ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התאבדויות ✔ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - 4 ✔* לחץ כאן, לצפייה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - 4
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך.

אליעד: כי חברים זה דורש הרבה כוח, ואנו מחפשים דרך יותר פשוטה, אתה גם תלוי בהם

שאלה: אז האדם צריך להבין איך עובדת המערכת הרגשית שלו?

אליעד: כמו למשל פלאפון, אתה רוצה לדעת איך הוא עובד, יכול להיות שתגלה שאי אפשר לחייג ממנו, ואולי תגלה שאתה יכול לחייג בדיבור, יכול להיות שיש לך מכשיר ואתה רוצה להתקשר איתו לחו"ל, אולי תגלה שהמכשיר הזה הוא בכלל לא פלאפון, ומצד שני אתה יכול לגלות שתוכל להתקשר אפילו רק על יד שתגיד את השם של הבן אדם וזה מיד מחייג. מה שאני אומר, לגבי האהבה העצמית, צריך לנסות להבין את המערכת הרגשית, אם תבין אותה, היא תהיה לך ברורה, זה נקרא להתחבר לאמת. להתחבר לאמת, אמת פירושו הבנה, להבין את עצמך, להבין את המערכת הרגשית, למה אני מרגיש ככה? למה אני אוהב את עצמי? למה אני לא אוהב את עצמי? למה שאומרים לי ככה אני אוהב ושאומרים לי לא ככה אני לא אוהב? תבין את הדברים האלה ואז או שתגלה שאתה לא יכול לאהוב את עצמך, ואולי אתה צריך רק חברים, ואולי תגלה שאתה יכול לאהוב את עצמך בדרך מאוד קלה ופשוטה. אז מה הבנת?

שאלה: קודם אתה שואל את עצמך למה אתה רוצה את מה שאתה רוצה, מבין שאני רוצה חברים בגלל שאני רוצה לאהוב את עצמי, אני צריך לחשוב איך למצוא דרך עוקפת לאהוב את עצמי, בלי תלות רגשית בחברים, ולמעשה אני צריך להבין את עצמי.

אליעד: מה להבין?

שאלה: להבין איך עובד המנגנון של האהבה העצמית.

אליעד: מה גורם לי לאהוב את עצמי? מה גורם לי לא לאהוב את עצמי? ואז לבדוק איך אני יכול לאהוב את עצמי.

בא נראה, מה זה לא לאהוב את עצמך, אתה רוצה לאהוב את עצמך כדי להרגיש טוב, ובמה תלויה האהבה העצמית שלך? מה גורם לך לאהוב או לא לאהוב את עצמך? מה גורם לך לאהוב את עצמך ברמה מסוימת? בא נחשוב. אם למשל מחר יכבדו אותך אתה תאהב את עצמך יותר, אם יקללו אותך אתה תאהב את עצמך פחות, למה?

שאלה: מה גורם לי לאהוב את עצמי?

אליעד: בוא אני אתן לך דוגמה, נגיד שאתה חייל, נלחם בטרוריסטים במירכאות, יש עכשיו קטע עם האירנים שעשו להם וירוס בכור, עכשיו המערב מפחד שטרוריסטים ישתמשו בוירוס הזה כדי להכות את המערב. זאת אומרת כשאנחנו מתקיפים אותם אנחנו מכים את הטרוריסטים, כשהם מתקיפים אותנו הטרוריסטים מכים בנו, זה אותו וירוס מה ההבדל? לכן אמרתי שאתה נלחם בטרוריסטים במירכאות, כי אולי אתה טרוריסט והם נלחמים בך כטרוריסטים, ואולי אתה נלחם בטרוריסטים. וטרוריסט מקלל אותך, זה גורם לך להרגיש יותר טוב או פחות טוב? יותר טוב, עכשיו תגיד יופי עכשיו אלחם בו עוד יותר, כל הכבוד שהוא שונא אותי, עכשיו אוכל לנקום בו, מה שאני רוצה להגיד שאפילו שמקללים אותך, זה תלוי מי מקלל אותך, אם כשחבר מקלל אותך, זה פוגע בך, אבל אם מישהו שאתה רוצה לפגוע בו, אז תגיד הצלחתי לעצבן אותו. זאת אומרת שגם הקללה לא היא זו שמשפיעה, יש משהו בתוכך שהוא זה שאחראי. מבין אותי? אני אסביר שוב, אתה צריך להיות ממוקד ומרוכז, מה אני רוצה? אני רוצה לאהוב את עצמי. עכשיו השאלה הבאה, כדי שאוהב את עצמי אני צריך להבין את החוקיות של האהבה העצמית, צריך להבין מה גורם לי לאהוב את עצמי ומה גורם לי לא לאהוב את עצמי.

