ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תחושה מסוימת ✔תודעה מהי, להתעורר מהחלום אל המציאות האמיתית, האם אני באמת קיים, יקומים מקבילים, חוויית הפכים, לחיות לנצח ✔* לחץ כאן, לצפייה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨תודעה מהי, להתעורר מהחלום אל המציאות האמיתית, האם אני באמת קיים, יקומים מקבילים, חוויית הפכים, לחיות לנצח
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

תודעה מהי, להתעורר מהחלום אל המציאות האמיתית, האם אני באמת קיים, יקומים מקבילים, חוויית הפכים, לחיות לנצח.

שאלה: מה היא התודעה?

אליעד: האם את הכל מבינה חוץ מהתודעה? התודעה היא דבר שקיים, גם השולחן קיים, גם הרצון קיים, אך מתחת לכל יש את הישות הראשונה. עד שלא תביני מה היא הישות הראשונה, לא תדעי מה היא התודעה. השאלה האמיתית היא מה זה, מה שקיים?

אני רוצה לקרב אותך להבין, אם את מבינה למשל מהו שולחן ואת לא מבינה מה זאת תודעה, אז ההבנה שלך לא נכונה. כי בתכלס השולחן והתודעה זה אותו דבר. הכל עשוי מאותו דבר, ואם לא תביני את הבסיס את לא מבינה כלום. אם לא תהיי בטוחה במשהו אחד, אז למעשה את לא יודעת כלום.

שולחן זה צורה של חומר, ותודעה זה צורה של משהו שהוא לא חומר. אני שואל מדוע את מבינה יותר מה זה שולחן יותר מאשר תודעה. מי קיים יותר, את כתודעה או השולחן?

שאלה: תודעה.

אליעד: נכון, לגביך את הרבה יותר ממשית מהשולחן. בחלום, כשאת חולמת על שולחן, האם הוא ממשי לך כמו השולחן שכאן? אולי את נרדמת לפני 10 דקות, ואת חולמת אותנו כאן? אין הבדל ממשי בין השולחן לחלום לבין השולחן שבמציאות. יכול להיות משהו ממשי, שאם אתה מרוכז במשהו אחר, לא תשים אליו לב, לכן ממשי זה כאשר אנו חושבים עליו. אם את חושבת שמשהו ממשי, זה בגלל שזה ממשי לגביך. כל מה שקיים, זה רק מה שקיים במוח שלך. כל מה שקורה ויקרה לך, זה קורה במוח שלך. החיים הם כמו חלום. אין הבדל בין החיים לחלום.

אם אתה חושב על החלום, זה נראה לך לא ממשי. אבל גם המציאות היא לא ממשית. אבל למעשה מה שקורה בחלום זה השתקפות של מה שקורה במציאות (במירכאות) שלנו. אז אם זה חלום, אז מה הוא הדבר האמיתי? אז אולי נגיד שיש עוד מציאות שאנחנו בתוכה, אבל מה הוא האמיתי הראשון שמתוכו נובעים כל העולמות?

אני, כאשר חיפשתי את עצמי, הייתי בטוח שיש עולם אחר, ובמקרה נפלתי לפה, ועכשיו אני רק צריך להתעורר מכאן. עכשיו איך תתעורר? למה האדם לא יכול להתעורר? כי אין מציאות אמיתית, כי כל זמן שאתה חווה נפרדות, אתה לא יכול בשום דרך להעלים את עצמך. מה יגרום לך לא להיות קיים?

כול הסיפורים של רבי נחמן, הם כדי להזכיר לך שיש עוד מציאויות, עוד עולמות. למשל אתה רואה עיר גדולה, וחושב איזה עיר גדולה, אבל אם תסתכל מלמעלה על העולם, תראה אין סוף מקום. המוח של האדם כל כך קטן שהוא לא קולט, שיש דבר ענק והוא משהו קטן ביותר. אבל כמה שהעולם נראה לכם גדול, הוא קטן לעומת הכלום. העולם נוצר מהמפץ הגדול, אבל המפץ הגדול הוא רק נקודה בתוך השום מקום. רבי נחמן אומר, שתאוות הממון היא זאת שמסתירה ממך את האמת. יש עולמות שלמים והתרחשויות, והאדם תקוע בדמיון שלו.

מה שאני רוצה להגיד שיש מציאות אחרת, כל העולם שלנו הוא השתקפות של משהו אחר.

למשל שאדם חולם חלום, הוא רואה השתקפות של מציאות אחרת, יש איזה עולם אמיתי, והוא רואה את ההשתקפות שלו. מה שאנו רואים פה, זה השתקפות של משהו אחר. זה אומר שגם אנחנו זה השתקפות של משהו אחר, אז השאלה היא מה הוא האחר. והרעיון הוא שצריך למצוא את השורש. למצוא איך הכל התחיל. העולם שלנו וגם החלום הוא השתקפות של השורש.

שאלה: איך יכול להיות כלום אם אין משהו? כי כלום הוא ביחס למשהו.

אליעד: לפני שהיינו קיימים, הכלום לא היה כלום, כי לא היה משהו להשוות אותו אליו. אחרי שאנו קיימים, אנו קוראים לכלום כלום, ולזה משהו. הכלום הוא לא הראשון, למה? כי אם קיים כסא אז הכלום לא הראשון, למה? כי אם יש כלום וגם כסא, אז יש מציאות שגדולה יותר מהכלום ומהכסא, שבתוכה יש, גם יש וגם אין.

