ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הקבצן ✔למה הזדקקות לכבוד היא עוני רגשי? ומה יוצר אותה? ✔כבוד. הערכה עצמית. מי שמחפש כבוד הוא מסכן בדיוק כמו אדם עני שמחפש נדבות, כי... -...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨למה הזדקקות לכבוד היא עוני רגשי? ומה יוצר אותה?
כבוד. הערכה עצמית. מי שמחפש כבוד הוא מסכן בדיוק כמו אדם עני שמחפש נדבות, כי שניהם תלויים באנשים. מי שחשוב לו מה שאנשים חושבים ואמרים עליו הוא די מסכן, כי הדימוי העצמי שלו קשור לצורה שבה אנשים תופסים אותו, הוא בעצם אדם שנזקק לבריות, בדיוק כמו אותו עני שמבקש נדבות מאנשים.

האמת היא שמצבו גרוע בהרבה יותר מאשר אותו עני, כי אותו עני צריך את הבריות בשביל גופו ולא בשביל נפשו. אותו עני חסר לו ממון שאותו הוא מבקש מאנשים אך נפשו יכולה להיות שלמה, לעומת זאת מי שמחפש כבוד, מלבד זה שחיפוש כבוד נובע מחוסר היגיון, מלבד זה אותו אדם חסר בנפשו ותלוי בנפשו באנשים אחרים. כי תכונת ההזדקקות לכבוד, כמוה כתכונת הקבצנות.

עליך כאדם להיות בעל הערכה עצמית שאינה תלויה באחרים. עליך להעריך את עצמך ביחס לקנה מידה שאתה מציב לעצמך בלי שום קשר למה אחרים חושבים עליך. המחויבות שלך היא אך ורק כלפי עצמך. אחרי שאתה מת אתה נקבר לבד, בלי שותפים. בסופו של התהליך כדאי לך לתת דין וחשבון לעצמך האם היית טוב ושלם עם עצמך ביחס לפוטנציאל של עצמך בלי שום קשר למה אחרים חשבו או אמרו עליך.

אם אתה שלם עם עצמך מה זה בכלל משנה מה אחרים חושבים עליך. אדרבה להם יש בעיה עם עצמם. אם הם מוטרדים מכך שמישהו אחר חושב שונה מהם או מכך שלא מפריע לך מה הם חושבים עליך, צריך רק לרחם עליהם על כך שהם כל כך מסכנים שמטריד אותם שאתה לא מוטרד מהם. חכמים ומאושרים הם בטוח לא.

אתה אל תהיה כמוהם. אתה תבדוק את עצמך ביחס לקנה מידה שלך, אם אתה חושב שאתה יכול להשתפר עשה זאת, אם אתה חושב שאתה יכול להיות טוב יותר תעשה את זה בשביל עצמך בלי שום קשר לאחרים. אבל שההערכה העצמית שלך תפגע בגלל אנשים אחרים, מה פתאום? הדימוי העצמי שלך צריך להיות בגלל ההכרה שלך את עצמך בלבד.

זה כמובן לא אומר שאתה צריך לאבד את חוש הביקורת שלך ולהתעלם לחלוטין מביקורת אמיתית שמעבירים עליך, אדרבה כדאי לך ללמוד לקבל את האמת ממי שאמרה. לא משנה מי אמר לך הערה, אם היא נכונה קבל אותה. לא משנה איך העבירו עליך ביקורת, לא משנה למה התכוון אותו אחד שהעביר עליך את הביקורת, לא משנה כלום. אם הביקורת נכונה קבל אותה ואל תושפע בשום צורה מהצורה שבה היא נאמרה או כל כיו"ב. אך מצד שני כנ"ל אם הביקורת לא נכונה, אז מה אכפת לך מה חושבים עליך. תעריך את עצמך ביחס לקנה מידה שלך.

אך מניין נובע העניין זה שהאדם חשוב לו מה יגידו עליו? העניין הזה נובע מחוסר הביטחון העצמי של האנשים שנמצאים בסביבה של האדם בעצמם, שמערער גם את הביטחון העצמי של האדם ביחס לעצמו. למה הכוונה? הכוונה היא כי באמת הדבר הטוב ביותר שיכול לעשות האדם עבור עצמו, הוא לאהוב את עצמו מבפנים.

