ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מאמץ רגשי ✔הורטון שומע מישהו 3, אמת ללא כל תועלת או אינטרס, אהבה עצמית ללא תנאי, לבטל את הרע בשורשו, הכוח של השקר, אמת עד הסוף ✔* לחץ כאן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨הורטון שומע מישהו 3, אמת ללא כל תועלת או אינטרס, אהבה עצמית ללא תנאי, לבטל את הרע בשורשו, הכוח של השקר, אמת עד הסוף
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

הורטון שומע מישהו 3, אמת ללא תועלת או אינטרס, אהבה עצמית ללא תנאי, לבטל את הרע בשורשו, אמת עד הסוף.

שאלה: אני לא זוכר חלומות שלי.

אליעד: אנשים שהם חכמים מספיק, אפילו לא זוכרים את המציאות, כי יש מציאות חדשה בכל רגע, אז מדוע להיזכר בישן? משנה מה היה? עכשיו יש חדר, הכל חדש.

שאלה: איך מנתקים אותו.

אליעד: למעשה את פה, העניין הוא לא להתחבר לשם. למה יש חיבור לעבר? כי המשמעות של ההווה נגזרת מהעבר. אם לא היה לך שום זיכרון, לא היית יודעת איפה את. למעשה בגלל הזיכרון את יודעת לאן ללכת. אבל זה גם דופק אותך כי אתה כל הזמן סוחב משאות כבדים.

שאלה: אז מה אתה מציע?

אליעד: להבין שהכל אחד. אם תביני שהכל אחד, יהיה לך טוב בעבר ובהווה.

ממשיכים לראות את הורטון שומע מישהו. החיות דואגים בשביל הילדים, זה לא בשבילם אלא למען הילדים. הרע אומר לך שאם תלך לאחדות זה יפגע לך בחיים, אבל בפועל זה יפגע רק בתפיסת הרע של החיים אבל לא בחיים.

ברמה בפסיכולוגית הקנגורו מטעה אותם, איך עובדת הטעיה? כשאתה נותן מידע שהוא חצי נכון וחצי לא נכון. ואז המוח של האדם חושב שאם חצי מהמידע נכון אז גם נכון החצי השני, והוא לא בודק. היא אמרה שצריך להגן על הילדים, אבל זה לא קשור להורטון. אולי אפילו הורטון מגן על הילדים. היא כאילו ערבבה להם שני אינפורמציות. היא אמרה שצריך להגן על הילדים ולא צריך שתהיה אנרכיה, אבל למעשה זה לא קשור להורטון. ככה האדם מטעה את עצמו.

כמו למשל, יש פה שולחן, זה נכון. אבל זה לא אומר שיש פה רק שולחן. אולי יש פה עוד דברים. אתה חושב, יש פה שולחן, ולכן כנראה שהנפרדות נכונה. בגלל השולחן אתה מסיק את כל המסקנות של עולם הנפרדות. אתה מניח, אם יש שולחן אז כנראה שיש רק שולחן. מי אמר לך, אולי זה נכון והשאר לא נכון? כך עובדים כל השקרים.

המחשבה שאומרת לך, שאתה צריך להרגיש טוב, היא רעה, למה? כי אתה מסכים עם זה שאתה צריך להרגיש טוב. כשאתה מסכים שאתה צריך להרגיש טוב, למעשה אתה מסכים שעכשיו אתה מרגיש רע. זאת בדיוק ההטעיה. למעשה כבר טוב, אבל אומרים לך, אתה תרגיש טוב, ואז אתה מסכים שאתה מרגיש רע, למרות שעכשיו טוב לך.

אם היו אומרים לך בא נעשה לך רע, לא היית מסכים. אבל כשאומרים לך בא נעשה לך טוב, הם למעשה מכרו לך שעכשיו רע לך.

שאלה: אז לפי האמת מה היו צריכים למכור לי?

אליעד: כלום, יש לך הכל. את לא צריכה לקנות שום דבר, יש לך הכל. למשל המחשב לא עובד לך ואת הולכת לטכנאי, והוא מגלה שהמחשב בסדר. אם הוא איש אמת הוא יגיד שהכל בסדר, אבל אם הוא רמאי הוא יתחיל לעשות הצגה שהמחשב מקולקל וידרוש כסף.

שאלה: אז יש כאן בעיה של תלות הדדית.

אליעד: לא, הבעיה היא שהאדם לא בודק. צריך לבדוק לא ללכת כמו עיוורים. למשל אדם אומר 100 דברים אמיתיים ובסוף שותל דבר לא נכון. אז אפשר לחשוב אם אמר 100 נכונים אז למה שישקר בדבר פעוט כל כך. לכן לא להאמין, צריך לבדוק.

שאלה: מה אם הקטע של, לתת אמון.

אליעד: לתת אמון פירושו לסבול. אם הטוב שלך תלוי במישהו אחר שאתה נותן בו אמון, אז אתה מסכן.

נגיד שאלוהים נתן את התורה, מה הדת אומרת? צריך לשמוע לתורה. אבל מי אמר שצריך לשמוע לאלוהים? אפילו שנתן את התורה, אולי אפשר לעשות הפוך. אולי אלוהים אומר משהו ורוצה שתעשה הפוך. איך אתה מניח? מה אתה יודע?

מצד האמת אלוהים נתן את התורה, כי זאת המציאות, אבל אולי הוא רוצה שתעשה הפוך? הכל זה אופציה, זה רק לתעתע אותך כמו כל הדברים בעולם. אתה אומר, האם זה נכתב סתם? אולי נכתב סתם כי לאלוהים היה משעמם?

מה שאני אומר שצריך לבדוק כל דבר, ולא להניח. זה שיש לך הרבה הוכחות זה לא פוטר אותך מלבדוק את החוליה האחרונה.

ואז הקנגורו ממשיכה ואומרת שצריך לתת להורטון עונש. לא מספיק שהיא הטעתה אותם בקשר להורטון, כשהיא רואה שמאמינים לה היא ממשיכה להטעות. למעשה כל השקרים מולבשים על אמת. בכל שקר יש אמת. לכן לא להניח הנחות. אם אדם יבדוק את כל הפאשלות שהיו לא בחיים, הוא יראה שזה בגלל שהוא האמין במשהו. בכל פאשלה יש אמונה. כי האמנת במשהו, לא חשבת שעובדים עליך.

שאלה: אם אני לא יאמין בכלום, איך אני אסתדר?

אליעד: בפרקטיקה את כן מאמינה שהדלת לא תיפול עליך, בדברים האלה תאמיני. אבל בלהבין את עצמך, למה אני חייה? למה העולם קיים? בזה אל תאמיני. צריך לבדוק. בדברים החיצוניים תאמיני, אבל בדברים שקשורים לפנימיות שלך, שם צריך לבדוק עד בסוף. לא להאמין לשום דבר, עד הקצה הסופי.

