ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מועקות ✔מועקה / דחק - מבוא ✔דְּחָק (עָקָה, או בשם העממי - לחץ, באנגלית: Stress) הוא מונח מתחום הפיזיולוגיה... - ידע להצליח התחייבות! ל:...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨מועקה / דחק - מבוא
דְּחָק (עָקָה, או בשם העממי - לחץ, באנגלית: Stress) הוא מונח מתחום הפיזיולוגיה והפסיכולוגיה המציין תחושת מצוקה הנובעת מפגיעה במצב האיזון (הומאוסטזה, Homeostasis) של האדם או החיה, כתוצאה מגירוי חיצוני מוחשי ופיזי או פסיכולוגי. במצב זה עשוי להיווצר קושי בהתמודדות עם גורם הדחק וחוסר הסתגלות התנהגותי, פסיכולוגי (כגון תחושת פחד וחרדה) או פיזיולוגי (כגון פגיעה במערכת העיכול, לחץ דם גבוה ודיכוי המערכת החיסונית). הגירוי היוצר את הדחק עשוי להתקיים במציאות או אף רק בתודעתו או במחשבתו של אדם, והוא נתפס כמסכן או כמאיים על השלמות הפיזית או הנפשית שלו, ישירות או בעקיפין, דרך איום או סיכון של משאבים ואינטרסים.

את המונח דחק טבע האנס סלייה (Hans Selye), אנדוקרינולוג אוסטרו - קנדי, כחלק מפרדיגמה שפורסמה ב - 1936 תחת השם (GAS) General Adaptation Syndrome. מקור השם דחק בעברית בהקשר דומה למונח הפסיכולוגי, נזכר כבר במקורות קדומים, "וְאֶת לַחֶצֵנוּ - זֶה הַדְּחַק, כְּמָה שֶׁנֶּאֱמַר: וְגַם רָאִיתִי אֶת הַלַּחַץ, אֲשֶׁר מִצְרַים לֹחֲצִים אֹתָם" (הגדה של פסח), וייתכן שהוא שימש כמקור השראה לקובעי המונח הפסיכולוגי בעברית.

מודל התגובה (הרב - שלבית) המוכללת

מודל התגובה הרב שלבית המוכללת - דחק

בסדרה של ניסויי מעבדה קליניים על חיות מעבדה וחשיפתן לגירוי שלילי (אברסיבי) כמו גרימת כאב ונזק גופני, לשם בדיקת תגובתן, מצא סלייה שתגובות בעלי החיים השונים לגירויים השונים יוצרות דפוס דומה, ברור וקבוע המחולק לשלושה שלבים מובחנים:

שלב ראשון, מצוקה / סכנה

כאשר מזוהה גירויי חיצוני כמאיים, נכנס הגוף למצב מוכנות, הנקרא גם "תגובת הילחם או ברח" רווי אדרנלין וקורטיזול - בעקבות פעילות בציר ה - HPA (Hypothalamic-pituitary-adrenal_axis) - כחלק מאשד של שינויים קיצוניים בגוף שמפעילה מערכת העצבים הסימפתטית. זהו חלק ממנגנון הישרדותי - אבולוציוני, שמכין את האדם או את בעל - החיים להתמודד פיזית עם איום או סכנה מיידית, על ידי ניתוב מחדש של מערכות הגוף לטובת ריכוז המשאבים אך ורק במערכות ואיברים החיוניים להכרעתו של האיום, על חשבונן של מערכות שיגרה שאינן חיוניות להישרדות מול הסכנה.

שלב שני, התמודדות / התנגדות

שלב ההתמודדות מול הגירוי האברסיבי וניסיון להכריעו. המשך ניסיון של מנגנוני הגוף להעניק עוד ועוד משאבים חיוניים כדי להתאים את היכולות לצורך ולהתגבר על הסכנה. מנגנוני ההישרדות ממשיכים להזרים משאבי גוף כדי להתמודד עם האיום הנתפס, כל עוד זה לא הוכרע או עד שמשאבי הגוף אוזלים.

שלב שלישי, אפיסת - כוחות

השלב האחרון, המוגדר כשלב בו אוזלים משאבי הגוף להתמודד עם מצב הסכנה ובפרט לתפקד כראוי. לרוב מופיעים מחדש סימפטומים פיזיולוגיים של מערכת העצבים האוטונומית, כמו הזעה ועלייה נוספת בדופק, בניסיון נואש ואחרון של הגוף להכרעה. אם שלב זה מתארך והגירוי האברסיבי מתמיד, מתחיל ומצטבר נזק ארוך - טווח למערכות הגוף, ובפרט למנגנוני התגובה, כתוצאה מתהליכי פיצוי, בהם ירידה בתפקוד הבלוטות, המערכת החיסונית, וברשימה ארוכה של חוליים שנמצאו כקשורים בדחק, ובהשפעות קוגניטיביות (כמו בעיות ריכוז, קשב וזיכרון) ונפשיות (דיכאון ופגיעות למחלות נפש).

סוגי דחק

ריצ'רד לזרוס (Richard Lazarus) חילק את הדחק לשני סוגים. על - פי המודל שהציע ב - 1974, כאשר דחק מניע לפעולה (Enhances Function), בין אם פיזית או מחשבתית, או לפעילות לשיפור כתגובה, כאתגר או כאימון - יש לראות בו "לחץ חיובי" או "מתח טוב" (Eustress). לעומת זאת, כאשר דחק אינו נפתר בדרך של תגובה, שינוי או התרגלות והתאמה - הוא נחשב כ"לחץ שלילי" (Distress) מאחר שאינו מניע לפעילות אלא דווקא להתנהגויות נסיגה קליניות כמו דיכאון וחרדה.

ההבדלים בחוויה הסובייקטיביים תלויים בפערים שבין החוויה (האמיתית או הנתפסת) לבין הציפיות האישיות מחד ומשאבי ההתמודדות מאידך.

