ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבה ✔כשאתה מתאמן, על מה אתה חושב? על המשקל? על התרגיל / התנועה? על השריר? על מה לחשוב במהלך האימון? קשר שריר מחשבה / קשר מוח שריר - פאוור ליפטינג...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 כשאתה מתאמן, על מה אתה חושב? על המשקל? על התרגיל / התנועה? על השריר? על מה לחשוב במהלך האימון? קשר שריר מחשבה / קשר מוח שריר - פאוור ליפטינג / בודי בילדינג
כשאתה מתאמן, באפשרותך לחשוב ולהיות ממוקד בדברים שונים, שישפיעו על צורת האימון שלך ועל הצורה שהוא משפיע על הגוף שלך. לדוגמה:

1 - באפשרותך לחשוב על המשקל: ז"א שאתה חושב על איך להזיז את המשקל מנקודה אחת לנקודה אחרת. דהיינו, אתה מבצע תרגיל, שבו אתה אמור להזיז משקל מסוים מנקודה 1 לנקודה 2 ואתה מתמקד באיך לגרום למשקל לזוז, מנקודה 1 לנקודה 2.

במה אתה לא מתמקד? אתה לא מתמקד לדוגמה, באיזה שרירים הפעלת כדי להזיז אותו. אתה לא מתמקד האם עשית את התרגיל "נכון". אתה לא מתמקד איך הגוף שלך הזיז אותו, האם באמצעות השרירים שלך, או באמצעות המפרקים והעצמות שלך. אתה גם לא מתמקד האם הזזת את המשקל עם תנופה, "רימית" קצת. וכל מיני שיקולים אחרים. העיקר שאתה מתמקד בו, זה, להזיז את המשקל, מנקודה 1 לנקודה 2.

מתי טוב לחשוב כך? תשובה: כאשר אתה בתחרות (פאוור ליפטינג) והמטרה שלך היא להעביר את המשקל מנקודה אחת לנקודה אחרת. וגם שם עליך לעשות זאת ע"פ חוקי התחרות.

2 - באפשרותך לחשוב על התרגיל / התנועה: ז"א שאתה עושה תרגיל מסוים, שצריך לעשות אותו "בצורה מסוימת". ואתה מתמקד בלעשות אותו בצורה ספציפית. אתה פחות חושב על איך להזיז את המשקל מנקודה אחת לנקודה אחרת. אתה פחות חושב על כמה משקל אתה מזיז. אתה יותר חושב על זה שתעשה את התנועה בצורה נכונה עד כמה שאתה מבין ויכול. יחד עם זאת, אתה כמובן לא חושב על השריר כדלקמן.

מתי זה טוב? תשובה: אם אתה לא בתחרות כלשהי וברצונך לשמור על הבריאות שלך לאורך זמן, אז כדאי שתחשוב על זה שאתה עושה את התרגיל בצורה נכונה.

3 - באפשרותך לחשוב על השריר: ז"א שכאשר אתה עושה את התנועה, אתה לא חושב על להזיז את המשקל מנקודה לנקודה, אתה גם לא חושב על כמה משקל אתה מרים ואתה גם לא חושב על לעשות את התנועה נכון / לעשות את התרגיל נכון. כי גם זו חשיבה פרימיטיבית יחסית.

לעשות את התרגיל נכון / בצורה נכונה, זו נגזרת של מטרת התרגיל. ובד"כ מטרת התרגיל היא הפעלת שרירים מסויימים. ומכאן נגזרת הצורה הנכונה של התרגיל. ולכן, הכי טוב להתמקד בשרירים הספציפיים שאתה רוצה להפעיל במהלך התרגיל.

דהיינו, כאשר אתה מבצע תרגיל כלשהו ותנועה כלשהי, תשאל את עצמך, איזה שריר (חלק בגוף) אתה רוצה לאמץ במהלך התנועה. המשקל שאתה מרים, הוא רק עוזר לך לאמץ את השריר שלך, אבל הוא לא אמור לעניין אותך כשלעצמו. אתה עושה את התנועה, כדי לפתח את השריר שלך, באמצעות מתיחה והארכה שלו עם המשקל, והתנגדות וכיווץ שלו, נגד המשקל.

דמיין שהשריר שלך הוא גומיה. ואתה נעזר במשקולת, כדי להאריך את הגומיה. ואח"כ אתה נותן למוח שלך פקודה, לכווץ את השריר ולקצר את האורך של הגומיה (השריר), נגד ההתנגדות של המשקל. זה כל מה שאמור לעניין אותך.

לדוגמה, תרגיל כפיפת מרפקים, שעובד על שריר הבייספס (שריר יד קדמית). כאשר אתה עושה אותו, אל תחשוב על להזיז את המשקל מנקודה לנקודה. גם אל תחשוב על איך לעשות את זה נכון. כן תחשוב על שריר הבסייפס שלך, על איך הוא מתארך כאשר המשקל מושך את היד למטה. ועל איך אתה מכווץ את השריר שלך, כדי להרים את המשקל למעלה.