בסוף מבינים שכול האפשרויות כולם קיימות כל הזמן, ואנחנו בכל פעם חווים צמצום. את למשל נמצאת כאן, את נמצאת בבית, את נמצאת ברחוב, ואת כל פעם צופה רק באפשרות אחת, מסך כל הצורות שקיימות כל הזמן.

שאלה: האם העולם נמצא תמיד בסופר פוזיציה.

אליעד: כן, אבל לא רק החומר, אלא גם המצבים התודעתיים, התובנות, הכל. אבל להגיד שהכל קיים בו זמנית, זה להגיד שקיים כלום, כי אם יש בכל מקום שולחן, ובכל מקום יש כסא, אז אין משמעות לשולחן ואין משמעות לכסא. למשל אני אליעד נמצא כרגע כאן, ונמצא ביקום אחר בצורה שונה קצת, יש אין סוף אפשרויות לאליעד, ואני כאן, רק אחת מהאפשרויות. אבל אם אתה בכל מקום, אז אין משמעות לך, כל המשמעות שלך היא שאתה לא נמצא בכל מקום.

למשל אדם מפחד שיקרה לו משהו רע, הוא צריך לדעת שעכשיו קורה לו משהו רע בעולם אחר. או שאם הוא רוצה להשיג משהו, כרגע הוא משיג את זה בעולם אחר. רק התודעה שלנו מחליפה תמונה. אם ניקח את כל התמונות ביחד, נקבל מסך שחור, שזה כלום.

כול זמן שאתה מפריד בין היש לאין, אז תמיד תהיה לך שאלה. בסוף אם תבין שזה גם יש וגם כלום, אז הגעת להבנת האחד. אם אתה אומר שהיש עשוי מאין, אתה עדיין בשאלות. אבל האמת היא שזה לא עשוי אלא זה אחד. זאת לא ראייה בעין, זה איך אתה רואה בתוכך.

אם אתה מבין שכול המצבים קיימים כל הזמן, זה נותן לך שקט נפשי. למעשה הכל קיים ואתה רק נע בין המצבים. כך שאם אתה רוצה להשיג משהו, זה כבר נמצא.

מה מטרת הדיבור הזה? לשנות לך את החוויה של הנפרדות. למרות שקיימים כל האפשרויות, הרי את קיימת כמבינה, ובמקום אחר את קיימת כאחת שלא מבינה, ובכל זאת אני מסביר לך את זה. זה אין סופי, ואת אחת מכל האפשרויות.

אם תצליחי להבין שהכל נמצא בכל מקום, אז מעצמו ייעלמו לך כל השאלות. ההבנה שהכל אחד, פותרת לנו את כל השאלות.

אם תשימו לב, לכל השאלות יש מכנה משותף, שזה שני ישויות, כל השאלות נובעות מזה שיש לך בראש שניים. כל משפט, מחשבה, רעיון, כי יש בראש שניים, אני ולא אני. כל זמן שאדם מפריד בין היש לאין, תמיד יהיו לו שאלות, והתשובה היא שהיש והאין זה אחד. אתה חושב שזה שניים, אבל זה אחד. ככול שיש לך יותר שכל, אתה חווה את זה יותר, ותבין את זה יותר.

אני רוצה לתת דוגמה, שאם יש לך יותר שכל, אתה חווה יותר את החיים כמשחק. למשל האדם עושה דרמה שאם יפטרו אותו, לא יהיה לו מה לאכול, והוא ימות. הוא עושה הפרדה בין חיים למוות. אבל אם הוא מבין שבין כה וכה הוא ימות, הוא עדיין ימשיך לעבוד, אבל הוא מבין שזה כמו משחק. זה לא נשמע כל כך גרוע לא לעבוד, אתה מגיע להשתוות. אם אתה חווה שזה כבר לא משנה, אז החיים שלך נהיים פשוטים יותר.

שאלה: מהי פירוש המילה תודעה?

אליעד: הישות שמודעת לקיומה, זאת התודעה, שזה את. את התודעה. יש ישות שמודעת לעצמה שלפעמים אוהבת ולפעמים לא אוהבת.

שאלה: האם אפשר להחליף חוויה?

אליעד: כרגע אתה חווה חוויה מסוימת, כל חוויה שתחליף, לא תהיה מרוצה ממנה. אפילו אם תדמיין שאתה רק שמח, אתה תראה שזה ימאס לך. אם תדמיין שיש לך את כל מה שאתה רוצה, בסוף תראה שגם רע לך. תרגיש שאין משמעות לחיים שלך. באם תחווה חוויה טובה או רעה, בסוף שניהם ימאסו עליך. אתה בעצם רוצה לצאת מהנפרדות של החוויות.

