ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרגשה של התנגדות ✔כיצד קבלה עצמית תקדם אותך? כיצד תייעץ לעצמך בצורה אובייקטיבית? ✔ביקורת / קבלה עצמית / אובייקטיביות. מי שיתבונן יראה, כי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 כיצד קבלה עצמית תקדם אותך? כיצד תייעץ לעצמך בצורה אובייקטיבית?
ביקורת / קבלה עצמית / אובייקטיביות. מי שיתבונן יראה, כי לבן אדם קל הרבה יותר לייעץ בצורה טובה לאנשים אחרים, מאשר לתת עצה לעצמו. גם ביקורת, קל הרבה יותר להעביר על אדם אחר מאשר על עצמך. ולכאורה הדבר היה אמור להיות הפוך. כי הרי האינטרס שלך כאדם הוא קודם כל עבור עצמך, הרי ההצלחה שלך אמורה להיות חשובה לך יותר מהצלחתו של כל אדם אחר. ולכן על פניו, המצב היה אמור להיות הפוך, את העצות הטובות ביותר הינו אמורים לתת לעצמנו, וגם את הביקורת הטובה והמדויקת ביותר היינו אמורים להיות מסוגלים להעביר על עצמנו. אך בפועל הדברים אינם כאלו.

ונשאלת השאלה, מדוע קל יותר לייעץ לאחרים ולהעביר ביקורת על אחרים? וגם, מה יכול האדם לעשות כדי לאפשר לעצמו לייעץ לעצמו ולהעביר על עצמו ביקורת בצורה טובה לא פחות מאשר הוא עושה את זה כלפי אנשים אחרים?

התשובה על כך היא, כי "אָדָם קָרוֹב אֵצֶל עַצְמוֹ" ואדם משוחד בשביל עצמו. כאשר אנו באים לייעץ לעצמנו או להעביר ביקורת על עצמנו, אנחנו בעצם משוחדים, בדיוק כמו שופט בבית משפט שמקבל שוחד מאחד הצדדים, שכנראה שהוא יטה את הכף לטובת נותן השוחד. כאשר האדם רק חושב להעביר ביקורת על עצמו ולבדוק מה עליו לעשות וכולי, המוח של האדם חושב ממש במהירות על כל ההשלכות של כל אחת מהמסקנות שאליהן יגיע האדם בעקבות הביקורת.

לאחר מכן המוח משדר את התוצאות והמסקנות שיהיו מהביקורת ואת וההשלכות של כל מסקנה לתת המודע של האדם. ואז התת מודע של האדם עושה את שיקולי הנוחות של האדם. כגון, מה נוח לעשות יותר ומה נוח לעשות פחות. איזו מסקנה נוחה יותר לשמיעה וכולי. ואז התת מודע של האדם גורם למודע שלו להיות משוחד ולבחור בפתרון מסוים שהוא לא בהכרח הטוב ביותר עבור האדם, אלא דווקא בזה שהוא נוח יותר לשמיעה כרגע עבור האדם.

לעומת זאת כאשר האדם מייעץ לאדם אחר, כאשר אדם מעביר ביקורת על אדם אחר, האדם עצמו שמייעץ לא נאלץ להתמודד עם כל הרגשות האפשריים של אותו אדם בעקבות הביקורת שמועברת עליו. מצב הרוח של זה שמעביר את הביקורת לא יושפע מכך שאותו אדם אחר יבין שהוא צריך ויכול להשתפר, האדם היועץ אינו נכנס עם עצמו לאותם הקונפליקטים (הרגשיים בעיקר) שאותם יחווה זה ששמע את הביקורת.

ובעצם ניתן לקרוא ילד בשמו, כאשר מעבירים ביקורת על אדם אחר שאין לך שום קשר אליו בשום צורה, הביקורת תמיד תהיה יותר אובייקטיבית, מאשר אילו היית מעביר ביקורת ומביע דעה על עצמך, או על אדם אחר הקרוב אליך. כי גם כאשר אתה מביע דעה על מישהו שקרוב אליך, גם אז עדיין אתה "משוחד", כי גם אז יש לך נגיעות אישיות וגם אז דעתך לא בהכרח אובייקטיבית. ולכן קל הרבה יותר לייעץ לאדם אחר מאשר לעצמך.

