ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התפיסה העצמית ✔מנהיגות - מבוא ✔1.מנהיגות היא יכולתו של אדם או קבוצת אנשים להוביל אנשים אחרים אל עבר מטרה משותפת... - ידע להצליח התחייבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨מנהיגות - מבוא
1.מנהיגות היא יכולתו של אדם או קבוצת אנשים להוביל אנשים אחרים אל עבר מטרה משותפת.

2.מנהיגות מתקשרת בצורה ישירה להשפעה. ויותר מכך, מנהיגות היא היכולת להשפיע על מוטיבציה של אנשים. אנשים רבים שדנו בנושא המנהיגות תיארו שליטים ולא מנהיגים, ועל כן חשוב להבחין בין מנהיגות (Leadership) לבין שלטון (Rulership). כאשר אנשים מצייתים לאדם מסוים מפני שיש בידיו סמכות רשמית, לדוגמה, מלך, מנהל, קצין בכיר - קשה להבחין אם הם פועלים מתוך רצונם או מתוך חשש לענישה מצד נושא הסמכות. כך גם הדבר לגבי כוח. כשאדם מציית לאיום המלווה באקדח - הוא מציית לכוח. כאשר אדם מציית להוראות של רופא - הוא מציית לכוח המודרני: ידע ומומחיות.

3.נושא המנהיגות ופיתוחה העסיק פילוסופים ומדענים רבים במשך הדורות. זהו מושג חמקמק שקשה להגדירו במדויק או לעמוד על טיבו ועל מרכיביו. נכון לשנת 2004 מקובל לחשוב שמנהיגות היא יכולת מתמחה, כלומר, קיימים סוגים רבים שלה, שכל אחד מהם מתאים לסוג אחר של מצבים. לדוגמה, אדם שהצליח כמנהיג צבאי לא יצליח בהכרח כראש ממשלה או כמנכ"ל של חברת היי - טק. (ראו להלן, סגנונות מנהיגות).

4.לפי אריסטו, מנהיגות מורכבת מאמינות (אתוס), הנמקה (לוגוס), ופאתוס.

5.סוגי מנהיגות

6.יש סוגים שונים של מנהיגות, וקונטקסטים שונים למנהיגות:

7.מנהיגות צבאית

8.מנהיגות חינוכית

9.מנהיגות דעה או רעיונית

10.מנהיגות פוליטית

11.מנהיגות עסקית

12.מנהיגות ארגונית

13.מנהיגות חברתית

14.מנהיגות מתנדבת

15.מנהיגות אישית

16.מנהיגות לא פורמאלית / פורמאלית

17.מנהיגות מעצבת

18.מנהיגות שוויונית

יכולות המיוחסות למנהיג

בעבר היה נהוג לייחס את יכולת המנהיגות להשראה אלוהית כביכול (מה שמכונה בלועזית "כריזמה"). אולם כיום מקובל לחשוב כי מדובר בפוטנציאל הקיים במידה זו או אחרת בכל אדם ושניתן לפתח ולטפח אותו, ואפילו להתאימו לסיטואציה ספציפית. על בסיס גישה זו התפתחו נכון לשנת 2004 מתודולוגיות העוסקות בפיתוח וטיפוח המנהיגות. למרות קיומם של הבדלים בולטים בין הגישות השונות, כולן מסכימות פחות או יותר על הגדרה של המנהיגות המבוססת על קיומן של יכולות אנושיות מסוימות אצל המנהיג. בין היתר, ניתן למנות את היכולות הבאות כאלה שיש לגביהן את ההסכמה הרחבה ביותר:

1.יכולת הצגת חזון - היכולת להגדיר באופן ברור ומוחשי את המטרה המשותפת שאליה הוא מנהיג.

2.דוגמה אישית - היכולת לבטא במעשיו ובהתנהגותו את הערכים שבהתאם להם הוא מצפה ממונהגיו לפעול.

3.איזון בין שכל ורגש - היכולת לשקול בצורה נכונה שיקולים שכלתניים אל מול שיקוליים ריגשיים בעת קבלת החלטות.