דחק כתוצאה מפערים אלו ניתן לכן לפתור (לרוב באופן לא מודע) על ידי שינוי (או הנמכת) ציפיות, והתאמתן למציאות או לחוויה הנוכחית ולתנאיה.

בין האירועים יוצרי תחושת הדחק ניתן למנות טראומות, אירועים מְשָנֵי חיים כגון שכול וגירושין, ומצב כרוני של קושי ואי שביעות רצון, כמו בעבודה מתסכלת ובנישואים לא מאושרים, ואף חוויות דרמטיות פחות כמו פקק תנועה או התנגשות מקרית.

ככל שמאורע הוא פחות נשלט, כך הוא יוצר תחושת דחק רבה יותר. ניסויי מעבדה הראו כי נבדקים שנחשפו לאירוע העורר לחץ הגיבו טוב יותר, אם ניתנה להם האפשרות להפסיק את החשיפה, גם אם לא עשו בפועל שימוש באופציה זו וגם אם תחושת השליטה הייתה נתפסת בלבד ובפועל לפעולתם לא הייתה השפעה אמיתית על החשיפה.

אירועים משני חיים הם בדרך כלל מעוררי לחץ. סולם המועקה, שהגדירו הפסיכולוגים הולמס וריי (Holmes and Rahe stress scale) דירג את מידת השינוי שמביאים עימם אירועים בחיי הפרט. תחת ההסתייגות שנמצאו הבדלים בין אישיים גדולים בסקלה זו, במבט חברתי כולל - נמצא שאובדן בן - זוג הוא המאורע הנתפס כמעורר הלחץ ביותר, אחריו, ובהתאמה, גירושים, כליאה, מחלה, נישואין, פיטורין, לידה, קשיים בחיי המין, בעיות בעבודה ועוד.

רקע פיזיולוגי

מקובל לומר שהניורו - כימיה המעורבת בתהליכים האמורים מובנת וידועה למדע כבר זמן רב, למרות תהומות המסתורין שעוד נותר לחקור בתחומי האינטראקציה שבין שלל מערכות הגוף לבין המוח המנהל אותן.

תגובת הגוף לדחק היא הפעלה של ציר ה - HPA, מערכת התגובה העיקרית המשלבת את ההיפותלמוס (השולח אות מתאים לגזע המוח) ולבלוטת יותרת הכליה, המהווה את חזית התגובה לדחק. ה - HPA, ששולט במאזני כימיקלים בגוף, משחרר למחזור הדם מבלוטות יותרת הכליה שעל הכליות, הורמונים קטקולמינים (אדרנלין ונוראדרנלין) והורמונים גלוקוקורטיקואידים (קורטיזול וקורטיזון). תפקידם של הורמונים אלו, כ"הורמוני הדחק", להכין את גוף האדם להתמודדות ולמלחמת הישרדות קצרת זמן, במחיר תשלום גבוה על חשבון תהליכים של שמירה על בריאות ואיזון פעילות מערכות הגוף השונות.

מערכת העצבים הסימפתטית (Sympathetic) פעילה בעיקר בעיתות חירום, כאשר האדם נמצא להערכתו במצב של לחץ ואיום פתאומי וקיומי. היא אחראית להפעלת "תגובת הילחם או ברח", שמטרתן התמודדות עם מצב חירום המאיים על בריאות, שלמות, הישרדות או אף על טובתו של האדם.

במצב כזה ישנו ניתוב מחדש של מערכות הגוף לטובת ריכוז המשאבים אך ורק במערכות ואיברים החיוניים בהכרעתו של המצב הקיומי העכשווי על חשבונן של מערכות שיגרה שאינן חיוניות להישרדות המיידית.

הפעילות הסימפתטית כוללת עלייה בקצב פעילות הלב, העלאת הדופק, לחץ הדם ורמת הסוכר בדם, שינויים בזרימת הדם לטובת שרירי השלד ובמקביל להפסקת פעילויות העיכול, התחזוקה תאית והחיסונית, כיווץ של כלי הדם בעור למניעת דימום מפגיעה, הרפיה של שרירי הנשימה, הפרשת אדרנלין (המוליך העצבי נוראדרנלין), הרחבת אישונים ועוד. פעילות זאת באה על חשבון מערכת העצבים הפאראסימפתטית (Parasympathetic) האחראית בעיקר על פעילות של שימור, עיכול, הפרשה, הגדלת מאגרי אנרגיה, התחדשות של תאים, הפרשת הורמונים ובנייה עצמית והתחזקות.

נסיבות הדחק

היכולת לנבא התרחשות מעוררת דחק מקלה על ההתמודדות עימה. לכך ניתן לתת שני טעמים: ראשית, אם יודעים על בואו המתקרב של המצב הלא נעים, ניתן להיערך לקראתו. שנית, אפשר לחוש רגיעה וביטחון בתקופה שבה יודעים שהדחק אינו צפוי לבוא. אפילו עכברים שהוכנסו לתוך מערך ניסויי מתאים הפגינו העדפה לדחק בר ניבוי על פני דחק שאינו בר ניבוי.

תגובות לדחק

התגובה הקשה ביותר לדחק, המתפתחת כתוצאה מאירועים כמו מלחמה (הלם קרב), אונס, ואחרים, שעוצמתם דומה, היא הפרעת דחק פוסט טראומטית.

תגובה אחרת היא תוקפנות, האופיינית במיוחד לתחושת תסכול. "זעם הדרכים", שגילוייו הם התפרצויות אלימות הקורות בתנאים של פקקי תנועה, הוא ביטוי שלה. כאשר האדם אינו מסוגל להתעמת עם מקור התסכול, הוא עלול לפרוק את כעסו על אחרים.

