ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אנורקסיה נרבוזה - מבוא ✔אנורקסיה נרבוזה (Anorexia nervosa; בעברית: צַיְמָנוּת) היא הפרעת אכילה מסוכנת ... - ידע להצליח, התפתחות אישית, מודעות עצמית ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 אנורקסיה נרבוזה - מבוא

אנורקסיה נרבוזה (Anorexia nervosa; בעברית: צַיְמָנוּת) היא הפרעת אכילה מסוכנת, וחמורה הגורמת לאובדן משקל משמעותי ובמקרים קיצוניים אף למוות. המונח "אנורקסיה" (אובדן תיאבון) מקורו ביוונית: - = אי - תיאבון. הלוקים באנורקסיה חוששים מהשמנה ובשל כך הופכים לרזים באופן קיצוני. פחד קיצוני מהשמנה קיים גם בבולימיה.

מאז 1976 מוכרת האנורקסיה כאחת מההפרעות הנפשיות המסוכנות ביותר, כיוון שהיא עלולה להיות קטלנית בכ - 5% מן המקרים. מחלת האנורקסיה מופיעה לרוב אצל נשים צעירות ובמדינות מפותחות, המחלה פורצת לרוב בגילאים 10-30 והשכיחות שלה עולה בגילאים 17-18. האנורקסיה מאופיינת באיבוד משקל קיצוני הואיל והאדם החולה בה מסרב לשמור על משקל גוף מינימלי נורמלי. בהתחלה אדם הלוקה בהפרעה אינו מאבד את תיאבונו (איבוד תיאבון הוא מקרה נדיר), אלא מדכא אותו באופן רצוני. אובדן המשקל יכול להוביל למספר סיבוכים, ביניהם כחישות קיצונית, הפסקת הווסת אצל נשים, רגישות לזיהומים ופגיעות מוגברת של המערכת החיסונית, הפרעות קצב הלב ואוסטיאופורוזיס ("בריחת" סידן).

תוכן עניינים:

1 סוגי החולים

2 קריטריונים לאבחון

3 דרגות חומרה

4 גורמים

5 שכיחות

6 דרכי טיפול 6.1 טיפול בבתי חולים

6.2 טיפול נפשי

6.3 דרכי טיפול בתוך הקהילה

7 סיבוכים של אנורקסיה 7.1 בעיות בריאות נוספות

7.2 אנורקסיה ומחלות נוספות

7.3 בעיות נפשיות

7.4 תמותה

7.5 אנורקסיה והיריון

8 מניעה

9 מקרים ידועים

1

1

1

סוגי החולים:

החולה רואה את גופו כמעוות, כלומר, למרות שהוא רזה מאוד אף כחוש, הוא רואה עצמו כשמן. משקל החולה קטן באופן משמעותי מהמשקל הרגיל הצפוי. ניתן להבחין בין שני סוגי חולים בהפרעה:

הסוג המגביל (restricting type)

הוא לא אוכל, מרעיב את עצמו, צם ועושה פעילות גופנית מוגזמת.

הסוג של בולמוסי אכילה / התרוקנות (binging eating/purging type) - הורדת משקל מהירה באמצעים אחרים מלבד הצום - החולה אוכל הרבה בזמנים קצרים (בולמוסי אכילה) ואחר כך גורם לעצמו להקיא, או משתמש במשלשלים, במשתנים ובחוקנים.

סוג זה הינו מעין תערובת של אנורקסיה עם "בולימיה" כלומר בולמוסי אכילה עם הקאות יזומות ואמצעים אחרים להורדת משקל מהירה. כך שהחולה צם ומרעיב את עצמו במשך כמה ימים, ולאחר הצום נתקף בבולמוסי אכילה שלאחריהם הוא גורם לעצמו להקיא ולשלשל, לאחר ההתקף הוא צם שוב, וחוזר חלילה. חלק מחולי אנורקסיה עוברים להפרעה מסוג "בולימיה נרבוזה" שבה המשקל יכול להיות נורמטיבי או אפילו משקל - יתר.

