ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חרדה ופחד ✔כסף קונה פחד וחרדה? ✔* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: הרצאה על כסף קונה פחד וחרדה... - ידע להצליח התחייבות! ל: להצליח...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨כסף קונה פחד וחרדה?
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

הרצאה על כסף קונה פחד וחרדה?.

הרצאה על מה שכסף והצלחה כן יכולים לקנות, וזה: פחד / חרדות / חוסר ביטחון עצמי ועוד. מה כסף לא יכול לקנות? איך תשוקה לכסף יוצרת חוסר אושר? מה הדבר הרע שיש בהצלחה? ועוד.

בדרך כלל מדברים על מה שכסף אינו יכול לקנות לאדם, וכאן דווקא נדבר על מה שכסף כן יכול לקנות לאדם.

קודם כל יש לדעת מה הכסף לא יכול לקנות לאדם. ואותו הדבר הוא, לפתור לאדם את הבעיה שהכסף קונה לו.

מה זאת אומרת? זה אומר שכאן בעולמנו כולם רודפים ומשתוקקים אחר ההצלחה הנכספת, ואחת ההצלחות הגדולות אצל בני האדם, היא שלאדם יש הרבה כסף, יש הרבה נכסים נדל"ן וכדומה.

ומי שיתבונן על הדבר הזה בעין אמיתית, הוא יראה את אחד המשפטים הבולטים בנושא הזה, שאומר: "מרבה נכסים מרבה דאגה". כלומר ככל שיש לו לאדם יותר כסף, יש לו יותר דאגות, ויכול אדם לבוא ולהגיד, לי יש הרבה כסף ואין לי בכלל דאגות, לא מפריע לי בכלל ההון שנמצא אצלי וכולי.

אבל יש דבר אחד, שאליו אי אפשר להתכחש, ודבר זה נכון ורלוונטי לכל הישג והישג שיש לאדם בחיים.

והדבר הוא, שבכל דבר ודבר בחיים שיש לאדם, יש את ההפך שלו. וזה אומר שברגע שיש לאדם משהו טוב, זה בו בזמן הופך אותו גם למשהו רע. וזאת למה? אוטומטית כשיש לאדם משהו טוב, הוא חושש לאבד אותו, יכול להיות שהוא לא יפחד לאבד את הדבר, אבל אז זה אומר שהוא לא באמת מיחס לאותו הדבר משמעות.

לדוגמה: לאדם עיוור יכולה להיות חולצה מאד יפה, אך הוא אינו מייחס לכך שום משמעות אם יאבד אותה, בגלל שהיא יפה.

הצרה בעצם שיש לאדם, היא לא בגלל שיש לו משהו טוב, זה בסדר גמור שיהיה לאנשים דברים טובים, הצרה היא במשמעות שהאדם נותן לדבר. כיוון שאנשים כל חייהם רודפים אחר השגת דברים שיגרמו לו להרגיש יותר טוב, והאדם לא מבין שהוא רודף אחר דברים לא טובים, כיוון שהוא יפחד לאבד את ההישגים שלו, למרות שהוא יכול ליהנות זמנית ולהרגיש טוב רק לרגע, כיוון שהחשש מייד יכנס, ויתכן מאד שהוא אף לא ישן בשל כך טוב בלילה.

אדם המצליח בחיים, כאילו יש לו אזיקים על הידיים, ועם כל הצלחה כאילו השיג עוד אזיקים, ואין להבין מכך שזה לא טוב להצליח או שיש משהו נגד הצלחה אמיתית, אך תכף נסביר מהי הצלחה אמיתית.

פשוט האושר של האדם תלוי בעוד דברים. והאדם יכול להגיד יש לי דברים אבל זה לא מה שגורם לי להרגיש טוב יותר או פחות, אבל מעצם העובדה שיש לאדם משהו והוא מרגיש יותר טוב, זה אומר שאם לא יהיה לו את זה, הוא ירגיש פחות טוב. וזה אומר שלא משנה מה יש לאדם, הוא תמיד יפחד לאבד את הדבר.

