ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אובססיות ✔הפרעה טורדנית כפייתית - טורדנות כפייתית - הפרעה אובססיבית קומפולסיבית - מבוא ✔טורדנות כפייתית, או הפרעה טורדנית - כפייתית (בלעז:...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 הפרעה טורדנית כפייתית - טורדנות כפייתית - הפרעה אובססיבית קומפולסיבית - מבוא
טורדנות כפייתית, או הפרעה טורדנית - כפייתית (בלעז: הפרעה אובססיבית - קומפולסיבית) היא הפרעה נפשית המסווגת כהפרעת חרדה. היא מתאפיינת במחשבות פולשניות וטורדניות, וכן בביצוע פעולות טקסיות שוב ושוב במטרה לגרש את המחשבות הבלתי - רציונליות. הסובלים מההפרעה מדווחים כי המחשבות הטורדניות גורמות להם חרדה, אך הם מסוגלים רק בקושי להסיח את הדעת מהן. הפעולות הטקסיות מפחיתות את החרדה, אולם לזמן קצר, והן גורמות סבל וטרחה כשלעצמן. הימנעות מהפעולות הטקסיות מעצימה מאוד את תחושת החרדה ויוצרת תחושת דיכאון.

הפרעה טורדנית כפייתית של גיל ההתבגרות היא הפרעה המתבטאת בדימויים או דחפים החוזרים ונשנים או נמשכים בעקביות וגורמים לחרדה. החרדה גוררת אחריה התנהגויות או פעולות החוזרות על עצמן, מכוונות למטרה, המבוצעות לפי כללים או על פי נוהל טקסי בתגובה לטרדנות. הפעולות חמורות מספיק כדי לגזול זמן, כלומר, הן מעסיקות את האדם יותר משעה ביום, או גורמות ללחץ ניכר או נזק משמעותי. בנוסף, בנקודת זמן מסוימת במהלך ההפרעה, האדם מזהה שהאובססיות או ההתנהגויות הכפייתיות הן מוגזמות ובלתי הגיוניות.

השם בשפה האנגלית של הפרעה זו Obsessive Compulsive Disorder, ידוע גם בראשי התיבות OCD. שם זה מתורגם לעברית באופן רשמי כ"הפרעה טֵירדונית כפייתית" ("טירדון" הוא התרגום הרשמי ל"אובססיה"), אולם בציבור מקובל הרבה יותר השם "טורדנות כפייתית".

מאפייני התופעה

שטיפת ידיים חוזרת ונשנית היא אחת המאפיינים הנפוצים של הפרעה טורדנית - כפייתית ושל מיזופוביה. - הפרעה טורדנית - כפייתית

המרכיב האובססיבי בטורדנות הכפייתית הוא המחשבות המציקות, והמרכיב הקומפולסיבי הוא המעשים שבאים בעקבותיהן. לדוגמה, אדם אשר שוב ושוב מציק לו החשש שלא סגר את כל דלתות הבית, סובל מאובססיה. כאשר פעם אחר פעם ישוב ויסובב את המפתח, תהיה פעולתו קומפולסיה, הבאה לשכך את החרדה שעורר החשש. בדרך כלל, אם כי לא תמיד, מלווה האובססיה בקומפולסיה.

לעתים הקשר בין החרדה לבין המעשה שבעקבותיה הוא קשר שנראה כמו אמונה תפלה. למשל, אדם עלול לחשוב שהוא יצליח בראיון עבודה רק אם לאורך כל הדרך אליו יקפיד שלא לפסוע על המרווח שבין המרצפות. אם בטעות תיגע רגלו במקום האסור, ישוב על אחוריו ויעשה את אותם צעדים שוב.

האדם הסובל מההפרעה ברוב המקרים מודע לחלוטין לאי - הרציונליות של המחשבות או המעשים הללו, ואינו מאמין באמת באותן "אמונות תפלות". אך למרות ההבנה שאין בהן ממש, הוא אינו מסוגל להיפטר מהמחשבות האובססיביות, והן יוסיפו להציק לו עד אשר יבצע את המעשה הקומפולסיבי.

הבושה הנובעת מההבנה שמעשיהם אינם הגיוניים, יחד עם הקושי להסביר את התנהגותם ה"מוזרה" לכאורה לסביבה - וברוב המקרים אף לעצמם - מביאים לכך שרבים מהסובלים מהפרעה זו מסתירים את בעייתם. עקב כך רבים מהם אינם מודעים כלל לעובדה שהיא נובעת מהפרעה נפשית מוכרת, ואינם מגיעים לטיפול. לעתים קרובות הם גם מצליחים לשמור על תפקוד יומיומי תקין. כתוצאה מכך נחשבה ההפרעה בעבר כנדירה, אולם עם התקדמות המחקר התגלה כי היא דווקא נפוצה מאוד (אם כי לא בהכרח בעוצמה המפריעה לתפקוד תקין). אחד הראשונים שתיארו את ההפרעה, ועמדו על הפער שבין תפוצתה הרבה לבין מיעוט המודים בקיומה, היה זיגמונד פרויד.

