ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הפרעה ✔הפרעת אכילה - מבוא ✔הפרעת אכילה היא הפרעה נפשית המתבטאת באכילה בלתי - סדירה הגורמת לנזקים גופניים... - ידע להצליח התחייבות! ל: להצליח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨הפרעת אכילה - מבוא
הפרעת אכילה היא הפרעה נפשית המתבטאת באכילה בלתי - סדירה הגורמת לנזקים גופניים. להפרעות אכילה השפעה ניכרת על כל תחומי החיים - החל מבעיות פיזיות, רגשיות ועד בעיות רוחניות ונפשיות. הפרעות אכילה הן תוצאה של שילוב בין גורמים שונים - גנטיים, ביולוגיים, משפחתיים, פסיכולוגיים וחברתיים - תרבותיים. זה מכבר ידוע כי הפרעות אכילה הן בעיות מידרדרות ובמידה ואינן מטופלות, הן עלולות להפוך לכרוניות, לגרום לנזקים חמורים ואף למוות (שיעור התמותה נע בין 10% ל - 17%) (וייסבלאי, 2010). הפרעות אכילה נפוצות בקרב נשים צעירות (90% - 95% מהחולות הן נשים) (Hoek, 2006). הפרעות אכילה, נחשבות לאחת מן המחלות הלא - מובנות בעולם המערבי וכיום, קיימות סוגיות מהותיות, אשר נותרו ללא מענה - מדוע החולות אינן נענות לצורך הבסיסי של אכילה, מדוע הן מייחסות למשקל הגוף חשיבות כה רבה ומדוע הן נוטות להתנגד לטיפול יותר מחולים בעלי כל הפרעה נפשית אחרת (Stein, Latzer & Merrick, 2009)?

על פי נתונים של שרות הבריאות הציבורי בארצות הברית, למעלה מ - 7 מיליון נשים ברחבי העולם סובלות מבעיות אכילה ומהפרעות אכילה. במהלך מחזור חיים של אדם, העריך השירות שכ - 50 אלף ימותו כפועל יוצא של הפרעת אכילה. הפרעות אכילה תוקפות ללא הבחנה בין צבע או מעמד. הן נפוצות בכל שכבות הגיל, והטווח המוגדר כבעייתי נע בין 12 ל - 41 שנים. לגבי שכיחות ההפרעות בישראל אין מידע מדויק וזאת משום שחלק ניכר מהלוקים בהפרעה אינו פונה לטיפול, או שפונה לטיפול פרטי. עם זאת, שיעור הלוקים בהפרעות הולך וגדל וכיום, התופעה קיימת אף בקרב קבוצות אוכלוסייה, שלא סבלו ממנה עד כה, כמו, גברים, ערבים, חרדים ונשים מבוגרות שלקו במחלה בצעירותן (רבינוביץ', 2012).

תוכן עניינים:

1 הפרעות

1.1 אנורקסיה נרבוזה

1.2 בולימיה נרבוזה

1.3 אכילה כפייתית

1.4 אורתורקסיה נברוזה

1.5 התמודדות

1.6 גיל ההתבגרות והפרעות אכילה

3.1 אורתורקסיה

3.2 ביבליוגרפיה

הפרעות:

קיים ספקטרום רחב של הפרעות אכילה העונות להגדרה לעיל, וביניהן אכילת חפצים ופריטים בלתי - מתעכלים, אכילת רעלים שונים, סינדרום האכילה הלילית (NES), אורתורקסיה ועוד.

מבין הפרעות האכילה הרבות הקיימות, בולטות ביותר שלוש המחלות הנחשבות גם כקשות ביותר:

אנורקסיה נרבוזה:

החולים בהפרעה זו מדחיקים את תחושת הרעב שלהם באופן אובססיבי, עד לכדי הרעבה עצמית. קיימת לעתים קרובות אי - התאמה קיצונית בין גופו של החולה במציאות לבין דימויו אותו, בדומה להפרעת גוף דיסמורפית. גם חולה שנמצא במצב קיצוני של תת - תזונה עלול לתפוס את עצמו כשמן.

בולימיה נרבוזה:

הפרעה זו מאופיינת בהתקפים של זלילה חסרת מעצורים ואחריהם התרוקנות לא טבעית. חולה הבולימיה לא יפסיק לזלול עד שיגיע לתחושה של כאב או בחילה שלא מאפשרים הכנסת מזון נוסף לגוף. צורות ההתרקנות, או ה"היטהרות", הנפוצות ביותר הן: הקאה, שימוש בחומרים משלשלים ומשתנים, חוקן, ופעילות גופנית מרובה ביותר. יש מבין החולים בהפרעה זו גם כאלה שנוטים לצום, כמו בהפרעה אנורקסיה נרבוזה. החולים בבולימיה בדרך - כלל נמצאים בטווח המשקל התקין.

בבחינת שכיחות שתי ההפרעות הללו, אנורקסיה נרבוזה נוטה להופיע לראשונה בגיל ההתבגרות, בעוד שבולימיה נרבוזה מופיעה לרוב אצל נשים צעירות. השכיחות של אנורקסיה ובולימיה בקרב חתך אוכלוסייה זה הינה 1% ו - 3% בהתאמה (Hoek, 2006). יחד עם זאת, יש להדגיש, כי קיים קושי מהותי בסיווג ההפרעות הנ"ל, הנובע מהיעדר גבולות ברורים בין תתי - הסוגים וכן, במעבר ביניהם, בעיקר בין אנורקסיה להתפתחות של בולימיה, בקרב יותר מחצי מהחולות (Eddy, Dorer, Franko, Tahilani, Thompson-Brenner & Herzog, 2008).

