ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חוסר הערכה עצמית ✔להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה ✔* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה.

אליעד: נתחיל מהגדרת המטרה, היעד הכללי להצליח יותר בעבודה, והבנו שהדרך להצליח בעבודה זה על ידי שחרור מהלחץ. עכשיו השאלה היא למה את לחוצה? והבנו שיש שתי אפשרויות לגבי הלחץ, האם הוא מוצדק או לא מוצדק.

אם את רואה אריה, הלחץ מוצדק. אם הלחץ שלך בעבודה מוצדק, אז זה טוב שאת לחוצה, ואז אני לא רוצה לשכנע אותך לא להיות לחוצה, אבל אם הלחץ שלך בעבודה לא מוצדק, אז רצוי מאוד שלא תהיי לחוצה. ולכן מה שעליך לעשות עכשיו זה לשאול את עצמך מדוע אני לחוצה? את חייבת למצוא, מה גורם לך להיות לחוצה, ואחרי שתמצאי מה גורם לך להיות לחוצה, תשאלי האם זה מוצדק להיות לחוצה בגלל הגורם שמצאת. אז בואי נשאל עכשיו.

שאלה: יש כאן פחד מכישלון, וכן פחד לאכזב את הסובבים שלי.

אליעד: זה אותו דבר, כי אם תכשלי תאכזבי אותם.

שאלה: יש גם פחד לראות רע.

אליעד: זה כלול, למה? כי להיכשל זה אומר לאכזב את הסובבים ולראות רע. אם לא תכשלי האם את יכולה לאכזב את הסובבים ולראות רע? לא. את מפחדת להיכשל כדי שלא תאכזבי את הסובבים אותך ולא תרגישי רע. אז האם את סגורה שזה פחד להיכשל?

שאלה: יש גם העניין שלא הסתדר לי בעבודה בקודמת.

אליעד: אז מה אכפת לך שלא הסתדר לך בעבודה הקודמת? זה קודמת, את אולי מפחדת שכמו שהקודם לא הסתדר גם זה לא הסתדר, כן, אז זה שוב פחד להיכשל. אז בסוף בסוף בסוף את מפחדת להיכשל.

עכשיו מה זה להיכשל? שלא תעמדי ביעדים, שיפטרו אותך, ואז מה בעלך יחשוב, מה החברים יחשבו וכו'. ובגלל שאת לחוצה זה משפיע על הריכוז ועל האפקטיביות וכו'.

אז השאלה המתבקשת עכשיו היא למה את מפחדה להיכשל? אמרת שאת מפחדת לאכזב וגם אמרת אני מפחדת להראות רע. עכשיו אני אנסה לקדם אותך לשכל שאני מדבר על באתר. את לא מפחדת להיכשל, את מפחדת להרגיש רע עם עצמך. את מפחדת להסתכל במראה ולהגיד אני לא מספיק טובה. האם זה נכון? תנסי לחשוב על זה רגע אחד. אני רוצה לקחת אותך לשורש של העניין.

שאלה: כן, אני מפחדת להרגיש רע עם עצמי.

אליעד: אם היית בטוחה שאת הכי מושלמת בעולם, האם היית מפחדת להיכשל? לא, היית אומרת אפילו שנכשלתי זה סתם, כי אני יודעת שאני מוצלחת. אז לא היה אכפת לך שנכשלת. את טובה בכל מקרה. זה סימן שהסיפור הזה, זה עניין של דימוי עצמי. אז מה זה אומר, היכן קבור הכלב?

שאלה: בדימוי העצמי שלי.

שאלה: בדימוי העצמי שלך מול עצמך. מה זה אומר לנו פרקטית? שאם את תצליחי להביא את עצמך למצב, שבו את אומרת לעצמך, אני אוהבת את עצמי איך שאני בכל מקרה. למשל כשהיית ילדה בת שלוש, אהבת את עצמך בכל מקרה, נכון? לא פחדת לאכזב אף אחד, לא פחדת מה יגידו, ומה יחשבו, עשית מה שבא לך בראש, נכון? אז אם תצליחי לחזור לתודעה הזאת, שבה את מסוגלת להסתכל במראה כמו שאת, ולהגיד אני אוהבת את זה.

אני אגלה לך סוד, שאפילו אם תצליחי בחיים את עדיין כישלון, למה? כי תמיד יש יותר גדול ממך, יותר טוב ממך. את כישלון ביחס למשהו יותר ממך. ואם תהיי יותר טובה תהיי כישלון ביחס למשהו אחר שיותר ממך, אין לזה סוף. אין לזה סוף. או שאת מחליטה שאת אוהבת את עצמך תמיד, או שאת תמיד תחשבי שאת כישלון. אין דרך מילוט מזה.

כמו אלו שרבים על הגז, כמה המדינה תקבל, ונאמר שהוא הצליח לקבל 10% שזה עשרה מיליארד דולר, אבל הוא מרגיש כישלון למה? כי הוא יחשוב למה הוא קיבל רק עשרה מיליארד דולר ולא עשרים מיליארד דולר? כל אחד מרגיש כישלון, הוא חושב אולי הייתי עושה אחרת ומרוויח יותר. אין סוף לטופ ולכן תמיד תרגיש כישלון.

עכשיו או שאת כאדם בגישה שלך בחיים, אומרת לעצמך, אני אוהבת את עצמי כמו שאני כבן אדם, עם היתרונות והחסרונות, או שאת תמיד תסבלי ממה שיגידו עליך ותפחדי להיכשל. זה הקו הכללי. לכן אם בתוכך יהיה שקט נפשי, אז לא תפחדי אם תכשלי או לא ואז ממילא תצליחי יותר.

את לא מפחדת להיכשל, את מפחדת שיקרה משהו שיזכיר לך את מה שאת לא מרוצה מעצמך. את מפחדת שיגיע מצב שבו את או אנשים אחרים יזכרו את החסרונות שלך ואז יראו החסרונות שלך שאת לא אוהבת בעצמך. אבל אם היית אומרת לעצמך, אני יודעת שאני לא מושלמת, כי אין מושלם, אנחנו ישות מצומצמת שתמיד יש משהו שאנחנו לא. אם אתה מבינה שאלו חוקי המשחק, ותמיד יש עליך מגבלה כל שהיא, ואת שלמה עם זה באמת כי את מקבלת את זה, אז את לא תפחדי להיכשל, כי את יודעת שתמיד את כישלון ביחס למה שיותר, ואת תמיד הצלחה ביחס למה שפחות.

שאלה: האם אני תמיד כישלון?

אליעד: ביחס למה שיותר ממך. אז או שתמיד טוב לך או שאת תמיד סובלת. זה הסיפור כולו. מה הבנת?

שאלה: הבנתי שאני למעשה מפחדת מכל הדברים שהדחקתי.