פרויד, אבי הפסיכואנליזה, תיאר את המחלה בפירוט רב בספרו "פעולות כפייתיות וטקסטים דתיים" (1907). בספר זה, הנחשב לאחד החיבורים החשובים בחקר הדת ובפסיכולוגיה המודרנית, משווה פרויד בין ההפרעה לבין התנהגות דתית. הוא מצביע על הדמיון בטקסים המחזוריים העוזרים להפחתת חרדות, אולם גם על השוני המתבטא בכך שטקסים דתיים הם על - פי רוב פומביים, בעוד התנהגות כפייתית נעשית באופן פרטי, והחולה מסתיר אותה מהזולת. פרויד נמנה עם הראשונים שעמדו על תפוצתה הרבה של המחלה, אף כי קשה לזהות חולים הסובלים ממנה, כיוון שהם מסתירים אותה בצורה יעילה.

אנשים רבים נוהגים לעתים בצורה אובססיבית - קומפולסיבית, אך אצל הלוקים בטורדנות הכפייתית, דרך ההתנהגות הזו משתלטת על חייהם בצורה המפריעה לתפקודם התקין. מלבד זאת, הסובלים מהמחלה מדווחים על סבל רב, גופני ונפשי, ועל קושי רב לקיים חיי חברה תקינים. שני הקריטריונים האלה - הפרעה לתפקוד היומיומי ותלונות על סבל רב - הם המבדילים בין המחלה לבין התנהגות אובססיבית - קומפולסיבית בלתי מזיקה.

אצל אנשים דתיים נסובות האובססיות לעתים סביב תחושת טומאה, חשש ממחשבות זרות או חרדה שטקס דתי לא בוצע כהלכה. אובססיות הנפוצות בקרב כלל הציבור נסובות סביב נושאים של היגיינה ומחלות (כגון פחד מופרז מחיידקים, שמביא לשטיפת ידיים כפייתית), אובססיות מיניות, צבירה אובססיבית של חפצים, אובססיות סביב מערכות יחסים ועוד.

היקף התופעה

המחלה פוגעת ב - 2% - 4% מהילדים והמתבגרים. תופעות ראשוניות של המחלה יתגלו בדרך כלל בין גיל תשע לשלוש עשרה, ובמיוחד אצל בנים על רקע תורשתי. כשני שלישים מכלל האנשים עם הפרעה זו יתנסו בסימפטומים הראשונים לפני גיל 25.

סוגי ההפרעה

מבחינת התסמינים, ישנן שתי קבוצות של ההפרעה. בקבוצה הראשונה המחלה פורצת לפני גיל ההתבגרות, ישנו ייצוג מוגבר של בנים בקבוצה זו, עם תורשה משפחתית ושכיחות מוגברת של "טיקים" (הפרעה עצבית). בקבוצה השנייה המחלה פורצת בגיל ההתבגרות, בשיעור דומה בשני המינים, ושכיחים פחות תורשה משפחתית ו"טיקים".

90% מהלוקים בהפרעה סובלים גם מאובססיות וגם ממעשים כפייתיים, כשני שלישים מדווחים על יותר מאובססיה אחת ממנה הם סובלים. כ - 20% - 25% מהלוקים בהפרעה סובלים "מהעלאת גירה אובססיבית", שהיא אובססיה חוזרת ונשנית ללא כפייתיות התנהגותית כלשהי.

גורמים וטיפול

עד לשנות ה - 70 היו אפשרויות הטיפול במחלה מועטות, ודבר זה תרם למודעות הנמוכה בקרב אנשי המקצוע, ובקרב הציבור בכלל. בשנים האחרונות המודעות לעניין גוברת, בפרט לאור פיתוח תרופות חדשות לטיפול בחרדה (בעיקר תרופות ממשפחת SSRI) ושיטות טיפול פסיכולוגי חדשות.

מעריכים שאחוז או שניים מהאוכלוסייה יפתחו טורדנות כפייתית במהלך חייהם, ללא הבדלים בין - תרבותיים משמעותיים. יש סיבה להניח שלהפרעה יש גורמים גנטיים. בסריקות מוח נמצא, כי אזורים האחראים על דחפים "פרימיטיביים" במוח (בעיקר דחפים הקשורים באיתור סכנות, התגוננות בפניהן וכיוצא באלה), פעילים יותר אצל הסובלים מטורדנות כפייתית. משערים כי תופעה זו קשורה בהפרשה מופחתת או בלתי - מאוזנת של סרוטונין, מוליך עצבי (נוירוטרנסמיטור) מרכזי הקשור לוויסות מצב הרוח, וקשור גם להפרעות חרדה אחרות ולדיכאון. הרמות הנמוכות של סרוטונין גורמות לנטייה לחרדה ולדיכאון, ולפיכך מעצימות בעיות נפשיות שאצל רוב בני האדם לא היו מפריעות לתפקוד, ולא היו גורמות להתנהגות חריגה.