כאשר אדם מייעץ לעצמו, לפעמים מחמת חוסר ידיעה של מה הכי טוב לעשות, נדמה לאדם שהעצה הטובה ביותר שהוא יודע עליה כרגע, היא לא הכי נוחה לביצוע עבורו כרגע. הביקורת הנכונה יכולה לגרום לאדם להסיק שעליו להפסיק לעשות דבר מסוים שהוא מאוד רוצה להמשיך לעשות אותו. הביקורת (במידה והיא נעשית בצורה לא נכונה) יכולה לגרום לאדם להרגיש עם עצמו פחות טוב וכולי. הביקורת האובייקטיבית (במידה והיא מועברת בצורה לא נכונה כנ"ל) עלולה לגרום לאדם לא לאהוב ולא לקבל את עצמו כפי שהוא.

במאמר מוסגר נוסיף רק, כי באמת, העצה הטובה ביותר שקיימת היא גם זו הנוחה ביותר לביצוע. רק שהאדם לא תמיד יודע מה היא העצה הטובה ביותר. והעצה הטובה ביותר שהוא יודע, היא לא תמיד הכי נוחה לביצוע כנ"ל. אך באמת, העצה הטובה ביותר שקיימת עבור האדם, היא גם הנוחה ביותר לביצוע, הרבה יותר מאשר להמשיך לעשות את הטעות.

ואז מה קורה?

כאשר התת מודע של האדם לא בטוח שהוא יכול לעמוד בביקורת ולבצע אותה, הוא משדר למוח של האדם בקשת התנגדות לביקורת. וזאת משום שהוא מעדיף להשאיר את המצב כפי שהוא מאשר להתמודד עם הביקורת. וזה נובע מכך שהביקורת והשלכותיה אינן נוחות לאדם. ובפרט אם האדם לא יודע שהוא יכול לעמוד בביקורת ולבצע אותה.

לדוגמה: המוח שלך כאדם יכול לייעץ למישהו אחר בצורה מאוד פשוטה שעליו להפסיק לעשן או להתחיל לשמור על תזונה נכונה. זה לא ממש מסובך לעשות 1 + 1 ולהגיע למסקנה הנכונה עבור אדם אחר שלא כדאי לעשן ושצריך לשמור על תזונה נכונה. אבל ברגע שהאדם מנסה לייעץ את זה לעצמו, אז הוא לא תמיד מאמין שהוא אכן יצליח לשנות את ההרגלים שלו. וזה בעצם גורר את זה שהאדם מעדיף לומר שמה שהוא עושה זה טוב. וכל זה למה? בגלל ההשלכות של הביקורת של האדם על עצמו.

ומי שמתבונן בעניין, מבין מיד שזו בעיה רצינית! חוסר היכולת של האדם להעביר על עצמו ביקורת בצורה אובייקטיבית היא דבר שחשוב מאוד לטפל בו. כי על מנת שתוכל להתקדם בחיים אתה חייב לדעת להעביר על עצמך ביקורת אובייקטיבית ללא נגיעות אישיות. אם אתה לא תדע לומר לעצמך את האמת, מי יאמר לך אותה? הרי רק אתה מכיר את עצמך הכי טוב. כל שינוי שתעשה בחיים חייב לבוא ממך, חייב להתחיל בהכרה שלך בכך שאתה צריך לעשות שינוי.

האדם חייב לדעת לא לשקר לפחות לא לעצמו. אם האדם משקר לעצמו חייו ימשיכו להיות פחות טובים ואולי אפילו גרועים יותר בגלל עצות גרועות שהאדם מרמה את עצמו ומייעץ לעצמו בצורה מוטעית בגלל הנגיעות האישיות שלו. עליך למצוא דרך שבה תוכל לייעץ לעצמך את העצות הנכונות בלי להיות מושפע מההשלכות שלהן על חייך. שתוכל לראות את הדרך הנכונה והטובה ביותר לשפר את חייך, בדיוק כפי שאתה יכול לראות ביחס לאדם אחר בצורה אובייקטיבית כנ"ל. אז מה עושים?