תיתכן גם תגובה הפוכה, של אדישות ודיכאון. תגובה זאת קשורה על - פי רוב לתופעה אחרת, הנקראת חוסר ישע נלמד (Learned helplessness), שגילויה וחקירתה בידי הפסיכולוג מרטין זליגמן (Martin Seligman) דרשה חשיבה חלוצית ואמיצה, מאחר שהשערותיה מנוגדות (והפוכות) לחשיבה הביהביוריסטית לפי גישת סקינר ששלטה אז, זליגמן, כחלק משורה של מחקרים שביצע בחקר הדיכאון, גילה שניתן בדרך של התניה ללמד חוסר - ישע וליצור באורגניזם תפיסה של חוסר - אונים. חיות שהוכנסו לכלוב וקיבלו נזעי חשמל (שוקים חשמליים) (בצמוד לגירוי נייטרלי), בלי שניתנה להם דרך לשלוט או להימנע מהם, פיתחו אפתיה לנזעי החשמל ולגירוי הנייטרלי הנלווה. כאשר מאוחר יותר ניתנה להם הזדמנות לנסות וללמוד כיצד להימנע מהגירוי האברסיבי או להפסיקו, הן לא יכלו לעשות כן.

יש הטוענים שתחושת חוסר - ישע זו פוגעת בין השאר גם ברבות מהנשים המוכות, שלעתים נטען שאינן מנסות לשפר את תנאי גורלן.

במחקרים נמצא כי תגובה של אי - הסתגלות, המצליחה זמנית להקל על האורגניזם, עלולה להפוך להרגל. דוגמאות להתנהגויות כאלה נמצאו אצל חיות מעבדה: אכילת צואה, תלישת שיער עצמית, נשיכה עצמית ותנועות חוזרות טיפוסיות.

דחק, שחיקה ותוצאותיהם

שחיקה (Burnout) מתארת הוויה של הידללות משאבים כרונית כתוצאה מדחק מתמשך, המביא למצב של תשישות נפשית (רגשית) או פיזית.

יש להבחין בין תופעת הדחק והשחיקה, שחיקה יכולה להיות תוצאה של דחק מתמשך, אך אינה זהה לחוויה של דחק עודף. דחק הוא תוצר של חציית סף מסוים של יותר מדי גירויים או של יותר מדי דרישות, התנהגותיות או פסיכולוגיות. אנשים "לחוצים" (הנמצאים במצב של דחק) עדיין מאמינים בעצמם וביכולותיהם ושבהינתן משאבים נוספים תהיה הקלה במצבם, ובפרט אם תינתן בידם השליטה הם ירגישו טוב יותר. שחיקה, לעומת זאת, מבוססת על תחושה של ריקנות, חוסר באנרגיה, בכוחות ובמוטיבציה, המשולבת לרוב בתחושות קשות של דיכאון, הגוררות עימן את איבוד הביטחון העצמי ואת מעט המשאבים שעוד נותרו זמינים.

על - כן, זיהוי והבנה טובה יותר של הגורמים שבכוחם לגרום, לזרז או לעודד את הדחק לעומת להפוך לשחיקה, ולמצוא פתרונות כיצד למנוע מתהליך זה מלהתרחש כלל, הם קריטיים לאדם בכלל וכעובד בשוק העבודה בפרט.

דחק ובפרט שחיקה פוגעים בבריאות. רבות מהמחלות המוכרות קשורות בלחץ (Stress-Related). זאת משום שמערכת החיסון בעצמה היא הראשונה שפעילותה נפגעת מחשיפה לדחק. דוגמה מעניינת לכך היא העלייה במקרי השפעת אצל הסטודנטים בתקופות המבחנים.

הבנת תהליכים אלה תאפשר להסביר ולהבין תופעות חשובות ורלונטיות לחיינו שעשויות להיראות מפתיעות. למשל, נמצא שקבוצת הסיכון למחלות קשורות - דחק אינה מורכבת לרוב ממנהלים בכירים וראשי ארגונים, למרות הלחץ הרב עימו הם מתמודדים, אלא דווקא עובדים מדרגות נמוכות יותר, שנמצאו פגיעים במיוחד לבעיות בריאות פיזית ונפשית בגלל הדחק. "ככל שגדל מספר האנשים שאומרים לך מה לעשות, גדל הסיכוי שלך לקבל התקף לב", ניסח זאת אחד החוקרים.

בטבע נמצא שהצלחתם של קופים שולטים להתגבר על מצבי לחץ, קשורה להתאוששות מהירה במיוחד של מאזן הטסטוסטרון בגופם.

דרך אחרת בה מתמודדים אנשים עם דחק (ובפרט עם חוסר שליטה) היא על ידי השגת שליטה במימד אחר זמין - על גופם שלהם - גם במחיר בריאותם ובמקרים קיצוניים חייהם. כך צריכה מוגברת של משקאות חריפים, עישון, חוסר שינה והזנחת הכושר הגופני הם סימפטומים מוכרים וקלים יותר של התופעה, שעלולה להתבטא גם לעתים באנורקסיה, במין לא מוגן ובשימוש בסמים מסוכנים.

אסכולות בהסבר הדחק

הגישה הפסיכואנליטית מקשרת את הדחק לקונפליקטים המתרחשים בנפש האדם בין האיד המייצג את דחפיו ותשוקותיו של האדם לבין האגו המרסן אותן. גישה זו אינה פופולרית היום כפי שהייתה בעבר. מעדיפים על פניה גישות ביהביוריסטיות, הסבורות שדחק הוא נלמד ונרכש כתוצאה מהתניות שליליות, וגישות קוגניטיביות המסבירות דחק באמצעות תאוריות ייחוס. לפי הגישה הקוגניטיבית, אנשים הנוטים להילחץ הם בעלי דפוסי ייחוס פסימיים, המפרשים כישלון כנובע מסיבות יציבות, פנימיות וגלובליות (לדוגמה - אדם שחושב שלא הצליח במבחן במתמטיקה משום שהוא טיפש בכל תחום), לעומת אחרים שימצאו לקושי נימוקים בני חלוף, חיצוניים ולא גלובליים (לדוגמה - אדם שיאמר שנכשל במבחן משום שבכיתת הבחינה היה ריח לא נעים, ובכלל - במקצועות שאינם מתמטיקה אין סיכוי שייכשל).

