ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעיות ✔פסיכודרמה - טיפול קבוצתי ופרטני בפסיכודרמה - התמודדות עם חרדה, דכאון, פוביות, OCD ובעיות חברתיות - 2 ✔פוסט טראומה אומרים עלינו שאנו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 פסיכודרמה - טיפול קבוצתי ופרטני בפסיכודרמה - התמודדות עם חרדה, דכאון, פוביות, OCD ובעיות חברתיות - 2
פוסט טראומה

אומרים עלינו שאנו אומה במצב של פוסט טראומה. מה זה אומר בעצם?

טראומה למעשה היא מצב חריג וקיצוני שאנו חווים סובייקטיבית כטראומטי - בזמן הארוע הטראומטי אנו מוצפים בהמון גירויים שאנחנו לא מסוגלים לעכל ולהכיל ובגלל זה לאחר שהארוע כבר חלף, הגירויים הללו ממשיכים לחזור ולהציף אותנו ללא הפסקה.

כמו מקרן קולנוע - המוח שלנו מייצר ממש סרטים. דימויים ויזואליים של הארוע, מחשבות חודרניות מהארוע, זכרונות שמתפרצים לנו וחודרים לנו למודעות ללא כל שליטה שלנו ומכאיבים לנו.

עקב כך אנשים הסובלים מפוסט טראומה מנסים בכל דרך להמנע מדברים שמזכירים להם את הטראומה כדי לא לחוות את הסבל שמקורו במה שהמוח מקרין להם ללא הרף בתודעה.

חשוב לציין כי סימפטומים של פוסט טראומה הם תגובה נורמאלית למצב לא נורמלי ואינם מעידים על התמודדות לא תקינה של הסובל.

ואיך זה קשור אלינו? אתן דוגמא -

גם מי שלא נחשף ישירות לארוע טראומטי של טרור, שזה בערך 99% מאיתנו, עדיין נמצא במצב פוסט טראומה. מדוע?

כל המדיה באשר היא, חושפת אותנו להמון גירויים טראומטיים שהמערכת שלנו אינה מסוגלת להכיל ולעכל, ולכן אחרי שצפינו בחדשות לדוגמא, הגירויים והמחשבות הללו ממשיכים להציף אותנו ללא הפסקה.

כמו מקרן קולנוע, המוח שלנו מייצר סרטים, מחשבות ודאגות על העתיד, מסריט תרחישים אפשריים באם ניהיה אנו או קרובינו קרבן של טרור - איך נגיב? וכדומה.

המחשבות מציפות אותנו ללא הרף בתודעה בצורה חודרנית ללא שליטה. החרדה פוגעת בחיינו.

כפי שאמרתי, תגובה נורמאלית למצב לא נורמאלי של חשיפת יתר טראומטית לטרור בתקשורת ובעיתונות.

בניגוד גמור לדוגמא, לתאונות דרכים, שסטטיסטית הסיכוי להפצע או למות בתאונת דרכים הוא גדול לאין שעור בעשרות אחוזים, מהסיכוי אפילו להיתקל בפיגוע טרור אך עדיין תאונות אינן יוצרות חוויה פוסט טראומה המונית כיוון שאין חשיפה רבה אליהן באמצעי התקשורת.

מה הפתרון?

ישנן שיטות שונות להתמודדות הדרגתית עם התחושות הקשות שיוצרים הגירויים הללו ובנוסף ניתן ללמוד כיצד להפריד בין המחשבות והסרטים שיוצרת התודעה לבין המציאות באותו הרגע. לומדים כיצד להכיל את החוויה, לתת לה מקום ויחד עם זאת לא להזדהות עמה.

בעקבות המצב הפוסט טראומטי, בעיקר בתקופה האחרונה, אני מאוד רוצה לאפשר לכל מי שזקוק לכלים טובים יותר להתמודדות בתקופה זו, טיפול פרטני מסובסד בפסיכודרמה, בחצי מחיר.


מערכת ההפעלה הרגשית

אתחיל בסיפור קצרצר ואסיים בתובנה מדליקה)

בתזמון די גרוע, לפני שבוע נהרס לי המחשב: (

פעם ראשונה שהזמנתי טכנאי מחשבים כי אני עקשן בענייני מחשבים ובזבזתי ימים כדי לנסות לפתור את התקלה לבד.

הטכנאי עלה על הבעיה מייד. גם אני עליתי עליה במהירות אבל המומחה עשה איזו פעולה קטנה שנסתרה מעייני, ששינתה הכל!

הצטערתי קצת על כל הימים שבזבזתי לשווא

ואז עלתה לי הבנה מסוימת

מכירים את זה שבהתחלה שאתם מתקינים מערכת הפעלה הכל עובד מהר וטס? המחשב עולה בשניות והכל עובד בצורה כיפית ויעילה להפליא?

אחרי כמה זמן של גלישה באינטרנט והורדת תוכנות, מתווספות מבחוץ למערכת ההפעלה מלא תוכנות קטנות ומציקות, שרצות ברקע וגוזלות ממנה מלא משאבים.

היא מתחילה לקרטע ולהיות כבדה, המחשב ניהיה חסר יעילות ובקושי מתפקד. הכל תקוע!!

אם אנחנו מזמינים מומחה מחשבים שדואג למחוק תוכנות זדוניות שרצות ברקע ומנקה את המחשב מכל התוכנות שלא שייכות למערכת ההפעלה, המחשב יחזור לחיים ויפעל בצורה יעילה וכיפית שוב (-:

כך בדיוק עובדת הנפש שלנו!

בהתחלה הכל עובד בצורה יעילה וכיפית. אחרי כמה שנים בעולם, מערכת ההפעלה הנפשית שלנו סופגת מבחוץ מלא תוכנות זדוניות קטנות ומציקות שרצות לנו ברקע (למשל, מערכת אמונות) וגוזלות מאתנו מלא משאבים.

אנחנו הופכים להיות מקרטעים, חסרי אנרגיות, כבדים וחסרי יעילות. אנחנו לא מתפקדים כמעט. בהישרדות. הכל תקוע!!

באופן דומה, אם אנחנו מזמינים מומחה לעניני נפש שדואג ללמד אותנו כיצד למחוק את אותן תוכנות זדוניות שצברנו עם השנים ומסייע לנו לנקות את הנפש מכל התוכנות המעיקות שספגנו ורצות ברקע ואינן שייכות למערכת ההפעלה שלנו, אנחנו נחזור לחיים ונפעל בצורה יעילה וכיפית שוב: )

לרגל חג האור הקרב, זמן הניסים שלנו, אני רוצה לתת הזדמנות למי שמעוניין ליצור שינוי מרענן בחייו, להתנסות בטיפול רגשי חוויתי ומגוון ולחוות את תועלותיו.