קריטריונים לאבחון:

קיימים שלושה קריטריונים בסיסיים לאבחון המחלה על פי ה - DSM:

1.סירוב לשמור על משקל גוף מינימלי נורמלי או אי - הגעה למשקל זה. כלומר, האדם שוקל פחות מ - 85% מהמשקל הנחשב נורמלי לגילו. לרוב, ההפחתה במשקל נעשית על ידי הפחתה בכמות המזון הנכנסת, התעמלות כפייתית ושימוש לרעה בחומרים משלשלים.

2.הלוקה בהפרעה מפחד מעלייה במשקל או מלהיות שמן. האדם, גם כאשר נמצא במצב של תת - תזונה, חי בפחד מתמיד מפני עלייה במשקל וחושש להיראות שמן בעיני עצמו והסביבה. חישובים אובססיביים של כמות הקלוריות ואצל רוב החולים גם עשיית פעילות גופנית מופרזת הופכים למרכז חייו.

3.תפיסה מעוותת של צורת הגוף. גם כאשר הם נמצאים במצב תת - תזונה חמור הלוקים בהפרעה חשים עצמם כבעלי משקל עודף. יש מהחולים המבינים שהם רזים אך גם הם חוששים שחלקים מסוימים בגופם שמנים ולא תואמים לשאר הגוף. החולים משתמשים במגוון רחב של טכניקות על מנת להעריך את עצמם ואת משקל גופם והם כוללות שקילה כפייתית, מדידה אובססיבית של חלקים בגופם ושימוש חוזר במראה. אצל החולים, אובדן משקל נתפס כהישג אדיר וסימן למשמעת עצמית גבוהה ואילו עלייה במשקל נתפסת ככישלון צורב המעיד על אובדן השליטה בחייהם, בנוסף קיימת גם הכחשה של חומרת המשקל הנוכחי (הנמוך מהנורמה).

בסיווגים בעבר, אחד מהקריטריונים היה גם הפסקת הווסת אצל נשים. עם זאת, מאחר שההפרעה נצפית אצל יותר ויותר נערים ונערות לפני גיל הווסת, הוחלט להוריד קריטריון זה מהסיווג - DSM ה - 5.

דרגות חומרה:

על פי dsm 5 דרגת החומרה של האנורקסיה נקבעת לפי מדד מסת גוף - BMI, כדלהלן:

אנורקסיה קלה - BMI בטווח 17-17.99

אנורקסיה מתונה - BMI בטווח 16-16.99

אנורקסיה חמורה - BMI בטווח 15-15.99

אנורקסיה קיצונית - BMI פחות מ - 15

גורמים:

לאנורקסיה אין גורם אחד והיא נגרמת כתוצאה משילובם של גורמי סיכון שונים.

הגורמים אינם חד - משמעיים וייתכן כי ישנם גורמים נוספים שאינם מוכרים.

ניתן לחלק את הגורמים המוכרים לשלוש קבוצות עיקריות:

גורמים גנטיים:

קרבה גנטית לחולים בהפרעות אכילה.

גנים מסוימים, המשפיעים על ויסות רגשות, משקל גוף ורעב.

גורמים פסיכולוגיים:

דימוי עצמי ודימוי גוף נמוך.

תחושה של אובדן שליטה.

פרפקציוניזם או חשיבה במונחים של "הכל או כלום".

תחושות אשמה ובושה.

דיכאון וחרדה.

הפרעות נפשיות נוספות כגון: הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, הפרעת אישיות גבולית והפרעה פוסט טראומטית.

גורמים סביבתיים:

אירועים טראומטיים.

התעללות מינית.

התעללות רגשית.

לחץ מצד הסביבה לאכול רק מזון בריא, לאכול פחות, או לרדת במשקל.

יחס שלילי של הסביבה לאנשים בעלי עודף משקל ועליה במשקל.

יחס חיובי של הסביבה כלפי אנשים בעלי גזרה דקה וירידה במשקל.

פרסומות גורמות לנשים צעירות לרצות להיות במשקל אידאלי כמו הדוגמניות המופיעות בפרסומות.

חשוב לציין שישנו קשר הדוק בין חלק מן הגורמים השונים.

לדוגמה: מי שעבר התעללות עלול לפתח תחושות אשמה, תחושות אלו עלולות להוביל לדיכאון, והדיכאון עלול להוביל לאנורקסיה.