הורטון ממשיך בשלווה שלו, הוא לא מבין שעד שלא מסיימים את המשימה, הכל יכול עוד לקרות. רבי נחמן אומר, עד שלא ניצחת את המלחמה, אל יתהולל חוגר כמפתח. מה הכוונה? אדם שיוצא לקרב חוגר את כלי הנשק, אדם שחוזר מהקרב, פותח את כלי הנשק. לכן אומרים, אל תתהלל לפני הקרב, תתהלל אחרי הקרב. עד שלא הגעת למוחלט, אל תחשוב שהגעת. עד שהאדם לא מבטל את הרע בשורשו, אתה לא יכול לנוח. כל זמן שבמנגנון שלך יש אפשרות שתרגיש רע, אתה עדיין לא הגעת לשלמות.

איך מבטלים את האופציה להרגיש רע? בשלמות של האחדות. באחדות הראשונה האמיתית אין בכלל אופציה שיהיו שניים. רק שתהיה בחוויה שכול הרע שיש בעולם, הוא טוב בעיניך, רק אז בטלת את האופציה להרגיש רע. כי אתה אומר, נכון יש אופציה להרגיש רע וגם זה טוב.

אם אתה אומר, הגעתי לאחדות, אבל יש אופציה שארגיש רע, אז זה סימן שהגעת לאחדות שנאחזת במשהו. אחדות פירושו שכול האופציות טובות לי. הכוונה בתחושת הבטן שלך, האם כל הדברים טובים לך?

אם לאדם כל האופציות טובות, אז הוא למעשה אלוהים הראשון. זה טוב שלא תלוי בדבר.

כול החיות מקיפות אותו, והקנגורו אומרת לו שהוא יצר את הבלגן. מגלגלים עליו את האחריות. כמו שהאדם עושה בלגן ומאשים את המציאות או את אלוהים.

שאלה: זה מראה לי, שהשקר אומר לי, עזוב את הכל, למה אתה חוקר, מה יצא לך מזה.

אליעד: נכון, זאת האמת, כי בסוף התהליך אתה עוזב את הכל, כשהמחשבה הזאת אומרת לך תחיה את החיים כמו שהם, אז צריך להגיד לה, נכון אני גם רוצה לחיות את החיים איך שהם, אבל אני לא מצליח, כי יש לי שאלות. אין כאן ניגוד אינטרסים. אני בעד שתחיה את החיים כמו שהם ולא תשאל שאלות. יש כפתור, והכפתור הוא למה? תשאל הרבה למה? למה? למה? ובסוף יכבה הכפתור ותוכל לחיות את החיים כמו שהם.

והקנגורו אומרת לו, שכול מה שהוא צריך להגיד, שאין אנשים קטנים שחיים על הגרגר הזה, ושהוא טועה. הנפרדות מגלגלת את האחריות עליך, הנפרדות גורמת לך להרגיש רע, ואחר אומרת לך אם רק תסכים לשקר את עצמך, יהיה לך טוב.

הנפרדות אומרת, אם רק תסכים להגיד זה טוב וזה רע, יהיה לך טוב. אבל זה לא נכון. כי אז אתה חוזר ללופ של השקרים. אבל מצד שני ההטעיה היא הפוכה, אם רק תגיד שזה אחד, אז יגמרו לך כל הבעיות, זה בדיוק הפוך. אם רק תהיה אמיתי, אם רק תודה על האמת ותגיד שזה אחד, יפתרו לך כל הבעיות.

הקנגורו מייצגת את הרע, ואומרת להורטון, אם רק תגיד את האמת, אבל היא דורשת שהוא ישקר, ולכן אם תגיד את האמת שהיא ההפך מנפרדות, רק אז יהיה לך טוב. האדם צריך להמר על האמת, לא משנה מה יקרה לו.

הורטון אומר, שבאמת יש על הגרגר אבק, חיים. מה המשמעות של הגרגר אבק? הקטע של להסתכל על דבר קטן, הגרגר אבק מייצג את הכלום, הכלום הוא האמיתי. מה זה אחדות? אחדות זה שאתה מכיר בכך שהכלום הוא מציאות בפני עצמה. מה זה אומר? שאתה מכיר בכך שהאחדות באמת קיימת. מה היא אחדות? פירושה ההפך ממה שאתה רואה. ההפך ממה שאתה מבין. אתה רואה פה ושם, לפני אחרי, אבל זה לא, הכל זה אחד. למעשה זה לא אומר כלום, זה המשמעות של הגרגר, להכיר בכך שהדבר הקטן הוא באמת אמיתי.

כול הויכוח כאן הוא שאתה מזלזל בדברים הקטנים. והרעיון של האמת הוא שאתה צריך להתחשב בדברים הקטנים.

והאנשים שעל גרגר האבק החלו להרעיש, כדי שהחיות ישמעו אותם ולא ישמידו את גרגר האבק עליו הם חיים. מה אומר כל הרעש הזה, שכול הדברים הקטנים שבתוך האדם מתעוררים ואומרים אנחנו כאן, תראו אותנו.

זה כמו שיש את הבן אדם עם כל הרצונות ובתוכו יש עולם שלם שהאדם מתעלם מקיומו. עכשיו העולם הזה מתחיל לעשות רעש, שתתחיל לשמוע מה קורה בפנים ולא רק מה שקורה בחוץ.

הורטון פונה לראש נעיר ואומר לו האם אתה בטוח שכולם משמיעים קול? כמו האם אתה בטוח שעשית את המקסימום? זה לא מספיק להיות אמיתי, צריך להיות אמיתי מאה אחוז.

ראש העיר חשב שהבן שלו לא יוצלח, ומתברר שהבן שלו בנה הרבה דברים. ובסופו של דבר הדברים האלו יצילו את העיר. מה זה הכוח שבאדם שאתה חושב שלא עוזר לך, ובכל זאת הוא זה שמציל אותך? יש משהו שאתה מזלזל בו וחושב שלא מביא לך תועלת? זאת האמת. המהות של האמת לא מביאה תועלת. האמת האמיתית למעשה לא מביאה לך תועלת ולכן אתה לא בודק אותה.

האדם רוצה שיהיה לו טוב, ולכן הוא לא באמת שואל, מה היא האמת האמיתית? ולכן האדם לא מחפש באמת את האמת, אבל מה שמתברר הוא, שחיפוש האמת, באמת, יש לו עולם שלם משלו, ואתה מזלזל בו. והאמת האמיתית יש לה מנגנון שלם שבבוא היום כאשר תסתבך עם כל השקרים היא תציל אותך.

איזה כוח אתה מתעלם ממנו כרגע? אני טוען שאתה מתעלם מהאמת. למשל שיש לך בעיה, אתה בודק אם זה אמת או שקר, נכון? אז אתה כן משתמש באמת, אז למה אני אומר שאתה מתעלם מהאמת?

כול אדם בעולם רוצה שיהיה לו טוב, נכון? אבל לומר שיהיה לך טוב באמת, זה להגיד שאתה מתחשב גם באמת וגם בשקר. אבל אני אומר שאתה מתעלם לגמרי מהאמת, למה?