יש חוויה שיש בה את שתי החוויות ההפוכות בו זמנית, והיא חוויה אחת, שהיא חוויית האחדות. חוויית האחדות היא שאתה חווה שהכל אחד ולא אחד בו זמנית. להרגיש שאתה הכי שונא משהו ובו זמנית להרגיש שאתה הכי אוהב, זה למעשה להרגיש כלום כלפיו. באהבה מוחלטת, הישות השנייה נכללת בתוכך, ואתה לא חווה שום דבר אליה, וכך גם בשנאה מוחלטת. אחדות אמיתית זה, אתה חווה כלום וגם חווה אהבה או שנאה מוחלטים. אחדות אמיתית זה לחבר את האין, שזה שום רגש, לרגש, בו זמנית. גם בו זמנית חווה משהו כלפי הדבר, וגם חווה אחדות מוחלטת.

שאלה: איך משנים את החוויה?

אליעד: על ידי הבנה. יש חוויה שזה טוב וזה רע. אז קודם אתה צריך להבין שהמהות היא אותו הדבר. ואחר אתה מבין שזה גם וגם. אם היית מסתכלת על הבקבוק, ומבינה שזה כלום כרגע, אז היית מבינה שכרגע את מסתכלת גם על כלום וגם על בקבוק.

אם למש את מדברת עם אדם וכועסת עליו, האם את חווה שאת הכלום, מדברת עם הכלום, ולכן חווה כלום? אם היית כועסת על מישהו, והיינו עושים פלאק, והאיש היה נעלם, האם היית ממשיכה לכעוס? לא. כעס זה טוב, טוב לכעוס, טוב להתעצבן, בתנאי, שאתה בו זמנית נמצא גם בחוויה של אחדות. אבל אם התודעה שלך נמצאת רק בתוך החלום שלנו, אז כל מה שאת חווה, זה יש ואין, ועל היש אני כועסת, ועל האין אני לא כועסת

אבל אם התודעה שלך תצא החוצה, ותהיה בשני מקומות בו זמנית, שלא במקום אחד יותר מהמקום השני, תמיד תחווי את הכלום, ותמיד תחווי את היש בו זמנית, אז את עדיין תכעסי, הכל יהיה אותו דבר, אבל זה רק בחצי ממך, בחצי השני את תהיי באחדות מוחלטת, ואז זאת חוויית השלמות. את גם תהיי וגם לא תהיי באותו זמן. את קיימת כרגע גם כנפרדת וגם כלא נפרדת. אם החלק שלך הנפרד יבין שהוא גם נפרד וגם לא נפרד, את תהיי בחוויה של קיימת ולא קיימת שזאת חוויית האחדות האמיתית.

אני למשל לא צריך להזכיר לעצמי שיש כלום, בתוכי אני חווה את החלק הזה, שלא קיים כל הזמן, ובגללו כל מה שאני חווה נעשה נחמד יותר.

למעשה הכל זה שקר, אפילו שאדם אומר שהוא אוהב משהו, הוא לא רואה את הצד השני ששונא.

רבי נחמן אומר, בין חיים ומוות אין הבדל, זה רק עניין של מרחק. חיים נצחיים יש רק לשם יתברך, כי הוא חי לנצח, מה חי לנצח? המהות של האדם. המצוי הראשון שהוא אלוהים. ומי שנכלל בשם יתברך, חי חיים נצחיים. למעשה הוא רוצה לגרום לאדם לחשוב, איך להיות אלוהים. ויש שלמות רק לשם יתברך, ומי שנכלל בו, חי חיים נצחיים. למעשה האדם רוצה את חוויית השלמות שרק לאלוהים יש אותה. למעשה הוא אומר, אל תנסה לחפש את השלמות, כי לא תשיג אותה. רק אם תהיה אלוהים תוכל לחוות את השלמות.

שאלה: תסביר את חוויית ההפכים.

אליעד: חיים ומוות, שני הפכים, בסוף יש מכנה משותף אחד, שמאחד את הכל. יש מושג שנקרא חיים ויש מושג שנקרא מוות, שניהם צורות של יש ואין חיים. יש מציאות שיש בה מושג של מוות וההפך זה חיים. זה שני צורות. במציאות שהיא אחת, יש בה חיים ומוות, המציאות מכילה בתוכה את החיים ואת המוות, ובגלל שזה בתוך אותה מציאות אז זה אחד.

האם את מבינה שיש משהו שהוא תמיד קיים? חייב להיות קיים, ואם נעלים אותו אז משהו אחר יהיה קיים. האם את מבינה שכול שאר הדברים עשויים ממשהו? האם את מבינה ששום דבר לא מחויב המציאות חוץ מקיומו של המצוי הראשון? האם את מבינה שהמצוי הראשון הוא המהות של כל הדברים? אז זה אומר שכול הדברים עשויים מאותו דבר.

שאלה: למה אני לא חווה את זה?

אליעד: בגלל שאת לא מתייחסת לחיים והמוות כצורות של מציאות. בחיי היום יום שאומרים לך תיזהרי שלא למות, את לא חווה שזה רק שינוי צורה. את חווה את החיים והמוות כשני דברים ממשיים ורציניים, ולכן את לא חווה זאת. אם היית רואה מישהו שהרגו אותו, והיית מבינה שזאת רק תמונה, אז זה לא היה מלחיץ אותך כל כך. את לא מבינה זאת כי את לא מבינה שזה רק צורה.

