ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה כאב פיזי ✔כאבים, כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן ✔* לחץ כאן, לצפייה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨כאבים, כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

כאבים, כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן.

שאלה: איך הולכים עד הסוף?

אליעד: את תלכי עד הסוף עם מה שנראה לך אמיתי. את לא צריכה להגיע למשהו מוגדר. אם את רוצה להגדיר, אז תגדירי את זה כמשהו שתהיי בטוחה בו במאה אחוז. את צריכה ללכת עד הסוף עם האמת שלך. תביאי את עצמך למצב שלא יהיו לך יותר ספקות, לא משנה על מה.

קחי משהו שאת חושבת שהוא נכון, ותבדקי האם הוא נכון? כי אם יש לך לגביו ספקות, זה אומר שאת לא אמיתית עם עצמך עד הסוף. כי יש משהו בתוכך שעוצר, אולי אני לא צודקת. תהיי נאמנה לעצמך, כאשר את אומרת משהו, באמת תחשבי שהוא נכון.

איך תהיי בטוחה בו עד הסוף? אם את שואלת, האם אני בטוחה? זה סימן שאת עדיין לא בטוחה בו. אם יש עדיין שאלה, האם אני בטוחה? אז עדיין אינך בטוחה. אם היית בטוחה, אז לא הייתה לך שאלה.

ודבר שני, כל דבר שאת יכולה לחשוב על ההפך שלו, זה אומר שאת לא בטוחה בו עד בסוף.

למשל, יש לך כאבי גב, ואת חושבת שזה רע, האם את יכולה לחשוב שאולי זה טוב? כן, זאת אומרת שאת לא בטוחה שזה רע. אז כאשר את אומרת שרע לך בגלל שכואב לך הגב, את למעשה משקרת. אולי הכאב גב טוב?

אם את מרגישה שכאב גב זה דבר רע במיוחד, כאן את נאחזת. תשאלי, למה אני חושבת שכאבי גב זה רע? אני לא אומר שזה רע, ואני לא אומר שזה טוב, את רק צריכה לבדוק, למה אני חושבת שזה רע? האם זה באמת רע, אולי זה טוב, אולי זה הכי טוב, אולי זה גם טוב וגם רע? וכל תשובה שקופצת לך, תשאלי, האם אני בטוחה בזה, אולי זה לא נכון?

זה עובדה שיש לך כאב גב, אבל למה את לא רוצה את הכאב גב? כי את חושבת שזה רע, כי את לא רוצה את הרע הזה. אני חושבת שאם לא יכאב לי הגב יהיה לי טוב, ואם יכאב לי יהיה לי רע - כך אומר ההיגיון האנושי.

אבל אם תצליחי להטיל ספק, שאולי אם יכאב לי הגב זה טוב, ואם לא יכאב לי הגב זה רע? אולי הפוך, אולי שניהם רעים, אולי שניהם טובים, השאלות האלה כאילו מזעזעות את תפיסת הטוב והרע. את בטוחה שזה טוב וזה רע, אבל אולי לא? תשאלי, עד שתביני שאין הבדל. אם המחשבה אומרת לך שזה רע, תשאלי למה זה רע? תסכימי איתה שזה רע, אבל תשאלי למה זה רע? אל תאמיני שזה רע, תשאלי, למה זה רע? לעצמך תגידי שאת רוצה להבין, למה זה רע? מה בדיוק רע? האם הכאב רע? מאיזה סיבה את חושבת שזה רע?

למה זה רע? כי אני לא רוצה את זה. זאת הסיבה. לא רע לך בגלל הכאב גב, אלא בגלל שאת לא רוצה את הכאבי גב. ואיך תביני זאת? בעזרת השאלות, האם זה באמת רע, אולי זה לא רע? יכול להיות שלא יכאב לך הגב ובכל זאת יהיה לך רע.

אז קודם כל את מבינה שרע לך, לא בגלל כאב הגב, אלא בגלל שאת לא רוצה את הכאב גב. ואז השאלה הבאה המתבקשת, ולמה אני לא רוצה את כאב הגב? האם בכלל אני צריכה לרצות את הכאב? האם הרצון שלי בשליטתי?

שאלה: שאלתי את השאלות האלה, והבנתי שאני לא יודעת.

אליעד: עכשיו למשל כואב לך הגב ורע לך, למה? כי את לא רוצה את הכאב, ולמה את לא רוצה את הכאב? את לא יודעת. אבל את יודעת שרע לך לא בגלל הכאב גב. אל תגידי שרע לך בגלל הכאב גב, רע לך כי לא רצית משהו.

ואיך תחיי את זה ביום יום, על ידי שאלות, כאשר רע לך. והשאלות יובילו אותך להבנה שרע לך, רק בגלל שאת לא רוצה את זה, ולא בגלל הכאב עצמו.

שאלה: מה זה עוזר לי?

אליעד: קודם כל שאת מבינה את האמת. וגם את מבינה יותר טוב מה הבעיה.

את לא יודעת למה את לא רוצה, כי את לא מחפשת מספיק למה את לא רוצה. ולמה? כי את שוכחת שזאת הבעיה, את חושבת שהבעיה היא בכאב ולא ברצון. את לא מתעמקת ברצון, בשורש הרצון. כשכואב תשאלי, למה אני לא רוצה את הכאב הזה?