כיום סבורים רוב הפסיכיאטרים והפסיכולוגים כי טיפול יעיל במחלה כולל גם שימוש בתרופות שמעכבות את פירוק הסרוטונין במערכת העצבים המרכזית, וגם טיפול פסיכולוגי (בפרט טיפול קוגניטיבי התנהגותי) שמלמד את החולה לשלוט בתסמיני המחלה (למשל איך להימנע מהפעולות הטקסיות תוך צמצום תחושת החרדה). הן הטיפול התרופתי והן ההתנהגותי מצליחים לא רק להקל על חיי החולה, אלא גם לחולל שינויים בתמונה שמפיקה סריקת המוח. בשלב מתקדם יותר בטיפול המשולב ניתן להפחית בהדרגה את הטיפול התרופתי ולהמשיך בטיפול ההתנהגותי. דוגמה לתוכנית טיפולית היא "תוכנית שלושת השבועות המרוכזת", במחקר

שנערך לאחרונה באוניברסיטת פנסילבניה נמצא שיפור משמעותי אצל 90% מהמטופלים בה, ולאחר שנה 80% מהם עדיין שימרו את הישגי הטיפול.

על פי התאוריה הפסיכואנליטית, אובססיה נובעת מדחפים מודחקים אשר מופיעים בדרך מוסווית. המרפא טמון בהוצאתם לאור העולם ובפתרון הקונפליקט המתחולל סביבם. פרויד הציע טיפול פסיכואנליטי שיעלה את הסיבות המודחקות לאובססיות למודעות החולה, וכך יעזור לו לפתור את הקונפליקטים שגורמים להן. הסבר זה שנוי במחלוקת, ויישומיותו הטיפולית אינה גבוהה. במהלך החצי השני של המאה העשרים התגלה כי למחלה יש מרכיב פיזיולוגי משמעותי מאוד

התופעה בתרבות

המיליארדר הווארד יוז נודע כסובל בהפרעה, ודמותו אף שימשה השראה למספר סרטים (כגון "הטייס") שעסקו, בין היתר, בהשלכות ההפרעה על חייו האישיים והמקצועיים. סרט הקולנוע "הכי טוב שיש" עוסק בדמות הסובלת מטורדנות כפייתית, ג'ק ניקולסון מגלם בסרט אדם המנסה להתגבר על מנהגיו האובססיביים ולנהל מערכת יחסים עם אישה. בסרט "פיבי בארץ הפלאות" העלילה מתרכזת בילדה אצלה מתפתחים סימנים של תסמונת טורט והפרעות כפייתיות, התמודדות בית הספר והמשפחה עם התופעות הלא ברורות וההכרה במצבה.

מספר סדרות טלוויזיה עסקו בדמויות הלוקות בהפרעה זו, בהן הבלש מונק בסדרה "מונק", שלדון קופר בסדרה "המפץ הגדול", אמה פילסבורי בסדרת הדרמה - הקומית המוזיקלית "glee", ואנה בסדרה "בנות".

בעונה השלישית (פרקים 12 ו - 13) של סדרת הטלוויזיה "סקראבס" מופיע השחקן מייקל ג'יי פוקס בתפקיד אורח של רופא ("ד"ר קייסי") הסובל מהפרעה טורדנית - כפייתית. בסדרה מוצג ד"ר קייסי כמי שהגיע להישגים רבים כרופא דווקא בזכות מחלתו (למשל, על ידי קריאה חוזרת ונשנית של ספרי הלימוד). השחקן זאק בראף, כוכב הסדרה ומי שמספר בה על התופעה, סובל גם הוא במציאות מההפרעה.

ערוץ הביוגרפיה הפיק סדרת תעודה בשם "אובססיה אהובתי", המתארת את ההפרעה ומציגה סיפורים אישיים של הלוקים בה והתמודדותם עימה.

בסיפורו הקצר של סטיבן קינג, "נ", מדובר על אדם הסובל מההפרעה באופן חמור ביותר. בסיפור זה הגורמים להפרעה היו על טבעיים.