שכיחות:

אנורקסיה נרבוזה שכיחה הרבה יותר בחברות מתועשות - מערביות בהן יש שפע מאשר בחברות מסורתיות או במדינות מתפתחות. נשים חולות במחלה פי 20 מגברים ובחברה מערבית אחוז החולות במחלה נע בין 0.5% ל - 1%. במחקרים שנעשו בישראל בקרב מתגייסות, נמצא ש - 0.2% מהמתגייסות לקו באנורקסיה נרבוזה. חולת האנורקסיה האופיינית היא נערה בשנות העשרה לחייה, אך נראה שגם ילדים קטנים עלולים ללקות במחלה. כנאמר לעיל, משקל הנמוך מ - 85% המשקל הנורמלי הכרחי להגדרת אנורקסיה, אך רבים מהאנורקטים מאבדים משקל בשיעור חד הרבה יותר. מספר החולים במחלה הכפיל את עצמו מאז שנות ה - 60 ונמצא במגמת עלייה.

דרכי טיפול:

טיפול בבתי חולים:

מאחר שאנורקסיה נרבוזה היא הפרעה שמעמידה את המטופל בסכנת חיים, הטיפול המיידי בו נועד לשמירה עליו מפני הידרדרות פיזית שתוביל למוות. פעמים רבות כאשר מטופל מופנה לטיפול בבית חולים, האשפוז יהיה או במחלקה פסיכיאטרית או במחלקה מיוחדת להפרעות אכילה. תפקידן של המחלקות הוא לטפל בשני המישורים, הפיזי והנפשי כאחד, אך בשל מצוקת המקום במחלקות האשפוז הייעודיות, נוטים להעדיף תהליכים קצרי מועד בהם מתמקדים בעיקר בבעיה הפיזית שהיא העלאת משקל הגוף שמעמיד את החולה בסיכון מיידי, ואילו הטיפול הנפשי נמצא לפיכך שני בסדר העדיפויות.

הטיפול המיועד להעלאת המשקל מתבצע על ידי התאמת תפריט אישי לחולה, אך אם הוא מסרב לאכול, נכפה המזון על החולה באמצעות זונדה. לרוב נעשה שימוש בשיטות של עיצוב התנהגות שמטרתן לחזק התנהגויות חיוביות שמביאות עלייה במשקל על ידי מתן הטבות כגון אפשרות ליציאה מהמחלקה, והפחתת מידת ההשגחה במקלחות או אחרי הארוחה, ולהכחיד התנהגויות שליליות שמביאות לירידה במשקל על ידי מניעת הטבות כגון מניעת חופשה בבית או קבלת אורחים.

טיפול נפשי:

בטיפול פסיכותרפויטי צוות מומחים מטפל גם במשקל ובדפוס האכילה וגם בבעיות הפסיכולוגיות שהובילו לאנורקסיה. המשימה הראשונה של הטיפול היא לאפשר למטופל לחלוק את עולמו הפנימי, יחסו לאוכל ואת ייסוריו. השלב הראשון של הטיפול נועד ליצור תהליך של בניית אמון בין המטופל למטפל, ניתנת לגיטימציה להתנהגויות כגון דיבור בלתי פוסק על מזון, ללא שיפוטיות או גינוי מצד המטפל. בהמשך המטפל חולק את הידע המקצועי שלו לגבי אנורקסיה ומכוון את המטופל להבנה על מחלתו, השלמה עם המצב והצעת דרכי טיפול. אחת ממטרות הטיפול היא לגרום לאדם החולה באנורקסיה לתרגם את ה"אובססיה" שלו לאספקטים האחרים של קיומו, למשל: "אני לא אוכלת כי אני כועסת על אמא שלי". סיום הטיפול נעשה בהדרגה, לאחר ייצוב תחושת הביטחון של המטופל, אך ללא יצירת תלות במטפל.

לעתים הטיפול הוא קבוצתי, תוך שימוש בתהליכי דינמיקה קבוצתית, והוא עשוי לכלול טיפול באמנויות כגון אמנות פלסטית, מוזיקה או תנועה. הטיפול הקבוצתי נחשב ליעיל יחסית והוא משולב גם במחלקות הפסיכיאטריות בבתי חולים מתקדמים.