נמצא קשר בין דפוסי ייחוס פסימיים ופסימיות בכלל להתגברותן של מחלות ובעיות בריאות שונות. אופטימיות, מצד שני, היא לרוב בעלת תרומה חיובית.

התאוריה הקוגניטיבית מדגישה גם את החשיבות של מציאת משמעות בקושי, ואכן, רבים שעברו אירוע חיים טראומטי מדווחים שיצאו ממנו מחוזקים במידה כזו או אחרת. מתברר שבעלי תחושה כזו ייפגעו פחות מהטראומה. גם כאן רואים קשר בין דרך החשיבה לבין מצב הבריאות. ניתן לראות זאת גם בתחום הבעיה הפסיכופיזית.

גישה אחרת מחלקת בין טיפוסים המאופיינים בקולניות, בתזזיתיות ובנמרצות יתר, טיפוסי Type A, לבין טיפוסים שלווים ורגועים שנקראים TYPE B. בני הטיפוס הראשון צפויים ליותר התקפי לב ולחיים לחוצים יותר. היום מקובל יותר להניח שלא התזזיתיות כשלעצמה היא הבעייתית, אלא דפוסים של כעס ותוקפנות המתלווים אליה לפעמים, ושבנוסף לנזקיהם הפיזיולוגיים גם מצמצמים את המעגל החברתי של האדם.

דרכי התמודדות

יש כמה דרכים להתמודד עם דחק. דרך אחת היא מוכוונת בעיה - האדם מתכנן את הטכניקות שבאמצעותן יתגבר על הקושי שלפניו. החיסרון בשיטה זו הוא שלא לכל בעיה יש פתרון פשוט. גם מצב רוחו הירוד של האדם שבדחק מכביד על סיכויי הצלחתו למצוא תשובה לבעייתו.

אלו המנסים לנקוט בהתמודדות מוכוונת רגש, מתמקדים בניסיון להקל על הרגשות השליליים המתלווים לדחק. שיחה עם חברים והיעזרות בהם, וכן העלאת הדברים על הכתב הן שיטות יעילות ואף תורמות לבריאות. מנגד, שקיעה בהרהורים אודות הצרה רק מפחיתה מרווחתו של הפרט.

הטיפול הפסיכולוגי הקוגניטיבי מעודד שימוש יעיל בסוגי ההתמודדות השונים ובנוסף מנסה לחולל שינוי בדפוסי ייחוס פסימיים, שכאמור לעיל מאפיינים אנשים לחוצים במיוחד.

טיפולים שמטרתם לסייע לטיפוסי Type A מבוססים על יצירת שינוי בדפוסי החשיבה שלהם (האם תחרותיות כל כך חשובה? האם מי שלא ממהר מפסיד?) וכן על אימונם במטלות הדורשות סבלנות (למשל עמידה ממושכת בשורה). לטיפולים כאלו יש הצלחה גדולה בהורדת שיעור מחלות הלב בקרבם.

בין השיטות היעילות נגד דחק נמצאות גם פעילות גופנית, המפחיתה הן את הדחק עצמו והן את סכנותיו הבריאותיות, וכן שיטת הביופידבק המלמדת לשלוט במערכת הסימפתטית ולהפחית את התגובות הפיזיולוגיות הנובעות מתחושת הלחץ.

טכניקת הרפיה יכולה לסייע בהתמודדות עם דחק.

עוררות

הקשר בין מידת הדחק לרמת הביצוע - דחק

ראיית התהליכים האמורים כשריד אבולוציוני מיושן ומיותר היא מוטעית מעיקרה.

אומנם, מנגנונים אלו מעט גסים ולא מותאמים לסביבת החיים המודרנית בה אנו נתקלים בנמר או בדוב לעתים נדירות בלבד (ולרוב מאחורי סורג ובריח), אך הם אלו המאפשרים שימור פעילות תקינה ויעילה של חשיבה והתנהגות. ללא שימור רמות תקינות של עוררות, לא תתאפשר יציאה מההומסטזיס שכופה מערכת העצבים הפאראסימפתטית (Parasympathetic nervous system) על הגוף.

מאזן זה, הידוע בשם חוק יארקס - דודסון (Yerkes-Dodson law), הנושא את שמם של הפסיכולוגים החוקרים רוברט יארקס (Robert M. Yerkes) וג'. ד. דודסון (J. D. Dodson), שפרסמו ב - 1908 את העיקרון המדעי המעוגן בתחומי הביופסיכולוגיה והנוירופסיכולוגיה - מתאר את מערכת הקשרים העדינה והמורכבת שבין עוררות וביצוע.

כראייה לכך, שיעור חשוב כיצד היו נראים חיינו ללא "מינונים בריאים" של תגובות לדחק, ניתן ללמוד מסבלם של בעלי פגיעה תפקודית בבלוטת האדרנל (Adrenal Insufficiency) - מחלה גנטית נדירה שכתוצאה מאורח החיים המודרני והלחוץ החלה ללכוד קורבנות נוספים, ובאה לידי - ביטוי בעייפות כרונית, אפתיות ודיכאון.