אם היית מבינה שהתמונה היא כמו אדם כמוך, אז למעשה היית מבינה שזה רק צורות שונות של אותה מהות. זה עניין של הבנה. קודם כל להבין שהכל זה אחד, האדם והבהמה זה אחד. אחר מבינים שמדבר, חי, צומח ודומם זה אחד. לפני זה אתה מבין שאין הבדל בין ערבי ליהודי. אתה מבין שאין הבדל בינך להיום לבין אתה לפני שעשית תואר ראשון. אין הבדל בין יהודי לגוי, מתחילים לצמצם פערים, לא משנה אם תצליח בעבודה או לא, לא משנה איזה סרט תראה, לא משנה איפה תגור, לא משנה מה אני יעשה, אין הבדל בין גברים לנשים, אין הבדל בין חלום למציאות, אין הבדל בין מה שנמצא לבין מה שלא נמצא, עד שבסוף הוא רואה שבמקסימום זה רק שתי צורות.

התהליך הוא להיות אמיתי. כל החיים של האדם מושתתים על הבדלים. הוא עושה פעולה מסוימת כי הוא חושב שיש הבדל בין זה לזה. עצם זה שהוא הולך ברחוב ורואה עמוד וכביש הוא רואה הבדל, בכל כאן יש הבדלים, וברגע שאתה מתחיל להשתמש בשכל, ומבין שאין הבדלים, אז אתה מגיע לחוויית האחד.

למה האדם סובל, בגלל שיש לו מחלת האמונה, זאת המחלה הכי קשה, שקשה לצאת ממנה. כשאדם מאמין, אין שום אפשרות לתקשר איתו, אי אפשר לנהל איתו שיחה. יש בבתי משוגעים הרבה אנשים שמאמינים שרודפים אחריהם, ואומרים להם, לא רודפים אחריכם, אבל הם אומרים, אנחנו מאמינים שרודפים אחרינו. אולי בכל זאת רודפים אחריו ביקומים מקבילים, בכל אמונה יש שמץ של אמת. אבל הוא לא מבין שזה ביקום מקביל, הוא חושב שכאן רודפים אחריו.

האדם מאמין לעצמו, אתה רואה שולחן, לא פיל, נכון? אני אשאל אותך האם יש כאן שולחן ולא פיל, תגיד נכון. זה בגלל האמונה, אתה מאמין לעיניים שלך, אתה מאמין לחוויה שלך. אתה אומר זה אני וזה לא אני, כי כך אתה מרגיש, אבל אם אתה אומר, מי אמר שנכונה ההרגשה שלי? אולי היא לא אמיתית? אם אתה מאמין, למה שאתה מרגיש, אז אתה סובל.

ואחרי שאתה מאמין לרגשות שלך, אז אתה רוצה דברים מסוימים ולא רוצה דברים אחרים, ומתחילות להתפתח אצלך רעיונות, אבל מי אמר שמה שאתה מרגיש נכון? אולי לאדם לא אכפת אם זה נכון או לא נכון, אבל אם המציאות מספיק מציקה לו, אז הוא יתחיל לשאול, האם זה נכון? הוא מתחיל לפקפק בתפיסה של עצמו.

שאלה: אני רואה פה בקבוק וכוס, ומצד שני אתה אומר להיות אמיתיים, אז איך אפשר לתרגל מה שאתה אומר?

אליעד: מבחינתך את רואה פה בקבוק וכוס, נכון? בחוויה שלך את 100 אחוז בטוחה שיש כאן בקבוק וכוס? איך את בטוחה? אולי את רק חושבת וזה לא נכון?

שאלה: יכול להיות.

אליעד: היכול להיות הוא זה שיכול לפתוח לך את השכל.

אנחנו מנסים להבין מה הם התמונות האלו, כמו מחשבות, רצונות פחדים, אני כועס מתמונות, אבל מה הם התמונות. מה זאת המציאות הזאת?

רבי נחמן אומר, שמי שרוצה לדעת את האור האלוהי, צריך לפחד מהשורש. אתה למשל מפחד מאריה, אתה צריך להבין מה זה האריה הזה, מי שלח אותו לפה, מי מפעיל אותו? אז אתה בטוח שיש פה אריה, אז השאלה הבסיסית היא, האם יש פה אריה? אדם אומר, אני מפחד שאהיה בדיכאון עד סוף ימי, אבל האם באמת המציאות הזאת קיימת? אתה סגור שהמציאות קיימת ולכן אתה מפחד, אבל מי אמר שזה קיים.

אם היית סגור על זה שזה אחד, אז לא היית מפחד. אם היית בטוח שאתה אלוהים, לא היית מפחד משום דבר. אם מישהו פוגע בך, זה אתה שפוגע, אז מה יכול לקרות לך. ואז אתה חי לנצח.

השאלה הבסיסית ביותר היא, האם מה שאני חווה זאת האמת? אם אני שואל ברצינות, האם יש פה שולחן? למעשה אני שואל, האם יש פה משהו אחר? בחושים את רואה שיש שולחן, אבל אם את מטילה ספק בחושים, אז אין פה שולחן יותר מאשר אריה, נכון?

שאלה: למה להטיל ספק?