הטיפול הנפשי האישי או הקבוצתי עשוי להתקיים במקביל לאשפוז בבית חולים. חסרונו היא בכך שהוא אורך תקופת זמן ארוכה, ובדרך כלל קופת החולים אינה מאפשרת אשפוז של יותר מ - 3 חודשים.

במצבים בהם הטיפול נעשה שלא במסגרת אשפוז, הנחת היסוד שלו היא שאדם החולה באנורקסיה נרבוזה מנסה בכל דרך להשיג שליטה בחייו, ואשפוז כפוי נותן לו הרגשה הפוכה, שעלולה להזיק. בשיטת טיפול זו, המטרה היא להוות אוזן קשבת ובלתי ביקורתית כדי ליצור אמון מחדש אצל המטופל.

דרכי טיפול בתוך הקהילה:

יש חשיבות לגיוס כל סביבתו של החולה למערך הטיפולי. יש הממליצים כי גם משפחתו תהיה מלווה במטפל, שממנו תקבל את הכלים להתמודדות עם המצב. כמו כן, המשפחה יכולה להוות גורם מדווח. במקרים רבים המשפחה היא זו שמתריעה לראשונה על תסמיני המחלה אצל בנם או בתם. המשפחה והחברה משמעותיות מאוד בתהליך הטיפול, הן יכולות ליצור סביבה חמה ואוהבת שתביא את החולה לידי הבנה שהוא לא זקוק למחלה כדי לזכות באהבה ותשומת לב, ולא צריך לסכן את עצמו כדי לזכות ברחמי יקיריו. לכן חשוב שלא ליצור בסביבה הביתית - משפחתית תחושה שהחולה זוכה ליחס שונה משאר חברי המשפחה (למשל "להציק" לו כשאינו אוכל או לשבח אותו אם אכל).

שיטת הטיפול אפשרית בקהילה נקראת "אשפוז ביתי", ובה החולה מתפקד במעין תנאי אשפוז בתוך הקהילה. הקהילה יכולה למנות אדם בעל ניסיון והבנה מסוימים בתחום, והוא צמוד אל החולה, נמצא שם בארוחותיו, לאחר ארוחותיו ובעת נטילת התרופות, במטרה להשגיח עליו ולהקפיד שיבצע את כל דרישות הטיפול. בנוסף, הקהילה דואגת לכך שהחולה יהיה מלווה בכל בעלי המקצוע הרלוונטיים במהלך הטיפול: פסיכולוג, פסיכיאטר, עובד סוציאלי ודיאטן קליני. כן חשוב כי הקהילה תדאג לכך שהחולה יוכל לבצע את תפקודו היומיומי, במסגרת המגבלות הקיימות, למשל לדאוג לו לעיסוק, עבודה או לימודים, אותם יוכל למלא על אף מגבלותיו (חולשה פיזית, ליווי בארוחות, ארוחות בשעות קבועות ועוד).

סיבוכים של אנורקסיה:

ללא טיפול עלול המצב להתדרדר ולגרום לבעיות בריאותיות חמורות. אם הטיפול אינו משיג שיפור בסימפטומים או שחלה החמרה יש לשקול החלפה של הטיפול. בהתאם לחומרת המצב ניתן לשקול טיפול במסגרת אשפוז בבית החולים. לעתים תיתכן הישנות של המחלה גם אחרי טיפול.

בעיות בריאות נוספות:

אדם הלוקה באנורקסיה לאורך תקופה ממושכת נמצא בסיכון מוגבר לפתח סיבוכים ובעיות רפואיות נוספות שעלולות להיות קבועות, דוגמת נזק לעצמות.

אנורקטיים עלולים לפתח את הסיבוכים הרפואיים הבאים:

פגיעה בזרימת הדם ואספקת דם ירודה לרקמות הגוף.

מחלת לב וכלי דם כמו מחלת לב כלילית והפרעות בקצב הלב.

אנורקסיה עלולה לפגוע במאזן המלחים והמינרלים בגוף, ובפרט בסידן, אשלגן והנתרן. מינרלים אלו חיוניים לתפקודו התקין של הגוף. רמות נמוכות של אשלגן (פוטסיום) עלולות לגרום לתופעות כגון עייפות, חולשה ויובש ואף לסיבוכים דוגמת פגיעה בתפקוד הכליות ולהפרעות בקצב הלב.