אכילה כפייתית:

אכילה כפייתית היא הפרעה שמאופיינת בזלילה בלתי פוסקת ובהתקפים של זלילה חסרת מעצורים. בדומה לחולי בולימיה נרבוזה, התקפי הזלילה לרוב לא ייפסקו עד שהחולה ירגיש שאינו מסוגל להכניס עוד אוכל לגוף, אך חולי הפרעת אכילה כפייתית לא יביאו להתרוקנות. החולים באכילה כפייתית כמעט תמיד נמצאים מעל טווח המשקל התקין, ורובם לוקים בהשמנת יתר חולנית.

במקרי השמנה הנובעים מהפרעות אכילה נוקטים לעתים באחת משיטות הניתוחים הבריאטרים כמו ניתוח הצרת קיבה, ניתוח מעקף קיבה, ניתוח שרוול קיבה.

אורתורקסיה נברוזה:

אורתורקסיה נברוזה היא הפרעה המאופיינת בצריכת מזון באופן כפייתי תחת קריטריונים בריאותיים נוקשים. בדומה להפרעות האכילה האחרות היא שכיחה יותר בקרב נשים. מעבר לצמצום מגוון המאכלים הנאכלים, יש להפרעה זו השפעה על מצבו הנפשי של האדם, דבר המתבטא לרוב בדיכאון.

הסובלים מאורתורקסיה סובלים לרוב מצורך לשליטה מוגברת פרפקציוניזם וכוח רצון.

כבכל הפרעה אחרת, ההבדל בין שמירה בריאה על איכות המזון לבין מצב של חולי מתבטא בהשפעת התנהלות האדם על איכות חייו, כמו למשל פגיעה בקשרים החברתיים.

התמודדות:

לאור הקושי בסיווג ובאבחון הפרעות האכילה, כמו גם המורכבות באטיולוגיה של הפרעות אלו, הן נחשבות לקשות מאוד לטיפול - הן ממושכות (מהלכן נע חמש עד עשר שנים), רק כחצי מבין החולות מחלימות וכחמישית מפתחות מהלך כרוני. כמו כן, שיעור הנסיגה (Relapse) גבוה (Steinhausen, 2002). הטיפול בהפרעות הללו, מצריך התערבות אינטגרטיבית של צוות רב - תחומי, הכולל טיפול רפואי, במטרה לשפר את המצב הגופני הירוד של החולה, טיפול פסיכולוגי, המשלב טיפול פרטני ומשפחתי, טיפול דיאטני, שעיקרו פיקוח על מצבה הגופני של החולה והקניית הרגלי אכילה (רבינוביץ', 2012). עם זאת, חוקרים מציינים, כי לא קיים טיפול אשר נמצא יעיל באופן מובהק (Herpertz-Dahlmann & Salbach-Andrae, 2009).

גיל ההתבגרות והפרעות אכילה:

גיל ההתבגרות מוגדר כשלב התפתחותי מרכזי, המהווה תקופת מעבר מילדות לבגרות. תקופה זו, מאופיינת בתהליכי שינוי התפתחותיים: גופניים, רגשיים, קוגניטיביים וחברתיים. ראשיתה של ההתבגרות חל עם הופעת סימני הבגירה המינית והשלכותיהם הפסיכולוגיות על המתבגר וסביבתו. בסופו של התהליך, המתבגר מגיע לעיצוב זהות עצמית מגובשת ומופרדת, תוך קבלת אחריות כאדם בוגר (Steinberg, 2002).

בבחינת הקשר בין הפרעות אכילה וגיל ההתבגרות, ראשית, השכיחות הגבוהה ביותר של ההפרעות קיימת בקרב נערות בגיל ההתבגרות והבגרות המוקדמת (בכר, 2001). כמו כן, בספרות המקצועית קיימות עדויות רבות, הקושרות בין הפרעות אלו וגיל ההתבגרות, בהתייחס למגוון גורמים וסיבות (בוניאל - נסים ועזי ברק, 2009): (1968) Erikson כינה את מאבק המתבגרים בביסוס זהותם האישית "משבר זהות". בהתאם לכך, הראו הלוי והלוי (2000), כי בשל תופעת הדיכאון, האופיינית לתקופה זו, עלולות מתבגרות לחפש אחר ייחודיות ואטרקטיביות, באמצעות שליטה על משקל גופן, גורם נוסף, המקשה על ביסוס זהות המתבגרות, הוא האידאל החברתי של דמות האישה, שבבסיסו קונפליקטואלי ומבלבל - המודל האסתטי המיוחל הינו מראה כחוש, כמראה נערה טרם התבגרותה. בניסיון להשיג מראה זה, יש השולטות על משקל גופן עד לכדי התפתחותה של הפרעת אכילה. מחקר, המדגים תופעה זו, מצא, כי קיים קשר בין משטר ההרעבה, שנוקטות חולות אנורקסיה, לבין נטייתן לחשיפת רגשות כעס כלפי תהליך ההתבגרות (Fassino, Piero, Gramaglia, Daga, Gandione, Rovera & Bartocci, 2006).

