ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אימפולסיבי ✔אימפולסיביות - מבוא ✔אִימְפּוּלְסִיבִיּוּת היא צורת התנהגות המאופינת בפעולה ללא מחשבת תחילה. משום... - ידע להצליח התחייבות!...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 אימפולסיביות - מבוא
אִימְפּוּלְסִיבִיּוּת היא צורת התנהגות המאופינת בפעולה ללא מחשבת תחילה.

משום שפעולה אימפולסיבית מתבצעת ללא מודעות להשלכות האפשריות יש בה מרכיב של אקראיות, כך שלעתים היא מובילה לתוצאות חיוביות ולעתים לשליליות.

מקור השם אימפולסיביות הוא מהמילה "אימפולס", שמשמעותה דחף.

תוכן עניינים:

1 מאפיינים 1.1 הבחנה בין אימפולסיביות לקשיי אינהיביציה

1.2 בחירה אימפולסיבית

2 השלכות 2.1 יתרונות ואימפולסיביות נורמטיבית

2.2 חסרונות 2.2.1 אימפולסיביות פתולוגית

3 היבטים נוירולוגיים

4 טיפול והתמודדות 4.1 השהיית התגובה

4.2 ויסות מהירות עיבוד המידע

4.3 אימון מוחי

מאפיינים:

אימפולסיביות מאופיינת על פי רוב כנטייה לפעול על פי גחמות רגעיות, תוך התעלמות מכל התייחסות רציונלית לאסטרטגיות ארוכות טווח המיועדות להוביל להצלחה. להתנהגות אימפולסיבית יכולים להיות יתרונות וחסרונות בהתאם להקשר שבו היא מתרחשת. היבטים אלו יתוארו באופן נרחב יותר בהמשך.

במחקר נהוג להבחין בין שני היבטים של אימפולסיביות:

1.תנועה אימפולסיבית (או פעולה אימפולסיבית) - חוסר יכולת להימנע מתגובה, הקשור ליכולת דיכוי התגובה אינהיביציה. ההבדלים בין אימפולסיביות לקשיי אינהיביציה יורחבו בהמשך.

2.קבלת החלטות אימפולסיבית (או בחירה אימפולסיבית) - היבט זה משקף יותר תהליכי קבלת החלטות מאשר יכולת דיכוי תגובה של המערכת המוטורית.

הבחנה בין אימפולסיביות לקשיי אינהיביציה:

כאמור, חוסר יכולת להימנע מתגובה הקשור ליכולת דיכוי התגובה מקושר לעתים לפעולה אימפולסיבית או תנועה אימפולסיבית. עם זאת, למרות שבשני המקרים התוצאות יכולות להיות דומות ישנו הבדל במנגנונים העומדים בבסיסם.

אינהיביציה (עכבה) היא היכולת להימנע או לעצור פעולה לא רצויה. בהתאם לכך פגיעה באינהיביציה עלולה להקשות על האדם להימנע מפעולות לא רצויות. עם זאת בשונה מתגובות אימפולסיביות הנעשות ללא שיקול דעת, במקרים של אינהיביציה לקויה האדם מודע להשלכות השליליות העשויות להיות למעשיו ולמרות זאת לא מצליח למנוע אותן. עם זאת, לאדם אימפולסיבי ללא בעיות בעכבה לא יהיה כל קושי להימנע מתגובה אם הוא מודע לכך שתוביל לתוצאות שאין הוא מעוניין בהן.

בנוסף, אנשים בעלי נטייה לאימפולסיביות מתבססים רבות על המזל, משום שהסבירות שבה תגובה אימפולסיבית תביא לתוצאות רצויות היא אקראית. להבדיל, אנשים עם קושי בעיכוב תגובה מדווחים רבות על רגשות חזקים של חוסר אונים ותסכול מכך שאין ביכולתם להימנע מתגובות שהם יודעים שאינן רצויות להם, אשר לעתים יכולות אף להיות פוגעניות עבורם או עבור הסביבה.