תנסה להאריך את השריר כמה שיותר (זהירות לא להיפצע!). תנסה להרגיש את השריר שלך מתארך ונמתח (אחרי חימום בלי משקל כמובן!). נסה לגרום לשריר שלך להתארך לאט לאט (כיווץ אקסצנטרי / מאמץ אקסצנטרי). תרגיש את השריר נמתח ומתארך, כאשר המשקל גורם לשריר להמתח. ואתה משחרר לאט לאט את השריר. ולא לשחרר את השריר בבת אחת, כי אז הוא פחות מתאמץ. ואז המפרקים בולמים את המשקל, במקום שהשריר יעשה את העבודה (שאז כשהבלימה מגיעה מהמפרק, יש בזה המון חסרונות).

עכשיו נסה לכווץ את השריר, נגד ההתנגדות של המשקל. נסה לכווץ את השריר כמה שיותר. המשקל עוזר לך שתהיה לך התנגדות לשריר שלך. המשקל לא נגדך, הוא בעדך.

ככל שתחשוב יותר על הכיווץ של השריר, ככה באמת השריר שלך יתאמץ יותר. הרבה יותר מאשר אם תרים עוד משקל, אבל תעביר לדוגמה את העומס למפרקים שלך וכיו"ב.

השריר שלך מכווץ? יופי! באפשרותך להחזיק כך כמה שניות, להרגיש אותו עוד קצת. באפשרותך להרגיש היכן במהלך התנועה החלק שהכי קשה לך, ולהתמקד בו (זווית ישום). באפשרותך להרגיש איזה חלק בשריר שלך מתאמץ יותר, ולשחק עם זה בהתאם. ועוד ועוד.

הדבר הזה נקרא: קשר שריר מחשבה / קשר מוח שריר. תחשוב על השריר, שאתה רוצה לאמץ אותו. לא על להזיז את המשקל ולא על התנועה. תחשוב על השריר שלך. תרגיש אותו נמתח ומתכווץ. חוץ ממנו, תנסה ששום שריר אחר בגוף שלך לא יזוז. שאר השרירים בגוף שלך יכולים להיות רפויים או מכווצים. מה שחשוב זה, שהם לא יזוזו במהלך התרגיל. אם עוד שרירים זזים, התרגיל פחות יעיל לשרירי המטרה. אם אתה מרגיש את הכאב במפרקים, הרי שהתרגיל הופך להיות מסוכן.

למי זה מומלץ? תשובה: למי שרוצה לראות תוצאות בצורה המהירה ביותר. למי שרוצה לשמור על הבריאות שלו כמו שיותר. למי שלא נמצא בתחרות כלשהי. למי שרוצה להתאמן בצורה החכמה ביותר. אם מבינים את זה, מכאן יש עוד הרבה שיטות שיפורים ודרכים להיכן להתקדם.

אז מעכשיו, אל תעשה יותר תרגיל שנקרא "כפיפת מרפקים". תעשה תרגיל שנקרא "הפעלת שריר הבייספס". וכיו"ב לגבי כל שאר התרגילים. תחשוב מנקודת המבט של השריר שעובד, ולא מנקודת המבט של התרגיל / המשקל / התנועה / כל סיפור אחר.