בהתמקד באידאל החברתי, מודל מרכזי להסבר התופעה של הפרעות אכילה, והעלייה בשכיחותה, הוא המודל החברתי - תרבותי. לפי מודל זה, למסרים ולנורמות החברתיים ובהם, המעמד המהותי של משקל והופעה חיצונית, כמדד להצלחה ולהערכה עצמית, יש חשיבות בהתפתחות הפרעות אכילה (וייסבלאי, 2010): נשים ובפרט, מתבגרות, מפתחות מנהגי אכילה לא בריאים, בהתאם לנורמות אלו. הנורמות באות לידי ביטוי במסגרת המשפחתית, חברתית, לימודית ותעסוקתית (בוניאל - נסים ועזי ברק, 2009). יתר על כן, הפחד ממבנה גוף שמן, עלול להתבטא ברגשות ובהתנהגויות קיצוניות עד כדי אכילה פתולוגיות (Orzolek-Kronner, 2001). מחקר אורך, שנערך בארצות הברית, מדגים את המודל הנ"ל בקרב אלף מתבגרות, בנות 12-15. ממצאי המחקר, מוכיחים, כי עיסוק במראה חיצוני ובמשקל גוף, בלוויית לחץ חברתי לעמידה באידאל של דמות האישה, קשורים בתסמינים של הפרעות אכילה (McKnight Investigators, 2003).
הבדל תסמינים משיכה מינית יעילות אפשרי יחסי מין לטפל בהפרעה נפשית תהליך דימוי עצמי גבוה כעס אבחון הפרעה אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה דיאטה הפרעה הפרעות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה ירידה במשקל לרדת במשקל לרזות עודף משקל
הפרעה מהי, מתי הפרעה מוגדרת כהפרעה? אבחון הפרעה, האם אני סובל מהפרעה? הפרעה התנהגותית, הפרעה דו קוטבית, הפרעת OCD, האם יש לי הפרעה דו קוטבית? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעה טורדנית כפייתית? dsm
הפרעה מהי, מתי הפרעה מוגדרת כהפרעה? אבחון הפרעה, האם אני סובל מהפרעה? הפרעה התנהגותית, הפרעה דו קוטבית, הפרעת OCD, האם יש לי הפרעה דו קוטבית? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעה טורדנית כפייתית? dsm
הפרעה מהי, מתי הפרעה מוגדרת כהפרעה? אבחון הפרעה, האם אני סובל מהפרעה? הפרעה התנהגותית, הפרעה דו קוטבית, הפרעת OCD, האם יש לי הפרעה דו קוטבית? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעה טורדנית כפייתית? dsm מהי הפרעה ואיך אפשר לדעת אם יש לך הפרעה נפשית? כדי להבין מהי הפרעה נפשית או התנהגותית, אליעד כהן מסביר שישנם סוגים רבים של הפרעות: הפרעה נפשית, הפרעה התנהגותית, הפרעה רגשית, הפרעה טורדנית - כפייתית (OCD) ועוד. אליעד נותן דוגמה להפרעה טורדנית - כפייתית, המתבטאת בהתנהגות אובססיבית כמו ... הדלת נעולה. אך איך אדם יכול לדעת האם יש לו הפרעה נפשית? אליעד מסביר שהמדד המרכזי לאבחון הפרעה הוא ההפרעה עצמה - כלומר, האם ההתנהגות או המחשבות של האדם ... אם הן אינן מפריעות לאף אחד, הן אינן נחשבות להפרעה. אך אם ההתנהגות מפריעה, אפילו אם רק לאחרים ולא לאדם עצמו, היא יכולה להיחשב כהפרעה. לדוגמה, אדם ששוטף ידיים בצורה כפייתית אך לא מרגיש ... אבל הסביבה שלו מוטרדת מכך, ייחשב לאדם עם הפרעה. האם דיכאון מוגדר כהפרעה רגשית? כן, דיכאון נחשב להפרעה רגשית. הפרעה רגשית, על פי ההסבר של אליעד, קשורה לרגשות שליליים ... יחווה תחושות שליליות לאורך זמן רב, ולכן זו הפרעה רגשית. האם אפשר להגדיר הפרעה באופן אובייקטיבי? אליעד מסביר שאין מדד אובייקטיבי מוחלט לאבחון הפרעה. ההפרעה תלויה במידה רבה בחוויה ...
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה בדיבור הפרעה בזהות המינית הפרעה בי פולארית הפרעה ביכולת הזיהוי הפרעה ביפולרית הפרעה בתשוקה המינית הפרעה דו קוטבית הפרעה דיכוטומית הפרעה דיסוציאטיבית הפרעה דיסמורפית הפרעה דלוזיונית הפרעה דלוזיונלית הפרעה דתית הפרעה התנהגותית הפרעה התנהגותית מרדנית הפרעה התפתחותית הפרעה חברתית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים הפרעה טורדנית לא הגיונית הפרעה טורדנית של ילדים הפרעה כפייתית הפרעה לא הגיונית
הפרעת התנגדות, הפרעת odd, הפרעה התנהגותית מרדנית, הפרעת סרבנות, הפרעת עקשנות, התנהגות נגטיביסטית, הפרעת מרדנות אצל ילדים, הפרעה מרדנית מתנגדת, הפרעה מתנגדת, הפרעה התפתחותית