לכן, כאשר אתה מתלבט במשהו לגבי עצמך, עליך להלביש את אותה הדילמה על מישהו אחר. ברגע שאתה נמצא בסיטואציה לא פשוטה בחייך ואתה רוצה לדעת מה הטוב והנכון ביותר לעשות על פי שיקול דעתך, עליך לדמיין מישהו אחר במצב זהה לשלך ולחשוב מה לדעתך הוא אמור לעשות. תנסה לחשוב על הבעיה שלך כעל בעיה של אדם אחר. נסה לחשוב על אדם אחר שיש לו את הרצונות והמצב שלך, נסה לייעץ בצורה הטובה ביותר לאותו אדם אחר. את התשובה כמובן תיקח לעצמך.

דבר זה נכון כמובן גם כאשר אתה עוזר למישהו אחר וכאשר אתה מנסה להעביר ביקורת בונה על מישהו אחר.

כאשר אתה דן בבעיה שלו איתו, נסה לדון איתו בבעיה שלו בגוף שלישי ולא בגוף שני. לדוגמה במקום לומר לו "בא נחשוב מה כדאי לך לעשות", אמור לו "בא נחשוב מה כדאי לאדם במצבך לעשות". על ידי זה, אתה גורם לו להסתכל על עצמו בצורה יותר אובייקטיבית. אם אתה רואה שמישהו מתקשה לקבל ביקורת, באפשרותך להשתמש במשפטים כגון "בא נחשוב לרגע מה היה כדאי לאדם אחר במצבך לעשות" או "בא נדמיין מישהו אחר במצבך, מה לדעתך כדאי לו לעשות" וכיו"ב.

דהיינו תשתמש במילים שיגרמו לילדך / למטופל שלך להתבונן על עצמו מבחוץ ולא רק מבפנים.

נסה לגרום לילדך / חברך / בן זוגך וכולי, להתייחס לעצמם בגוף שלישי. על ידי זה אתה גורם לאדם להסתכל על עצמו בצורה אובייקטיבית יותר ועל ידי זה הוא יוכל להגיע למסקנות טובות יותר לגבי עצמו. וכמובן שכחלק מהטיפול עצמו כדאי שתשריש בנועץ (זה שאתה מייעץ לו) את הרעיון הנ"ל, שבכל פעם שיש לו בעיה ודילמה, שינסה להשליך את הבעיה על מישהו אחר וינסה למצוא עצה בצורה אובייקטיבית. ושרק לאחר מכן יבדוק איך זה מתייחס אליו.

אבל דע, כי המפתח ליכולת שלך להעביר על עצמך את הביקורת הנכונה ביותר, טמון ביכולת שלך לקבל את עצמך איך שאתה לצד היכולת שלך להמשיך לרצות להשתפר. ככל שתדע יותר לקבל את עצמך ולאהוב את עצמך AS IS ואיך שאתה ללא שום שינוי, ככל שתהיה מסוגל יותר לקבל את עצמך עם כל ה"חסרונות" היחסיים שלך, ככל שתוכל יותר לאהוב את עצמך איך שאתה, כך גם תוכל יותר לייעץ לעצמך בצורה אובייקטיבית יותר עצות נכונות וטובות יותר, בדיוק באותה האובייקטיביות שאתה יכול לבקר אדם זר.

נכון, על פניו זה אולי נשמע מוזר קצת, כי מצד אחד אתה מקבל את עצמך איך שאתה, אתה אוהב ומקבל את עצמך בכל מצב בצורה המושלמת והמלאה ביותר, אתה מקבל את עצמך עם כל ה"חסרונות" היחסיים שלך, אבל מצד שני אתה מעביר על עצמך את הביקורת הנוקבת והאמיתית ביותר. ואז נשאלת השאלה, אם אני אוהב את עצמי איך שאני, מדוע שארצה להתקדם (ראה כאן) וכולי?!