אליעד: אם השולחן לא מציק לך, אז אל תטילי ספק בשולחן, תטילי ספק במה שמציק לך. את למשל לחוצה ממשהו, תשאלי, האם זה באמת קיים? תשימו לב, אנחנו פה מטילים ספק, בשולחן למשל, שזה להטיל ספק בחוויית החושים. אבל יש חוויה יותר פנימית מהחושים, וזה השכל, ולכן צריך להטיל ספק בשכל. מה שבסוף צריך להטיל בו ספק זה בחוויה האישית שלך, האם אני קיים באמת? אני מרגיש שאני קיים, אבל האם אני באמת קיים? אולי אני רק חושב שאני קיים? אולי אני קיימת וגם לא קיימת בו זמנית?

שימי לב, את כרגע קיימת, אם לא היית קיימת לא הייתה לך בעיה, נכון? כן. אני אגלה לך סוד, את כרגע קיימת וגם בכלל לא קיימת. את שואלת מה זאת אומרת, איך אני יכולה לחוות זאת? על ידי שתשאלי את עצמך, האם אני באמת קיימת? ואם באמת תשאלי את השאלה הזאת, תגלי שאת גם בתוך החלום, וגם חולמת את החלום. שאת גם פה וגם שם. שאת בכל המקומות וגם פה. בסוף תחווי שאת גם וגם.

להבין שהכל זה אותה מהות, זה לא החוויה של הכל אחד.

חטא האמונה, הוא החטא הנורא ביותר. קודם כל אתה מאמין לחוויה הסובייקטיבית שלך, שאתה רק קיים, ומכאן מתחילות הצרות. ברגע שחשבת שאתה קיים, נכנסת לכלוב ומכאן מתחילות כל הבעיות. אם רוצים לצאת מכאן, צריך לבדוק האם אנו קיימים. כי אם נראה שאנחנו לא קיימים, יצאנו מפה. מה הבנתם?

שאלה: שהשאלה העיקרית היא, האם אני קיים?

אליעד: או מה מהות הקיום שלי? מה זה קיימת? מה זה אני? מה זה אומר? ואז רואים שאנו לא קיימים, ואז חווים זאת.

רבי נחמן אומר, שאם אתה רוצה לדעת את אלוהים, תחקור מה זה אלוהים. אם אתה רוצה להפוך להיות כלום, אם אתה רוצה להיות האחד? תבין מה היא האחדות הזאת, ואז תהפך לאחדות. הדרך להיות אלוהים היא, על ידי שתדע אותו. עיקר האדם זה השכל, היכן שהתודעה שלך נמצאת. אם התודעה שלך מרוכזת באחד, כל היום, אז אתה חווה את האחד כל היום. מה שהאדם חושב זה מה שהוא חווה.