הפרעת התנגדות, הפרעת odd, הפרעה התנהגותית מרדנית, הפרעת סרבנות, הפרעת עקשנות, התנהגות נגטיביסטית, הפרעת מרדנות אצל ילדים, הפרעה מרדנית מתנגדת, הפרעה מתנגדת, הפרעה התפתחותית
הפרעת התנגדות, הפרעת odd, הפרעה התנהגותית מרדנית, הפרעת סרבנות, הפרעת עקשנות, התנהגות נגטיביסטית, הפרעת מרדנות אצל ילדים, הפרעה מרדנית מתנגדת, הפרעה מתנגדת, הפרעה התפתחותית מהי הפרעת התנגדות ואיך ניתן להתמודד איתה אצל ילדים? הפרעת התנגדות, הידועה גם בשם הפרעת ODD (Oppositional Defiant Disorder), היא הפרעה התנהגותית המאופיינת בדפוס חוזר של התנהגות נגטיביסטית, עקשנית, מתריסה, מתנגדת ומרדנית, בעיקר כלפי דמויות סמכות כמו הורים או מורים. ילדים הסובלים מההפרעה בדרך כלל יתנגדו לבצע כל פעולה שנאמר להם לעשות, גם אם זו פעולה שהם עצמם רצו לבצע מלכתחילה. לדוגמה, אם ילד הסובל מהפרעת התנגדות רוצה לשתות מים, ברגע שמבוגר יגיד לו לך לשתות מים, הילד מיד יתנגד ויבחר לא לשתות, רק ... מה המניע הפסיכולוגי להתנגדות אצל ילדים? לפי אליעד כהן, ההסבר הבסיסי להפרעת התנגדות טמון בצורך של הילד לא להרגיש משועבד או תחת שליטה של אחרים. הילד תופס את המצב כך: אם ... אעשה מה שאומרים לי, אז אני לא משועבד ואני חופשי. הנחות אלו הן הלב של ההפרעה. הסיבה המרכזית להתנהגות זו אינה דווקא התנגדות לפעולה עצמה, אלא להתנגדות לרעיון של שליטה ... באופן אוטומטי כמעט לכל דרישה שמופנית כלפיו. איך אפשר לעזור לילד עם הפרעת התנגדות? אליעד כהן מציע מספר דרכים להתמודד עם ההפרעה בצורה יעילה: הבנת שורש ההתנגדות: יש להבין שההתנגדות היא לא בהכרח לפעולה, אלא לתחושת השעבוד ... לרעיון שמישהו אחר מנסה לשלוט בו. מהן ההנחות הלא נכונות של ילד עם הפרעת התנגדות? אליעד כהן מסביר שיש שתי הנחות מרכזיות מוטעות שילד עם הפרעת התנגדות מחזיק בהן: הנחה ראשונה: אם אני עושה מה שאומרים לי, אני משועבד וזה רע. הילד צריך ... הוא יוכל להירגע ולבחור ביתר קלות. מה המסר העיקרי של אליעד כהן לגבי הפרעת התנגדות? המסר המרכזי של אליעד כהן הוא שהבעיה אינה בפעולות עצמן אלא באופן שבו הילד תופס אותן. ... שהילד יבין זאת, הוא יפסיק להרגיש רע ויפסיק להתנגד בצורה אוטומטית. מהי הפרעת התנגדות אצל ילדים? איך להתמודד עם ילד מרדן? מהי הפרעת ODD וכיצד לטפל בה? איך להפסיק התנגדות אוטומטית? למה הילד לא מקשיב להורים? איך להתמודד עם ילד ...
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
... ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה מה גורם להתנהגות אובססיבית בכניסה לוואטסאפ? אליעד כהן מסביר על התנהגות כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של בחורה ...
2 שלבים בהתפתחות הפרעה נפשית, איך לעצור התפרצות הפרעה נפשית? איך למנוע הפרעת אישיות גבולית? איך למנוע התפרצות סכיזופרניה? איך למנוע מחלת נפש? איך מתפרצת הפרעה נפשית? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית קלינית? פגועי נפש
2 שלבים בהתפתחות הפרעה נפשית, איך לעצור התפרצות הפרעה נפשית? איך למנוע הפרעת אישיות גבולית? איך למנוע התפרצות סכיזופרניה? איך למנוע מחלת נפש? איך מתפרצת הפרעה נפשית? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית קלינית? פגועי נפש
... שלבים בהתפתחות הפרעה נפשית, איך לעצור התפרצות הפרעה נפשית? איך למנוע הפרעת אישיות גבולית? איך למנוע התפרצות סכיזופרניה? איך למנוע מחלת נפש? איך מתפרצת הפרעה נפשית? איך נוצרת סכיזופרניה פרנואידית קלינית? פגועי נפש מהם שני השלבים בהתפתחות של הפרעה נפשית? הבנת ההפרעות הנפשיות והתפתחותן היא חיונית למניעת החמרה שלהן. כל הפרעה נפשית, לפי אליעד כהן, מתפתחת בשני שלבים עיקריים. השלב הראשון הוא שלב ההתחלה, שבו האדם מתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית. בשלב השני, כאשר לא מטפלים במחשבות אלו, החשיבה הלא הגיונית הופכת להיות מורכבת יותר עד שהיא מתפתחת להפרעה נפשית של ממש. ישנם מקרים שבהם החשיבה הלא הגיונית מסתדרת מעצמה, אך לעיתים היא מחמירה ומובילה להפרעה