התשובה פשוטה, אבל לפני זה אתה לא רק רוצה לאהוב את עצמך, אתה רוצה לאהוב את עצמך ואת המציאות, במה זה תלוי, זה תלוי בדבר פשוט, בתפיסת הטוב והרע של עצמך, כשאתה מושה מסתכל על עצמך, חושב על עצמך מבחינת הישגים, כישלונות וכו' מה שאתה חושב שזה טוב אתה אוהב את זה, ומה שאתה חושב שזה לא טוב אתה לא אוהב את זה, ואם בא מישהו ואומר לך תראה כמה אתה טוב, אז אני יותר אוהב את עצמי, למה? כי הוא גורם לך להיזכר במשהו טוב שיש בך, זאת אומרת שאם הייתי אומר לך לקחת דף ולכתוב את כל הדברים הטובים שלך ואת כל הדברים הרעים שלך, ותדרג אותם אפילו לפי חשיבויות, לפי זה היינו יודעים כמה אתה אוהב את עצמך. אם יש הרבה דברים טובים אתה אוהב את עצמך יותר, ואם יש הרבה דברים רעים אתה אוהב את עצמך פחות, לפי החשיבויות. זאת אומרת שאהבה או חוסר אהבה עצמית תלויה בכמה אתה חושב שאתה טוב. נכון? ולכן אם אתה למשל רוצה לעשות עסק ואתה לא מצליח, אתה לא אוהב את עצמך, למה? כי אתה חושב שאתה כישלון, אם אתה מתחיל עם מישהו והיא לא רוצה, אתה לא אוהב את עצמך כי אתה חושב שאתה כישלון. ואם אתה מצליח ומישהו מפרגן לך, אתה אוהב את עצמך, למה? לא בגלל שפרגנו לך, אלא בגלל שאתה חושב שאתה טוב. זאת הנקודה. מה הבנת?

שאלה: הבנתי שאם אני מנסה להתחיל עם בחורה והיא מסכימה אני אוהב את עצמי, אבל זה לא קשור אליה, זה קשור למה שאני חושב על עצמי.

אליעד: ככה זה עובד, ואותו דבר הפוך, זאת אומרת שבעצם, אם הייתי אומר לך כל מה שקורה לך זה טוב, אז אתה תראה את זה טוב ולמעשה הסתדרת, סיימת את הסיפור.

שאלה: כי אני לא מרגיש רע עם עצמי.

אליעד: כי אם אתה הכי מושלם בעולם, אז מה היא הבעיה? עכשיו מה הבנו? שאהבה עצמית תלויה בתפיסת הטוב והרע שלך, ככול שאתה חושב שאתה יותר טוב, אתה תאהב את עצמך יותר. תבין, האדם אוהב את הטוב ושונא את הרע, אם בן אדם רואה בעצמו את התגלמות הרע, הוא שונא את עצמו, ואם הוא רואה בעצמו את התגלמות הטוב, הוא אוהב את עצמו, זה הכל. עכשיו השאלה הנשאלת היא מה עושים עם זה. אז מה שאני ממליץ זה לחפש את האמת, מה זאת אומרת לחפש את האמת? פשוט תבדוק לגבי טוב או רע. עכשיו יש כמה אפשרויות, אפשרות ראשונה שתגלה שאתה רק רע, ואז תשנא את עצמך לנצח, אפשרות שנייה שתגלה שאתה רק טוב ואז תאהב את עצמך לנצח ואפשרות שלישית שתגלה שאתה גם טוב וגם רע ואז גם תאהב וגם תשנא את עצמך. אני אומר לך תהמר על האמת, קודם כל תבדוק מה האמת, במקום להתחיל לשקר, יש אנשים שיגידו לך תשקר, תגיד אני אוהב את עצמי, אין לזה משמעות, אתה צריך לחקור מה האמת, אני טוב או לא טוב, בלי לבלבל את המוח, להיצמד לאמת, קודם כל הבנת את הקו חשיבה?