אליעד: יש משהו שאת טובה בו? למשל אמרת שהזוגיות שלך טובה. אז את למעשה לא מפחדת ללכת ברחוב ושיגידו עליך שהזוגיות שלך לא טובה, כי את יודעת שהיא טובה, ואפילו אם יגידו, לא יהיה אכפת לך כי את יודעת שהיא טובה. אבל את כן מפחדת שיגידו לך משהו שאת לא רוצה לחשוב על עצמך. את מפחדת שיגידו לך שלא עשית מספיק, את תמיד כישלון, כל מיני חארטות כאלה. למעשה את מפחדת רק מהמחשבות שלך שאת לא מסוגלת להכיל על עצמך. תסבירי?

שאלה: קשה לי לקבל שאני נלחצת, וקשה לי לקבל שיגידו לי שאני נלחצת, ולכן אני לחוצה ואז עוד יותר מפחדת.

אליעד: ומה השכל שלך מבין, מה הפיתרון בעצם?

שאלה: שיהיה לי דימוי עצמי יותר טוב. ואני צריכה לאהוב את עצמי כמו שאני.

אליעד: כמו ילד קטן שעד שלא מכניסים לו לראש פחדים, את יכולה לראות זאת בגני הילדים, ילד קטן עושה מה שהוא רוצה, הוא לא מפחד להיכשל, מה זה להיכשל? למשל ניסיתי ולא הצלחתי, הוא לא חושב שזה כישלון. הילד מנסה, ואם הוא מצליח טוב ואם לא גם טוב, יש אחד שמצליח ואחד שלא מצליח. אין לו עדיין את התפיסה שהוא נכשל, ולמה נכשל.

ברגע שילד מצליח וכולם מוחאים לו כפיים, אז הם עושים אותו אומלל, למה? זה כאילו הם אומרים לו, אתה יודע למה אנחנו מוחאים לך כפיים? כי הצלחת. אבל אם לא תצליח לא נמחא לך כף. הגננת חושבת שהיא עשתה אותו מאושר, אבל היא לא קולטת שהיא עשתה אותו אומלל, למעשה הוא היה מאושר עוד לפני כן, אבל המבוגר לא מקובל עליו שהילד סתם יהיה שמח, אני צריך לעשות אותו מאושר במירכאות, ואז הוא מתחיל לשבח אותו ולפרגן לו, הוא מכניס לו בראש את התבנית שאומרת, שרק אם תצליח אז אתה מוצלח. או שאומרים לו, תראו איך הוא הצליח, מה זה אומר? האם האחרים לא הצליחו? כל אחד עושה את מה שהוא יכול, אין בזה הצלחה או לא הצלחה.

מה שאני רוצה להגיד, שתנסי להתחבר למקום שבו אין לך את השיפוטיות על עצמך. המקום שבו שני הדברים שווים אצלך.

זה למעשה התכלית הסופית, שאפילו שמקודם אמרת לי שאת רוצה להצליח, למעשה את לא רוצה להצליח, את רוצה להרגיש מוצלחת, את רוצה להרגיש שאת מצליחה. אין דבר כזה להצליח, כל דבר יכול להיות כישלון או הצלחה. את רוצה שאני אביא אותך למצב שתהיה מרוצה ממנו. את לא באמת רוצה את ההצלחה בחוץ, לא אכפת לך מה קורה בחוץ, אכפת לך שאת תהיי מרוצה ממה שקורה שם בחוץ. אכפת לך שאת תחשבי שאת מוצלחת. את רוצה בסופו של תהליך להרגיש טוב עם מה שקורה לך. הצלחת, הצלחת, לא הצלחת, לא הצלחת, את לא רוצה כל הזמן לחשוב על ההצלחה.

שאלה: כן, אני באמת רוצה להרגיש טוב, לא אכפת לי מההצלחה.

אליעד: שזה נקרא איש מצליח. תמיד יש הצלחות וכישלונות. כמו האדם שהרוויח עשרה מיליארד דולר והוא רוצה עשרים מיליארד, הרי זה שיגעון, מה אכפת לך הרי בשניהם אתה לא משתמש. השאלה היא, האם אתה מרגיש מוצלח או שלא? ילד קטן מרגיש שהוא מוצלח, הלוואי והיית מרגישה כמו ילד קטן.

עכשיו הדרך להגיע לזה, היא על ידי זה שאת רוצה להגיע לזה. כי אם את מגדירה לעצמך יעדים חיצוניים, כמו אני רוצה לשנות או לעשות, אז את עוד יותר מפחדת להיכשל. אני לא אומר שאת תציבי יעדים חיצוניים, אבל אני אומר שהיעד המרכזי שלך הוא, אני רוצה להביא את עצמי למצב שבו תמיד אני יאהב את עצמי. וכשיהיה לך את היעד הזה מבחינה הסתברותית את תצליחי יותר. תסבירי?

שאלה: המטרה היא לא להצליח ברמה החיצונית, זאת כבר תוצאה.

אליעד: זה ממילא יקרה או לא יקרה. אם את מוכשרת זה יקרה ואם לא אז לא, אנחנו יכולים לעשות אלף שיחות, אבל אם את מסוגלת תעשי זאת, למעשה עליך לא למנוע את זה.

קודם כל תהיה לך את ההצלחה הגדולה שאת אוהבת את עצמך, זה שיא ההצלחה, אם טוב לך מה את צריכה מעבר. ואם טוב לך אז מבחינה הסתברותית תצליחי יותר.

שאלה: נגיד שמכאן יגיעו הרבה תוצאות טובות.

אליעד: עכשיו איך את יכולה לאהוב את עצמך יותר? איך אפשר לשפר את האהבה העצמית?

שאלה: לא יודעת.

אליעד: מה היה התהליך שעשינו לגבי הלחץ? מה שאלנו שאלה ראשונה? למה אני לחוצה והאם זה מוצדק. עכשיו נעשה את התהליך לגבי האהבה העצמית.

שאלה: אז אני צריכה לשאול למה אני לא אוהבת את עצמי מספיק? או במילים אחרות, במה תלויה האהבה העצמית שלי לעצמי, כפי מה שאני רוצה לאהוב את עצמי?

אליעד: למעשה יש גם כאן שתי אפשרויות, האם זה מוצדק שאת לא אוהבת את עצמך או שזה לא מוצדק? אז בואי נבדוק. מה גורם לך לא לאהוב את עצמך? עכשיו תשבי ותכתבי אלו דברים את לא אוהבת בעצמך. עדיף לרשום את הרעים, לבדוק אותם אחד אחד ולטפל בהם, ואז כאשר לא יישארו רעים לא תצטרכי להתאמץ לאהוב את עצמך, כי לא תהיה סיבה למה לא לאהוב את עצמך.

