ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיות בעצבות ✔למה לחיות באשליה? למה שלא תחייה את המציאות הטובה באמת! חלק 1 ✔למה לחיות באשליה? למה שלא תחייה את המציאות הטובה באמת! אשליות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨למה לחיות באשליה? למה שלא תחייה את המציאות הטובה באמת! חלק 1
למה לחיות באשליה? למה שלא תחייה את המציאות הטובה באמת!

אשליות. האם אתה משלה את עצמך? האם אתה חי באשליה או נהנה מהמציאות האמיתית? לכל אדם בחיים יש אשליות שונות בכל תחום מתחומי החיים. האדם בד"כ אינו חי את המציאות האמיתית שקורת כרגע אלא את האשליה. לפעמים גם האדם משלה את עצמו בכך שהוא חושב שהאשליה טובה יותר מאשר המציאות, אך גם זו בעצמה אשליה, שבה נדמה לאדם שהחלום טוב מהמציאות.

הדבר נובע מכך שהאדם אינו יודע מהי המציאות האמיתית, אלא חי באשליה כלשהי. וכאשר האשליה של האדם רעה, אז האדם מעדיף לעבור מאשליה אחת לאשליה אחרת. במקום להתעורר ולהבין מהי המציאות האמיתית, הוא ממשיך לחיות באשליה ולעבור מאשליה אחת לאשליה אחרת. עד מתי? עד הרגע שבו האדם מת, ואז הוא מגלה שאת כל חייו הוא העביר באשליה במקום במציאות האמיתית הטובה באמת.

אחת האשליות הנפוצות ביותר היא אשליית ה"לחיות בזמן עבר", דהיינו שהאדם חושב שהעבר היה טוב יותר. ועל זה אמר שלמה המלך (כאן) "אַל תֹּאמַר, מֶה הָיָה שֶׁהַיָּמִים הָרִאשֹׁנִים, הָיוּ טוֹבִים מֵאֵלֶּה: כִּי לֹא מֵחָכְמָה, שָׁאַלְתָּ עַל זֶה". דהיינו אל תאמר לעצמך ותחשוב שהימים שהיו בעבר הם טובים מהימים האלו, כי המחשבה הזאת אינה נובעת מחכמה. והאשליה הזאת של לחיות בזמן עבר, היא באה לידי ביטוי גם על הצד ההפוך, דהיינו אשליית ה"לחיות בזמן עתיד", דהיינו שהאדם משלה את עצמו שהמחר יהיה טוב יותר מאשר ההווה.

ונשאלת השאלה, כיצד ניתן לומר שהעבר לא היה טוב יותר או שהעתיד יהיה טוב יותר, הרי האדם מרגיש כרגע רע, והוא זוכר שבעבר היה לו טוב יותר או שהוא יודע שמחר יהיה לו טוב יותר? אז כיצד ניתן לומר שזאת אשליה?

אז לשם כך ננסה לרגע אחד להבין מהי אשליה ומהי מציאות. כאשר מראים לאדם לדוגמה אשליה אופטית, כיצד בעצם נוצרת האשליה וכיצד בעצם האדם יודע שזאת אשליה? כאשר קוסם עושה איזה קסם באחיזת עיניים, מה בעצם יוצר את האשליה ומה בעצם מאפשר לאדם לדעת שזאת אשליה?

והתשובה היא כי לכל אדם יש 2 כוחות. הכוח הראשון הוא כוח השכל והשני הוא כוח הדמיון. כל האשליות שקורות לאדם קורות באמצעות כוח הדמיון. כאשר מראים לאדם אשליה אופטית, הדמיון שלו אומר לו שהאשליה אכן קורת, אך השכל של האדם אומר לו שזאת אשליה. כאשר הקוסם חותך לחלקים את האדם ועדיין האדם נשאר חי, הדמיון של האדם מתלהב מהאשליה הזאת, אך השכל של האדם מבין שזאת אשליה. אפילו כאשר האדם חולם חלום "מציאותי", החלום כולו מתרחש רק בדמיון, כי באמת במציאות האמיתית האירועים אינם קורים כמובן.

נמצא אם כן, כי עולם האשליות נובע מהתגברות של כוח הדמיון על השכל... והדרך של האדם לצאת מהדמיון ומהאשליה, היא על ידי שימוש בשכל שיש בו. הדמיון משלה את האדם, אך השכל מציל אותו.

מי שיתבונן בשכלו בעניין יראה בדרך פלא (לא אשליה אלא המציאות באמת) כי באמת כל הייסורים שיש לאדם בחיים, כל הצרות שיש לאדם בחיים, כל הביזיונות שמבזים את האדם, כל הבעיות שיש לאדם בחיים, כל הדברים האלו הם סוג של אשליה. ולמה?