שאלה: איך עושים זאת?

אליעד: על ידי שתשאלי יותר שאלות, ואל תגידי דבר שהוא לא אמת לעצמך. אל תגידי שרע לך בגלל כאב גב, אם לא תגידי את זה, פתאום בתוכך יתגלה כוח שדרכו תוכלי להכנס לתוך השאלה, למה אני רוצה את הרצונות שלי?

וזה יוביל, שהמיקוד שלך לא יהיה חיצוני על הכאב, אלא פנימי, על הרצון, שאת לא רוצה. שהמיקוד שלך יהיה מה קורה בתוכך ולא בחוץ. וכשתבדקי ותגלי שזה לא בגלל הכאב אלא בגלל שאת לא רוצה, ואז יהיה לך כל כך רע מזה שאת לא רוצה, עד כדי כך שתהיה לך אנרגיה לבדוק למה את רוצה את הרצונות שלך. כי את תביני שפה קבור הכלב.

הסיבה שאת לא מוצאת אנרגיה לשאול - למה אני רוצה לשנות את המציאות? ולגלות למה את רוצה? כי את לא מספיק מחפשת, ולמה את לא מספיק מחפשת - למה את רוצה? כי את מפוקסת על הכאבי גב.

וההנחיה היחידה שלי היא, אל תגידי לעצמך דבר שהוא לא אמת. וזה לבד יוביל אותך החוצה.

שאלה: מה אם כמו כאב שיניים, שהוא חזק ביותר, שאי אפשר לשאול כלום?

אליעד: השאלה היא עד כמה אתה מתחזק את זה מסביב, אם ביום יום אתה לא שואל שאלות, אז איך תוכל להתמודד. אם ביום יום אתה תתאמן בלשאול שאלות, אז במקרים קשים יהיה לך קל לשאול שאלות.

אם למשל אתה רואה משחק כדורגל, ומישהו מפריע לך, ואתה חושב שאתה מרגיש רע בגללו, אז אתה משקר את עצמך. אתה מרגיש רע, בגלל שאתה לא רוצה שיפריעו לך. הרעיון הוא שצריך לתרגל.

אני אספר לכם סיפור, יום אחד לבת של רבי נחמן כאבו השיניים, אז הוא אמר לה, תסגרי את הדלת, ותתחילי לרקוד, ואני מבטיח לך שאם תצליחי לרקוד ממש, יעבור לך כאב השיניים. עשתה, ועבר לה הכאב, מי אמר שעבר הכאב? זה הסיפור. אבל העצה היא נכונה.

אם אין לך שכל, אתה אומר, כואב לי. אבל אם היה לך שכל, היית מבין שכואב לך זוהי הזדמנות טובה להינות מהחיים.

רבי נחמן אמר, אני לא רוצה לזלזל בכאבים, אבל אם הייתם יודעים כמה שזה טוב, הייתם רוצים עוד כאבים. אם פעם אחת יהיה לך טוב מכאבים, למעשה זה נותן לך חופשה מכדור הארץ. כי האדם כל כך נאחז בעולם, שהכאבים גורמים לו להתכחש לזה שהוא קיים. כל כך רע לך שאתה אומר זה לא אני בכלל. אפילו אתה לא מצליח לחשוב על עצמך מרוב שזה כואב לך.

האדם סובל, רק בגלל שהוא חושב שיש פיתרון שיכול לשחרר אותו.

שאלה: האדם תמיד מחפש מיפלט.

אליעד: גם שטוב לאדם וגם שרע לו, הוא מחפש מפלט. זה לא קשור באם טוב לו או רע לו.

עכשיו אספר לכם משהו מעניין על גיהנום וגן עדן. מישהו ניסה לאיים עלי, ואמר לי שאם אני יהיה פושע אני אלך לגיהנום. ואמרתי לו, ואם אתה תהיה צדיק, תלך לגן עדן, נכון? אמרתי לו בגן עדן יהיה לך יותר גרוע, למה? כי היום כשרע לך, אתה אומר שאולי יהיה לך טוב כשתגיע לגן עדן, אבל כאשר תהיה בגן עדן ויהיה לך רע, אז מה תעשה? אני שאהיה בגיהנום, אולי תהיה לי תקווה שאגיע לגן עדן, אבל אתה כבר בגן עדן ורע לך, אז יהיה לך יותר רע.

ואז היה עוד טיעון שאומר, כדי שהאדם יסבול בגיהנום, הוא צריך לבקר בגן עדן. אם הוא רק בגיהנום, אז לא רע לו, כדי שיהיה לך רע בגיהנום צריך להוציא אותך לחופשות בגן עדן. וכדי שיהיה לך טוב בגן עדן, צריך לעשות לך סיבובים בגיהנום. אם כל הזמן תהיה בגן עדן אז לא תדע שטוב לך.

אז הוא אמר לי, נכון, אתה תהיה הרבה זמן בגיהנום ואת החופשות תעשה בגן עדן, ואני אהיה הרבה זמן בגן עדן, ואת החופשות אני יעשה בגיהנום. אבל זה לא נכון, אם אתה רצוף בגן עדן עשר שנים, אתה לא יכול ליהנות ממש בגן עדן, כי לא חסר לך הגן עדן. כדי שאתה ממש תהנה בגן עדן, אתה ממש צריך להיות בגיהנום לפני זה.