רבי נחמן ממשיך, וכל החסרונות של האדם, זה בגלל שאין לאדם שכל. אם הבנת שסופו של תהליך תלוי במה שאתה רוצה, אז מה שאתה רוצה, זה מה שאתה מבין. ואז תלך אחרי השורש, שזה שהכל אחד. יש למשל אנשים שאין להם הרבה שכל, אבל יש להם הרבה דברים, אבל רבי נחמן אומר, שכול מה שיש להם לא שווה כלום. ואתה סתם טיפש שחושב שיש להם. וכן להפך.
תחושה מסוימת להתעורר חישכון בלק אאוט כועסת עלי אפשרות שינוי הצלחה הבדל תהיה אלוהים מה זה אלוהים אמת האם אני באמת קיים היקום המציאות האמיתית הפכים חוויית ההפכים חוויית הפכים חיים נצחיים חלום חלומות יקום מקביל יקומים מקבילים להתעורר להתעורר מהחלום להתעורר מהחלום אל המציאות האמיתית לחיות לחיות לנצח מציאויות מקבילות מציאות מציאות אמיתית מציאות מקבילה עולם מקביל עולמות מקבילים עולמות מרובים ריבוי עולמות תודעה
משיכה מינית חזקה, דחף מיני, תשוקה מינית, אושר מיני, התעלות מינית, ריגוש מיני, אובדן משיכה מינית, העדר משיכה מינית, מה זו משיכה מינית? מיניות, סקס, משיכה בין מינית, התאהבות, אהבה מינית
משיכה מינית חזקה, דחף מיני, תשוקה מינית, אושר מיני, התעלות מינית, ריגוש מיני, אובדן משיכה מינית, העדר משיכה מינית, מה זו משיכה מינית? מיניות, סקס, משיכה בין מינית, התאהבות, אהבה מינית
... להשלים חיסרון פנימי. אותו רצון להבין משהו או לחוות תחושה מסוימת יכול להתלבש במשיכה מינית כאשר אנחנו לא מצליחים להשיג את המטרה בדרכים אחרות. למעשה, כל משיכה מינית נועדה להשיג תחושה מסוימת שממוקמת מעבר לפעולה עצמה או לצורתה הגשמית. כיצד משיכה מינית ... בסופו של דבר אתה מחפש איזה סוג של תחושה אתה מחפש להרגיש תחושה מסוימת, עכשיו לפעמים אתה נמשך מאוד לקרוא ספר כי אתה כאילו אומר דרך הספר ... זאת שאלה אחרת זה נושא אחר אבל אני אומר בעיקרון אתה נמשך לתחושה מסוימת שהיא מתלבשת עליך מה שנקרא אהבה נפולה יש אהבה שהיא מתלבשת היא ... משהו שישלים אותה אלא מה. אליעד: לא בוא נדייק הצורה מחפשת תחושה מסוימת ולפעמים הצורה חושבת שהיא תשיג את התחושה הזאת דרך לימוד ולפעמים ... מינית אוקי אבל מה המהות של המשיכה המינית המהות להשיג תחושה מסוימת אבל האם המהות להשיג את התחושה הזאת קיימת אצלך עדיין קיימת אז איך ... לחפש את זה בצורה אחרת. מה אתה מבין? ש: כרגיל כשיש רצון לתחושה מסוימת שחווים אותה דרך המין אז רואים שמצד אחד זה גורם להם למלא את התחושה ...
געגוע, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? למה יש געגוע? מהי מטרת הגעגוע? איך להתמודד עם געגוע? למה אני מתגעגע? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? למה אנשים מתגעגעים? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להתגעגע למישהו?
געגוע, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? למה יש געגוע? מהי מטרת הגעגוע? איך להתמודד עם געגוע? למה אני מתגעגע? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? למה אנשים מתגעגעים? איך להוציא מישהו מהראש? איך לא להתגעגע למישהו?
... לאדם מסוים או למקום, נוצרת תחושת געגוע. אם אחד מהשלבים האלו לא מתממש - למשל, אם האדם לא נזכר בתחושה מסוימת, או שהתחושה לא הייתה חזקה מספיק בעבר - הגעגוע לא ייווצר. במובן הזה, געגוע הוא תהליך מחויב, שנובע מתוך הצורך להרגיש טוב ולהתגבר על תחושות שליליות. איך געגוע ... מישהו שחווה עמו חוויות חיוביות בעבר. זהו תהליך פנימי המתרחש כאשר אדם רוצה להרגיש טוב, ונזכר כי תחושה מסוימת שחווה בעבר הייתה קשורה לאדם או למקום מסוים. איך נוצרת תחושת הגעגוע? כדי להבין את מנגנון הגעגוע, ניתן לדמות אותו לסיפור על אדם שטייל בפארק ונהנה מחוויה יוצאת ... ואם תעשה ככה יהיה לך יותר טוב, עכשיו בן אדם היה לו מאוד רע והוא אמר אוקי אני עכשיו רוצה להרגיש תחושה מסוימת ואז הוא שאל את עצמו ואיך אני ארגיש את התחושה הזאת והמוח אמר לו רגע בא נחשוב בא נחשוב איך תרגיש את התחושה הזאת ואז המוח אמר אתה יודע אני זוכר שאת התחושה הזאת ... טוב ואיפה טוב. ש: זה הסיבתי הבנתי. אליעד: זה כבר הסיבתי בהנחה שרע לך ובהנחה שאתה רוצה להרגיש תחושה מסוימת ובהנחה שאתה זוכר שאת התחושה הזאת הרגשת שם. ש: פה זה אקראי עד כה. אליעד: באופן יחסי אקראי אז עכשיו אתה חייב להתגעגע לאותו בן אדם אתה לא יכול לא להתגעגע אין ... לתחושה y אבל אתה לא זוכר שאת התחושה y הרגשת עם אותו בן אדם אבל בהנחה שרע לך ואתה רוצה להרגיש תחושה מסוימת ואתה זוכר שאת התחושה המסוימת הרגשת עם אותו בן אדם ואתה מחויב שהמוח שלך יתגעגע לאותו בן אדם כי זה אפילו אקט הישרדותי, למה זה הישרדותי מה זה אני מתגעגע למישהו אני חושב שיכל להיות לי יותר טוב ... וואלה עכשיו אתה רע לך רע לך כואבת לך הרגל אתה נזכר באוכל לא אבל אם רע לך שאתה רעב ואתה רוצה תחושה מסוימת ספציפית ואתה זוכר שהאוכל יכול להביא לך אותה מחויב שתתגעגע לאוכל ואיך אפשר לצאת מגעגוע אז כמובן שללכת לכיוון ההפוך ולהבין מה הטוב הספציפי שאותו בן אדם נתן לי ...
