרק הכתף. מה כדאי לזכור כאשר מבצעים תרגילים לשרירים דו מפרקיים? כאשר מתאמנים על שרירים דו מפרקיים, חשוב להבין שהמתיחה והכיווץ שלהם תלויים במיקום שני המפרקים אותם הם חוצים. לפיכך, כדי להגיע למתיחה מקסימלית או לקיצור מקסימלי של השריר, צריך למקם את הגוף במצב שבו שני המפרקים משפיעים על השריר בצורה הרצויה. לדוגמה, כדי למתוח את שריר הבייספס, צריך למקם את היד מאחורי הגוף (פשיטת כתף ומרפק ישר), וכדי לכווץ אותו למקסימום, צריך ...
2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה שרירים פועלים בקימה מכסא? 2 צורות לעשות סקוואט, שריר הארבע ראשי, שריר הירך האחורית
2 דרכים לקום מכסא, איך לקום מכסא בצורה נכונה? מה לעשות אם קשה לקום מהכסא? ניתוח קינסיולוגי, קינסיולוגיה ניתוח תנועה, איזה שרירים פועלים בקימה מכסא? 2 צורות לעשות סקוואט, שריר הארבע ראשי, שריר הירך האחורית
... בעיקר שני שרירים מרכזיים: שריר הארבע ראשי - שנמצא בירך הקדמית, אחראי על פשיטת הברך. שריר הירך האחורית והישבן - אחראים בעיקר על פשיטת מפרק הירך. הוא מוסיף שלעיתים מתווסף גם שריר התאומים (מתחת לברך מאחור), אך זה תלוי בזווית של הקרסול, שמשתנה בהתאם למיקום הרגליים ביחס לכיסא. אילו מפרקים משתתפים בתהליך הקימה מהכיסא? לפי אליעד כהן, כאשר יושבים על כיסא, קיימות שלוש נקודות שבהן מתרחשת תנועה משמעותית בעת הקימה: מפרק הברך - מתיישר מפוזיציה של כפיפה לפשיטה. מפרק הירך (המותניים) - נע מתנוחת כפיפה ליישור. מפרק הקרסול - משתנה בהתאם למיקום כפות הרגליים. אליעד כהן מבהיר שכל מפרק משפיע על מתיחות השרירים ועל המאמץ הנדרש לפעולה. איך מיקום הרגליים ... הופכת לקלה יותר, מאחר שהעומס עובר לשרירי הישבן והירך האחורית. האם סדר התנועה משפיע על הקימה מהכיסא? לדברי אליעד כהן, הסדר שבו המפרקים מתיישרים בעת הקימה משפיע אף הוא על המאמץ. למשל, אם אדם מיישר קודם ... להפחתת המתח על הארבע ראשי, כך שהקימה תהיה קלה יותר עם פחות כאב בירך הקדמית. להטות מעט את הגב קדימה בעת הקימה, כדי להקטין את הזווית במפרק הירך ובכך להפחית את המאמץ הנדרש מהארבע ראשי. איך שריר התאומים ... לשרירי הישבן. לעיתים גם שריר התאומים (השריר שנמצא מתחת לברך מאחור) משתתף, אך לא תמיד. כשקמים מכיסא, קורים מספר שינויים משמעותיים במפרקים ובשרירים בגוף. יש שלושה מפרקים עיקריים שמשתנים במהלך הקימה: מפרק הברך מפרק הירך (מותניים) מפרק הקרסול כאשר אדם יושב, יש זווית מסוימת בין הגוף לרגליים, בזווית זו מפרק הירך והברך נמצאים בכפיפה (מכופפים), וגם הקרסול יכול להיות כפוף ... במהלך הקימה. כיצד הזווית של הגב משפיעה על המאמץ בקימה? אם אדם יקום מכיסא כשהוא מסתכל כלפי מעלה ומנסה להישאר זקוף ככל האפשר, הזווית במפרק הירך תגדל, שריר הארבע - ראשי יהיה מתוח יותר, והמאמץ ליישר את הרגליים יהיה גדול יותר. מצב זה מפעיל יותר עומס על הארבע - ראשי. אם לעומת זאת, האדם מתכופף מעט קדימה בעת הקימה, הזווית במפרק הירך תקטן, שריר הארבע - ראשי יהיה פחות מתוח, ואז הוא יוכל לקום ... להזיז את מרכז הכובד שלו קדימה במהלך הקימה, על ידי כך שגופו נוטה מעט קדימה, ורק אז הוא יכול לקום מבלי ליפול אחורה. האם סדר יישור המפרקים משפיע על המאמץ בעת הקימה? אופן סדר היישור של המפרקים במהלך הקימה משפיע גם הוא על המאמץ. אם למשל, האדם מיישר קודם את ... ולהעביר את המאמץ יותר אל שרירי הירך האחורית והישבן, שהם חזקים יותר בדרך כלל. להטות מעט את הגב קדימה בעת הקימה, כדי להפחית את הזווית במפרק הירך ולהקטין את המתח על שרירי הירך הקדמית. מה הקשר של שריר ...