נפשית חמורה יותר. כיצד מתחילים לחשוב בצורה לא הגיונית? לאדם שמתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית, ישנם מספר גורמים שיכולים להביא אותו למצב זה. ראשית, ילדים קטנים אינם ... לדוגמה, שימוש בסמים, קריאה בספרי פילוסופיה או קבלה, או חוויות טראומטיות. מה קורה כאשר החשיבה הלא הגיונית הופכת להפרעה נפשית? כאשר אדם מתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית, פעמים רבות הוא עדיין יכול לחזור לחשיבה הגיונית בעזרתה של החברה, התמיכה והכוונה. אבל לעיתים, החשיבה הלא הגיונית ... ממחלות עשוי לחשוב שהוריו רוצים להרעיל אותו רק משום שצפה בסרט שבו אדם חולה לא קיבל עזרה. כיצד ניתן למנוע החמרה של הפרעות נפשיות? כדי למנוע החמרה של הפרעות נפשיות, יש לזהות את החשיבה הלא הגיונית בשלב מוקדם ולטפל בה. כל אדם שמתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית זקוק לתמיכה כדי להבין את מקור המחשבות ולכוון אותו חזרה למציאות. ... מהבעיה או מזלזלים בה, החשיבה הלא הגיונית יכולה להתפתח ולהחמיר, עד שהאדם יאבד קשר עם המציאות לחלוטין. האם ניתן לטפל בהפרעות נפשיות בשלב מוקדם? המניעה והטיפול החשוב ביותר בהפרעות נפשיות הוא לזהות את הסימנים בשלב ההתחלתי ולטפל בהם בהקדם. כמו שבמקרה של מגפת הקורונה יש צורך לרכוש מכונות הנשמה לפני שהמצב מתדרדר, כך גם בהפרעות נפשיות, יש לתפוס את הבעיה כשהיא בשלב התחלתי, לפני שהיא מתפתחת למחלת נפש. חשוב לזכור שאדם שלא מקבל עזרה בזמן, עלול להסתבך עם מחשבותיו ולבנות מערכת של רעיונות לא הגיוניים שמובילים להפרעה נפשית. האם כל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול? אליעד כהן מדגיש שכל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול אם מבינים את הדרך שבה היא נוצרה. על ידי זיהוי וטיפול מוקדם, ניתן למנוע את התפשטות ההפרעה ולחזור למסלול חשיבה הגיוני. כל הפרעה נפשית מתחילה בצורה של מחשבה לא הגיונית, ולפעמים ההתמודדות עם הבעיה בשלביה הראשונים היא הדרך היחידה למנוע את התפשטותה למצב קשה יותר. הפרעות נפשיות והטיפול בהן סכיזופרניה - גורמים ודרכי טיפול איך לזהות מחשבות לא הגיוניות? הקשר בין טראומה להפרעות נפשיות תמיכה נפשית לאנשים עם הפרעות נפשיות הבנת הפרעות נפשיות והתפתחותן כאשר מדברים על הפרעות נפשיות, חשוב להבין שהן מתפתחות תמיד בשני שלבים עיקריים. השלב הראשון הוא שלב ההתחלה, שבו האדם מתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית מסיבה כלשהי. השלב השני הוא השלב שבו ההפרעה מחמירה, והחשיבה הלא הגיונית הופכת למורכבת יותר עד לכדי הפרעה נפשית של ממש. התפתחות חשיבה לא הגיונית כל אדם מתחיל את חייו ללא היגיון מובנה. ילדים קטנים אינם מבינים חוקים חברתיים והם נולדים עם יכולות חשיבה לא מסודרות. עם ... כשהאדם מתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית, ישנם מקרים שבהם החשיבה הזו מסתדרת מעצמה, אך ישנם מקרים שבהם היא מחמירה והופכת להפרעה נפשית של ממש. מתי חשיבה לא הגיונית הופכת להפרעה נפשית? ברגע שהאדם אינו מצליח לחזור לחשיבה רגילה, החשיבה הלא הגיונית שלו מתחילה להתפתח יותר ויותר. אם החברה שמסביבו לא מבינה אותו, מזלזלת בו, דוחה אותו או תוקפת ... יטפלו בו כשהוא יחלה. בהמשך, הפחד יכול להתפתח והוא עלול להתחיל לחשוב שאולי הוריו בכלל רוצים להרעיל אותו. כך נוצרת הפרעה נפשית של ממש, המבוססת על שרשרת של מחשבות לא הגיוניות. איך ניתן למנוע החמרה של
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית מהי הפרעה טורדנית כפייתית ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית, הידועה גם כ - OCD (Obsessive Compulsive Disorder), מתארת מצב שבו אדם סובל ... מציג את הגיונות המחשבה של אדם הסובל מהפרעה אובססיבית, שבו הוא מאמין שכל פעולה חייבת להתבצע בצורה מסוימת כדי להימנע מהתוצאה הרעה. אליעד שואל ... שמובילות אותו לפעול בדרך הכפייתית. הפרעה טורדנית כפייתית OCD מחשבה טורדנית טיפול התנהגותי ב - OCD מניעת חרדה לא הגיונית מחשבות אובססיביות ... והחששות שגורמים לו למחשבות טורדניות. הפרעה טורדנית כפייתית OCD מחשבה טורדנית טיפול התנהגותי ב - OCD מניעת חרדה לא הגיונית מחשבות אובססיביות ... עכשיו יש למישהו מושג איך קוראים להפרעה הזאת? ש: OCD. אליעד: את זה אני יודע OCD אבל זה שם כללי מדי יש מושג מישהו יודע יודעת יש שם לדבר הזה חוץ מ - OCD? ש: אז הפרעה כפייתית. אליעד: לא OCD לניקיון OCD למשהו, הפרעה נפשית כלשהי טוב הבנו. ...
