ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לימודים ✔הקשר בין הצלחה בלימודים וקשב וריכוז ✔שאלתם את עצמכם פעם מה משותף לאלברט איינשטיין, תומס אדיסון וגלילאו גליליי? שלושתם... - ידע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨הקשר בין הצלחה בלימודים וקשב וריכוז
שאלתם את עצמכם פעם מה משותף לאלברט איינשטיין, תומס אדיסון וגלילאו גליליי?

שלושתם ועוד רבים אחרים הציגו תסמינים של הפרעות קשב וריכוז. יחד עם זאת ההצלחה לא נסתרה מעיניהם והם היו לפורצי דרך בתחומם. תהיתם פעם מדוע?

הפרעת קשב וריכוז הינה הפרעה נוירולוגית - התנהגותית והיא השכיחה ביותר אצל ילדים בעידן הנוכחי. בארה"ב אחד מתוך שלושה ילדים מאובחן כסובל מהפרעה זו ונוטל ריטלין. אצל המאובחנים בהפרעה זאת יש תהליך מוחי שונה מאשר אצל אנשים ללא הפרעה, תאי העצב אינם מתקשרים כראוי וביעילות זה עם זה והשימוש בריטלין (או כל תרופה אחרת בעלת אותו אפקט) מסייעת למוח לבצע תהליכים עצביים תקינים.

אבל, האם גם איינשטיין השתמש בריטלין? מה הניע את איינשטיין ועוד אחרים כמוהו שלקו בהפרעת קשב וריכוז? והאם באמת יש קשר בין הפרעה זאת להצלחה?

במרוצת השנים אנו עדים לכך שמרבית הילדים נשלחים על ידי הגננת או המורה בבית הספר לבצע אבחון. באופן שהינו כמעט מוחלט, מרבית האנשים מקשרים הפרעה זאת לעתיד ילדיהם ומרגע האבחון ברור להם כי ילדיהם לא יגיע רחוק. "הוא בטח לא יהיה איינשטיין" אבל הם פשוט לא יודעים...

אז בואו נעצור רגע ונבדוק כמה דברים:

אחד המאפיינים העיקרים של ההפרעה הינה קושי בהתמקדות לאורך זמן בנושא כלשהו, אי תשומת לב לפרטים, מוסח קלות מגירויים חיצוניים, קושי בארגון, שכחה ונטייה להיות מוסח קלות.

אולם למרות המאפיינים העיקריים הללו, מאבחנים רבים אומרים כי ילדים הלוקים בהפרעה זו עדיין מסוגלים לבצע פעולות כאלו ואחרות ללא כל קושי וזאת בתנאי שהילד מעוניין לבצע את הפעולה.

סתירה?

בעצם עולה כאן השאלה, אם מוטיבציה לבצע פעולה מסויימת יכולה להניע ילד לכדי השלמת הפעולה באופן מושלם אז מכאן ניתן להסיק שבכל פעולה אחרת שהילד לא יבצע כמו שצריך הרי שאין לו מוטיבציה לכך.

מה קרה לשינוי המוחי הקיים אצל אותם אנשים? נעלם כלא היה? האם המוטיבציה לעשות משהו יכולה להשפיע על המוח עד כדי כך שהמוח יעבור מפעילות לא תקינה לפעילות תקינה?

עד כה שאלנו לא מעט שאלות, כעת ננסה לתת קצת תשובות.

רבים הם הילדים אשר אינם מאובחנים נכון כיום. על מנת לאתר הפרעת קשב וריכוז יש בראש ובראשונה לשלול גורמים נוספים סביבתיים אצל הילד / מבוגר. לצערנו הגורם המפנה לאבחון אינו שולל גורמים נוספים טרם השליחה לאבחון. הוא מתביית על בעיה נקודתית אחת וממנו מסיק כי יש צורך באבחון.

טרם שליחה לאבחון יש לוודא כי:

הילד ישן טוב

התזונה בריאה ומאוזנת - לדוגמה, עודף סוכר מעורר ילדים כידוע.

הילד רואה טוב ואם יש לקות ראייה אז היא מטופלת כראוי.

הילד שומע טוב.

הילד קיבל הרגלי למידה נכונים ויעילים - חשוב מאוד.

והכי חשוב הילד נמצא במצב רגשי טוב. מצב רגשי בו אין לו הסחות דעת כלל. ילד שאינו פנוי רגשית לא יוכל לבצע את תהליך הלמידה כראוי. ככל שהפגיעה הרגשית תהייה גדולה יותר וכואבת יותר כך תהליך הלמידה יפגע יותר. יחס הפוך.

ילדים הם עם כל כך רגיש שאפילו וויכוח קטנטן בין ההורים יכול להוציא אותם מריכוז לגמרי.


ילד שאינו פנוי רגשית אינו פנוי ללמידה


כמה פעמים מצאתם את עצמכם משתעממים ממשהו, כי הוא פשוט לא עניין אתכם? וכמה פעמים מצאתם את עצמכם מעוניינים במשהו וחוקרים, קוראים ולומדים אודותיו למרות שהוא לא מעניין אף אחד אחר חוץ מ... אתכם?

לפני מספר שנים למדתי לפסיכומטרי, למדריך שלי קראו רועי. היה ניכר כי רועי סובל מהפרעות קשה וריכוז חמורות ביותר. רועי גם היה מאובחן ואף שיתף אותנו בכך. יחד עם זאת רועי הוציא 780 בפסיכומטרי.

אז בואו נחזור לאיינשטיין, מה בעצם עמד מאחורי ההצלחה שלו?

איינשטיין האמין בעצמו, הוריו בנו לו מצפן כבר בגיל 5 ועוררו אצלו את המוטיבציה ללמידה. הם נתנו לו את הכלים במסגרת השאיפות שלו ותחומי התעניינות בהם שאף להצליח. חרף כל הקשיים וכל המכשולים שעמדו בדרכו הוא המשיך לחתור לעבר המטרה שלו כי כך לימדו אותו.

מה לגבי השאר? גלילאו גליליי, תומס אדיסון, המדריך שלי מהפסיכומטרי ועוד רבים?

כולם קיבלו את אותו חינוך. כולם למדו כי אם הם רוצים להשיג משהו הם ישיגו אותו. הם האמינו בעצמם ואף על פי שנכשלו לא מעט בדרך הם המשיכו לדבוק במטרתם ולהתקדם קדימה עד אשר השיגו אותה. עם או בלי הפרעה ולקות כזו או אחרת הם היו חדורי מוטיבציה.