שינוי זווית במפרק, כל תנועה משנה זווית במפרק, תנועות חד מפרקיות, תנועות רב מפרקיות, איזה מפרקים משתתפים בתנועה? זווית קטנה במפרק, זווית גדלה במפרק, שינוי הזווית במפרק במהלך התנועה, ריצה
שינוי זווית במפרק, כל תנועה משנה זווית במפרק, תנועות חד מפרקיות, תנועות רב מפרקיות, איזה מפרקים משתתפים בתנועה? זווית קטנה במפרק, זווית גדלה במפרק, שינוי הזווית במפרק במהלך התנועה, ריצה
... זווית במפרק, כל תנועה משנה זווית במפרק, תנועות חד מפרקיות, תנועות רב מפרקיות, איזה מפרקים משתתפים בתנועה? זווית קטנה במפרק, זווית גדלה במפרק, שינוי הזווית במפרק במהלך התנועה, ריצה מה זה שינוי זווית במפרק ואיך הוא מתבטא בתנועה? שינוי זווית במפרק הוא עיקרון יסודי בהבנת תנועות הגוף, ומשמעותו ... תנועה של איבר, זווית המפרק המעורב בתנועה משתנה בהכרח. כאשר מדברים על שינוי ... הכוונה היא לכך שהזווית במפרק מסוים יכולה לגדול או להקטין במהלך אותה התנועה. ... במקביל. חשוב להבין כי בכל מפרק שמשתתף בתנועה קיימות תמיד שתי זוויות נגדיות: כאשר אחת ... - תנועה שבה משתנה הזווית במפרק אחד בלבד, בעוד ששאר מפרקי הגוף נותרים במצב קבוע ולא ... תרגיל בייספס). במצב זה, רק מפרק המרפק זז וכל יתר המפרקים, כגון כתפיים, אגן וברכיים, אינם נעים כלל. תנועה רב - ... שבה משתנים הזוויות של מספר מפרקים במקביל, כמו בריצה או בתרגיל סקווט. לדוגמה, בריצה משתנים בו זמנית הזוויות במפרק הקרסול, הברך, האגן, המרפק והכתף. כך, בריצה, משתתפים מספר שרירים ומפרקים הפועלים בהרמוניה. אילו דוגמאות הוצגו לתנועות חד - ... תנועה חד - מפרקית קלאסית. רק מפרק המרפק משנה זווית, בעוד מפרקים אחרים כמו הכתף או הברך אינם זזים. ריצה - תנועה רב - ... משתנים זוויות במספר רב של מפרקים, כולל: מפרק הקרסול - זווית כף הרגל משתנה תוך כדי מגע עם הקרקע. מפרק הברך - הזווית בברך מתכופפת ומתיישרת לסירוגין. מפרק האגן - הזווית בין הגב התחתון והירך משתנה במהלך הצעד. מפרק הכתף - משתנה הזווית בין הזרוע והגוף במהלך תנועת הידיים. מפרק המרפק - משתנה זווית המרפק בעת תנועת הידיים. למה ... מפרקיות פועלים מספר שרירים ומפרקים בו זמנית, ולכן הן יעילות יותר להפעלת קבוצות שרירים ... איך שינוי הזווית במפרק עוזר לזהות אילו שרירים פועלים? לפי העיקרון שתנועה היא ... בתנועת הריצה, הזווית במפרק הקרסול משתנה ולכן ברור שיש שרירים באזור השוק ... באותה מידה, שינוי הזווית במפרק הברך מעיד על פעילות של השרירים הקדמיים והאחוריים של הירך. ככלל, כשמפרק זז והזווית משתנה, ניתן להסיק אילו שרירים עובדים על פי ...