דהיינו שהאהבה עצמית של האדם לא תהיה תלויה בדברים חיצוניים אלא אך ורק בעצמו ובנפשו. אך מה קורה כאשר האדם מחמת חוסר ישוב הדעת לא אוהב את עצמו מספיק מבפנים?

במקרה כזה הוא צריך להתחיל לקבל תשומת לב והערכה מבחוץ. ואז מה הוא עושה? ואז הוא מתחיל לבדוק במה הוא טוב יותר חיצונית מאשר אנשים אחרים, כגון לדוגמה יש לו רכב חדש יותר מאשר לשכן שלו. ואז מה הוא עושה? ואז הוא מתחיל ללכת ברחוב (כמשל לכל דרך אחרת) ולנסות למשוך תשומת לב בגלל הרכב החדש שיש לו.

דהיינו הוא מנסה לגרום לכך שיאהבו אותו, בגלל הרכב החדש שיש לו.

ז"א הוא מנסה לייצר אהבה פנימית שלו לעצמו, דרך הסביבה החיצונית, בעקבות דברים חיצוניים שיש לו, במקום לנסות לעשות את זה מבפנים, על ידי התבוננות ויצירת שמחה פנימית וכולי.

והפעולה הזאת שבה אדם מנסה לגרום לאחרים לאהוב אותו בגלל דברים חיצוניים, דהיינו בעצם חיפוש כבוד שהוא הרי תועלת חיצונית ולא פנימית, הדבר הזה גורם לתת מודע של האנשים שסביבו להתחיל לחשוב כאילו זה באמת חשוב החיצוני יותר מהפנימי, כי הרי יש כאן מישהו שנראה חכם וכולי, שאומר שצריך לכבד ולהעריך אותו בגלל משהו חיצוני. ואז הדבר הזה לאט לאט מחלחל לתת הכרה של הסביבה וגורם לאנשים להאמין כאילו באמת הסיבה שבגללה האדם צריך להעריך את עצמו היא חיצונית.

ואז כמובן התופעה מתפשטת, דהיינו יותר ויותר אנשים מתחילים להעביר את מוקד היצירה של האהבה העצמית מבפנים לבחוץ.

דהיינו במקום שכאשר חסר לאדם מצב רוח, במקום שהוא ילך לקרוא איזה ספר / לעשות חשבון נפש ולהירגע, כי באמת הכל בסדר, במקום זה האדם מתחיל להתרגל לכך שכאשר הוא מרגיש חוסר מצב רוח, אז הדרך הזולה והמהירה ביותר להשיג את זה היא על ידי זה שהוא יקנה איזה משהו חדש לעצמו (שופינג), ודרך זה הוא בצורה מהירה יעשה מניפולציה על התת מודע שלו, דהיינו הוא יגרום לתת מודע שלו לחשוב שהכל בסדר על ידי פעולה חיצונית במקום פנימית.

ועל כל זה נוסיף את חלקן של הפרסומות שהאדם רואה סביבו כל היום. שכל מטרתן של רוב ככל הפרסומות שיש סביבו של האדם היא אחת, והיא לקחת את הנפש של האדם ולהכניס אותה לתוך בית כלא. הדבר דומה לאדם שמבקשים ממנו להיכנס מרצונו לבית כלא ולאיזה צינוק קטן, כי הצינוק הזה נראה מאוד נחמד, והוא מסכים מרצונו החופשי להיכנס לבית הכלא. ולמה בית כלא?

כי באמת ה"תועלת" הגדולה ביותר שנותנות הפרסומות לאדם, היא בכך שהוא מתחיל להיות תלוי רגשית בכל מיני דברים. האדם יושב בביתו והחיים שלו טובים. אבל מה פתאום שהם יהיו טובים אם אפשר לעשות אותם לפחות טובים?! ואז מה עושים? ואז במקום שהאדם יחפש מה יש לי ושאני יכול להיות שמח ממנו, מה שכחתי שיש לי (בריאות / משפחה וכולי) ואני לא נהנה ממנו ולא מעריך אותו מספיק, במקום זה האדם הולך לבדוק מה "חסר" לו ומה הוא "צריך" ובכלל "חייב" שיהיה לו.

