ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטופל ✔פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית (C. B. T) / פסיכותרפיה "רגילה" (טיפול דינאמי) ✔הדומה והשונה בין פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית (C. B. T) / פסיכותרפיה "רגילה" (טיפול דינאמי)
הדומה והשונה בין פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית (C. B. T) לבין פסיכותרפיה "רגילה" (טיפול דינאמי)

הטיפול המוכר הנו הטיפול הדינאמי. טיפול זה מתייחס להיבטים לא מודעים של הנפש.

ההתבוננות על קשיים שונים, הנה באמצעות ההתמקדות בעצמי ובמפגש בין מטפל סובייקטיבי למטופל סובייקטיבי. בתוך מפגש זה יתבוננו הן המטפל והן המטופל על הקונפליקטים וההתרחשויות השונות בתוך חדר הטיפולים. כלומר, מוקד העבודה הנו ביחסים בין המטופל למטפל. מדובר בתהליך ארוך אשר נמשך בדרך כלל מספר שנים, לפחות.

בעשור האחרון שיטת הטיפול הנפוצה בארה"ב הנה הפסיכותרפיה הקוגניטיבית התנהגותית. זאת ועוד בעיות רגשיות מסוימות, כגון טראומה, על פי החלטת משרד הבריאות ומשרד הביטחון, הטיפול ייעשה רק על ידי מטפלי C. B. T (טיפול בשילוב, P. E E. M. D. R *).

הפסיכותרפיה ההתנהגותית הינה טיפול פסיכולוגי המתבסס על תיאוריית הלמידה הביהייביוריסטית. הטיפול מניח שמקור הקשיים הרגשיים, מצוי בדפוסי התנהגות, או הרגלים, לא יעילים אשר נלמדו במהלך החיים. למעשה, באמצעות שינויי ההתנהגות הלא מותאמת של המטופל, נביא להקלה משמעותית במצבו.

למשל, אישה אשר חרדה לצאת החוצה אחה"צ, עת עברה אונס בשעות אחה"צ. שינוי ההתנהגות - קרי, למידה דרך חשיפה**, כי אין סכנה כיום ביציאה החוצה אחה"צ, יוביל לשיפור משמעותי במצבה.

הפסיכותרפיה הקוגניטיבית שמה דגש על ההווה ועל הסימפטומים שעמם מגיע המטופל לטיפול. קרי, היא מתמקדת בקשיים בזמן אמת, ועל כן לא פעם, מדובר בטיפול ממוקד וקצר.

הטיפול הקוגניטיבי מבוסס על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההתנהגות, ומקור המצוקה הוא בדפוסי חשיבה מעוותים. על כן הטיפול מתמקד בזיהוי דפוסי החשיבה הלקויים ובניית דפוסי חשיבה מותאמים יותר, אשר מביאים לשיפור במצב הרגשי.

למשל, אדם אשר חושב כי לא יוכל להתקבל לעבודה טובה יותר, מאחר ואינו מסוגל לעבור ראיונות. ע"פ הגישה הקוגניטיבית, אנו נבחן את עיוותי החשיבה (כיצד יודע שלא יתקבל לעבודה? מה חושב, שחושבים עליו בראיון, מה יקרה אם יפנה לבוס שלו וכו') ונבנה מחשבות מותאמות יותר (אני חושש מראיון, אבל יש לי ניסיון רב. או, אני חושש כי לא אעבור את הראיון, אבל חשוב לי לנסות ולהתמודד עם מצב זה). בניית מחשבות מותאמות יותר תוביל, על פי הגישה להתנהגות מתמודדות במקום התמודדות נמנעת כפי שתיארתי בדוגמא.

יש לציין כי על פי הגישה ההתנהגותית, המטפל, אף יערוך עם המטופל משחקי תפקידים רבים של ראיון על מנת ליצור התרגלות.


בטיפול הדינאמי, ינסו להבין את המקור לגבי החרדה מראיון, בעברו של המטופל, ויבחנו את היחסים עם ההורים אשר, על פי הגישה הדינאמית השפיעו על דימויו העצמי וחרדותיו, כיום. תהליך זה של התבוננות דורש זמן רב, ואינו מבטיח שיפור בחרדות המטופל.

יש לציין כי ממחקרים רבים, נמצא כי הטיפול היעיל ביותר במצבי חרדה, דיכאון, טראומה, הפרעות קשב והתנהגות, אבל, וכפייתיות (O. C. D), הנו הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי. חלק מטיפולים אלו מבוצעים אף תוך זמן קצר, של 15 מפגשים.

טיפול C. B. T בילדים

טיפול קוגניטיבי התנהגותי בילדים, דורש מיומנות מורכבת. הן הבנה של עולמם הפסיכו - קוגניטיבי של הילדים והן התאמה של כלי ה - C. B. T לגילם של הילדים.

רוב מטפלי ה C. B. T מטפלים במבוגרים. מטפלים אשר להם ניסיון עם ילדים, בדרך כלל יטפלו בילדים מגיל 10 - 11, מאחר ומתחת לגילים אלו נדרשת מיומנות שונה (קב' גיל. 6 - 10, 2 - 6).

בנוסף לניסיוני עם בני נוער ומבוגרים, עקב עבודתי במכון להתפתחות הילד, פתחתי מומחיות בטיפול בילדים קטנים (2 - 6), בהתאם לכללי ה C. B. T.