שאלה: הבנתי שאני צריך לבדוק בתוכי האם אני טוב או רע.

אליעד: לפי מה?

שאלה: לפי האמת.

אליעד: לפי האמת באשר היא, יכול להיות שכולם חושבים שאתה טוב ואתה בכלל רע, ואולי כולם חושבים שאתה רע, ואתה טוב.

שאלה: אמת לא תלויה, לא לפי מה שאנשים חושבים. להיכנס פנימה עמוק בתוכי וליראות אם אני טוב או רע.

אליעד: או כמה אני טוב או כמה אני רע.

בא נחזור לחברים, לאדם יש דיכאון בגלל בעיות עם חברים, אז הבנו שזה בכלל לא בעיה עם החברים אלא בגלל שהוא לא אוהב את עצמו מספיק, עכשיו כדי לאהוב את עצמך, במה זה תלוי?

שאלה: בתפיסת התודעה שלו את עצמו.

אליעד: ככול שהוא רואה בעצמו דברים יותר טובים הוא אוהב יותר את עצמו.

שאלה: זאת אומרת שאם אני רואה על עצמי דברים טובים אני אוהב את עצמי ואם אני רואה דברים רעים אני שונא את עצמי.

אליעד: יפה, עכשיו השאלה היא, מה היא האמת? עדיף לדעת מה היא האמת

שאלה: איך אני מצליח לדעת אם אני טוב?

אליעד: מאוד פשוט, אתה לוקח דף ורושם על הדף את כל הדברים הטובים, ורובריקה דברים רעים, ותעשה מאחד עד עשר, קצה אחד זה הכי טוב וקצה שני זה הכי רע. תתחיל לשים אותם, נגיד מבחינה זוגית היכן אתה בסקלה, טוב או רע, מתחיל להציב אותם, תעשה סקלה שבצד אחד דברים טובים ובצד שני דברים לא טובים, עכשיו אתה צריך לבדוק האם זה באמת ככה, האם זה שאני נשוי זה באמת כל כך טוב, האם זה שאני מרוויח כל כך הרבה כסף האם זה טוב, מי אמר שזה טוב אולי זה רע? מי מחליט? איך מחליט? צריך לבדוק את זה, אולי זה שאני לא מצליח אולי זה בכלל טוב?

למשל הדוגמניות בתוכנית היפה והחנון, צוחקים עליהן שהן טיפשות, אבל הם לא טיפשות, הם חכמות, למה חכמות? כי הם לא מתעסקות במה שלא מעניין אותם, והחוכמולוגים שמסתלבטים עליהן, ואומרים איזה טיפשות הן, איך הן לא מבינות, הן לא טיפשות הן יותר חכמות, כי פשוט לא מעניינים אותן השטויות האלו. האנשים הטיפשים שאין להם אופי, זה הפוך כאן, תמיד אומרים לדוגמניות אין אופי, אבל זה הפוך, האנשים שנחשבים לחכמים הם אלה שאין להם אופי, הם מתעסקים במה שאומרים להם שצריך להתעסק, לא במה שהם רוצים להתעסק באמת, הדוגמניות שהן כאילו טיפשות, למעשה הן חכמות, הן אומרות מה אכפת לנו שכולם מתעסקים בדברים אחרים, זה לא מעניין אותנו בכלל, לנו יותר מעניין לעשות קניות בקניון, מה הם מבלבלים את המוח. אולי היא לא יודעת שהיא חכמה אבל היא חכמה.