רמות נמוכות של סידן עלולות לגרום להתכווצויות שרירים. חוסר סידן (בשילוב עם חוסר בוויטמין D) עלול לגרום לפגיעה בעצמות. רמות נמוכות של נתרן עלולות לגרום לבלבול ואף לפרכוס.

סיבוכים נוספים של אנורקסיה כוללים:

לחץ דם נמוך.

אנמיה.

בעיות בחלל הפה ובשיניים שעלולות להיגרם בעקבות התוכן החומצי של הקיא.

רמות נמוכות של סוכר בדם.

נזק לכבד.

אי ספיקת כליות חריפה.

אוסטאופורוזיס.

אובדן רקמת שריר (בעיקר אצל נערות ונשים).

ירידה בחשק המיני ואין אונות (אצל גברים).

נזק קבוע למערכת העיכול בעקבות שימוש ממושך במשלשלים.

עצירות.

אנורקסיה ומחלות נוספות:

אנשים שלוקים באנורקסיה ובמחלות נוספות זקוקים למעקב צמוד אחר מצבם הרפואי.

אנשים הלוקים בסוכרת צריכים להקפיד על בדיקות תקופתיות על מנת למנוע התפתחות של בעיות עיניים וסיבוכים חמורים נוספים. הדבר נכון במיוחד עבור חולים בסוכרת מסוג 1.

כמחצית מחולי האנורקסיה סובלים מירידה משמעותית בצפיפות ובחוזק העצם. לפיכך, אנשים הלוקים במחלות שקשורות לעצמות כמו אוסטיאופורוזיס צריכים להקפיד על טיפול מניעתי מתאים ולהימנע מפעילות גופנית שעלולה לגרום לנפילות.

מחקרים שעקבו אחרי חולות אנורקסיה לשעבר (נשים שהחלימו מהמחלה 15-20 שנים קודם למחקר) הראו שעל אף שחל שיפור בצפיפות העצם אצלן, היא עדיין הייתה נמוכה משמעותית בהשוואה לבנות גילן שלא לקו במחלה, ולכן גם עליהן להיות במעקב קפדני.

בעיות נפשיות:

אנורקטיים רבים לוקים גם בהפרעות נפשיות נוספות לרבות דיכאון, חרדה, הפרעה טורדנית - כפייתית ובשינויי אישיות. חלקם אף עלולים לצרוך סמים ולהתמכר אליהם.

תמותה:

אנורקסיה נרבוזה עלולה להיות מחלה קטלנית. להפרעת אכילה זו מיוחס אחוז התמותה הגבוה ביותר מכל מחלות הנפש. קיימת הערכה לפיה כ - 10% מהנשים שאובחנו כחולות אנורקסיה ימותו תוך 10 שנים. בקרב נשים צעירות בגילאי 15-24, אנורקסיה היא גורם התמותה המוביל.

המוות עלול להיות פתאומי ואינו קשור בהכרח בתת - משקל. לרוב נגרמת התמותה מזיהומים, מאי - סדירות בקצב הלב או מחוסר איזון של המלחים והמינרלים בגוף. חלק מהחולים עלולים להתאבד.

אנורקסיה והיריון:

נשים הלוקות באנורקסיה זקוקות למעקב קפדני בתקופת הריונן וכך גם נשים שלקו בעברן במחלה אך החלימו.

אנורקסיה במהלך ההיריון עלולה להגביר את הסיכון לסיבוכי היריון לרבות הפלה, לידה מוקדמת, לידת תינוק במשקל לידה נמוך ולידה בניתוח קיסרי.

מניעה:

קשה לפתח תוכנית מניעה נגד המחלה, מפני שחלק ניכר מהמחלה היא מנטאלית, ולכן יש לטפל קודם כל באובססיה של החולה כלפי "הרזון הרצוי" - הרזון היא תחושה איניווידואלית לכל נערה או נער ולכן המושג "רזון רצוי" הוא ייחודי ומשתנה ולא משהו מוגדר.

מקרים ידועים:

איזבל קארו

אחת מקורבנות המחלה הידועות ביותר הייתה קארן קרפנטר, סולנית "הקרפנטרס", שמתה ב - 4 בפברואר 1983 ואיזבל קארו, דוגמנית ושחקנית ממרסיי, צרפת.