מה הם השרירים? למה בעצם יש לנו שרירים? איך השרירים עובדים? [שריר / שריר נגדי / פשיטה / כפיפה במפרק]
... שנחבר את העצמות השונות זו לזו, באמצעות ברגים כאלו ואחרים, שיאפשרו תנועה של הגוף של פינוקיו. ובגוף שלנו, אלו בעצם המפרקים של הגוף. כגון מפרק הכתף, מפרק המרפק, מפרק שורש כף היד, מפרק האגן, מפרק הברך, מפרק הקרסול וכולי. אז בעצם באמצעות המפרקים , העצמות יכולות לזוז. אבל, איך נגרום לעצמות לזוז?! לשם כך עלינו להרכיב על השלד הזה, גומיות כלשהן, שההתקצרות וההתארכות שלהן, הן אלו שיגרמו לתנועה לקרות, במפרקים השונים. לדוגמה, נשים לפינוקיו שריר שנקרא לו שריר יד קדמית (שריר הבייספס), שהוא יתחיל ממפרק הכתף של פינוקיו, ויסתיים במפרק המרפק של פינוקיו. ובכל פעם שפינוקיו ירצה לבצע פעולה של כפיפה במפרק המרפק (תנועה של לגעת עם כף היד, בכתף), ... היד הקדמית, שהוא שריר היד האחורית (שריר הטרייספס). שבעצם, כאשר פינוקיו ביצע פעולה של קירוב כף היד אל הכתף (כפיפה במפרק המרפק), אז אומנם שריר היד הקדמית התכווץ, ... יכווץ אותו, והוא זה שיגרום ליד להתארך בחזרה ולהרחיק את כף היד מהכתף כמה שיותר רחוק. שזאת נקראת תנועה של פשיטה במפרק המרפק. (כפיפה פשיטה) בדוק עם עצמך: עמוד ...
איזה שריר מתאמץ יותר? תרגיל רב מפרקי, 3 סוגים של סקוואט, איזה שרירים עובדים בסקוואט? low bar squat, high bar squat, front squat, back squat, איזה שרירים עובדים בתרגיל? איזה שרירים מתאמצים יותר?
איזה שריר מתאמץ יותר? תרגיל רב מפרקי, 3 סוגים של סקוואט, איזה שרירים עובדים בסקוואט? low bar squat, high bar squat, front squat, back squat, איזה שרירים עובדים בתרגיל? איזה שרירים מתאמצים יותר?