אני מחוק, נמחק לי האני, נמחקה לי האישיות, נמחקו לי הרגשות, נמחק לי הרצון, הפרעה נפשית של מחיקת האני, הפרעת אישיות של מחיקת הזהות העצמית, אין לי חשק לכלום, אין לי רצון לכלום, אחדות שקרית ומחלות נפש, הפרעה נפשית ואחדות שקרית
אני מחוק, נמחק לי האני, נמחקה לי האישיות, נמחקו לי הרגשות, נמחק לי הרצון, הפרעה נפשית של מחיקת האני, הפרעת אישיות של מחיקת הזהות העצמית, אין לי חשק לכלום, אין לי רצון לכלום, אחדות שקרית ומחלות נפש, הפרעה נפשית ואחדות שקרית
... נמחק לי האני, נמחקה לי האישיות, נמחקו לי הרגשות, נמחק לי הרצון, הפרעה נפשית של מחיקת האני, הפרעת אישיות של מחיקת הזהות העצמית, אין לי חשק לכלום, אין לי רצון לכלום, אחדות שקרית ומחלות נפש, הפרעה נפשית ואחדות שקרית מהי הפרעה נפשית של מחיקת הזהות העצמית? הפרעה נפשית של מחיקת הזהות העצמית היא מצב חמור שבו האדם מרגיש שהאני שלו נמחק, הזהות שלו נעלמה, הרגשות והרצונות שלו אבדו, ואין לו חשק או רצון לשום דבר. מדובר בהפרעה קשה שמשפיעה עמוקות על חייו של האדם, גורמת לו להרגיש חסר משמעות, מנותק מעצמו ומהמציאות, והוא חווה סבל עצום שיכול להתבטא בדיכאון, נטיות אובדניות, ואף בהופעה של הפרעות נפשיות נוספות כמו סכיזופרניה, פיצול אישיות ומאניה דיפרסיה. כיצד נוצרת הזהות העצמית של האדם? ... הללו פועלות יחד, והאדם מוחק את עצמו גם מרגש וגם משכל. איך מתבטאת ההפרעה של מחיקת האני? אדם שסובל מהפרעת מחיקת האני חווה תסמינים כמו: תחושת ניתוק מעצמו - אין לו תחושה ברורה של זהות או רצון. דיכאון ... - תחושה שהחיים חסרי תוחלת ולכן אין טעם להמשיך לחיות. התפתחות של הפרעות נפשיות נוספות - סכיזופרניה, פיצול אישיות, מאניה דיפרסיה ועוד. פנייה לפסיכיאטרים, קבלת תרופות ... ישנים, ובונה מחדש את האני שלו. האם ניתן להגיע למצב טוב יותר לאחר ההפרעה? כן. אדם שעבר את התהליך יכול להגיע למצב טוב אף יותר מהמצב הראשוני שלו, משום שהוא למד לראות את ... מבט רחבה יותר ולסבול פחות. כך הוא חי חיים טובים יותר מאשר לפני ההפרעה. לסיכום, מה חשוב להבין לגבי הפרעת מחיקת האני? חשוב להבין שהבעיה אינה בלתי פתירה. יש לה פתרון, והוא שילוב בין ההבנה הרגשית ... לשוב לחיים תקינים ואפילו משופרים. אחדות שקרית מחיקת הזהות העצמית הפרעת אישיות נדירה ניתוק רגשי הבדל בין טוב לרע האני שלי נמחק טיפול בהפרעות נפשיות הפרעה נפשית של מחיקת הזהות העצמית - תופעה והפתרון הפרעה נפשית קשה ונפוצה היא מחיקת הזהות העצמית של האדם, כלומר, מצבים בהם אדם מאבד את תחושת האני שלו, ... - חוסר משמעות קיומית גורם לרצון לסיים את החיים. התפרצות של הפרעות נפשיות נוספות - סכיזופרניה, פיצול אישיות, מאניה דיפרסיה. בשלב זה, אותם אנשים לרוב פונים לפסיכיאטרים, מאובחנים עם הפרעות שונות, מקבלים תרופות ולעיתים אף מתאשפזים. אך כל זה לא בהכרח פותר את שורש הבעיה. מהי אחדות ... אחדות שקרית ביטול הרצון נפרדות ואחדות הבדל בין טוב ורע טיפול בהפרעות נפשיות אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, הפרעה נפשית נדירה, הפרעה נפשית מוזרה, הפרעה נפשית קיצונית, הפרעה נפשית מורכבת, הפרעה נפשית קשה, מחלת נפש נדירה, מחלת נפש מוזרה, מחלת נפש קיצונית, מחלת נפש מורכבת, מחלת נפש קשה, הפרעת אישיות נדירה, הפרעת אישיות מוזרה, הפרעת אישיות קיצונית, הפרעת אישיות מורכבת, הפרעת אישיות קשה, מחיקת הרצון, הרצון שלי נמחק, אין לי רצון, נמחק לי הרצון, אני לא יודע מי הרצון שלי, ...