כמובן שבהתחלה זה יכול להיות קשה. כגון: לדעת לזהות את התחושה בשריר / במפרק? לדעת איזה שריר מופעל בתנועה? לדעת איזו תנועה לעשות כדי להפעיל כל שריר? לדעת איך לשלוט בכל השרירים בגוף ולהפעיל רק שריר ספציפי במהלך התנועה? אבל כדאי מאוד לנסות להבין את הדברים האלו, כי בסופו של דבר, זו הדרך היעילה ביותר להתאמן נכון, בלי להיפצע, בלי עומס יתר, לראות תוצאות וכולי.
להרים חפצים באמצעות איזה שרירים להרים דברים באמצעות השרירים מטרות חיסרון להרים בצורה נכונה משקל כבד כיעור שרירי הזרוע הדו ראשי הרמת חפצים כבדים bodybuilding power lifting powerlifting אימון אימונים בודי בילדינג בודיבילדינג במהלך אימון בניית גוף המוח להתאמן לחשוב מה אתה חושב מוח מחשבה מחשבות על מה לחשוב במהלך האימון פאוור ליפטינג פאוורליפטינג פיתוח גוף קשר בין המוח לבין השריר קשר מוח לשריר קשר מוח שריר קשר שריר מחשבה שריר שרירים תנועה תרגיל
מחשבות / מחשבה - הכל כולל הכל על מחשבות / מחשבה - רשימת כל הנושאים
... מחשבה - הכל כולל הכל על מחשבות מחשבה - רשימת כל הנושאים מחשבה מחשבה אובססיבית מחשבה אלוהית מחשבה אפשרית מחשבה דיבור ומעשה מחשבה הורסת מציאות מחשבה חזקה מחשבה חיובית מחשבה חלשה מחשבה טובה מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית אצל ילדים מחשבה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית מסוכנת מחשבה יוצרת מציאות מחשבה כפייתית מחשבה לא הגיונית מחשבה לא רציונלית מחשבה ללא סיבה מחשבה מהירה מחשבה מוסחת מחשבה מופשטת מחשבה מחויבת מחשבה מטרידה מחשבה ממשית מחשבה מסוכנת מחשבה מעיקה מחשבה מפחידה מחשבה מציקה
מחשבה, סוגים של מחשבה, מהי מחשבה? מחשבה מהירה, מחשבה חזקה, מחשבה חלשה, איך נוצרת מחשבה? איך עובדת מחשבה? אמונה במחשבה, להאמין למחשבות
מחשבה, סוגים של מחשבה, מהי מחשבה? מחשבה מהירה, מחשבה חזקה, מחשבה חלשה, איך נוצרת מחשבה? איך עובדת מחשבה? אמונה במחשבה, להאמין למחשבות
מחשבה, סוגים של מחשבה, מהי מחשבה? מחשבה מהירה, מחשבה חזקה, מחשבה חלשה, איך נוצרת מחשבה? איך עובדת מחשבה? אמונה במחשבה, להאמין למחשבות מהי מחשבה ומה ההבדל בין מחשבה חזקה לחלשה? השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג היא: מהי בעצם מחשבה, ומה הופך מחשבה אחת לחזקה ואחרת לחלשה? מושגים אלו - מחשבה חזקה ומחשבה חלשה - אינם מובנים מאליהם. תחילה, חשוב להבין שאין משמעות להכרזה סתמית על מחשבה כחזקה או חלשה מבלי לבחון לעומק את הגורמים שיצרו אותה. אליעד מדגיש כי לא עצם האמירה על חוזקה או חולשתה של מחשבה הופך אותה לכזו. למה קשה להסביר מהי מחשבה חזקה ומהי מחשבה חלשה? קודם כל, כדי להבין מה הופך מחשבה לחזקה או לחלשה, יש להבין מה זה בכלל אומר להיות בטוח במשהו או לא להיות בטוח בו. אליעד מסביר כי ההבדל בין מחשבה חזקה לחלשה קשור לרמת האמונה של האדם בה. מחשבה שאדם מאמין בה מאוד, נחשבת למחשבה חזקה. לעומת זאת, מחשבה שהאדם מאמין בה פחות, מוגדרת כמחשבה חלשה. אליעד שואל: מה הופך מחשבה אחת להיות חזקה ומחשבה אחרת להיות חלשה?. זו שאלה עמוקה, והיא מקבילה לשאלות אחרות כגון: מה גורם למציאות להיות כפי שהיא? מדוע דברים מתרחשים דווקא באופן ... עם המהות הבסיסית של הקיום ושל התודעה האנושית. מה באמת גורם למחשבה להיות חזקה יותר או חלשה יותר? כדי לענות על שאלה זו, אליעד משתמש בדימוי ברור: זרם חשמלי. הוא מסביר שזרם חשמלי נחשב חזק משום שהוא מכיל יותר חומר או עוצמה, ובאופן דומה, מחשבה חזקה היא זו שמקבלת יותר כוח או יותר תשומת לב. מחשבה חזקה היא מחשבה שהאדם חוזר עליה הרבה פעמים, חושב עליה יותר, נותן לה יותר תשומת לב ויותר משמעות. כך למעשה, ה
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית? למה המוח מייצר מחשבות טורדניות לא הגיוניות? לפעמים אדם חושב מחשבה שמטרידה אותו, אך המחשבה עצמה הגיונית, ולכן הוא מבין מדוע הוא מוטרד ואינו מייחס לכך בעיה מיוחדת. לעומת זאת, במקרים רבים קיימות מחשבות מטרידות ... למרות שהוא יודע שאין בהן היגיון. במקרה כזה, השאלה המתבקשת היא למה המוח מייצר בכלל מחשבה טורדנית, ואיך זה קורה שהאדם חושב מחשבה שהוא עצמו יודע שהיא אינה הגיונית, ובכל זאת לא מסוגל להפסיק. מה גורם לאדם להמשיך לחשוב מחשבה טורדנית לא הגיונית? קיימות סיבות רבות להופעת מחשבות טורדניות, אך סיבה מרכזית נוספת שאליעד מציג כאן היא שלפעמים, המחשבה הטורדנית עצמה אינה הבעיה האמיתית, אלא רק סימפטום לבעיה אחרת עמוקה יותר, שקשורה באופן שבו האדם