מהו אותו כוח מחשבתי בתוכך שאתה חושב שלא מביא לך כל תועלת ואתה מתעלם ממנו לגמרי? הוא האחרון בעיר, אבל הוא לא נמצא בין הצועקים. עשיתם הכל אבל בכוח הזה לא השתמשתם. אני מחפש משהו שעד היום לא עשיתם אותו. אולי חשבת לעשות אותו, אבל אחר כך חשבת שהוא לא נותן שום דבר. ורק אם תעשה אותו תפתור את כל הבעיות שלך.

בחיפוש האמת, יש סוגים של אמת. יש סוג של אמת, שאף אחד לא חיפש אותו עד היום. כי הוא לא מביא שום תועלת. כולם מחפשים קצת את האמת, אבל יש סוג של אמת שאותו אף אחד לא מחפש. מה זה אומר? אדם קם בבוקר ועשרים וארבע שעות עושה דברים שיביאו לו תועלת, וגם כשהוא מחפש את האמת זה מתוך זה שהוא רוצה שזה יביא לו תועלת.

אף אחד לא חיפש את האמת בלי המחשבה, מה זה יביא לי? אף אחד לא מחפש את האמת בלי ציפיות, בלי שום אינטרס. למעשה רק זו האמת וכל השאר זה שקרים.

לחפש את האמת כמו שהיא, רק זה יביא לך תועלת.

שאלה: האדם תמיד מחפש תועלת, אז איך אני אחפש משהו שהוא לא אני? אני = תועלת.

אליעד: נכון, זה בדיוק מה שאמרתי. אנחנו לא בעניין איך, אלא אנחנו מנסים להבין מה קורה. קודם להבין שכול האנשים שמחפשים את האמת, לא מחפשים באמת את האמת. אתה מחפש דברים שיגרמו לך להרגיש יותר טוב.

חיפוש האמת האמיתית, למען האמת רק ורק למען האמת, וללא שום רצון לתועלת, זה באמת לא מביא כל תועלת, אז מדוע שאני יעשה זאת?

האדם שואל, למה אני לא מצליח לדעת את האמת, למה? כי יש בתוכך כוח פנימי קטן שאתה מזלזל בו, שאתה לא משתמש בו, ועוד אתה חושב שהוא דופק אותך, למה? כי ראש העיר חשב שהבן שלו, הוא זה שגורם לכך שלא ישמעו אותם. האדם חושב שהסיבה שרע לא בחיים זה שהוא למשל לא תועלתי מספיק. האדם אומר, למה שאחפש את האמת מבלי שהיא תביא לי כל תועלת?

ואני מחדד לכם, שבתת מודע האדם חושב שהוא סובל, בגלל אותו כוח שגורם לו לחפש את האמת ללא שום תועלת.

כול הרעיון הוא לעשות משהו בלי תועלת. עדיין לא ניסית לחפש את האמת, כדי באמת להבין. האם את מחפשת את האמת, ולא חשובה לך מה התשובה?

הפירוש של אמת, זה דבר שלא קשור לתועלת שלי. והסיבה שהאדם לא מחפש את האמת למען האמת, היא בגלל שהוא חושב שזה יגרום לו נזק.

שאלה: האם זה קשור לאהבה ללא תנאי?

אליעד: האם פעם חוויית אהבה ללא תנאי?

שאלה: כן, אני אוהבת את עצמי ללא תנאי.

אליעד: כשאת אומרת שאת אוהבת את עצמך ללא תנאי, למה את מתכוונת, את עצמך? את מי את אוהבת? את מה את אוהבת? כשאת אומרת אני אוהבת את "זה", למעשה אמרת שאת אוהבת עם תנאי. למעשה אמרת שאת אוהבת את הישות המסוימת כי אני מזדהה איתה.

מי את בעצם? את ישות שאת מזדהה שהיא זה את. למה את אוהבת אותה? בתנאי שהיא "אני". ואם תגלי יום אחד שאת זה בכלל לא את, האם תמשיכי לאהוב אותך? כן. אז למה את לא אוהבת את כל השאר?

שאלה: אני כרגע בתהליך לאהוב את כולם.

אליעד: אז את כרגע לא אוהבת ללא תנאי. אם היית אוהבת ללא תנאי, אז למה דווקא את זה.

אלא אם אתה באחדות, ואז אתה אוהב את כולם ללא תנאי, את הכל באופן מוחלט, ואף על פי כן אתה אוהב מישהו אחד יותר מאחרים, שזה לא הגיוני, ואף על פי כן זה אפשרי בסוף.

את אומרת שאת אוהבת את עצמך ללא תנאי, האם קיימת אפשרות שלא תאהבי את עצמך ללא תנאי, אלא רק עם תנאי. מה זה אומר בלי תנאי?

שאלה: שאני אוהבת את הקיום שלי כמו שהוא.

אליעד: את באת לכאן, בגלל שאת רוצה לשפר את עצמך. אם היית אוהבת את עצמך אהבה ללא תנאי, אז לא היה אכפת לך איך שאת.

האם את מסכימה עם האפשרות, שמאחר שהאדם יאהב את עצמו עם תנאים, אז אדם שאומר שהוא אוהב את עצמו ללא תנאים, זה ממילא לא מחויב, זה רק אפשרי. זה הכל אופציות.

אם אדם אומר שהוא אוהב את עצמו ללא תנאים, אז שואלים אותו למה? וכל תשובה שהוא ייתן זה מוכיח שזה עם תנאים.

אם את לא יודעת למה את אוהבת את עצמך, אז האהבה הזאת לא מספיק חזקה. וזה יכול להתבטל.

שאלה: אני מרגישה שלכולם יש אהבה בסיסית, שתמיד קיימת.

אליעד: האם תיאורטית זה יכול להשתנות? למעשה את צודקת, כי בפנימי, בפנימי, בפנימי, יש את החוויה של האחד. אבל כל זמן שאת מגדירה את זה, עם תנאי או בלי תנאי, אם זה מוגדר אז יש אופציה שהיא אחרת. ומאחר שיש לה משמעות, זה אומר שיכול להיות הפוך.

אהבה ללא תנאי פירושו, אהבה שאין לה צורה, אהבה ללא תנאי היא מחוץ לתחושה של אהבה ושנאה. האם לאהוב את עצמך ללא תנאי, זה כמו לשנוא את עצמך ללא תנאי? לא. אז זה סימן שאתה לא חווה אהבה ללא תנאי. לאהוב ללא תנאי, פירושו לפני האהבה והשנא, פירושו שאהבה ושנאה זה אותו הדבר.

איזה נזק האדם חושב, שיקרה לו, אם הוא יחפש את האמת ללא תועלת? יש משהו באדם שהוא לא מוכן לאבד אותו. משהו שמניע את כל החיפושים שלו. כל מהות החיפוש היא שלאדם יהיה יותר טוב. אז זה אומר שבתוכך אתה לא רוצה להגיע למצב שיהיה לך רק רע. כל הרעיון של חיפוש האמת הוא שהאני של האדם ירגיש יותר טוב, וימשיך להישאר פה.