האיש הכי עשיר בעולם לדוגמה, ממה הוא מפחד? הוא מפחד לאבד את התואר של האיש הכי עשיר בעולם.

הרעיון הוא, כל עוד האושר והעושר של האדם תלוי בכל דבר שהוא חיצוני, יהיה אשר יהיה, האדם לעולם לא יהיה מאושר.

וכל פעם שאדם רוכש לעצמו משהו חדש, הוא קונה לו עוד פחד. גם אם באותו הרגע הוא לא פוחד ובטוח בעצמו, בתוך תוכו ישנו פחד.

לעומת זאת ה"הומלס" לא מפחד לאבד שום דבר, כי אין לו שום דבר לאבד, אמנם כביכול באמת אין לו כלום, אבל גם אין לו כבר פחד מלאבד משהו.

יש בכל דבר את היתרונות ואת החסרונות, אין האמור כאן שזה לא נכון להשיג דברים, אך יש להסתכל בעין אמיתית ולהבין, לאדם עשיר, אין את אותו החוסר פחד לדוגמה שיש לתינוק.

פחד גם שייך הרבה פעמים למצליחנים, כי אם אדם פעם מצליח פעם לא, הוא חי בפחדים, ואדם שיודע שתמיד הוא כישלון, הוא כבר לא יפחד באמת, אז או שאני יכשל בסדר, אני כבר מכיר את זה, מה כבר יכול להיות, אבל, ברגע שאדם מצליחן, הרבה פעמים רצף ההצלחות גורם נזק, כי הוא יפחד לעשות דברים חדשים, שמא הוא יאבד את ההצלחה.

כל דבר ודבר טוב בחיים, יש בו גם רע. כי תפחד לאבד את הטוב הזה.

אז נשאלת בעצם מה האלטרנטיבה? תכף נענה.

מה הפתרון, מה אפשר לעשות, מה? שיהיה לי רע תמיד, האדם כן רוצה שיהיה לו טוב.

יש להבין את הבעיה. וכאן זה חוזר לנושא שהדבר שהכסף לא יכול לפתור לאדם, זה את הבעיה שהכסף גורם לאדם.

כי כל שיש לאדם יותר כסף, וזה לא הכסף העניין, העניין הוא מה שהאדם עושה מהכסף.

ואז יש ביטוח כזה, וביטוח אחר לא לאבד דבר זה או אחר, אבל באמת לאמיתה, אין שום ביטוח לכך שביטחת את הכסף, והחוסר שקט הנפשי רק מתעצם.

ואלו שעשירים חיצונית, הם עניים בפנים ברוב המקרים.

בפנים הם ריקים ועניים כי הם תלויים בדבר החיצוני. לדוגמה אדם מפורסם שחקן או כדומה, הוא ניזון מכך שבסוף ההופעה מוחאים לו כפיים, זה מרומם אותו, אבל ברגע שהסתיימה ההופעה והוא אמור לחזור הביתה, הוא ריק, הוא כמו מקבץ נדבות ברחוב שמחפש מי ימחא לו כפיים.

זה מה שגורם לו להיות מאושר, החיצוני, כלפי חוץ נראה שהוא מאושר, אך לא כך בפנים.

ומה בעצם עושה?

כל אדם צריך להפוך את עצמו לחברת ביטוח נגד תחושות רעות, שהוא יגיע למצב שלא ירגיש יותר רע.

אז איך לוחצים על הכפתור שהכל הופך לידיעת הטוב, למצב שאין יותר רע בעולם.

והתשובה הרבה יותר פשוטה ממה שנדמה. כי מצד האמת בעולם שלנו אין רע. אין הבדל בין טוב לרע, הכל אחד. במציאות האובייקטיבית, בפרספקטיבה הסובייקטיבית של האדם.

וככל שאדם פרפקציוניסט, הוא יפחד יותר.