מתייחס למחשבות שלו. מה זאת אומרת? לדוגמה, אדם מוטרד מהשאלה האם נעלתי את הדלת או לא?. המחשבה הזו מטרידה אותו לאורך היום, ובכל פעם הוא חוזר ושואל את עצמו את אותה שאלה, גם אם הוא כבר וידא בפועל שנעל את הדלת. לכאורה זה נראה לא הגיוני, כי אם הוא בדק ונעל, מדוע המחשבה עדיין טורדת אותו? האם המחשבה הטורדנית באמת נגרמת בגלל הספק עצמו? לעיתים קרובות, לא מדובר באמת בשאלה אם הדלת נעולה או לא נעולה. בפועל, ייתכן מאוד שהאדם מוטרד ממחשבה עמוקה יותר שמסתתרת מאחורי השאלה הזו. למשל, הוא חושב לעצמו: האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי או לא?. כלומר, הוא לא באמת מוטרד מהדלת אלא מחוסר הוודאות שלו לגבי הזיכרון של עצמו. ייתכן גם שהוא מוטרד מהמחשבה שאולי הוא מאבד את השפיות, כי מבחינתו אדם שלא בטוח אם הוא נעל דלת שנעל בפועל, אולי הוא לא נורמלי או משהו לא בסדר איתו. החשש הזה גורם לו להמשיך לחשוב את המחשבה הטורדנית. איך מחשבות על המחשבה הטורדנית מחזקות אותה? כאשר אדם חושב מחשבה טורדנית, הוא כמעט תמיד חושב עליה מחשבות נוספות, כגון האם אני שפוי?, האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי?, אולי יש לי בעיה רצינית?. מחשבות אלו מייצרות אצל האדם חרדה נוספת, ובכך מחזקות את המחשבה הטורדנית הראשונה. ככל שהאדם מנסה להיאבק במחשבה הטורדנית או להבין למה היא לא הגיונית, הוא ממשיך להזין אותה באנרגיה נוספת ומגביר אותה. דוגמה מפורטת למחשבה טורדנית על נעילת דלת לדוגמה, אדם מתמודד בכל בוקר עם המחשבה נעלתי את הדלת או לא?. הוא יודע שהוא סגר אותה, אבל עדיין המחשבה חוזרת שוב ושוב. כאשר הוא מתבונן לעומק, הוא מגלה שהמחשבה האמיתית שמטרידה אותו היא הספק באמינות הזיכרון שלו. כלומר, הוא בעצם חושש מכך שהזיכרון שלו אינו אמין. הוא אומר לעצמו אם ... או בשפיות שלי. הפחד הזה מכך שאינו שפוי או שהזיכרון שלו לקוי הוא הסיבה האמיתית למחשבה הטורדנית. איך תת - המודע משתמש ב
מחשבות טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית
מחשבות טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית
... טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית מדוע מחשבות טורדניות לא עוזבות אותנו? מחשבות טורדניות, שליליות, מטרידות ... להעצמתן. לדוגמה, כאשר עולה מחשבה שלילית כמו אני רוצה לפגוע בעצמי, או אני רוצה להרוג מישהו, התגובה הראשונית של רבים ... לקבל הכחשה מוחלטת, מכיוון שלכל מחשבה בעולם יש היבט של אמת, ולו קטן ביותר. האם כל מחשבה נכונה במידה מסוימת? לפי אליעד כהן, כל מחשבה, גם המוזרה והשלילית ביותר, מכילה גרעין קטן של אמת. כשאדם אומר על מחשבה מסוימת שהיא לגמרי לא נכונה, המוח נכנס לוויכוח פנימי ומתחיל לתהות האם בכל זאת יש ... כלשהו. ויכוח זה מזין את המחשבה וגורם לה להופיע שוב ושוב, מה שמחזק את הנוכחות שלה בתודעה ויוצר מעגל מחשבתי שלילי ... דווקא להגביר את הנוכחות של המחשבה. המוח מתקשה לקבל את ההצהרה הזו, כי תמיד קיימת במוחנו האפשרות הקטנה ביותר שגם הצד ... האם באמת בכלל לא?, וכך מתחזקת המחשבה הטורדנית. איך להתמודד בצורה נכונה עם מחשבה מטרידה? הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות מטרידות, לפי אליעד כהן, היא להכיר במציאות ... מוחלטת, יש להודות בכך שיש במחשבה גרעין מסוים של אמת, אבל הוא חסר משמעות ביחס לרצונות האמיתיים שלנו. לדוגמה, במקום ... את האמת באופן שלא מעצים את המחשבה . למה הכחשה מוחלטת מגבירה מחשבות אובססיביות? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם טוען באופן מוחלט נגד מחשבה כלשהי (בכלל לא נכון), המוח מזהה חוסר כנות פנימית. הוא אינו יכול לקבל הצהרה מוחלטת ... ולכן מתחיל לפקפק ולהעלות את המחשבה שוב ושוב, עד שהאדם משתכנע שייתכן והמחשבה נכונה במידה כלשהי. כך מתחזקת התחושה השלילית והמחשבות הופכות לאובססיביות. איך אפשר ... הטובה ביותר להתמודד עם כל מחשבה מטרידה היא פשוט להודות בכך שיש בה אמת כלשהי, אך לא לתת לה יותר חשיבות ממה שהיא ... עם מחשבות טורדניות? האם כל מחשבה נכונה במידה מסוימת? איך להפסיק פחדים וחרדות? למה מחשבות שליליות רודפות אותנו? איך ... הנפוצות לכך היא ניסיון להתכחש למחשבה ולדחוק אותה. לדוגמה, אם אדם חושב מחשבה שהוא רוצה לפגוע בעצמו או באחרים, הוא עלול לנסות לשכנע את עצמו שזו מחשבה חסרת היגיון ולדחות אותה לחלוטין. אך בפועל, כאשר מתכחשים למחשבה, היא עלולה לרדוף אחריך בעוצמה רבה יותר. האם כל מחשבה בעולם נכונה במידה מסוימת? למעשה, כל מחשבה בעולם, כולל מחשבות ביזאריות, שליליות או לא רציונליות, יש בהן גרעין של אמת כלשהו. אף מחשבה אינה חסרת היגיון לחלוטין - גם אם היא לא נכונה במאה אחוזים, יש בה אמת מסוימת, ... אם היא מזערית. כאשר אדם נתקל במחשבה מטרידה ואומר לעצמו זה לא נכון בכלל!, המוח שלו מתחיל להתווכח איתו - אולי זה כן נכון במשהו?. הדבר גורם להעצמת המחשבה במקום להעלמתה. לכן, הדרך האפקטיבית ביותר להתמודד עם מחשבות כאלו היא לא להתנגד להן ...