שאלה: אני קראתי באתר שלך שהאדם אוהב את עצמו, לא בגלל סיבות, אלא למעשה אין לו סיבה למה לא לאהוב את עצמו. זה נראה לי הגיוני, למשל אם אתה אוהב את עצמך בגלל סיבות, וסיבה אחת נופלת אז אתה תפסיק לאהוב את עצמך.

אליעד: במקום להגיד אני חכמה, אני מוצלחת שזה בולשיט, בואי נבדוק למה את לא אוהבת את עצמך, ולבדוק האם זה מוצדק שאני לא יאהב את עצמי בגלל השטות הזאת.

המטרה שלנו היא שבסוף את תאהבי את עצמך. מה לעשות? תרשמי את הדברים שאת לא אוהבת בעצמך. אם תרשמי על עצמך דברים חיוביים, אז אם תאהבי את עצמך זה יהיה עם תנאים, ואז תמשיכי לסבול.

בואי נדבר ספציפי לעבודה, מה הם הדברים שהכי מפריעים לך ומפחידים אותך בקשר לעבודה? מה הדבר שהכי פוגע בך? בדרך כלל אנשים מפחדים להתעמת עם מה שהם מפחדים ממנו, אבל אז הם לא יוכלו לחסל את הדבר הזה. אם אנו רוצים לחסל את הפחד עלינו להגדיר אותו.

שאלה: שיגידו עלי שאני מרחפת

אליעד: את לא שלמה עם זה שאת רחפנית במירכאות. אם את מסתכלת במראה ורואה עצמך כרחפנית זה גורם לך לזעזוע? כן. לדוגמה, ילד קטן גם מרחף, אבל לא אכפת לו שהוא מרחף, אפילו יותר כיף לו כשהוא מרחף.

למשל עכשיו ישימו אותך ליד הקיר וירו בך מילים, מה הדבר שהכי יהרוג אותך? מה הדבר שהכי יפגע לך באגו?

שאלה: את כישלון.

אליעד: אם סתם יגידו לך, את כישלון, זה לא ילחיץ אותך. מה מיצג עבורך כישלון? למה את מפחדת להיכשל? למה זה מלחיץ אותך? את מבינה מה אני שואל?

זה נכון שמגיל א' לימדו אותך להצליח וכישלון זה ההפך ממה שלמדו אותך, למשל כל החמורים אמרו שצריך ללכת שמאלה, אז אם לא תלכי שמאלה האם זה כישלון? השאלה היא מה האמת? האם אלוהים עושה דברים מוצלחים? תראי מה הוא יצר. יש הרבה אנשים שחושבים שזה כישלון מאוד רציני. אז מה, אכפת לו? הוא ממשיך לעשות את זה עוד פעם.

אני מדבר ברצינות, המציאות עושה את מה שהיא רוצה, וכל יום אנשים מקטרים שרע להם, שזה כאילו כישלון, אבל המציאות ממשיכה לעשות את מה שהיא רוצה ולא אכפת לה מאף אחד. מה את מבינה? תראי זה משנה את כל התפיסה. זה כמו או הכל או לא כלום. אני יודע שמהגן לימדו אותך שצריך להצליח וכשתמותי יהיה רשום על המצבה כאן נקברה האישה המוצלחת. אבל את כאינדיבידואל מה אכפת לך מהדימויים האלה. לך יש חיים, את עושה את מה שאת יכולה וזהו. מה זה נקרא בכלל כישלון? כישלון זה אם את חושבת שאת כישלון, אז זה כישלון. זה כישלון אמיתי. אדם שהוא חושב שהוא לא מוצלח ורוצה תמיד להצליח, הוא כישלון, כי הוא נכשל להיות שמח.

למשל חתול קם בבוקר, מחפש אוכל, הצליח, הצליח, לא הצליח מחפש מקום אחר, הוא לא בקטע של כישלון. אתה עושה את העניינים שלך לפי הנסיבות, אם אתה לא מרוכז, אז אתה לא מרוכז, אין לך מה לעשות בנידון, תמיד יהיה משהו שיוציא אותך מהריכוז. את עושה את מה שאת יכולה וזהו. ואם מישהו חושב שזה כישלון זאת בעיה שלו.

למעשה היום הכוח שלך נתון בידי זרים, זה אומר שהם יחליטו לך אם את טובה או לא, הם יחליטו לך אם את כישלון או לא, הם יחליטו לך איך את תרגישי. אבל זה לא הגיוני, מה פתאום שהוא יחליט לי מה אני ארגיש? אבל למעשה לא מחליטים לך איך להרגיש, זה את שמחליטה להקשיב להם, ולדפוק את עצמך. שזוהי אומללות. זה כמו אדם שאומר אני מוכן להתנדב להיכנס לכלא.

אם את נמצאת בעבודה והראש שלך הולך למקום אחר, האם את חושבת שאת כישלון? לא, אני רחפנית וזה הטבע שלי, ככה אני. להגיד שאת כישלון? זה כמו להגיד למישהו נמוך שהוא כישלון בגלל שהוא נמוך. זה הטבע שלו, יש אדם שהוא נמוך ויש אדם שהמחשבות שלו בורחות שמאלה, מה הוא יכול לעשות. ואפילו שאולי את יכולה לשלוט בזה, ולא שלטת על זה, אז מה קרה? מי החליט שזה כישלון וזה לא כישלון?

זה נכון שאנשים מוגבלים אומרים, את כישלון, אבל האם הם יותר מוצלחים? כאילו שכול כך טוב להם שרק נשאר להם להסביר לך שאת כישלון. תראי לי אחד מכל אלה שאומרים לך שאת כישלון שהוא לא חושב עצמו לכישלון במשהו.

שאלה: אף אחד לא אמר לי שאני כישלון.

אליעד: תראי לי אחד בעולם שאומר על מישהו אחר שהוא כישלון, והוא עצמו לא כישלון בשום דבר. אין דבר כזה, כל אחד הוא כישלון ביחס למישהו אחר. הכישלון זה מי שחושב שהוא כישלון, למה? כי הוא נכשל בלהינות מהחיים. למשל אדם זכה בלוטו, אבל הוא כל היום לחוץ, איך להשקיע את הכסף ואולי הוא משקיע את הכסף לא נכון, אז הוא כישלון, כי הוא נכשל בליהנות מהחיים, הוא חי פה, בסוף הוא מת, והוא לא מצליח ליהנות.

האם את מסכימה איתי שאדם חי פה שבעים שנה וכל הזמן חושב, אם אני יעשה את זה אני אצליח, והוא לא קולט שבסוף הוא מת. מה תצליח? איפה תצליח? בסוף אתה מת, מה אתה רוצה להשיג? ולפי זה, מה זה נקרא הצלחה?

שאלה: לאהוב את עצמי בלי תנאי.