והיה והאדם יכיר את האמת, זו תעודת הביטוח שלא יהיה לו רע יותר, ולהגיע לנקודה שהכל אחד. וכדי שכך יהיה, על האדם לשאול את עצמו, למה אני רוצה את זה ולא את זה. ועל האדם לשאול את עצמו למה אני חושב שזה יותר טוב מזה? מה הסיבה באמת שאני רוצה את זה ולא את זה.

ועל האדם להבין, שאם היה קורה לו משהו רע והוא היה רוצה אותו, אז זה כבר לא היה רע, כי זה הוא רוצה, ואם היה קורה לו משהו טוב, והוא לא היה רוצה אותו, אז זה כבר לא משמעותי, אם זה טוב.

הטוב והרע, הם נוצרים לפי מה שהאדם רוצה.

ואז לבדוק, רגע רגע, למה אני רוצה את זה ולא את זה, מאיפה בא הרצון הזה בכלל?

ומי שיתבונן היטב בדבר הזה, הוא יגיע למקום של השתוות, במקום זה של ההשתוות, אין הבדל בין זה לדבר אחר.

והאדם יגיע לאחדות / להשתוות, אם תמיד יחפש את האמת, לא ישקר לעצמו בתשובות שלו.

ואז כשיבין שהכל אחד, לאחר שישאל בלי סוף מה הסיבה שכאן אני מרגיש רע, ובמקום אחר אני מרגיש טוב? למה יש הבדלים בין מה שאני רוצה להפך? מה ההבדל? וכך האדם יגיע בסופו של דבר לאחדות, להשתוות של אין הבדל בין טוב לרע, ואז לא יהיה לו טוב ולא יהיה לו רע, יהיה לו שקט מחרדות ופחדים של להצליח או לא להצליח, בהשתוות הוא יהיה בהצלחה אמיתית, באחדות יש חוויות וריגושים טובים, אך ממקום אחר, תפישה חדשה של השתוות מצד האמת.
מציאות אובייקטיבית פרפקציוניזם סלבריטי אובייקטיבית נפש סובייקטיבי הכל אחד הרגשת ביטחון עצמי פרספקטיבות להיות בטוח בעצמך חיסרון חרדה חרדה ופחד חרדות חרדות ופחדים כסף כסף קונה פחד מה זה כסף מה זה פחד פחד פחד וחרדה פחדים פחדים וחרדות
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
להתיידד עם עצמי ניתוח תוכן של טקסטים זיכרון של בעלי חיים יחסי משפחה להתמודד עם תחושת מועקה cheating חרדה ממשית התמודדות עם חרדת נטישה מתי לשנוא את עצמך? לא כל חרדה חברתית זה רע האם מי שמפחד להיפגע יכול למצוא אהבה? למה יש התאהבות? מאושר באמצעות הבנת חוקי המציאות אושר סיבתי ליצור משיכה למראה חיצוני חוסר משיכה מינית החלטות מתוך אחדות איך בני זוג מקבלים החלטות? להתמודד עם שאלות קיומיות התמודדות עם מחלה כרונית פחד להיכשל בעבודה לא צריך מטרה לשתול לעצמך אמונה בתת מודע לשדר ללקוח לחנך ילדים בצורה בוגרת לשכנע ילדים לאכול פירות ריקנות רוחנית השגה רוחנית גישות טיפול בשמיעת קולות הורה עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית להישאר ידיד של האקסית להחזיר אהבה ולהיות קשה להשגה מה תפקידם של השרירים? לאבד שומן ולבנות שריר בו זמנית האם אלוהים חושב שיש אלוהים? חוכמה אלוהית אתה קרוב להארה האם הארה קורית באופן אקראי? למה להיות אלוהים? למה לרצות להיות אלוהים? הכנסה כספית להשקיע בנדלן משמעות החיים שגויה מטרת החיים של מטרת החיים הנאה שכלית ליהנות מהחיים הרגילים למה אני בוחר משהו? פרדוקס הבחירה קצה היקום יצירת יש מאין עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לקריירה, מאמן אישי להרזייה, אימון אישי לילדים נוער והורים בתחום חרדה ופחד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1875 שניות - עכשיו 01_09_2026 השעה 06:41:53 - wesi4