המוטיבציה הזאת הגיעה מהבית, מהחינוך אותו הם קיבלו ומכך שבתא המשפחתי שלהם האמינו בהם ללא חת.

אז כעת ניתן לומר כי אין קשר חד חד ערכי בין הפרעת קשב וריכוז לבין הצלחה מעשית בלימודים. יחד עם זאת ניתן גם לומר כי יש קשר בין מוטיבציה, חינוך ואמונה לבין הצלחה מעשית בלימודים. אבל זה כבר למאמר הבא...
לחנך ויכוח לעשות משהו שאלה בבית הספר להאמין בעצמך בעיות קשב וריכוז נוירוזות להאמין בעצמו בעיות קשב הורות adhd בעיות קשב בעיות קשב וריכוז בעיית קשב בעיית קשב וריכוז הפרעות קשב הפרעות קשב וריכוז הפרעת קשב הפרעת קשב וריכוז הצלחה הצלחה בלימוד הצלחה בלימודים הקשבה להצליח להצליח בלימוד להצליח בלימודים לימוד לימודים למידה קשב וריכוז ריכוז ריכוז וקשב
ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או ללכת לעבוד, לימודים כפיתוח עסקי, לימודים כהשקעה עסקית, האם לשפץ את הדירה? האם להשקיע כסף בעסק? החזר השקעה, פיתוח קריירה, איך לשדרג את הקריירה? איך לנהל את הקריירה? לימודים אקדמיים
ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או ללכת לעבוד, לימודים כפיתוח עסקי, לימודים כהשקעה עסקית, האם לשפץ את הדירה? האם להשקיע כסף בעסק? החזר השקעה, פיתוח קריירה, איך לשדרג את הקריירה? איך לנהל את הקריירה? לימודים אקדמיים
... או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או ללכת לעבוד, לימודים כפיתוח עסקי, לימודים כהשקעה עסקית, האם לשפץ את הדירה? האם להשקיע כסף בעסק? החזר השקעה, פיתוח קריירה, איך לשדרג את הקריירה? איך לנהל את הקריירה? לימודים אקדמיים האם עדיף ללמוד באוניברסיטה או להתחיל לעבוד מיד? כאשר בן אדם נמצא בדילמה האם ללכת ללמוד לימודים אקדמיים או להתחיל לעבוד, ברירת המחדל, לפי אליעד כהן, היא תמיד ללכת לעבוד. כדי להבין את הסיבה לכך, צריך להבין את המטרה של הלימודים ושל העבודה. רוב האנשים עובדים בשביל כסף ורוב האנשים לומדים על מנת למצוא עבודה טובה יותר. כלומר, הלימודים בעצם משרתים את המטרה של העבודה, והעבודה משרתת את המטרה של להרוויח כסף. במצב כזה, אם המטרה הסופית שלך היא להתקדם מבחינת הקריירה, ... יותר כסף או לשפר את התפקיד שלך בעבודה, עדיף לך להשקיע את הזמן שלך ישירות בעבודה ולא בלימודים. האם לימודים תמיד משפרים את הקריירה? אליעד כהן מדגיש שההסתכלות על לימודים צריכה להיות בדיוק כמו השקעה בעסק. הוא משתמש בדוגמה של בעל חנות שמתלבט אם לשפץ את החנות שלו. איך יודעים אם כדאי לעשות שיפוץ? צריך ... השיפוץ יכסה את עצמו רק לאחר שנים רבות ולא בטוח שכדאי לך לעשות אותו. כיצד יש לחשב האם לימודים הם השקעה כלכלית משתלמת? לפי אליעד כהן, גם לימודים צריכים להיבחן באותה צורה של שיפוץ עסקי. כשאתה חושב על לימודים, אתה צריך לעשות חישוב ברור ומדויק של כמה כסף אתה מרוויח היום וכמה יעלו לך הלימודים בפועל. יש להוסיף לעלות הישירה של הלימודים (שכר לימוד, חומרים וכדומה) גם את ההכנסה שאיבדת כי בזמן שאתה לומד אתה לא עובד. לאחר מכן עליך לבדוק כמה כסף נוסף תוכל להרוויח לאחר הלימודים ובתוך כמה זמן תחזיר את ההשקעה. למשל, אם אתה מרוויח כרגע 10,000 שקלים בחודש, הלימודים יעלו לך 100,000 שקלים (כולל ההפסד של זמן עבודה), אבל בתום הלימודים תרוויח 100,000 שקלים בחודש - זו השקעה טובה כי בתוך חודש אחד תחזיר את כל ההשקעה. איך להתייחס ללימודים כהשקעה עסקית? אליעד מדגיש כי לימודים הם למעשה השקעה בפיתוח העסק האישי שלך. הוא משווה את הלימודים לשיפוץ דירה שמטרתה להשכיר את הדירה ביותר כסף. אם אתה משפץ דירה בשביל עצמך כי נעים לך לחיות בה, זו החלטה אישית ולא השקעה כלכלית, אבל אם המטרה היא לקבל שכירות גבוהה יותר - זה בדיוק כמו השקעה בלימודים. ההחלטה תלויה בעלות מול תועלת ובזמן שייקח לך לכסות את ההשקעה. מה הן האפשרויות שיש לקחת בחשבון כאשר חושבים ללמוד? אליעד כהן מציע ... אפשרות היא המשתלמת ביותר מבחינה כלכלית. האם יש אפשרויות נוספות לשדרוג הקריירה מעבר ללימודים אקדמיים? לדברי אליעד, גם אם גילית שהלימודים עדיפים על פני עבודה בלבד, עדיין לא בטוח שזה האידיאל. אולי קיימת אלטרנטיבה זולה ויעילה יותר כמו קורס קצר לשיפור מיומנויות בין - ... הללו, ולהשוות בין היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. מה השורה התחתונה בהחלטה בין לימודים לעבודה? השורה התחתונה היא שלימודים הם השקעה כלכלית לכל דבר. בין אם זה תואר אקדמי או קורס מקצועי, אתה חייב להתייחס לזה כאל השקעה עסקית: לבדוק את העלויות הישירות ... ומפורטת על מנת להגיע לתוצאות מיטביות. האם כדאי ללמוד או לעבוד? איך מחשבים החזר השקעה בלימודים? איך לפתח את הקריירה? האם שווה להשקיע כסף בלימודים אקדמיים? כיצד לבחור בין לימודים לעבודה? כיצד לשדרג את הקריירה בלי תואר? האם לימודים אקדמיים הכרחיים להצלחה? ...