מה שאני בא להגיד זה שצריך לבדוק מה היא האמת, זה טוב או רע, מה הבנת עד כאן? אתה שם לב שהדברים נעשים יותר עמוקים. להבין שאתה לא מחפש חברים אלא רוצה לאהוב את עצמך, זה אולי קל, אבל עכשיו צריך להיכנס פנימה, מה זה טוב? למה זה רע? ואם תבין את זה הסתדרת. אבל חייבים לעבור את זה בשלב כלשהו. אתה חייב פעם אחת להגיד, אני חייב להבין מה זה, להבין מה זה טוב ומה זה רע, לא מוכן להמשיך לחיות בלי להבין מה זה טוב ומה זה רע. אתה קם בבוקר, אתה חי, לפי מה אתה חי, לפי טוב ורע, אבל אם אתה לא יודע מה זה טוב ומה זה רע במוחלטות, אז למה אתה רץ? זה כמו שבן אדם נוסע, והוא לא יודע לאן הוא נוסע, והוא כל הזמן מתלונן, אבל רגע אולי אתה צריך להגיע למקום אחר, אולי אתה בכלל צריך לא לרוץ, שלב ראשון האדם צריך להבין מהו טוב ומהו רע, כי בלי זה הוא סתם חי, מה המטרה שלך? אם אתה לא מבין מה המטרה שלך למה אתה חי? לאן אתה מתקדם?

שאלה: עכשיו השלב בתהליך הזה, זה להבין מה טוב בי ומה רע בי.

אליעד: נכון, אבל לבדוק אותו, האם זה באמת טוב, האם זה באמת רע? עכשיו אני אקדם אותך, אם אתה תתבונן על הטוב והרע אתה תגיע להבנה מאוד מעניינית, אתה תבין שזה אחד, תבין שמצד האמת האובייקטיבית זה לא משנה, כך או כך זה אותו הדבר, אתה תצא מהגדרת הטוב והרע, השמש בשמיים שזורחת, היא זורחת עליך גם אם אתה ככה וגם אם אתה ככה, אין לה הבדל, אם תהרוג מישהו או תחייה מישהו, עדיין השמש זורחת, כי היא כאילו נמצאת בתפיסה נייטרלית, ללא הגדרת טוב ורע, עכשיו כשאתה תתבונן על עצמך, מה האמת, מה האמת? למה זה טוב, למה זה רע? אולי זה טוב, אולי זה רע? וכו' בסוף תראה שזה לא משנה בכלל, בסך הכל צורות שונות, יש מציאות כזאת ויש מציאות כזאת, מה זה משנה אם זה ככה או ככה, ואם אתה תבין את זה, אז אתה תעלם. למה תעלם? כי בעצם אתה תרצה את הכל, אז זה כבר לא משנה לך, בעצם תמיד יהיה לך טוב. תגיד לי מה הבנת?

שאלה: הסתבכתי.

אליעד: בערך מה הבנת? הסתבכת כי אלו דברים שפעם ראשונה אתה מתבונן בהם. זה לא כמו ללחוץ על שלט, צריך להבין את זה.

שאלה: קודם כל אני צריך להבין מה טוב בי ומה רע לי.

אליעד: מה אתה חושב שטוב בך ורע בך.

שאלה: וזה למעשה לא האמת, זה רק מה שאני חושב, אולי כן אבל אני צריך לבדוק, ואז כשאתבונן בדברים שרעים בי למשל אני אבדוק את זה.

אליעד: תטיל ספק, מי אמר שזה רע.

שאלה: ואם אבין בתוכי שהכל אחד?

אליעד: גם הפוך, גם הדברים הטובים, תסביר מה אתה צריך לבדוק בדברים הטובים?

שאלה: האם הם באמת טובים, לנסות להיכנס פנימה ולהבין את עצמי מבפנים.

אליעד: לא לפי מה שאומרים, או מה אמרו, זה לא משנה מה אחרים חושבים.

שאלה: איך עושים את זה ברמה הפרקטית?