בספר "קסנוסייד", השלישי מבין ארבעת ספרי הסאגה "המשחק של אנדר" של אורסון סקוט קארד, אצל תושבי כוכב הלכת "דרך" לא מודעים לעובדה שמה שנחשב אצלם כ'דרכם של האלים לשוחח עם נבחריהם' זוהי בעצם הפרעה טורדנית כפייתית שהוחדרה גנטית לרבים מהם.
קשר מיני הרגשת דיכאון טיפול בהפרעת אישיות גמילה מסקס נוהל תחושת הפחד סובל מאובססיה אובססיות טיפול בבעיה נפשית התמכרות לשירותי מין השראה obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טירדה טרדות טרוד כפייתיות להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
אובססיה , התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר עליה פעם אחרי פעם, בלי להבין את ... לו נזק. ולזה האדם קורה אובססיה. ונחדד שוב פעם. אובססיה היא התנהגות כלשהי של האדם. זא כל התנהגות של האדם באשר היא, יכולה להיחשב בעיני האדם לאובססיה. והכל תלוי ביחס של האדם לאותה התנהגות ספציפית שלו. כי אם האדם מרוצה מאותה התנהגות שלו, ... היא כבר יכולה להיחשב לאובססיה. זא, ההתנהגות בפני עצמה, היא אינה אובססיבית או לא אובססיבית. התנהגות בפני עצמה, היא רק התנהגות בפני עצמה. השאלה היא, כיצד האדם תופש ומפרש את ... התמכרות הפרעת התנהגות אובססיה וכיוב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה. ובנוסף, יש כאן עוד היבט. והוא, עד כמה ... טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז ... שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא ... אולי מודע לכך שיש לו אובססיות וכיוב, אך הוא לא היה סובל מהן, אלא היה מקבל אותן באהבה. כך שעיקר הבעיה האמיתית של האדם שסובל מאובססיה, היא בכך שהוא לא מקבל את האובססיה שלו באשר היא. כי האהבה העצמית, צריכה להיות בלי שום תנאים באשר הם. ועכשיו ננסה להבין, למה בעצם יש אובססיות התמכרויות, ואיך הן נוצרות. והעניין הוא, די פשוט. והוא, כי האדם עושה, את מה שהוא רוצה ... שלו, הוא לא יתלונן על אובססיות התמכרויות וכיוב. אבל מי שחושב שהרצון העצמי שלו, לא משרת את המטרות שלו. דהיינו, מי ... תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, שבו זמנית, האדם גם רוצה ... הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון ... שהאדם רוצה לפעול בצורה אובססיבית, אם באותו הרגע האדם באמת היה חושב, שהדבר שאותו הוא רוצה לעשות, הוא מביא לו יותר נזק ... הרגע, אותה התנהגות אובססיבית, תביא לו יותר תועלת מיידית, מאשר נזק בטווח הרחוק וכיוב. כך שבכל מקרה, האדם תמיד ... התנהגות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא ... עוד יבין, כי האדם אובססיבי בצורה כמעט מוחלטת, לכך שהרצון שלו יתמלא תמיד. זא האדם אובססיבי לכך שהוא תמיד ירגיש טוב, כמה שיותר טוב. ושהמציאות תהיה כפי מה שהוא רוצה, בכל רגע ... בני האדם בעולם, כולם אובססיביים לכך, שהם ירגישו טוב, שהמציאות תהיה כרצונם, שהם לא יסבלו וכולי. ולאדם יש את הרצון ... להרגיש טוב. ובגלל שהאדם אובססיבי להרגיש טוב, אז האדם מחויב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
אובססיות טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים אותן לגורמים עד שהן נעלמות. מה הופך אובססיה להיות כזו? תשובה: חוסר ההיגיון שבה. אם זה הגיוני זה לא אובססיבי. הדרך לפרק אובססיה היא על ידי שמכניסים אותה אל השכל. הדרך היחידה לפרק את השקר, היא על ידי שלא מפחדים ממנו אלא מתמודדים איתו, מוצאים ממנו את העוקץ, ... שבו, מפרקים אותו מנשקו = מבודדים את השקר מהאמת. ואז השקר נופל מעצמו. ברמה המעשית הדרך להעלים אובססיה, היא על ידי זה שחוקרים את השורש השכלי שלה. גם התנהגות אובססיבית יוצאת מכוח אל הפועל על ידי האדם עצמו. ההתנהגות האובססיבית אינה מתרחשת מעצמה, אלא האדם עצמו הוא זה שעושה את הפעולה עצמה. האדם רוצה לעשות את הפעולה ואז הוא עושה אותה. גם אם זו אובססיה, עדיין האדם הוא זה שבוחר לעשות אותה. כדי