עשייה או נוכחות?

לפעמים אנחנו עושים המון פעילות בשביל לא להרגיש. לברוח ממשהו. משהו שמזמזם שם תמיד. אנחנו אפילו לא יודעים מה זה בדיוק אבל מה שבטוח כדאי להמשיך לרוץ. לפעול. רק לא לעצור!!

רעש הרקע הזה מטריד את מנוחתנו. אנחנו נאחזים בכל הכוח בשגרה פן נפול לתהומות אי הידיעה.

הדת שלנו הופכת להיות הרצון בשליטה.

אך ברגע שאנחנו מוכנים להיות טוטאליים בעשייה שלנו, לתת לה להיות אינטנסיבית ככל שניתן הקצוות מתאחדים. הבריחה הופכת לנוכחות. העשייה הופכת למודעות. מימד חדש נכנס לפעולה. מימד השקט. מימד הדממה. העשייה הטוטאלית מאלצת אותנו להיות לחלוטין שקטים לחלוטין דוממים והקצוות מתאחדים.

האושר שאין לו מניע, שאין לו סיבה, מלבלב מבפנים כמו כשהיינו ילדים.

אנחנו שקועים לחלוטין ברגע וצופים בעצמנו כחלק בלתי נפרד מהיש העוצמתי שקיים, מאז ומתמיד לנצח נצחים, רק עכשיו.
דימויים אוסידי הפרעה טורדנית לבד מציאות בעיות חברתיות הבנה הישרדות טוטאליות חרדה להמשיך טורדנות כפייתית obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול בעיה בעיות בעיות חברתיות דיכאון דיכאונות דכאון דכאונות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התמודדות התמודדות עם התמודדות עם חרדה התמודדות עם חרדות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חרדה חרדה דיכאון חרדות חרדת דיכאון חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול קבוצתי טיפולים להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם חרדה להתמודד עם חרדות להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מהי התנהגות טורדנית מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית פוביה פוביות פחד פחדים פסיכודרמה
בעיות, חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות
בעיות, חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות
... חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות למה אנשים מחפשים בעיות כל הזמן? אנשים כל הזמן עסוקים בחיפוש בעיות או ביצירת בעיות חדשות. אליעד מסביר שהסיבה לכך נובעת מכך שיש באדם מקום שמחפש בעיות באופן יזום, אפילו אם נדמה שאין באמת בעיה ממשית. אנשים לפעמים מרגישים שמשהו מפריע להם, גם כאשר הם לא יכולים להסביר למה זה מפריע להם באמת. אליעד מדגים זאת בדוגמה פשוטה: אם מישהו מוטרד מכך שיש שולחן בחדר, הוא לא מוטרד מהשולחן עצמו, אלא מהרעיון שהוא חושב עליו. כלומר, הבעיה היא לא השולחן, אלא המחשבה שהשולחן לא צריך להיות שם, או שזה לא תקין שיש שם שולחן. האדם למעשה יוצר לעצמו בעיה יש מאין. מה גורם לאדם ליצור לעצמו בעיות? הסיבה המרכזית שאנשים יוצרים לעצמם בעיות היא כי הם מתמקדים בדברים יחסיים במקום להתבונן בדברים בצורה מוחלטת. אליעד מסביר שכאשר האדם חושב בצורה יחסית, הוא תמיד ישווה את המצב הנוכחי למשהו טוב יותר או גרוע יותר. לכן, תמיד יהיו לו בעיות חדשות, כי תמיד ירגיש שהוא יכול להשיג משהו טוב יותר ממה שיש לו כרגע. אדם יכול לחיות ... אפילו רק קצת, הוא מיד נכנס למרדף אחרי הפתרון, וזה מה שגורם לו לסבל אינסופי. מדוע אנחנו עסוקים כל הזמן בהתגוננות? אנשים עסוקים בהתגוננות מתמדת מפני בעיות שהם יוצרים לעצמם. אליעד מדגים כיצד האדם מתגונן אפילו מפני דברים שאינם דורשים ... מפני פחדים אחרים. אליעד מחדד את הרעיון שההתגוננות קיימת בכל רגע בחיים שלנו, ובצורה מתמדת אנשים מחפשים דרכים להגן על עצמם ממשהו שהם בעצמם המציאו. מה הבעיה בחיפוש בעיות? אליעד מסביר שהחיפוש אחרי בעיות מייצר בעצמו סבל. אנשים חושבים שהם צריכים למצוא את הבעיות כדי לפתור אותן, אבל עצם החיפוש אחר הבעיות הופך לבעיה חדשה, חמורה יותר. אדם שמחפש בעיות ימצא אותן תמיד, משום שהחיפוש עצמו הוא מה שגורם לבעיה להופיע. אליעד נותן דוגמה של מישהי שטוענת שהיא חייבת למצוא מה הבעיות שלה כדי לפתור אותן, אבל הוא מבהיר לה שאולי אין לה בכלל בעיות אמיתיות, אלא עצם החיפוש שלה יוצר בעיות שלא היו קיימות מלכתחילה. אליעד ממליץ להפסיק לחפש בעיות ופשוט להתקדם קדימה ללא צורך לחפש וליצור בעיות. האם באמת רע לנו כל הזמן? אליעד טוען שאם יש לך שכל, אתה מבין שכל הזמן רע לך. ככל ... רע במיוחד. אבל אם האדם כבר היה רגיל לחשוב שכל הזמן רע לו, התעללות לא תשנה עבורו משמעותית את מצבו. מי שרואה באופן מוחלט שהכל רע, מפסיק להיות מוטרד מבעיות יחסיות. אבל ברגע שאדם מתחיל לחשוב שיש אפשרות שיהיה לו טוב יותר, הוא מאבד את השלווה ומתחיל לרדוף אחרי הטוב יותר הזה, שממילא לעולם לא יספיק. האם יש דרך להפסיק את מעגל החיפוש וההתגוננות? הדרך לעצור את מעגל החיפוש המתמיד אחרי בעיות וההתגוננות מהן היא לעבור לחשיבה מוחלטת. אליעד מסביר שהחשיבה היחסית גורמת לאדם להיות ...