אליעד: למה זה הצלחה?

שאלה: וגם שכאני נכשלת וגם כשאני מצליחה טוב לי.

אליעד: זה כמו משחק.

אבל אני רוצה להוסיף לך, למשל כשאת רואה טלוויזיה או קוראת עיתונים, את צריכה להבין שיש שם שקר, שעושה לך שטיפת מוח רצינית. מה זה אומר, כל הרעיון של התקשורת והעיתונים זה ללמד אותך, שהצלחה זה אם אתה משיג משהו מסוים, זה כל הרעיון של העולם. הם שוטפים לך את המוח 24 שעות ביממה, גם אני רואה טלוויזיה, אבל זוכר שזוהי הצלחה חיצונית, אבל ההצלחה הפנימית זה להבין שאתה לא צריך שום דבר. אני לא אומר לך אל תראי, אני אומר לך רק תזכרי שאם מוחאים לך כפיים זה לא נקרא להצליח, הוא סתם עשה משהו. למשל הציפור עפה באוויר האם זה אומר שהיא מוצלחת? זה הטבע שלה.

הצלחה אי אפשר למדוד, זה בתוך האדם, רק את יכולה לדעת אם את מרוצה או לא. תביני כל העולם עובד הפוך ממה שהסברתי לך.

עכשיו השאלה איך אפשר ליישם את זה? הרי כל העולם בנוי על טוב ורע, אז איך אני מגיעה למצב שבו אני לא מפרידה. איך אני מסתדרת עם העולם? כשאני עובדת אני כן צריכה להצליח, אז איך אני אצליח בעבודה בצורה חיצונית? מה הבנת?

שאלה: עכשיו כשאני יעבוד, זה יבוא ממקום אחר.

אליעד: תזכרי, פנימי וחיצוני. אני אתן לך דוגמה, למשל יש כאן שני משקאות, ברמה החיצונית כל משקה הוא אחר, אבל ברמה הפנימית את שניהם אפשר לשתות. כך גם בחיים, ברמה החיצונית של החיים, יש רצונות, מטרות, טוב ורע, יעדים וכו' אבל בתוכך צריך להיות שקט כאילו את נמצאת מחוץ למשחק. בלי שכל, לא אכפת לי משום דבר, הצלחתי או נכשלתי לא מעניין. הבנת?

שאלה: אני מבינה את זה אבל השאלה איך לחוות את זה? אני רוצה להבין איך הגעת לזה.

אליעד: הלוגיקה היא מאוד פשוטה, בהתחלה צריך לתפוס משהו מוגדר, צריך יעד מוגדר, אחר שאלנו את השאלה למה?

שאלה: איך אדע שאני פועלת נכון?

אליעד: כאשר תרגישי טוב, תדעי שפעלת נכון. הדרך היחידה לדעת אם את פועלת נכון, זה אם את מרגישה טוב. אם את מרגישה טוב מה אכפת לך שאת לא עושה טוב, נכון? אז זה סימן שאת עושה טוב. ואם את לא מרגישה טוב, אז זה סימן שאת לא עושה טוב.

בהתחלה באת ואמרת שאת רוצה להצליח בעבודה, ואז הבנו שאת לא רוצה להיות לחוצה בעבודה, ולמה את לא רוצה להיות לחוצה, כי את פוחדת שיגידו שאת כישלון, למעשה את מפחדת שאת תרגישי שאת כישלון. ולמה אני מפחדת מכישלון, כי אני אוהבת את עצמי עם תנאים. ומה המסקנה, אני צריכה לאהוב את עצמי ללא תנאים. ואיך לאהוב את עצמך ללא תנאים, על ידי השאלה, למה אני לא אוהבת את עצמי? האם זה מוצדק? ושאלנו האם יש דברים שאני לא אוהבת בעצמי, וגילינו את הריחוף והכישלון, ושאלנו האם זה אמת שאני לא צריכה לאהוב את עצמי בגלל זה? וראינו שזה לא מוצדק. ובסוף הגענו לרמה של הפנימי והחיצוני, בעולם החיצוני יש לך עולם של טוב ורע, הצלחה וכישלון, וכו'. אבל בעולם הפנימי אין דבר כזה טוב ורע.

עכשיו השאלה איך את חווה את זה יותר? איך לחזק את ההבנה? מה שאת צריכה לעשות זה להתבונן, את לא צריכה לשנות כלום בחיים שלך, רק להבין ולהתבונן, לשאול את השאלות הנכונות. למה אני לא אוהבת את עצמי? האם זה נכון או לא נכון? ההתבוננות תביא אותך לחוויה.

שאלה: איך על ידי ההתבוננות אני אוהבת את עצמי?

אליעד: או קי, אז אנחנו נגדיר, אני רוצה אהבה עצמית ללא תנאי.

אהבה עצמית ללא תנאי אמורה לקרות ממילא. אנו אמורים לנטרל את מה שגורם לך לא לאהוב את עצמך. מה הוא הגורם לאומללות האדם? ההפרדה שהוא עושה בין טוב לרע היא הסיבה שהוא לא אוהב את עצמו, או שאוהב את עצמו בגלל סיבה. איך בודקים את זה? תחשבי שאת חיה בעולם שאין בו טוב ורע, האם את יכולה לא לאהוב את עצמך? לא, את חווה שקט נפשי. כמו ילד קטן, האם ילד קטן אוהב את עצמו? כן, האם הוא אוהב את עצמו בגלל סיבה, לא. מה ההבדל בין ילד קטן לאדם גדול? שלילד אין הבדל בין טוב לרע.

זאת אומרת שהמהות של חוסר אהבה עצמית זה ההפרדה בין טוב ורע. מה הבנת?

שאלה: שאני סובלת כי אני אומרת שזה טוב וזה רע.

אליעד: אם היית שונאת את כל העולם, גם היה לך טוב. אם הכל היה בעינייך רק רע, אז לא היית שונאת שום דבר. אם הכל היה בעיניך רק טוב, גם לא היית שונאת שום דבר. אבל ההפרדה שאת אומרת זה טוב וזה רע, זה מה שדופק אותך. אם היית רק כישלון והיית חושבת אני אף פעם לא יכולה להצליח, אז היית משלימה עם זה. אבל בגלל שאת פעם מצליחה ופעם לא מצליחה אז זה מסבך אותך.

שאלה: זה נראה לי מוזר, שאם אני כישלון בכל, אז איך אני ארגיש טוב?