... סקוואט או משיכה בפולי עליון, משתתפים מספר מפרקים בתנועה. התנועה יכולה להתבצע בצורות שונות ובטכניקות ... איזה שריר מתאמץ יותר, חשוב לבדוק באילו מפרקים מתבצע השינוי הגדול ביותר בזוויות ובטווח התנועה. איך ... איזה שרירים מתאמצים לפי השינוי בזווית המפרק? כדי לזהות איזה שריר עובד יותר, יש לעקוב אחרי שינויי הזווית במפרק: אם הזווית במפרק מסוים משתנה משמעותית יותר (כלומר, יותר מעלות של תנועה), השרירים שמחוברים סביב אותו מפרק הם אלו שיתאמצו יותר. המאמץ מתבצע כאשר השריר מתכווץ ... כבל בפולי עליון, הוא יכול לעשות זאת בעזרת מפרק הכתף, מפרק המרפק, או שניהם. הנה מספר מצבים: אם התנועה מתבצעת ... של הגב יעבדו יותר. אם התנועה מתבצעת בשני המפרקים, המפרק עם השינוי הגדול ביותר בזווית יקבע איזה ... המאמץ בשרירים נובע מההבדלים בשינויי זווית במפרקים: פרונט סקוואט (Front Squat): הברכיים נשלחות קדימה והגב זקוף יותר. במצב זה, השינוי בזווית מפרק הברך גדול מאוד, ולכן השריר העיקרי שיתאמץ יהיה הארבע ... את קצות האצבעות. במצב זה, השינוי בזווית במפרק הירך גדול יותר, והשרשרת האחורית (ישבן, ירך אחורית, ... בר סקוואט (High Bar Squat): שינוי הזווית במפרק הברך ובמפרק הירך הוא דומה, ולכן המאמץ מתחלק בצורה מאוזנת בין ... והשרירים שיתאמצו יהיו שונים לפי הזוויות במפרקים: אם מרימים על ידי כפיפה בעיקר במפרק הירך (ללא כפיפה בברך), השרשרת האחורית תתאמץ (גב ... אם מרימים בתנועה מאוזנת שמשלבת את שני המפרקים בצורה דומה, המאמץ יתחלק באופן שווה בין הארבע ראשי ... אנו מתמקדים רק בשינוי הזוויות ובמכניקה של המפרקים והשרירים ולא בהשפעה המנטלית. לסיכום - כיצד לקבוע איזה ... איזה שריר מתאמץ יותר, חשוב לבדוק: איזה מפרק עובר את השינוי הכי גדול בזווית במהלך התנועה. ככל שהזווית משתנה יותר, כך השריר המקושר למפרק הזה מתכווץ ונמתח יותר, ומתאמץ יותר. על ידי בדיקה זו ... אחורית, איזה שריר עובד יותר? זווית משתנה במפרק, כמה מעלות משתנה הזווית במפרק? שינוי הזוויות במפרקים במהלך התנועה, קשר שריר מחשבה, איך לדעת איזה שריר עובד ...
בידוד שריר מטרה מתוך קבוצת שרירים, איך לבודד שריר ספציפי? איך לעבוד על שריר ספציפי? איך לנטרל שריר? איך להחליש שריר? שרירים דו מפרקיים, אי ספיקה אקטיבית של שריר, עבודה על חלק מהשריר, שיטות אימון למתקדמים
בידוד שריר מטרה מתוך קבוצת שרירים, איך לבודד שריר ספציפי? איך לעבוד על שריר ספציפי? איך לנטרל שריר? איך להחליש שריר? שרירים דו מפרקיים, אי ספיקה אקטיבית של שריר, עבודה על חלק מהשריר, שיטות אימון למתקדמים