זאת אומרת שזה שהיה עשר שנים בגיהנום ודקה בגן עדן, הרגיש כל כך טוב, יותר מזה שהיה כל הזמן בגן עדן. וגם להפך. בסופו של דבר זה בכלל לא משנה.

ואם ירצו לקדם אותך בגן עדן, יצטרכו לתת לך רע כל כך גדול, כדי שתוכל להרגיש יותר טוב. ואם אני אהיה בגיהנום וירצו שאני יותר אסבול, יצטרכו לתת לי טוב גדול יותר ואז להפוך אותו לרע.

בקיצור, אין דבר כזה גיהנום וגן עדן, תמיד מה שיש לך אתה רוצה, ואז אתה רוצה משהו אחר, וזה מתהפך.

למשל בא אדם דתי, אומר לך שישלחו אותך לגיהנום, מה תגיד לו, אין בכלל גיהנום וגן עדן. הדתי יגיד זה משוגע, הוא לא קרא את התורה. אני אומר לו, נכון, יש גיהנום ויש גן עדן, אבל אני אספר לך איך המנגנון עובד.

ואז הדתי יגיד, אבל אלוהים הוא כל כך טוב שיכול לתת לי גן עדן בלי להיות בגיהנום. אז אומר לו, אם אתה יכול להרגיש טוב בלי להרגיש רע, אז זה כבר לא הטוב והרע שלנו, כי הטוב שלנו זה רק כאשר לפני זה חסר לך. ואם זה לא הטוב והרע שלנו, אז למה אתה אומר שזה טוב? אתה מתאמץ כל כך הרבה ואתה אפילו לא יודע אם זה טוב.
גורמים איומים משוגע להגדיר למה אני לא רוצה לתרגל רע וטוב משוגעים רצון מציאות איך להרגיש יותר טוב גהינום גהנום גיהנום גן עדן התמודדות התמודדות עם כאב התמודדות עם כאבים כאב כאב גופני כאב נפשי כאב פיזי כאבים כאבים טובים כאבים רעים להתמודד להתמודד עם כאב להתמודד עם כאבים נפש סבל סבל מכאבים
כאב, למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב
כאב, למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב
... למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב מה הקשר בין כאב פיזי לרצון לחיות? כאשר מדובר בכאב פיזי, אחד הגורמים העיקריים לכך שאנשים מונעים ממנו הוא הרצון הבסיסי לחיות ולהימנע ממוות. המוח שלנו מפעיל מנגנון הגנה שמנחה אותנו להימנע ממצבים שעלולים לסכן את חיינו, וכאב פיזי נתפס כאות לכך שמשהו לא בסדר בגוף. תחושת הכאב מלווה בחשש ממות, ולכן המוח שולח את המסר להימנע ממצבים שבהם עלול להיגרם נזק גופני. איך כאב פיזי נתפס כמשמעות של סכנה? כאשר אדם חווה כאב פיזי, המוח לא רק מראה לו שהוא צריך להימנע מהכאב, אלא גם חושש כי ... שנלווית אליו. חוויית הכאב מכילה בתוכה את פחד המוות או את הפחד ממות, דבר שמוביל אותנו לרצות להימנע ממצבים כאלו בכל מחיר. האם אפשר להימנע לחלוטין מכאב פיזי? לא ניתן להימנע לחלוטין מכאב פיזי אם אנחנו רוצים להמשיך ולהתנסות בחוויות החיים. הכאב הוא חלק ... נעימות קשורות לחוויית חיים חיובית ולתחושות של רוגע. מהצד השני, תחושות כאב לא נעימות נתפסות פעמים רבות כקשר למוות או למצב של פגיעה קשה בגוף. הכאב הפיזי יכול להיחשב כתשלום או מחיר שאנחנו משלמים על כך שאנחנו נהנים מחוויות חיוביות ומחיים מלאים. איך להתמודד עם כאב פיזי? ההמלצה להתמודדות עם כאב פיזי היא להבין שהכאב הוא חלק מהתמורה של החיים, חלק מהמחיר שאנחנו ... אין מנוס מהתמודדות עם הכאב כחלק מהחיים עצמם. האם אפשר לחיות בלי כאב? החיים הם משחק של איזון בין תחושות טובות לרעות. לא ניתן להימנע לחלוטין מהכאב הפיזי מבלי לוותר על תחושות חיוביות בחיים. לכן, צריך לקבל את הכאב ... אלא חלק מהתמורה על תחושות חיוביות. בכך, אדם יכול ללמוד לקבל את הכאב ולחיות בצורה מאוזנת, כשהוא בוחר כיצד להתמודד עם תחושות חיוביות ורעות בחייו. כאב פיזי התמודדות עם כאב תחושות נעימות מנגנון הגנה במוח כיצד למנוע כאב פיזי הקשר בין חיים ומוות לכאב טיפול בכאב רגשי מה הסיבה לכך שבן אדם לא רוצה לחוות כאב פיזי? הרצאה זו עוסקת בשאלת הקיום של כאב פיזי ובמנגנוני ההגנה של המוח שמובילים אותנו להימנע מכאב. אחת הסיבות לכך היא שבמוח יש מנגנון הגנה שמנחה אותנו להימנע ממצבים שעלולים לסכן את חיינו. כאב