אליעד: אם היית חושבת שאת כישלון בכל, ואין לך אפשרות להצליח בשום דבר, אז היית מקבלת את זה. אם היית אומרת לעצמך, אני תמיד כישלון, אז היית מקבלת את עצמך ומפסיקה לרצות להיות כישלון. בשורה תחתונה, האדם לא יכול לישון בשקט בלילה, כי הוא אומר זה טוב וזה רע. אם הכל רע אתה רגוע, ואם הכל טוב אתה גם רגוע. אבל אם זה טוב ורע, אז אני רוצה את זה, ואת זה אני לא רוצה, ומתחילים להסתבך. ככול שאת רוצה להרגיש יותר טוב כך את מרגישה יותר רע. אם את לא רוצה להרגיש טוב אז את מרגישה טוב. זה הפוך בכלל.

ואם תשאלי את השאלה, מי החליט שזה טוב וזה רע? את תגיעי למסקנה שאף אחד לא החליט, זה רק בני האדם החליטו. אז בעולם של בני האדם, את חיה כמוהם, אבל בעולם הפנימי שלך, אין טוב ורע. אם אין טוב ורע אז אין אף סיבה למה לא לאהוב את עצמך. ואם אין סיבה למה לא לאהוב את עצמך, אז מה שנשאר זה לאהוב את עצמך באמת ללא תנאים.

מה את צריכה לעשות פרקטית? להתבונן, לשאול את עצמך מה האמת? האם באמת זה טוב וזה רע? את צריכה להיצמד לאמת. כל מחשבה שאת חושבת שאת לא טובה בה, תשאלי מה היא האמת? תעשי רשימה ותרשמי את הדברים הטובים והרעים שלך. ולגבי דבר טוב, תשאלי האם זה באמת טוב? ולגבי דבר רע, תשאלי האם זה באמת רע? בסוף תגיעי למסקנה שזה לא משנה. אם תעשי את ההתבוננות הזאת באמת אז את תגיעי להשתוות. אם לא תפחדי, כי הפחד יכול להגיד לך, מה זאת אומרת זה ממש גרוע, אבל תשאלי, מה החליט? למה? למה? למה? בסוף תביני שזה אחד, זה שווה, זה לא משנה, טוב ורע זה אותו הדבר.

זה פשוט להבין את עצמך, זה לא משהו בשמיים. כל ההצלחות הם ביחס לחיים, מה זה אומר? למשל היית מרוכזת בעבודה, ואז הרווחת יותר, ואז אכלת יותר, ואז חיית יותר, אבל בסוף את מתה בגיל שמונים. ולמשל את רחפת, והרווחת פחות כסף ואכלת פחות בסוף גם את מתה בגיל ששים. האם זה משנה? לא משנה, אם את מבינה את זה את חיה טוב ששים שנה ואם את לא מבינה את זה את חיה שמונים שנה בסבל. הנקודה היא לא לעשות דרמה. מה הלחץ? בסוף אתה מת. האדם לחוץ סתם משטויות. ואם אומרים שאת כישלון, אל תשימי לב. אבל את אומרת אני לא יכולה להתעלם ממה שאומרים עלי, את כן יכולה להתעלם ממה שאומרים עליך. יגידו לך שאת לא מספיק טובה, תגידי לעצמך אני כן מספיק טובה. אל תהיי נאיבית, אל תאמיני לעצמך שאת לא יכולה, תבדקי.

שאלה: רציתי לשאול בקשר לריחוף שלי.

אליעד: זה לא משנה, אם את אוהבת את עצמך ללא תנאים, אז זה לא משנה מה הבעיה שלך, זה ללא תנאים.

שאלה: למשל הריחוף, איך אני אומרת לעצמי שריחוף זה לא דבר רע.

אליעד: רע בעיני מי? רע בעיני מה?

שאלה: למשל אני לחוצה.

אליעד: אז מה? מה רע בלהיות לחוצה? אם תהיי רגועה מזה שאת לחוצה, זה יהפוך אותך לרגועה. אם תהיי לחוצה מזה שאת לחוצה, את תהיי יותר לחוצה.

את צריכה לאהוב את עצמך ללא שום הגדרה. אני אוהבת את עצמי כמו שאני, זוהי הצלחה.

שאלה: יש לי את השיפוטיות שאני לחוצה, מה עלי לומר?

אליעד: אני אוהבת את עצמי כמו שאני. מה רע בזה? למה לשנוא את עצמך בגלל זה? אז מה אם את לחוצה. אני למשל, אם לא הייתי לחוץ, לא הייתי עונה לך, הייתי אומר, מה אכפת לי שיש לה בעיה. יש טוב בלהיות לחוץ, זה לא רק רע. את אוהבת את עצמך ללא תנאים, נקודה. לכן לא משנה אם את לא טובה מספיק בעבודה, מה שחשוב, שאני אוהבת את עצמי כמו שאני, נקודה. כמו שבחלל אין דבר ממשי, כך את אוהבת את עצמך ללא שום הגדרה, וללא שום סיבה. מה הבנת?

שאלה: שאני צריכה לאהוב את עצמי ללא סיבה.

אליעד: ואם בטעות הרגת בן אדם?

שאלה: אז גם אני צריכה לאהוב את עצמי.

אליעד: אלוהים הורג הרבה אנשים כל יום. וזה בסדר לו, הוא לא מפסיק, הוא ממשיך להרוג אותם. ואם הצלת חולים, האם את צריכה לאהוב את עצמך יותר? לא, אני אוהבת את עצמי תמיד. את יכולה לשחק את המשחק של העולם, אבל בתוכך זה לא משנה. ואם את פסיכית? אז מה? מי החליט שהוא יותר חכם ממך? אולי הכי טוב זה לרחף? ולכן כולם צריכים לקנא בך.

אני חושב שזה טוב לרחף, את יודעת למה? כי את יכולה להיות בעולם נוסף בו זמנית. אני למשל הכי רחפן. אני חי פה בכדור הארץ ובכלל נמצא במקום אחר. אני אומר זה טוב וזה רע, ובכלל אני נמצא במקום אחר שאין בו טוב ורע, זה בגלל שאני רחפן. אדם שהוא לא רחפן, הוא לא יכול להיות מאושר, למה? כי אם הוא לא רחפן והוא נמצא בעולם שלנו שיש בו טוב ורע, אז הוא נמצא רק כאן, אבל אם את רחפנית, את יכולה להיות בעולם הזה שיש בו טוב ורע וגם לרחף שהכל טוב. בכל דבר יש יתרון וחיסרון, ואפשר להגיד זאת גם הפוך. מה שאני בא להגיד שבכל תכונה יש דבר חיובי.

אם אני שואל אותך למה שתאהבי את עצמך ללא סיבה? אם את נותנת לי סיבה זה אומר שזה כבר עם תנאי.

שאלה: מה שהבנתי, שאני אוהבת את עצמי ללא הגדרות, ללא סיבות, ללא תלות, ללא תנאים.