כי באמת כל זמן שהאדם בריא בגופו, כל זמן שהאדם נושם, חי, על מה ולמה הוא צריך לצער את עצמו ממה שקורה מחוץ לגופו?!

נכון, הכל חשוב, חשוב מאוד שהכל יהיה טוב גם מחוץ לגוף. אבל תחשוב לרגע אחד בהיגיון, האם זה הגיוני ושכלי להצטער בצער נפשי בגלל משהו שקורה מחוצה לך? אם במקרה ענית שכן, אז רצוי מאוד שתתעורר מהשינה העמוקה שבה אתה נמצא, כי שום דבר בעולם, כולל שום דבר בעולם אינו מצדיק להיות בעצב וצער. לכל דבר בחיים יש תכלית ומטרה, אתה אוכל בשביל מטרה כלשהי, אתה מביא ילדים בשביל מטרה כלשהי, אתה עובד בשביל מטרה כלשהי.

ומהי המטרה שלשמה אתה עושה את הכל? תשובה: כדי להיות מאושר נפשית מבפנים. נסה לחשוב האם יש מטרה אחרת, ותגלה שלא. ומאחר וזוהי המטרה של כל הפעולות שלך (וגם של כל בני האדם), א"כ שום דבר בעולם אינו חשוב יותר מאשר המטרה הזאת. וממילא שום דבר בעולם כולל שום דבר, אינו מצדיק חוסר מצב רוח וחוסר שמחה.

אפילו ייסורים וכאבים פיזיים בגוף, אינם מצדיקים צער נפשי. כאב פיזי אינו גורר בהכרח צער נפשי. יש כאב ויש צער. כאב פיזי לא חייב לגרור כאב נפשי. אדם חכם שיודע לשלוט במחשבתו, אדם כזה מתמודד טוב יותר גם עם ייסורים שקורים לו פיזית בגוף. ולמה?

כי הוא משתמש בשכל שלו. גם כאשר כואבת לך הרגל, עדיין תשאל את עצמך, האם זה הגיוני להיות בגלל זה גם בלי מצב רוח? לא מספיק שכואבת הרגל, האם עכשיו צריך שגם יכאב הלב? ומאחר שהחכם משתמש בשכלו, ממילא הוא מבין ששכלית לא הגיוני להיות בעצבות בגלל כאב פיזי.

הכאב הפיזי הוא מצב נתון. הכאב הנפשי הוא מצב שנתון לבחירתך. וממילא מה טוב יותר, לסבול פיזי + נפשית, או רק פיזית?! אדרבה, ככל שהאדם מצליח לרכז את המחשבה שלו במשהו אחר, כך הוא גם פחות מרגיש את הכאבים הפיזיים. וכפי שכמובן רואים בחוש, שכאשר האדם מאוד מרוכז במשהו, הוא לא מרגיש הרבה פעמים גם לא דברים פיזיים. כי למחשבה כמובן כוח גדול מאוד. וכאשר האדם משתמש בכוח המחשבה, ממילא החיים שלו נהיים טובים יותר.

ומכל הדברים האלו ניתן בעצם להבין, כי מבחינת המציאות האמיתית באמת, אין לו לאדם שום סיבה להיות בצער, כי באמת מי שיודע להשתמש בשכלו, החיים שלו שמחים ומאושרים בכל מצב נתון. כי באמת האושר תלוי אך ורק בעד כמה אתה מקשיב לחבר הטוב ביותר שלך, שהוא כמובן השכל שלך.

ככל שאתה משתמש בו יותר, כך אתה מתחיל לחיות יותר את המציאות האמיתית.

אלא מה? שהאדם שקוע בתוך שינה עמוקה, בתוך חלומות עמוקים. בחלומות שלו יש לו נכסים, יש לו כבוד, יש לו כל מיני דברים שונים ומשונים.

ז"א האדם תלוי רגשית בכל מיני דברים, האדם תולה את השמחה שלו בכל מיני דברים שכמובן הם רק אשליות. במקום שהאדם יאהב את עצמו מבפנים ובמקום שהאדם ייהנה מהמציאות כפי שהיא, במקום זה האדם תולה את האושר ושמחת החיים שלו בכל מיני דברים.

האדם שמח בגלל כל מיני אשליות, אשליות של כבוד, אשליות של כסף, אשליות שונות ומשונות. אך כל אלו הן אשליות ביחס לאהבה אמיתית שבאה מבפנים. אהבה עצמית אמיתית שבאה מבפנים היא ורק היא אינה אשליה. כל השאר הוא אשליה כמובן. הדבר המוחשי היחיד, הוא עד כמה אתה אוהב עת עצמך מבפנים. כל שאר הדברים שקורים בחוץ, הם כמובן רק אשליה בלבד ולא המציאות האמיתית.