בחירה אימפולסיבית:

אחד המאפיינים העיקריים של התנהגות אימפולסיבית הוא הפחתה בערכן של תוצאותיה העתידיות של פעולה מסוימת - Delay discounting. הפחתה זו אינה קשורה בסוג התוצאה והיא מתרחשת עבור תוצאות חיוביות ושליליות כאחד. על כן, היא יכולה לבוא לידי ביטוי במספר דרכים אשר משפיעות על תהליכי קבלת החלטות והיכולת לדחיית סיפוקים. למשל:

העדפה של גמול קטן ומוקדם יותר, על פני תגמול גדול אך מאוחר יותר. כתוצאה מכך, ככל שמשך ההמתנה לגמול כלשהו מתארך, כך פוחת הערך שלו בעיני האדם. היבט זה משפיע בין היתר גם על התגובה לחיזוקים שונים.

העדפה של תוצאה מרתיעה מאוחרת וגדולה יותר, על פני תוצאה מרתיעה קטנה ומוקדמת יותר. היבט זה משפיע בין היתר גם על התגובה של האדם לצורות שונות של ענישה.

השלכות:

האימפולסיביות כוללת אוסף של תופעות הקשורות זו לזו, כך שיש צורות שונות של התנהגות אימפולסיבית. בהתאם לכך, ההשלכות של ההתנהגות האימפולסיבית יכולות לתרום לרמת התפקוד האדם בחיי היום יום או לפגוע בה. האימפולסיביות היא תכונה נפוצה אשר קיימת אצל כל האנשים במידה כזו או אחרת. כאשר התנהגותו של האדם אינה חורגת מתחום הנורמה היא יכולה להיות מקובלת חברתית ואף לסייע לניצול הזדמנויות. עם זאת, כאשר האימפולסיביות מובילה להתנהגות בלתי מקובלת, עלולות להיות לכך השלכות ליכולת של האדם להשתלב בחברה. במקרים קיצוניים האימפולסיביות יכולה להוביל להפרעות שונות בתפקוד של האדם.

יתרונות ואימפולסיביות נורמטיבית:

התנהגות אימפולסיבית לא תמיד גוררת אחריה השלכות שליליות. זאת במיוחד במקרים שבהם היא מובילה את האדם לנצל במהירות הזדמנויות חד פעמיות שלא ישובו. סביר להניח שאם התנהגויות אימפולסיביות היו מזיקות במידה משמעותית הן לא היו שורדות את תהליך האבולוציה של האדם. היתרונות של האימפולסיביות באים לידי ביטוי בעיקר עבור מצבים של חוסר ודאות, אשר מאפיינים את החיים בטבע.

הנטייה להעדיף תגמולים קטנים ומידיים על פני תגמולים גדולים אך רחוקים יותר אינה מאפשרת לנצל את מלוא האפשרויות העתידיות. על כן ניתן לפרש אותה כחיסרון משום שהיא יכולה להוביל לניצול בלתי יעיל של משאבים סביבתיים. עם זאת, במקרים בהם השהייה עלולה למנוע את השגתם של תגמולים עתידיים פוטנציאליים, בחירה בתגמול האפשרי בזמן נתון מאפשרת הבטחה של השגתו כנגד הסכנה לוותר עליו ולא להשיג דבר בהמשך. במילים אחרות, האימפולסיביות יכולה להיות ביטוי של שנאת סיכון או שנאת הפסד. עמדה זו באה לידי ביטוי באמרה "טובה ציפור אחת ביד משתיים על העץ".

בהתאם לכך, לאימפולסיביות ישנו תפקיד משמעותי במסגרת ההתנהגות הנורמלית. רוב האנשים פעלו בצורה אימפולסיבית בשלב כלשהו בחייהם. התנהגות זו נתפסת פעמים רבות כספונטנית ומקובלת חברתית עד לגבול מסוים.

חסרונות:

למרות שבשפת הדיבור המונח "אימפולסיביות" משמש גם לתיאור פעולות מקובלות מבחינה חברתית, לעתים קרובות יותר נעשה בו שימוש לתיאור של התנהגות בעייתית. הקריטריונים לקביעת המידה בה התנהגות אימפולסיבית מסוימת מוגדרת כמקובלת מבחינת החברה או לא תלויים בגיל האדם ובמאפיינים של התרבות והתקופה שבה הוא חי. פרט למקרים של התנגשות תרבותית בחיי היום יום אין להבדלים אלו השפעה משמעותית על התפיסה של אימפולסיביות. לעומת זאת, הם יוצרים קושי בגיבוש הגדרה אחידה ומדויקת בתחום המחקר.