אליעד: גם אם בעלך יתגרש ממך, גם אם יקללו אותך, את אדם אינדיבידואל שטוב לו. ואחרי זה יש לך את הסיפור של העולם שלנו. ואז אם את לא עושה הבדלה בין טוב לרע אלא רואה שהכל אחד, אז תמיד טוב לך ללא סיבה.
איך לאהוב את עצמך בלי תנאים להלקות את עצמי יתרונות וחסרונות הכל או לא כלום פיטורים טוב לי יתרונות הדרך היחידה החסרונות שלך כישלון או הצלחה מה מדברים עליך אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך אין ערך עצמי בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי בעבודה ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעבודה בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי בעבודה דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הצלחה הצלחה ב הצלחה בעבודה הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חוסר ריכוז חוסר ריכוז בעבודה חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להצליח להצליח ב להצליח בעבודה להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי לחץ לחץ בעבודה ליצור ביטחון עצמי לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מהו ביטחון עצמי סובל מדימוי עצמי עבודה ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית רוצה ביטחון עצמי ריכוז ריכוז בעבודה שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי
כבוד עצמי, כבוד האדם, חוסר הערכה עצמית, לרצות לקבל כבוד, רצונו של אדם כבודו, ענווה, גאווה, שחצנות, יהירות, ביטחון עצמי, ערך עצמי, להתגאות, הרודף אחרי הכבוד, רצונו של אדם זהו כבודו
כבוד עצמי, כבוד האדם, חוסר הערכה עצמית, לרצות לקבל כבוד, רצונו של אדם כבודו, ענווה, גאווה, שחצנות, יהירות, ביטחון עצמי, ערך עצמי, להתגאות, הרודף אחרי הכבוד, רצונו של אדם זהו כבודו
... עצמי, כבוד האדם, חוסר הערכה עצמית, לרצות לקבל כבוד, רצונו של אדם כבודו, ענווה, גאווה, שחצנות, יהירות, ביטחון עצמי, ערך עצמי, להתגאות, הרודף אחרי הכבוד, רצונו של אדם זהו כבודו למה אנשים מרגישים אי - נוחות ... רבים חווים תחושת אי - נוחות כאשר הם מקבלים מחמאות, אפילו אם הן נאמרות מתוך כוונה טובה. אליעד כהן מסביר את הסיבה לתופעה זו באמצעות תובנה מעניינת על מהות הכבוד והערכה העצמית. כשמישהו משבח אותנו, לעיתים אנחנו חשים אי - נעימות מכיוון שהשבח פוגע בתפיסת העצמי ... מכבדים אותנו? מנגד, כאשר אנשים מזלזלים בנו או לא מכבדים אותנו, גם אז נוצרת תחושת אי - נוחות. הסיבה לכך היא הרצון הבסיסי של כל אדם לקבל כבוד, שכן הכבוד משקף את ההערכה שלנו כלפי עצמנו. כשמישהו מזלזל בנו, הוא בעצם מערער את תפיסת הערך העצמי שלנו. אליעד מדגיש שכשאדם מרגיש רע בעקבות זלזול, זה נובע מהרצון הבסיסי שלו שהמציאות תכבד אותו, כלומר, שהמציאות תהיה כרצונו. כיצד הכבוד משפיע על תחושת הערך העצמי? אליעד מסביר שכבוד הוא בעצם סוג של השוואה - כאשר מכבדים אדם, המשמעות היא שהוא טוב יותר ביחס לאחרים, לפחות בהיבט מסוים. ההשוואה הזו יוצרת תחושת חשיבות עצמית, אך בו בזמן מייצרת גם פחד מפגיעה בעתיד, מפני שהאדם תולה את הערך העצמי שלו בהשוואה זו. האדם יודע שבתוך תוכו הוא עלול לאבד את הכבוד שהוענק לו בכל רגע ... מהסביבה, אלא התחושה הפנימית של התאמה בין הרצון של האדם לבין המציאות. מדוע קבלת כבוד עלולה להזיק? אליעד מזהיר כי קבלת כבוד עלולה להיות מסוכנת מאוד לאדם. הוא משתמש בדימוי של פצצה - הכבוד הוא דבר מסוכן שאם האדם אינו יודע כיצד להחזיק בו נכון, הוא עלול להיפגע ... מאחר שהוא תלה את קיומו בכבוד החיצוני. כיצד להתמודד נכון עם הכבוד? כדי להתמודד נכון עם הכבוד, האדם צריך לזכור שהכבוד לא שייך לו באמת אלא שייך למציאות, ושכל השבחים וההערכה מופנים בעצם למציאות עצמה ולא אליו אישית. דוגמה שאליעד נותן היא של עבד שהמלך שלח אותו ... מלא ללא גאווה. ענווה אמיתית היא היכולת לשבח את עצמך בכנות מלאה בלי להרגיש שאתה מתעלה מעל אחרים או שאתה מיוחד באופן כלשהו. ענווה אמיתית משמעה שהאדם מסוגל להכיר בערך של עצמו מבלי שהדבר ינפח את האגו שלו. מה הסיבה העמוקה שבגללה האדם רוצה וגם לא רוצה לקבל כבוד? ... שחרור מוחלט מהצורך באישור חיצוני, שמאפשר לאדם לחיות מתוך תחושת ביטחון פנימי עמוקה שאינה תלויה בשבחים ובכבוד. למה אנשים רוצים כבוד? מה זה כבוד עצמי? איך להתמודד עם חוסר הערכה עצמית? מהי ענווה אמיתית? למה קשה לקבל מחמאות? כיצד לשפר את הביטחון העצמי? מה המשמעות ...
חרדה חברתית, פחד קהל, מתבייש לדבר, לא מרגיש בנוח לדבר, מרגיש אאוטסיידר, פחד מאנשים, חרדה מאנשים, טיפול בערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, לא אוהב את עצמי
חרדה חברתית, פחד קהל, מתבייש לדבר, לא מרגיש בנוח לדבר, מרגיש אאוטסיידר, פחד מאנשים, חרדה מאנשים, טיפול בערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, לא אוהב את עצמי
... לא מרגיש בנוח לדבר, מרגיש אאוטסיידר, פחד מאנשים, חרדה מאנשים, טיפול בערך עצמי , חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית , לא אוהב את עצמי מה גורם לחרדה חברתית ולפחד קהל? חרדה חברתית ופחד קהל הם ... למה אני מפחד שיחשפו אותי? איך להפסיק להרגיש אאוטסיידר? טיפול בחוסר הערכה עצמית ...
ערך עצמי נמוך, דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי, חוסר אהבה עצמית, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, לא אוהב את עצמי, לאהוב את עצמך, מודעות עצמית, התפתחות רוחנית