ואז כאשר לוקחים לאדם בחלום שלו איזה משהו, אז הוא מתחיל להרגיש צער. הוא פתאום חושב שפעם היה טוב יותר, שמחר יהיה טוב יותר. אך זו כמובן אשליה שנובעת מכח הדמיון. כי מי שמשתמש בשכל שלו מבין שהאושר תלוי רק בדבר אחד בלבד, בעד כמה אתה מרוצה מהמצב שלך. ומאחר שזה תלוי רק בך, בלי שום קשר לשום דבר, אז למה שלא תתחיל להשתמש בשכל שלך ותהיה שמח יותר כבר עכשיו.

ומתי האדם מתעורר מהאשליה שבה הוא חשב שהאושר שלו תלוי בכל מידי דברים? כאשר הוא הולך למות. כי כאשר האדם הולך למות, אז הוא מתבונן אחורה על כל החיים שלו ואז הוא מבין שהוא עשה שטות רצינית בכך שהוא לא נהנה מהמציאות כפי שהיא. כי כרגע נדמה לו לאדם כל מיני דמיונות, נדמה לו לאדם כאילו אתמול היה טוב יותר או מחר יהיה טוב יותר, אבל באמת כאשר האדם מתבונן על כל החיים אחורה, אז הוא פתאום קולט שהוא סתם בזבז את זמנו. כי יש לו לאדם בחירה חופשית בכל רגע מחדש כיצד לחוות את המציאות.

ונזכיר מעט גם אשליות נוספות:

אשליית השופינג, היא אשליה שבה האדם גורם לעצמו להרגיש אהוב וכאילו יש לו ערך, על ידי פעולות חיצוניות ולא פנימיות.

אשליית החייב, דהיינו שהאדם משלה את עצמו על כך שכאילו הוא חייב דברים מסוימים, למרות שהוא באמת לא צריך אותם בכלל.

אשליית הוורקוהוליק, שבה האדם משלה את עצמו שטוב לו לעבוד יותר מאשר לחיות.

אשליית הבריחה מהעולם, שבה האדם כאילו בורח מעצמו החוצה אל כל מיני דברים, למרות שבאמת האדם לעולם לא יכול לברוח מעצמו.

אשליית החול הטובעני, שבה האדם נלחם ברע, כאילו יצא לו מזה משהו. אך ככל שהוא נלחם יותר, כך הוא שוקע יותר.

אשליית החיים של אחרים, שבה האדם חי את החיים של אנשים אחרים במקום את של עצמו.