איך לפתור בעיות בחיים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? כיצד יוצאים מדיכאון וחוסר משמעות? האם עבודה פותרת דיכאון וחרדות? כיצד מתמודדים עם בעיות זוגיות שהורסות את החיים? למה אנשים לא פותרים בעיות זוגיות? איך להציב מטרות חדשות בחיים? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? מה עושים כשהחיים תקועים?
... לפתור בעיות בחיים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? כיצד יוצאים מדיכאון וחוסר משמעות? האם עבודה פותרת דיכאון וחרדות? כיצד מתמודדים עם בעיות זוגיות שהורסות את החיים? למה אנשים לא פותרים בעיות זוגיות? איך להציב מטרות חדשות בחיים? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? מה עושים כשהחיים תקועים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? אליעד כהן מסביר באופן מפורט, מדוע אנשים נמנעים לפתור בעיות מרכזיות בחייהם, גם כשהם יודעים כיצד לפתור אותן. הוא מתמקד בשאלה מדוע אדם עשוי לא לפתור את הבעיה הכי משמעותית עבורו, למרות המודעות הגבוהה לפתרון שלה. אליעד נותן דוגמה ברורה של אדם שיש לו מספיק נכסים כדי לחיות ברווחה ... החופש הכלכלי המוחלט שהוא היה רוצה. איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? אליעד כהן מדגים כי לבעיות רגשיות יש השפעה ישירה על ההתנהלות הכלכלית ועל היכולת לפתח את עצמך כלכלית ואישית. הדוגמה שהוא נותן היא של אדם שעסק בעבר בנדלן ובמסעדנות, ועכשיו, בגלל בעיות רגשיות, הוא לא עובד בכלל. אותו אדם מסביר שהוא מדוכא רגשית ואינו מסוגל לעבוד, והסיבה לכך נעוצה בכך שהוא תקוע בבעיה זוגית קשה שאותה הוא לא מצליח לפתור. אליעד מסביר את הרעיון שהמוח של האדם זקוק לבעיות כדי להתעסק בהן. אם לאדם אין בעיות אמיתיות לפתור, המוח עלול ליצור בעיות רגשיות כמו דיכאון או חרדה כדי לספק לעצמו עניין. הוא נותן את הדוגמה של להוציא את האוויר מהחדר, ומסביר שהדרך היחידה להוציא את ... היא למלא אותו במשהו אחר, כלומר, להחליף בעיה אחת באחרת. המשמעות היא שבן אדם שמרגיש תקוע בחייו צריך להציב מטרה או בעיה אחרת להתמודד איתה, במקום הבעיה שאותה הוא מתקשה לפתור. מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? אליעד מדגיש את הפחד של אנשים לפתור את הבעיה העיקרית בחייהם, כי אז הם יישארו ללא משמעות וללא מטרה אחרת. הדוגמה שהוא נותן היא של אדם שנמצא בבעיה זוגית קשה, ואם יפתור אותה, הוא חושש שיישאר ללא תכלית אמיתית בחיים. הפחד הזה משתק אותו וגורם לו לא לפתור את הבעיה בכלל. אליעד משתמש בדוגמה של אדם שמעדיף לא לפתור בעיות ביחסים, כי אם הבעיה תיפתר, הוא ירגיש שהוא גמור ואין לו יותר מה לעשות בחייו. זו הסיבה שבגללה אנשים רבים מעדיפים להישאר תקועים במצב בעייתי. למה אנשים חייבים מטרות חדשות כל הזמן? אליעד כהן מסביר כי המוח חייב שתהיה לו מטרה חיובית להתקדם אליה, אחרת הוא נתקע. הוא ... משמעות, ובמקרה שאין מטרות, המוח יוצר בעיות רגשיות כדי למלא את החלל הזה. אליעד גם מתייחס לכך שאם אדם מציב לעצמו מטרות גדולות מדי, הוא עלול להתייאש לחלוטין. לכן הוא מציע ... לומר שאין לו מוטיבציה לעבוד משום שיש לו בעיות רגשיות או שהוא רוצה לצאת לפנסיה מוקדם מדי. אבל בפועל, הסיבה לכך שהאדם אינו רוצה לעבוד היא שאין לו שאיפות אמיתיות או שהוא הציב ... חייבים להרגיש התקדמות, והמוח זקוק לבעיות חדשות כדי להרגיש חי. כשהמוח מרגיש שאין לו
יצירת אמון עם שותפים עסקיים, פגישת היכרות עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף לעסקים? איך לשדר אמון? איך לגרום למישהו לסמוך עליך? בעיות אפשריות בעתיד, ניסוח הסכמים
יצירת אמון עם שותפים עסקיים, פגישת היכרות עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף לעסקים? איך לשדר אמון? איך לגרום למישהו לסמוך עליך? בעיות אפשריות בעתיד, ניסוח הסכמים
... אמון עם שותפים עסקיים, פגישת היכרות עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף לעסקים? איך לשדר אמון? איך לגרום למישהו לסמוך עליך? בעיות אפשריות בעתיד, ניסוח הסכמים למה כדאי להציף בעיות אפשריות לפני כניסה לשותפות עסקית? כאשר רוצים לבנות מערכת יחסים המבוססת על אמון, בין אם מדובר בשותפות עסקית, בהסכם בין חברות או אפילו בזוגיות ובנישואים, אחת הפעולות החשובות ביותר היא להציף מראש בעיות פוטנציאליות שעלולות להתגלות בעתיד. רוב האנשים נמנעים משיחה גלויה על בעיות אפשריות, מחשש שהשיח הזה יפגע בשותפות או יגרום לצד השני לפחד, אך למעשה, ההימנעות הזו היא טעות שעלולה לעלות ביוקר בעתיד. מדוע אנשים נמנעים מלדבר מראש על בעיות עתידיות? בדרך כלל, אנשים נמנעים מלשאול שאלות כמו: מה יקרה אם לא נסתדר?, איפה יכולות להתעורר בעיות בינינו?, למה אתה חושב שאולי לא נסתדר?, מה גורם לך לחשוש ממני?, או אילו