עם זאת, חשוב לציין כי על מנת שהתהליך יהיה מוצלח, נדרשת מעורבות של ההורים, אשר שותפים מלאים לתהליך הטיפול. אני מלמד אותם כלים ממוקדים, בעזרתם הם מסייעים לילדיהם בבית, וכן הם נמצאים יחד אתם בחדר הטיפולים ומשתתפים באופן פעיל בטיפול.

יש לציין כי גם מיקרים מורכבים של בעיות התנהגות קשות, חרדה, הימנעות, טראומות (תאונות דרכים, התערבויות רפואיות, פגיעה מינית וכדו'), הנם פתירים תוך זמן יחסית קצר.

פרוטוקול רחב יותר על שיטת הטיפול בילדים, יפורסם במאמר הבא.

לקריאה נוספת על שיטות הטיפול בטראומה, לחץ כאן.

למעבר למאמר על סמכות הורית והתמודדות עם בעיות התנהגות של ילדים, לחץ כאן.

למאמר בנושא לחץ ושחיקה בעבודה ובחיי היומיום לחץ כאן.

*P. E, E. M. D. R -P. E הנה שיטה אשר פותחה על ידי פרופסור עדנה פואה ומתאימה לטיפול בחרדות, טראומה וכפייתיות (O. C. D). השיטה מתמקדת בחשיפה במציאות ובדמיון, בהתאם לסיטואציות מהן המטופל נמנע מהם. פרוטוקול הטיפול ממוקד ואמור להביא לירידה בסימפטומים וחזרה לתפקוד בתוך כ 15 מפגשים.

E. M. D. R -שיטה טיפולית שפותחה על ידי ד"ר פרנסין שפירו. בטיפול, המטופל מתמקד בזיכרון הטראומטי, בעוד המטפל נותן גרייה דו - אונתית בעזרת גירוי ראייתי, שמיעתי או גירוי של מגע קל. שלב זה מסתיים כאשר המטופל מסוגל לחזור לזיכרון המקורי ולחוות אותו ללא רמת מצוקה רגשית. הטיפול נחשב ליעיל, בעיקר כי הגרייה בין 2 אזורי המוח, עוזרת לעיבוד החוויה הטראומטית.