אליעד: שואלים שאלות, שאלות, שאלות, אתה קם בבוקר ומחפש מאה שאלות חדשות. אתה רוצה להתקדם מאה צעדים תשאל מאה שאלות, רוצה להתקדם יותר תשאל שאלות עמוקות, רוצה יותר להתקדם תשאל שאלות יותר עמוקות, רוצה סתם לבזבז את הזמן אל תשאל שום דבר. השאלות מקדמות, למה? כי השאלה מביאה תשובה והתשובה מביאה הבנה, וההבנה מביאה חוויה. ובסוף מה אמרתי שאתה תגלה?

שאלה: שהכל אחד

אליעד: מה זאת אומרת, אתה צריך לעשות את הדרך, אבל בסוף התהליך תבין שהכל אחד, מה זה אומר?

שאלה: שבעצם בתוכי הטוב והרע הם אחד, שמצד האמת האובייקטיבית, שלא תלויה, הכל אחד.
רוצה להתאבד דוגמנית אוהב את עצמי בעיות עם חברים איך להתחיל שלמות הגדרות כישלונות לאהוב את עצמי בלי תנאים ריכוז וקשב צריך לחשוב adhd אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אובדן אובדנות אובדניות אחרי המוות איך לאהוב איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך לאהוב את עצמך בלי תנאים בעיות קשב בעיות קשב וריכוז בעיית קשב בעיית קשב וריכוז גלגול נשמות גלגולי נשמות הישארות הנפש הישארות הנשמה המוות הפרעה הפרעות הפרעות קשב הפרעות קשב וריכוז הפרעת קשב הפרעת קשב וריכוז הקשבה התאבדויות התאבדות חיים אחרי המוות חיים לאחר החיים חיים לאחר המוות טיפול באובדנות טיפול בהתאבדות טיפול בנטיות אובדניות לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לאחר המוות להתאבד לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות מוות מחשבות מחשבות אובדניות נטיות אובדניות קשב קשב וריכוז רוצה להתאבד ריכוז ריכוז וקשב רצון להתאבד
אושר למתקדמים, למה לא יכול להיות רק רע? למה לא יכול להיות רק טוב? למה הסבל לא נצחי? למה האושר לא נצחי? התאבדויות, למה אנשים מתאבדים? אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב
אושר למתקדמים, למה לא יכול להיות רק רע? למה לא יכול להיות רק טוב? למה הסבל לא נצחי? למה האושר לא נצחי? התאבדויות, למה אנשים מתאבדים? אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב
... לא יכול להיות רק רע? למה לא יכול להיות רק טוב? למה הסבל לא נצחי? למה האושר לא נצחי? התאבדויות, למה אנשים מתאבדים? אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב למה אי אפשר שיהיה רק טוב או רק רע? אליעד כהן ... ואין ביניהם ניגוד או הבדל, החוויה האנושית תאבד את משמעותה לחלוטין, והאדם לא יוכל להמשיך להתקיים כאדם. למה אנשים מתאבדים? אליעד מנתח גם את הסוגיה של התאבדויות. הוא טוען שאדם שרוצה להתאבד בעצם נמצא במצב שבו הוא חווה שהמציאות נגד רצונו. אבל הוא מוסיף הערה חשובה: אדם שבאמת ובתמים היה רוצה להפסיק להתקיים, היה עושה זאת ללא היסוס ובקלות, אפילו פשוט על ידי הפסקת נשימה. הסיבה שאנשים לא מתאבדים מיד, לדבריו, היא שבתוכם עדיין קיימת תקווה או מחשבה שאולי יש משהו טוב בעתיד, ולכן הם נשארים בחיים למרות הקושי. הוא נותן דוגמה של אנשים שמאיימים בהתאבדות, בדרך כלל הם רוצים להשיג אהבה או תשומת לב, כלומר, הם עדיין מאמינים שיש משהו טוב שהם יכולים לקבל, ... אם להשתתף במשחק או לצאת ממנו לחלוטין. למה הסבל לא נצחי? למה אי אפשר להיות מאושר תמיד? למה אנשים מתאבדים? האם אפשר לחיות בלי סבל בכלל? איך לצאת מהמשחק של טוב ורע?