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
... ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות איך לשלוט ... עשויות להיראות כמטרד, אך יש להבין מה הן נותנות לנו. לדוגמה, פחד מהכישלון עשוי ליצור תחושת שליטה או הכנה לסיטואציות מסוימות. השלב הראשון בהתמודדות הוא להכיר בתועלת שהמחשבה מספקת לנו. אם אנו מבינים את התועלת, יש לנו את האפשרות לבחור אם אנו רוצים לשלם את המחיר שמגיע עם המחשבה הזו או לא. האם ניתן לשלוט במחשבות טורדניות? אליעד טוען כי ניתן לשלוט במחשבות טורדניות, אם כי זה ... רגשות פנימיים. לדוגמה, אם אדם חושב כל הזמן על רעיונות מסוימים שמטרידים אותו, על מנת לשנות זאת עליו להבין למה הוא עדיין חושב עליהם. בשלב הבא, עליו לשאול את עצמו מה טוב במחשבה הזו ומה המחיר שהוא מוכן לשלם עבור מחשבה זו. אם הוא מוכן לשלם את המחיר, אז יש להמשיך בחשיבה הזו, אם לא, יש לחפש אלטרנטיבות אחרות שיביאו לתחושות דומות מבלי להיכנס למחשבות הטורדניות. מה הקשר בין ריגושים ומחשבות טורדניות? ההסבר שמציג אליעד הוא שכאשר אדם חווה מחשבה טורדנית, הוא לעיתים מרגיש שהמחשבה מספקת לו רגש חיובי, אולי תחושת ביטחון או שליטה, ולפעמים גם פחד. אליעד מציין כי המוח שלנו יודע כיצד ... מתחיל להילחם במחשבותיו, זה גורם להן להפוך לאובססיביות יותר. אם לא נרגיש רע מהמחשבות, הן יאבדו מכוחן, וזהו תהליך של שינוי גישה פנימית. אליעד מציע גם להרגיש את המחיר של המחשבה, כלומר, לבדוק אילו רגשות אנחנו מרוויחים או מפסידים מהן. האם יש פתרון למחשבות טורדניות? לסיום, אליעד מציין כי פתרון אמיתי למחשבות טורדניות הוא לבחור לא להיאחז בהן. לפעמים, אנחנו לא יודעים אם אנחנו באמת רוצים להיפטר מהמחשבה או רק מהתחושות שהיא מייצרת. כדי לשנות הרגלים או מחשבות, יש להבין את מהות הרגש שכרוך במחשבות הללו ...
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
... ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה גורם למחשבות טורדניות וכיצד לטפל בהן? בסיכום מפורט של הרצאתו של אליעד כהן בנושא טיפול במחשבות ... ו - OCD, אליעד מציג ומנתח דוגמה אמיתית של אישה הסובלת ממחשבות טורדניות שמטרידות אותה ומציקות לה, במיוחד מחשבה מטרידה שבה היא חוששת לפגוע בילדה שלה. אליעד משתמש בדוגמה זו כדי להדגים ולפרט את תהליך הטיפול והניתוח העמוק שמטרתו להגיע לשורש המחשבה ולפתור את הבעיה מהיסוד. מהי השאלה הראשונה שעל המטפל לשאול את המטופל עם מחשבה מטרידה? אליעד מסביר שהשאלה הראשונה שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית, היא מה הוא מרגיש באותו הרגע בדיוק כשהמחשבה מופיעה. למשל, האישה בדוגמה חשה פחד, חרדה, תחושה שהיא משתגעת ורצון לקפוץ מהגג. אליעד מסביר שיש להבין בדיוק מה האדם מרגיש באופן רגשי ופיזי, כדי להבין מה עומד מאחורי המחשבה ומה תפקידה של המחשבה בחיי המטופל. האם כל מחשבה טורדנית משרתת מטרה מסוימת בחיים? אליעד מציין נקודה מהותית בטיפול במחשבות טורדניות, שהמחשבה המטרידה משרתת תמיד מטרה מסוימת, גם אם האדם לא מודע לכך. למשל, בדוגמה שהוצגה, ייתכן שהאישה מרגישה אשמה או שהיא מרגישה שהיא רעה, והמחשבה הזאת מגיעה מתוך רצון לא מודע שלה להעניש את עצמה. הוא מדגיש כי המטפל צריך להצליח לזהות את הכוונה החיובית של המחשבה, אפילו אם היא שלילית על פני השטח. איך לחשוף את הכוונה החיובית שמאחורי המחשבה השלילית? אליעד מסביר שצריך לחקור לעומק את המטופל באמצעות שאלות יסודיות כמו: למה בדיוק את מרגישה רע כשאת חושבת את המחשבה הזו? האם המחשבה הזו מוכרת לך מהעבר, או שהיא חדשה? מה באמת מפריע לך - המחשבה עצמה או משהו עמוק יותר שעומד מאחוריה? בדוגמה הספציפית של האישה, מתברר שהפחד המרכזי שלה הוא שהיא מרגישה רעה ומרשעת. זה גורם לה לסבול. אליעד מדגיש שחשוב להבין לעומק מה הסבל הזה נותן לה, כדי לחשוף את התפקיד של המחשבה ולנתק את האדם מהאמונה שהוא חייב לחשוב אותה. האם יש פתרון מוחלט למחשבה טורדנית, או רק פתרונות יחסיים? אליעד מדגיש שיש הבדל בין פתרון מוחלט לפתרון יחסי. פתרון מוחלט יהיה שהמחשבה לא תוכל כלל להופיע. לדבריו, זה בלתי אפשרי כי המחשבה מופיעה באופן ספונטני, ואין לנו שליטה מוחלטת על המחשבות שלנו. לעומת זאת, הפתרון היחסי הוא להבין מדוע המחשבה מופיעה ומה התפקיד שלה, כך שהמחשבה עצמה כבר לא תפריע. הפתרון הזה מתבסס על הבנה ולא על שליטה בכוח או התנגדות למחשבה. מדוע להגיד המחשבה הזו לא שלי אינו פתרון יעיל? אליעד מבהיר שלהגיד לאדם שה