כי הרי מהי החוויה שיש לאדם בסוף מקבץ פרסומות, האם הפרסומות יוצרות אצל האדם את תחושת ה"יש" ואת תחושת השמחה, או שמא הן יוצרות אצל האדם את תחושת ה"אין" ואת תחושת החסר? והתשובה כמובן ברורה. מטרתן של רוב ככל הפרסומות היא לגרום לך להיות פחות מאושר ממה שיש לך כרגע ולגרום לך להאמין שאם רק תקנה... ורק יהיה לך... החיים יהיו טובים יותר, מבחוץ כמובן! לא שאתה תאהב את עצמך יותר מבפנים, אלא שהשכנים שלך יעריכו אותך יותר, כי לך יש ולהם אין. או לחלופין, איך בכלל אתה מעיז שלא יהיה לך משהו שיש לשכנים שלך. אתה חייב שיהיה את זה גם לך!

ומפה לשם ומשם לפה, כל הדברים האלו שהם כמובן הסביבה והתקשורת שבהן האדם מוקף, כל הדברים האלו גורמים לו לאדם להתחיל לחפש כבוד.

דהיינו הם עוזרים לאדם לשכוח להיות מסוגל לאהוב את עצמו כפי שהוא, כי הרי הם כל הזמן מספרים לך שרק אם יהיה לך, רק אז תוכל באמת ליהנות מהחיים.

וכל הדברים האלו מטשטשים את דעתו של האדם והופכים אותו מאדם חופשי, לאדם ששבוי תחת ידם של כל מיני מפרסמים למיניהם. האדם פשוט נהיה שפוט של הפרסומות, חייו אינם חיים, הוא מרגיש שהוא חייב שתהיה לו כל שטות חדשה שקיימת. בקיצור האדם הפך מאדם חופשי בדעתו לאדם שבוי ואומלל, כל אחד כפי הרמה שבה הוא שקוע במה שחסר לו ובמה שיש לאחרים.

אז מה בעצם עושים? כיצד יכול האדם להתגבר על המבול השוטף שיש לו על התת מודע שלו? תשובה: באמצעות השכל של האדם הוא יכול להתגבר על הכל. כי העיקר שיכול להציל את האדם ממה שקורה סביבו והדבר היחיד שיכול באמת להפוך את חייו של האדם לטובים יותר הוא השכל שלו. ואפילו טיפה אחת מהשכל שיש לאדם, אפילו הנקודה הקטנה ביותר של השכל, יכולה לעמוד מול כל העולם כולו!

ומי שרוצה להתחיל לאהוב את עצמו יותר, עליו לעשות חשבון נפש ולהשתדל בכל כוחו לפעול מתוך ישוב הדעת ולא מתוך הרגל. כי ההרגל הוא אם כל חטאת, דהיינו שהאדם אינו חושב אלא פועל מתוך שינה תודעתית בהקיץ. והעיקר הוא שהאדם יישב את עצמו ויחשוב בצורה שכלית והגיונית מהי התכלית והמטרה של כל מה שהוא עושה / חושב / רוצה וכולי.

ואז ברגע שהאדם באמת יהיה בישוב הדעת אמיתי, אז הוא יקלוט שכל הכבוד הוא דמיון אחד גדול, כי באמת הכבוד החיצוני לאדם אינו מעלה ואינו מוריד כחוט השערה ואינו נותן לאדם מאומה ושום תועלת אמיתית. וברגע שהאדם יבין את זה, אז הוא יתחיל להיות תלוי רגשית רק בעצמו ולא במה שקורה סביבו. ואז החיים שלו יהיו טובים יותר. זכור, לעולם אל תהיה מסכן ותחפש כבוד של אנשים אחרים, לא ממש כדאי שהנפש וההערכה עצמית העצמית שלך יהיו תלויים באחרים. בהצלחה.