בלא פעילות תקינה של שלל מערכות העוררות (ובפרט חשיפה לגריה ולדחק), היה זה גורל כולם.
יצר מיני שינויים הרגשת חרדה תחושת חרדה מצב רוח מין לשפר את הביטחון העצמי דיאטה לקבל התקף לב כושר אובדן של בת זוג מועקה מועקות
דיכאון / מועקות / עצבות - איך להיות מאושר?
דיכאון / מועקות / עצבות - איך להיות מאושר?
... מועקות עצבות - איך להיות מאושר? מהי מועקה נפשית ומדוע אנשים חווים תחושת רע? אליעד כהן מסביר שמועקה נפשית היא תחושת רע בלתי ברורה שאדם מרגיש ללא סיבה מוגדרת. זו תחושה של חוסר נוחות, עצבות, דיכאון פנימי, או ... הוא מרגיש רע. הוא מציין שיש בעולם אינספור שיטות ודרכים לנסות ולהתמודד עם מועקה נפשית, אך רוב השיטות הללו אינן מועילות באמת, ואם הן מועילות - אז הן מועילות רק באופן חלקי או זמני. מדוע כל השיטות הקיימות לטיפול במועקות לא באמת עוזרות? אליעד מדגיש שהסיבה לכך היא שהשיטות הללו אינן פותרות את הבעיה משורשה. לדבריו, כל סוגי המועקות - כמו דיכאון, חרדות, פחדים, לחצים, כעסים, חוסר ביטחון עצמי, או חוסר אהבה עצמית - הן למעשה ביטויים שונים של ... כל עוד השורש עצמו לא נפתר. מדוע בני אדם תמיד מרגישים תחושת חוסר סיפוק ומועקה פנימית? אליעד מסביר כי אנשים נמצאים במרדף מתמיד אחרי האושר, אך ככל שהם משיגים יותר - הם מגלים שההישגים לא ... זה להשתחרר מהצורך המתמיד לרצות ולהרגיש טוב. הוא מוסיף ומחדד כי תחושת המועקה מגיעה מתת - המודע, שיודע שהאדם לעולם לא יהיה מאושר כל עוד הוא ממשיך לרצות כל הזמן. מדוע האדם לעולם לא מפסיק ... ורע, הוא ימשיך לפחד מהרע וימשיך לרצות להימנע ממנו. מהו הפתרון האמיתי למועקות, דיכאונות ותחושות רע? אליעד כהן מציג את הפתרון כמצב תודעתי של אחדות מוחלטת. במצב זה, האדם מגיע להבנה עמוקה ... בין המצבים השונים שהוא חווה. לסיכום: מהי הדרך היחידה להפסיק את תחושת המועקה והדיכאון באופן מוחלט? אליעד כהן מבהיר כי הדרך היחידה לשחרר את האדם באופן מוחלט מתחושות מועקה ודיכאון, היא ההבנה והתפיסה האמיתית של אחדות המציאות. כשהאדם תופס את המציאות כאחדות מוחלטת, שבה אין שום הבדל בין טוב לרע, הוא משתחרר מהפחד והסבל הקיימים בכל שאר השיטות. איך להשתחרר ממועקה נפשית? מה גורם לדיכאון פנימי? מדוע אי אפשר להפסיק לרצות? מהי אחדות המציאות? איך להפסיק לפחד מהרע? מהו אושר אמיתי? האם יש פתרון אמיתי לחרדות? מה גורם לתחושת מועקה נפשית ואיך אפשר להשתחרר ממנה? תחושת מועקה נפשית היא מצב שבו האדם מרגיש רע, עצוב או מדוכא, ללא יכולת להסביר מדוע. אליעד כהן מסביר שהמועקה היא פשוט ביטוי אחד של תחושת רע כללית יותר, שיכולה להופיע גם כדיכאון, חרדה, פחד, כעס, לחץ או חוסר ביטחון ... לתפיסת האדם שיש בעולם רע. אליעד מדגיש שאין ספור שיטות שניסו לפתור את המועקות והבעיות הרגשיות הללו, אך הן לעולם אינן פתרון של ממש, משום שהן לא מטפלות בשורש הבעיה. מדוע שיטות להתמודדות עם מועקות נפשיות אינן מצליחות? אליעד מסביר ששיטות אלו, כגון חשיבה חיובית, מדיטציות, סדנאות הצלחה או סדנאות מודעות, אינן יכולות לפתור באמת את המועקות, משום שהן אינן פותרות את הבעיה העמוקה של תפיסת הרע. כל עוד האדם לא יפתור את התחושה שהעולם מחולק לטוב ורע, ... - כסף, הצלחה וכבוד - עשוי לגלות שהוא עדיין לא מאושר, ואז הוא יחוש את המועקה בצורה חריפה יותר. מהי הסיבה האמיתית לדיכאון, ריקנות ומועקה? הסיבה האמיתית לכל סוגי המועקות, הדיכאונות והרגשות השליליים היא הרצון האנושי הבלתי פוסק להרגיש טוב יותר. אליעד אומר שהאדם תמיד נמצא במרדף ... רע ולא היה שואף להרגיש טוב יותר. מהו המצב האידיאלי שבו האדם משתחרר ממועקה ודיכאון? המצב שאליו האדם צריך לשאוף הוא מצב של שלמות אמיתית. שלמות זו מוגדרת כמצב שבו האדם חווה שאין שום ... היא גם נפרדת וגם אחת בו - זמנית. כיצד ניתן בפועל להגיע לאחדות ולהשתחרר ממועקות? הדרך המעשית היחידה להשתחרר ממועקות ודיכאון היא באמצעות התבוננות פנימית עמוקה מאוד אל תוך המציאות והבנה אמיתית של טבע המציאות. האדם צריך לבדוק ... הבדל ביניהם. רק במצב הזה האדם יכול להשתחרר באמת מכל סוגי הסבל, הפחדים והמועקות. גם אם הוא עדיין ירגיש לפעמים פחד או מועקה, הוא יחווה אותם בצורה אחרת לגמרי, מתוך הבנה שאין להם משמעות אמיתית מעבר למה שהוא נותן להם. איך להשתחרר מדיכאון? ממה נובעת תחושת מועקה? מהו שורש הסבל האנושי? כיצד להפסיק לרצות? מהי תפיסת האחדות? איך להיות מאושר באמת? דיכאון מועקות נפשיות עצבות ריקנות הדרך אל האושר ועוד. וביארתי שמועקה נפשית היא תחושת רע לא ברורה. שהאדם לא יודע להסביר מה רע לו. וביארתי שיש בעולם אין סוף שיטות מה לעשות כדי להתמודד עם מועקות נפשיות. והשיטות לא באמת עוזרות. וביארתי שיש פתרון לכל ה