האם לעבוד או ללמוד? האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד? האם ללמוד לימודים אקדמיים? האם להשלים השכלה? האם ללמוד או לפתוח עסק? בניית קריירה, תכנון קריירה, תואר אקדמי, האם להמשיך ללמוד או לעבוד? האם להתחיל לעבוד או ללמוד?
האם לעבוד או ללמוד? האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד? האם ללמוד לימודים אקדמיים? האם להשלים השכלה? האם ללמוד או לפתוח עסק? בניית קריירה, תכנון קריירה, תואר אקדמי, האם להמשיך ללמוד או לעבוד? האם להתחיל לעבוד או ללמוד?
... או ללמוד? האם לפתוח עסק או ללכת ללמוד? האם ללמוד לימודים אקדמיים? האם להשלים השכלה? האם ללמוד או לפתוח עסק? בניית קריירה, תכנון קריירה, תואר אקדמי, האם להמשיך ללמוד או לעבוד? האם להתחיל לעבוד או ללמוד? האם ללמוד או לפתוח עסק? איך לבחור בין לימודים אקדמיים לפתיחת עסק עצמאי? במהלך הרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה שמעסיקה רבים, במיוחד צעירים בעיתות צמיחה, אם עדיף להשקיע בלימודים אקדמיים או לפתוח עסק עצמאי. זו דילמה שצצה לעיתים לאחר סיום לימודים כמו תואר ראשון, או לאחר השגת תעודת בגרות, כאשר רבים תוהים אם להשקיע בלימודים נוספים או להתחיל לעבוד. אליעד מציין שזו לא שאלה שקשורה רק להיבטים של זמן וכסף, אלא יש בה הרבה יותר רבדים שקשורים להבנת המטרה הסופית של האדם - האם הוא מחפש עיסוק שמצריך לימודים מעמיקים, או שהוא יכול להתחיל לעבוד כבר עכשיו במקצוע מסוים? מה ההבדל בין לימודים אקדמיים לבין לימודים מעשיים? בהמשך, אליעד מסביר את ההבדל בין לימודים למען הידע בלבד לבין לימודים למען קריירה. אם מטרת הלימוד היא רגשית או אינטלקטואלית, כמו ללמוד על ההיסטוריה של היוונים, אין שום מניעה להמשיך ללמוד כל הזמן. אולם, אם המטרה היא לקדם את ... יש צורך לשקול אם אפשר להתחיל לעבוד באותו תחום ללא לימודים, או אם הלימודים הם הכרחיים להתמקצעות. מתי כדאי להתחיל לעבוד מבלי ללמוד? אליעד מציין מצב שבו אדם כבר מסוגל לעבוד במקצועו ללא לימודים אקדמיים. למשל, אם אדם יודע לפתוח סתימות כמו אינסטלטור מנוסה, אין סיבה להשקיע זמן בלימודים אקדמיים נוספים. אם אדם רוצה להיות שף והוא מבשל היטב, אז למה ללמוד עוד אם הוא יכול פשוט לפתוח מסעדה ולתרגל את מקצועו מהיום הראשון? הסכנה שבהשקעה רק בעבודה ללא לימודים עם זאת, אליעד מזהיר מפני עבודה ללא לימודים, כי לימודים תיאורטיים עשויים למנוע טעויות יקרות בהמשך הדרך. לדוגמה, אדם שפותח עסק עצמאי, כמו חנות ירקות, לא רק יצטרך לדעת את המקצוע עצמו, אלא גם ללמוד ניהול, שיווק, ... עובד בחנות עצמה. כיצד לבחור מה ללמוד ומתי לשלב בין לימודים לעבודה? אליעד מדגיש שחשוב להחליט מראש על כיוון מקצועי ברור. אם אדם רוצה להיות חשמלאי עצמאי, עליו ללמוד את המקצוע ובמקביל ללמוד איך לנהל את העסק. אם הוא ... אך גם להתנסות מעשית כל הזמן. השילוב של ניסיון מעשי עם לימודים ממוקדים הוא הדרך האידיאלית להתקדמות מהירה ויעילה. מהי המטרה הסופית? בסופו של דבר, אליעד מציין, חשוב לזכור מהי המטרה הסופית של הלימודים והעבודה. אם המטרה היא להרוויח כסף ולעבוד בתחום מסוים, הלימודים נועדו לעזור להגיע למטרה זו. לכן, אם אדם יכול להתחיל לעבוד כבר עכשיו ולקבל את אותו התוצאה, אין סיבה שיבזבז זמן על לימודים. אך אם הוא מבין שהידע שיקבל יבטיח לו הצלחה גדולה יותר, הלימודים הופכים לחיוניים. לסיכום הדילמה בין לימודים אקדמיים לפתיחת עסק תלויה במטרה של כל אדם. אם המטרה היא להרוויח כסף ומישהו כבר שולט במקצוע, עדיף להתחיל לעבוד. אבל אם יש צורך בהכשרה מקצועית רצינית או בקבלת ידע רחב יותר בנוגע לניהול עסק, אז לימודים הופכים להיות צעד הכרחי. אליעד ממליץ לשלב בין שני הדברים: להתחיל לעבוד ולהשלים את הלימודים באופן ממוקד ככל שנדרש להשגת המטרה. האם כדאי ללמוד או לעבוד? איך לבחור בין לימודים לפתיחת עסק? לימודים אקדמיים או ניסיון מעשי? איך להתמקד בקריירה אחרי תואר אקדמי? מהם היתרונות של למידה תוך כדי עבודה? מדוע נוצרת דילמה בין לימודים אקדמיים לפתיחת עסק? לעיתים קרובות אנשים מתלבטים מה עדיף: לפתוח עסק עצמאי או ללכת ללימודים אקדמיים באוניברסיטה. השאלה עולה אצל מי שזה עתה סיים תואר ראשון או תואר שני, וגם אצל מי שאין לו אפילו תעודת בגרות. במקרים כאלו, מתעורר הרצון לדעת מה יביא ...