ציטוטים: רבי נחמן מברסלב

הזדקקות לכבוד מאנשים = עני שנצרך לבריות

"וְעִקַּר הָאֱמֶת הוּא, כְּשֶׁאֵין הָאָדָם נִצְרָךְ לַבְּרִיּוֹת... וַאֲפִלּוּ מִי שֶׁאֵין נִצְרָךְ לַבְּרִיּוֹת בִּשְׁבִיל פַּרְנָסָה, כִּי מִתְפַּרְנֵס מִשֶּׁלּוֹ, אַף עַל פִּי כֵן יֵשׁ שֶׁהוּא נִצְרָךְ לַבְּרִיּוֹת, בִּשְׁבִיל כָּבוֹד, אוֹ בִּשְׁבִיל דָּבָר אַחֵר, דְּהַיְנוּ שֶׁיֵּשׁ לוֹ תַּאֲוָה שֶׁל כָּבוֹד וַחֲשִׁיבוּת וְכַיּוֹצֵא נִמְצָא שֶׁהוּא נִצְרָךְ לַבְּרִיּוֹת, שֶׁהוּא צָרִיךְ לְכָבוֹד וַחֲשִׁיבוּת שֶׁלָּהֶם"

ככל שיש פחות שכל, כך צריך יותר כבוד

"כָּל מִי שֶׁשִּׂכְלוֹ קָטָן בְּיוֹתֵר, צָרִיךְ לַחֲלק לוֹ כָּבוֹד בְּיוֹתֵר, כִּי כָּל מַה שֶּׁשִּׂכְלוֹ יוֹתֵר קָטָן, הוּא יוֹתֵר חָפֵץ בְּכָבוֹד, וּכְמוֹ שֶׁאָנוּ רוֹאִים בְּחוּשׁ, שֶׁהַילדים מַקְפִּידִין מְאד עַל כְּבוֹדָם, וְרוֹצִים מְאד אֶת הַכָּבוֹד, וְזֶה מֵחֲמַת, שֶׁדַּעְתָּן קַלָּה וּקְטַנָּה מְאד"

כבוד חיצוני הוא חסר משמעות. וממילא מי שרוצה אותו הוא טיפש.

"מִי שֶׁרוֹצֶה כָּבוֹד הוּא שׁוֹטֶה"

"מַה שֶּׁהָעוֹלָם רְחוֹקִים [מהשלמות והאושר]... הוּא רַק מֵחֲמַת שֶׁאֵין לָהֶם יִשּׁוּב הַדַּעַת, וְאֵינָם מְיַשְּׁבִין עַצְמָן. וְהָעִקָּר לְהִשְׁתַּדֵּל לְיַשֵּׁב עַצְמוֹ הֵיטֵב, מָה הַתַּכְלִית מִכָּל הַתַּאֲווֹת וּמִכָּל עִנְיְנֵי הָעוֹלָם הַזֶּה, הֵן תַּאֲווֹת הַנִּכְנָסוֹת לַגּוּף, הֵן תַּאֲווֹת שֶׁחוּץ לַגּוּף, כְּגוֹן כָּבוֹד, וְאָז בְּוַדַּאי [יזכה להיות מאושר]... "

על ידי שימוש בשכל, אפילו במעט שכל, ניתן להתגבר על הכל

"הַשֵּׂכֶל שֶׁל הָאָדָם יָכוֹל לַעֲמד כְּנֶגֶד כָּל הַתַּאֲווֹת... כִּי יֵשׁ לְכָל אֶחָד חָכְמָה בְּכחַ, רַק שֶׁצְּרִיכִין לְהוֹצִיאָם מִכּחַ אֶל הַפּעַל. וּבָזֶה הַשֵּׂכֶל לְבַד שֶׁיֵּשׁ לְכָל אֶחָד בְּכחַ חָכְמָתוֹ דְּהַיְנוּ מַה שֶׁיֵּשׁ לוֹ מֵעֶצֶם בְּרִיאָתוֹ... בְּכחַ חָכְמָתוֹ לְבַד יָכוֹל גַּם כֵּן לַעֲמד כְּנֶגֶד הַתַּאֲווֹת.