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
... ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1 מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)? כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה . לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים. איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה? הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה ... בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח. האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה? הניסיון להילחם במחשבות ולנסות לגרש אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד מבהיר שאם המחשבה היא אמת, אז ראוי שהיא תמשיך להופיע, אך אם ברור לאדם שהמחשבה היא שקרית, מדוע היא בכל זאת חוזרת שוב ושוב? התשובה היא שהאישה אינה מוכנה להכיר באמת שיש בה גם צדדים ... במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. כאשר האדם מפסיק להיאבק עם המחשבה השלילית אלא מקבל אותה כחלק אפשרי וקיים בנפש, אז המחשבות הללו מאבדות מכוחן ונחלשות. כאשר האדם מודה לעצמו ... כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו פשוט לקבל את המצב. אך אם הוא חושב שיש דרך להיפטר מהמחשבה, יש לחפש ולהבין מה הפתרון האפשרי מנקודת המבט שלו. בכל מקרה, האדם חייב להיות אמיתי עם עצמו ולהכיר בכנות ... הכפייתיות אליעד שואל האם הפתרון תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה או שיש דרך כללית להתמודד עם מחשבות כפייתיות. המשתתף מסכים שיש פתרון עקרוני שיכול לעזור לכל מחשבה טורדנית, ללא תלות בתוכנה. תיאור המקרה הספציפי המשתתף מספר על אישה שחווה מחשבות כפייתיות על כך שהיא רוצה ... שיש לה נמצא גם בי בדיוק אותו דבר. אליעד: זה משנה ספציפית מה המחשבה הכפייתית או שאתה חושב שיש פתרון אחד לכל המחשבות הכפייתיות? ש: אני חושב שיש פתרון אחד לכל המחשבות ... זה מה שאמרתי אז בא תבדוק איפה יש בתוכך מחשבות כפייתיות, איזה מחשבה כפייתית יש לה מה הOCD שלה? ש: נגיד היא חושבת מחשבות רעות שהיא נגיד רוצה להיפטר מהבת שלה מהבת הקטנה שלה, ... דבר ואז היא כאילו מפרשת את זה כסוג של מחלה נפשית כאילו שזה מחשבה כפייתית שלא עוזבת אותה או נגיד מחשבה שעולה לה שהיא שונאת את המשפחה שלה או שהיא רוצה שהמשפחה שלה תמות ושהיא מפחדת שהמשפחה שלה תמות וכל מיני ... אליעד: טוב בואו אני אתן לכם איזו זווית חשיבה איך להיפטר ממחשבה טורדנית, אז השאלה האם המחשבה הזאת היא אמת או לא זאת השאלה. עכשיו אם המחשבה שהיא צריכה להיפטר מהילדה שלה או מהמשפחה זאת אמת אז יותר טוב שהיא תחשוב את זה, נכון? ש: נכון אם זה אמת אז נכון. אליעד: יפה אז אנחנו מניחים שהיא רוצה להיפטר מהמחשבה כי היא חושבת שהמחשבה היא לא אמת, נכון אז למה היא חושבת את זה בכל זאת אז לכאורה מה נגיד לה תיצמדי לאמת ואז אם היא תיצמד לאמת ... כזה דבר אני אוהבת אותה זה לא יכול להיות שאני אחשוב ככה את המחשבה הזאת ואז היא אומרת אתה צריך לפתור את זה כאילו צריך להעלים את זה. אליעד: אז קודם כל אפשר לשאול אותה, יש ...
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף? אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם ... המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה. המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד כדי כך שהוא אינו מסוגל להתרכז בדברים אחרים כמו לאכול ארוחת ... או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה. לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: לא התחשמלת ... (הפרעה טורדנית כפייתית). כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית? אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם שמתמודד עם מחשבה אובססיבית ופחד קיצוני מהמוות לא באמת מעוניין למות, אלא להפך - הוא כה מפחד מהמוות עד שהוא חייב לבדוק ... את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות. איך ... אליהן. לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית? לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא ... ובשלווה אמיתית. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? מהי מחשבה כפייתית? איך להפסיק אובססיה מסוכנת? מה הקשר בין OCD לסכנה ממשית? מדוע אנשים מתגרים במוות? איך לטפל ... שלו ממוות, עד כדי כך שהמחשבה על הסכנה לא מאפשרת לו להתרכז בשום פעולה אחרת, כמו אכילת ארוחת צהריים. מדוע האדם בוחר לגעת דווקא במה ... ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה. המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל. ... או הפרעה טורדנית כפייתית. כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי? אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ ... עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון ... את חוסר הסכנה. מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות? הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. ... שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה. כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין ... אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע ... מסוכנות. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? מהי מחשבה כפייתית? איך להפסיק אובססיה מסוכנת? מה הקשר בין OCD לסכנה ממשית? מדוע אנשים מתגרים במוות? איך לטפל ... אדם נוגע בחוט חשמל או מסתכן מהמחשבה שלו הוא כל כך מפחד ממה יקרה לו אם הוא ימות שבגלל זה הוא לא יכול להתרכז בדברים אחרים. עכשיו הוא לא ... תמות או לא התשובה הדרך לברוך מהמחשבה היא לא על ידי זה שאתה מוכיח למוח שאתה לא תמות מזה על ידי זה שאתה משכנע את המוח לא אכפת לי למות מזה. זה הרעיון כי אתה תצליח לקחת את המחשבה שמטרידה אותך תקשיב יש לך סכנה בבית אתה תצליח להיפטר מהמחשבה הזאת או על ידי שתגיד טוב אין לי סכנה בבית כי נגעתי בזה ולא נהרגתי או על ידי שתגיד לא אכפת לי שיש לי ... ש: שאנחנו לא פוסלים לו את המחשבה כאילו יש
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית איך להתמודד עם מחשבות טורדניות וכפייתיות? מחשבות טורדניות וכפייתיות הן מחשבות שמציקות ומטרידות את האדם, ופעמים רבות הן מלוות בפחד או בחרדה שהמחשבה הזו עשויה להתגשם. אליעד כהן מסביר כיצד אפשר להשתחרר מהמחשבות האלו, ומדוע הן מופיעות מלכתחילה. מדוע מחשבות רעות נכנסות ... לחשוש שגם הוא יכול לבצע אותם. לדוגמה, אדם שצופה בכתבה על הורה שפגע בילד שלו, עשוי לפחד שיום אחד גם הוא יעשה זאת. מחשבה זו מטרידה אותו במיוחד בגלל ההכרה שזה אמנם רע, אך עדיין אפשרי. אליעד מסביר שזה דומה לכך שאדם שומע על מישהו שחלה במחלה קשה ומתחיל לחשוש שגם הוא יחלה בה, למרות שאין שום סימן לכך. כיצד מחשבה הופכת לאובססיה כפייתית? אליעד כהן מדגיש שהבעיה מתחילה כשהאדם לא מוכן לקבל את האפשרות שהמחשבה תתרחש, אפילו ברמה התיאורטית בלבד. ככל שהאדם יותר מנסה להילחם במחשבה ולדחות אותה, כך היא חוזרת שוב ושוב ומטרידה אותו עוד יותר. כמו בדוגמה של אדם שבודק שוב ושוב אם סגר את הדלת, כי הוא לא מוכן לקבל אפילו את האפשרות הקטנה שאולי שכח לסגור אותה. איך אפשר להשתחרר מהמחשבה הטורדנית? אליעד מסביר שהפתרון מתחיל מקבלת המחשבה כאפשרות קיימת, ולא בהכרח כדבר שיתרחש במציאות. אם האדם יסכים לקבל שייתכן והוא יפגע בילדו, יחליט לבגוד, או יחלה במחלה קשה - אך במקביל יכיר בכך שזו רק אפשרות, והסיכוי לכך נמוך - המחשבה תפסיק להציק לו. קבלת המחשבה כמשהו שאפשרי אך לא בהכרח שיקרה, מאפשרת לאדם להשתחרר מהלחץ ומהחרדה שהמחשבה גורמת לו. הנקודה שאליעד מדגיש במיוחד היא, שדווקא ההתנגדות הנחרצת למחשבה גורמת לה להופיע שוב ושוב. הוא משתמש בדוגמה נוספת מתוך מערכון של מונטי פייתון, שבו מישהו מוצא להורג בגלל שהזכיר את שם האלוהים, ודווקא הניסיון להילחם במחשבה גורם לאנשים לחזור עליה שוב ושוב ולהתעסק בה יותר. מה עושים אם האדם חושש שהמחשבה אכן משקפת את רצונו האמיתי? ישנם מצבים בהם האדם מפחד שהמחשבה הרעה משקפת את רצונו האמיתי, והוא חושש שאולי הוא באמת רוצה לפגוע בילדו או לבצע פעולה שלילית אחרת. במקרה כזה, אליעד ... היא שבאמת יש בו רצון אמיתי כזה, אז אפשר לטפל בכך ישירות, להבין את המניע ולנטרל אותו. אבל במרבית המקרים, האדם מגלה שהמחשבה היא רק פחד ולא רצון אמיתי. לדוגמה, אדם שחושש שאולי ירצה בעתיד לפגוע בילד