**חשיפה - הנה שיטה טיפולית בעבודה הקוגניטיבית התנהגותית, בעיקר עם אנשים אשר סובלים מחרדה, טראומה וכפייתיות (OCD).


התרגלות - מונח מתחום ה C. B. T -מאחר ומחשבות שליליות על פי המודל, מביאות להימנעות. התנסות בסיטואציה מרתיעה באופן הדרגתי, תביא להתרגלות והפחתת הלחץ, אשר תוביל להתנסות חיובית ולהפחתה בחרדה / דיכאון / טראומה / כפייתיות.
הפרעת לפתור בעיות בעבודה עבודה מטפלים תחושות תפקיד יצר מיני חרדתי מיומנות סבל הרגלים התנהגות התנהגותית טיפול טיפול דינאמי טיפולים מטופל מטפל פסיכולוגיה קוגניטיבית פסיכותרפיה פסיכותרפיה קוגניטיבית פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית קוגניטיבי תרפיה
יחסי מטפל מטופל, איך לגרום למטופל להקשיב לך? סמכות מול מטופל, כימיה עם מטופל, איך לטפל באנשים? יחסי מטופל מטפל, כימיה אישית בין מטופל למטפל, חברות בין מטופל למטפל, איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך לגרום למישהו לשמוע לך?
יחסי מטפל מטופל, איך לגרום למטופל להקשיב לך? סמכות מול מטופל, כימיה עם מטופל, איך לטפל באנשים? יחסי מטופל מטפל, כימיה אישית בין מטופל למטפל, חברות בין מטופל למטפל, איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך לגרום למישהו לשמוע לך?
... מטפל מטופל, איך לגרום למטופל להקשיב לך? סמכות מול מטופל, כימיה עם מטופל, איך לטפל באנשים? יחסי מטופל מטפל, כימיה אישית בין מטופל למטפל, חברות בין מטופל למטפל, איך לגרום למישהו להקשיב ... איך לגרום למישהו לשמוע לך? איך לגרום למטופל להקשיב לך? האם סמכות או כימיה ... בהרצאה זו נשאלת השאלה כיצד לגרום למטופל להקשיב למטפל ולייעוץ שהוא נותן. ... של סמכות. סמכות היא למעשה אמונה של המטופל ביכולת של המטפל, כך שהוא ... ולא מתוך הבנה אמיתית של הייעוץ. אם המטופל מקשיב למטפל רק כי הוא רואה בו ... סומך על המטפל. זה לא משרת את טובת המטופל, ולכן הבעיה היא שהמטופל לא מבין את ההיגיון, אלא סומך על ... אישית או חברות לא תספיק כדי לגרום למטופל להקשיב. המטרה אינה לגרום למטופל להקשיב כי הוא מרגיש חבר שלך או ... מדי, הוא עלול למצוא את עצמו במצב שבו המטופל מקשיב מתוך חיבה או רצון לרצות ... התשובה היא פשוטה - המטפל צריך לוודא שהמטופל מבין את ההיגיון מאחורי כל עצה או ייעוץ. אם המטופל מבין את הסיבות שמאחורי ההמלצות, ... היא להסביר את ההיגיון בצורה ברורה כך שהמטופל יוכל להבין מדוע זה טוב עבורו. לסיכום, אם אתה מטפל שרוצה שהמטופל שלך יקשיב לך, עליך להסביר את ... של העצות וההיגיון שמאחוריהן. יחסי מטפל מטופל כיצד לגרום למטופל להקשיב סמכות מול כימיה בין מטפל למטופל הבנת ההיגיון של הייעוץ איך לטפל באנשים ...
הדרכת מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה
הדרכת מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה
... מטפלים, האם אפשר לטפל בכל אחד? מה לעשות עם מטופל שלא רוצה טיפול? איך לטפל במישהו שמתנגד לטיפול? איך לטפל בילדים? טיפול בPDD, הדרכת הורים, למה קשה לטפל בהפרעות נפשיות? הפרעת התנגדות, טיפול בסכיזופרניה האם אפשר לטפל בכל מטופל שמתנגד לטיפול? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד ניתן להתמודד עם מטופלים המתנגדים לטיפול, במיוחד כאשר מדובר בילדים או במטופלים המביעים התנגדות חריפה או מתמשכת לטיפול. ישנם מטופלים המגיעים אל מרחב הטיפול אך אינם מוכנים כלל להיכנס פנימה, או שנכנסים ומסרבים לשתף פעולה באופן מוחלט. במקרים אלו, על המטפל להבין את גבולות האחריות שלו ולפעול מתוך הבנה ברורה של מטרתו מול המטופל ומול ההורים. מה לעשות עם ילד שלא מוכן להיכנס לטיפול? כאשר הילד מסרב להיכנס למרחב הטיפולי, אליעד כהן מציג שתי דרכים עיקריות לגישה זו. הדרך הראשונה היא להבין שזו אינה בעיה של המטפל, אלא של ההורים. ... היא להכיר בכך שזו כן האחריות של המטפל, אבל לא מול הילד ישירות, אלא שוב - מול ההורים. במקרה כזה, המטפל יכול להציע להורים להיכנס בעצמם למרחב הטיפולי, ולקיים איתם שיחה כיצד להביא את הילד לשתף פעולה. אליעד מסביר שהבעיה המרכזית היא בדרך כלל לא אצל הילד, אלא בהורים וביכולת שלהם להביא את הילד למרחב הטיפולי. האם אפשר לטפל באדם שמתנגד לטיפול באופן מוחלט? אליעד כהן מדגיש בצורה חד - משמעית שאפשר לטפל בכל אדם, אפילו במקרים הקשים ביותר שבהם המטופל מתנגד באופן חריף. אולם, במקרים כאלה תהליך הטיפול הופך לאיטי, מורכב, ודורש סבלנות רבה מאוד. למשל, ייתכן שמטופל יצטרך להעביר עשרות פגישות רק במשחקי כדורגל עם המטפל, בלי לראות שום התקדמות הנראית לעין. המטרה היא לייצר ...