פיזי נתפס כאות לכך שמשהו לא בסדר בגוף, והתחושה הזאת מלווה בהרגשה ... פיזית. כתוצאה מכך, יש לנו פקודה פנימית במוח שאומרת לנו להתרחק מכאב ולהימנע ממנו, כדי לא להיתקל במצבים שמובילים לסיכון או למוות. מהו הקשר בין כאב פיזי למחשבה על מוות? כאשר אדם חווה כאב פיזי, הוא לא רק רוצה להימנע מכאב, אלא גם חושש שמדובר באות לסכנה חמורה. זו הסיבה שהמוח מחפש דרכים להימנע מכאב פיזי, כי הכאב נתפס כסימן למוות או לנזק גופני שיכול להוביל למוות. אם אדם לא מוכן להודות בכך שהוא עשוי למות בגלל כאב פיזי, הוא עשוי להיתקל בסבל גדול. על האדם להבין כי תחושת הכאב יכולה להיות תוצאה של מחיר שהוא משלם עבור הנאה מחיים. במילים אחרות, אם אדם נהנה מהחיים, הוא משלם מחיר, והכאב הוא חלק מהמחיר הזה. האם ניתן להימנע מכאב פיזי באופן מוחלט? לפי הגישה שהוסברה בהרצאה, אין אפשרות להימנע לחלוטין מכאב פיזי אם אנחנו נהנים מהחיים, מכיוון שהכאב הוא חלק מהמחיר של ... למוות הן בדרך כלל לא נעימות. לעיתים, הכאב הוא תוצאה של הרצון לשמוח מהחיים, ולכן יש צורך בהבנה שהמחיר של חוויות נעימות הוא כואב. כיצד להתמודד עם כאב פיזי? כאב פיזי, אף שהוא כואב ומכאיב, יכול להיות מנוצל ... ללמוד לקבל את הכאב כחלק מהתמורה של החיים, ולהיות מוכנים להתמודד גם עם תחושות רעות, כל עוד הידע הזה מאפשר לאדם לבחור את הדרך בה הוא רוצה לחיות. כאב פיזי התמודדות עם כאב תחושות נעימות מנגנון הגנה במוח כיצד למנוע כאב פיזי הקשר בין חיים ומוות לכאב טיפול בכאב רגשי ...
ערנות רוחנית, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, להתמודד עם כאב, ליהנות מהסבל, דריכות, להיות מוכן, להיות דרוך, להיות עירני, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך
ערנות רוחנית, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, להתמודד עם כאב, ליהנות מהסבל, דריכות, להיות מוכן, להיות דרוך, להיות עירני, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך
... רוחנית, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, להתמודד עם כאב, ליהנות מהסבל, דריכות, להיות מוכן, להיות דרוך, להיות עירני, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך מהי ערנות רוחנית וכיצד היא קשורה לכאב פיזי ונפשי? ההרצאה עוסקת בתפיסה של ערנות רוחנית, התמודדות עם כאב פיזי ונפשי, ומודעות עצמית. אליעד כהן מתאר את הדרך בה אדם יכול להתמודד עם כאב ולהיות ערני, מודע לעצמו ולסבלו, תוך חיבור לרוחניות ולהכנה מראש למצבים ... איתו בצורה בריאה ומועילה. איך מתמודדים עם כאב פיזי ונפשי? המרצה מסביר שמודעות עצמית וערנות רוחנית הם כלים מרכזיים להתמודדות עם כאב. הכאב הפיזי , לדעתו, יכול להפוך לעניין של הרגל או סוג של תרגול. כאשר אדם מתרגל להתמודדות עם כאב, הוא יכול להיות מוכן מבחינה מנטלית לשאת אותו, ולהתמודד בצורה ... חמה, תהליך שבו הם לומדים איך להתמודד עם כאב הפיזי שנגרם על ידי חום קיצוני. תהליך זה, שמתחיל בתשישות ובתחושת סבל, הופך בהדרגה ליכולת להכיל את הכאב ולהתמודד איתו בצורה טובה יותר. מהו תהליך הכנה ... המודעות הזו מאפשרת לאדם להיות חזק יותר בפני כאב פיזי ונפשי, ולהתמודד עם אתגרים בצורה יותר נינוחה ומפוקסת. האם ניתן ליהנות מהסבל? אליעד מסביר שברוב המקרים, אנשים לא מחפשים לסבול. אולם, כאשר אדם יכול ... כיצד לפעול מתוך מקום של שליטה. ערנות רוחנית כאב פיזי ונפשי מודעות עצמית איך להתמודד עם כאב ליהנות מהסבל להיות דרוך ומוכן איך להיות מודע לעצמך ...
טוב ורע, סוגים של טוב, סוגים של רע, כאב פיזי, רצון של תינוק, רצון של בעל חיים, סבל מחויב, סבל אפשרי, איך נוצר טוב? איך נוצר רע? לדעת שהכל טוב, להרגיש רק טוב בלי רע