לימודים אקדמיים, האם כדאי לעשות תואר אקדמי כדי לעשות כסף? האם כדאי לפתוח עסק או לעשות תואר? האם אפשרי לעשות כסף בלי תואר אקדמי? מתי חייב לעשות תואר אקדמי כדי לעשות כסף? האם כדאי להקים עסק במקום ללמוד תואר? מה לא כדאי ללמוד? האם כדאי ללמוד להיות יועץ עסקי? האם כדאי ללמוד לטפל באנשים? פיתוח קריירה, איך לבחור תחום לימודים? לפתח קריירה, ללמוד להיות מנטור, איך לעשות הרבה כסף? האם להיות שכיר או עצמאי? איך לעשות כסף בלי ללמוד? איך לעשות כסף בלי לימודים?
לימודים אקדמיים, האם כדאי לעשות תואר אקדמי כדי לעשות כסף? האם כדאי לפתוח עסק או לעשות תואר? האם אפשרי לעשות כסף בלי תואר אקדמי? ... לטפל באנשים? פיתוח קריירה, איך לבחור תחום לימודים? לפתח קריירה, ללמוד להיות מנטור, איך לעשות הרבה כסף? האם להיות שכיר או עצמאי? איך לעשות כסף בלי ללמוד? איך לעשות כסף בלי לימודים? וכאן נדבר על האם כדאי לעשות תואר אקדמי כדי לעשות כסף? והאם אפשרי לעשות כסף בלי תואר אקדמי? ומתי חייב לעשות תואר אקדמי ... יכול ללמוד להיות יותר טוב מאחרים, או באמצעות לימודים כלשהם או באמצעות זה שתקים עסק, תעשה המון טעויות, תפסיד המון כסף ואז אולי תשרוד כדי לספר וכדי אולי להיות יועץ עסקי. ולכן ... כסף. ועדיף שתלמד מניסיון של אחרים דהיינו, לימודים עיוניים כלשהם ולא באמצעות ללמוד מהטעויות של עצמך, דהיינו, לפתוח עסק. ובכל מקרה, אל תלמד להיות יועץ ולחלק עצות. אלא קודם ...
3 סוגי לימוד, אקדמיה ופיתוח החשיבה, האם לימודים אקדמיים מפתחים את השכל? האם ללמוד באוניברסיטה כדי להיות יותר חכם? האם לימודים אקדמיים יגרמו לך להיות יותר חכם? איך לפתח את השכל מכל תחום לימוד? 3 צורות לימוד, מערכת החינוך
3 סוגי לימוד, אקדמיה ופיתוח החשיבה, האם לימודים אקדמיים מפתחים את השכל? האם ללמוד באוניברסיטה כדי להיות יותר חכם? האם לימודים אקדמיים יגרמו לך להיות יותר חכם? איך לפתח את השכל מכל תחום לימוד? 3 צורות לימוד, מערכת החינוך
... סוגי לימוד, אקדמיה ופיתוח החשיבה, האם לימודים אקדמיים מפתחים את השכל? האם ללמוד באוניברסיטה כדי להיות יותר חכם? האם לימודים אקדמיים יגרמו לך להיות יותר חכם? איך לפתח את השכל מכל תחום לימוד? 3 צורות לימוד, מערכת החינוך האם לימודים אקדמיים מפתחים את השכל? אנשים רבים שואלים האם כדאי ללמוד ... שעולות, ינסה למצוא לבד פתרונות או תשובות ורק אז יבדוק אם הוא צדק. מדוע הלימוד באקדמיה אינו אידיאלי לפיתוח השכל? לדברי אליעד כהן, הלימודים באקדמיה לא אידיאליים לפיתוח השכל מכמה סיבות עיקריות: ראשית, רוב הלימודים האקדמיים מבוססים על בחינות, ולכן הם דוחפים את הלומד להתרכז במטרה ... היו הסיבות האפשריות לאירועים, ורק אחר כך להשוות את הרעיונות למידע ההיסטורי האמיתי. האם באמת כדאי ללמוד באוניברסיטה? אליעד מדגיש כי הלימודים באוניברסיטה הם בהחלט לא פסולים באופן גורף, אך השאלה היא מה המטרה ... היום, לשאול את עצמך אם היא נכונה, לנתח אותה ולנסות להגיע לתשובה באופן עצמאי. לסיכום, אם המטרה שלך היא לפתח את השכל, עדיף לך להימנע מלימודים באקדמיה. הדרך הטובה ביותר לפיתוח החשיבה היא לימוד עצמאי, ביקורתי, ... וישנים כאחד. האם כדאי ללמוד באוניברסיטה? איך לפתח את השכל בצורה עצמאית? שיטות לימוד אפקטיביות שלוש צורות למידה איך להיות יותר חכם? לימודים אקדמיים בעד ונגד איך לפתח חשיבה ביקורתית? למה לא ללמוד באוניברסיטה? למה ללא ללמוד באקדמיה? בעד ונגד לימודים אקדמיים, בעד ונגד לימודים באוניברסיטה ...
להצליח בקריירה, כסף, להצליח בלי ללמוד מקצוע, להצליח בלי השכלה, להצליח בלי תעודת בגרות, להצליח בלי לימודים אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים
להצליח בקריירה, כסף, להצליח בלי ללמוד מקצוע, להצליח בלי השכלה, להצליח בלי תעודת בגרות, להצליח בלי לימודים אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים
... בקריירה, כסף, להצליח בלי ללמוד מקצוע, להצליח בלי השכלה, להצליח בלי תעודת בגרות, להצליח בלי לימודים אקדמיים, להצליח בלי תואר אקדמי, להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, להצליח בלי מקצוע, להצליח בלי בגרות, להיות יותר טוב מאחרים האם חייבים לימודים אקדמיים כדי להצליח בחיים? אנשים רבים שואלים את עצמם האם לימודים אקדמיים הכרחיים כדי להצליח בחיים, להתאשר או להיות מאושרים. לפי אליעד כהן, התשובה מורכבת אך ברורה: מצד אחד, אפשר להצליח ללא לימודים אקדמיים, ומצד שני, ישנן סיבות לכך שאנשים בכל זאת בוחרים ללמוד. מה המשמעות של להצליח בחיים? אליעד כהן מפריד בין שני סוגי הצלחה: הצלחה במובן האושר האישי. הצלחה במובן הכלכלי, ... באתר. האם אפשר להצליח כלכלית וחברתית בלי השכלה אקדמית? לדברי אליעד כהן, אפשר בהחלט להצליח גם בלי תואר אקדמי או אפילו בלי תעודת בגרות או לימודים יסודיים. לא רק שזה אפשרי, אלא לדבריו זה אפילו לא יותר קשה להצליח עם השכלה פורמאלית. ההצלחה