לעתים קרובות לפעולות אימפולסיביות יש השלכות מזיקות. החסרונות של האימפולסיביות נובעים מההשלכות השליליות האפשריות שלה על היכולת של האדם להשתלב ולתפקד בחברה. היא יכולה להוביל לקשיים שונים כמו:

קושי בדחיית סיפוקים.

קושי בהתנהגות בהתאם לחוקים הרשמיים או החברתיים. למשל: נטייה להתפרץ או קושי לחכות לתור בשעת דיבור או משחק.

קושי להימנע מפעולות מסוכנות.

קושי בשמירה על יחסים סדירים עם בן זוג.

אצל ילדים האימפולסיביות יכולה לבוא לידי ביטוי בהתנהגות בעייתית כמו לקיחת צעצוע מילד אחר ללא מודעות להשלכות של פעולה זו. בהתאם לכך, מבחינת התפתחות חברתית רמת האימפולסיביות נמצאה קשורה לקשרים בין אישיים חלשים של ילדים עם קבוצת השווים שלהם. קשיים אלו עלולים להוביל לתוצאות שליליות בעתיד.

בגילאים מאוחרים יותר האימפולסיביות יכולה לבוא לידי ביטוי בבחירה של סטודנטים לצאת למסיבה במקום ללמוד למבחן, או בנטייה של אדם בוגר לרכוש מוצרים רבים ללא התייחסות לתשלומים ולריבית שיהיה צורך לעמוד בהם בהמשך.

בנוסף, חוסר יכולת לשלוט על דחפים מקשה על השגת הקשב המתמשך הנחוץ ליצירת מצב הזרימה והתמדה בו.

אימפולסיביות פתולוגית:

ישנם מצבים פתולוגיים שונים שהתנהגות אימפולסיבית היא אחד המאפיינים המרכזיים שלהם. לדוגמה: מאניה, הפרעת אישיות, התמכרות, קלפטומניה, הימור פתולוגי, הפרעת אכילה, טריכוטילומניה ועוד. כמו כן, אימפולסיביות היא אחת מהמאפיינים המרכזיים של הפרעת קשב.

נראה שבמצבים שונים באים לידי ביטוי מאפיינים שונים של התנהגות אימפולסיבית. כל אחת מההפרעות הקשורות באימפולסיביות מאופיינת בקשיי קשב, קשיים בעיכוב תגובה, קשיים להתחשב בתוצאות שליליות אפשריות של ההתנהגות או בשילוב של קשיים אלו.

היבטים נוירולוגיים:

כאמור, האימפולסיביות מתייחסת למגוון תופעות שונות הקשורות זו לזו. כמו כן התפיסה של התנהגות מסוימת כאימפולסיבית או לא אימפולסיבית מושפעת מההקשרים התרבותיות שבהם היא מתרחשת. ייתכן שההבדלים בין התנהגויות שונות הנתפסות כאימפולסיביות נובעים גם ממנגנונים ביולוגים נפרדים ואין זה סביר לצפות למנגנון ביולוגי אחיד העומד בבסיס כל המאפיינים השונים שלה. בהתאם לכך, ישנם מספר תהליכים נוירו - כימיכליים אשר יכולים להשפיע על התנהגות אימפולסיבית.

מבחינה מוחית אימפולסיביות קשורה לתפקוד של האונה המצחית. פגיעה בקליפת המוח הקדם - מצחית יכולה להוביל לעלייה בתגובות האימפולסיביות של האדם. כמו כן לגרעין האקומבנס (NAC) יש תפקיד מרכזי בוויסות של אימפולסיביות.

ישנם מוליכים עצביים במוח אשר יכולים להגביר או להפחית אימפולסיביות. זאת משום ששינויים בכמויות הנוראדרנלין והדופמין משפיעים על התפקוד של קליפת המוח הקדם - מצחית.