4.הובלת שינויים - היכולת להתמודד עם מצבים של שינוי על כל המורכבות והקושי הכרוכים בהם.

5.הבנה באנשים - הבנה של אופן הפעולה של בני אדם במצבים מורכבים ומאתגרים והתחשבות בצרכים של מונהגיו כבני אדם.

6.כושר ארגון - היכולת לעצב ולהפעיל מבנים ארגוניים.

7.אומץ - היכולת לקבל החלטות קשות המכילות גורם של סיכון.

8.האצלת סמכויות - היכולת להאציל מסמכויותיו לאנשים אחרים מבלי להפחית מאחריותו לתוצאות.

סגנונות מנהיגות

קיימים סגנונות שונים של מנהיגות, הנבדלים זה מזה בשלושה גורמים עיקריים:

1.תפיסת המנהיג את תפקידו ואת סמכויותיו.

2.תפיסת החברה את תפקידי המנהיגות.

3.מידת החשיפה של המנהיג אל מונהגיו.

ניתן לומר כי הצלחתו של מנהיג תלויה במידה רבה בהתאמת סגנון המנהיגות שלו לנסיבות שבהן עליו להנהיג.

מנהיג אישי ומנהיג חברתי

מדובר על שני סוגי מנהיגים: מנהיגים אישיים ומנהיגים חברתיים. מניעיו של המנהיג האישי הם לשרת את האינטרס העצמי שלו ואילו המנהיג החברתי אינו מונע רק על ידי האינטרס האישי אלא משרת את האינטרס הציבורי. המנהיג האישי מפגין התעלמות מזכויות ומרגשות של אחרים, חסר סובלנות ומאופיין בהתנהגויות נצלניות. מנהיג זה מפגין לעתים קרובות תוקפנות בלתי נשלטת תוך שהוא מתכחש לה. המנהיג האישי מעורר אצל מונהגיו רגשות של צייתנות וכניעה ואף יוצר תלות כלפיו. לעומתו, המנהיג החברתי אינו מתעלם מרגשות, מזכויות ומ"כללי המשחק" המקובלים. הוא מתייחס למונהגיו בצורה שוויונית, מפתח ומעצים אותם. המנהיג החברתי משפיע מבחינה חברתית באמצעות מנגנון ההפנמה, כלומר שילוב של ערכי המנהיג כעקרונות מנחים אל תוך התפיסה העצמית של המונהגים.

מנהיג מתגמל ומנהיג מעצב

על פי מודל ניתוח העסקאות (TA), קיימים שני סוגי מנהיגים: המנהיג המתגמל והמנהיג המעצב.

המנהיג המתגמל פועל להשיג את מטרותיו באמצעות שכר ועונש. הוא מאמין שאנשים פועלים בגישת התועלתיות, כלומר שהם תמיד ינסו להשיג את האינטרס שלהם בכל מחיר ערכי. הוא מאמין כי אם יציע להם הצעה טובה הם יקחו אותה בשתי ידיים. המנהיג המתגמל ייצור מעין "סחר חליפין כלכלי" בינו לבין המונהגים - אם ייתנו לו את תמיכתם ויקדמו אותו הוא יעזור להם לממש את האינטרסים שלהם. מנהיגות מסוג זה חולפת במהירות, שכן האינטרסים עלולים להשתנות. יתר על כן, פעמים רבות יש התנגשות אינטרסים של המונהגים וכל החלטה שהמנהיג מקבל פוגעת במנהיגותו.

המנהיג המעצב פועל להשיג את מטרותיו באמצעות שימוש בעולם ערכים שהמונהגים מזהים איתו. המנהיג המעצב מאמין כי העולם פועל על פי צו ערכי ברור וידוע. הוא חושב שהוא יכול לשפר את הקבוצה באמצעות הדגשת הערכים הללו. הוא רוצה שהקבוצה תלך על פי העקרונות המנחים אותו כי הוא מאמין שהם נכונים. הוא נותן תחושה למונהגים שהוא מוביל אותם למקום טוב יותר, שבו הם מפתחים את עצמם כפרטים וכקבוצה. המנהיג המעצב מצליח ליצור אצל המונהגים שביעות רצון וכך הם מבקשים להמשיך וללכת אחריו גם בטווח הארוך.