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה
... נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה מהו האתגר האמיתי בטיפול בהפרעות נפשיות קשות? ההרצאה מתארת את הדרך בה ניתן להעריך את המומחיות של אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש, כמו פסיכיאטרים ופסיכולוגים, ואת הדרך בה ניתן להתמודד עם הפרעות נפשיות קשות ביותר. אליעד כהן מציע מבחן אמיתי לבחון אם אדם אכן מומחה בתחום - אתגר הטיפול באנשים עם הפרעות נפשיות קשות, כמו סכיזופרניה, פרנויה, פסיכופתיה והפרעות אישיות קשות. המבחן האמיתי עבור מומחה בנפש האדם, טוען ... אם אדם אכן המומחה בתחום בריאות הנפש? אליעד מציע כי על מנת לבדוק אם אדם אכן מבין בנפש האדם לעומק, יש להציג לו את האתגר הגדול ביותר - טיפול באדם הסובל מההפרעה הנפשית הקשה ביותר. אם אדם טוען שהוא המומחה ביותר בתחום, ... זאבים דמיוניים. אם מומחה מצליח לעזור לאדם כזה ולהחזיר אותו למצב נורמלי, זהו מבחן למומחיותו האמיתית. למה טיפול במצבים קשים כל כך חשוב? הסיבה לכך שטיפול בהפרעות נפשיות קשות נחשב לאתגר הכי קשה בתחום בריאות הנפש היא ... ולהתחבר למערכת ההפעלה השונה לחלוטין של המשוגע, מבלי להיסחף לתוך המחשבות או ההזיות שהוא עובר, הוא אתגר עצום שמצריך מומחיות אמיתית. האם באמת ניתן לטפל בהפרעות נפשיות קשות? אליעד טוען כי כן, יש דרך לעזור גם לאנשים ... לא מבינים את שפת השיגעון. במקרים כאלה, הם לא יכולים להבין את המחשבות של המטופל ולכן לא מצליחים להעניק לו את העזרה שהוא זקוק לה. האם באמת יש פתרון לכל הפרעה נפשית? לסיום, אליעד מציין כי כל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול, אם כי לא מדובר בפתרון קסם. עם זאת, אם יש למטפל הבנה עמוקה של כל שורשי המחשבה וההפרעות הנפשיות, יש סיכוי אמיתי לשנות את מצבו של המטופל ולחזור איתו למצב נורמלי. איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות? טיפול לפסיכיאטרים הפרעות נפשיות והבנתן לעומק שיטות טיפול בחולי נפש קשים איך אפשר ... לקבוע מי מהם באמת הכי חכם או הכי מומחה בתחום? תשובה: ההצעה היא לבחון אותם מול האתגר הקשה ביותר בנפש האדם, שהוא לטפל באנשים המשוגעים ביותר, או באלה עם ההפרעות הנפשיות הכי קשות: סכיזופרניה, פרנויה, פסיכופתיה, הפרעת אישיות גבולית, פרנואידית, שמיעת קולות ועוד. אם אותו מומחה ... שיגעון, כולל מי שרודפים אחריו זאבים או מי שחושב שהוא תרנגול? תשובה: ההסבר אומר שאדם שמחפש את האמת עד הסוף מוכרח לחקור את כל האפשרויות המחשבתיות, כולל כל הפרעות הנפש המוכרות והלא מוכרות. עליו לומר לעצמו: אולי באמת אני תרנגול, אולי באמת רודפים אחריי, אולי יש זאבים שאינני רואה, אולי אני חייזר או לא קיים, ואולי האצבע שלי היא ישות נפרדת שמחליטה לבדה. רק כשבודקים לעומק כל הפרעת אישיות וכל שיגעון אפשרי, מגיעים לבירור אם הוא נכון או לא. ... לקחת אדם שהוא במצב נפשי חמור ולהפוך אותו לנורמלי לגמרי? תשובה: לפי הטקסט, התשובה היא כן, בתנאי שיש למטפל הבנה עמוקה ואמיתית של כל שורשי המחשבה ושל כל הפרעות הנפש. לא מדובר בפתרון מהיר וקסום. מדובר בדרך שדורשת הבנה ... מה המשמעות המעשית של להיכנס לכל השיגעונות עבור מי שרוצה לחפש אמת? תשובה: המשמעות היא שאדם שחוקר את האמת לעומק לא פוסל על הסף אף רעיון. הוא מבין שאם קיימת הפרעת אישיות שבה מישהו בטוח שהוא תרנגול, צריך לבדוק אולי זה ... מהו השורש הנפשי שמניע את אותו דמיון. כך נוצרות התובנות העמוקות המאפשרות סיוע למקרי הקיצון הקשים ביותר. מה כדאי לזכור לגבי שיפור בריאות הנפש וההתמודדות עם הפרעות? שאלה: אם כן, מה המסר הסופי למי שרוצה להבין איך להתמודד עם הפרעות נפש, שיגעונות, דיכאון, חרדות ועוד? תשובה: המסר הוא שכל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול, גם אם נחשבת החמורה ביותר. אבל כדי ... והיצמדות לאמת. אין זאת רק עניין של תואר אקדמי או ידע תיאורטי, אלא תהליך שבו החכם עצמו עבר והתמודד עם כל הרעיונות, ככה הוא מבין ומחוסן מפני