מי שרוצה להעלים את האני שלו, שיעשה פעולות שלא מביאות תועלת לאני שלו. מה לא מביא תועלת לאני שלך? לחפש את האמת מבלי תועלת לעצמך.

שאלה: איך עושים זאת?

אליעד: באופן יחסי. תנסה בחיי היום יום לחפש את האמת עם פחות אינטרסים. בפועל תגיד אני מחפש את האמת בלי אינטרסים, או בפחות אינטרסים, למרות שזה גם בגלל שיש לך אינטרס. אבל מה שקורה זה, שיש לזה מספיק כוח להשפיע עליך, למרות שאתה עושה את זה מתוך אינטרס.

האדם צריך לחפש את האמת באשר היא. ולא לחשוב על התועלת של עצמו. הרעיון הוא לעשות פעולות שתהיינה באופן יחסי פחות אינטרסנטיות. וכן לא להניח הנחות. כמו שאנשים מניחים שאלוהים הוא טוב, ועל זה בונים את כל הבניין.

מבחינתי תעשה רק דברים שיביאו לך תועלת, אבל שתדע ותבין מה לא עשית. ושאם יום אחד תסתבך ותשאל מה לא עשיתי? אתה תיזכר מה לא עשית.

שאלה: אם אני אינטרס, איך אוכל לעשות דברים ללא אינטרס?

אליעד: נכון, את צודקת, אם את כולך אינטרס, את לא תוכלי לעשות שום דבר ללא אינטרס. אבל מה לעשות שאת לא כולך אינטרס. את חצי אינטרס וחצי לא אינטרס, ואני מעורר בך את החצי שאת לא אינטרס.

אולי תגיעי בסוף למסקנה שאין פיתרון, אבל עדיין את לא בטוחה, ולכן את צריכה לבדוק.

אם במקרה תצליחי לוותר על כל האינטרסים, אז תקבלי הכל. בפרקטיקה שכול אחד יחפש את האמת ולא את מה שהוא מעדיף. זאת אומרת, שאם יש אמת שגורמת לך להרגיש רע, תיצמד אליה. תשאל את עצמך, מה אני מחפש, להרגיש טוב או את האמת? ותשים לב מה אתה באמת מחפש.

למעשה האנשים שעל הגרגר מנסים לעשות הכל כדי שהחיות ישמעו אותם, אבל עדיין לא מצליחים. ואז הבן של ראש העיר נותן צעקה ללא מילים, כאשר הצעקה היא ללא הגדרה, היא חזקה יותר. ובסוף הבן של הקנגורו שמע את אנשי הגרגר, ואז החיות השתכנעו.

רבי נחמן אומר, בסוף כל הרע עוזר לך. כמה שאתה בטוח שהעולם הזה רע, ומי שלא בטוח זה מראה שהוא טיפש, ולמרות שאתה חושב שהעולם רע, בסוף אתה תראה שכול הרע הוא טוב מאוד. שבכל הנפרדות יש משהו טוב בכלל. הרע מגויס לעזרתך.

בתכלס את צריכה להתאמץ קצת, לדעת את האמת בלי מאמץ. זה מאמץ רגשי. למה זה קל, כי את לא אמורה לשנות כלום, תעשי מה שאת רוצה, אבל בשקט בתוכך תנסי לברר מה האמת. לפני שאת נרדמת תשאלי את עצמך, מה האמת? סתם בשביל לדעת.

שאלה: לא הבנתי, איך זה ללא מאמץ?

אליעד: מאמץ פירושו להתנגד למשהו. מאמץ זה, שצריך לשנות משהו. מה את צריכה לשנות כדי לחפש את האמת?

שאלה: את המחשבה. למקד את המחשבה, כדי לשאול שאלה, וכן צריך ריכוז.

אליעד: אל תתמקדי, זה נכון שצריך קצת ריכוז, זה קצת טיפה של מאמץ. למה זה קשה?

שאלה: המוח בורח ולכן זה קשה, המוח לא רגיל לריכוז.

אליעד: אז תתחילי להרגיל אותו. בגלל ההגדרה יש כאן טיפת מאמץ בגלל שהגדרנו את זה. מה לעשות תכלס? בתוכך בשכל תנסי לברר מה היא האמת, בלי קשר למה שאת עושה.

למה לאדם קשה להיות אמיתי, כי הוא חושב שהאמת באה על חשבון משהו אחר. למשל אדם חושב שאם הוא יחפש את האמת בקשר לעבודה שלו, הוא יצטרך לעזוב אותה, ולכן הוא לא חוקר, כי זה יגרום לו לבעיות אחרות.

אבל מה שאני מחדש הוא, שתדע את האמת ותעשה הפוך. בסוף אתה לא צריך לעשות שום דבר, אתה לא צריך להיות מושלם.

לדוגמה, לאדם יש אוכל לא בריא, ואז עולה לו מחשבה, האם אני צריך לאכול את זה? ואז הוא חושב אם אני יברר את האמת אני לא יאכל את זה, ולא ייהנה, ולכן הוא לא מברר את האמת.

מה אני אומר, אני אומר שהאמת זה הדבר הכי בזוי בעולם, והכי קדוש זה מה שאתה רוצה. מה שאתה רוצה זה מעל האמת. מה זה אומר פרקטית? אם אתה רוצה לאכול לא בריא, והאמת היא שאתה לא צריך לאכול לא בריא, אם אתה רוצה לאכול לא בריא אז תאכל לא בריא, תעשה מה שאתה רוצה.

מה שאני רוצה להגיד זה, מה אכפת לך אם יש ערך לאמת? בסוף מי שמחליט אם תאכל או לא, זה מה שאתה רוצה, זה שאת יודעת מה האמת, זה לא מחייב אותך לפעול לפיה.

שאלה: אז מה כן מחייב אותי?

אליעד: כלום. את שואלת, אז למה שאני בכל זאת יחפש את האמת, אם זה לא משפיע על המעשים שלי? כדי לדעת מה האמת.

את חושבת שאם תבררי את האמת, את תצטרכי לפעול לפיה, ולכן את לא מבררת. אני אומר לך, אפילו שעכשיו את יודעת חלקית את האמת, אל תפעלי לפיה, אלא תנסי רק להבין מה האמת, ומה זה ייתן לך? בסוף תביני מה קורה פה בעולם.

לחפש את האמת, זה לדעת את האמת, בלי כל מחויבות. כי אם תגיד שאתה מחפש בגלל מחויבות, אז זה שוב חיפוש עם אינטרסים.

אם האדם יחשוב שאם הוא ימצא את האמת, הוא יצטרך לשנות את המעשים שלו, הוא למעשה משקר, למה? כי הוא חושב שהאמת סותרת את מה שהוא עושה. הוא יוצר נפרדות בין הערך של האמת לבין הערך של הטוב. מצד האמת האמיתית, אתה יכול גם לדעת את האמת וגם לעשות הפוך.