מנהיגות בארגון ורגשות

מנהיגות היא תהליך טעון ברגשות כאשר הרגשות שזורים עם תהליך השפעה חברתית. למצב הרוח (mood) של המנהיג בארגון יש השפעה על חברי הקבוצה המונהגת בכמה מישורים:

1.מצב הרוח של חברי הקבוצה מושפע ממצב רוחו של המנהיג. הפגנת מצב רוח חיובי של המנהיג מביאה למצב רוח חיובי יותר אצל חברי הקבוצה. הדבר נכון גם למצב רוח שלילי. המנהיג מעביר את מצב רוחו באמצעות מנגנון הדבקה רגשית (mood contagion). זהו כנראה אחד המנגנונים הפסיכולוגיים שבאמצעותו מנהיג כריזמטי משפיע על המונהגים.

2.בקבוצה קיים רגש קבוצתי (group affective tone). זוהי תופעה ברמת הקבוצה שקוראת כאשר לחברי הקבוצה יש תגובות רגשיות אחידות ועקביות. הפגנת מצב רוח חיובי על ידי המנהיג תביא למצב רגשי קבוצתי חיובי.

3.תהליכים קבוצתיים יושפעו ממצב רוחו של המנהיג. מצב רוחו מספק מידע לחברי הקבוצה לגבי התהליכים שהקבוצה מבצעת. לדוגמה, מצב רוח טוב מאותת על התקדמות טובה ומשדר ביטחון בקבוצה. כתוצאה מכך תיווצר התנהגות חברית יותר וברמה הארגונית יהיה תיאום גבוה יותר בביצוע המשימות. במחקר על שרות לקוחות נמצא שמצב רוח חיובי של המנהיג משפר את ביצועי הקבוצה, אם כי נתון זה שונה במחקרים שונים.

מעבר למצב רוחו של המנהיג, גם התנהגותו היא מקור לרגשות חיוביים ושליליים של המונהגים. המנהיג יוצר אירועים וסיטואציות שגוררים תגובה רגשית. דוגמאות - מתן משוב, הקצאת משימות, חלוקת משאבים. כל אירוע מסוג זה יוצר רגש שישפיע על התנהגות המונהג בארגון.

אינטליגנציה רגשית של המנהיג, כלומר יכולתו לנהל את הרגשות שלו ושל האחרים, היא רכיב חשוב במנהיגות אפקטיבית.

ראו גם רגשות באינטראקציה חברתית.