הזמינות של קולטני דופמין מסוג D2R בסטריאטום קשורה לאימפולסיביות נמוכה ולנטייה לחוות מצב של זרימה.

טיפול והתמודדות:

כאמור, במקרים מסוימים האימפולסיביות עלולה לפגוע ביכולת של האדם להשתלב ולתפקד בחברה באופן מיטבי. במקרים אלו ניתן לנסות לצמצם ואף למנוע את ההשפעות השליליות של האימפולסיביות בדרכים שונות, בהתאם לגורמים ולמטרות הטיפול. למשל, נמצא שאימוץ אסטרטגיות התנהגות המיועדות להפחתת אימפולסיביות יכול לשפר את היחסים החברתיים של ילדים.

בכל מצב יש להתיעץ עם אנשי מקצוע כדי לוודא שטיפול מסוים אכן מתאים ויעיל לאדם המסוים שאליו הוא מיועד. לעתים יומלץ להשתמש ביותר משיטה אחת במסגרת של מערך טיפולי מלא.

השהיית התגובה:

משום שהתנהגות אימפולסיבית נעשית באופן מיידי וללא הפעלת שיקול דעת, לעתים קרובות השהייה של התגובה יכולה לאפשר לתהליך המחשבתי להסתיים כך שהאדם יהיה מודע להשלכות מעשיו. אדם אימפולסיבי ללא קשיים נוספים יוכל להימנע מפעולה כלשהי ברגע שיהיה מודע שהיא אינה רצויה לו. לצורך כך נהוג להמליץ על ספירה עד 3 או 10. הספירה מאפשרת להשהות את הפעולה למשך שניות בודדות לצורך בחינת המצב וקבלת החלטות מושכלת.

ויסות מהירות עיבוד המידע:

אפשרות דומה היא ויסות מהירות עיבוד המידע, לצורך התאמתו למשימה שאיתה האדם מתמודד.

בחינוך המורה יכול ליצור דינמיקה כיתתית אשר תשפיע על קצב עיבוד המידע שת התלמידים. לדוגמה, סגנון הוראה המאופיין בחילופי שאלות ותשובות מיידיים מחייב את הלמידים לענות במהירות ולכן מעודד אימפולסיביות. לעומת זאת, כדי לעודד חשיבה מוקדמת המורה יכול לבקש מהתלמידים לרשום את התשובה האפשרית יחד עם השיקולים הלוגיים שהובילו אליה. בנוסף על המורה לציין במפורש שיוקדשו לכך מספר דקות מזמן השיעור ולהמתין עד שלפחות חצי מהתלמידים יסיימו לכתוב. בדרך זו ניתנת לכל תלמיד אפשרות להפעיל שיקול דעת ולנמק את בחירתו באופן מושכל. כמו כן דרך זו מאפשרת לשתף כמות גדולה יותר של תלמידים בדיון הכיתתי ומתן הכוונה אישית לתלמידים בודדים בזמן שהיתר מנסחים את תשובתם באופן עצמאי.

אימון מוחי:

ניתן להפחית נטייה לאימפולסיביות גם על ידי אימון מוחי המיועד לכך.
הפרעת קשב התייחסות רציונאליות שאלה לטפל בחולה נפש מסגרות הגדרה השמנה הרזיה אפשרויות שינויים יחסים חברתיים אימפולסיבי אימפולסיביות
אימפולסיביות, איך להיות יותר מחושב? התנהגות אימפולסיבית, איך לא להיות אימפולסיבי? איך לראות את הנולד? איך לחשוב קדימה? איך לתכנן דברים? איך לפעול מהשכל ולא מהרגש? איך לא לפעול ללא מחשבה? איך לא לפעול בלי לחשוב? הרגלי חשיבה
אימפולסיביות, איך להיות יותר מחושב? התנהגות אימפולסיבית, איך לא להיות אימפולסיבי? איך לראות את הנולד? איך לחשוב קדימה? איך לתכנן דברים? איך לפעול מהשכל ולא מהרגש? איך לא לפעול ללא מחשבה? איך לא לפעול בלי לחשוב? הרגלי חשיבה
אימפולסיביות, איך להיות יותר מחושב? התנהגות אימפולסיבית , איך לא להיות אימפולסיבי? איך לראות את הנולד? איך לחשוב קדימה? איך לתכנן דברים? איך לפעול מהשכל ולא מהרגש? איך לא לפעול ללא מחשבה? איך לא לפעול בלי לחשוב? ... קדימה על ידי לימוד ותרגול של ניתוח סיבתיות. אימפולסיביות תכנון קדימה שיפור החשיבה השכלית סיבתיות ותוצאה רגש ושכל בחשיבה קדימה איך לחשוב קדימה ולראות את הנולד? בכדי להצליח בחיים, חשוב ... היכולת לחשוב קדימה על ידי לימוד ניתוח סיבתיות. אימפולסיביות תכנון קדימה שיפור החשיבה השכלית סיבתיות ותוצאה רגש ושכל בחשיבה קדימה איך למתן אימפולסיביות? איך לטפל באימפולסיביות? למה אני אימפולסיבית? למה אני אימפולסיבי? פעולות בלי מחשבה, פעולות בלי לחשוב, איך לחשוב מראש? קבלת החלטות אימפולסיבית, איך להיות פחות ספונטני? פעולות ספונטניות, איך לא לפעול בצורה ספונטנית? איך לא לעשות דברים בלי מחשבה? איך לא לעשות דברים בלי ...
איך להתמודד עם דברים שלא כרצונך? 3 אפשרויות התמודדות, איך להבין את עצמך? איך ילד חושב? איך מלך חושב? מהי חשיבה בוגרת? למה משהו מפריע לי? איך להתמודד עם בעיות? איך לא לברוח? איך לא להדחיק?
איך להתמודד עם דברים שלא כרצונך? 3 אפשרויות התמודדות, איך להבין את עצמך? איך ילד חושב? איך מלך חושב? מהי חשיבה בוגרת? למה משהו מפריע לי? איך להתמודד עם בעיות? איך לא לברוח? איך לא להדחיק?
... לקוח קשה. במצבים כאלה, לאנשים שונים יש דרכים שונות להתמודד. איך ילד מתמודד כשהמציאות אינה לרוחו? אליעד מתאר שילד, כאשר משהו לא מתנהל לפי רצונו, מיד מגיב באופן אימפולסיבי וזורק את הדבר. למשל, אם לילד יש משחק והוא לא נהנה ממנו, הוא פשוט זורק את המשחק. דוגמה נוספת, אם הוא צופה בטלוויזיה ולא נהנה מערוץ מסוים, הוא מיד מחליף או סוגר את הטלוויזיה. זוהי חשיבה של ילד, תגובה אימפולסיבית ללא התבוננות או חשיבה עמוקה יותר על המצב. מהי תגובתו של מלך כאשר המציאות לא מתאימה לו? גם מלך מגיב באופן דומה לילד כשהמציאות אינה תואמת את רצונו. המלך פשוט אומר, זה לא ... עומדות בפניך שתי דרכים: או לשנות את עצמך (את רצונך או את נקודת המבט שלך), או לנסות לשנות את המציאות עצמה (את הסביבה או את האדם האחר). מדוע לא כדאי לפעול באופן אימפולסיבי? אליעד מזהיר מפני התנהגות אימפולסיבית. הוא מסביר כי אם אדם כל הזמן יברח ממצבים לא נוחים מבלי לברר למה המצב לא נוח לו, הוא יגיע לנקודה שבה לא יוכל יותר לברוח, וייאלץ להתמודד מול מציאות שהוא אינו יכול לשנות. ... השולחן המלוכלך - מה היא ממחישה? אליעד נותן דוגמה פשוטה נוספת כדי להבהיר את הרעיון. אם יש לך שולחן מלוכלך, יש שלוש אפשרויות: לזרוק את השולחן כי הוא מלוכלך (גישה אימפולסיבית של ילד או מלך). לנקות את השולחן (לשנות את המציאות עצמה). לשנות את היחס שלך לשולחן, כלומר, להבין למה מפריע לך שהוא מלוכלך ולבדוק האם ניתן לשנות את היחס או את הציפיות שלך ...