מה המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו?
... מה הופך תחושה למרגשת? אליעד מתאר כי תחושת הריגוש היא תוצאה ישירה של עוצמת הרצון. ככל שהרצון לחוות תחושה מסוימת הוא חזק יותר, כך התחושה שתתקבל תהיה עוצמתית יותר. למשל, אדם ... פרופסור שרוצה להציל את כדור הארץ וגם נערה שרוצה להיראות יפה - שניהם משחקים תפקיד מסוים כדי להרגיש תחושה מסוימת. מה המשמעות של להבין שהחיים הם משחק? הבנה עמוקה של החיים ... מה עושה את התחושות למרגשות יותר? תחושת ריגוש, לפי אליעד, היא תוצאה של עוצמת הרצון. ככל שהרצון לחוות תחושה מסוימת חזק יותר - כך התחושה תורגש בעוצמה גבוהה יותר. לדוגמה, אם ... רק משחק. אם הוא מבין שהוא זה שבוחר את הדמות, ואת התחושות שקשורות בה - הוא יכול גם לבחור להפסיק לחפש תחושה מסוימת, או לבחור תחושה אחרת במקום. לדוגמה, אם מישהו מרגיש רע כי הוא ...
רגשות, תלות רגשית, שחרור רגשי, אהבה ללא סיבה, שנאה עצמית, אהבה עצמית, רגשות מוגדרים, רגש לא מוגדר, מאושר תמיד
רגשות, תלות רגשית, שחרור רגשי, אהבה ללא סיבה, שנאה עצמית, אהבה עצמית, רגשות מוגדרים, רגש לא מוגדר, מאושר תמיד
... רוצים להרגיש טוב? אחד הנושאים המרכזיים שאליעד כהן דן בהם הוא הנושא של רגשות, ובמיוחד המושג של תלות רגשית. אליעד מסביר שכאשר האדם אומר אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת, הכוונה תמיד היא לתחושה מוגדרת, למשל שמחה, אהבה, ביטחון, סיפוק, וכו. אולם כל תחושה כזו, שהיא מוגדרת וברורה, אינה יכולה להופיע באופן עצמאי, אלא היא חייבת להיות תלויה בדבר ... תלות בשום גורם? אליעד מבהיר שלא ניתן להרגיש תחושה כלשהי ללא תלות בשום גורם. תחושות מוגדרות תמיד תלויות במשהו נוסף, בין אם זה מצב מסוים, מחשבה מסוימת, או חוויה מסוימת. אדם שטוען שהוא מאושר ללא תלות בשום דבר אחר, בהכרח אינו מדייק. הסיבה לכך היא שכדי לדעת שאתה מאושר תמיד, אתה חייב שתהיה לך השוואה למצב של חוסר אושר. כלומר, אם באמת היית ... מהי המשמעות של סם החיים וסם המוות? אליעד מתייחס למונח הידוע סם חיים וסם מוות, ומסביר שזה מצב שבו האדם יכול להגיע למקום נייטרלי. למשל, אם נאמר לאדם להשיג תחושה מסוימת בלי להיות תלוי בשום דבר, המשמעות היא להגיע למצב של נייטרליות מוחלטת, שבו אין תלות בשום דבר וגם אין צורך באף תחושה. במצב כזה, לא משנה לאדם אם הוא מרגיש טוב או רע, כי שתי ... ספציפית מאוד ואומר שזו אפשרות לגיטימית, כל עוד האדם מודע לכך שזהו רצון חלקי ונפרד, ושהוא לא חייב להגיע למצב נייטרלי. כל עוד האדם מודע לזה שהוא בוחר בחוויה מסוימת - זה לגיטימי וטוב באותה מידה כמו לבחור בנייטרליות מוחלטת. מה קורה אם האדם מוצא סתירות פנימיות בין רגשותיו? אליעד מתייחס לנושא של סתירות פנימיות בין רגשות ומבהיר שכל סתירה ...
עליסה בארץ הפלאות 2, סקס, יחסי מין, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל, רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה
... רגשית ופיזית עמוקה, וזה מזכיר לו את החוויה של אחדות, של חיבור ללא גבולות. במילים אחרות, החוויה של המין היא טריגר לתחושות פנימיות מאוד עמוקות. אליעד מציין שהמין הוא רק טריגר שמעורר תחושה מסוימת , ולא המטרה הסופית בפני עצמה. המטרה האמיתית של האדם היא להגיע לתחושה הזו ישירות, בלי התלות בטריגרים חיצוניים. למשל, האדם יכול ליהנות מאכילה, אבל אם הוא יבין את ... איך אחווה זאת? אליעד: תבדקי איך את יכולה לחוש את התחושה הזאת בלי המין. בסופו של דבר, מה שחשוב זה לדעת, מה זה גורם לך להרגיש. תשאלי את עצמך, מה זה גורם לי להרגיש? זה גורם לי להרגיש תחושה מסוימת, למשל חופש או נאהבת. ואז תבדקי, איך את יכולה להרגיש נאהבת תמיד? את צריכה להגיע למצב שאת תמיד מרגישה נאהבת, ואז אם את חווה זאת, המצב לא שולט בך, אלא את שולטת ...
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
... מייצרת אצלו. אליעד מציע למשתתף לעבוד על הפסקת החיפוש המתמיד אחרי שלמות, ולנסות להיות מרוצה מהקיים. כאשר הוא שואל את עצמו למה הוא רוצה תחושה מסוימת (למשל, תחושת השלמות עם האישה), עליו להמשיך לשאול את עצמו למה? בכל פעם ולקבל תשובה שתוביל אותו להבין כי תחושת השחרור מגיעה ... לך אובססיה זה מה יש סובל או שתגיד לעצמך רגע אחד למה אני אובססיבי למה אתה אובססיבי כי אתה רוצה כי אתה חושב שבאמצעות הצורה הספציפית אתה תשיג תחושה מסוימת אז תנסה להשיג את אותה תחושה בדרך אחרת ואם תצליח להשיג את אותה תחושה בדרך אחרת אז תרד לך האובססיה או שתיפטר מהרצון להשיג את ...