הכשרת מנהיגות צעירה

התאוריות הישנות טענו שאדם נולד או לא נולד עם כישורי מנהיגות. התאוריות הפסיכולוגיות החדשות אומרות שזו תכונה הניתנת לרכישה.
אתגרים רצון אפקטיבי קושי משכורות להשפיע פוטנציאליות ערכים הוראה הגדרה האצלת סמכויות מנהיג מנהיגות
תפיסה עצמית, תפיסת העצמי ביחס לאחרים, תפיסה עצמית ביחס לאידיאל העצמי, הערכה עצמית, איך אתה תופס את עצמך? תפיסה עצמית ביחס לעצמך, תפיסה עצמית ביחס לאחרים, האשמה עצמית, עשיר שמח בחלקו, מרגיש לא שווה, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי
תפיסה עצמית, תפיסת העצמי ביחס לאחרים, תפיסה עצמית ביחס לאידיאל העצמי, הערכה עצמית, איך אתה תופס את עצמך? תפיסה עצמית ביחס לעצמך, תפיסה עצמית ביחס לאחרים, האשמה עצמית, עשיר שמח בחלקו, מרגיש לא שווה, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי
... שיש לו יותר כסף מכל תושבי עירו, אך עדיין מרגיש שאין לו מספיק כסף. נשאלת השאלה, איך נוצר מצב כזה? האם ההשוואה לאחרים יוצרת הערכה עצמית נמוכה? אליעד כהן מסביר שהתפיסה העצמית של האדם מושפעת משני סוגים של השוואות: השוואה לאחרים והשוואה לעצמו, או יותר נכון - השוואה לאידיאל העצמי שלו. ההערכה ... עצמי? למה אנשים מוצלחים מרגישים גרועים? איך לשפר את הדימוי העצמי? מה ההבדל בין תפיסה עצמית לתפיסה חברתית? למה אני מאשים את עצמי ללא סיבה? דימוי סביבתי, פער בין התפיסה העצמית לבין התפיסה החברתית, איך אני תופס את עצמי? איך החברה תופסת אותי? בחורה יפה שחושבת שהיא מכוערת, בחור יפה שחושב שהוא מכוער, למה מישהו סתם מאשים את עצמו? למה מישהו מאשים את עצמו סתם? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? ממה נובע חוסר ביטחון עצמי? איך האידיאל העצמי משפיע על התפיסה העצמית? מרגישה מכוערת, מרגיש מכוער, מי היית רוצה להיות? למה אני לא אוהב את עצמי? איך אני נראה? פער בין התפיסה החברתית לבין התפיסה העצמית, חוסר מודעות עצמית, חוסר מודעות סביבתית, חוסר מודעות חברתית, מודעות עצמית שגויה, העלאת הערך העצמי, העלאת הביטחון ...
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
... הוא התפיסה של אנשים לגבי מצבים נפשיים וההשפעה של הגדרה כחולה נפש או סכיזופרני על התפיסה העצמית שלהם ועל ההתמודדות עם החיים. אליעד מציין את האינטרס של האדם להגדיר את עצמו כחולה נפש או כמי שסובל ... יגיד אני נכה אתה לא נכה רק פשוט קשה לך אתה יותר חלש אבל יש אנשים שכאילו הם מזדהים עם התפיסה העצמית שלהם שהם יש להם איזה הפרעות נפשיות או משהו השאלה מה. ש: כי אז הם לא צריכים לקחת אחריות לסדר את זה לתקן ...
השתקפות עצמית, החיים כמראה, האחר כהשתקפות שלך, איך אני מפרש אחרים? מה חושבים עלי? איך לפרש אנשים? איך להבין אנשים? להאשים מישהו אחר במה שיש בך, איך המוח מפרש דברים? זוגיות כמראה עצמית, למה לא אוהבים אותי?
השתקפות עצמית, החיים כמראה, האחר כהשתקפות שלך, איך אני מפרש אחרים? מה חושבים עלי? איך לפרש אנשים? איך להבין אנשים? להאשים מישהו אחר במה שיש בך, איך המוח מפרש דברים? זוגיות כמראה עצמית, למה לא אוהבים אותי?
... הפסוק כמים פנים אל הפנים, כן לב האדם אל האדם, שמשמעותו היא שהאדם רואה באחרים השתקפות של עצמו. כלומר, כפי שאנו מסתכלים במים ורואים את עצמנו, כך הלב שלנו משתקף בלבבות של אחרים. כיצד התפיסה העצמית משפיעה על פירוש התנהגותם של אחרים? הדרך שבה אנחנו תופסים את עצמנו משפיעה על האופן שבו אנחנו מפרשים ... כן לב האדם אל האדם מצביע על כך שהאדם רואה את עצמו משתקף בזולת. בדומה לאופן שבו אנו רואים את עצמנו במים, כך אנו תופסים את היחס של אחרים כלפינו בהתאם למה שאנו חושבים על עצמנו. איך התפיסה העצמית משפיעה על האופן שבו אנו רואים אחרים? האופן שבו אנו תופסים את עצמנו משפיע ישירות על הדרך שבה אנו מפרשים את ...