התשובה לכך היא, כי ביקורת תמיד חייבת להיות בונה בלבד ומתוך אהבה בלבד. כל התקדמות ושיפור בחיים אמורים לבוא ממקום חיובי עם אנרגיה חיובית. כל הצלחה בחיים וכל שינוי אמור לבוא ממקום טוב של אהבה עצמית, ממקום של רצון לשפר את החיים ולעשות אותם לטובים יותר. בשום פנים ואופן ביקורת לא אמורה לבוא ממקום תוקפני, שלילי, ממקום של רוע, ממקום של חסרונות או ממקום שאינו חיובי. (וחוסר הבנה של הנושא הזה גורמת לאדם להכשיל את עצמו / ילדיו / משפחתו וכולי).

בגלל שכל כך קשה לאדם להשתנות ולהשתפר, בגלל שכל כך קשה לאדם להיות אובייקטיבי עם עצמו, דווקא בגלל שזה כל כך קשה, לכן כדי שזה יצליח זה חייב לבוא ממקום חיובי בלבד, דהיינו ממקום שאומר אני מקבל את עצמי בכל מצב, ממקום שגם אם אחשוב שנכשלתי וגם אם אטעה בדרך אני אמשיך קדימה. שגם אם במהלך ההתקדמות קדימה אני אגלה עוד הרבה דברים שטעונים שיפור, אני לא ארגיש פחותטוב, שגם אם במהלך הדרך אני אגלה שיש דרך אחרת טובה יותר ושכדאי לי לעשות שינויים נוספים, גם אז אני אקבל את עצמי איך שאני ואמשיך קדימה לטוב יותר.

ככל שתדע יותר לקבל את עצמך איך שאתה ולאהוב את עצמך בכל מחיר ומצב, כך גם תוכל לבוא ממקום חיובי ולהעביר ביקורת בונה על עצמך, כך גם תוכל להיות אובייקטיבי עם עצמך ולייעץ לעצמך בדיוק כמו שאתה מייעץ לאדם אחר. מאחר שאתה אוהב את עצמך בכל מקרה יהיו ההשלכות אשר יהיו, לכן אין לך בעיה להעביר על עצמך ביקורת אובייקטיבית. ככל שתלמד את עצמך לומר לעצמך את האמת תהיה אשר תהיה, גם כאשר אתה חושב שאין שום סיכוי שאתה יכול לבצע אותה, כך גם תוכל להביא אל המודע שלך את הדרך הנכונה ואז אולי גם תצליח לבצע אותה מתי שהוא.

בנוסף, ברגע שאדם חושב שהוא חייב לעשות משהו, שינוי (במקום שיפור) כל שהוא, אינסטינקטיבית ואוטומטית הוא מפתח רגשות של התנגדות. כי אותו שינוי דורש ממנו להזיע, לשנות את עצמו וכביכול שולל את חירותו. אדם לא אוהב לקבל ביקורת, אדם אוהב שמפרגנים לו, אנשים רוצים אהבה. לכן ככל שתוכל לאהוב את עצמך בכל מקרה, כך תוכל גם לדעת לקבל ביקורת בצורה חיובית, כך גם תוכל בעצם לדעת לבקר את עצמך טוב יותר ולהתקדם מהר יותר למקומות טובים יותר.

לקריאה נוספת:

* איזו ביקורת נובעת מחשיבה חיובית? ואיזו ביקורת הרסנית?

* קבלה עצמית. אם אני אקבל את עצמי למה בעצם שאני אשתפר?

בחן את עצמך: מהם ההבדלים שבין ביקורת חיובית לביקורת שלילית? כיצד תצליח להעביר על עצמך ביקורת בצורה אובייקטיבית? כיצד זה שתאהב את עצמך, ישפר את יכולת הביקורת העצמית שלך? למה קשה לאנשים לייעץ לעצמם וקל יותר לייעץ לאחרים? איך האדם משחד את עצמו? כיצד שיקולי נוחות משפיעים על יכולת השיפוט שלנו? כיצד התת מודע שלנו מתערב ביכולת השיפוט שלנו? למה קשה לאדם לייעץ לעצמו בצורה אובייקטיבית ומה הפתרון לכך? למה זה קריטי שנוכל להעביר על עצמנו ביקורת אובייקטיבית? למה זה קריטי שנאהב את עצמנו כדי שנתקדם בחיים? כיצד אמורים להעביר ביקורת? מהן ההשלכות של ביקורת בונה ושל ביקורת שלילית?