טוב ורע, סוגים של טוב, סוגים של רע, כאב פיזי, רצון של תינוק, רצון של בעל חיים, סבל מחויב, סבל אפשרי, איך נוצר טוב? איך נוצר רע? לדעת שהכל טוב, להרגיש רק טוב בלי רע
... ורע, סוגים של טוב, סוגים של רע, כאב פיזי, רצון של תינוק, רצון של בעל חיים, סבל מחויב, סבל אפשרי, איך נוצר טוב? איך נוצר רע? לדעת שהכל טוב, להרגיש רק טוב בלי רע מה ההבדל בין טוב ורע, ואיך הם נוצרים? אליעד ... אליעד מסביר כי בטבעו, האדם - ובעיקר תינוק או בעל חיים - חווה רק סבל גופני. למשל, תינוק או בעל חיים ירגישו סבל מכאב פיזי, אך לא יסבלו מהרגשת עלבון או בדידות. הסבל הלא פיזי, כמו סבל נפשי או סבל של אובדן כסף, נחשב מבחינה לוגית כסבל דמיוני בלבד, מפני שאין לו השפעה ישירה על הגוף. לדוגמה, אם אדם איבד כסף והוא מרגיש רע, אין שום סיבה הגיונית לסבל, כי אין לו כאב פיזי ישיר מהאירוע הזה. הסבל נוצר רק בגלל דעת או תפיסה שמעניקה משמעות לאירוע. מהו סבל מחויב וסבל אפשרי? אליעד מתאר שני סוגים של סבל: סבל מחויב הוא סבל שנובע ישירות מכאב פיזי אמיתי, כמו כאב של מכה בגוף. כאב זה הוא סבל טבעי ומחויב עבור האדם. סבל אפשרי הוא סבל שנובע מציפיות, מחשבות, אמונות ודמיונות. לדוגמה, להרגיש רע מאיבוד כסף הוא סבל אפשרי, כי זה נובע מדמיון בלבד. אליעד מסביר שחתול או בעל חיים אחר יסבול רק מכאב פיזי ויתעלם לחלוטין מסבל דמיוני כזה. מה קורה כשאדם משתחרר מתפיסת הטוב והרע? אליעד מתאר מצב שבו אדם מגיע להבנה שאין הבדל אמיתי בין טוב לרע. במצב זה האדם אינו חווה סבל או כאב, אפילו אם ישנו כאב פיזי, כי הוא אינו מזדהה איתו באופן מוחלט. לדוגמה, אם אדם מבין לחלוטין שאין הבדל בין לאבד כסף ללמצוא כסף, הוא לא יסבול מאיבוד כסף. ואם הוא מבין שהכל באמת אחד, אז אפילו כאב פיזי לא יהיה לו משמעותי. עם זאת, אליעד מדגיש שאם לא היה קיים בכלל ההבדל בין טוב לרע, גם לא היה יכול האדם לחוות תחושה של טוב. כלומר, על מנת להרגיש תחושת טוב חייב להיות ... הרצונות, אבל אם האדם אכן משתחרר מהרצון להרגיש טוב ומהפחד להרגיש רע, הוא מגיע למצב שבו הוא אינו סובל גם כשהוא חווה כאב פיזי או סיטואציה שלילית. האדם, במקרה כזה, אינו תלוי יותר בנסיבות חיצוניות כדי להרגיש טוב. הוא מדגיש שהשתחררות כזו היא נדירה ומורכבת, כי רוב האנשים אינם מסוגלים באמת ...
האם כאב זה רע? למה כאב יוצר תחושה רעה? האם בן אדם חייב לא לרצות להרגיש כאב? האם אפשר לרצות להרגיש כאב פיזי? האם יש רצונות מולדים? למה תינוק לא רוצה להרגיש כאב? רצונות של תינוק, רצונות פיזיים, צרכים פיזיים של הגוף
האם כאב זה רע? למה כאב יוצר תחושה רעה? האם בן אדם חייב לא לרצות להרגיש כאב? האם אפשר לרצות להרגיש כאב פיזי? האם יש רצונות מולדים? למה תינוק לא רוצה להרגיש כאב? רצונות של תינוק, רצונות פיזיים, צרכים פיזיים של הגוף
... כאב זה רע? למה כאב יוצר תחושה רעה? האם בן אדם חייב לא לרצות להרגיש כאב? האם אפשר לרצות להרגיש כאב פיזי? האם יש רצונות מולדים? למה תינוק לא רוצה להרגיש כאב? רצונות של תינוק, רצונות פיזיים, צרכים פיזיים של הגוף האם כאב הוא רע באופן ... הוא אינו רוצה את התחושה, בעוד האחר עשוי להיות אדיש אליה או אפילו ליהנות ממנה מסיבות מסוימות. האם אפשר לרצות כאב פיזי באופן אמיתי? אליעד כהן מדגיש שאנשים שלכאורה רוצים כאב, אינם באמת רוצים את הכאב עצמו, אלא משהו שהכאב מביא להם. למשל, אדם דתי שמכאיב לעצמו ביום כיפור אינו רוצה את הכאב, אלא את התוצאה הרוחנית שהכאב מביא איתו. גם אדם שאוהב תחושה של כאב פיזי בדרך כלל אוהב משהו שהכאב מאפשר לו לחוות, ולא את התחושה עצמה. אם מישהו באמת ירצה את תחושת הכאב עצמה, זה נדיר מאוד, אך גם אם כן, ... אבל זה עדיין לא הופך את הכאב למנגנון שתוכנן מראש. פשוט אלו שלא הרגישו כאב לא שרדו, ולכן לא קיימים. האם תחושת כאב פיזי היא הכרחית לחיים? אליעד כהן מציין שבאופן מעשי האדם מוכוון להימנע מכאב, וזה מוביל את רוב הפעולות שלו בחיים. אדם אוכל, עובד, ... מדוע תחושות מסוימות, כמו כאב, נתפסות כרעות. האם כאב הוא רע? למה אנשים לא רוצים להרגיש כאב? האם ניתן לרצות כאב פיזי? האם רצונות מולדים הם מחויבים? למה כאב נתפס כתחושה שלילית? האם תחושת אני היא מולדת? למה קיימת תחושת כאב בגוף? ...