ירידה ברצון לסקס לפגוע קורבן טיפול בהתאבדות הערכה עצמית רעה כפייתיות חולשה פיזית מה זה ערך עצמי מוות הערכה עצמית לא ליצור אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אנורקסיה אנורקסיה נרבוזה בולימיה בולמיה דיאטה הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה לרדת במשקל לרזות נרבוזה עודף משקל
הסוד - מהו הסוד האמיתי? מהו הסוד שאותו האדם אינו יודע?
...הוא שאין סוד והכל כבר ידוע. הסוד האמיתי הוא שהכל כבר מושלם וטוב כפי שהוא רק שהדמיון של האדם מונע ממנו להבין את זה. הסוד הוא שמנקודת מבט אובייקטיבית גם זה שהאדם אינו מבין שהכל טוב גם זה טוב, רק שגם את זה האדם לא מבין כי הוא אינו רואה את המציאות מנקודת מבט אובייקטיבית. הסוד הוא שהכל כבר טוב. הסוד הוא שבכל דבר יש טוב. הסוד הוא שאינו דבר שאין בו טוב. הסוד הוא שהכל אחד. הסוד הוא שלכל מקום שהאדם הולך הוא הולך לאותו מקום. הסוד הוא שכל מה שנדמה לאדם שהוא...
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
...הדברים החשובים בדרך אל האושר, מי שרוצה להרגיש טוב לא צריך לפחד להרגיש רע. המשל דומה לעבד שנמצא בכלא והיה פעם מלך גדול שנלקח לשבי, ברגע שהאדם נמצא בשבי הוא מתרגל אליו ולעבודה הקשה. בתוך תוכו האדם יודע למרות הכל שמצד האמת הוא יכול לא להיות בכלא. אם מסבירים לו שהוא לא חייב להיות בכלא - הוא יכעס, כי הוא כבר התרגל להיות בכלא. האדם התרגל לסבול, מסבירים לו שהוא לא צריך לסבול, אם האדם באמת היה מרוצה מבית הכלא, אם שם היה מרגיש כמו מלך, לא היה מטריד אותו מה...
הגדרת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני לא מצליח בחיים? הצבת יעדים, להגדיר את הרצון
הגדרת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני לא מצליח בחיים? הצבת יעדים, להגדיר את הרצון
...הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני לא מצליח בחיים? הצבת יעדים, להגדיר את הרצון הרצאה על הגדרת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מה אני רוצה? 3 גורמים לחוסר הצלחה, 3 גורמים לצרות, 3 גורמים לבעיות, למה חשוב לדעת מה אני רוצה? למה להגדיר מטרות? למה להציב מטרות? למה אני לא מצליח בחיים? הצבת יעדים, להגדיר את הרצון ועוד בחירת מטרה אישית, למה חשוב...
המרדף אחרי האושר, שיגעון הגיוני, להשתגע כדי להישאר שפוי, לשמור על שפיות, לחיות את החיים בשלום
...את החיים בשלום ובו יתבאר הפרדוקס של השכל ושל השיגעון. ויתבאר, למה מי שרוצה לשמור על שפיות, למה עליו להיות גם משוגע? ולמה כדי להישאר שפוי בעולם הזה, למה חובה גם לאבד את השפיות, כדי לשמור עליה? ויתבאר כיצד השכל והשיגעון משלימים זה את זה? ועוד. ומי שיתבונן על העולם הזה, יראה, כי הוא לא ממש שפוי. ולא חסר דברים לא שפויים בעולם הזה. אבל נזכיר כאן את אחד הדברים הכי לא שפויים בעולם הזה, והוא, המרדף הנצחי של האדם אחרי האושר שחומק ממנו כל הזמן. כי האדם מטבעו...
NLP - חקר המצוינות