וַאֲפִלּוּ מִי שֶׁכְּבָר... עָבַר מַה שֶּׁעָבַר, וְנִפְגַּם שִׂכְלוֹ וְנִתְבַּלְבֵּל וְנִתְמַעֵט, אַף עַל פִּי כֵן בִּמְעַט מְעַט שֵׂכֶל הַנִּשְׁאָר יָכוֹל גַּם כֵּן לַעֲמד. וַאֲפִלּוּ נְקֻדָּה אַחַת מִן הַשֵּׂכֶל יְכוֹלָה לַעֲמד כְּנֶגֶד כָּל הָעוֹלָם עִם הַתַּאֲווֹת"
שותפות להעריך את עצמך מחויב ילדים בעיות בריאות לבד ביטחון עצמי נמוך כלום טיפול בהערכה עצמית העלאת הביטחון העצמי אגו כבוד
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 3 - הקבצן העיוור מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 3 - הקבצן העיוור מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
... בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 3 - הקבצן העיוור מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב) מה מסמל הקבצן העיוור בסיפור של רבי נחמן? בסיפור מעשה בשבעה קבצנים, של רבי נחמן מברסלב, הקבצן הראשון שמתואר הוא הקבצן העיוור. לכאורה נראה שהוא בעל חסרונות רבים: הוא גם קבצן, שהוא אדם שפל ובזוי, וגם עיוור, ... את המציאות. אולם ההסבר העמוק שמביא אליעד כהן מגלה שככל הנראה, דווקא הקבצן הזה הוא האדם החכם ביותר. הסיבה לכך היא שהקבצן העיוור הוא בעצם האדם שמחובר לתודעת האחדות בצורה עמוקה, ולכן אינו רואה את ההפרדה ... חיות רעות וסכנות אחרות. ברגע שהילדים מתחתנים, הם נזכרים בחסדים של הקבצנים שנתנו להם אוכל ותמיכה ביער. משמעות הדבר היא שכאשר האדם מגיע לשכל של האחדות, הוא פתאום ... מתנת חינם, משום שהאדם מקבל את התובנה הזו ללא קשר להשתדלות שלו. למה הקבצן העיוור מתואר כמי שחי חיים ארוכים מאוד? הקבצן העיוור מתואר כמי שחי חיים ארוכים מאוד, מפני שהוא חי מעל הזמן. אליעד כהן מסביר שהקבצן העיוור הוא דוגמה למישהו שמחובר לתודעה אינסופית, ולכן הוא חי מחוץ לזמן. החיים הארוכים שלו ... שאין לה הגבלה של זמן או מקום. מהי המשמעות של אני זוכר ולא כלום שאמר הקבצן העיוור? כאשר הקבצן העיוור אומר אני זוכר ולא כלום, הוא מתכוון לכך שהוא זוכר את המציאות כפי שהייתה לפני כל ... המוות או שבר כלשהו בתודעה. האנשים שמגיעים למגדל זוכים לשכר רוחני, אך הקבצן העיוור מוזמן על ידי הנשר הגדול להצטרף אליו, כי הוא חווה חיים טובים באמת, בעוד שהשאר חוזרים לאוצרות המזויפים שלהם - התענוגים הזמניים. מדוע הקבצן העיוור זכה להישאר עם הנשר הגדול? הקבצן העיוור הוא היחיד שזכה להישאר עם הנשר הגדול (שמסמל את אלוהים או התודעה הגבוהה ביותר), כי ... מנקודת מבט של האינסוף. מהי המשמעות של חוויית לא התחלתי לחיות כלל? הקבצן העיוור מתאר את עצמו כמי שעדיין לא התחיל לחיות כלל, מפני שהוא נמצא במצב תודעה שלפני הזמן, ... הסיפור, רבי נחמן מסביר שישנן שלוש רמות תודעה (נפש, רוח ונשמה). אולם הקבצן העיוור מתואר כמי שנמצא מעבר לרמות אלה. הוא לא מזדהה עם אף רמת תודעה מצומצמת, אלא רק עם ... אלו (חיה ויחידה), אלא ישר אל מה שמעל כולן - זוכר ולא כלום. מה מסמל הקבצן העיוור? מה זה שכל מעל הזמן? מהי משמעות חתונה בסיפורי רבי נחמן? מה זה אני זוכר ולא כלום? ... נפש, רוח ונשמה? למה הכוונה חיים נצחיים לפי רבי נחמן? מהי משמעות שבעת הקבצנים?