השפעת המטופל על המטפל, מי משפיע על מי? טיפול בחולי נפש, חכם וטיפש, שמח ועצוב, מתי המטופל משפיע על המטפל? מתי הפסיכולוג יושפע מהמטופל? יחסי מטפל מטופל, מעשה בשבעה קבצנים, הקבצן החרש, טיפול לפסיכולוגים
השפעת המטופל על המטפל, מי משפיע על מי? טיפול בחולי נפש, חכם וטיפש, שמח ועצוב, מתי המטופל משפיע על המטפל? מתי הפסיכולוג יושפע מהמטופל? יחסי מטפל מטופל, מעשה בשבעה קבצנים, הקבצן החרש, טיפול לפסיכולוגים
... המטופל על המטפל, מי משפיע על מי? טיפול בחולי נפש, חכם וטיפש, שמח ועצוב, מתי המטופל משפיע על המטפל? מתי הפסיכולוג יושפע מהמטופל? יחסי מטפל מטופל, מעשה בשבעה קבצנים, הקבצן החרש, טיפול לפסיכולוגים מהי השפעת המטופל על המטפל, ומי משפיע על מי? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה הפילוסופית והמעשית של השפעת המטופל על המטפל ובחינה של יחסי מטפל - מטופל. אליעד פותח את השיחה בשאלה בסיסית: מה קורה כששני אנשים, אחד שמח ואחד עצוב, נפגשים? איך אחד מהם יכול להשפיע על השני? אליעד מציין כי כל אדם שמח או עצוב יכול ... על השני? האם פסיכולוג שנפגש עם מטופל אובדני יכול להישאר אובייקטיבי או שהמצב הפנימי של המטופל יגרום לו לשנות את עמדותיו? בהמשך, אליעד מדבר על סיפור "הקבצן החרש" מתוך מעשה בשבעה קבצנים, שם הקבצן החרש נותן מתנה זוגית: "שתהיו כמוני". הוא מברך את הזוג ... אליעד מדבר על חולי נפש והשפעתם על המטפלים. הוא מציין שפסיכולוגים צריכים להיות זהירים כאשר הם מטפלים במטופלים בעלי בעיות נפשיות, כי לפעמים הם עצמם יכולים להיסחף ולהפוך את השפעת המטופל לפסיבית עליהם. הוא גם מציין כי חלק מהמטופלים לא מוכנים לקבל טיפול אם הם מרגישים שהמטפל לא מבין את הבעיה שלהם או לא מכיל את רגשותיהם באופן אמיתי. מהי השפעת השיטות השונות בטיפול? אליעד מדבר גם על שיטות טיפול שונות ומסביר כי כל שיטה טיפולית יש לה גבולות. לעיתים, שיטות שמסתמכות על חשיבה חיובית או אמונה דתית עשויות להצליח בטווח הקצר, אך אין להן תמיד את העומק הנדרש לטיפול ממושך ויעיל. הוא מדבר על כך שגם טיפולים שנראים יעילים יכולים להתפוגג בסופו של דבר אם לא מבינים את המהות האמיתית של הבעיה. בהשוואה בין טיפולים דינמיים ושיטות טיפול אחרות, אליעד מבהיר ששיטות רבות הן חסרות בסיס או לא מבוססות על מחקר מעמיק, ולכן לעיתים אינן מספקות תוצאות אמיתיות לאורך זמן. השפעת המטופל על המטפל מתי המטופל משפיע על הפסיכולוג? שיטות טיפול בחולי נפש הקשר בין עושר לאושר מה גורם לשמחה ולעצב? מהו טיפול פסיכולוגי אמיתי? ...
טיפול למטפלים, השפעת הטיפול על המטפל, טיפול פסיכולוגי לפסיכולוגים, להיות מטפל, להיות פסיכולוג, לטפל בהפרעות נפשיות, יחסי מטפל מטופל, תכונות חשובות למטפל, רגשות המטפל בטיפול, חווית המטפל, המטפל כאדם, איך להיות מטפל טוב?
טיפול למטפלים, השפעת הטיפול על המטפל, טיפול פסיכולוגי לפסיכולוגים, להיות מטפל, להיות פסיכולוג, לטפל בהפרעות נפשיות, יחסי מטפל מטופל, תכונות חשובות למטפל, רגשות המטפל בטיפול, חווית המטפל, המטפל כאדם, איך להיות מטפל טוב?
טיפול למטפלים, השפעת הטיפול על המטפל, טיפול פסיכולוגי לפסיכולוגים, להיות מטפל, להיות פסיכולוג, לטפל בהפרעות נפשיות, יחסי מטפל מטופל, תכונות חשובות למטפל, רגשות המטפל בטיפול , חווית המטפל, המטפל כאדם, איך להיות מטפל טוב? איך אפשר לעזור לאנשים בלי להיפגע בעצמך? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד מטפלים ופסיכולוגים יכולים לעזור לאנשים בלי להיפגע בעצמם, ומדגיש במיוחד את התהליך הנפשי והרגשי שהמטפל עובר כאשר הוא מטפל באנשים עם בעיות נפשיות קשות. יש אנשים שתפקידם לפתור בעיות נפשיות ורגשיות של אנשים אחרים, בין אם מדובר בבעיות ... או סכיזופרניה. לדבריו של אליעד כהן, טיפול נפשי באמצעות שיחות הוא כמו מאבק מוחות בין המטפל למטופל, כאשר המטופל מתעקש שהחיים רעים וקשים, והמטפל מנסה לשכנע אותו אחרת. מה ההבדל בין טיפול תרופתי לטיפול בשיחות? אליעד כהן מביא כדוגמה את הטיפול הפסיכיאטרי, שבו המטפל לא חייב להזדהות באופן רגשי עם המטופל. המטופל מגיע עם תלונות של דיכאון, והפסיכיאטר נותן לו כדור בלי לנהל איתו מאבק נפשי אמיתי. כלומר, אין שם מאבק רגשי או ... אלא פתרון כימי מהיר. לעומת זאת, בטיפול נפשי רגשי, יש מאבק מנטלי אמיתי: המטפל צריך "לנצח בשחמט" את המטופל ולגרום לו לראות את החיים באופן חיובי יותר. לדוגמה, כשאדם אומר "רע לי, חברה שלי עזבה אותי", המטפל מנסה ... איך מתנהל המאבק המנטלי בין המטפל למטופל? אליעד מתאר שהמטופל מנסה בכל כוחו לשכנע שהחיים רעים - הוא מתלונן על כאב, על כך שהחיים דפוקים, ושהוא נמצא בתוך בעיה קשה. המטפל, מצדו, חייב להוכיח למטופל שהמצב אינו כל כך גרוע, או שאפשר לראות אותו בדרך אחרת. לדוגמה, אם אדם מתלונן שהוא שומע קולות ומאמין בהם, ... זה דורש מהמטפל להיכנס לראש של המטופל ולהבין בדיוק את ההיגיון שלו, כדי שיוכל להראות לו את הסתירות ולחלץ אותו מהמקום הנפשי בו הוא נמצא. למה המטפל נמצא בסיכון רגשי במהלך הטיפול? לפי אליעד כהן, הסיכון הגדול ביותר עבור מטפלים הוא שהם עלולים להיסחף לתוך העולם הנפשי הבעייתי של המטופל. כמו במצב שבו אדם מנסה לחלץ מישהו שנפל לתהום ועלול ליפול איתו ביחד, כך גם המטפל נמצא בסכנה להיגרר למצב נפשי ... מספיק להתמודד עם מה שהוא שומע ומטפל בו. אליעד מדגיש במיוחד את הסכנה שקיימת בטיפול ארוך טווח שבו המטפל נחשף שוב ושוב לתלונות, כאב, פחדים, חרדות, והזיות של מטופלים, מה שעלול לגרום למטפל עצמו להפוך למי שזקוק לטיפול. כיצד מטפל יכול לשמור על עצמו מפגיעה נפשית במהלך טיפול באחרים? כדי שמטפל יוכל לעזור לאחרים בלי להיפגע, אליעד כהן מסביר שעליו לעבור תחילה תהליך אישי ועמוק שבו ...
2 גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים
... גישות טיפוליות, מהי שיטת EIP? טיפול מתוך שלמות, מצא את ההבדלים, השיטה של אליעד כהן, שיטת הטיפול של אליעד כהן, 2 גישות של מורים רוחניים, טיפולים לשינוי הזהות המינית, התאבדות של מטופל, איך לא לגרום למטופל להתאבד? איך לגרום למטופל לא להתאבד? סגנונות של טיפול, גישות של מנטורים לחיים, טיפול מתוך חסרון, איך לאהוב את עצמך? שנאה עצמית בגלל טיפול, להשתנות מתוך אהבה, לעשות שינוי מתוך אהבה, להשתנות מתוך בחירה, להשתנות מתוך שלמות, טעויות של מורים רוחניים וכאן נסביר על 2 גישות טיפוליות, 2 גישות של מטפלים שהאדם רוצה להיעזר בהם, 2 גישות של יועצים, 2 גישות של מנטורים לחיים וכולי. ונסביר מה ההבדל בין השיטה של ... אל הסבל. ולמרות שנראה ששתיהן כאילו דומות, הן שונות. והעניין הוא, כך: בן אדם בא לטיפול כדי לטפל בבעיה שיש לו. דהיינו, הוא מניח שיש לו בעיה כלשהי. לדוגמא, בן אדם שרוצה לטפל בכך שיש לו בעיה רגשית, של רגישות יתר. דהיינו, שאותו אדם חושב שהוא רגיש יותר מידי והוא רוצה לטפל בבעיה שלו. דהיינו, הוא רוצה להפסיק להיות רגיש יותר מידי אלא להיות פחות רגיש. עד כאן הכל נשמע הגיוני וטוב ... הכל נשמע הגיוני. אבל כאן יש 2 גישות ו2 דרכים איך להסתכל על העניין הזה. ואלו 2 גישות טיפוליות שונות לחלוטין אחת מהשניה, ואני אסביר. ברמת העיקרון, האדם אמר שיש לו בעיה של רגישות יתר. המטפל רוצה ... לו פחות רגישות. דהיינו, גם המטפל וגם האדם מסכימים שיש כאן בעיה של רגישות יתר שרוצים לטפל בה. עד כאן הכל נשמע טוב והגיוני. אבל יש כאן 2 גישות שונות. גישה אחת היא הגישה הפשוטה, כפשוטם של דברים, היא בעצם מניחה שלאדם יש רגישות יתר + שרגישות יתר זו בעיה שצריכים לטפל בה. ומכך נובע שנעשה כל מאמץ אפשרי כדי לטפל בבעיה שהגדרנו. הגישה השניה אומרת, שמצד האמת אין שום בעיה, ושזה בסדר גמור ומושלם שיש לאדם רגישות יתר. ושהאדם לא חייב להפסיק את הרגישות יתר שלו. אלא שהאדם בוחר לרצות בבחירה חופשית מלאה, לטפל בכך שיש לו רגישות יתר. ואנחנו רוצים לעזור לבן אדם להגיע למצב שבו הוא ירגיש שיש לו שליטה על רגישות היתר שלו. ... לו רגישות יתר. דהיינו, הגישה הראשונה שהיא הגישה הכללית הפשוטה ביותר של כל היועצים והמטפלים וכולי, היא שכדי לעזור לאדם אנחנו נניח שיש לו בעיה שאנחנו רוצים לטפל בה. הגישה