ציטוטים: רבי נחמן מברסלב

"קַל יוֹתֵר [לו לאדם] לִתֵּן [לתת] עֵצָה לְ [אדם] אַחֵר, מִלְּעַצְמוֹ [מאשר לתת עצה לעצמו]. כִּי כְּשֶׁהָאָדָם בְּעַצְמוֹ צָרִיךְ לְעֵצָה, קָשֶׁה לוֹ מְאד [לתת לעצמו עצה]. כִּי בִּתְחִלָּה [האדם] חוֹשֵׁב מַחֲשָׁבוֹת וְיֵשׁ לוֹ כַּמָּה סְבָרוֹת [דעות / מחשבות] וְהוֹכָחוֹת שֶׁצָּרִיךְ לַעֲשׂוֹת וּלְהִתְנַהֵג כָּךְ [בצורה כלשהי]. וְאַחַר כָּךְ כְּשֶׁנִּגְמָר בְּדַעְתּוֹ [כאשר האדם סגור על] דֶּרֶךְ זֶה, בְּתוֹךְ כָּךְ חוֹזֵר וְעוֹלֶה בְּמַחֲשַׁבְתּוֹ סְבָרָא אַחֶרֶת וּבָזֶה חוֹזֵר וְסוֹתֵר כָּל דֶּרֶךְ הָעֵצָה וְהַהַנְהָגָה רִאשׁוֹנָה שֶׁהָיָה בְּדַעְתּוֹ, וְיֵשׁ לוֹ הוֹכָחוֹת וּסְבָרוֹת רַבּוֹת לְהֵפֶךְ מַמָּשׁ... "

ביקורת בונה מעוררת ריח טוב בשומע, וביקורת שלילית מעוררת ריח רע

"לָאו כָּל אָדָם רָאוּי לְהוֹכִיחַ... כִּי כְּשֶׁהַמּוֹכִיחַ אֵינוֹ רָאוּי לְהוֹכִיחַ, אֲזַי לא דַּי שֶׁאֵינוֹ מוֹעִיל בְּתוֹכַחְתּוֹ, אַף גַּם הוּא מַבְאִישׁ רֵיחַ שֶׁל הַנְּשָׁמוֹת הַשּׁוֹמְעִים תּוֹכַחְתּוֹ. כִּי עַל יְדֵי תּוֹכַחְתּוֹ הוּא מְעוֹרֵר הָרֵיחַ רַע שֶׁל הַמַּעֲשִׂים רָעִים וּמִדּוֹת רָעוֹת שֶׁל הָאֲנָשִׁים שֶׁהוּא מוֹכִיחָם, כְּמוֹ כְּשֶׁמֻּנָּח אֵיזֶה דָּבָר שֶׁיֵּשׁ לוֹ רֵיחַ שֶׁאֵינוֹ טוֹב, כָּל זְמַן שֶׁאֵין מְזִיזִין אוֹתוֹ הַדָּבָר, אֵין מַרְגִּישִׁין הָרֵיחַ רַע, אֲבָל כְּשֶׁמַּתְחִילִין לְהָזִיז אוֹתוֹ הַדָּבָר, אֲזַי מְעוֹרְרִין הָרֵיחַ רַע.