לפרק את האובססיה, על האדם להתמקד בשורש שיוצר את ההתנהגות האובססיבית, דהיינו, להתמקד ברצון שלו שמניע אותו לעשות את מה שהוא עושה. על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה האמיתית שבגללה הוא עושה את הפעולה. כאשר ישנו רצון מודחק שהאדם מתעלם ממנו, הרצון הזה יוצר התנהגות בלתי ברורה שנחשבת לאובססיבית. אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה דווקא אותה ולא עושה באובססיה דברים אחרים?! קיימת סיבה שבגללה יש לאדם דווקא את האובססיה הזאת. קיימת סיבה שבגללה האובססיה התחילה דווקא בתקופה כלשהי. קיימת סיבה לכך שהאובססיה היא כפי שהיא ולא בצורה אחרת. על האדם להבין שיש סיבה לאובססיה ועליו לאתר אותה. הדרך לאתר את הסיבה של האובססיה, היא על ידי זה שלא מקבלים אותה כמובנת מאליה, אלא חוקרים את השורש השכלי וההגיוני שלה. אם האובססיה הייתה חסרת היגיון לחלוטין, אז מדוע אין לאותו אדם גם אובססיות אחרות?! מוכרח שיש סיבה מדוע האובססיה כפי שהיא. מה שיוצר את האובססיה זה הרצון של האדם. אם האדם לא היה רוצה הוא לא היה עושה. האדם בוחר לעשות את הפעולה האובססיבית. על האדם לחקור את הרצון שלו ולהגיע לשורש שלו = להבין מנין הרצון עצמו נובע. כאשר האדם מגיע לשורש ולהבנה של הרצון שממנו נובעת האובססיה, באותו הרגע האובססיה כבר אינה
אובססיות - טובות או רעות? למה האדם רוצה לשנות את המציאות?
אובססיות - טובות או רעות? למה האדם רוצה לשנות את המציאות? וכל אובססיה היא רעה, כי היא יוצרת תלות וסבל, בין האדם לבין הצורה של המציאות. והרצון של האדם שהמציאות תהיה כרצונו, היא האובססיה הכי גדולה בעולם. ובפרט כאשר יש לאדם אובססיה חולנית, שהוא כל הזמן רוצה לשנות את המציאות, בלי שהוא מבין בכלל למה הוא רוצה לשנות אותה, שאז האדם סובל תמיד. אבל יש אובססיה אחת טובה, והיא האובססיה של האדם, אל האמת והמהות שאינה מוגדרת כלל. והאדם סובל תמיד, רק משום שבתוכו הוא אובססיבי, להשיג את האחדות עם המהות האחת. והלחץ הנפשי של האדם, להתאחד עם השלמות של המציאות, בא ... שהיא, כי הוא רוצה את המהות, שהיא חסרת כל צורה. ומי שהוא פיקח, הוא משיג את האובססיה האמיתית שלו, שהיא שהמציאות תהיה כרצונו תמיד. והוא משיג זאת, על ידי זה שהוא לומד ומבין ... ולא אחרת. שעל ידי ההבנה, נוצרת אהבה של האדם למציאות. ואז האדם זוכה לממש את האובססיה שלו, להתחבר אל אחדות המציאות, שהיא האני האמיתי של האדם. ואז, כאשר האדם אובססיבי באמת להתחבר לאחדות המציאות, אז על ידי זה הוא יכול להכיל בתוכו גם את האובססיות של העולם הזה, דהיינו, את הרצונות השונים שיש לאדם בעולם הזה, כגון לאכול לא לסבול וכולי. כי בלי שהאדם ממלא את האובססיה האמיתית שלו, שהיא להתאחד עם המציאות, הוא סובל תמיד מהמון אובססיות של שקר, דהיינו, הרצונות שלו. אבל כאשר האדם ממלא את האובססיה שלו, דהיינו, מבין את המציאות ומתאחד איתה, על ידי זה הוא נהנה מכל האובססיות והרצונות של העולם. ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית. ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה אותה, מתוך תחושה של כפייה וללא בחירה עצמית. כאשר האדם מרגיש שהוא מוכרח לעשות איזה משהו, בלי יכולת לשלוט ... זאת או לא, הרי שיש לאדם סוג של אובססיה. כמו כן, לפעמים, אובססיות והתמכרויות נוצרות, על ידי זה שהאדם מתרגל לעשות איזה דבר (לדוגמה: עישון אכילה לא בריאה וכיוב). עד שההרגל הופך לטבע של האדם, ועד שהאדם ... הנשאלת היא, כיצד אפשר להיגמל מאובססיות ומהתמכרויות? תשובה: כדי להצליח להיגמל מכל אובססיה והתמכרות, לשם כך על האדם להחזיר לעצמו, את כוח הבחירה החופשית שלו. זא, מאחר שמהותה של האובססיה, היא בכך שהאדם עושה אותה ללא תחושה של בחירה, ממילא זה אומר, כי כדי לשלוט באובססיה, לשם כך יש צורך להחזיר לאדם את יכולת הבחירה שלו. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי כל התנהגות שאותה עושה האדם, יש רק אחת משתי אפשרויות לגביה. או ... הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות רצונית. ואת זה עושה האדם, על ידי זה שהוא מוצא את נקודות השליטה שלו במצב. דהיינו, על האדם למצוא את ... באפשרותו של האדם להתגבר על האובססיה, אם הוא רק ירצה... ...