התאבדויות, למה אנשים לא מתאבדים? איך למנוע התאבדות? למה אנשים רוצים לחיות? למה אנשים רוצים להתאבד? שיקולים של מי שרוצה להתאבד, למה לא הגיוני להתאבד? סיבות למה אנשים מתאבדים, מניעת התאבדות, טיפול ברצון להתאבדות
התאבדויות, למה אנשים לא מתאבדים? איך למנוע התאבדות? למה אנשים רוצים לחיות? למה אנשים רוצים להתאבד? שיקולים של מי שרוצה להתאבד, למה לא הגיוני להתאבד? סיבות למה אנשים מתאבדים, מניעת התאבדות, טיפול ברצון להתאבדות
התאבדויות, למה אנשים לא מתאבדים? איך למנוע התאבדות? למה אנשים רוצים לחיות? למה אנשים רוצים להתאבד? שיקולים של מי שרוצה להתאבד, למה לא הגיוני להתאבד? סיבות למה אנשים מתאבדים, מניעת התאבדות, טיפול ברצון להתאבדות למה רוב האנשים שחושבים להתאבד לא מתאבדים בסוף? רוב האנשים שחושבים על התאבדות לא מבצעים אותה בפועל, והסיבה לכך היא שהרצון האמיתי שלהם אינו למות, אלא להפסיק את הכאב שהם חווים. אליעד כהן מסביר שכאשר אדם חושב על התאבדות, זה נובע מכך שהוא נמצא במצוקה רגשית עמוקה, מתוך תחושה שאין פתרון אחר לבעיותיו. הוא נותן דוגמאות לאנשים שרוצים כסף או הצלחה ולא מצליחים להשיג אותם, ולכן חווים סבל כה גדול, שהם מתחילים לחשוב שהתאבדות היא הפתרון היחיד לכאבם. אבל במציאות, האדם לא באמת רוצה למות, אלא הוא רוצה פתרון למצוקה שלו. לדוגמה, אדם ... רב ולא מצליח להשיג אותו, או אדם שנכשל שוב ושוב בתחומי חיים שונים, כמו קריירה או זוגיות, יכול להאמין שהתאבדות תסיים את סבלו. אבל כאשר מתעמקים ברצונות של אותו אדם, מבינים שהסיבה שהוא רוצה כסף או הצלחה מלכתחילה, היא כדי להגן על עצמו מפני המוות. כלומר, באופן עמוק ונסתר, הוא לא רוצה למות, אלא להגן על עצמו, ולכן ההתאבדות אינה באמת מה שהוא רוצה. מהם הגורמים לרצון להתאבד? אליעד כהן מדגיש שהגורם המרכזי לרצון להתאבד הוא כאב רגשי חמור כתוצאה מחוסר הגשמה של רצונות משמעותיים לאדם. הוא נותן דוגמה נוספת של אדם שמערכת היחסים ... האדם הזה מרגיש שהוא לא יכול להתמודד עם הבדידות, עם האובדן, ועם התחושה שהעתיד חסר תקווה, ולכן חושב על התאבדות. כאן המטרה של האדם אינה באמת למות, אלא לעצור את הכאב. למשל, אדם שנעזב על ידי בת הזוג שלו ... לו, ולכן המוות נראה לו כפתרון, למרות שמה שבאמת מניע אותו הוא רצון פנימי עמוק לחיות ולא למות. למה התאבדות אינה הגיונית? אליעד מסביר שהתאבדות, למרות שנראית כאפשרות הגיונית לאדם הסובל, למעשה אינה הגיונית. הסיבה לכך היא שמלכתחילה, האדם בחר ברצונותיו כדי להימנע מהמוות ... כמו הצלחה, כסף, אהבה, חברים, בדיוק כי הם גורמים