NLP, קריאת מחשבות, שתילת מחשבות, לגרום למישהו להתעניין, ליצור עניין, משל ונמשל, ללמוד לשכנע, לשכנע את התת מודע, מסר תת הכרתי, לגרום לבחורה לרצות אותך, להעביר מסר סמוי, לשתול מחשבה
NLP, קריאת מחשבות, שתילת מחשבות, לגרום למישהו להתעניין, ליצור עניין, משל ונמשל, ללמוד לשכנע, לשכנע את התת מודע, מסר תת הכרתי, לגרום לבחורה לרצות אותך, להעביר מסר סמוי, לשתול מחשבה
... היא איזה סוג של טוב הוא מחפש. כדי לגרום לאדם להתעניין במשהו, עלינו למצוא את הקשר בין מה שהוא רוצה לבין הנושא שאנחנו רוצים להציג לו. אם הוא מחפש תחושה מסוימת , נוכל לשכנע אותו שהעניין שלנו יכול לספק לו את אותה תחושה. למשל, אם מישהו מתעניין בבלט ואתה רוצה לשוחח איתו על כדורגל, הדרך היא למצוא את הקשר בין הדברים, אולי דרך התחושה של ... הסיפורים, אתה מכיר את זה? הם נגיד מומחים בלספר סיפורים אבל הם לא מספיק מומחים באיך להעביר מסרים מצד הסיפורים, נגיד שאתה אומר אני רוצה ליצור אצלהם תחושה מסוימת בלי שהם ישימו לב שיצרת את התחושה, אתה יכול נגיד אתה אומר אני רוצה לגרום להם להיות שמחים אתה יכול לספר להם דברים שמחים הם יהיו שמחים אבל הם יודעים שאתה עשית אותם שמחים. ...
איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
... כאשר אדם מחובר למקור הבעיה (אני משועמם, אני עצוב, אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת), במקום להתמקד בתוצאה (שוקולד, סיגריות, סמים), קל יותר למצוא פתרונות חלופיים וטובים יותר לבעיה המקורית. זה יוצר אפשרות לשבור את ההתניה הראשונית ולהחליף אותה ... אם הוא נשאר מחובר לסיבה עצמה (אני משועמם, אני עצוב, אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת) בכל פעולה שהוא עושה, יהיה לו קל יותר לבחון חלופות. כך ניתן בהדרגה להחליש את העוגן הלא מודע (שוקולד זה טוב, סיגריה זה טוב ועוד), ולהחליף אותו בעוגנים יעילים ...
איך נוצרת תחושה רעה? למה רע מתחושת כאב? האם רצון הוא עובדה או פירוש? למה כאב רע? למה אני לא רוצה כאב? התמודדות עם כאב, הצורה מחויבת מצד עצמה, רע מצד עצמו, רצון כעובדה, רצון כפירוש, הצורה מחייה את עצמה
איך נוצרת תחושה רעה? למה רע מתחושת כאב? האם רצון הוא עובדה או פירוש? למה כאב רע? למה אני לא רוצה כאב? התמודדות עם כאב, הצורה מחויבת מצד עצמה, רע מצד עצמו, רצון כעובדה, רצון כפירוש, הצורה מחייה את עצמה
... ממש לדמיין שהם רוצים כאב, וכתוצאה מכך הם מתקשים לתפוס באופן מלא את התחושה של לא רוצה כאב. כדי להבין לעומק תחושה מסוימת, אליעד אומר שעל האדם לדמיין את ההיפך שלה. רק דרך הדמיון של ההיפך, ניתן באמת להבין תחושה מסוימת . מה המשמעות של הצורה מחייה את עצמה? הצורה מחייה את עצמה פירושה שהחוויה של האדם ...
למה היא לא רוצה אותי? האם יש אפשרות לחזור? האם אפשרי לחזור לאקסית? למה היא רוצה אותו ולא אותי? סיבות למה היא לא רוצה אותך, סימנים שהיא רוצה שתחזרו, היא לא רוצה אותי בלי סיבה, איך לגרום לאקסית לרצות אותך?
למה היא לא רוצה אותי? האם יש אפשרות לחזור? האם אפשרי לחזור לאקסית? למה היא רוצה אותו ולא אותי? סיבות למה היא לא רוצה אותך, סימנים שהיא רוצה שתחזרו, היא לא רוצה אותי בלי סיבה, איך לגרום לאקסית לרצות אותך?
... תמיד יש סיבה אמיתית עמוקה יותר. לדוגמה, אפילו אם הבחורה מחליטה לעזוב הכל וללכת למנזר בהודו, היא עושה זאת כדי לקבל תחושה מסוימת . אם תוכל להעניק לה את אותה תחושה, תוכל לגרום לה לרצות אותך ... עם עצמה לא רוצה אף אחד יותר האם אתה יכול להשיג אותה כן איך אתה יכול להשיג אותה למה היא הולכת למנזר בהודו כדי לקבל תחושה מסוימת תביא לה את התחושה הזאת היא תהיה איתך בלי המנזר בהודו. אוקי אבל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תודעה מהי, להתעורר מהחלום אל המציאות האמיתית, האם אני באמת קיים, יקומים מקבילים, חוויית הפכים, לחיות לנצח
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושה מסוימת, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושה מסוימת, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לדיאטה, מאמן לזוגיות, מגשר בנושאי תחושה מסוימת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.4688 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 09:36:07 - wesi4