נקודות עשויות להיות בעייתיות בינינו בעתיד?. אנשים גם חוששים מחתימה על הסכם ממון לפני חתונה, מתוך תחושה שאם מדברים מראש על פרידה, אולי עדיף לא להתחתן בכלל. במקום זאת, אנשים מעדיפים להעמיד פנים שהכל מושלם ושהכל יסתדר מעצמו, למרות שברור לכולם שיכולות להתעורר בעיות בהמשך. מהם היתרונות בהצפת בעיות עתידיות מראש? כאשר מדברים בגלוי מראש על בעיות עתידיות, משדרים אמינות ורצינות, ומפחיתים משמעותית את הסיכון לבעיות גדולות יותר בעתיד. לדוגמה, אדם שנוהג ברכב ולא חושב שיש סיכוי שיתרחשו תאונות - למעשה מגדיל את הסיכוי לתאונה, מכיוון שהוא ... בדרך. לעומתו, אדם שמודע לסיכון, נוהג בצורה שקולה וזהירה יותר, ולכן הסיכוי שלו לתאונה קטן יותר. כך בדיוק קורה גם בשותפויות: כאשר שני הצדדים מדברים על הבעיות האפשריות, הם נעשים מודעים מראש לבעיות ומוצאים דרכים למנוע או לטפל בהן אם יתעוררו. אם שותף מסוים מסרב לדבר על בעיות עתידיות או להכניס סעיפים בהסכם שיגנו עליו, יש רק שתי אפשרויות: או שהוא אינו מודע לסכנות ואינו מבין בתחום, או שהוא יודע מראש שהוא לא יכבד את ההסכם ומתכנן להפר אותו, ולכן לא אכפת לו מההשלכות. איך נכון להציף בעיות בלי להרתיע את הצד השני? למרות החשיבות של הצפת בעיות, חשוב להקפיד לעשות זאת בצורה מאוזנת וחכמה. אם תגזימו ותעלו יותר מדי בעיות, אתם עלולים להכניס את השותף הפוטנציאלי לחרדות, ולגרום לו להירתע משיתוף פעולה איתכם. לכן, הצפת הבעיות צריכה להיעשות באופן מתון וממוקד, תוך כדי יצירת שיח פתוח וכנה, בלי להלחיץ את הצד השני. אילו שאלות כדאי לשאול בפגישת היכרות עם שותף עסקי? בפגישת היכרות עם שותף פוטנציאלי, רצוי לשאול שאלות כמו: איפה לדעתך עלולות להתעורר בעיות בינינו בעתיד? אילו בעיות היו לך בעבר עם שותפים או לקוחות אחרים? מה יכול לגרום לך לא להסתדר איתי לדעתך? ממה אתה חושש בשותפות בינינו? איך בדרך כלל ... לשותפות בינינו להיכשל? העלאת שאלות אלו יוצרת שיח אמיתי, מפחיתה אי - ודאות, ומאפשרת לצדדים להתכונן טוב יותר לשותפות מוצלחת. מדוע אנשים לא אמינים נמנעים מהצפת בעיות? אליעד מסביר שכאשר אדם נמנע לחלוטין מלהעלות שאלות הנוגעות לבעיות עתידיות, הוא בדרך כלל או טיפש, או שקרן המתכוון להפר את ההסכם בכל מקרה. אנשים לא אמינים יעדיפו לסגור עסקה במהירות בלי ... לעומתם, אדם רציני ואמין יעדיף לדון מראש על כל הסעיפים, אפילו אם מדובר בנושאים קשים, כדי להבטיח שההסכם באמת יהיה טוב וברור לכולם. מה המסקנה לגבי שיחות על בעיות פוטנציאליות? אליעד מציע לאמץ גישה מפוכחת, שבה בעת יצירת אמון עם שותפים עסקיים או כל סוג של שותפות אחרת, לא לחשוש להציף בעיות עתידיות. זוהי לא המלצה מוחלטת, אבל בהחלט עצה שצריך לשקול ברצינות: לחשוב כמה, איך ולמה כדאי להציף את הבעיות הללו כבר בשלב הראשוני של ההיכרות. בסופו של דבר, הצפת בעיות מראש לא מעידה על חוסר אמון, אלא להפך - היא מראה על רצינות, אמינות ושקיפות, ומגבירה את הסיכוי לשותפות ארוכת טווח ומוצלחת. איך להציף בעיות עתידיות בשותפות? כיצד ליצור אמון עם שותפים עסקיים? האם כדאי לחתום על הסכם ממון לפני חתונה? איך לבחור שותף לעסקים? איך ... החברתי או הזוגי - יש צורך לבנות אמון. אז איך גורמים למישהו להאמין בך? איך משדרים אמון? יש לכך היבטים רבים, וההיבט המרכזי כרגע הוא זה: צריך להציף מראש את הבעיות שאתה חושב שיכולות לצוץ בהמשך הדרך. אני אסביר: כששני אנשים נפגשים כדי לבדוק אם הם מתאימים לשותפות - אם זה בעסק, בזוגיות ...
פתרון בעיות, רעש מהשכנים, להתמודד עם בעיות, איך להפסיק לסבול, שחרור מהסבל, למה אתה סובל, התמודדות עם בעיות, בעיות נפשיות, סבל נפשי, להיות מאושר, מהו אושר, יצירת בעיות
פתרון בעיות, רעש מהשכנים, להתמודד עם בעיות, איך להפסיק לסבול, שחרור מהסבל, למה אתה סובל, התמודדות עם בעיות, בעיות נפשיות, סבל נפשי, להיות מאושר, מהו אושר, יצירת בעיות למה אתה סובל מרעש מהשכנים? אליעד מסביר כיצד ... האדם שסובל מהרעש חושב שהבעיה היא הרעש עצמו, אבל אליעד מציע דרך אחרת להבין את הבעיה. אליעד אומר שאם האדם סובל, הוא צריך לחקור לעומק ... הרעש עצמו הוא מה שמפריע, או שהבעיה נעוצה ברצון שלו להתרכז, או בתחושת חוסר שליטה. ... שהרבה פעמים האדם מייצר לעצמו בעיות מופשטות כדי לא להתמודד באמת עם הבעיה שלו. לדוגמה, כשאליעד מבקש דוגמה לסבל, האדם מתקשה ... ואליעד מבהיר לו שכאן טמונה הבעיה - אי ההגדרה המדויקת של מה שמפריע לו. איך אדם ... שלעיתים האדם עצמו מייצר את הבעיות שלו. הוא נותן דוגמה לכך שכאשר האדם פותר בעיה אחת, הוא מיד עובר לבעיה אחרת או מייצר בעיה חדשה. הוא מכנה זאת מחלקת שימור בעיות. האדם כביכול מתרחק מפתרון הבעיות על ידי מעבר לבעיות מופשטות יותר במקום להתמקד בבעיה הספציפית שממנה הוא סובל