סדר וארגון, למה כדאי להיות מסודר? למה קשה להיות מסודר? איך להיות מסודר? יתרונות להיות מסודר, לסדר את החדר, לסדר את המחשב, לעשות סדר בחיים, סדר בעבודה, חוסר סדר במחשבות, חוסר סדר בראש, למה אני לא מסודר? יתרונות להיות מסודר
... את זה?, מה ההיגיון לשים את החפץ דווקא כאן?, מה הגיוני לעשות במצב הזה?. החשיבה ההגיונית הזאת קשה משום שהיא מגבילה את החופש לפעול באופן אימפולסיבי וספונטני. מה היתרונות של להיות מסודר? למרות הקושי הראשוני והמאמץ שכרוך בלשמור על סדר וארגון, אליעד כהן מדגיש כי היתרונות של להיות מסודר הם משמעותיים ... לפני כל פעולה שהם עושים, עליהם לעצור ולשאול את עצמם: מדוע אני עושה את זה?, היכן נכון והגיוני למקם כל דבר?. כשאדם מפסיק לפעול בצורה אימפולסיבית ומתחיל לפעול בצורה הגיונית וסיבתית, הוא מפתח יכולת להכניס סדר בכל תחומי חייו. לדוגמה, מי שרוצה להיות מסודר בחדר שלו, צריך להקדיש רגע לחשוב על מיקום ...
לשלוט ברפלקסים, אינסטינקטים, שליטה ברפלקסים, תנועות לא רצוניות, פעולות אוטומטיות, אימפולסיביות, משחקי מוח, נשיונל גאוגרפיק, התנהגות אוטומטית, פעולות לא רצוניות, שליטה בדחפים
לשלוט ברפלקסים, אינסטינקטים, שליטה ברפלקסים, תנועות לא רצוניות, פעולות אוטומטיות, אימפולסיביות, משחקי מוח, נשיונל גאוגרפיק, התנהגות אוטומטית, פעולות לא רצוניות, שליטה בדחפים
... ברפלקסים, אינסטינקטים, שליטה ברפלקסים, תנועות לא רצוניות, פעולות אוטומטיות, אימפולסיביות , משחקי מוח, נשיונל גאוגרפיק, התנהגות אוטומטית, פעולות לא רצוניות, שליטה בדחפים האם אפשר לשלוט ברפלקסים ובתנועות לא רצוניות? האם באמת ניתן לשלוט ברפלקסים ובפעולות ...
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
... להקטין את ההסתברות שהאירוע הלא הגיוני יתרחש, על ידי הגברת מודעות ושליטה עצמית, והימנעות מפעולות אימפולסיביות או חסרות היגיון. איך ניתן להקטין את הסיכוי להשתגע ולבצע פעולות אימפולסיביות? אליעד כהן מדגיש שכדי להקטין את הסיכון להשתגע, האדם חייב לפתח את החשיבה ההגיונית שלו ולהגביר את המודעות שלו לפעולות שהוא מבצע. ככל שאדם יותר חכם ומחושב, כך פוחת הסיכוי שלו לבצע פעולות לא הגיוניות ואימפולסיביות. הוא מתאר שני סוגי גישות שאנשים נוקטים בהן ביחס לפעולותיהם: הגישה הראשונה: אדם עושה כל פעולה שעולה בראשו, אלא אם כן מוכיחים לו שהפעולה אינה טובה. גישה זו מגדילה את הסיכון לפעולות אימפולסיביות וחסרות היגיון. הגישה השנייה: האדם אינו מבצע שום פעולה, אלא אם כן הוא בטוח שהיא נחוצה, חיונית, ומועילה עבורו. גישה זו מפחיתה משמעותית את הסיכוי ... שישנם הרגלים מסוימים, התנהגויות מסוימות, וגישות מסוימות, המגדילות את הסיכוי שהאדם יפעל בצורה אימפולסיבית ולא הגיונית: פעולות שמתבצעות מתוך הרגל בלבד, בלי בדיקה של הסיבה