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
... נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה ... גישה שיכול לעזור לו להתמודד עם טראומות או רגשות קשים. התמודדות עם פגיעות פיזיות לעומת פגיעות נפשיות ישנה גישה שמציעה גם כי כאב פיזי יכול להימנע או לפחות להקל על ידי שליטה נפשית. אדם שסובל מפציעה פיזית חמורה עשוי למצוא דרכים לנטרל את הכאב הפיזי ולהמשיך לתפקד בחייו, בעוד שמי שסובל מנזק נפשי עלול לחוות תחושת אובדן מוחלט של ... יותר כי היא כופה על האדם מציאות שאין לו שליטה עליה, בעוד שהפגיעה הנפשית ניתנת לשליטה במידה רבה על ידי שינוי החשיבה והתודעה. כאב פיזי לעומת כאב נפשי איך להתמודד עם טראומות בחירה חופשית והשפעתה על הרגשות איך לשלוט ... עם פגיעות נפשיות באמצעות שינוי הגישה והחשיבה. התמודדות עם פגיעות פיזיות לעומת פגיעות נפשיות ישנן גישות שמדברות על כך שגם כאב פיזי ניתן לנטרל על ידי תרגול מנטלי מסוים, מה שמוכיח כי שליטה נפשית מסייעת גם בהתמודדות ... שהיא כופה על הקורבן מציאות שאין לו שליטה עליה, בעוד שפגיעה נפשית היא אמנם קשה אך ניתנת לשליטה על ידי שינוי החשיבה והתודעה. כאב פיזי לעומת כאב נפשי איך להתמודד עם טראומות בחירה חופשית והשפעתה על הרגשות איך לשלוט ...
התאמה בין חוויה להבנה, התמודדות עם כאב פיזי, הוכחה של מורה רוחני, דוגמה אישית של מורה רוחני, פחד מחושך, התמודדות עם פחדים, להבין את המציאות, לימודי מודעות, התפתחות עצמית, התפתחות אישית
התאמה בין חוויה להבנה, התמודדות עם כאב פיזי, הוכחה של מורה רוחני, דוגמה אישית של מורה רוחני, פחד מחושך, התמודדות עם פחדים, להבין את המציאות, לימודי מודעות, התפתחות עצמית, התפתחות אישית
... בין חוויה להבנה, התמודדות עם כאב פיזי, הוכחה של מורה רוחני, דוגמה אישית של מורה רוחני, פחד מחושך, התמודדות עם פחדים, להבין את ... תוכל להחליט באופן מודע אם להמשיך להאמין להן או לא. כשההבנה הזו שלמה, אתה משתחרר מהפחד באופן מוחלט. איך להרחיב את יכולת ההתמודדות לכאב פיזי ממשי? אליעד מדבר גם על התמודדות עם כאב פיזי. הוא מסביר שכדי להגיע ליכולת להתמודד אפילו עם כאבים פיזיים חזקים, צריך קודם כל להתאמן על ההתמודדות עם כאבים נפשיים או רגשיים קלים יותר. למשל, אם מישהו מקלל אותך ברחוב וזה מפריע לך, ברור שכאב פיזי יהיה קשה יותר להתמודדות. אבל אם תלמד להגיע למצב שבו לא אכפת לך שמקללים אותך, אז יהיה לך יותר קל להתמודד גם עם כאבים פיזיים, משום שהשריר הפנימי של ההתמודדות יהיה חזק יותר. הוא מוסיף שכאב פיזי הוא מוגבל, משום שיש גבול לכמות הכאב שאדם יכול לחוות ברגע נתון, בעוד שכאב נפשי יכול ... לכן לדעתו, דווקא התמודדות עם כאב נפשי היא תהליך עמוק יותר. האם אפשר להגיע למצב שבו לא כואב פיזית? לפי אליעד, אפשר להגיע למצב שבו גם כאב פיזי לא מורגש, או לפחות לא מפריע. הוא מסביר שזה קורה כשאתה מבין באופן מוחלט שאין שום דבר ... יסודית בעצמך ובמציאות עד להגעה להבנה העמוקה ביותר האפשרית של האמת. איך להתמודד עם פחדים? חקירה פנימית להכרה עצמית התמודדות עם כאב פיזי איך להתעלות מעל הגוף? איך לחבר בין הפכים? למה יש רצון במציאות? ...
גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים
גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים
... רבי נחמן מברסלב, אלוהים האם יש הבדל בין כאב פיזי לכאב נפשי? לפי אליעד כהן, ההבחנה בין כאב נפשי לכאב גופני היא מלאכותית ואינה משקפת את המציאות האמיתית. הוא מסביר ... ואדם שמציל מישהו בשריפה מסוגל להתעלם מהכאב הפיזי בזכות הרצון החזק להציל חיים. הדוגמאות הללו מוכיחות כי הכאב אינו מוחלט, אלא תלוי ברצון ובתודעה של האדם. מה רבי ... לסיכום, לפי אליעד כהן אין הבדל אמיתי בין כאב פיזי לכאב נפשי, כי מקור הכאב הוא תמיד חוסר התאמה בין הרצון למציאות. אם האדם יבין שהוא עצמו הוא הכוח היוצר את ... לסבל ויחווה שלמות מוחלטת. איך להתמודד עם כאב פיזי? כיצד להפוך כאב נפשי לאושר? מהי חוויית האחדות? איך להשתחרר מהסבל לפי רבי נחמן מברסלב? איך להבין שהכל אחד? האם ... אליעד כהן, הנושא של הפרדה בין כאב נפשי לכאב פיזי הוא סוגיה נפוצה שמטרידה אנשים רבים. נקודת המוצא שלו היא שאין באמת הפרדה בין גוף לנפש. אליעד מסביר שלמרות שהחוויה שלנו היא שכאב פיזי הוא ממשי, וכאב נפשי הוא דבר אחר, ברגע שמתבוננים פנימה לעומק, מגיעים להבנה שהכאב הוא תמיד ביטוי של דבר אחד: חוסר ... בתפיסת המציאות של האדם. האם כולם חווים כאב פיזי באותו אופן? אליעד כהן מסביר שגם כאב פיזי, שנתפס אצל רוב האנשים כדבר אובייקטיבי, הוא לא באמת מוחלט. הוא מדגים זאת בכמה דוגמאות: אדם שקורא ספר ולא שם לב ... בגלל האהבה העמוקה לילד, שמנטרלת את תחושת הכאב הפיזי. אדם שבזמן שריפה מרים דלת כבדה ללא תחושת כאב בזכות רצונו העז להציל מישהו. המכנה המשותף לדוגמאות אלו הוא שהחוויה ... שלו באותו הרגע. כשהרצון מספיק חזק, הכאב הפיזי מפסיק להפריע. מדוע הכאב תלוי ברצון האדם? אליעד כהן טוען שהסיבה המרכזית לכאב היא לא החוויה הפיזית עצמה, אלא ... לסיכום, אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם כאב פיזי ונפשי תלויה אך ורק ברמת התודעה וההבנה של האדם. האדם שיכול להבין ולהזדהות עם הכוח שמניע את הכל, חווה את המציאות ... - שלמות של חוויית האלוהים. איך להתמודד עם כאב פיזי? כיצד להפוך כאב נפשי לאושר? מהי חוויית האחדות? איך להשתחרר מהסבל לפי רבי נחמן מברסלב? איך להבין שהכל אחד? האם ... משותף שדרכו הם מחוברים. לדוגמה, אם נגיד שכאב פיזי הוא בעיה מסוג אחד וכאב מנטלי הוא בעיה מסוג אחר, בסופו של דבר, אם נעמיק וניכנס פנימה, נגיע לאותה נקודה. אז קודם ... אחד יש ביטוי שונה של הנאה. אבל כשכואב לך כאב פיזי, אתה לא צריך ללכת אחורה, כולם מרגישים אותו הדבר. אליעד: זה לא נכון. שאלה: איך זה לא נכון? אליעד: למשל, תיקחי את ... נכנסים לעומק, מבינים שאין באמת הבדל בין כאב פיזי לכאב מנטלי, כי שניהם מבוססים על חוסר התאמה בין הרצון שלך לבין המציאות. ואם תביני מי את באמת, תחווי שכל מה שאת ... מכנה משותף לכל הדברים. בואי נגיד לדוגמה שכאב פיזי זה בעיה מסוג אחד וכאב מנטלי מסוג אחר, בסופו של דבר אם נכנס פנימה אנחנו נגיע לנקודה אחת. זה דבר אחד. לכן כעיקרון ... נהנה מספרים והשני מאוכל, אבל כשכואב לך כאב פיזי, אתה לא צריך ללכת אחורה, כולם, כל האנושות באשר היא, חוץ מהחרדים והמזוכיזם. אליעד אבל זה לא רק הם, אני אתן לך ... לא עם הכאב. שאלה אני בכוונה מדברת על כאב פיזי, שמדובר בכאב אף אחד לא רוצה אותו. אליעד זה לא נכון, למשל תיקחי את היוגים בהודו, זה שזה לא מקובל זה לא אומר שזה ... רע לך. זה הרעיון, מצד האמת אין הבדל בין כאב פיזי לכאב מנטלי. אני רוצה להסביר משהו, לאן מוביל התהליך של השאלה למה, למשל אדם כואב לו הראש, ואני אומר לו אם תשאל ... לא שמה בחוויה אליעד כל מה שטענתי בסיכום, הכאב הפיזי הוא לא בעיה בכאב הפיסי הוא בגלל חוסר התאמה בין הרצון שלך לבין המציאות. ואם היית בהבנה אמיתית מי את, ומה את, ומה ...