כרגע. לדוגמה, האדם אומר שהוא לא מבין מי הוא באמת וזו בעיה גדולה עבורו. אליעד שואל אותו אם באמת חשוב לו ... מי הוא, או שזו רק דרך להתרחק מבעיה מוחשית יותר שהוא לא מצליח להגדיר. האדם מודה שלפעמים הוא לא באמת מבין למה הבעיות המופשטות האלה מפריעות לו, ואליעד מראה לו שזו ... או על המציאות חייבת להיות בעיה בפני עצמה. האדם מבין שזה לא בהכרח חייב לגרום ... הוא עשוי לגלות שאין באמת בעיה אמיתית, ושהסבל היה רק במחשבה שלו. לדוגמה, אליעד מציע לאדם לבדוק אם הבעיה היא באמת ברעש או במשהו אחר. הוא אומר שאם האדם יבדוק ויגדיר את הבעיה שלו בצורה מדויקת מאוד, הוא יראה שהבעיה לא קיימת באמת, והסבל יעלם. למה אנשים לא רוצים לפתור את הבעיות שלהם? אליעד מסביר שלפעמים אנשים דווקא רוצים בעיות, כי בעיות נותנות להם תחושה של משמעות או שליטה. הוא מתאר אנשים שמייצרים בעיות חדשות בכל פעם שהם עומדים לפתור את ה
האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות
האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות
... לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? איך לא לפחד מבעיות? לפעמים אנשים חווים בעיות שהם סבורים שהן קטנות ויש להן פתרונות פשוטים, אך לעיתים ישנן בעיות שמלוות את האדם לאורך זמן, מרגישות כאילו הן מסובכות או מקשות עליו בצורה משמעותית. אליעד כהן מציין כי יש מקרים בהם בעיה שנראית מאוד קשה, למעשה יש לה פתרון פשוט וקל, וכך גם להיפך - בעיה שנראית קלה יכולה להימשך לנצח בלי פתרון ברור. הוא מתחיל בהסבר על הצורך להבדיל בין מה שנראה כבעיה קטנה לבין היכולת להתמודד איתה. לדוגמה, אדם נכנס לחדר חשוך ולא ... יכול להיתקל בקירות, להיתקל במכשולים, אך הפתרון הוא פשוט - הדלקת האור. אם הוא יודע איפה נמצא האור, הבעיה נפתרת בקלות. זו דוגמה לבעיה שנראית כקשה, אך הפתרון שלה מאוד פשוט. ההסבר של אליעד כהן מתאר גם כיצד בעיות נפשיות, כמו פחדים או חרדות, עשויות להיראות כבעיות קשות או לא פתירות, אך עם הבנה נכונה וידע על הפתרונות האפשריים, גם בעיות כאלה עשויות למצוא פתרון פשוט. הוא מדגיש שבמקרים כאלה, אנשים ... הפתרון טמון בהבנה או בפרקטיקות פשוטות יותר שיכולות להקל או להפסיק את הסבל. מהן הסיבות לא להתייאש מבעיות קשות? בהמשך, אליעד כהן מדבר על החשיבות של לא להתייאש כאשר פוגשים בעיות קשות. גם אם בעיה נראית בלתי פתירה, חשוב להמשיך לחפש אחר הפתרון. הוא מציין ... הכוונה היא להמשיך ולחפש, בלי להיכנע או להפסיק את החיפוש, כי יש סיכוי גדול שניתן למצוא פתרון פשוט לבעיה שנראתה גדולה ומסובכת. האם יש פתרון לבעיות קטנות שלא נמצא? מצד שני, הוא מציין גם את האפשרות שבעיה שנראית קטנה ונשקלת ככאלה, עשויה להיות בעיה שאין לה פתרון כלל. המקרה הזה הוא ההפך הגמור, שבו לא משנה כמה תחשוב על הפתרון, ייתכן כי אין כזה. על פי אליעד, בעיה כזו יכולה להיות מאתגרת מאוד, אבל יש לדעת להבחין בין בעיות שאכן יש להן פתרון ובין כאלו שאין להן. לסיכום, אליעד כהן מציין כי הדרך הנכונה להתמודד עם בעיות, קטנות כגדולות, היא להימנע מהתמקדות בתפיסה המובילה לפחד או ...
איך לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים?
איך לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים?
... לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות קשות שאין להן פתרון? כאשר אדם נתקל בבעיה בחיים, ולא משנה כמה הוא מתאמץ, חושב ומנסה למצוא לה פתרון, הוא עדיין לא מצליח לפתור אותה. יכול להיות שהוא משקיע זמן רב בלנתח את שורש הבעיה, בודק מה המקור שלה ומחפש כל אפשרות אפשרית לפתרון, אך בסופו של דבר הוא נשאר ללא מענה. השאלה היא, מה עליו לעשות במצב כזה? איך אפשר לפתור בעיה שנראית כבעיה ללא פתרון? האם באמת קיימת בעיה שאין לה פתרון? אליעד כהן מסביר כי אם אדם היה בטוח במאה אחוז שאין פתרון לבעיה מסוימת, באותו רגע הבעיה הייתה נעלמת. כלומר, ההבנה המוחלטת שאין פתרון - מבטלת את תחושת הבעיה עצמה. אליעד אינו נכנס בשלב זה לבדוק האם הטענה הזאת מדויקת או לא, משום שזהו נושא נפרד. אך הוא מציין את הנקודה החשובה הזאת כדי להבהיר דבר אחד: עצם קיום הבעיה נובע מההנחה שיש פתרון אפשרי כלשהו שאדם עדיין לא הצליח למצוא. למה חשוב לפתח את השכל כדי לפתור בעיות? אליעד מסביר בפירוט שאם אדם מנסה לפתור בעיה ואינו מצליח, התשובה לכך היא פשוטה מאוד: עליו להמשיך ולפתח את השכל שלו. לדבריו, הפתרון הוא להגדיל את יכולת החשיבה הכללית, משום שככל שהשכל מתפתח ומתחזק, גדל הסיכוי שהאדם יצליח לראות את הבעיה מזווית אחרת או למצוא פתרון שהיה נסתר ממנו קודם לכן. מה הקשר בין פיתוח השכל להרמת משקולות? אליעד מביא דוגמה ברורה כדי להמחיש את הקונספט הזה: נניח שאדם מנסה להרים ... ועוד את השרירים שלו. אותו עיקרון