* למה לחיות באשליה ? למה שלא תחייה את המציאות הטובה באמת! חלק 2.
יהיה טוב אהבה דמיון של האדם מחר יהיה טוב גדול מאוד דמיונות הכאב הנפשי מטרה מצב רוח אמת בלתי תלויה חכמה אמת אשליה אשליות המציאות טובה לחיות לחיות באשליה מציאות מציאות טובה
דיכאון / עצבות - מה טוב בדיכאון ובעצבות? איך להתמודד עם עצבות ודיכאון?
... ובעצבות? איך להתמודד עם עצבות ודיכאון? דיכאון ועצבות הם מצבים שבהם האדם מרגיש רע. האם זה טוב להיות בעצבות? תשובה: על האדם להתבונן על התחושה שהעצבות גורמת לו להרגיש, ולהחליט לבד. אך יחד עם זאת, אם נתבונן היטב בעניין נראה, כי למרות שהאדם מרגיש רע כאשר הוא בעצבות, ... מהו הדבר החיובי שהעצבות נותנת לאדם, ושבגללו האדם נופל לפעמים לעצבות. ואין מטרת המאמר לגרום לאדם להיות בעצבות. אלא רק לעזור לאדם להבין את עצמו טוב יותר, ולהבין טוב יותר מדוע הוא בעצבות. ועל ידי זה בסופו של דבר לצאת מהעצבות ולהיות בשמחה, כדי להרגיש טוב יותר. והשאלה ... האפשרות לבטא את הרגשות שלו בצורה אמיתית ולהרגיש את מה שבא לו, בלי הגבלה כלשהי. וברגע שבא לאדם להיות בעצבות מסיבה כלשהי, אם הוא חושב שהוא מוכרח להילחם בעצמו ולא להיות בעצבות, הרי שבדכ הדבר הזה מכניס את האדם לעצבות עוד יותר גדולה. כי כאשר האדם כועס על עצמו על זה שהוא בעצבות, אז לא רק שהוא בעצבות, אלא שעכשיו הוא גם מרגיש רגשות אשמה ... היטב על הדברים בצורה נכונה, ולנסות לגרום לעצמו להרגיש טוב יותר, עבור עצמו. לא בגלל שאסור לו להיות בעצבות, כי המחשבה הזאת עצמה שהאדם חושב שהוא לא בסדר, זה עצמו גורם לו להרגיש עוד יותר רע. אלא על האדם לנסות להיות בשמחה, עבור עצמו בלבד. ועליו לנסות להיות בשמחה, מתוך שמחה ולא מתוך האשמה עצמית כלשהי וכיוב. והסיבה שלפעמים כיף לאדם להיות בעצבות, היא בגלל שהוא מרגיש שהוא יכול לבטא את עצמו איך שבא לו. כי מאחר שמקובל לחשוב שאסור להיות בעצבות. זה עצמו מכניס את האדם לעצבות, על כך שהוא לא יכול לבטא את עצמו. ורק משום כך לפעמים בא לאדם להיות בעצבות ולכעוס וכיוב. ועל האדם להבין, שעליו להשתדל להיות בשמחה, עבור עצמו בלבד. ועליו לעשות זאת, לא מתוך מאבק כלשהו, אלא אך ורק מתוך שמחה בלבד. ואם נתבונן עוד בעניין ... מנסה להיות יותר בשמחה, רק בשביל עצמו בלבד. ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי יש עוד דבר שגורם לאדם להיות בעצבות, והוא, שהעצבות מאפשרת לאדם לבטא את המחשבה שלו, שאומרת לו שהוא לא ממש מרוצה ממה שקורה. ובעיקר לבטא את הרצון האמיתי שלו, לכך שהמציאות תהיה אחרת ממה שהיא. ... בהן בצורה רצינית מהשורש שלהן, ועל ידי זה להגיע לשמחה אמיתית ופנימית. ומשום כך, לפעמים האדם בוחר להיות בעצבות, כי הוא רוצה לא להדחיק את הבעיה, אלא להתמודד איתה באמת. והדבר דומה לכך שיש בני אדם, שכאשר הם בתחושה של רוגע ושלווה, הם לא מסוגלים בו זמנית גם להתאמץ ולהתקדם. ...
דיכאון / עצבות - מדוע אנשים חכמים נוטים לדיכאון ולעצבות?
... שמחים בחלקם. ואילו האנשים החכמים, שנחשבים לחכמים, השכל שלהם מפיל אותם לעצבות. והשאלה היא, הכיצד? איך זה יכול להיות שהשכל של האדם יגרום לו להיות בעצבות? הרי שמחה נוצרת כאשר יש הבנה. והשכל אמור ליצור שמחה ולא להפך. אז כיצד זה שאנשים חכמים ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 1 - מלך שמסר את המלוכה לבנו בחייו (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 1 - מלך שמסר את המלוכה לבנו בחייו (ברסלב)
... עם השניה ולכן גם אתה עצמך לא שורשך, אתה עצמך - השורש והביטוי שלו הם אחד, אז ממילא מה שייך להיות בעצבות הרי אתה רוצה את הכל. אתה מהווה את רצונך, ...
אומנות הפיתוי, מה נשים רוצות? לגרום לבחורה לרצות אותך, מה בחורות רוצות? מה נשים אוהבות? לגרום לאישה לאהוב אותך, מה נכון לומר? איך נכון להתנהג? להתחיל עם בחורה, להשיג בחורה, מה בחורה רוצה?
אומנות הפיתוי, מה נשים רוצות? לגרום לבחורה לרצות אותך, מה בחורות רוצות? מה נשים אוהבות? לגרום לאישה לאהוב אותך, מה נכון לומר? איך נכון להתנהג? להתחיל עם בחורה, להשיג בחורה, מה בחורה רוצה?
... מדי ערך אז אם אתה תגיד על עצמך איזה פידבק בחצי הומור אז אתה כאילו גם יצרת לעצמך ערך וגם זה היה בחצי הומור שזה לא ישמע כהתנשאות יותר מדי יש בזה היגיון. ש: ויש בזה יותר היגיון להיות בעצבות ושעמום. אליעד: לא נכון דווקא אם אתה לא תהיה בשעמום היא תגיד אין לך זמן בשבילי אם אתה תהיה כל הזמן שמח כן גם היא רוצה ששעמום שהיא חושבת שהיא יכולה לבנות איתך משפחה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה לחיות באשליה? למה שלא תחייה את המציאות הטובה באמת! חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיות בעצבות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיות בעצבות, איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי מומלץ, מטפל הוליסטי, מאמן אישי לזוגיות בתחום להיות בעצבות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 21_08_2025 השעה 19:49:13 - wesi4