כאבים, כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן
כאבים, כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן
... כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן איך מתמודדים עם כאב גופני ונפשי עד הסוף? כאשר אדם ...
סבל וייסורים, שחרור מסבל, דרך להשתחרר מהסבל, מהו הסבל האנושי, מהי הנאה, איך לא לסבול, הפסקת הסבל האנושי, התמודדות עם כאב, סבל קיומי, שחרור מהסבל
סבל וייסורים, שחרור מסבל, דרך להשתחרר מהסבל, מהו הסבל האנושי, מהי הנאה, איך לא לסבול, הפסקת הסבל האנושי, התמודדות עם כאב, סבל קיומי, שחרור מהסבל
... לאדם כואבת הרגל, יש את האדם, את כאב הרגל ואת ההתנגדות לכאב. רק כאשר שלושת אלה מתחברים, נוצר הסבל. האם כאב פיזי מחייב סבל? אליעד מסביר שכאב פיזי לא מחייב סבל. הוא נותן דוגמה של אדם ... למרות שמבחינה פיזית הגוף חש את הכאב. לעומת זאת, אם האדם רק מדמיין שכואב לו, הוא יכול לסבול אפילו ללא כאב פיזי ממשי. כלומר, הסבל קשור תמיד לידיעה ולהתנגדות למציאות, ולא לכאב הפיזי עצמו. כיצד ניתן להפסיק לסבול? אליעד ... הוא תוצר של ודאות מוחלטת בשלושת המרכיבים הללו, ולכן ספק אמיתי ועמוק יעלים את הסבל. לדוגמה, כשאדם חווה כאב פיזי, עליו לשאול: האם אני בטוח שאני קיים ... משהו, אך הוא אינו מתנגד לכאב, כלומר, הוא מקבל את המציאות כפי שהיא, הוא לא יסבול. לעומת זאת, גם אם אין כאב פיזי, אך קיימת התנגדות נפשית למציאות, ... הוא נותן דוגמה של השפלה או תחושת חוסר אונים, שהן תחושות לא נעימות שהאדם חווה באופן פנימי, ולא בגלל כאב פיזי. הסבל הפסיכולוגי נובע בדיוק מאותם ...
חרדות ופחדים, פסיכולוגים נמצאים בחרדות, טיפול בחרדות, לא להיות בחרדה מהחרדה, לא לפחד מהפחד, כאבים
חרדות ופחדים, פסיכולוגים נמצאים בחרדות, טיפול בחרדות, לא להיות בחרדה מהחרדה, לא לפחד מהפחד, כאבים
... בדיוק כמו שאדם נהנה מסרט אימה או מתקן מפחיד בלונה פארק, הוא יכול ללמוד ליהנות גם מתחושת החרדה עצמה. חרדה היא סוג של כאב נפשי, וכאב נפשי קשה הרבה יותר מכאב פיזי , אבל זה רק משום שאין לאדם משמעות או אידיאל שממלא אותו. לדוגמה, אדם שנמצא תחת עינויים פיזיים קשים יכול לא לסבול אם יש לו תחושת מטרה חזקה. לעומת זאת, אדם שחווה חיים ללא משמעות יסבול מאוד גם ללא שום כאב פיזי. לכן, כשאדם לומד ליהנות מהחרדה כמו שהוא נהנה מכל חוויה חיובית אחרת, הוא משתחרר ממנה לחלוטין. מה הפתרון הסופי לחרדות ולפחדים? בסופו של דבר, הפתרון ... את החרדה כחלק מחוויית החיים וליהנות ממנה כמו שהוא נהנה מהתרגשות, שמחה או חוויות עוצמתיות אחרות, הוא יוכל להפוך אותה לחלק מהחוויה החיובית שלו. מה הקשר בין כאב פיזי ונפשי לחרדה? חרדה היא סוג של כאב נפשי, וכאב נפשי קשה יותר מכאב פיזי. לדוגמה, אדם שמאמין במשהו או חש תחושת מטרה גדולה יכול לסבול מכאב פיזי קשה ועדיין לא לחוות סבל נפשי. לעומת זאת, אדם שאין לו תחושת משמעות או תקווה, יחווה סבל נפשי קשה גם ללא כאב פיזי. לכן, הדרך להתמודד עם חרדה היא לא רק להסיח את הדעת, אלא לשנות את הגישה כלפי עצם החוויה. מה הפתרון הסופי לחרדה? בסופו של דבר, הסבל נובע מכך שהאדם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כאבים, כאב גופני, כאב פיזי, כאב נפשי, התמודדות עם כאב, סבל מכאבים, כאבים טובים, כאבים רעים, גיהנום = גן עדן
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: כאב פיזי, האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: כאב פיזי, איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג מומלץ, מאמן אישי קריירה, מאמן אישי לימודים בתחום כאב פיזי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1836 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 16:07:46 - wesi4