השלמה יותר והנכונה יותר, היא, שלאדם אין שום בעיה מצד האמת. אלא שהאדם בוחר להגדיר את המצב שלו, ... על ההתמכרות לפורנו כעל דבר גרוע מאוד, כעל אויב, כעל השטן, כעל משהו מאוד גרוע, שצריכים לטפל בו ולהיפטר ממנו. ואני אחדד: אני לא אומר שהגישה הנפוצה היא של אלימות וכעס כלפי המטופל. אני כן אומר שכל הגישות הן באלימות כלפי התופעה שבה רוצים לטפל. דהיינו, אנחנו לא נכעס ולא נשנא את האדם שהוא סובל מכעסים. אבל אנחנו כן נכעס על תופעת התקפי הזעם לכשעצמה. ... השורש שלה הוא, התפישה שיש טוב ורע. ושאם הגדרנו משהו כרע, אז אנחנו צריכים להתרחק ממנו ולטפל בו וכולי. והחיסרון המרכזי של הגישה הזאת, הגישה הנפוצה ביותר, הוא שהיא עשויה לגרום לאדם לשנוא את עצמו ולכעוס ... להכיל אותו וכולי. אבל אנחנו נסכים איתו שהתקפי זעם והתקפי עצבים, זאת אכן מחלה שצריכים לטפל בה. ומה יקרה אם אותו אדם יתקשה לטפל בבעיה שלו? מה יקרה אם אותו אדם לא יצליח לטפל ברגישות יתר שלו? אז כמובן שתקרה תופעה הפוכה, שבה האדם מתמלא בכעס עצמי, על עצם זה שהוא בכעס. והאדם מתחיל ...
האם ואיך לבחור מטפל אמפטי? אמפטיה של מטפל כלפי מטופל, אמפטיה טיפולית, אמפטיה בתהליך טיפולי, יועץ זוגי אמפטי, אמפטיה בתהליך יעוץ זוגי, תכונות של מטפל מומלץ, אמפטיה של אליעד כהן, בחירת מטפל
האם ואיך לבחור מטפל אמפטי? אמפטיה של מטפל כלפי מטופל, אמפטיה טיפולית, אמפטיה בתהליך טיפולי, יועץ זוגי אמפטי, אמפטיה בתהליך יעוץ זוגי, תכונות של מטפל מומלץ, אמפטיה של אליעד כהן, בחירת מטפל
... ואיך לבחור מטפל אמפטי? אמפטיה של מטפל כלפי מטופל, אמפטיה טיפולית, אמפטיה בתהליך טיפולי, יועץ זוגי אמפטי, אמפטיה בתהליך יעוץ זוגי, תכונות של מטפל מומלץ, אמפטיה ... מחפשים היא אמפטיה . לפי אליעד כהן, מטפל אמפטי הוא כזה שמגלה הבנה עמוקה למטופל , מזדהה עם תחושותיו, ומסוגל לגרום לו להרגיש מובן ונתמך. עם זאת, לאמפטיה יש ... תכונה חיונית למטפל? אמפטיה נתפסת כתכונה שמאפשרת חיבור משמעותי בין מטפל למטופל. כאשר מטפל מביע אמפטיה, הוא נותן תחושה שהוא מבין את המטופל באופן עמוק, שהוא ממש "נמצא בנעליו". לדוגמה, כאשר אדם מספר למטפל ... או שהוא מרגיש דחוי, מטפל אמפטי יבטא הזדהות ואישור לרגשותיו. אדם שרוצה לקבל טיפול, בדרך כלל מחפש בדיוק את התחושה הזו של ההבנה והאמפתיה, וזה מה שגורם לו ... אצל המטפל? אליעד כהן מסביר שבמקרים רבים, אמפטיה מוגזמת עלולה דווקא להזיק למטופל. הוא מביא דוגמה לכך שאם מטפל יהיה אמפטי מדי כלפי אדם שמתלונן על בעיותיו, ... מגיע לך יחס כזה, באמת קשה לך", אך בכך הוא רק מאשר את הבעיה בלי להוביל את המטופל אל הפתרון. אליעד מוסיף שהמצב עלול להחמיר במיוחד כאשר מדובר על טיפול זוגי או במערכות יחסים. במצבים כאלה, כאשר אדם מתאר בעיה שיש לו עם בן או בת הזוג, והמטפל מפגין אמפטיה יתרה, הוא עלול לתמוך רק בצד של המטופל שמולו, ובכך להחמיר את הבעיה. לדוגמה, אם מישהו יספר למטפל שהבת זוג שלו פגעה בו או התייחסה אליו לא יפה, מטפל אמפטי מאוד עלול להזדהות עם המטופל מיד ולהאשים באופן חד - צדדי את הצד השני. זה עלול להוביל להחמרה במערכת ... דווקא רחמנות עמוקה יותר, משום שלעיתים האכזריות היא הדרך הטובה ביותר לעזור למטופל להשתחרר מבעיותיו. למשל, אם אדם מתלונן שהרכב שלו מתקלקל כל הזמן, מטפל אמפטי ... נוהג בפראות ולכן הרכב מתקלקל." אמירה כזו נשמעת אכזרית, אך היא למעשה עוזרת למטופל להבין שהבעיה היא אצלו, ומובילה אותו לפתרון אמיתי וארוך טווח. דוגמה נוספת ... במצב שבו אדם סובל מבעיה רגשית או טראומה. אם מטפל יהיה רק אמפטי וירחם על המטופל, הוא עלול רק לחזק את התחושה של הקורבנות ולא לעזור לו לצאת ממנה. במצב כזה, דווקא המטפל ה"אכזרי", שיגיד למטופל שהוא צריך לקחת אחריות על חייו ולא להמשיך להאשים את העבר או אחרים בבעיותיו, הוא זה שבסופו של דבר יעזור למטופל להשתחרר מהבעיה. מדוע מטפל אידיאלי הוא שילוב של אמפטיה ואכזריות? המטפל ... בין אמפטיה לאכזריות בצורה נכונה ומדויקת. הוא צריך להיות מסוגל להבין את המטופל באופן עמוק, אך גם להיות מספיק חזק ואמיץ לומר לו את האמת, אפילו כשהיא ... הוא צריך להיות מסוגל לשמור על איזון בין הבנת הבעיה לבין היכולת לאתגר את המטופל ולהוביל אותו