בחיים, לדבריו, אינה קשורה ישירות להשכלה הפורמלית, אלא ליכולת של האדם להיות טוב יותר ... לו ואין להם, או משהו שהם מקבלים ממנו בצורה טובה יותר מאשר אצל אחרים. לכן, כל ההצלחה מבוססת על השאלה - במה אתה יותר טוב מאחרים? האם לימודים אקדמיים מסייעים להצלחה בחיים? לימודים אקדמיים הם כלי אפשרי שעשוי לעזור לאדם להיות טוב יותר מאחרים בתחום מסוים. אנשים פונים לאקדמיה כדי לשפר את עצמם וכדי לרכוש ידע או יכולות שיאפשרו להם להציע לחברה משהו ייחודי שאין לאחרים. עם זאת, הלימודים כשלעצמם אינם ערובה להצלחה. ישנם אנשים עם השכלה גבוהה ודוקטורט שמתקשים להתפרנס משום שהם לא יודעים לשווק את עצמם או אינם יודעים להתנהל בעולם. אליעד נותן דוגמה לאדם שיש לו תרופה ... או לא מצליח אם חסרות לו יכולות בסיסיות אחרות כמו ניהול, שיווק או יחסי אנוש. לכן, גם מי שהולך ללמוד באוניברסיטה חייב לזכור שהמטרה אינה הלימודים עצמם, אלא שיפור יכולותיו באופן שיוכל לתת ערך אמיתי לאחרים. כך, למשל, מי שרוצה להיות רופא - עליו ללכת ללמוד רפואה באקדמיה, כי שם יוכל לרכוש את הכלים להיות טוב יותר בתחום הטיפול באנשים. אבל הלימודים עצמם אינם המטרה אלא כלי בלבד. כיצד ניתן להצליח ולהיות יותר טובים מאחרים? הדרך להיות יותר טוב מאחרים, לפי אליעד כהן, מתחילה בכך שהאדם ישאף להשתפר ולהיות טוב יותר מעצמו. כלומר, ... אין כלל אבסולוטי האם כדאי או לא כדאי ללמוד באוניברסיטה. ההחלטה צריכה לנבוע מהמטרה האישית של האדם. אם המטרה היא להצטיין במשהו מסוים ולימודים אקדמיים הם הכלי הטוב ביותר לכך - כדאי ללמוד באוניברסיטה. אבל אם המטרה אינה תלויה בלימודים או שהלימודים אינם הכלי המתאים ביותר, אז אין טעם בלימודים אלו. כלומר, הבחירה תלויה במטרה ולא בעצם הלימודים. לסיכום, הצלחה בחיים תלויה ביכולת של האדם להיות טוב יותר מאחרים במשהו. הלימודים יכולים לעזור בכך, אך הם אינם חובה ואינם ערובה להצלחה. האם חייבים ללמוד באוניברסיטה? איך אפשר להצליח בלי השכלה אקדמית? איך להתאשר בלי לימודים? האם לימודים זה בזבוז זמן? איך להיות יותר טוב מאחרים? איך להיות מאושר בלי כסף? למה לימודים זה חשוב? האם לימודים זה חשוב? האם ללכת ללמוד? האם צריך תואר? קושי בלימודים אקדמיים, חשיבות תואר אקדמי, בעד ונגד תואר אקדמי, האם תואר אקדמי עדיין רלוונטי? האם לוותר על תואר? מה ללכת ללמוד? כסף ואושר, בעד ונגד לימודים אקדמיים, האם צריך ללמוד באוניברסיטה? איך להצליח בקריירה? איך לעשות כסף? לא רוצה לעשות תואר, לא צריך לעשות תואר, מה ללמוד כדי להצליח בחיים? תואר פרקטי, תואר זה בזבוז זמן, איך אפשר להצליח בלי תואר? נשרתי מהתואר, איך להצליח בלי ללמוד מקצוע? איך להצליח בלי השכלה? איך להצליח בלי תעודת בגרות? איך להצליח בלי לימודים אקדמיים? איך להצליח בלי תואר אקדמי? איך להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה? איך להצליח בלי מקצוע? איך להצליח בלי בגרות? איך להצליח ללא השכלה? איך להצליח ללא תעודת בגרות? איך להצליח ללא לימודים אקדמיים? איך להצליח ללא תואר אקדמי? איך להצליח ללא מקצוע? איך להצליח ללא בגרות? למה חשוב ללמוד בבית ספר? למה חשוב ללכת לבית ספר? ללמוד או לעבוד, ללמוד או לא ללמוד, האם כדאי לעשות תואר? למה לא חייבים לימודים אקדמיים? למה לא חייבים ללכת ללמוד באוניברסיטה? ...
אקדמיה או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד או לעשות תואר, איך לבחור עובד מקצועי? מי יותר מקצועי? איזה עובד לבחור? שיקולים בבחירת עובד, קריירה
אקדמיה או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד או לעשות תואר, איך לבחור עובד מקצועי? מי יותר מקצועי? איזה עובד לבחור? שיקולים בבחירת עובד, קריירה
... או פרקטיקה, תואר אקדמי או ניסיון מעשי, לימודים באקדמיה או ניסיון מקצועי, ללמוד או לעבוד, ללכת לאוניברסיטה או להקים עסק, לעבוד או לעשות תואר, איך לבחור עובד ... איזה עובד לבחור? שיקולים בבחירת עובד, קריירה האם עדיף ללמוד אקדמיה או לרכוש ניסיון מעשי? הרבה פעמים עולה השאלה, מה עדיף - לימודים אקדמיים או ניסיון מעשי? זהו נושא שנדון רבות, ובמיוחד במקרים של עסקים, ניהול ומקצועות שונים. השאלה הזו מצריכה הבנת היתרונות והחסרונות של כל אחת מהדרכים, ותשובה עשויה להשתנות בהתאם לנסיבות. מה היתרונות של לימודים אקדמיים? לימודים אקדמיים מספקים ידע תאורטי רחב ומעמיק. תארים אקדמיים מעניקים תמונה כוללת על הנושא, ומקנים הבנה שיטתית וכוללת של ... לפספוס של תחומים אחרים שיכולים להיות חשובים להצלחה. מה הגישה המומלצת לצבירת ידע ולהצלחה? הגישה המומלצת היא לשלב בין השניים - לימודים אקדמיים וניסיון מעשי. כאשר אתה לומד נושא בצורה אקדמית, כדאי