אותם שיגעונות. הפרעות נפשיות והבנתן לעומק שיטות טיפול בחולי נפש קשים הסיפור על ההינדיק ורבי נחמן משמעות של חיפוש האמת עד הקצה איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות? מחלת הרדיפה, רודפים אחרי, חושב שאני המשיח, ריבוי ... על אליעד כהן, ביקורת על אליעד כהן, מטופלים של אליעד כהן, טיפול אצל אליעד כהן, מהי שיטת הטיפול של אליעד כהן? אבחון פסיכיאטרי, אבחון פסיכולוגי, אבחון הפרעות נפשיות, מה ההגדרה של חולה נפש? מה ההגדרה של משוגע? מה ... את עצמך כדי לחפש את האמת, פסיכיאטר מומלץ, פסיכולוג מומלץ, הדרך לחוכמה עוברת דרך השיגעון, בן מלך שחשב שהוא תרנגול, בן מלך שהשתגע, תרופה למחלות נפש, תרופה להפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול בכל מחלות הנפש ולטיפול בכל ההפרעות הנפשיות? מי יכול לפתור כל מחלה נפשית? מי יכול לרפא כל ...
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
... Obsessive Compulsive Disorder הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה נפשית אובססיות שינוי הרגלים לשנות הרגלים אימון לשינוי הפרעת חרדה טורדנות כפייתית וכאן אבאר את המהות המרכזית של הפרעה טורדנית כפייתית (ocd). ואבאר מהו בעצם המכנה המשותף המרכזי של כל ההפרעות הטורדניות הכפייתיות. ואבאר מהי הנוסחה לטיפול ב ocd ואיך אפשר וצריך להתמודד עם ocd? ומי שיתבונן יראה, כי מהות הבעיה של אלו שסובלים מההפרעה הנפשית של ה ocd, מתבטא בכך שהם עושים פעולות חוזרות ונשנות ... לבדוק אם הדלת של הבית סגורה, פעם אחרי פעם. או לדוגמה לבדוק שהארנק נמצא במקומו, למרות שכבר בדקת את זה לפני כמה שניות וכיוב. ואלו שסובלים מההפרעה הטורדנית כפייתית הזאת, מבינים בשכל שלהם שהם עושים פעולה ... הבחירה החופשית שלו, ושהוא פועל כמו רובוט בלי בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, לפעמים על סף של ... שהוא עושה, למרות שהוא מבין שהחזרה על הפעולות האלו, לא רק שהיא לא נותנת לו שום דבר, אלא היא גם גורמת לו לנזק, ומשעבדת אותו ויוצרת אצלו גם הפרעת חרדה, מכך שהוא לא סגר את הדלת וכיוב. ובנוסף לכל זה, יש גם את ... שלו, ואעפכ הוא חוזר עליה. וזה יוצר תחושה של תסכול עמוק וחזק ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית כפייתית? והתשובה ...
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
... נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? מהי מחלת נפש ואיך מאבחנים אותה? ... נותן דוגמה לאדם שיש לו חבר דמיוני, והוא מדבר איתו ומפחד ממנו. אם הדבר הזה מפריע לו, ייתכן שזה יכול להיחשב כהפרעה נפשית. אם יש יותר אנשים שמאמינים באותו הדבר, אז לא מדובר בהפרעה נפשית, אלא בדבר מקובל בחברה, כמו האמונה באלוהים. כלומר, אם הרבה ... לטפל בזה, כי כל מחשבה לא הגיונית יכולה להתפתח למחלת נפש, ואם לא מטפלים בה, זה יכול להחמיר. האם כדאי לטפל בהפרעה נפשית? האם זה חשוב לדעת אם יש לך מחלת נפש? אליעד כהן טוען כי זה ... ולהחזיר את עצמך למצב תקין. מהי מחלת נפש? איך לאבחן מחלת נפש? האם כל מחשבה לא הגיונית היא מחלת נפש? איך לטפל בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש יכולה להיעלם מעצמה? האם יש קשר בין מחשבות לא הגיוניות למחלת נפש? אבחון עצמי מחלת נפש, האם אני סכיזופרן? האם יש לי סכיזופרניה? אבחון עצמי הפרעה נפשית, אולי אני סכיזופרן? אבחון עצמי סכיזופרניה, איך מזהים סכיזופרניה? מבחן סכיזופרניה, איך מזהים מחלת נפש? איך מזהים הפרעה נפשית? איך לאבחן את עצמי? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הפרעה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הפרעה, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הפרעה, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לדיאטה, קואצ'ר לזוגיות, יועץ טיפולי בנושא הפרעה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1367 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:41:57 - wesi4