ככה זה במציאות, האמת היא שהכל אחד, ובכל זאת יש נפרדות. אלוהים יודע שהכל אחד, ובכל זאת הוא משקר ובורא לך עולם נפרד. הוא יודע שזה אחד, ומטעה אותך שזה שניים. אבל עדיין הוא אלוהים ויודע את האמת.

כשתגלי את האמת האמיתית, תגלי שהכל זה שקר אחד גדול, ועדיין תמשיכי לשקר. גם כאשר תהפכי להיות אלוהים, את תמשיכי לשקר. כי העובדה היא שהאמת האמיתית, שהיא אלוהים משקרת בנפרדות. אלוהים משקר את הנפרדות.

שאלה: אם אני אגיע לאמת, אני אמשיך להיות אומלל.

אליעד: אל תניח הנחות. האמת פירושו, להבין שהכל פה טוב. האמת פירושו, שאין הבדל אצלך בין טוב ורע ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.

שאלה: אדם שיש לו התקשרויות, יכול לדעת את האמת שאתה מדבר עליה?

אליעד: כן. האם את חושבת שאפשר לדעת את האמת וגם לשקר?

שאלה: לא.

אליעד: מה הבעיה, אפשר גם לדעת את האמת וגם לשקר.

שאלה: אם בתוך הלב שלך, אתה מרגיש שזה יותר טוב מזה, איך תדע את האמת?

אליעד: את יכולה לשקר את עצמך. אבל תדעי שאת משקרת את עצמך. אני למשל יודע שאין משמעות אם תביני אותי או לא, ובכל זאת אני עונה לך, אני משקר את עצמי.

שאלה: אבל אתה לא קשור לדיבור הזה. בתוכך יש משהו שלא קשור לזה. אבל בתוכי יש משהו שכן קשור.

אליעד: אם את רק קשורה אז את רק סובלת. אבל אם את לא קשורה וכן קשורה אז את לא סובלת. את יכולה להיות תלויה, אבל בתוכך גם אל תהיי תלויה. גם וגם.

שאלה: הילדים שלי עכשיו נוסעים ואני רואה שעולה לי פחד, אני קשורה אליהם.

אליעד: ומה רע בזה?

שאלה: עולה לי פחד, אז איך אוכל להבין את האמת במצב של פחד?

אליעד: אני יודע ששכנעו אותך שאי אפשר, אבל למה לא? אלו שאמרו לך שאי אפשר, הם עצמם לא גילו את האמת. כי אפשר. אני למשל אם אני אראה אריה אני אפחד, אבל אני עדיין יודע את האמת, זה לא סותר. מה זה סותר? אפשר גם וגם.

שאלה: כמו שאתה מפחד מאריה, אני מפחדת שהילדים ימותו, זה אותו הדבר.

אליעד: זה לא סותר, את אומרת שאי אפשר, מה אי אפשר להיות גם באחדות וגם הנפרדות? זה לא הגיוני? כן, זה הגיוני.

שאלה: זוהי תעלומה.

אליעד: אבל זאת תעלומה שמאחד נהייה שניים. שורש התעלומה הוא שמאחד נהייה שניים. כמו אלוהים, שהוא אחד, ובכל זאת יש שניים. אם זה הכל אחד, אז למה אלוהים משנה? כי ככה הוא רוצה, למרות שהכל אחד, הוא בורא שניים, זה גם וגם.

שאלה: אלוהים לא קשור.

אליעד: הוא קשור לכל. הוא אחראי שיעמוד פה הבקבוק.

שאלה: האם הוא גם חווה פחד?