לך גם ליישם את הלמידה בשטח. כך תוכל לשלב את היתרונות של ... אך אדם שנכשל שוב ושוב, גם אם הוא מציע לך עצות, לא בהכרח יוכל לסייע במצבים דומים. מה העדיפות כאשר אתה מתלבט? בהתלבטות בין לימודים אקדמיים לבין ניסיון מעשי, אין תשובה חד משמעית. הכל תלוי בתחום שבו אתה עוסק ובמטרות שלך. אם אתה מעוניין לרכוש ידע ... אם כי מומלץ לוודא גם שהוא רכש ידע אקדמי או שיטות מסודרות לניהול. מה שחשוב הוא לשלב בין השניים - הלמידה האקדמית והניסיון המעשי. לימודים אקדמיים לעומת ניסיון מעשי הקמת עסק וניהולו בפועל בחירת תואר והרחבת אופקים ניהול רשתות גדולות ועסקים מורכבים עצות להקמת פיצריה והרווחת 100,000 שקלים בחודש כיצד לשלב לימוד תאורטי עם תרגול מעשי מדוע עולה השאלה מה עדיף: לימודים אקדמיים או ניסיון מעשי? ההתלבטות האם עדיף להעסיק או להסתמך על אדם בעל תואר ראשון, תואר שני, תואר שלישי או אפילו ... תאורטיים לגבי ניהול עסקים, בעוד מישהו אחר חמש שנים עובד רק בתחום אחד, לא בהכרח שהעובד בפועל יצבור ידע מקיף יותר. מצד שני, אם הלימודים הם רק חלקיים והעיסוק המעשי מצליח להשיג תוצאות בפועל, יכול להיות שההתנסות עוקפת את הלמידה. לדוגמה, אדם שלמד רפואה בצורה מסודרת חמש שנים כנראה יבין יותר ממי שניסה לעסוק ברפואה ללא הכשרה מסודרת. כך גם בתחום ניהול העסקים: היקף הלימודים או היקף ההתנסות חייבים להיבחן לפי השאלה מה בדיוק נלמד ומה בדיוק נוסה, ועד כמה התנסה אותו אדם בהיבטים הרלוונטיים לנושא הספציפי. מהי הגישה המומלצת לצבירת ידע ולהצלחה? הגישה המועדפת משלבת לימודים אקדמיים עם ניסיון מעשי. גם כאשר לומדים נושאים תיאורטיים, כדאי ליישם אותם באופן ממשי ולבחון את התוצאות בשטח. כך ניתן ... במוסד אקדמי על הקמת ארגונים גדולים לא בהכרח יידע ליישם זאת מול מורכבות ייחודית של עסק קטן או מול קשיים שמאופיינים בשטח המקומי. לימודים אקדמיים לעומת ניסיון מעשי הקמת עסק וניהולו בפועל בחירת תואר והרחבת אופקים ניהול רשתות גדולות ועסקים מורכבים עצות ... תרגול מעשי משאבי אנוש, שיקולים בבחירת עובדים, שיקולים בגיוס עובדים, להתקבל לעבודה בלי ניסיון, עבודה בלי תואר אקדמי, עבודה בלי לימודים אקדמיים, קריירה בלי תואר, קריירה בלי לימודים, קריירה בלי תעודה, בחירת קריירה, פיתוח קריירה, איך לפתח קריירה? איך לבחור מקצוע? בחירת תחום לימוד, תעסוקה ...
עזרה בקבלת החלטה, האם להמשיך בלימודים? חוסר ריכוז בלימודים, הדבר הכי קשה, לא לפחד משעמום, לימודים אקדמיים, תואר ראשון, ללמוד או לעבוד
עזרה בקבלת החלטה, האם להמשיך בלימודים? חוסר ריכוז בלימודים, הדבר הכי קשה, לא לפחד משעמום, לימודים אקדמיים, תואר ראשון, ללמוד או לעבוד
... בקבלת החלטה, האם להמשיך בלימודים? חוסר ריכוז בלימודים, הדבר הכי קשה, לא לפחד משעמום, לימודים אקדמיים, תואר ראשון, ללמוד או לעבוד האם כדאי להמשיך בלימודים כשיש חוסר ריכוז ועניין? אליעד כהן דן בהתלבטות הנפוצה של סטודנטים רבים: האם להמשיך בלימודים אקדמיים או להתחיל לעבוד, במיוחד כאשר יש תחושת חוסר ריכוז, חוסר עניין או קושי להתחבר לתכנים הנלמדים. לדבריו, כאשר אדם שוקל להמשיך בלימודים אקדמיים, ישנם כמה דברים שהוא צריך לקחת בחשבון. ראשית, חשוב להבין אם הלימודים באמת מקדמים את המטרות האישיות שלו, או שמא מדובר רק בהעברת זמן. אליעד מתייחס לכך שאם אדם אינו מעוניין בתחום שבו הוא לומד או במקצוע שאליו מובילים הלימודים, הוא למעשה מבזבז את זמנו. כדוגמה, הוא מתאר מצב שבו אדם לומד תכנות והסתברות באוניברסיטה, אך אינו מעוניין לעבוד כמתכנת או להשתמש בידע ... בשוק העבודה. במצב כזה, הלימודים למעשה לא מסייעים לו. בנוסף, אליעד מציין סיכון נוסף בלימודים: החשש שהלימודים ימנעו מהאדם להתפתח מבחינה אישית ונפשית. הוא מסביר שכאשר אדם שקוע בתחום אחד בלבד, למשל תכנות או מתמטיקה, הוא עלול לאבד את ההזדמנות ... בחיים, ולכן לא תמיד הלימודים תורמים להתפתחות האישית. איך להתמודד עם תחושת השעמום וחוסר הריכוז בלימודים? אליעד מתייחס באריכות לחוסר ריכוז ולתחושת השעמום שחווים אנשים רבים במהלך לימודיהם. הוא מביא דוגמה אישית ואומר שישנם סטודנטים שקשה ... הוא יתקשה להתרכז וירגיש שהלימודים אינם מעניינים אותו. הוא נותן דוגמה מעולם התכנות, שם יש צורך רב בחשיבה עמוקה ובהבנה מורכבת. הוא מספר כיצד סטודנטים מוצאים את עצמם ... מציע להבהיר קודם כל אם הלימודים משמעותיים עבורך, כי אם הם אינם כאלה - כל ניסיון מלאכותי להתרכז עלול להיות קשה ומיותר. מה עדיף - להמשיך ללמוד או להתחיל לעבוד? בדיון האם עדיף להשקיע את הזמן בלימודים או דווקא להיכנס לשוק העבודה, אליעד מסביר שאין תשובה מוחלטת לשאלה הזאת. הוא מדגים באמצעות סטודנט