שינוי אופי, שינוי התנהגות, דחיינות, מחשבות טורדניות, OCD, אובססיות, עצלנות, רגישות יתר, עצבנות יתר, רגזנות יתר, ריצוי אחרים, לרצות אחרים, בעיות התנהגות, קושי להחליט, להיות שלם עם החלטה בחוסר וודאות, לא מצליח להחליט
שינוי אופי, שינוי התנהגות, דחיינות, מחשבות טורדניות, OCD, אובססיות, עצלנות, רגישות יתר, עצבנות יתר, רגזנות יתר, ריצוי אחרים, לרצות אחרים, בעיות התנהגות, קושי להחליט, להיות שלם עם החלטה בחוסר וודאות, לא מצליח להחליט
... אופי, שינוי התנהגות, דחיינות, מחשבות טורדניות, OCD, אובססיות, עצלנות, רגישות יתר, עצבנות יתר, רגזנות יתר, ריצוי אחרים, לרצות אחרים, בעיות התנהגות, קושי להחליט, להיות ... מצליח להחליט למה אנשים סובלים מהתנהגויות כמו ריצוי, דחיינות ואובססיות? הסיבה המרכזית לכך שאנשים סובלים מבעיות כמו ריצוי אחרים, דחיינות, מחשבות טורדניות, OCD, עצלנות, רגישות ... אחרים? כיצד להיות שלם עם החלטות בחוסר ודאות? איך להשתחרר מאובססיות? כיצד להתמודד עם רגישות יתר? למה קשה להחליט? ...
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
... Obsessive Compulsive Disorder הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה נפשית אובססיות שינוי הרגלים לשנות הרגלים אימון לשינוי הפרעת חרדה טורדנות כפייתית וכאן אבאר את ... פועל כמו רובוט בלי בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, לפעמים על סף של ... וחזק ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית כפייתית? והתשובה לכך היא, שטיפול ב ocd נעשה על ידי ... בפעם הראשונה, זה ישחרר אותו מביצוע חוזר ונשנה של פעולות מיותרות. והרעיון הוא, שה - ocd והאובססיה, מבטאת את העוצמה ואת החשיבות שהאדם מייחס לביצוע הפעולה בפעם הראשונה שלה. וככל שהאדם ... יחזור על הפעולה בצורה מיותרת. ובוודאות של 100%, שכל מי שחוזר על פעולות בצורה מיותרת ובצורה אובססיבית , הרי שזה אומר, שאו שכאשר הוא עושה את הפעולה בפעם הראשונה, אז הוא לא מבין ולא זוכר ...
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD
... ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD מה גורם לאדם לפתח מחשבה טורדנית לא הגיונית? מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, אובססיות או התמכרויות מוזרות - כל אלה יכולים להיגרם מכמה סיבות, כאשר אחת הסיבות המרכזיות ביותר היא הדחקה. כדי להבין את המנגנון הזה לעומק, נתחיל בהסבר מפורט על מהי בדיוק הדחקה ואיך היא מובילה לפיתוח של הפרעות טורדניות לא הגיוניות כמו OCD, מיזופוניה או כל אובססיה אחרת. מהי הדחקה וכיצד היא יוצרת הפרעות טורדניות? הדחקה היא מצב שבו אדם מוטרד מבעיה אמיתית והגיונית, אך במקום להתמודד איתה באופן ישיר, הוא מתעלם או מדחיק אותה אל התת - מודע. ... להתמודד עם הבעיה האמיתית? ההסבר הפשוט הוא שהבעיה הקטנה, למשל מיזופוניה, אובססיה לניקיון או פחד לא הגיוני אחר, היא בעיה הרבה יותר נוחה להתעסקות עבור המוח מאשר הבעיות הגדולות. אם האדם לא היה מוטרד מהרעש, הוא היה צריך להתמודד ישירות עם הקשיים והבעיות ... כדי להסיח את הדעת מהבעיות הגדולות והכואבות יותר. כיצד מנגנון ההדחקה יוצר אובססיות מוזרות אחרות? אותו עיקרון עובד גם במקרים נוספים של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD). למשל, אדם שיש לו אובססיה לשטיפת ידיים, לניקיון קיצוני בבית, לבדיקה חוזרת של דלתות, מנעולים, גז, חשמל ועוד. כל אלו הם דוגמאות לבעיות קטנות יחסית, אך שהמוח הפך אותן למפלצת של ממש כדי לא לעסוק בבעיות ... כדי להסיח את דעתו מהתחושה העמוקה של חוסר תכלית. מה