אליעד: הכל הוא חווה. כשאת חווה פחד, מישהו צריך לייצר אותו. אם אלוהים יפסיק לפחד, את גם תפסיקי לפחד. כדי שאת תפחדי, הוא צריך לפחד. תארי לך באיזה נפרדות הוא נמצא. את חווה רק את הנפרדות שלך, אבל אלוהים חווה את הנפרדות של כולם. תחשבי שכול העולם כולו הוא הגוף של אלוהים, כל מה שאת חושבת, חשבת ותחשבי הוא חווה את זה.
טוב אמיתי מי זה אלוהים הרגשה של אחד להתחבר לאהוב את עצמי ללא תנאים איש אמת תת המודע לפחד מעדיף להפסיק לפחד ירידה במשקל אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך לאהוב את עצמך בלי תנאים אינטרס אינטרסים הורטון שומע מישהו לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים מה זאת אהבה מה זו אהבה שקרים שקרנים תועלת
אושר למתקדמים, להיות מאושר, רע זה לא רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל
אושר למתקדמים, להיות מאושר, רע זה לא רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל
...רע, רע זה לא רק רע, לחיות בהרמוניה, לחיות בשלום עם המציאות, לחיות בשלום עם עצמך, לאהוב את הרע, לאהוב גם את הרע, ליהנות מהסבל האם אפשר להיות מאושר מהקונפליקט עצמו? אליעד כהן מציג בהרצאה זו גישה ייחודית לנושא האושר ולניהול קונפליקטים פנימיים וחיצוניים, ומסביר כיצד ניתן לחיות בהרמוניה עם המציאות, עם עצמך ועם התחושות הקשות או הסבל שאתה חווה. הוא מעלה את האפשרות שקונפליקט, סבל ותחושה של רע אינם בהכרח דבר שלילי, ושאפשר ליהנות מהם ואפילו לאהוב אותם. הגישה הרווחת והאינסטינקטיבית של רוב האנשים, כך אליעד...
חיפוש האמת - מהי האמת? מי אמר אותה? ומה כולם חושבים?
חיפוש האמת - מהי האמת? מי אמר אותה? ומה כולם חושבים?
...ומה כולם חושבים? מדוע אנשים לא מתפתחים ולא מוצאים את האמת? אחד הדברים המרכזיים שעוצרים את ההתפתחות האישית של האדם ומונעים ממנו למצוא את האמת, הוא הנטייה להסתכל על אחרים במקום להסתכל פנימה על עצמו ועל הדברים שנאמרים לו. כאשר מישהו אומר לאדם רעיון או מחשבה, במקום לבדוק בצורה כנה וישירה אם הרעיון הזה נכון או אמיתי, האדם נוטה לבדוק מה אנשים אחרים עושים, אם הם מאמינים ברעיון הזה, ואם הם מיישמים אותו. אליעד כהן מסביר שגישה כזו היא חסרת ערך, משום שהאמת אינה משתנה לפי דעת הרוב או על פי מה שרוב האנשים חושבים...
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים?
טיפול בהפרעות נפשיות קשות באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים?
...באמצעות התחברות לנקודת האמת של ההפרעה הנפשית, מהי נקודת האמת של מחלת הנפש? מהו השכל של ההפרעה הנפשית? איך לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך עובד מוח של משוגעים? איך מטפלים בהפרעות נפשיות דרך חיבור לנקודת האמת של ההפרעה? אליעד כהן מסביר שהטיפול האידיאלי בהפרעות נפשיות, בפרט כאלה שמתאפיינות בפחדים לא הגיוניים, סכיזופרניה פרנואידית, הזיות שווא וחרדות לא רציונליות, מבוסס על זיהוי והכרה בנקודת האמת שקיימת בתוך המחשבות הללו, גם אם הן נראות בתחילה כבלתי סבירות לחלוטין. אליעד טוען שכל מחשבה, הזויה ככל שתהיה...
התמודדות עם לחץ חברתי, איך להתמודד מול עצמך עם לחץ חברתי? איך להתמודד מול הסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות מאוזן למרות לחץ חברתי? איך להרגיש טוב עם לחץ חברתי? איך לא להיות מושפע מלחץ חברתי? איך להיות מאושר למרות לחץ חברתי? איך להגיב ללחץ חברתי? מה לעשות בפועל עם לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות רגוע למרות לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה שמפעילה עליך לחץ חברתי? מה שאתה חושב על עצמך? למצוא חן בעיני הסביבה, ביקורת של הסביבה, חרדה חברתית
...להתמודד מול עצמך עם לחץ חברתי? איך להתמודד מול הסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות מאוזן למרות לחץ חברתי? איך להרגיש טוב עם לחץ חברתי? איך לא להיות מושפע מלחץ חברתי? איך להיות מאושר למרות לחץ חברתי? איך להגיב ללחץ חברתי? מה לעשות בפועל עם לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה עם לחץ חברתי? איך להיות רגוע למרות לחץ חברתי? איך להגיב לסביבה שמפעילה עליך לחץ חברתי? מה שאתה חושב על עצמך? למצוא חן בעיני הסביבה, ביקורת של הסביבה, חרדה חברתית וכאן נסביר שיש 2 נקודות מבט שונות, בכל סיטואציה שבה האדם נאלץ להתמודד עם לחץ...
בושה עצמית, איך לא להתבייש בעצמך? גיהנום הוא צער הבושה, איך לקבל את מי שאתה בלי תנאים? איך לא להתבייש בעצמך בשום דבר? איך לא להתגאות? איך לקבל את עצמך? איך לא להתבייש במי שאתה? סטיות, הפרעות נפשיות, הפרעות חברתיות
בושה עצמית, איך לא להתבייש בעצמך? גיהנום הוא צער הבושה, איך לקבל את מי שאתה בלי תנאים? איך לא להתבייש בעצמך בשום דבר? איך לא להתגאות? איך לקבל את עצמך? איך לא להתבייש במי שאתה? סטיות, הפרעות נפשיות, הפרעות חברתיות
...הבושה, איך לקבל את מי שאתה בלי תנאים? איך לא להתבייש בעצמך בשום דבר? איך לא להתגאות? איך לקבל את עצמך? איך לא להתבייש במי שאתה? סטיות, הפרעות נפשיות, הפרעות חברתיות מהו צער הבושה ואיך הוא קשור לגיהנום? אליעד כהן מסביר שהחוויה הקשה ביותר שקיימת היא צער הבושה. הוא מתייחס למושג הגיהנום וטוען שהגיהנום הגדול ביותר הוא בעצם התחושה של הבושה העצמית, התחושה שמתביישים במה שעשינו, חשבנו או רצינו לעשות. אליעד מדגים שהתחושה הזו חזקה יותר מכל עונש אפשרי אחר, ומסביר כי בעולם הבא או במציאות אחרת שבה כל מחשבות ה...
להיות מאושר תמיד, אושר נצחי, עשייה לשם עשייה, עשייה לשם שמיים, מהו אושר בשלמות? אחדות הסיבה והתוצאה, ליהנות בחיים, ליהנות מהדרך אל האושר, סוד האושר, לשמה ושלא לשמה
להיות מאושר תמיד, אושר נצחי, עשייה לשם עשייה, עשייה לשם שמיים, מהו אושר בשלמות? אחדות הסיבה והתוצאה, ליהנות בחיים, ליהנות מהדרך אל האושר, סוד האושר, לשמה ושלא לשמה