שנמצא בהתלבטות ומתקשה להחליט אם ... מעשית לתחום. מצד שני, הלימודים האקדמיים יכולים להיות יתרון בשוק העבודה ואף לפתוח הזדמנויות חדשות בעתיד. אליעד מדגיש את החשיבות של הבנת המוטיבציה האישית של כל אדם, ... כי עבור חלק מהאנשים הלימודים מספקים ביטחון ותחושה של להיות במסגרת, בעוד לאחרים דווקא הכניסה המהירה לשוק העבודה היא שמעניקה תחושה של משמעות. הוא מציין שיש אנשים ... בעוד שאחרים מרגישים שהלימודים מגבילים אותם ומעכבים את ההתקדמות המקצועית שלהם. מדוע אנשים מפחדים לקבל החלטות חשובות בחיים? אליעד מתייחס לפחד ולהססנות שמלווים קבלת ... לחשוש שאם הוא יפסיק את הלימודים ויתחיל לעבוד, אולי הוא יחווה כישלון, ואז ירגיש שהפסיד הכל. מצד שני, הוא גם מפחד להמשיך בלימודים ולבזבז זמן מבלי להגיע להישגים ממשיים. הפחד הזה מוביל למצב שבו האדם תקוע ומתקשה לקבל החלטה לכאן או לכאן. הוא מדגים את הנושא הזה בעזרת ... החלטה נכונה אם להמשיך בלימודים או לעבור לעבודה, האדם צריך קודם כל להבהיר לעצמו את מטרת ההחלטה. אם מטרת הלימודים היא התפתחות אישית, אז חשוב לוודא שאכן הלימודים תורמים להתפתחות כזו. אם המטרה היא השתלבות מהירה בשוק העבודה, ייתכן מאוד שהעדיפות היא לעבור ישר לעבודה ולרכוש ניסיון מעשי. אין החלטה ... על פיו. האם כדאי להמשיך בלימודים? איך להתמודד עם חוסר ריכוז בלימודים? ללמוד או לעבוד - מה עדיף? מדוע אנשים מפחדים לקבל החלטות? האם כדאי להשקיע בתואר ראשון? האם כדאי להמשיך בלימודים? חוסר ריכוז בלימודים והקשר בין לימודים ועבודה במהלך השיחה, אליעד כהן עוסק בשאלה האם כדאי להמשיך בלימודים אקדמיים, במיוחד כאשר יש קושי בהתמקדות בלמידה ובחוסר עניין בחומר הנלמד. אליעד מציין את הקשיים הקיימים בחיים הסטודנטיאליים, ופותח דיון ...
קריירה, למצוא עבודה בלי תואר ראשון, הייטק, עבודה ולימודים אקדמיים, בחירת קריירה, ייעוץ לימודים לתואר ראשון, ייעוץ קריירה, בחירת מקצוע, חיפוש עבודה
... למצוא עבודה בלי תואר ראשון, הייטק, עבודה ולימודים אקדמיים, בחירת קריירה, ייעוץ לימודים לתואר ראשון, ייעוץ קריירה, בחירת מקצוע, חיפוש עבודה איך מחליטים האם לסיים את התואר או לחפש עבודה מידית? אליעד מסביר כיצד להתמודד עם דילמת הלימודים מול יציאה לשוק העבודה. הוא מתחיל בהבחנה בין שתי שאלות מרכזיות שאנשים שואלים את עצמם לגבי הקריירה: השאלה ... תעסוקה ללא צורך בתואר: עבודה רגילה שלא דורשת ידע מיוחד או לימודים אקדמיים. עבודה בתחום לימודים מסוים שאפשר להתקבל אליה ללא סיום התואר. הקמת עסק עצמאי או כניסה כשותף בעסק קיים, למשל עסק משפחתי. תחום האפיליאייט ... היטב אילו אפשרויות קיימות לפני שמקבלים החלטה לגבי המשך הלימודים. האם כדאי להשקיע בלימודים אקדמיים? אליעד משווה את ההחלטה להמשיך ללמוד להחלטה עסקית על השקעה. הוא מסביר שכאשר אדם מנהל עסק, הוא תמיד בוחן את ... צמצום הוצאות לא הכרחיות, כאשר במקרה הזה ההוצאה היא השקעה בלימודים (בזמן, כסף ואנרגיה נפשית). לדבריו, ההחלטה צריכה להתבסס על השאלות הבאות: האם התואר יביא תשואה מיידית או עתידית משמעותית? האם קיימות אלטרנטיבות משתלמות יותר ללימודים? האם באמת העבודה שדורשת תואר היא עבודה שרוצים לעסוק בה בעתיד? כיצד בודקים בפועל אם תואר אקדמי נחוץ לתעסוקה? אליעד ... היא כזו שברצונך לעסוק בה. הוא מביא דוגמה ממישהו שסיים לימודים ויש לו רק 3 אפשרויות תעסוקה עם שכר גבוה רק במעט מאשר אלו בלי התואר. במקרה כזה, ההשקעה בתואר אינה מוצדקת כלכלית. ... מסביר שזהו תהליך מעשי שיכול למנוע בזבוז משאבים וזמן רב על לימודים שלא בהכרח יתרמו לקריירה הרצויה, וממליץ לעשות סדר בראש על ידי בירור פרקטי ומעשי של המציאות בשטח, ולא על סמך ... אקדמי חיוני להייטק? ייעוץ קריירה - מה כדאי ללמוד? האם לימודים אקדמיים שווים את ההשקעה? ...
להשיג ערך עצמי, כסף וערך עצמי, ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי
להשיג ערך עצמי, כסף וערך עצמי, ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי
... חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי מדוע ... עושים בחייהם. לפי אליעד, הפעולות שאדם עושה ביום - יום, כגון לימודים לתואר אקדמי או עבודה במקצוע מסוים, מונעות בעיקר ... מה שמניע אותו זו תחושה פנימית של ערך או סטטוס. מהו הקשר בין לימודים אקדמיים ליוקרה וערך עצמי? אליעד כהן מציג דוגמה של אדם ... אנחנו רוצים כסף וסטטוס? איך להשתחרר מתחושת חוסר ערך עצמי? האם לימודים אקדמיים מעלים את הערך העצמי? ...
יעוץ תעסוקתי, יעוץ קריירה, אימון אישי לחיים, יעוץ לבחירת מסלול לימודים, ללמוד תואר ראשון, להפסיק את הלימודים, בחירת תעסוקה, לא רוצה להמשיך ללמוד, תואר אקדמי, אימון לקריירה, אימון למימוש עצמי