השפעת המטופל על המטפל, מי משפיע על מי? טיפול בחולי נפש, חכם וטיפש, שמח ועצוב, מתי המטופל משפיע על המטפל? מתי הפסיכולוג יושפע מהמטופל? יחסי מטפל מטופל, מעשה בשבעה קבצנים, הקבצן החרש, טיפול לפסיכולוגים
השפעת המטופל על המטפל, מי משפיע על מי? טיפול בחולי נפש, חכם וטיפש, שמח ועצוב, מתי המטופל משפיע על המטפל? מתי הפסיכולוג יושפע מהמטופל? יחסי מטפל מטופל, מעשה בשבעה קבצנים, הקבצן החרש, טיפול לפסיכולוגים
... בחולי נפש, חכם וטיפש, שמח ועצוב, מתי המטופל משפיע על המטפל? מתי הפסיכולוג יושפע מהמטופל? יחסי מטפל מטופל, מעשה בשבעה קבצנים, הקבצן החרש, טיפול לפסיכולוגים מהי השפעת המטופל על המטפל, ומי משפיע על מי? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה הפילוסופית והמעשית של השפעת המטופל על המטפל ובחינה של יחסי מטפל - מטופל. ... שנפגש עם מטופל אובדני יכול להישאר אובייקטיבי או שהמצב הפנימי של המטופל יגרום לו לשנות את עמדותיו? בהמשך, אליעד מדבר על סיפור הקבצן החרש מתוך מעשה בשבעה קבצנים, שם הקבצן החרש נותן מתנה זוגית: שתהיו כמוני. הוא מברך את הזוג הצעיר כך שיחיו חיים טובים כמוהו, אבל מתברר שהחיים הטובים שלו אינם אלא חיים פשוטים מאוד, עליהם הוא שמח וחש שהם מושלמים. אליעד ... יותר. בהמשך, אליעד עובר לשאול את השאלה: מה באמת הופך חיים לטובים? הוא מביא דוגמה ממדינה שבה אנשים חיים חיים טובים על פי הגדרת הקבצן, עד שנכנס אדם חדש (המלך הכזר) ומנסה לשנות את המערכת. המלך, שמגיע עם רעיונות חדשים, לא מצליח לשנות את המציאות, כי האנשים הטובים המשיכו לחיות את חייהם כרגיל, וזה מדגיש את העובדה ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 4 - הקבצן החירש מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 4 - הקבצן החירש מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
... בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 4 - הקבצן החירש מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב) מה גורם לאדם להרגיש תחושת חיסרון תמידית? ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 5 - הלב והמעיין, לפני הבריאה, הקבצן כבד הפה מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 5 - הלב והמעיין, לפני הבריאה, הקבצן כבד הפה מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
... בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 5 - הלב והמעיין, לפני הבריאה, הקבצן כבד הפה מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב) מה גורם לתחושת רע וסבל אצל האדם? אליעד כהן מסביר בתחילת הדברים שהאדם סובל כאשר הוא חווה רצונות מנוגדים. ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 6 - הקבצן עם צוואר עקום מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 6 - הקבצן עם צוואר עקום מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
... בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 6 - הקבצן עם צוואר עקום מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב) מהו הגורם האמיתי לתחושת הסבל בחיים? אליעד כהן מסביר שהגורם ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 7 - הקבצן הגיבן בעל חטוטרות מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 7 - הקבצן הגיבן בעל חטוטרות מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
... בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 7 - הקבצן הגיבן בעל חטוטרות מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב) איך לחוות שלמות ואחדות מלאה בחיים? אליעד כהן מסביר כי האדם באופן טבעי מחפש ...
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 8 - מבצר של מים, הקבצן ללא ידיים מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
מעשה בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 8 - מבצר של מים, הקבצן ללא ידיים מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב)
... בשבעה קבצנים - סיפורי מעשיות - 8 - מבצר של מים, הקבצן ללא ידיים מתוך שבעת הקבצנים (ברסלב) מדוע האדם תמיד מחפש משהו אחר ממה שיש לו? אליעד כהן מסביר שהאדם נמצא במצב מתמיד של חיפוש אחר משהו, והוא לעולם אינו מרוצה באופן מלא ממה שיש ...
מעשה מבן מלך ובן שפחה שנתחלפו, סיפורי רבי נחמן מברסלב, סיפורי מעשיות, פירוש סיפורי מעשיות, לימוד סיפורי מעשיות בעיון, שיעור בסיפורי מעשיות, ללמוד סיפורי מעשיות, משל ונמשל, חלק 3
מעשה מבן מלך ובן שפחה שנתחלפו, סיפורי רבי נחמן מברסלב, סיפורי מעשיות, פירוש סיפורי מעשיות, לימוד סיפורי מעשיות בעיון, שיעור בסיפורי מעשיות, ללמוד סיפורי מעשיות, משל ונמשל, חלק 3
... ועי זה שהיא הפכה אותו למצורע, עי זה הוא חזר להיות יותר יפה ממנה. כי מה היא פחדה? היא פחדה שיקח את מלכותה. היא פחדה שיקח את הצורת לב שלה. ויש את הסיפור על הקבצן בשבעת קבצנים. הקבצן שהיה ללא ידיים. אתה זוכר את הקבצן שהיה ללא ידיים? מה שכתוב על הקבצן שללא ידיים שהיה פעם מלך שחשק בבת מלכה ופעם אחת חלם לו חלום ...
דזה וו, דה זה וו, פרדוקסים של זמן, מסע בזמן, תפישת הזמן, פרדוקס בזמן, מכונת זמן, לנסוע בזמן, לנוע בזמן, האם ניתן לחזור בזמן? האם אפשר לחזור בזמן? חזרה בזמן, לחזור אחורה בזמן
דזה וו, דה זה וו, פרדוקסים של זמן, מסע בזמן, תפישת הזמן, פרדוקס בזמן, מכונת זמן, לנסוע בזמן, לנוע בזמן, האם ניתן לחזור בזמן? האם אפשר לחזור בזמן? חזרה בזמן, לחזור אחורה בזמן
... המודעות לכך שהמצב הנוכחי הוא חזרה על מצב קודם. מה ניתן ללמוד מסיפור החץ של רבי נחמן על מסע בזמן? אליעד כהן משתמש בדוגמה מתוך סיפורו של רבי נחמן מברסלב (סיפור הקבצן בלי ידיים), שבו יש רופא שמסוגל להחזיר את ... הבדל מינימלי בכך שאנו מודעים לכך שזה שחזור, בעוד שבעבר זה לא הוגדר כך. מה מלמד סיפור החץ של רבי נחמן על חזרה בזמן? אליעד מזכיר רעיון מספרי רבי נחמן (סיפור הקבצן בלי ידיים) שבו מסופר על רופא כל - כך ... ומה יעשה בן אדם שרוצה לחזור בזמן בכל זאת מה יעשה בן אדם, מה רבי נחמן הסביר בעניין רבי נחמן אמר ככה אם נגיד אתה רופא מאוד טוב, איפה הוא דיבר על זה בסיפור על הקבצנים בסיפור על הקבצן שלא היה לו ידיים, נגיד שאתה רופא מאוד טוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה הזדקקות לכבוד היא עוני רגשי? ומה יוצר אותה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הקבצן, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הקבצן, איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים, מנטור, מטפל בנושא הקבצן - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 21:26:47 - wesi4