לפתרון אמיתי. איך לזהות מטפל שאיננו מתאים בגלל עודף אמפטיה? אליעד מציע לשים לב היטב לדרך בה המטפל מגיב לתלונות ולבעיות של המטופל. אם המטפל תמיד מסכים, תמיד מזדהה בצורה מוחלטת ומעולם לא מציע כיוון אחר, ... מדי שעלול שלא לעזור באמת לפתור את הבעיה. המטפל האידיאלי אמור לאתגר את המטופל, לשאול שאלות קשות ולדרוש ממנו להתמודד עם המציאות באופן כן וישיר. לסיכום, ... חשוב מאוד לשים לב למידת האמפטיה שלו. יש לבחור במטפל שמבין ומתחבר לרגשות המטופל, אך גם מסוגל להיות "אכזרי" במידה הנדרשת ולהגיד את האמת בצורה ברורה, אפילו אם היא קשה. השילוב הנכון בין אמפטיה לכנות הוא המפתח להצלחה של כל טיפול רגשי, זוגי או נפשי. איך לבחור מטפל אמפטי? מה הסכנה באמפטיה מופרזת? האם אכזריות יכולה להיות רחמנות? איך לדעת אם המטפל אמפטי מדי? אמפטיה בתהליך טיפול זוגי רחמנות ואכזריות של מטפל, רחמנות שהיא אכזריות, אכזריות שהיא רחמנות, התאמה בין מטפל למטופל, חיבור בין מטפל למטופל, גישות טיפוליות, סוגים של מטפלים, למה לא לפגוש את אליעד כהן? טיפול של אליעד כהן, ביקורת על אליעד כהן ...
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
... מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים? כאשר אדם עוזר לאחרים, בין אם הוא פסיכולוג, מאמן, יועץ או פשוט חבר שמקשיב לצרותיהם של אנשים אחרים, לעיתים הוא עלול להרגיש מושפע רגשית מהבעיות שלהם. השאלה היא איך אפשר לעזור לאחרים מבלי לקחת את הסבל שלהם על עצמנו ולסבול יחד איתם? האם ניתן לטפל באנשים מבלי להזדהות איתם? אפשרות אחת היא להתנהג כמו רובוט. לדוגמה, כשמישהו מחפש בגוגל "איך להתאבד?", גוגל לא מרגיש רע מזה, כי הוא לא מזדהה עם השואל. אם מטפל יתייחס לאנשים כמו מכונה, ללא הזדהות רגשית, לכאורה הבעיה נפתרה - אך זו אינה גישה שעובדת בטווח הארוך, כי טיפול הוא מקצוע שדורש הזדהות, אחרת זה יהיה משעמם וחסר משמעות. מטפל שמנותק לחלוטין רגשית עלול להרגיש חסר משמעות בעבודתו. אם העבודה שלו היא רק בשביל כסף, בלי עניין אמיתי, הוא לא יוכל להחזיק מעמד לאורך זמן. מטפל טוב באמת הוא אדם שנכנס לעומק הבעיה של המטופל, מרגיש אותה וחווה אותה כאילו היא הבעיה האישית שלו. הסכנה שבהזדהות רגשית מוחלטת מצד שני, אם המטפל יזדהה באופן מוחלט עם הבעיה של המטופל, הוא עלול לסבול בעצמו. למשל, אם מישהו מספר שהוא בדיכאון ורוצה להתאבד, והמטפל מזדהה איתו לחלוטין, הוא בעצמו יתחיל לחוש דיכאון ואובדנות. זו אחת הסכנות הגדולות ביותר בטיפול - שהמטפל עצמו יתחיל להרגיש כמו המטופל וייחשף לרגשות שליליים שעלולים להשפיע עליו. דימוי טוב לכך הוא ניסיון לחלץ מישהו שנפל לבור: אם לך אין עוגן חזק מחוץ לבור, אתה עלול ליפול יחד איתו. אם רכב ... שני הרכבים עלולים להיתקע. אם אתה מציל מישהו שטובע, אבל אתה עצמך לא יודע לשחות היטב, שניכם עלולים לטבוע יחד. איך אפשר להזדהות עם המטופל ועדיין לא להרגיש רע? הפתרון הנכון הוא לפתח נקודת מבט שונה. מטפל טוב מסוגל להיכנס להרגשה של המטופל - ממש לדמיין שהוא חווה את הסבל של המטופל - אבל מבלי להרגיש מזה רע. איך זה אפשרי? התשובה היא שהמטפל צריך להגיע לתובנה שהמצב של המטופל הוא מושלם כפי שהוא. למשל, אם מטופל אומר "אני בדיכאון ורוצה למות", המטפל צריך להיות מסוגל לדמיין את עצמו חווה את אותם רגשות, ועדיין להרגיש שלם עם זה. כלומר, להבין שאין באמת רע בכך שמישהו מרגיש רע. אם אתה כמטפל מסוגל לחשוב שהמצב של המטופל הוא מושלם כפי שהוא, אז גם כשאתה מזדהה איתו לחלוטין, זה לא פוגע בך. למה לעזור למטופל אם מצבו מושלם? אם באמת הכל מושלם ואין בעיה, למה בכלל לעזור למטופל? התשובה היא שהמטרה האמיתית של מטפל טוב היא לא לשנות את המצב של המטופל, אלא לתת לו בחירה. הבעיה של המטופל היא לא בכך שהוא סובל, אלא בכך שהוא מרגיש שהוא חייב לסבול. המטפל לא צריך "להציל" את המטופל, אלא להראות לו שהוא יכול לבחור. אם מטופל אומר "אני שונא את החיים ורוצה למות", המטפל יכול להראות לו שהוא לא חייב להרגיש כך. הוא יכול לבחור בכך, אבל הוא גם יכול לבחור לאהוב את החיים. כשהמטפל עוזר למטופל להגיע להבנה הזו, הוא בעצם משחרר אותו מהכבלים הרגשיים שלו. איך גישה כזו משנה את חוויית הטיפול? רוב המטפלים עובדים מהנחת יסוד שהמטופל באמת בבעיה, ולכן הם מרחמים עליו ורוצים להציל אותו. אך גישה זו שגויה, כי היא רק מחזקת את האמונה של המטופל שהוא במצב נורא. מטפל טוב באמת הוא כזה שמבין שה
גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
גישות טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי
... טיפוליות, למה הטיפול לא מחזיק מעמד? למה הטיפול לא עובד? טיפול cbt, טיפול נלפ, טיפול רגשי, שינוי חשיבה, טיפול פסיכולוגי, טיפול סי בי טי, טיפול nlp, שינוי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי מדוע טיפול עלול להיכשל ולמה לא להאשים רק את המטופל? כאשר טיפול נפשי לא מצליח, אין להסתפק בהסבר שהמטופל "לא מתאים" או שהוא "בעייתי", משום שטיפול טוב אמור להתאים את עצמו למטופל בכל מצב. הטענה שלפיה המטופל הוא הבעיה אינה נכונה, כי אם המטופל מתקשה, על המטפל להתאים לו שיטה אחרת או גישה שונה. לכן, בכל מצב של כישלון, האחריות נופלת על הטיפול שלא הותאם באופן מספק לצרכים של המטופל. מה ההבדל בין טיפול שהיה אמור להצליח אך לא הצליח, לטיפול שכלל לא היה אמור לעזור? ישנם מצבים שבהם הטיפול לא מצליח כי הוא באמת היה אמור לפתור את הבעיה ולא פתר אותה. במצבים כאלה, הטיפול כנראה לא נעשה כראוי או לא התאים למטופל. לעומת זאת, קיימים מצבים שבהם המטופל מצפה להצלחה מיידית, למרות שהטיפול כלל לא נועד לתת תוצאה כה מהירה. דוגמה לכך היא אדם שרוצה לרזות ורץ פעם אחת על הליכון, ואז מתאכזב שאין שינוי מידי במשקל. הטיפול (הריצה) לא היה אמור לתת תוצאות כל כך מהר, ולכן אין לתלות בו את הכישלון. למה כישלון של טיפול הוא תמיד באחריות ה
פסיכיאטרים, פסיכולוגים, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכולוגיות, תרופות פסיכיאטריות, אבחון פסיכיאטרי, סכיזופרניה, OCD, מחלות נפש, הפרעה נפשית, חרדה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה
... פסיכולוגים, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכולוגיות, ... אבחון פסיכיאטרי, סכיזופרניה, OCD, מחלות נפש, הפרעה נפשית, חרדה, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה מדוע פסיכולוגים ופסיכיאטרים מתקשים להבין מטופלים? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת בהרצאה זו על האופן שבו פסיכולוגים ופסיכיאטרים מתמודדים עם מטופלים, ובעיקר מדגים כיצד להבין ... להגן על עצמו מהתחושה שהוא נכשל, ולכן קל לו יותר לומר שהבעיה אינה פתירה מאשר לומר "אני לא הצלחתי לפתור אותה". הוא נותן דוגמה מהשיח הטיפולי שבו מטופל טוען שהוא "לא מצליח לקום לבד ... של אותו אדם תיארה את הבעיה שלו כאילו היא נובעת מחוסר יכולת פיזית להתעורר בעצמו, אבל אליעד מראה שזו איננה הבעיה האמיתית. כאשר המטופל אומר "אני לא מצליח לקום לבד", ... ולהתקדמות. פסיכולוגים ופסיכיאטרים נוטים להשתמש באמירה של "אין פתרון" כאמצעי הגנה על האגו, כדי לא להודות שאולי הבעיה הנפשית של המטופל מורכבת מדי עבורם. אליעד ממחיש זאת בצורה של מטופל שהפסיכולוג שלו אומר לו שהוא ... לבעיה שלו. לטענת אליעד, הבעיה אינה בכך שאין פתרון, אלא בכך שהמטפל לא מצא אותו עדיין. עצם ההצהרה על כך שאין פתרון היא זו שגורמת למטופל להפסיק לחפש ולשקוע עוד יותר ... נפשית צריך להישאר פתוח ולחפש תמיד עוד פתרונות, גם אם עד היום לא מצא. אליעד כהן מדגיש כי הבנה כזו יכולה להיות פריצת דרך משמעותית בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי, שכן היא מאפשרת ... פתרון למצבו. האם יש פתרון לכל בעיה נפשית? מה הסיבה לסבל נפשי? למה אנשים מפסיקים לחפש פתרונות? איך יוצאים מתחושת חיסרון תמידית? איך לטפל ב - OCD וחרדה? האם פסיכיאטרים יכולים להבין כל מטופל? מה לעשות כשאין פתרון הגיוני? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מטופל
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מטופל, האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מטופל, איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לתזונה נכונה, הדרכה, קואצ'ר בנושאי מטופל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2266 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 11:28:12 - wesi4