ערך עצמי נמוך, דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי, חוסר אהבה עצמית, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, לא אוהב את עצמי, לאהוב את עצמך, מודעות עצמית, התפתחות רוחנית
ערך עצמי נמוך, דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי, חוסר אהבה עצמית, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, לא אוהב את עצמי, לאהוב את עצמך, מודעות עצמית, התפתחות רוחנית ... התפיסה או לפחות להטיל בה ספק, נוכל להשתחרר מהצורך המתמיד להיות בעל ערך. ניתן להתחיל לחפש את היתרונות בחוסר ערך ואת החסרונות בערך עצמי, ואז לבחור את נקודת המבט שתשרת אותנו בצורה הטובה ביותר. מהו ערך עצמי? איך להרגיש טוב עם חוסר ערך? מהם היתרונות והחסרונות של ערך עצמי? כיצד לשנות את התפיסה על ערך? מהו חוסר הערכה עצמית? למה אני רוצה להיות בעל ערך? המחשבה אני רוצה להיות בעל ערך נובעת משני גורמים בסיסיים: ... אני רוצה לאכול, זה אומר שני דברים: הוא חווה תחושת רעב (כלומר, חוסר במזון). הוא מאמין שאכילה היא דבר טוב ורצוי. כך גם במקרה של ערך עצמי - האמונה בכך שלהיות בעל ערך זה דבר טוב, יחד עם התחושה שחסר ערך, גורמות לרצון להיות בעל ... את התפיסה שלי, או לפחות להטיל בה ספק, אוכל להשתחרר מהצורך המתמיד להיות בעל ערך. אפשר להתחיל לבדוק מה טוב בחוסר ערך ומה רע בערך עצמי, ואז לבחור את נקודת המבט שתשרת אותי טוב יותר. ש: טוב אני אקצר אני רוצה לדעת למה אני ...
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה, אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי
דימוי עצמי נמוך, דימוי עצמי שלילי, חוסר הערכה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי, דימוי עצמי חיובי, דימוי עצמי גבוה , אהבה עצמית, קבלה עצמית, הערכה עצמית גבוהה, הערכה עצמית נמוכה, לחזק ביטחון עצמי האם כל הרגש שלנו כלפי אחרים הוא רק השלכה של עצמנו? אנשים רבים שואלים את עצמם האם הרגשות שהם חווים כלפי אנשים אחרים - כמו רחמים, שמחה או עצב - הם בעצם רק השלכות של מצבם האישי או דימויים פנימיים שלהם. אליעד כהן מתייחס לשאלה זו לעומק ומסביר באמצעות דוגמאות מוחשיות את הדרך שבה האדם תופס את עצמו ואת סביבתו, ואת הקשר ... לחשוב שניתן להתייחס למצב מסוים באופן אובייקטיבי כדי להימנע מהתמודדות ישירה עם רגשות או דימויים שליליים שיש להם על עצמם. האם אפשר להסתכל על אחרים בלי להשוות לעצמי? אליעד מדגיש כי כאשר אדם חווה רגש כלפי אחרים, הוא בעצם חווה את ... גם לרגשות אחרים כגון עשיר ועני, רוחני ולא רוחני, מושחת ולא מושחת. האדם תמיד מתמודד עם הדימוי הפנימי שלו דרך ההשוואה לאחרים, ולכן אינו יכול באמת להתייחס לאחרים בלי לעבור קודם כל דרך עצמו. הדוגמה של אדם החושב לעצמו האם אני ... שאלות עקיפות כדי לברוח ממצבים שבהם הוא חושב על עצמו בצורה שלילית. מהי הדרך להתמודד עם דימוי עצמי שלילי? אליעד מסביר כי הפתרון לבעיה של דימוי עצמי נמוך או שלילי, חוסר ביטחון עצמי, או הערכה עצמית נמוכה, הוא לא לנסות לחשוב שיש לאדם יותר יתרונות מחסרונות, אלא דווקא להבין ולקבל שהוא כולל את כל האפשרויות בשלמות: הוא הכי חכם ... ושלמה. איך להגיע לקבלה עצמית מלאה? אליעד מסכם ואומר שהאדם צריך לבחון בצורה כנה את הדימויים שלו, בלי לנסות להתחמק מהתמודדות איתם. האדם אמור לכתוב רשימה של כל התכונות הטובות והגרועות שלו ולהכיר בכך שכל התכונות קיימות בו במאה ... מתוך הבנה וקבלה מלאה של החסרונות והיתרונות הוא יכול להפסיק להפריד ביניהם, ובכך להגיע לדימוי עצמי חיובי באמת, קבלה עצמית ואהבה עצמית מוחלטת. איך לחזק ביטחון עצמי? מה גורם לדימוי עצמי נמוך? האם אפשר לאהוב את עצמי לגמרי? איך לקבל את עצמי כמו שאני? מה ההבדל בין חכם לטיפש? איך לשפר הערכה עצמית?
חוסר אהבה עצמית, רוצה שיאהבו אותי, למה אתה לא אוהב את עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חרדה חברתית
חוסר אהבה עצמית, רוצה שיאהבו אותי, למה אתה לא אוהב את עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חרדה חברתית
... עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חרדה חברתית למה אדם לא אוהב את עצמו? מה חסר לו? ההרצאה עוסקת בשאלות עמוקות על חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ושנאה עצמית. התכנים עוסקים בתודעה האנושית ובאופן שבו אנשים יכולים לפתח תחושת ערך עצמי בריאה. אליעד מעלה שאלות רבות לגבי המניעים לכך שמישהו רוצה להיות אהוב על ידי אחרים, ומדוע ... שזאת אינה בהכרח בעיה של אגו, אלא זו יכולה להיות תוצאה של חוסר ערך עצמי פנימי. יש מי שטוען שזה קשור לפחד מלעמוד מול תחושות פנימיות של חוסר ערך. יש אנשים שלא ... רוצים את האישור החברתי כדי להרגיש שהם שווים. מהו הקשר בין דימוי עצמי לבין צורך באישור חיצוני? נראה שאליעד טוען שהשפעת האהבה של אחרים נוגעת בעובדה ... החסרונות האלה על ידי אחרים. תחושת השלם תביא לכך שלא תזדקק להערכה או לאישור מבחוץ. אליעד מציין שהחיים הם לא תמיד מושלמים, וייתכן שיש חסרונות שאתה לא יכול ... יתרונותיך. כל עוד אתה משלים עם החסרונות שלך, לא תתלה את תחושת הערך העצמי שלך במה שאחרים חושבים עליך. איך תשפיע האהבה העצמית על חייך? בהמשך, אליעד מציין כי כאשר ... על קבלה עצמית. חוסר אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמך? תחושת חוסר ערך עצמי? האם הערכה עצמית חשובה? איך להתמודד עם חוסר אהבה? מהו דימוי עצמי נמוך? ...