מועקות נפשיות - ממה נובעת מועקה נפשית? איך להתמודד עם תחושת מועקה?
מועקות נפשיות - ממה נובעת מועקה נפשית? איך להתמודד עם תחושת מועקה? תחושה של מועקה היא תחושה של חסר. האדם מרגיש שמשהו חסר לו. הרגש של האדם מרגיש חסר. חוסר אושר, חוסר טוב וכולי. מועקה = תחושה של עצב פנימי = תחושה של חוסר אושר = חוסר שמחה = חוסר טוב. לפעמים נדמה לאדם כי הוא יודע ממה נובעת המועקה ולפעמים לא ברור לאדם ממה המועקה נובעת. כל המועקות כולן נובעות מדבר אחד, מתחושת חסר של טוב אמיתי. בכל רגע של המציאות קיים טוב אמיתי, טוב שאינו תלוי בדבר. אם היה האדם מבין מהו הטוב האמיתי שיש ברגע הזה כפי שהוא, הרי שלא הייתה לו שום מועקה. המועקה נובעת מכך שהאדם אינו מבין מהו הטוב האמיתי שמסתתר במציאות שלו כפי שהיא כרגע. מועקה נובעת מחוסר ידיעה חוסר הבנה. האדם אינו מבין את ... התכלית שלשמה המציאות חייבת להיות כפי שהיא כרגע וכיוב. אם היה האדם מבין את התכלית הטובה באמת שבגללה המציאות כרגע כפי שהיא, הרי שבמקום תחושה של מועקה, הוא היה מלא בתחושה של שלמות ושל אושר. המועקה מרמזת לאדם לעשות בדק בית פנימי. בדק בית במחשבות שלו. בדק בית בהבנה שלו את המציאות. המועקות קוראות לאדם לצאת ולחפש את הפנימיות שלו, את הטוב שבו, את הטוב שבמציאות. המועקה נובעת מחיפוש עצמי. האדם מחפש את מה שנדמה לו שהוא חסר. מועקה מצביעה על תחושה של חסר. אך החסר נובע מחוסר ידיעה ... של המציאות. הבנה אמיתית ושלמה של מה טוב בכל דבר כפי שהוא, הבנה שלמה שהאדם מבין שלא יכול להיות טוב יותר, זה הדבר היחיד שיכול לסלק מהאדם את כל המועקות באשר הן. מועקות נובעות מחוסר הסתכלות של האדם על עצמו דרך העיניים של המציאות. המציאות עצמה כמציאות וכשלם אין בה שום מועקה. אם היה האדם מסתכל על עצמו מבחוץ, מסתכל על עצמו כעל חלק מהשלם, על ידי זה גם המועקות היו נעלמות. אך כדי שהאדם יוכל להסתכל על עצמו דרך ... המציאות, ראשית כל עליו להבין את המציאות. ורק לאחר מכן הוא יוכל להסתכל על החיים כפי שהמציאות עצמה מבינה אותם. לכן ברמה המעשית: על האדם לחקור את המועקות שלו לעומק. על האדם לחקור מה באמת הוא רוצה? מהו טוב ... על ידי התבוננות פנימית לעומק של המציאות, על ידי זה נוצרת הבנה, על ידי זה קיימת אחדות בין דעתו של האדם לבין המציאות כפי שהיא באמת. ועל ידי זה המועקות נעלמות. מועקה = תחושה של חסר = ריחוק מהשלם = החלק אינו חווה את עצמו באחדות עם השלם, אלא כחלק נפרד מהשלם. זה יוצר תחושה של חסר של השלם = תחושה של מועקה. מועקה = ריחוק מהתכלית = האדם אינו מבין את התכלית הטובה שברגע הזה = האדם מרגיש חסר של טוב = תחושת עצב מועקה. מחקר פנימי של המציאות = מחקר השלם = הבנת השלם = ...
דיכאון / עצבות / עייפות בעבודה / חוסר אנרגיה / חוסר מצב רוח / הפרעות חרדה - מהי מהות העניין?
... קיומית. והדבר מתחיל כמובן, מתחושה של חוסר מצב רוח בסיסי, וחוסר סיפוק, שהאדם לא מצליח ליהנות ממה שהוא עושה בחיים. והדבר הזה ממשיך אחכ בתחושה של מועקות נפשיות, שהאדם מרגיש תחושה עמוקה של מועקה , מכך שהוא לא מוצא את עצמו. ואחכ העצבות מתגברת על האדם והאדם נכנס לדיכאון וכיוב. ולפעמים הדברים ... מרגיש, שאותה ההצלחה שהוא רוצה להשיג אותה, היא לא מובילה אותו אל האושר שאותו הוא באמת רוצה להשיג, על ידי זה נוצרת אצל האדם תחושה של עצבות, חוסר שמחה, מועקה, ריקנות קיומית, חרדות וכולי. ושורש התחושות האלו, הוא בכך שתת המודע של האדם, מה שמעניין אותו, זה ...
ייאוש דיכאון מועקה - איך להתמודד?
ייאוש דיכאון מועקה - איך להתמודד?