שלו, צריך לבדוק האם באמת יש בו רצון כזה, או שזו רק מחשבה תיאורטית שמפחידה אותו. אם הוא מזהה שאין לו באמת רצון לפגוע, הוא יכול להרגיע את עצמו שזה רק פחד ולא מציאות, וכך להפחית ... שליליות? אליעד מסביר שיש מקרים בהם המחשבות השליליות מספקות לאדם תחושה של שליטה או חופש מוחלט. לפעמים האדם משתמש במחשבה הטורדנית כהוכחה לכך שהוא חופשי לחלוטין ושאין מגבלה אמיתית על האפשרויות שלו. כלומר, יש תועלת פסיכולוגית כלשהי ביכולת ... את הלופ של מחשבות טורדניות? אליעד כהן מסכם ואומר שכדי להפסיק את הלופ האינסופי של מחשבות טורדניות, על האדם לקבל את המחשבה באופן מלא כאפשרות קיימת, להכיר בכך שהאפשרות קיימת במציאות, אך היא אינה מחויבת להתגשם בפועל. דווקא ההכרה הזאת תשחרר את האדם מההתעסקות החוזרת והאובססיבית במחשבה הטורדנית. המסקנה של אליעד היא שככל שהאדם מתנגד בתוקף למחשבה כלשהי, כך הוא מחזק אותה וגורם לה להציק לו עוד יותר. לעומת זאת, קבלה כנה של האפשרות, גם אם מפחידה או לא נעימה, מפחיתה מאוד את העוצמה שלה ומאפשרת לה להיעלם בצורה טבעית. איך להשתחרר ממחשבה טורדנית? מה לעשות עם מחשבות כפייתיות? האם מחשבה רעה משקפת את הרצון האמיתי שלי? איך להתמודד עם התנהגות אובססיבית? מדוע אני לא מפסיק לחשוב על דברים מפחידים? איך מפסיקים ...
מחשבה אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה
מחשבה אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה
מחשבה אובססיבית, OCD, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, פחד ממחלה, פחד להיפגע, לכל דבר יש מחיר, מחשבה מציקה מהי מחשבה אובססיבית ואיך להתמודד איתה? מחשבה אובססיבית, או מחשבה טורדנית, היא מחשבה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ללא שליטה של האדם, וגורמת לתחושת מצוקה או חרדה. אליעד כהן מדגים זאת באמצעות אדם שמוטרד באופן קבוע ממחשבות הקשורות לפחדים ... לדוגמה פחד מפגיעה בגב בשל בעיה רפואית אמיתית. האם כל מחשבה חוזרת היא אובססיבית? אליעד מדגיש שלא כל מחשבה שחוזרת היא בהכרח שלילית או בעייתית. למשל, אדם שחושב שוב ושוב על כך שהוא צריך לאכול משום שהוא רעב, או שחושב באופן קבוע שהוא חייב לעבוד כדי להתקיים ... בעייתיות, שכן הן מועילות והכרחיות לחיים תקינים. מה הופך מחשבה לאובססיבית ומטרידה? הבעיה מתחילה כאשר המחשבה יוצרת חרדה מוגזמת או מגבילה את התפקוד היום - יומי. אליעד נותן דוגמה של אדם עם בעיה רפואית אמיתית בגב, שחושש מאוד שאם יבצע תנועות מסוימות - מצבו ... לטורדניות ולמטרידות. מהם שני הפתרונות להתמודדות עם מחשבה אובססיבית? אליעד מציין שני פתרונות עיקריים להתמודדות עם מחשבה אובססיבית מטרידה: פתרון ראשון - מניעת סיכון: האדם יכול להימנע לחלוטין מפעולות שעלולות להחמיר את מצבו. בדוגמה עם בעיית הגב, אם האדם חושש מפגיעה, ... דאגה, מתח וחרדה כדי להמשיך ולבצע את הפעולה הרצויה. האם המחשבה האובססיבית מועילה? נקודה מעניינת שאליעד מציין היא שלעיתים מחשבה אובססיבית יכולה להיות מועילה. הוא נותן דוגמה של אדם שחושב שוב ושוב על כך שהוא לא רוצה למות או להיפגע. לכאורה זו מחשבה אובססיבית, אך היא מועילה מאוד, משום שהיא גורמת לאדם להיזהר ולהימנע מסיכונים. לכן, אליעד מסביר שהבעיה אינה עצם המחשבה, אלא האם היא מועילה או מזיקה לחיים. מה לעשות אם המחשבה האובססיבית מטרידה ומזיקה? אם המחשבה מטרידה ומזיקה לחיים, אליעד מציע לבדוק את אמיתות המחשבה ועד כמה הסכנה אמיתית ומיידית. לעיתים קרובות, אנשים מגזימים בתפיסת הסכנה. אדם שמפחד להיפגע מפעילות מסוימת צריך לבחון את המציאות ולהבין האם באמת יש ... עם הצורך בביטחון מוחלט? בסופו של דבר, ההתמודדות עם מחשבה אובססיבית קשורה בקבלת העובדה שאי אפשר להבטיח ביטחון מוחלט בשום מצב. אם האדם לא יכול לקבל את חוסר הוודאות הזה, הוא ייאלץ לוותר על הפעילות לגמרי או ... דרך לחיות לצד החשש ולצמצם את המצוקה. איך מתמודדים עם מחשבה טורדנית? מה זה מחשבה כפייתית? איך להפחית פחד ממחלה? מה עושים עם פחד להיפגע? מהו המחיר של כל פעולה? האם אפשר להיפטר ממחשבה מציקה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחשבה, איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבה, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים, קואצ'ר לזוגיות, אימון אישי לבני נוער בתחום מחשבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.3555 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 17:21:11 - wesi4