... לבודד שריר ספציפי מתוך קבוצת שרירים. אליעד כהן מסביר שכדי להבין איך זה אפשרי, ראשית צריך להכיר את המבנה של הגוף - המפרקים, השרירים שמחוברים אליהם, ואת האופן שבו הם פועלים. הגוף בנוי ממפרקים, כאשר בכל מפרק ישנם שרירים שנמצאים מלפני, מאחורי או מצדדיו. השרירים הללו יכולים לבצע תנועות של כפיפה ופשיטה, והם פועלים על ידי התכווצות ומתיחה. אליעד מדגיש כי לשרירים יש שכבות ... קיימת דרך לבצע תנועות שיגרמו רק לשריר ספציפי להתאמץ ולא לשאר השרירים באותה הקבוצה. איך שרירים פועלים במהלך תנועות במפרקים? כאשר מבצעים תנועה במפרק, השריר חייב להיות מחובר בשני צידי אותו המפרק כדי שיוכל להתכווץ ולייצר את התנועה. למשל, בתנועה של כפיפת מרפקים (כמו בתרגיל ליד הקדמית), שרירי הבייספס והברכיאליס מתכווצים, כיוון ששניהם מחוברים מעל ומתחת למפרק המרפק. אך יש הבדל חשוב בין שני השרירים הללו: שריר הברכיאליס חוצה רק את מפרק המרפק, בעוד ששריר הבייספס חוצה גם את מפרק המרפק וגם את מפרק הכתף. אליעד מסביר כי כאשר שריר חוצה שני מפרקים, נוצר מצב מיוחד שנקרא אי - ספיקה אקטיבית. משמעות הדבר היא שכאשר מקרבים את שתי נקודות החיבור של השריר זו לזו (למשל על ידי הרמת המרפק כלפי מעלה), השריר מתקצר בצורה ... כבר חלש יחסית ולא יכול להתכווץ עוד באותה עוצמה. במצב זה, השריר בעצם מוחלש באופן טבעי ביחס לשרירים אחרים שחוצים רק מפרק אחד. מהי אי - ספיקה אקטיבית ואיך היא מאפשרת לבודד שריר ספציפי? אי - ספיקה אקטיבית מתארת מצב שבו שריר מאבד מכוחו כי הוא כבר מקוצר מראש דרך שני מפרקים. לדוגמה, אם תבצע כפיפת מרפקים כאשר הכתף מורמת (המרפק גבוה), הבייספס יהיה במצב מוחלש יחסית משום שהנקודות שלו (בכתף ובמרפק) קרובות יותר זו לזו, ולכן הברכיאליס יהיה ... ואי - ספיקה פסיבית? אליעד מסביר שבנוסף לאי - ספיקה אקטיבית קיימת גם אי - ספיקה פסיבית. במצב זה, שריר חוצה שני מפרקים נמצא במצב מתוח בצורה קיצונית - למשל, כאשר הזרוע ישרה לחלוטין והבייספס מתוח דרך שני המפרקים (מרפק וכתף). גם במצב זה השריר מוחלש יחסית, אך כאן הוא מוחלש בגלל מתיחה קיצונית, מה שגורם לו גם לאבד כוח. איך ניתן ליישם את הרעיון הזה בקבוצות שרירים אחרות בגוף? ... בגוף שיש בהן שרירים דו - מפרקיים. אליעד נותן דוגמאות נוספות לכך: שריר הטרייספס (יד אחורית), שבו יש ראשים שחוצים שני מפרקים וניתן לבודד ראש ספציפי. השריר הארבע - ראשי בירך (רקטוס פמוריס), שגם הוא חוצה שני מפרקים וניתן להשפיע על תפקודו על ידי שינוי הזווית של מפרקי הירך והברך. שרירי התאומים והשוקיים, שניתן לבודד גם כן באמצעות שינוי זוויות של מפרקי הברך והקרסול. האם באמת כדאי ... איך להחליש שריר מסוים? מה ההבדל בין אי - ספיקה אקטיבית לפסיבית? האם כדאי לאמן שרירים עד לכשל? איך שרירים פועלים במפרקים? האם אפשרי לעבוד על שריר ספציפי מתוך קבוצת שרירים? האם אפשר לנטרל שריר מתוך קבוצת שרירים? אימון עד לכשל של השריר, האם לעבוד עד לכשל? יתרונות בעבודה עד לכשל, ... אימון לכשל, כשל של השריר, כשל של קבוצת שרירים, אימון כמה שרירים בו זמנית, אי ספיקה פאסיבית, אי ספיקה אקטיבית, כמה מפרקים חוצה השריר? שריר דו מפרקי, שריר רב מפרקי, שריר חד מפרקי, החלשת שריר, חיזוק שריר, מתי שריר עובד? מתי שריר לא עובד? האם הגיוני לרצות לבודד שריר? עבודה על שרירים דו ...