... דיכאון מועקה - איך להתמודד? למה אנשים מרגישים מועקה וייאוש בלי סיבה ברורה? אליעד כהן מסביר שיותר ויותר אנשים חווים ייאוש ומועקה, ויש שני סוגים עיקריים של ייאוש. הראשון, כשאדם יודע ממה הוא מיואש, לדוגמה, כאשר הוא לא מצליח במשהו מוגדר כמו עבודה או מערכת יחסים, והשני, שהוא נפוץ יותר, כאשר האדם אינו יודע בדיוק מה מקור המועקה או הדיכאון שלו. אנשים אלו חיים בתחושת ריקנות מתמשכת ולא ברורה, מה שיוצר אצלם קושי גדול יותר. מהו הרצון הנסתר שגורם לתחושת ייאוש? ... הזה אינו מתממש, הוא מייצר תחושה פנימית של חוסר סיפוק, ריקנות, תסכול וייאוש. המועקה נובעת לא מהכישלון להשיג את המטרות החיצוניות, אלא מהרצון הפנימי הנסתר שטרם זוהה. מדוע אדם חש מועקה גם כשהוא מצליח להשיג מטרות? גם כאשר אדם מצליח בפרויקט, משיג הצלחות כלכליות או חי בזוגיות מוצלחת, הוא עדיין יכול לחוות מועקה פנימית. זאת מכיוון שיש רצון עמוק ופנימי יותר שטרם מומש, והאדם איננו מודע לרצון זה במודע, אך כן מודע לו באופן בלתי מודע. אליעד נותן דוגמה של אנשים עשירים, נשואים או עם ילדים שממשיכים לחוות מועקה למרות הצלחותיהם, וזאת משום שהרצון העמוק ביותר שלהם עדיין לא מומש. מה מלמד אותנו הבכי בהלוויה על המועקה שלנו? אליעד משתמש בדוגמה נוספת של אנשים הבוכים בלוויה. לדבריו, הבכי אינו באמת על האדם שנפטר, שכן מותו הוא צפוי והגיוני. הבכי והצער ... החיים. כיצד אפשר לגלות את הרצון הפנימי ולצאת ממצב הייאוש? כדי להיחלץ מייאוש ומועקה, האדם צריך לראות בהם הזדמנות לבירור עצמי עמוק. אליעד מציע לשאול באופן כנה את עצמך: מה באמת אני רוצה?. אם אדם ישאל את עצמו את השאלה ... ביותר שממנה נובעים כל הרצונות האחרים. כשאדם מגלה את השורש הזה, הדיכאונות, המועקות והייאוש נעלמים מעצמם, והוא מוצא אושר פנימי ואמיתי, שאינו תלוי בשום דבר חיצוני. האם צריך פעולה נוספת לאחר גילוי הרצון הפנימי? ... מאושר מעצם הבנתו את עצמו, ולכן זוהי הדרך היעילה והקצרה ביותר לצאת מדיכאון, מועקה וייאוש. לסיכום, איך מתמודדים עם מועקה וייאוש לפי אליעד כהן? על פי אליעד כהן, הדרך להתמודדות עם ייאוש ומועקה היא התבוננות פנימית עמוקה וכנה, חקירה עצמית, והבנת הרצון העמוק והנסתר שנמצא בשורש כל הרצונות. ברגע שהאדם יבין באמת את הרצון הפנימי ... חיצוניות, וייפטר מהתחושות השליליות לצמיתות. איך להתמודד עם ייאוש? מהי הסיבה למועקה פנימית? איך לצאת מדיכאון? מה גורם לתחושת ריקנות? מהו הרצון הנסתר? למה אנשים בוכים בהלוויות? איך להפסיק לרצות להרגיש טוב? ייאוש דיכאון מועקה - איך להתמודד? הפעם אני רוצה לדבר, על הנושא של הייאוש ושל מועקות . יותר ויותר אנשים בעולם חווים ייאוש, ומועקות. ויש שני סוגים של ייאוש. אחת היא שהאדם יודע ממה הוא מיואש, והייאוש השני האדם לא יודע ממה. ייאוש נובע מכל מרצון נסתר כלשהו, שהתת ... באמת אני רוצה? נאמר אדם מנסה לבצע משימה כלשהי, או להצליח בפרויקט כלשהו, חווה מועקה, ייאוש אך גם אם היה מצליח בפרויקט, עדיין בתוכו היתה מועקה נסתרת. לדוגמה, בלוויות, כשאדם מת, כולם בוכים ומצטערים, אך מה הצער. הרי ממילא כולם ימותו והמוות צפוי. והבכי של האנשים בלוויות, זה ... חי. והאדם לא בוכה על מי שמת, אלא בוכה כיוון שהוא לא מבין את המציאות. ולכל המועקות של בני האדם יש שורש, כי יש בתוך האדם רצון פנימי, והאדם לא זוכר את הרצון הפנימי הזה, והרצון הזה קיים, וזה גורם למועקה פנימית, גם אם האדם עשיר, גם אם איש מצליח, גם אם בזוגיות טובה, עדיין המועקה תהיה קיימת. כי יש רצון פנימי שאינו ממומש. וכדי לגלות מהו הרצון הזה, על האדם לחקור ממש פנימה ואז הוא יבין מה זה הרצון שלו, והוא ...
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה מה עושים כשמרגישים מועקה ואין לה פתרון? כאשר יש תחושה של מועקה או תחושה רעה, והאדם לא מצליח למצוא פתרון או להבין את מקור התחושה, אליעד כהן מסביר מהי הגישה ... במצב כזה, האדם חייב לבדוק קודם כל האם הוא באמת בטוח שיש לו מועקה. לאחר מכן עליו לברר אם הוא באמת ובאופן חד - משמעי לא רוצה את המועקה. התשובות לשאלות אלה הן חיוניות, משום שייתכן שהאדם לא באמת סובל, או שהוא סובל אבל לא באמת ... או לקבל את המצב כפי שהוא. האם אתה בטוח שאין פתרון למועקה שלך? אליעד מדגיש כי כשאדם נמצא במצב של מועקה והוא לא מוצא פתרון, עליו לבדוק היטב אם הוא באמת מאמין שאין פתרון. אם האדם באמת חושב שאין ... אם האדם בטוח לחלוטין שאין פתרון, הוא יכול להגיע למצב שבו המועקה כבר לא מפריעה לו, כי הוא יודע בוודאות שאין מה לעשות. מה ההבדל בין מועקה מוחלטת למועקה יחסית? אליעד מסביר בהרחבה את ההבדל בין שני סוגים של מועקות: מועקה מוחלטת - תחושה של סבל מוחלט, ללא שום נקודת אור או נחמה. במצב זה האדם חווה רק סבל, ואין לו שום קצה חוט חיובי להיאחז בו. זאת מועקה נדירה מאוד, משום שרוב האנשים תמיד מוצאים לפחות משהו קטן