...נצחי, עשייה לשם עשייה, עשייה לשם שמיים, מהו אושר בשלמות? אחדות הסיבה והתוצאה, ליהנות בחיים, ליהנות מהדרך אל האושר, סוד האושר, לשמה ושלא לשמה מהו האושר האמיתי ואיך להשיג אותו? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בהשגת האושר האמיתי, כלומר, אושר שנובע מתוך העשייה עצמה ולא מתוך תוצאה עתידית. כל אדם שואל את עצמו איך להגיע למצב שבו כל פעולה נעשית לשם העשייה בלבד, ללא שום אינטרס. השאלה הזו מעלה דיון חשוב: האם ניתן לשחרר את עצמנו לחלוטין מהאינטרס או אולי ניתן למלא כל פעולה בכל אינטרס, כך שכל פעולה תהפוך למטרה בפני...
לשכנע / NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 9
.../ NLP / טכניקות שכנוע / העברת מסרים / יצירת אמון / רכישת אמון / איך לתת מחמאה / איך לנהל שיחה משכנעת / טכניקות לשיחה טובה / איך לתקשר עם אנשים / איך מנהלים שיחה / יכולת רטורית / רטוריקה / דיבייטינג - חלק 9 X קרה בגלל Y. או בגלל Y קרה X. מה ההבדל שבין 2 צורות הביטוי האלו? לדוגמה: איחרתי בגלל הפקקים, מול המשפט, בגלל הפקקים איחרתי. מה ההבדל שבין 2 צורות הביטוי האלו?! והתשובה היא, שאם אתה רוצה להסיר מעצמך אחריות, עדיף דווקא להקדים את הסיבה לתוצאה. זא אם ברצונך לומר שהתוצאה היא לא בגללך אלא בגלל דבר...
להצליח בראיון, איך להתקבל לעבודה ללא ניסיון? איך להתקבל לעבודה מקצועית בלי ניסיון פורמאלי? חוסר ניסיון תעסוקתי, אין לי תואר אקדמי, אין לי השכלה אקדמית, אין לי השכלה פורמאלית, ניסיון מעשי, ניסיון מוכח, אני אוטודידקט
להצליח בראיון, איך להתקבל לעבודה ללא ניסיון? איך להתקבל לעבודה מקצועית בלי ניסיון פורמאלי? חוסר ניסיון תעסוקתי, אין לי תואר אקדמי, אין לי השכלה אקדמית, אין לי השכלה פורמאלית, ניסיון מעשי, ניסיון מוכח, אני אוטודידקט
...איך להתקבל לעבודה ללא ניסיון? איך להתקבל לעבודה מקצועית בלי ניסיון פורמאלי? חוסר ניסיון תעסוקתי, אין לי תואר אקדמי, אין לי השכלה אקדמית, אין לי השכלה פורמאלית, ניסיון מעשי, ניסיון מוכח, אני אוטודידקט למה מעסיקים דורשים ניסיון כשזה לא באמת משנה להם? אליעד כהן מסביר שמעסיקים רבים מבקשים חמש שנות ניסיון לא משום שהם באמת מאמינים שמספר השנים מעיד על איכות המועמד, אלא משום שזהו כלי סינון ראשוני. למעסיק אין זמן לבדוק מאות מועמדים, לכן הוא מציב דרישה כללית לניסיון, מתוך הנחה שמי שיש לו ניסיון יהיה טוב יותר...
שחרור רגשי, להחליט להיות מאושר, אושר בשלמות, הדרך אל האושר, קונפליקט עם המציאות, לא להילחם במציאות, להשלים עם המציאות, הרמוניה עם המציאות, שלום עם המציאות
שחרור רגשי, להחליט להיות מאושר, אושר בשלמות, הדרך אל האושר, קונפליקט עם המציאות, לא להילחם במציאות, להשלים עם המציאות, הרמוניה עם המציאות, שלום עם המציאות
...מאושר, אושר בשלמות, הדרך אל האושר, קונפליקט עם המציאות, לא להילחם במציאות, להשלים עם המציאות, הרמוניה עם המציאות, שלום עם המציאות מהו שחרור רגשי ואיך זה קשור לאושר ולשלום עם המציאות? ההרצאה עוסקת בשחרור רגשי, בהבנה של האושר האמיתי ובקבלת המציאות כפי שהיא. נושא מרכזי בהרצאה הוא הקונפליקט עם המציאות והיכולת לשחרר את ההתנגדות למה שיש, ולמצוא הרמוניה עם מה שמתרחש בחיינו. במהלך ההרצאה, אליעד מדבר על כך שהרבה פעמים אנחנו מציבים לעצמנו מטרות והגבלות שגורמות לנו לסבל. אחת מהן היא ההתנגדות למציאות - אנחנו...
העולם נוצר במקרה - חלק 2 - שום דבר אינו קורה במקרה?!
...במקרה?! טיעון: לא יתכן שהעולם נוצר במקרה הוכחה: שום דבר אינו קורה במקרה, בפרט לא תהליך מורכב. כל שכן שכל העולם עצמו לא נוצר במקרה. סוף טיעון. הפרכה: אין דרך להוכיח שאין יוצאים מהכלל. יתכן כי העולם כולו נוצר במקרה, למרות שבתוך העולם עצמו קיימים תהליכים שאינם אקראיים. בנוסף, בתוך העולם עצמו קיימים גם תהליכים אקראיים וגם תהליכים מתוכננים. וממילא אפשר לומר שהאירוע של בריאת העולם, שייך לאירועים שהם מקריים ללא תכנון. הסבר: אילו כל התהליכים בעולם היו מתוכננים בלבד, הרי שאולי היה ניתן לחשוב שגם בריאת העולם...
פחד מול אינטואיציה
.... לכל אדם יש את היכולת לדעת מה הולך לקרות בחיים שלו. כן, זה אולי נשמע הזוי, אך זו האמת. אם תשימו לב, תראו שלכל אחד מאיתנו יש מצפן פנימי שמכוון אותנו בחיים ומאותת לנו על דברים שהולכים לקרות. למצפן הזה יש שמות שונים - אינטואיציה, מצפון, תחושת בטן ועוד. האינטואיציה שלנו היא סוג של תקשורת שיש לנו עם הנשמה שלנו או עם היקום. לפי תפיסתי, עוד לפני שנולדנו, הנשמה שלנו יצרה לעצמה מסלול חיים מגודר ושיעורים מסוימים לחוות בחיים האלה. כאשר היא נמצאת בגוף האדם היא נוהגת בו כמו שאדם נוהג במכונית, אך במקרה הזה,...
ביקורת קטלנית - היא מרעילה, היא חוסמת, וקשה להתעלם ממנה
...היא מרעילה, היא חוסמת, וקשה להתעלם ממנה ביקורת קטלנית היא מרעילה, היא חוסמת, וקשה להתעלם ממנה. על יצירה בצל הביקורת, והדרכים לעטות עור של פיל בדרך מן המקלדת לדבר המבקר. מיכל גזית ביקורת היא אחת החוויות הקשות בחיי יצירה ובחיים בכלל. היא עלולה לסרס, לשתק, ולכווץ אותנו. היא עלולה לגרום לנו ליצור תוך פזילה החוצה, לטעם הקהל, ובכך לאבד את הזרימה החופשית. יצירה לצורך העניין היא כל דבר שאנחנו מביאים מעצמנו: יוזמה עסקית, יצירת אומנות, ביטוי רגשי, עבודת לימודים, דיבור בפני קהל ותחומים רבים נוספים. האנשים...
בחירה חופשית - רצון חופשי - מבוא
...או רצון חופשי הם ביטויים הבאים לציין שמעשיו של האדם והחלטותיו הם פרי רצון עצמאי ובן - חורין, ואינם קבועים מראש ומוכתבים בידי הסיבתיות הדטרמיניסטית ואף לא על ידי הגורל, או כוחות עליונים. לפי תפיסה זו לאדם יש כושר החלטה וחופש בחירה לגבי מעשיו והאפשרות לשלוט בהם, ובכך לקבוע במידה מסוימת את השתלשלות חייו. בניגוד לרעיון הבחירה החופשית עומדת ההשקפה הפטליסטית שלפיה גורלו של האדם קבוע מראש, וכן ההשקפה הדטרמיניסטית, הרואה סיבה טבעית לכל מאורע והעדפה. תפיסות אלו רואות את האדם כמי שנשלט על ידי כוח חיצוני,...
פחד מוות - פחד מהמוות - ממה נובע פחד ממוות?
...כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: הרצאה על פחד מוות - פחד מהמוות - ממה נובע פחד ממוות?. למה אנשים מפחדים מהמוות? ולכאורה אין מה לפחד מהמוות, כי כל אחד ואחד ימות, וכמו כן היית שם כבר, לפני שנולדת, היית שם במוות. מה הלחץ? ממה אתה כל כך פוחד? בחדר יולדות אפשר לתלות שלט: עכשיו נולד עוד חולה סופני, ולמה? כי כל אחד שנולד הולך למות. כמובן שיש עניינים רבים מפחד מוות, עכשיו נדבר על אחד ההיבטים, והסיבה היא, בגלל שהאדם אינו מסוגל ליהנות מהחיים. הפחד מהמוות, נותן לאדם משמעות ונותן לו ליהנות מהחיים. טוב...
הישרדות - החיים האמיתיים
...במאבק בלתי פוסק להתקיים? אם אתם מרגישים שאתם נאבקים בכוחות ובאנשים שמנסים לשמור עליכם למטה, אני כאן בשביל להגיד לכם: תמשיכו הלאה, אתם צומחים! הדרך להצלחה היא לא ורודה. סיפורי הצלחה של רבים מראים שאנחנו צומחים במצוקה, בקושי, בכאב, בהישרדות. ממחקר שבוצע לפני כ - 20 שנה, בקרב 300 מהאנשים המשפיעים ביותר בעולם, גילו כי 75% מהם גדלו בעוני או חוו התעללות פיזית או מינית, או חוו קשיים פיזיים כאלה ואחרים. ואני מדבר על מנהיגים דגולים, יזמים, אנשי עסקים, פוליטיקאים, אנשי רוח, כולם אנשים שהשאירו חותמם על קוד...
נס חנוכה - האם אתם "דלוקים על החיים.. ודואגים לחולל בהם ניסים"?
...החיים.. ודואגים לחולל בהם ניסים? כולנו מחכים לניסים ונס פח השמן הוא דוגמה ואיתות לכך שניסים אכן קורים, אבל בדרך כלל הם קורים בסיפורים ובאגדות. חלק מאיתנו מתפללים לנסים בעקר בזמני מצוקה ותחושת חוסר אונים. אך מי שמעוניין לקחת אחריות על עצמו ועל מהלך חייו ולהגשים מטרות מוטב שלא ימתין לנס אלה יתנהל באופן פרו אקטיבי. התנהלות פרואקטיבית הוא מונח מקובל בעולם הניהול והאימון ומשמעותו: לקיחת יוזמה והכרה באחריותנו לגרום לדברים להתרחש. סטיבן קובי מגדיר פרואקטיביות בספר שבעה ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד...
אימון אישי - מאמן אישי וסימן שאלה
...אני שואל את עצמי שאלות. מתוקף היותי מאמן אישי, אני מאמין שזוהי אחת הדרכים הטובות ביותר לפתח את הדמיון, ליצור אפשרויות חדשות ולחולל רעיונות חדשים. באופן לא מפתיע, זהו גם אחד הכלים המשוכללים והמתקדמים ביותר שמחזיק כל מאמן אישי טוב באמתחתו. לפעמים הדברים הכי לא טריוויאליים, המקרים הכי מוזרים, הנסיבות הכי שטותיות, מביאים אותי לשאול את השאלות הכי מוזרות שיש, ומשם מגיעות התשובות הכי משמעותיות שאני יכול לקבל. נסו זאת בעצמכם, בפעם הבאה שתיתקלו בבעיה, בפעם הבאה בה תצטרכו לקבל החלטה, במקום למהר לחפש את התשובה...
גלעד שליט והשבוי הפנימי שבתוכנו
...שליט והשבוי הפנימי שבתוכנו זהו. גלעד שליט חזר הביתה, ובכך מסתיימות להן חמש שנים שבמהלכן הוא ישב לא רק בחדר בו היה שבוי, אלא גם בתודעתם של כל תושבי ישראל. בתוך תודעה זו הוא תפס מקום ייחודי, מקום של דאגה ושל הזדהות. אכן, כל חייל שנופל בשבי מעורר את התקווה לשיחרורו, אבל דומה שבמקרה של שליט לא היתה זו רק תקווה, אלא הזדהות עמוקה. מתוך סטטוסי הפייסבוק, שלטי החוצות וקריאות ההזדהות עלתה תחושה שאיננו רק דואגים לגלעד, אלא גם כואבים את כאבו, יודעים את מצוקתו, וסובלים את סבלו. אך מהי הסיבה להזדהות עמוקה זו...
איך לזהות שקרנים ושקרים?
...לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: שקר ואמת - איך לזהות שקרנים ושקרים?. הדבר יעזור לגלות אם משקרים / אדם משקר לעצמו. לפי החדות של העניין השקר / שקרנים מדברים תמיד בתרתי משמע, אף אחד מהם לא אומר לך מהם בצורה חד משמעית דברים. לא יגיד לך בדיוק את הדברים כהוויתם. שאדם יוצא החוצה הוא רואה שמש בצהריים הוא גם יודע שהוא קיים, בשניהם אין לו בזה תרתי משמע, אעפכ אדם צריך בחיים להגיע לוודאות מוחלטת כמו שהוא קיים. אחכ ננסה להגיע לוודאות יותר גדולה. אם תתבונן בזה תהפוך להיות המציאות כולה. שקרים ושקרנים...
אחדות הבורא, שני אלוהים, יותר מאלוהים אחד, ריבוי אלוהות - האם ריבוי אלוהים אפשרי, בורא מוגבל, ריבוי אין סוף
...אלוהים, יותר מאלוהים אחד, ריבוי אלוהות - האם ריבוי אלוהים אפשרי, בורא מוגבל, ריבוי אין סוף לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: אחדות הבורא, שני אלוהים, יותר מאלוהים אחד, ריבוי אלוהות - האם ריבוי אלוהים אפשרי, בורא מוגבל, ריבוי אין סוף. הפעם אני רוצה לדבר על הנושא, האם יכול להיות יותר מאלוהים אחד? ודנו בנושא רבות, ונתנו את התשובה הידועה, שלא יכול להיות שני אלוהים. וזו הטענה הידועה של הדתיים, שלא יכול להיות שני אלוהים, ומה ההוכחה שלא יכול להיות? מהו השכל הגדול והמתוחכם של הדתיים? הם טוענים טיעון...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
פרפר עם משקולות יד האם יש הסכמה על העובדות? אומנות ופוליטיקה איבוד דרך אני אותנטי מפחד מסרטן למה הוא מפחד להתחייב? לפחד פחות איך לשפר דימוי עצמי? איך לאהוב את עצמך ללא תנאים? ספקות באהבה לגרום לאנשים להתאהב בי האושר של האדם תלוי להעניק יגרום לך להיות מאושר לגרום לאקסית להפסיק לאהוב אותך האקסית פונה אליך שיקולים זרים בקבלת החלטות מודל לקבלת החלטה איך להתמודד עם פחד של ילדים מפני הקורונה? איך להתמודד עם בוס? התמדה נכונה להצליח להשתחרר מכל רצון להגיד ללקוח לשכנע מישהו לרצות להסכים מוות של ילדה ילד עם הרגלים רעים התנשאות של מורה רוחני רצון רוחני מניעת מחלות נפש למה אנשים חכמים סובלים מ ocd? לשכוח את האקס או לחזור לאקס לדרוש בשלום האקסית משך זמן האימון זווית של 45 מעלות העולם ביחס לאלוהים אלוהים שולט איך להגיע להארה? הארה מלאה איך להפוך להיות אלוהים? להיות אלוהים דרך כל רצון ופעולה הכנסות יותר מהוצאות לעשות כסף בלי סיכון בעקבות אובדן משמעות החיים למצוא את משמעות החיים למה שמישהו יצור לעצמו זיכרון שלילי? פרסום חיובי בפייסבוק האם יש לנו רצון חופשי? אין בחירה חופשית האם העולם מחודש? לפרש מסרים מהיקום עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול הוליסטי, מאמן אישי בסקייפ, אימון אישי ועסקי בתחום מאמץ רגשי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5469 שניות - עכשיו 02_09_2026 השעה 05:04:56 - wesi4