בדיוק נכון לגבי שכל האדם. אם הוא נתקל בבעיה, מנסה לפתור אותה ואינו מצליח, התשובה היא שעליו להמשיך לפתח ולחזק את יכולות החשיבה שלו, כדי שיוכל להתמודד טוב יותר עם בעיות עתידיות. בדיוק כמו בשרירים, אין גבול להתפתחות ולחיזוק השכל. תמיד אפשר להמשיך ולפתח אותו, ולכן אם האדם לא מוצא פתרון לבעיה - עליו פשוט להשקיע בפיתוח החשיבה. איך בדיוק מפתחים את השכל כדי לפתור בעיות? אליעד כהן מבהיר כי פיתוח השכל משמעותו לבצע תרגילי חשיבה, לפתור חידות, לחשוב על דברים בצורה יצירתית, לנתח בעיות מזוויות שונות ולנסות להתבונן בדברים בצורה חדשה. לדבריו, ככל שהאדם יעסוק יותר בפעילויות המפתחות את החשיבה, כך הוא יצליח להתמודד טוב יותר עם הבעיות שלו. כמו בדוגמת המשקולות, ככל שהשכל מתפתח יותר - האדם מגיע עם שכל חזק יותר להתמודדות מול הבעיה. זה מגדיל משמעותית את הסיכוי שהפתרון המיוחל יופיע באופן טבעי וברור. מה קורה כאשר אדם בטוח ב - 100% שאין פתרון? אליעד כהן מוסיף הסבר חשוב נוסף: במצב שבו אדם ... דרך נוספת לפתח עוד את החשיבה שלו, ואם הוא בטוח לחלוטין שהוא חקר את הבעיה מכל כיוון אפשרי ועדיין לא מצא פתרון - במקרה כזה הבעיה באמת נעלמת. ההסבר לכך הוא שעצם הוודאות המוחלטת שאין פתרון מבטלת לחלוטין את ההרגשה של קיום הבעיה. אך הוא מדגיש כי בפועל, כמעט תמיד יש מקום נוסף לפתח את השכל, ולכן כמעט תמיד קיימת אפשרות לפתרון כלשהו שעדיין לא התגלה. מכאן יוצא שרוב הבעיות הן פתירות אם רק ממשיכים לפתח את השכל. מהו הפתרון הסופי
למה קשה להיות מאושר? למה יש בעיות בחיים? למה כל הזמן רע לי? למה אני מרגיש רע כל הזמן? למה החיים קשים? למה תמיד יש בעיות בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה המוח מייצר בעיות? למה אני כל הזמן סובל? למה אני לא מצליח להיות מאושר?
למה קשה להיות מאושר? למה יש בעיות בחיים? למה כל הזמן רע לי? למה אני מרגיש רע כל הזמן? למה החיים קשים? למה תמיד יש בעיות בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה המוח מייצר בעיות? למה אני כל הזמן סובל? למה אני לא מצליח להיות מאושר?
... קשה להיות מאושר? למה יש בעיות בחיים? למה כל הזמן רע לי? למה אני מרגיש רע כל הזמן? למה החיים קשים? למה תמיד יש בעיות בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה המוח מייצר בעיות? למה אני כל הזמן סובל? למה אני לא מצליח להיות מאושר? למה קשה להיות מאושר? איך להתמודד עם בעיות בחיים? כאשר אדם חווה סבל או קושי בחיים, ישנן שתי גישות עיקריות שניתן לנקוט בהן כדי להבין את שורש הסבל ולמצוא פתרון. הגישות הללו מבוססות על הבנת הבעיות בצורה שונה, והן מציעות דרכים שונות להתמודדות. מהי הגישה הראשונה להסתכל על בעיות בחיים? הגישה הראשונה מתמקדת בניתוח פרטני של הבעיה. כלומר, כאשר אדם חווה סבל, למשל, בעקבות מחלה או בדידות, הוא שואל את עצמו מדוע הוא סובל. אם ... ממחלה, עליו להבין מה בדיוק במחלה גורם לו לסבל. בגישה זו, האדם עוסק בזיהוי הבעיה הספציפית ומחפש פתרון ישיר לה. אם מדובר בעבודה, למשל, ולא מרוצה ממנה, האדם ינסה להבין מהם הגורמים לכך. כך, הבעיה מנותחת באופן פרטני והאדם מנסה להתמודד איתה ישירות. מהי הגישה השנייה להסתכל על בעיות? הגישה השנייה נראית באופן יותר כוללני ומחפשת את המכנה המשותף בין כמה בעיות. במקום להתמקד בבעיה אחת, אפשר לנסות להבין מהו השורש המרכזי של הסבל. ניתן לזהות שני סוגים של מכנים משותפים: המכנה המשותף הפסיכולוגי: ייתכן שכל הבעיות של האדם נובעות מפחד מסוים, כמו פחד מדחייה, פחד מכישלון או חוסר ביטחון עצמי. המכנה המשותף העמוק ביותר: כאן, הבעיה המרכזית היא חוסר התאמה בין רצונות האדם לבין המציאות. כלומר, הסבל לא נובע מהמצב הספציפי, אלא ... הציפור עדיין תוכל לברוח דרך החלון השני. המשל הזה מראה שעל אף שהאדם פותר בעיה אחת, הבעיה לא נפתרת באמת, כי היא שורשית ולא פתירה על ידי פתרון נקודתי. כך קורה בחיים - אם אדם מחליף מקום עבודה או מערכת זוגית בלי לפתור את דפוסי ההתנהגות האישיים שלו, אותן בעיות ימשיכו להופיע. מהו המנגנון הפנימי שמייצר בעיות בחיים? אחת התובנות המרכזיות של אליעד כהן היא שהמוח האנושי תמיד יוצר בעיות חדשות. גם אם אדם יפתור את כל בעיותיו הקיימות, בעיות חדשות תמיד יופיעו. כדי להמחיש זאת, אליעד כהן מציע ניסוי מחשבתי: רשום את כל הבעיות שלך בחיים. דמיין שכל הבעיות הללו נפתרו לחלוטין. שאל את עצמך: האם אתה מרגיש שלמות מוחלטת? האם המוח שלך לא יתחיל לייצר בעיות חדשות? תשובתו של רוב האנשים היא שבסופו של דבר בעיות חדשות צצות. המוח לא יכול להתקיים ללא בעיות, שכן תפקודו מבוסס על ניגוד בין הרצון לבין המציאות. מה אפשר לעשות עם המידע הזה? במידה ואדם מבין שהמוח תמיד ייצור בעיות, יש שתי דרכים להתמודד עם המידע הזה: בחירת הבעיות: אדם יכול לבחור מטרות ויעדים שיאתגרו אותו ויובילו אותו להתקדמות חיובית. אם הוא לא יבחר את ... איתן. חקר עמוק של המנגנון: ישנם אנשים המעוניינים לחקור למה המוח שלהם מייצר בעיות, ואם ישנה אפשרות לחיות בהרמוניה עם המציאות מבלי להרגיש התנגדות מתמדת. סיכום: איך להתמודד עם הבעיות ולמצוא אושר? הסבל בחיים נובע לעיתים מכך שהאדם אינו מסכים עם המציאות כפי שהיא. במקום להתמקד רק ...