הסכנה בהפסקת ההתעסקות עם האובססיה הקטנה? כאן מגיעה נקודה חשובה מאוד: אם אדם רוצה להשתחרר מהמחשבות הטורדניות או מהאובססיות המוזרות הללו, הוא חייב להבין שאם הוא רק יפסיק להיות מוטרד מאותה בעיה קטנה ושולית, הבעיות האמיתיות והקשות יותר יצופו מחדש. המוח כבר לא יעסוק ברעש הנשימה או בניקיון כפייתי, ... הדאגות הכלכליות, או כל בעיה אחרת שהדחיק עד כה. איך ניתן להתמודד נכון עם OCD ואובססיות לא הגיוניות? הפתרון הפרקטי שמציע אליעד הוא להתמודד ישירות עם הבעיות האמיתיות והעמוקות של החיים. במקום להדחיק אותן ולברוח להתעסקות אובססיבית בבעיות שוליות, יש לטפל באופן מודע ומכוון בבעיות הגדולות יותר. אם אדם יטפל בבעיות הללו בצורה עמוקה ורצינית, המוח שלו לא יצטרך להמציא יותר בעיות קטנות וחסרות משמעות. במצב ... הגיוני? סיבות להפרעה טורדנית כפייתית למה רעש לעיסה מפריע לי? מה לעשות כשיש אובססיה מוזרה? שלום חברים, הפעם נדבר על איך יכולה להיווצר אצל אדם מחשבה טורדנית לא הגיונית, פחד לא הגיוני, אובססיה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית או הפרעה טורדנית לא הגיונית כמו OCD. יש לכך סיבות רבות, ואחת מהן היא הדחקה. מהי הדחקה? הדחקה היא מצב שבו אדם מוטרד ממשהו הגיוני, אך משום שהוא ... או שילוב של כל אלו, אך אינו רוצה לחשוב על כך. במצב כזה, המוח יכול לפתח אובססיה לא הגיונית, כמו מיזופוניה. מה זה מיזופוניה? מיזופוניה היא רגישות קיצונית לרעשים מסוימים, למשל קול של אנשים נושמים או רעש של לעיסה בזמן אוכל. נשאלת השאלה - למה הרעש הזה ... OCD אותו הדבר נכון גם לגבי הפרעות טורדניות כפייתיות אחרות. יש אנשים שיש להם אובססיה לגבי ניקיון, שטיפת ידיים, סדר מסוים בבית או כל דבר אחר. פעמים רבות, מדובר במנגנון בריחה - המוח לוקח נושא חסר חשיבות יחסית, הופך אותו לבעיה גדולה, ומאפשר לאדם להעסיק את עצמו ... האמיתיות. מה הסכנה? אם אתה סובל מחרדה לא הגיונית, פחד לא הגיוני או כל סוג של אובססיה מוזרה, ואתה רוצה להיפטר ממנה, עליך לקחת בחשבון דבר חשוב - כאשר תסיר את הבעיה הלא הגיונית, הבעיות האמיתיות עלולות לצוץ. כלומר, אם תפסיק להיות מוטרד מהרעש, פתאום יצוצו הבעיות ... להיכנס לאתר ולחפש OCD לא הגיוני, פחד לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, מיזופוניה, אובססיה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית, הדחקה ולקבל מידע נוסף. בהצלחה! ...
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
... התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד ... לשלוט במשהו, אך למעשה מדובר בהדחקה של פחדים עמוקים יותר. אנשים רבים מפתחים אובססיות חדשות כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות ... אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. אם המוח מייצר מחשבות כאלו ... או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול לפתח אובססיות סביב עניינים שוליים כמו ניקיון או סדר, כי זה מספק לו תחושת משמעות או מטרה. כך, ... או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד מהמוות או תחושת חוסר ערך, טיפול בשורש הזה יוביל לכך שהאדם יפסיק לפתח אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ... OCD חדש, כך שפעם אחת מפחדים ממשהו אחד, אחר כך ממשהו אחר, ולא מפסיקים להחליף אובססיה. במקרה כזה, אפילו אם פותרים מחשבה טורדנית ספציפית או מצליחים לטפל בצורה ... פחד מהמוות, תחושה שרע לו ממשהו בילדות, או חוסר באהבה), והמוח בורח לפתח אובססיה אחרת כדי להסיח את הדעת מהבעיה האמיתית. למשל, בן אדם מפחד מאוד מהמוות, וכדי ... והם מנסים למלא את החוסר על ידי התעסקות כפייתית. כשהחיים נראים ריקים, הופכת האובססיה לעיסוק מרכזי שדרכו מרגישים אנרגיה, מטרה או סיבה להיות מוטרדים. כך, המחשבה ... מדוע חלק מהאנשים בוחרים במחשבות טורדניות שוב ושוב? מבחינה רגשית, המחשבה