יעוץ תעסוקתי, יעוץ קריירה, אימון אישי לחיים, יעוץ לבחירת מסלול לימודים, ללמוד תואר ראשון, להפסיק את הלימודים, בחירת תעסוקה, לא רוצה להמשיך ללמוד, תואר אקדמי, אימון לקריירה, אימון למימוש עצמי
... תעסוקתי, יעוץ קריירה, אימון אישי לחיים, יעוץ לבחירת מסלול לימודים, ללמוד תואר ראשון, להפסיק את הלימודים, בחירת תעסוקה, לא רוצה להמשיך ללמוד, תואר אקדמי, אימון לקריירה, אימון למימוש עצמי האם כדאי להמשיך או להפסיק את הלימודים לתואר? השאלה המרכזית שנדונה בהרצאה של אליעד כהן היא האם כדאי להמשיך ללמוד את התואר האקדמי או להפסיק אותו, ואיך לקבל את ההחלטה הנכונה לגבי עתיד תעסוקתי וקריירה. אליעד מסביר שהדילמה מתחילה מכך שאדם מתלבט אם להפסיק את הלימודים מתוך תחושה שהוא לא נהנה או לא מתחבר לתוכן הלימודים, ומצד שני, הוא חושש מההשלכות העתידיות של הפסקת הלימודים. אליעד מציג בתחילת דבריו שההחלטה יכולה להיות בצורה של הפסקת לימודים זמנית (הפסקה), לעומת הפסקה מלאה וקבועה. הוא נותן דוגמה שההבדל בין חופשה לבין הפסקה הוא משמעותי: חופשה מאפשרת חזרה חלקה ללימודים, אך הפסקת לימודים דורשת להירשם מחדש, להשלים חובות אקדמיות ואפילו לעבור מבחני קבלה מחדש, ולכן היא בעייתית יותר מבחינה מעשית. האם עדיף להשלים את ... זאת, הוא מדגיש כי ההחלטה חייבת להיעשות מתוך הבנה עמוקה לגבי המוטיבציה האמיתית של האדם, ולא רק כי מדובר בצעד שנראה הגיוני מבחוץ. מה הקשר בין מוטיבציה, הנאה ולימודים? אליעד מדגיש שאם אדם לא נהנה מהלימודים באופן מהותי, עליו לבדוק היטב האם הסיבה היא שהלימודים עצמם קשים או בגלל שיש לו דברים אחרים שמטרידים אותו בחיים. הוא מפרט שאם הקושי הוא אמיתי ועמוק, גם סיום התואר לא יגרום להרגשת סיפוק אמיתית. הוא מביא דוגמה, שמי שלומד ולא נהנה מהלימודים, לא ימצא שמחה אמיתית גם אחרי שהוא מקבל ציון גבוה, מכיוון שההצלחה בציון היא רגעית, והמאמץ והסבל לאורך הלימודים משאירים תחושת החמצה מתמשכת. אליעד נותן דוגמה וממחיש: אם אדם דוחה תמיד את הלמידה שלו לסוף הסמסטר ולומד בצורה אינטנסיבית רק ברגע ... חברתי, המציאות מוכיחה שזו לא בהכרח האמת. הוא מציע להשקיע את האנרגיה ואת המשאבים הנפשיים של האדם במה שהוא באמת אוהב ומרגיש שהוא יכול להצליח בו, במקום בלימודים שלא מביאים לו הנאה וסיפוק. אליעד משתמש בדוגמה של חברים שסיימו תואר במדעי המחשב - חלקם עובדים במקצוע ונהנים, אך חלק גדול מהם לא ... מתוך תקווה או חשש לעתיד. הוא מדגיש שאם אדם ישקיע בדבר שהוא באמת אוהב לעשות, המוטיבציה והדרייב שלו יאפשרו לו להשיג תוצאות הרבה יותר טובות מאשר השקעה כפויה בלימודים שלא מעניינים אותו. האם נכון להמשיך בלימודים רק מחשש לא להצליח במשהו אחר? אליעד מתייחס לתפיסה נפוצה שאדם חושש לפרוש מהלימודים כי הוא מפחד שלא יצליח בעסק או בתחום אחר. הוא אומר שזהו חשש מובן, אך לא בהכרח נכון או מועיל. אליעד מבהיר שאם לאדם יש מוטיבציה טבעית בעסק או בתחום אחר, הוא ישקיע ויצליח שם הרבה יותר מאשר בתחום שהוא לא באמת רוצה לעסוק בו. הוא מדגים באמצעות סיפור: אם היית משקיע את השנים של הלימודים במשהו שאתה באמת רוצה ואוהב, כנראה היית נמצא במקום טוב יותר היום מבחינה כלכלית, נפשית ואישית. אליעד מוסיף שהזמן שהאדם משקיע בלימודים, אם הוא נעשה רק בגלל לחץ חברתי או משפחתי, הוא זמן שלמעשה מתבזבז ואפילו מזיק נפשית. הוא נותן דוגמה נוספת: אם קנית דירה במקום ... בו, לא רק שבזבזת כסף, אלא שאתה ממשיך לבזבז זמן יקר בניסיון לתקן החלטה שגויה מלכתחילה. לסיים את התואר או לעצור עכשיו? אליעד מסכם את ההמלצה שלו ואומר שאם הלימודים לא באמת מעניינים את האדם, ואין הנאה אמיתית מהם, אין טעם למשוך אותם עוד ועוד. הוא מציע לקחת הפסקה מוגבלת בזמן כדי להתמקד במה שבאמת מושך ומעניין את האדם. אם לאחר מכן האדם יחליט לחזור ללימודים, זו עדיין תהיה אפשרות פתוחה. כך הוא יימנע להרגיש בזבוז של זמן וכסף, ובינתיים יוכל לבחון לעומק את התחומים שהוא באמת נמשך אליהם ורוצה להתפתח בהם. האם להפסיק לימודים באמצע התואר? איך לבחור קריירה נכונה? לימודי תואר - האם זה משתלם? מה לעשות אם אני לא נהנה מהלימודים? איך לדעת אם תואר מתאים לי? האם תואר ראשון מבטיח הצלחה כלכלית? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לימודים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לימודים, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לימודים, איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בתל אביב, מומלץ, מנטור בתחום לימודים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 11_07_2025 השעה 22:20:09 - wesi4