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות
... לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות איך לפתור בעיות מורכבות בצורה נכונה? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד לגשת לפתרון בעיות מורכבות, כאשר אחת השיטות המרכזיות היא להבין קודם כל מה הדבר שאנו יודעים בוודאות. לדבריו, בעיות מורכבות יוצרות תחושת עומס וחוסר אונים בגלל שיש בהן הרבה מאוד פרטים ונתונים. לפעמים לא ברור כיצד לחלק את הבעיה למרכיבים, כי לא תמיד ניתן להבין מה קשור למה, ולא תמיד ברור מהיכן להתחיל. למשל, כאשר אדם עומד מול בעיה סבוכה מאוד, עם מאות פרטים אפשריים ואין לו מושג מאיפה להתחיל, ההמלצה של אליעד היא פשוט לשאול: מה אני בטוח יודע? מה ודאי לי במצב הזה? גם אם הכל נראה מבולגן ומסובך, תמיד יהיה ... אליעד מדגיש שיש לפעמים מקרים שבהם הבעיה כל כך מורכבת ולא ברור בכלל מה צריך להיות הסוף שלה. הוא נותן דוגמה של אדם שרוצה לקנות דירה ולא בטוח איזו דירה לבחור או איך להחליט. קודם כל, אותו אדם צריך לברר עם עצמו מה בטוח ... הלאה לשלב הבא. מה עושים כאשר החלוקה לבעיות קטנות לא מספיקה? למרות שהשיטה של חלוקה לבעיות קטנות יכולה לעזור, אליעד מבהיר שלפעמים הבעיה מורכבת מדי, והחלוקה הזו לא נותנת פתרון. במקרה כזה, אליעד ממליץ להשתמש בשיטה נוספת, שהיא צמצום מספר האפשרויות על ידי בירור מה ודאי ומה לא. לדוגמה, אם אדם מתלבט אם להתפטר או ... הגישה של ודאות עוזרת לצאת מתקיעות בפתרון בעיות? אליעד מציין שלעתים אנשים נתקעים בלולאה אינסופית של ספקות, כאשר כל דבר שנראה וודאי מתברר לאחר מכן כלא ודאי, מה שיוצר בלבול מוחלט. במקרה כזה, אליעד ממליץ לחזור ולשאול שוב ... של ספקות אינסופיים. הוא נותן דוגמה של בעיה מתמטית: אדם לא יודע מאיפה להתחיל את הפתרון, ולכן עליו לרשום תחילה את כל הדברים שהוא יודע בוודאות. לאחר מכן, מתוך הדברים הבטוחים, הוא צריך לנסות להסיק מסקנות לגבי הדברים ... המרכזי של אליעד הוא שללא קשר למורכבות הבעיה, הדרך הטובה ביותר לגשת לפתרון היא להתחיל דווקא מהדברים הוודאיים. גם אם אין ודאות מלאה לגבי הפתרון, הגישה של להתחיל ממה שאתה בטוח יכולה להביא לבהירות, להקטנת ספקות, ובסופו של דבר למצוא פתרונות מעשיים. איך לפתור בעיות מסובכות? איך לקבל החלטה נכונה? איך להתחיל לפתור בעיות מורכבות? אסטרטגיות לפתרון בעיות קשות מה לעשות כשאין לי מושג מאיפה להתחיל? מה אני בטוח יודע? מה לעשות כשלא ברור מה הפתרון? ...
איך לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר
איך לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר
... לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר איך אפשר לפתור בעיות מורכבות בגיאומטריה ובחיים בכלל? אליעד כהן מסביר לעומק את התהליך והשיטה לפתור בעיות מורכבות, עם דגש על בעיות בגיאומטריה כדוגמה מייצגת. הרעיון המרכזי הוא שכאשר ניגשים לפתרון בעיה, ישנן שתי גישות עיקריות: גישה מלמעלה למטה (מהנתונים אל התוצאה המבוקשת) וגישה הפוכה, מהסוף להתחלה, כלומר, מהתוצאה אל הנתונים. איך יודעים מה נכון בוודאות בדרך לפתרון הבעיה? אליעד כהן מתחיל בכך שאומר שיש לנו בעיה ספציפית לפתור, למשל להוכיח שזווית מסוימת היא זווית ישרה (90 מעלות). הוא מסביר שכדי להוכיח זאת, עלינו להבין מה ... כהן מדגיש כי הוכחה תמיד נבנית על בסיס מידע ידוע בוודאות שמוביל אותנו למידע שלא ידענו קודם. איך להתמודד עם כמות גדולה של אפשרויות בפתרון בעיה? בהמשך ההסבר, אליעד כהן מסביר שבעיה מורכבת יכולה לכלול הרבה מאוד נתונים שונים, ומתוך כל נתון אפשר להסיק מספר מסקנות שונות. כאשר יש לנו נתונים רבים, כמות האפשרויות יכולה להיות עצומה, ולכן צריך לפשט את הבעיה עד כמה שאפשר. הוא נותן דוגמה, שאם אנחנו יודעים שהוכחת זווית ישרה יכולה להתבצע דרך 30 דרכים שונות, אנחנו צריכים ... תמיד הנתונים קשורים לפתרון הסופי? אליעד מסביר כי לא כל נתון בהכרח מועיל באופן ישיר, אבל בדרך כלל 99% מהנתונים ניתנים כדי לסייע בפתרון הבעיה . כשיש נתון שלא ברור כיצד הוא קשור לפתרון, צריך לשאול איך אני יכול לנצל את הנתון הזה?. אם לא מוצאים קשר ישיר, זה לא אומר שאין קשר - אלא רק שאנחנו צריכים לבדוק עוד דרכים עקיפות לחבר אותו לבעיה. לדוגמה, נתון שנראה חסר ערך עלול