האובססיבית מביאה גם רווח מסוים: היא מסיחה את הדעת מבעיה גדולה יותר (כמו פחד מהמוות או ... או - סי - די חוזר על עצמו בצורות שונות, כדאי לזהות את הדחף הפנימי שיוצר את האובססיה. במקום כל פעם להתמודד עם המחשבה החדשה, מומלץ לגלות מהו הפחד העמוק, הצורך או החוסר שגורמים למוח לייצר שוב ושוב אובססיות. אם מטפלים רק בפחד הספציפי (למשל לשטוף ידיים), ייתכן שבעתיד יופיע פחד חדש ... המרכזי (פחד, חוסר משמעות, קושי רגשי מהעבר וכדומה), פחות נוצר צורך לחפש אובססיה חדשה. כך ניתן למנוע את הישנות או - סי - די בדרכים שונות ומשונות ולצאת ממעגל ... הכפייתיות. איך למצוא את הסיבה העמוקה לחוסר שקט נפשי דרכים לזיהוי משמעות מול אובססיות חוזרות כיצד לטפל במחשבות טורדניות והפרעות חרדה מה הקשר בין הפחדים העמוקים לבין התנהגות כפייתית מחשבות אובססיביות טורדניות, OCD וחוסר משמעות בחיים, OCD ושעמום, OCD ומשמעות בחיים, OCD ... כפייתית כמנגנון הדחקה, הפרעה טורדנית כפייתית והדחקה רגשית, שטיפת ידיים אובססיבית, למה אני כל הזמן שוטף ידיים? ocd גורמים, למה כל הזמן יש לי הפרעה טורדנית ... גורם ל OCD? ocd מחשבות טורדניות, ocd מחשבתי, למה אני כל הזמן סובל מהתנהגות אובססיבית אחרת? למה בכל פעם יש לי OCD חדש? למה אני ממציא לעצמי OCD? למה אני לא מצליח ... טורדניות קשות? איך לטפל במחשבות טורדניות שחוזרות על עצמן? איך לטפל במחשבות אובססיביות קשות? איך לטפל במחשבות אובססיביות שחוזרות על עצמן? דרכי טיפול ב OCD, האם ocd זה גנטי? ocd האם זה עובר, ocd ... למה אני כל הזמן סובל מהפרעה טורדנית כפייתית אחרת? למה כל הזמן יש לי התנהגות אובססיבית אחרת? למה המוח מייצר לי התנהגות אובססיבית? למה אני סובל מהתנהגות אובססיבית כל הזמן? למה כל הזמן יש לי התנהגות אובססיבית חדשה? למה בכל פעם יש לי התנהגות אובססיבית חדשה? למה אני ממציא לעצמי התנהגות אובססיבית? למה אני כל הזמן סובל מ OCD אחר? למה כל הזמן יש לי OCD אחר? למה המוח מייצר לי OCD? למה אני סובל מ OCD כל הזמן? למה אני לא מצליח להפסיק לסבול מהתנהגות אובססיבית? איך לטפל בהתנהגות אובססיבית קשה? איך לטפל בהתנהגות אובססיבית שחוזרת על עצמה? למה אני סובל ממחשבות טורדניות כל הזמן? למה כל הזמן יש לי ...
דברים אסורים - ממה נובעת המשיכה של האדם לדברים אסורים?
... של האדם לעשות שטויות ודברים אסורים. ואפילו התנהגות טורדנית כפייתית, דהיינו, אובססיות למיניהן, גם בהן יש את העניין שהאדם עושה דווקא את מה שהוא לא צריך לעשות. והשאלה היא, מדוע האדם נהנה לעשות את מה שאסור לו לעשות? ממה זה נובע? ומי שיתבונן ...
חרדות, פחדים, מחשבות טורדניות, פוביות, קריירה, עבודה, כסף, פחד להשתגע, שאיפות בחיים, להתקדם בחיים, להרוויח כסף
חרדות, פחדים, מחשבות טורדניות, פוביות, קריירה, עבודה, כסף, פחד להשתגע, שאיפות בחיים, להתקדם בחיים, להרוויח כסף
... שהיה שקוע בחובות, למרות הכסף הרב שהיה ברשותו. לפי אליעד, הרצון בכסף הוא אינסופי ותמיד יישארו תחושות של חוסר. למה יש לאנשים מחשבות טורדניות? המאזין מתאר מחשבות טורדניות (אובססיביות) שגורמות לו לאי נוחות. הוא נותן דוגמה: כשהוא רואה כלב ברחוב, עולה לו מחשבה ... שהוא נראה, הוא מסוגל להשתחרר מהחרדות והמחשבות הטורדניות. איך להתמודד עם חרדות? האם אפשר להיפטר מפחדים? איך להתגבר על פחד מכישלון? למה יש מחשבות טורדניות? איך להתמודד עם אובססיות? האם הכסף יביא לי אושר? איך להפסיק לפחד? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אובססיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אובססיות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אובססיות, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לימודים, מאמן קריירה, מנטור בנושא אובססיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.6406 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 14:31:02 - wesi4