לו תחושת ביטחון ומגנים עליו מהמוות. לכן, כאשר הוא חושב להתאבד, הוא בעצם מתעלם מהסיבה הבסיסית לכך שהוא רוצה לחיות. האדם נמצא במעגל סגור שבו הוא רוצה לחיות, לכן הוא רוצה דברים שיגנו עליו, אך כאשר אותם דברים אינם מתממשים, הוא חושב על התאבדות כפתרון. אם האדם יבין שהמניע האמיתי שלו הוא רצון לחיות, אז הוא יכול להבין שהתאבדות אינה פתרון הגיוני, מכיוון שהיא נוגדת את הרצון הבסיסי ביותר שלו, שהוא הרצון לחיות. איך ניתן למנוע התאבדות ולתת פתרונות אמיתיים לסבל? הדרך למנוע התאבדות היא להבין את השורש האמיתי של הרצון להתאבד ולספק לאדם פתרונות שמתאימים לו. אליעד מדגיש שיש להקשיב לאדם, להבין מה כואב לו באמת, ולהציע לו דרכים פרקטיות ... להיות מבוססים על תמיכה רגשית, הבנת הצרכים האמיתיים של האדם, ובמידת הצורך, גם עזרה מקצועית. לדוגמה, אדם שחושב על התאבדות בגלל בעיות כלכליות, צריך לקבל תמיכה שתסייע לו להתמודד עם הבעיות הכלכליות ולאפשר לו לראות דרכים חלופיות לפתור את ... או ליווי חברתי. בנוסף, אליעד ממליץ על שינוי גישה לחיים, מתוך הבנה שהכאב שהאדם חווה הוא זמני וניתן לשינוי, ושהתאבדות אינה באמת פותרת את הבעיה. אנשים זקוקים להרגיש שהם מובנים, שהסבל שלהם מוכר, ושיש להם פתרונות אמיתיים וברי השגה כדי לשפר את מצבם. מהו המסר המרכזי לגבי אנשים שחושבים להתאבד? המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר הוא שהרצון למות אינו רצון אותנטי, אלא מנגנון הגנה של המוח מפני כאב נפשי בלתי נסבל. כאשר אנשים חושבים על התאבדות, הם למעשה מחפשים להפסיק את הסבל, לא למות. הרצון האמיתי והעמוק שלהם הוא להמשיך לחיות, אלא שהם אינם יודעים כיצד להתמודד עם הכאב שהם חווים. לכן, המפתח למניעת התאבדויות הוא הבנה, הקשבה וסיוע ממוקד. הבנת רצון החיים תמיכה רגשית במצבי לחץ השלכות של מחשבות אובדניות מניעת התאבדות איך להתמודד עם כאב רגשי? למה רוב האנשים שחושבים להתאבד, לא מתאבדים בסופו של דבר? הסיבה לכך היא כי אנשים שרוצים להתאבד, בעצם לא רוצים למות. הם רוצים פתרון לבעיה שמפריעה להם. לדוגמה, אם אדם מרגיש רע כי הוא לא מצליח להשיג משהו שהוא רוצה, כמו כסף או הצלחה בחיים, הוא חושב שפתרון להתאבדות יגשים לו את מה שהוא לא מצליח להשיג. אבל כשבוחנים את הרצון הזה לעומק, אנו מבינים שהוא לא באמת ... לא בשביל המטרה עצמה, אלא כי הוא מאמין שהם יגנו עליו מהמוות, כלומר, הוא רוצה לחיות. למה אנשים רוצים להתאבד? הרצון להתאבד נובע מכך שהאדם חווה רע מאוד כי יש משהו שהוא רוצה ולא מצליח להשיג. לדוגמה, אדם יכול לרצות כסף, ... מערכת יחסים טובה, וכשזה לא קורה, הוא עשוי להרגיש שאין לו דרך אחרת להתמודד עם הכאב, ולכן חושב על התאבדות. מה הם שיקוליו של מי שרוצה להתאבד? האנשים ששוקלים התאבדות, עושים זאת מתוך תחושת יאוש. הם מרגישים שהמצב שבו הם נמצאים לא משתפר ושאין להם פתרון ...
התאבדויות - למה אנשים מתאבדים? ממה נובעת התאבדות?