להן, מעלות את הסיכון לאיבוד שליטה עצמית. פעולות המבוצעות מתוך אמונה עיוורת או מתוך ... מתוך דחף רגעי ללא בחינה עמוקה (כי בא לי), מגבירה את האפשרות לאבד שליטה בעתיד, שכן האדם מתרגל לאימפולסיביות חסרת בקרה. איך להגיע לאיזון בין שליטה עצמית לחופש פעולה? לפי אליעד, האדם צריך למצוא איזון בין שליטה עצמית מוחלטת (כלומר לא לפעול כלל עד שברור לו ... לא הגיוניים? מה ההבדל בין פחד להשתגע לבין פחד לבצע פעולה חריגה? איך לפתח שליטה עצמית ולמנוע אימפולסיביות? מהם ההרגלים שמגדילים את הסיכון לפעול בטירוף? פחד להשתגע - ניתוח והבנה מעמיקה קיים מצב שבו אדם מפחד להשתגע, אך יש להבחין בין שני סוגים של פחד זה. ... יקרה. לבחון כיצד ניתן להקטין את הסיכוי שזה יקרה - האם יש דרכים להגביר שליטה עצמית ולהפחית דחפים אימפולסיביים? הקשר בין רמת היגיון לשיגעון באופן כללי, אדם יכול להקטין את הסיכוי שלו להשתגע על ידי כך שיהפוך לחכם יותר. אדם שחושב ומתנהל בהיגיון, מקטין משמעותית את הסיכוי לפעול באימפולסיביות חסרת פשר. התנהגות והרגלים המשפיעים על הסיכוי להשתגע כאן עולה שאלת נטל ההוכחה: האם אדם מחליט לבצע פעולה ורק אם יוכיחו לו שהיא לא טובה הוא יפסיק, או ... את הסיכון להשתגע? כדי להקטין את הסיכוי לפעול ללא היגיון, כדאי להימנע מפעולות אוטומטיות או אימפולסיביות ללא בחינה מעמיקה של הסיבות והתועלת שבהן. כלומר: להפסיק לפעול מתוך הרגלים עיוורים או כי ככה עושים. להימנע מלפעול מתוך אמונה עיוורת, אלא לבדוק כל ... החלטות ולוודא שהוא לא פועל מתוך דחפים בלתי מבוקרים. חיזוק החשיבה ההגיונית, הטלת ספק בפעולות אימפולסיביות, והימנעות מהרגלים חסרי היגיון - כל אלו יקטינו את הסיכון לפעול בטירוף רגעי ולבצע פעולות לא רצויות. איך להתמודד עם פחדים לא הגיוניים? מה ההבדל בין פחד להשתגע לבין פחד לבצע פעולה חריגה? איך לפתח שליטה עצמית ולמנוע אימפולסיביות? מהם ההרגלים שמגדילים את הסיכון לפעול בטירוף? עכשיו יש בן אדם שמפחד להשתגע יכול להיות כזה דבר? ש: כן. אליעד: יכול להיות כזה דבר אוקי עכשיו בתוך ...
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... שינה ומחשבות טורדניות הפרעות של גברים הפרעות של נפשיות של הפרעות של נפשיות של דתיים הפרעות שליטה בדחף הפרעות תפקוד הפרעת הפרעת ocd הפרעת odd הפרעת אחדות שקרית הפרעת אימפולסיביות הפרעת אישיות הפרעת אישיות אנטי חברתית הפרעת אישיות אנטי סוציאלית הפרעת אישיות בגלל הפרעת ... וריכוז והיפראקטיביות הפרעת קשב וריכוז כללית הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות הפרעת קשב וריכוז עם הפרעה תפקודית הפרעת קשב וריכוז של ילדים הפרעת קשב ריכוז היפראקטיביות ואימפולסיביות הפרעת ריבוי אישיות הפרעת ריכוז הפרעת שינה שיגעון שיגעון או גאון שיגעון גדלות שיגעון גדלות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אימפולסיבי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אימפולסיבי, איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אימפולסיבי, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לדיאטה, מאמן אישי לימודים, קואצ'ר מומלץ בנושאי אימפולסיבי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 21:43:17 - wesi4