כְּמוֹ כֵן עַל יְדֵי תּוֹכָחָה שֶׁל מִי שֶׁאֵינוֹ רָאוּי לְהוֹכִיחַ, עַל יְדֵי זֶה מְזִיזִין וּמְעוֹרְרִין הָרֵיחַ רַע שֶׁל הַמַּעֲשִׂים רָעִים וּמִדּוֹת רָעוֹת שֶׁל הָאֲנָשִׁים שֶׁמּוֹכִיחָם, וְעַל כֵּן הוּא מַבְאִישׁ רֵיחָם... [אבל תוכחה טובה דומה ל] מִסְמוּס, שֶׁמְּמַסְמְסִין בְּדָבָר שֶׁיֵּשׁ לוֹ רֵיחַ, כְּדֵי שֶׁיִּהְיֶה הָרֵיחַ נוֹדֵף"
חוסר יכולת לרמות הבנה אכילה כפייתית אהבה עצמית ללא תנאים גוף שני השלכות אנרגיות להפסיק בחירה הכי טוב לעשות אובייקטיבי אובייקטיביות אובייקטיבית בצורה אובייקטיבית התקדמות יועץ יעוץ קבלה עצמית
רשימת רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות
... הרגשה של הקיום העצמי הרגשה של הרגע הזה הרגשה של הרמוניה הרגשה של הרע הרגשה של הרצון הרגשה של השלמות הרגשה של השמחה הרגשה של השפלה הרגשה של התאחדות הרגשה של התחדשות הרגשה של התלהבות הרגשה של התנגדות הרגשה של התעלות הרגשה של התקדמות הרגשה של וודאות הרגשה של זהות ...
שתיקה / גן עדן / גיהנום - מהו גן עדן ומהו גיהנום? איך להגיע לגן עדן על ידי שתיקה?
... ולחיות איתם בשלום ובהרמוניה, הרי שהוא מרגיש יותר את גן עדן. וככל שהאדם חווה יותר תחושה של התנגדות למה שקורה, הרי שזה גיהנום. ועיקר יכולת ...
איך לבחור מקצוע? בחירת קריירה, אושר, סיבת האושר, האם יש סיבה לכל דבר?
איך לבחור מקצוע? בחירת קריירה, אושר, סיבת האושר, האם יש סיבה לכל דבר?
... לבחור מקצוע? בחירת קריירה, אושר, סיבת האושר, האם יש סיבה לכל דבר? מה גורם לאדם לסבול ואיך להשתחרר מזה? אליעד כהן מסביר שמה שגורם לאדם לסבול זו תחושת ההתנגדות למציאות. לדבריו, בכל פעם שאדם חווה אי שביעות רצון או סבל כלשהו, המקור האמיתי לכך הוא הרצון הפנימי שלו שמשהו יהיה שונה ממה שהוא בפועל. כשהמציאות מתנגשת עם הרצון של ...
רע על הבוקר, למה אתה מרגיש רע, חוסר חשק לקום בבוקר
רע על הבוקר, למה אתה מרגיש רע, חוסר חשק לקום בבוקר
... שלך ומסייע להניע אותך לקום. לעבוד על קבלה של המציאות. כשאתה מקבל את הדברים כפי שהם, תחושת ההתנגדות והסבל פוחתת. לשאול את עצמך מה אני באמת רוצה? ולנסות ... לך מוטיבציה לקום. לעבוד על קבלה של המציאות - ברגע שאתה מקבל את זה שדברים הם כפי שהם, תחושת ההתנגדות פוחתת. לשאול את עצמך: מה אני באמת רוצה? ולנסות להגיע ...
NLP / סודות השכנוע / לימוד NLP - מהו דיבור אובייקטיבי ומהו דיבור סובייקטיבי? איך לדבר בצורה משכנעת? איך לשכנע בצורה נכונה? איך להעביר מסרים משכנעים? איך לשכנע אנשים? איך להצליח לשכנע?
... לפעמים היא נתפשת ונשמעת כצורת דיבור מאיימת, שבה הצד השני מרגיש ששוללים לו את הלגיטימציה שלו לחשוב אחרת ממך, ואז זה יוצר אצלו אנטגוניזם ותחושת התנגדות להסכים איתך. כך שבפועל, צריך לדעת לשחק עם המינונים השונים של הדיבור האובייקטיבי ושל הדיבור הסובייקטיבי. וצריך לדעת מתי להפעיל יותר לחץ, על ידי דיבור אובייקטיבי, ומתי צריך ...
לפתח את החשיבה, לפתח את השכל, לפתח את עצמך, להתקדם אל האושר, הדרך אל האושר, הנוסחה אל האושר, איך להיות מאושר? איך לא לסבול? איך ליהנות בחיים? להצליח בכל תחום, להצליח בחיים
לפתח את החשיבה, לפתח את השכל, לפתח את עצמך, להתקדם אל האושר, הדרך אל האושר, הנוסחה אל האושר, איך להיות מאושר? איך לא לסבול? איך ליהנות בחיים? להצליח בכל תחום, להצליח בחיים