...אתם בטח מכירים אנשים שהם טובים במה שהם עושים ואולי אתם גם מכירים אנשים שממש מצטיינים בתחומם. האם תהיתם פעם מה עושה את התפקוד שלהם לכל כך טוב, ואיך הם עושים את זה, כך שזה נראה כל כך קל ופשוט... לדוגמא - מורה טוב שהופך את הנושא המסובך לקל ופשוט ללמידה, כך שאפשר ללמוד ללא מאמץ. או מנהל טוב שיודע להניע בקלות את עובדיו, וליצור מוטיבציה חיובית שמביאה להישגים ואוירה טובה. ה - NLP התחיל בחיפוש תשובות לשאלה מה הופך אדם למצטיין בתחומו? ואיך נגלה את האלמנטים...
אין מקום לדאגה - הגיע הזמן שתדאגו באמת רק לעצמכם
...מקום לדאגה בטח שמעתם כבר כמה פעמים את המילים "מתי תתחילו לדאוג לעצמכם? ", כשהכוונה היתה "מתי תביאו לנו נחת? ". ובכן, הגיע הזמן שתדאגו באמת רק לעצמכם. למה דאגה לעצמי נתפסת כאגואיזם? יש סוגים רבים לדאגה: יש דאגת אם לבנה, דאגת מעסיק לשלום עובדיו, דאגת מנהיג לאזרחיו ויש דאגת ה"אני" ל"עצמי". במהלך ההיסטוריה האנושית חונכנו על ברכי הדאגה לזולת ולשלום היקום. רוצה אני להפנות את תשומת לבכם לעובדה שהדאגה ל"אני" לא רק שהוזנחה במהלך השנים אלא אף נתפסת כשקולה...
אימון אישי - טיפים לחיים טובים ומאושרים - 14
...לחיים טובים ומאושרים - 14 זה שיש עולם, זו עובדה. זה שהעולם נברא על ידי אלוהים זה פירוש וזה שאלוהים אוהב אותנו זה כבר פירוש על פירוש. אם אין משהו במציאות שאתה שונא בעוצמה חזקה, גם לא יהיה שום דבר שתאהב בעוצמה חזקה... מצד האמת, ייתכן מצב שבו אדם שגילה שמסעדה אהובה עליו סגורה, יסבול יותר מאשר אדם שנשרף בגיהינום. למה? : כי הסבל הוא פונקציה של כמה רצית את הדבר, ככל שהרצון שלך גדול יותר והקונפליקט גדול יותר, ככה הסבל גדול יותר וזה בכלל לא קשור לצורה החיצונית...
חיפוש עצמי - שאלות שגורמות להרגיש רע - מה לעשות?
...לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: חיפוש עצמי - שאלות גורמות להרגיש רע - מה לעשות?. אדם שואל שאלות במהלך חיפוש עצמי וזה גורם לו רע, האדם קם בבוקר עובד וחי חיים שלמים אין להם מושג למה הם חיים, אבל אנשים מחפשים להיות מאושרים אם אתה רוצה להיות מאושר, מי אני מה אני מה אני רוצה מה יעשה אותי מאושר, מהו הדבר שיש לי אותו שאני אפסיק להיות מאושר, מהו הדבר שהוא יפסיק להיות מאושר? יש כאלה שמזייפים אושר, מוכרים אושר מזוייף. מה זה אושר אמיתי ומה זה אושר לא אמיתי...
קואוצי'נג - אימון אישי - עקרונות האימון האישי
...והדרך תיגזר מהמטרה העתידית. ככל שנוכל לפרק ולגזור מתוך התוצאה העתידית ברמת ההפשטה הגבוהה ביותר, קונקרטית, מעשית, ועניינית גדל הסיכוי למצות את התוצאה המובילה להצלחה. הרעיון הוא להניע ולהוביל את המתאמן לגלות מתוך עצמו את יעודו וחזונו ולהפוך ממכלול נתוניו ויכולותיו את האסטרטגיה המתאימה, ואת הפתרונות הנכונים, לעזור למתאמן לקחת אחריות על חייו, ליצור מחויבות לשאיפותיו ולממשם. כל סוגי האימון מתבססים על סוג החשיבה התוצאתית כמתודולוגיה המפעילה את ההיקש מהתוצאה...
שיטת VBA לטיפול בילדים אוטיסטים
...VBA היא שיטה אפקטיבית ונעימה לטיפול בילדים אוטיסטים, ילדים עם קשיים שפתיים או איחור התפתחותי. שיטה זו פותחה ע"י ד"ר מארק סונדבארג מארה"ב והיא נשענת על תוצאות מחקריו של ב. פ. סקינר לגבי שפה והתנהגות. מטפל VBA מיומן מתכנן ומבצע התערבות מוקדמת (ניתן ורצוי להתחיל טיפול בגיל מוקדם) בילד עם אוטיזם בכדי ללמד ולהשיג יכולות תקשורת. תכנית טיפול VBA מתרכזת ברכישת שפה ואבני דרך התפתחותיות של הילדות. אנו שואפים לרכישת שפה תקשורתית ולא דיבור פונקציונאלי בלבד....