להוביל למסקנות נוספות כאשר מחברים אותו לנתונים אחרים. המטרה היא לנסות להסיק ממנו משהו חדש ולגלות את הקשרים הנסתרים בתוך הבעיה. איך לבחור את כיוון הפתרון היעיל ביותר? אליעד כהן מדגיש שיש שתי דרכים עיקריות לפתור בעיות: הדרך הראשונה היא מהסוף להתחלה - להסתכל על מה שצריך להוכיח, ואז לשאול מהם התנאים הדרושים להוכיח זאת. הדרך השנייה ... היא לשלב בין שתיהן, להבין מראש איזה מידע יותר קל להשיג, ולבחור כיוון שיש לו פוטנציאל גבוה יותר להגיע לפתרון. איך לראות את הנסתר בתוך הבעיה? אליעד מתאר מיומנות חשובה בפתרון בעיות, שהיא ראיית הנסתר, כלומר, היכולת לראות דברים שאינם נראים באופן ישיר על פני השטח. למשל, כשרואים ציור של משולשים, ... נסתרות ולקדם את הפתרון בצורה מהירה ופשוטה יותר. הוא מסביר שהיכולת לראות את הנסתר נכונה לא רק בגיאומטריה, אלא בכל תחום בחיים, כשאתה נתקל בבעיה ומנסה להבין מה לא נאמר או מה המידע הסמוי, מה שהאחרים לא רואים או לא יודעים. איך לדעת את הלא נודע? אליעד מסביר שכדי ... מאפשרת להגיע לפתרונות בקלות רבה יותר, מכיוון שאתה יכול לראות יותר הזדמנויות ויותר אפשרויות נסתרות מתוך המידע שכבר נמצא ברשותך. איך לפתור בעיות מורכבות? איך להוכיח זווית ישרה בגיאומטריה? שיטות לפתרון בעיות? איך לחשוב מחוץ לקופסה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לזהות מידע נסתר? מה זה ראיית הנסתר? ...
פתרון בעיות ללא פתרון, למה כשאין פתרון אין בעיה? האם יש בעיות ללא פתרון? להיות בטוח שאין פתרון, להרגיש טוב בלי רע, איך לפתור בעיות בלי פתרון? מה לעשות כשאין פתרון לבעיה? התמודדות עם בעיות קשות ללא פתרון
פתרון בעיות ללא פתרון, למה כשאין פתרון אין בעיה? האם יש בעיות ללא פתרון? להיות בטוח שאין פתרון, להרגיש טוב בלי רע, איך לפתור בעיות בלי פתרון? מה לעשות כשאין פתרון לבעיה? התמודדות עם בעיות קשות ללא פתרון
פתרון בעיות ללא פתרון, למה כשאין פתרון אין בעיה? האם יש בעיות ללא פתרון? להיות בטוח שאין פתרון, להרגיש טוב בלי רע, איך לפתור בעיות בלי פתרון? מה לעשות כשאין פתרון לבעיה? התמודדות עם בעיות קשות ללא פתרון למה כשאין פתרון, אין בעיה? כאשר אדם מתמודד עם בעיה בחייו, הוא בדרך כלל רוצה למצוא לה פתרון. לדוגמה, אם אדם רעב, הוא מרגיש שיש לו בעיה כי הוא רוצה לאכול, ואם הוא בודד, הוא סובל כי הוא לא רוצה להיות לבד. הסבל, לפי אליעד כהן, קיים רק כל עוד האדם מאמין שיש פתרון אפשרי לבעיה. אם אדם היה בטוח לחלוטין שאין פתרון לבעיה, הוא לא היה מרגיש רע בגללה. סבל קיים רק כאשר האדם חושב שיש שינוי אפשרי, ושהבעיה ניתנת לפתרון. מה קורה כשאנחנו חושבים שאולי יש פתרון? לרוב, כאשר אנשים פוגשים בעיה שאין לה פתרון ברור, הם עדיין נאחזים בתקווה שאולי ימצא פתרון בהמשך, לעיתים מתוך אמונה שמישהו יכול לעזור להם או שיקרה נס. לדוגמה, אדם שמאמין שאולי אלוהים יעזור לו, רואה את הבעיה ככזו שיכולה להיפתר, וממשיך לסבול ממנה בגלל שהיא לא פתורה. מה לעשות כשאין פתרון לבעיה? אם יש בעיה שאין לה פתרון או אם לא נמצא לה פתרון, הפתרון עשוי להיות פשוט להפסיק לנסות לפתור אותה. אם אדם יצליח לשכנע את עצמו שאין פתרון, הבעיה תפסיק להטריד אותו. אדם מפסיק לרצות לשנות את המציאות אם הוא בטוח שאין פתרון לבעיה, ואז הבעיה לא תציק לו. אליעד כהן מציין כי הבעיה עצמה נובעת מהרצון לשנות את המציאות, וכשאדם מבין שאין פתרון, הוא משחרר את עצמו מהמאבק והבעיה נעלמת. איך כל בעיה בעולם ניתנת להמרה לבעיה שאין לה פתרון? אליעד כהן מביא דוגמה לאדם רעב - יש לו בעיה, הוא רעב ויכול לאכול כדי לפתור את הבעיה. אולם, ברגע שיבוא רעב נוסף אחרי האוכל, הבעיה לא נפתרה באמת. כך גם אם אדם חולה ויכול להחלים, אחרי ההחלמה עשויה להופיע מחלה אחרת. כלומר, אין פתרון מוחלט לכל בעיה, כי כל פתרון מביא איתו בעיה חדשה. לדוגמה, אדם שמבין שלבסוף אין פתרון למאבק המתמיד להרגיש טוב בלי רע, יפסיק להיאבק בזה. האם באמת אין פתרון לשום בעיה? למעשה, אליעד כהן טוען שהאמת היא שלהכל יש פתרון, אך השכל שלנו לא תמיד מסוגל לדמיין את הפתרון. זה לא אומר שהפתרון לא קיים. אם אדם מבין שהוא לא חייב להאמין למגבלות של השכל, הוא יכול להגיע לשחרור מוחלט. במצב כזה, הוא מבין שאין בעיות אמיתיות, כי מחוץ לשכל אין
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בעיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בעיות, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בעיות, איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לנוער, אימון אישי לילדים, פסיכותרפיה הוליסטית בנושא בעיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1719 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 20:04:16 - wesi4