... כדאי להבין את זה מנקודת מבט של מה זה עושה לך ולראות איך זה משפיע על מצב הרוח שלך. אם אתה משדר את תחושת ההתנגדות הזאת, זה יכול לפגוע בך בסופו של דבר. אליעד מדגיש שהטענה נגדך בסופו של דבר לא משנה, אלא איך אתה תופס את זה ואיך אתה מגיב. האם כל פעולה ...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 6
... שאתה שואל את האדם השני שאלה, שאתה רוצה שהוא ישיב לך עליה בחיוב. ואתה פתאום קולט, שאולי הוא לא ישיב לך עליה בחיוב. אז כדי למנוע מצב שבו תהיה תחושה של התנגדות שלו מולך, במקרה כזה אתה יכול להוסיף ...
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
... שני אנשים, חשוב להימנע מקונפליקטים לא הכרחיים שעלולים לגרום לתחושת אנטי אצל הצד השני. המטרה המרכזית היא למנוע מראש תחושה של התנגדות, או תחושה של עימות עם האדם האחר. איך להציע הצעות בצורה שלא תיצור התנגדות? אליעד מסביר שכאשר רוצים ... מדי שהוא לא חייב להסכים, עלולים לעודד אותו לסרב בקלות, ומצד שני, אם מדגישים שהוא חייב להסכים, יוצרים לחץ שעלול לגרום לתחושת התנגדות . לכן, הדרך החכמה ביותר היא לשלב בין שני המסרים בצורה מתוחכמת: מצד אחד לשדר שאנחנו רוצים שיסכים, אך ...
לגרום ללקוח לומר כן, לגרום ללקוח לקנות, איך ליצור אמון? לגרום ללקוח להסכים, איך יוצרים אמון? איך לשתול מחשבה? איך למכור נכון? איך לשכנע לקוח? התנגדות מצד הלקוח, ליצור הסכמה עם הלקוח
לגרום ללקוח לומר כן, לגרום ללקוח לקנות, איך ליצור אמון? לגרום ללקוח להסכים, איך יוצרים אמון? איך לשתול מחשבה? איך למכור נכון? איך לשכנע לקוח? התנגדות מצד הלקוח, ליצור הסכמה עם הלקוח
... התנגדות כלפי החנות, מה שמקטין משמעותית את הסיכוי שיקנה את המוצר. גם אם המוכר שואל את הלקוח שאלות והלקוח מסכים איתו בדברים רבים, אבל לפני כן הוא כבר חווה תחושת התנגדות, הדבר יקטין את הסיכוי להסכמה הסופית. כלומר, לפני שמנסים לשכנע לקוח במשהו, חשוב לא ליצור קונפליקט או חוסר הסכמה בשאלות הקודמות, כי ... אפשר ליצור התנגדות מכוונת לנושא פחות משמעותי לנו, ואז מיד לאחר מכן ליצור סדרת שאלות שיגרמו ללקוח להסכים, ולסיים בשאלה הסופית שעליה רוצים הסכמה. האיזון בין תחושת ההתנגדות וההסכמה חייב להיות מתוכנן היטב בהתאם לסיטואציה הספציפית, כי אם ההתנגדות תישכח מהר מדי, הלקוח עלול לרצות להתנגד שוב. הכל תלוי בהקשר ... הכל בסדר אל תסכים הכל בסדר יפה. עכשיו בזה ובזה אתה מוכן להסכים?. עכשיו את כל מה שאמרתי עד עכשיו אפשר לחבר ביחד, מה זאת אומרת לחבר ביחד? גם אם נותנים לבן אדם תחושה של התנגדות גם אם אנחנו רוצים ליצור לו תחושה שהוא מתנגד עדיין אפשר לעטוף את זה בתחושה של הסכמה. זאת אומרת נגיד שאנחנו רוצים כן לתת לו משהו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כיצד קבלה עצמית תקדם אותך? כיצד תייעץ לעצמך בצורה אובייקטיבית?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרגשה של התנגדות, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרגשה של התנגדות, איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי, קואצ'ינג אישי, קאוצינג מומלץ בנושא הרגשה של התנגדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.6563 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 03:24:52 - wesi4