סרטן המעי הגס - לפי התגליות המפתיעות של הרפואה החדשה - חלק 1
...המפתיעות של הרפואה החדשה - חלק 1 הקדמה ב - 1978 גילה ד"ר ריקי גירד האמר, מנהל מחלקה פנימית בבי"ח אוניברסיטאי במינכן, שהוא חולה סרטן. בהיותו אדם צעיר ובריא, אשר טיפל בעצמו בחולי סרטן, לא הבין ד"ר האמר מה גרם להתפתחות הסרטן אצלו והדבר היחידי שעלה בדעתו כגורם אפשרי היתה הטראומה הקשורה למותו של בנו דירק בן ה - 16, שמת באופן טראגי 8 חודשים קודם לכן. ד"ר האמר החליט לחקור את הנושא באופן מדעי, ולבדוק האם ייתכן שקיים קשר בין הטראומה שחווה לבין מחלת הסרטן...
כשאתה מתאמן, על מה אתה חושב? על המשקל? על התרגיל / התנועה? על השריר? על מה לחשוב במהלך האימון? קשר שריר מחשבה / קשר מוח שריר - פאוור ליפטינג / בודי בילדינג
...על התרגיל / התנועה? על השריר? על מה לחשוב במהלך האימון? קשר שריר מחשבה / קשר מוח שריר - פאוור ליפטינג / בודי בילדינג כשאתה מתאמן, באפשרותך לחשוב ולהיות ממוקד בדברים שונים, שישפיעו על צורת האימון שלך ועל הצורה שהוא משפיע על הגוף שלך. לדוגמא: 1 - באפשרותך לחשוב על המשקל: ז"א שאתה חושב על איך להזיז את המשקל מנקודה אחת לנקודה אחרת. דהיינו, אתה מבצע תרגיל, שבו אתה אמור להזיז משקל מסוים מנקודה 1 לנקודה 2 ואתה מתמקד באיך לגרום למשקל לזוז, מנקודה 1 לנקודה...
"עולם קטן" - "אדם גדול"
...שחיבר בין הגשמיות לרוחניות אלברט איינשטיין "תיאוריית מכניקת הקוונטים אומרת הרבה, אך אינה מקרבת אותנו בעצם אל סודו של "הזקן" (אלוקים). השבוע השתתפתי בהרצאה של הרב יובל הכהן אשרוב על נושא "החברה האלטרואיסטית", שם ציין הרב יובל שלפי "הקבלה" הכל נבנה לפי אותו מבנה, "האדם", האדם נקרא בקבלה "עולם קטן" ו העולם נקרא "אדם גדול", מה שבא לשקף לנו שהמבנה העמוק שלנו פועל באופן מלא לפי חוקי הקבלה. נניח שניקח תא מהלב, כמה מהעבודה שלו מוקדשת לו עצמו? אחוזים בודדים...
חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות?
...בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות? לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: הרצאה על חוסר וודאות בחיים ובהבנת המציאות - מה לעשות?. הפעם אני רוצה להשיב על שאלת חוסר ביטחון, חוסר וודאות בחיים, האדם לא יודע מה לעשות, לאן ללכת? ויש להבין, שאין האדם מרגיש רע בגלל חוסר וודאות, כי אם היה לחלוטין בחוסר וודאות היה מרגיש טוב, אבל אם יש גם וודאות וגם אי וודאות, יש אומללות. כי חוסר וודאות מוחלט, האדם לא היה יכול להיות לו רע, כי לא היה רוצה כלום, היה איבוד של...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
קבל את הספרים המומלצים עבורך שיביאו גם לך הצלחה ואושר אמיתיים בכל תחומי החיים!
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ פילוסופי, ייעוץ אישי מומלץ, אימון אישי בתל אביב ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0469 שניות - עכשיו 19_03_2024 השעה 05:06:40 - wesi4