איך לשתול מחשבות בתת מודע? איך להעביר מסרים? איך שותלים מחשבה? שתילת מחשבות, טריקים לשכנוע, שיטות להעברת מסרים, להצליח למכור, להצליח במכירות, להצליח במשא ומתן
איך לשתול מחשבות בתת מודע? איך להעביר מסרים? איך שותלים מחשבה? שתילת מחשבות, טריקים לשכנוע, שיטות להעברת מסרים, להצליח למכור, להצליח במכירות, להצליח במשא ומתן
... לשתול מחשבות בתת מודע? איך להעביר מסרים? איך שותלים מחשבה? ההרצאה מתחילה בהסבר על האופן שבו המוח מנתח מידע. המוח לא מקבל מידע כיחידה אחת אלא מפרק אותו לשלבים ומנתח כל חלק בנפרד. לדוגמה, כאשר אדם שומע את המשפט כאן יש שולחן ירוק, המוח מפרק אותו ומבצע סדר של ניתוח: תחילה הוא מפרש את המילים כאן, יש, שולחן וירוק בנפרד, ... מניפולציות חשיבתיות איך לזהות מניפולציה השפעת שפה על התודעה איך לשתול מחשבות הבנת מבנה ניתוח המידע במוח המוח לא מקבל מידע כיחידה אחת שלמה אלא מפרק אותו לשלבים ומנתח כל חלק בנפרד. כאשר משפט נאמר, המוח מפרש תחילה את המילים הבודדות, לאחר מכן את הצירופים שלהן, ואז את כל המשפט כולו בהתאם להקשרו. לדוגמה, כאשר שומעים את המשפט כאן יש שולחן ירוק, המוח מפרק אותו כך: קודם כל, הוא מפרש את המילים כאן, יש, שולחן וירוק בנפרד. לאחר מכן, הוא ...
מהי הדרך האידיאלית להרמת משא כבד? מהי הדרך הנכונה ביותר להרים דברים כבדים? איך הכי נכון להתכופף כדי להרים דברים כבדים מהרצפה? ארגונומיה, deadlift vs squat, high bar squat vs low bar squat vs front squat
מהי הדרך האידיאלית להרמת משא כבד? מהי הדרך הנכונה ביותר להרים דברים כבדים? איך הכי נכון להתכופף כדי להרים דברים כבדים מהרצפה? ארגונומיה, deadlift vs squat, high bar squat vs low bar squat vs front squat
... רוצים להרים חפצים או משקל כבד מהרצפה, ישנם כמה עקרונות ארגונומיים חשובים שצריך להקפיד עליהם. אליעד מסביר שהדרך האידיאלית להרים דברים כבדים תלויה בשימוש נכון במפרקים, בהקפדה על גב ישר ובהימנעות מוחלטת מכפיפה מוגזמת של עמוד השדרה. מהי הטעות הגדולה ביותר שעושים כשמרימים דברים מהרצפה? כאשר מרימים חפצים, הגוף משתמש בעיקר בארבעה מפרקים עיקריים: מפרק הקרסול מפרק הברך מפרק הירך (האגן) חוליות עמוד השדרה אליעד מדגיש שיש טעות נפוצה שהרוב ... קטנה, לאורך זמן היא עלולה לגרום לנזק משמעותי. לכן חשוב להקפיד על גב ישר באופן עקבי. איך מזהים שהגב באמת ישר? דוגמאות למצב תקין של גב ישר כוללות: האדם מתכופף דרך מפרק הירך (Hip hinge) בלי לכופף את הגב. שמירה על עמוד השדרה במצב נייטרלי ... משא כבד מהרצפה? אליעד מזכיר את התרגילים המוכרים מהרמת משקולות כמו דדליפט וסקוואט (high bar, low bar ו - front squat). כל אחד מהם דורש טכניקה אחרת ושימוש שונה במפרקים. למרות שהוא לא נותן העדפה מפורשת, הוא מציין שכל עוד נשמר עמוד השדרה ... back squat, איך להרים בצורה נכונה משקל כבד? איך מרימים משקל כבד? פרונט סקוואט על קצות האצבעות, מה גורם לפריצת דיסק? הרמת משקלים נכון, איך להרים נכון משא? אילו מפרקים פועלים בהרמת חפצים? איך מרימים משקל בצורה נכונה? איך להרים בצורה נכונה? ... חלשים, למה קשה לשמור על גב ישר? השוואה בין סקוואט לבין דדליפט, גב עקום ולא גב ישר, עבודת ההמסטרינג בסקוואט, איך לשמור על עמוד השדרה? השוואת סוגים של דדליפט, איזה מפרקים משתתפים בהרמת משקל? איזה שרירים עובדים בסקוואט? איך להרים דברים נכון? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מפרק
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מפרק, האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מפרק, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לעסקים, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, מאמן אישי למנהלים בתחום מפרק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1914 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 10:21:41 - wesi4