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
רגשי נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית, שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי
... נחיתות, רגשות אשמה, גאווה, יוהרה, ענווה, צניעות, שנאה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חוסר הערכה עצמית , שונא את עצמי, לא אוהב את עצמי, חסר ביטחון עצמי, חסר הערכה עצמית, דימוי עצמי שלילי, העלאת הדימוי העצמי למה אנשים סובלים מרגשי נחיתות ... אחרים, אך זה לא באמת מנחם. הוא מדגים שאם לאדם כואב, לא יעזור לו להגיד שמישהו אחר כואב יותר, הוא עדיין יסבול. הדבר נכון גם לגבי דימוי עצמי נמוך , כי התחושה השלילית תמיד ... רבנו. הוא מסביר שזה בדיוק ההפך מענווה אמיתית, וזו בעצם יהירות שמסתתרת מאחורי מסכה של ענווה. מה הטעות של עצות פופולריות בנושא דימוי עצמי? אליעד מבקר את העצה הנפוצה של תזכיר ... להתגאות, ושהוא שווה באמת לכל אחד אחר. איך להתמודד עם רגשי נחיתות? איך להשתחרר מרגשות אשמה? למה לא הגיוני להתגאות? איך להעלות את הדימוי העצמי? האם יש בחירה חופשית? איך ... בעצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך לחזק את הביטחון העצמי? איך להתמודד עם דימוי עצמי נמוך? איך להתמודד עם רגשות אשם? ...
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה למה ערך עצמי חיובי הוא מקור לסבל? הרבה אנשים מאמינים שהערכה עצמית חיובית היא טובה, ושעליהם להעריך ולאהוב את עצמם. אולם אליעד מסביר שתפיסה זו היא השורש לכל הסבל שיש לבן אדם בחיים. הסיבה לכך פשוטה: סבל נוצר כאשר קורה דבר שאינך רוצה שיקרה. ככל שאדם מעריך את עצמו יותר, הוא חושב שהמציאות צריכה להתאים את עצמה אליו. כשהמציאות אינה תואמת את רצונותיו - הוא סובל יותר. לדוגמה, כשבן אדם נעקץ על ידי יתוש, אם יש לו הערכה עצמית גבוהה, הוא מרגיש שהעקיצה לא ראויה לו (איך הוא מעז לעקוץ אותי?). אדם כזה יחווה תסכול וכעס גדולים. מנגד, אדם עם הערכה עצמית נמוכה לא יתרגש באותה מידה (מה זה משנה, אני גם ככה לא שווה כלום). המשמעות היא שהערכה עצמית גבוהה גורמת ליותר התנגדות למציאות וכתוצאה מכך ליותר סבל. מדוע דווקא מי שחושב שהוא אלוהים סובל יותר? אליעד משתמש בדימוי של סקאלה להערכת ערך עצמי: בקצה אחד אדם שאומר אני כלום, ובקצה השני אני אלוהים. ככל שאדם מאמין שהוא אלוהים ושהמציאות חייבת להתנהל לפי רצונו, הוא בהכרח יסבול יותר כאשר קורים דברים בניגוד ... כפי שהוא רוצה, ולכן הוא סובל ללא סוף כשהוא מגלה שזה לא כך. רק כשהוא מבין שהוא לא אלוהים, הוא משתחרר מהסבל. מהי הבעיה בערך עצמי נמוך מדי? באופן מפתיע, אליעד מסביר גם את ההיפך: הבעיה נובעת מכך שלאדם יש ערך עצמי נמוך מדי. האדם באמת אלוהים, והמשמעות האמיתית של אלוהים היא שכל מה שקורה במציאות הוא בדיוק רצונו של האדם. אם אדם היה באמת מבין שהוא אלוהים, הוא לא היה סובל ... הוא גם זה שיוצר את החלום, כולל את האירועים הלא נעימים. באותו אופן האדם הוא גם מי שיוצר את כל המציאות שהוא חווה. כיצד ערך עצמי נמוך יכול להוביל להבנה שאתה אלוהים? אליעד מסביר שאם אדם יכיר בכך שהוא כלום - שהוא בסך הכל חלק מהמציאות ואינו שולט בה, אז באופן פרדוקסלי הוא יהפוך להיות ... איש תחתיו, אל יצא איש ממקומו) ומפרש אותו על פי רבי נחמן מברסלב. הפסוק מלמד שאם האדם רוצה שלא יוכלו לפגוע בו, עליו להעריך את עצמו פחות ממה שהוא באמת. אם אתה חושב שאתה שווה הרבה, תוריד את ההערכה העצמית שלך. דווקא מי שמשפיל את עצמו, מי שהופך לכלום, המציאות לא תוכל לפגוע בו כי לא יישאר דבר שיפגעו בו. רבי נחמן אף מסביר בפסוק נוסף (כי תצא למלחמה) שכאשר המציאות ... להשפיל את עצמך, להפוך לכלום, ואז בעצם תהפוך להכל, והמציאות תהיה תמיד כרצונך. זאת הדרך היחידה להצלחה אמיתית בחיים. האם הערכה עצמית היא דבר טוב או רע? הפרדוקס שאליעד מציג הוא שהערכה עצמית אמיתית היא בו - זמנית גבוהה מאוד (אתה אלוהים, הכל הוא רצונך) ונמוכה מאוד (אתה כלום). מי שמעריך את עצמו באמצע, ואומר משפטים כמו מגיע לי אהבה, מגיע לי טוב, הולך לסבול מאוד כי המציאות תמיד תפעל נגד רצונו בנקודות מסוימות. גורואים שאומרים לך להעריך את עצמך באופן הזה מובילים אותך למעשה לסבל. לכן, ערך עצמי אמיתי אינו מה שאנשים רגילים מכנים ערך עצמי גבוה, אלא הבנה עמוקה שאתה גם כלום (חלק בלתי נפרד מהמציאות) וגם הכל (אתה הוא זה שיוצר את המציאות). מה המסקנה לגבי הערכה עצמית באופן כללי? המסקנה שאליעד מעביר היא שעל האדם לחקור בעצמו את הנושא ולהגיע להבנה שהערכה עצמית אמיתית פירושה להבין שהוא אלוהים - כלומר, שהכל הוא רצונו. את ההבנה הזו ניתן להשיג רק אם אדם גם מבין שהוא כלום, חלק ממציאות גדולה יותר שאינה בשליטתו. ההבנה הזו משחררת מסבל, כי המציאות כבר לא יכולה להיות נגד רצונו. האם ערך עצמי גבוה הוא טוב? למה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להצליח בעבודה, לחץ בעבודה, ביטחון עצמי בעבודה, אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה, חוסר ריכוז בעבודה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חוסר הערכה עצמית, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חוסר הערכה עצמית, כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל הוליסטי, מאמן אישי לבני נוער, מאמן קריירה בנושא חוסר הערכה עצמית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 19:48:46 - wesi4