אושר מזוייף + זייפני אושר - Fake it till you make it באמת?
אושר מזוייף + זייפני אושר - Fake it till you make it באמת?
... אופטימיות כגון הכל לטובה, החיים יפים, וכדומה, הן למעשה חסרות ערך ממשי ואינן מסוגלות להביא אדם למצב אמיתי של אושר. הן רק ניסיון להתאמץ לשנות את התפיסה העצמית, מה שבסופו של דבר לא באמת עובד, מכיוון שאדם צריך להתאמץ כל הזמן להחזיק במחשבות האלו. לסיכום - כיצד באמת ניתן להגיע לאושר אמיתי? אליעד מסכם כי אושר אמיתי ...
להיות אלוהים בכבודו ובעצמו, לא רק אלוהים של עצמך, לא רק אלוהים שבך, הכל לכבודך
להיות אלוהים בכבודו ובעצמו, לא רק אלוהים של עצמך, לא רק אלוהים שבך, הכל לכבודך
... למרות שהרעיון נשמע בלתי נתפס או אפילו קצת הזוי, אליעד מדגיש כי אם האדם באמת מבין לעומק את המשמעות של להיות אלוהים בכבודו ובעצמו, הוא ירגיש שהמציאות כולה היא ביטוי אישי שלו. מה היתרון של התפיסה העצמית כאלוהים? כשאדם חי עם המודעות המלאה ...
להיות אלוהים - מה המשמעות של להיות אלוהים, להפוך להיות אלוהים
להיות אלוהים - מה המשמעות של להיות אלוהים, להפוך להיות אלוהים
... כמהות חסרת גבולות וחסרת הגבלה. המטרה אינה להבין את זה אינטלקטואלית בלבד, אלא להגיע למצב שבו התפיסה העצמית של האדם משתנה לחלוטין, ומבחינתו הוא הופך לאינסוף. זו לא התנסות זמנית אלא ...
להיות המציאות, לדעת שאתה המציאות, חלק מהגוף של המציאות, חלק מהארגון, האני של המציאות
להיות המציאות, לדעת שאתה המציאות, חלק מהגוף של המציאות, חלק מהארגון, האני של המציאות
... בדיוק כפי שאצבע לא רואה את עצמה כנפרדת מן הגוף, אלא כחלק ממנו, האדם צריך לראות את עצמו כחלק בלתי נפרד מן המציאות. התבוננות פנימית וחקירת התפיסה העצמית מובילה את האדם לזיהוי שהוא לא באמת נפרד מהמציאות, אלא הוא הביטוי המוחלט שלה. מה המשמעות ...
פתח חמאס, הסכם שלום בין החמאס לבין הפתאח, הפיוס הפלסטיני, מדינת ישראל, אחדות הטוב הרע והלא נורא, חלק 2
פתח חמאס, הסכם שלום בין החמאס לבין הפתאח, הפיוס הפלסטיני, מדינת ישראל, אחדות הטוב הרע והלא נורא, חלק 2
... הזו יוצרת מתח פנימי מתמיד. אם האדם היה חושב שהכל רק רע או רק טוב, הוא לא היה מצפה לדבר, והסבל שלו היה מופחת. מהן ההשלכות של איחוד כוחות מנוגדים על התפיסה העצמית של האדם? אליעד טוען שביום מסוים האדם יתעייף להיות אופטימי כל הזמן, כי הוא יבין שגם האופטימיות (הלא ...
משחק החיים, פירוק הנפרדות על ידי שאלות, רצון להשפיע או לקבל, לבחור את הקיום והרצון של עצמך, השמדה עצמית
משחק החיים, פירוק הנפרדות על ידי שאלות, רצון להשפיע או לקבל, לבחור את הקיום והרצון של עצמך, השמדה עצמית
... השמדה עצמית באופן מטאפורי. הכוונה היא לא להשמיד את עצמך במובן הפיזי, אלא להשמיד את התפיסה העצמית המוגבלת והנפרדת שלך. השמדה עצמית פירושה ביטול התחושה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התפיסה העצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התפיסה העצמית, איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התפיסה העצמית, איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג מומלץ, קאוצינג מומלץ, מורה רוחני בתחום התפיסה העצמית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1680 שניות - עכשיו 08_07_2025 השעה 08:50:56 - wesi4