וטוב להיאחז בו. מועקה יחסית - זאת התחושה המוכרת לרוב האנשים. זה מצב שבו האדם מרגיש רע, אבל לא ברמה המוחלטת. תמיד ... מוכן לעשות הכל כדי להשתחרר מהמצב הזה. אליעד מסביר עוד, כי במועקה יחסית, האדם עדיין יכול למצוא דרכים להתמודד עם המצב ולהשתחרר ממנו באופן חלקי, ולכן הוא ממשיך לחפש פתרונות. מה לעשות כאשר אי אפשר לדעת את מקור המועקה? כאשר אדם לא יכול לדעת את מקור המועקה שלו, אליעד ממליץ לו לבדוק קודם כל אם יש לו בכלל אפשרות לדעת. כלומר, עליו לשאול את עצמו האם ... התשובה היא לא, עליו לעבור לשאלה הבאה: האם אפשר לפתור את המועקה בלי לדעת את מקורה?. אם כן, האדם צריך לפעול לפתרון התחושה הרעה. אם לא, על האדם לבדוק שוב לעומק האם באמת אין פתרון. מה לעשות כשאין פתרון למועקה? אליעד מסביר כי אדם יכול להגיע למסקנה שאין פתרון למועקה שלו, רק אם בדק לעומק את כל הפתרונות האפשריים. אם האדם לא ניסה את כל הפתרונות, אסור לו להגיד ... ואילו פתרונות לא יהיו יעילים בכלל. האם תמיד קיים פתרון למועקה? לפי אליעד, יש אפשרות תיאורטית לשכנע את עצמך שתמיד קיים פתרון כלשהו, אפילו אם לא גילית אותו ... פתרונות חיצוניים בלבד. לסיכום, אליעד מציע לכל אדם שיש לו מועקה להגדיר בבירור את המצב שלו באמצעות שאלות ברורות, ולהגיע לתובנות פנימיות שיובילו אותו או ... של המצב כפי שהוא. איך להתמודד עם תחושה רעה? מה ההבדל בין מועקה יחסית למוחלטת? איך למצוא פתרון למועקה? האם תמיד אפשר לפתור כל בעיה? איך לקבל את מה שאי אפשר לשנות? האם אפשר להיפטר ממועקה בלי לדעת את הסיבה? איך לזהות את מקור התחושה הרעה? ...
זוגיות / בדידות - ביחד אבל לבד! ממה נובעת בדידות בתוך מערכת יחסים זוגית?
... מהותה של הבדידות של אדם שנמצא בתוך זוגיות, נובעת ממקום מאוד פנימי בתוך נפש האדם. לנפש האדם יש רצונות משלה. כאשר האדם מתעלם מהרצונות הפנימיים שלו, הוא תמיד ירגיש רגש של מועקה בדידות עצבות, גם אם הוא יהיה במערכת יחסים זוגיות וכולי. מה באמת האדם מחפש בתוך תוכו? כדי להבין מה האדם מחפש, יש להבין מה הלך לאיבוד. אז מה הלך לאיבוד? תשובה: התודעה של האדם ...
שותפות / הקמת / פירוק שותפות - מהי המהות המעשית והרוחנית של שותפות?
... שאמורה לעזור לאדם, דווקא היא זו שמקשה על המחלצים לחלץ אותו. כך שלפעמים שותפות יכולה להתחיל בטוב, ולאחר מכן להתהפך למשהו שהוא מעיק ומציק. ולכן, כאשר הטייס נכנס למטוס, אז מלמדים אותו איך להשתמש בכסא המפלט של המטוס. כי ...
בעיות שינה - איך להירדם? נדודי שינה קושי להירדם - מה לעשות?
בעיות שינה - איך להירדם? נדודי שינה קושי להירדם - מה לעשות?
... או מערכות יחסים. לעיתים, האדם אפילו לא יודע באופן מודע מה בדיוק מטריד אותו, אך הוא מרגיש שמשהו אינו בסדר, תחושה כללית של מועקה או חרדה. הדרך להתמודד עם בעיית השינה מן השורש ...
להיעלם, נצחיות התודעה, מה גורם לך להיות קיים כרגע, מה מקיים את התודעה העצמית, קיום בתוך חלום, מציאות וירטואלית
להיעלם, נצחיות התודעה, מה גורם לך להיות קיים כרגע, מה מקיים את התודעה העצמית, קיום בתוך חלום, מציאות וירטואלית
... המפחידות שקשורות לקיום שלנו? אליעד מדבר על הקיום שלנו כעל משהו שמאוד קשה להתמודד איתו, במיוחד כשמבינים שהקיום שלנו יכול להיעלם בקלות. הוא מציין את חוסר הוודאות שבקיום שלנו, שגורם למועקה כאשר נבין שהתודעה שלנו עשויה להתפוגג מבלי שנוכל להשפיע ...
לחזור להיות אלוהים, להיות מה שהיית לפני שהיית, להיעלם, להיות האחדות, להתעורר מהחלום
לחזור להיות אלוהים, להיות מה שהיית לפני שהיית, להיעלם, להיות האחדות, להתעורר מהחלום
... הרוחנית להתעוררות מחלום רגיל. כשאדם חולם, הוא נמצא בתוך חוויה שהיא אמיתית לחלוטין עבורו. גם אם החלום מפחיד או מעיק, ברגע ההתעוררות האדם מבין שכל זה היה רק חלום ושהמציאות שהוא חשב שהיא אמיתית - בעצם לא הייתה אמיתית. ההתעוררות הרוחנית שאליעד מתאר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מועקות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מועקות, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מועקות, איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ינג לילדים, מאמן אישי לבני נוער, מאמן אישי לתזונה נכונה בתחום מועקות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1465 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:42:00 - wesi4