התאבדויות - למה אנשים מתאבדים? ממה נובעת התאבדות? במאמר הזה נאמר את אחת האמיתות שממנה בוחרים להתעלם הפסיכולוגים וחבריהם, והיא הסיבה האמיתית שבגללה קיימת תופעת התאבדות. ומי שיתבונן יראה, כי תופעת ההתאבדות גדלה כל הזמן, ביחד עם תופעת הדיכאון שגדלה כל הזמן. וככל שהימים עוברים והעולם הופך להיות יותר מפותח, כך כמות הדיכאון בעולם עולה, ואיתה ממילא עולה גם כמות ההתאבדויות. והפסיכולוגים מנסים למצוא הסברים שונים לסיבה שבגללה בני אדם מתאבדים, ואף אחד לא אומר את האמת. והאמת היא שבני אדם מתאבדים, משום שאין להם מושג למה הם חיים. כי מצד האמת לרוב בני האדם בעולם אין שמץ של מושג למה ... למה הוא חי, וכל שכן לא למה רע לו ולמה הוא סובל, אז על ידי זה יש כאלו שבוחרים להתאבד. ואם נתבונן נראה, כי יש כאלו שמתאבדים, לא רק בגלל שרע להם מבחינה חיצונית, אלא בגלל שרע להם מבחינה פנימית. כי יש הרבה אנשים שנחשבים לאנשים ... ואנשים שכלפי חוץ נראה שיש להם הכל, כסף / קריירה / מעמד חברתי וכולי, ואף על פי כן הם מתאבדים. ואף אחד לא מתאבד כי טוב לו. ואם האדם מתאבד, הרי שזה אך ורק בגלל שרע לו. והרע הוא פנימי. וזה לא משנה מה יש לאדם מבחינה חיצונית, וכמה ... וכאשר האדם חווה קשיים כאלו ואחרים, כל זמן שהאדם יודע שיש לו תקווה לחיות חיים טובים באמת, הוא לא יתאבד. ועל האדם לדעת את האמת, שלחיים בהחלט יש משמעות, ואפילו משמעות טובה. ובחיים בהחלט אפשר ליהנות, ואפילו ליהנות באמת. ...
להתאבד, התאבדויות, ההתאבדות של אלוהים, איך להתאבד, איך לא להתאבד, התאבדות תודעתית, חיים אחרי המוות, להיעלם
להתאבד, התאבדויות, ההתאבדות של אלוהים, איך להתאבד, איך לא להתאבד, התאבדות תודעתית, חיים אחרי המוות, להיעלם
להתאבד, התאבדויות, ההתאבדות של אלוהים, איך להתאבד, איך לא להתאבד, התאבדות תודעתית, חיים אחרי המוות, להיעלם למה אנשים חושבים על התאבדות ומה מסתתר מאחוריה? הרבה אנשים מתמודדים עם השאלה איך להתאבד, אך לפי אליעד כהן, השאלה העמוקה והאמיתית יותר היא למה האדם בכלל רוצה להתאבד. אליעד מסביר שכל מה שהוא מלמד הוא בעצם איך להתאבד באופן שיצליח לחלוטין, אבל ההתאבדות שהוא מדבר עליה היא התאבדות תודעתית, ולא פיזית. לפי אליעד, בכל רעיון, אפילו הרעיון של התאבדות פיזית, מסתתרת איזושהי אמת עמוקה. מדוע אלוהים החליט להתאבד ולהפוך לבני אדם? אליעד מציג את הרעיון שההתאבדות הגדולה ביותר הייתה זו של אלוהים, שהחליט להעלים את עצמו ולהפוך את עצמו לישויות נפרדות, כדי לחוות את המציאות מתוך מוגבלות ונפרדות. הוא מסביר שההתאבדות של אלוהים פירושה שאלוהים החליט לוותר על המושלמות שלו, על הידיעה המוחלטת ועל השלווה המוחלטת, ויצר עולם של הפרדה, של חוסר ודאות, ושל סבל. ההיגיון מאחורי ההתאבדות הזו הוא שאלוהים רצה לחוות משהו שלא ניתן לחוות כשאתה נמצא במצב של שלמות מוחלטת. מדוע בני אדם רוצים להתאבד? אליעד מסביר שבן אדם רוצה להתאבד כי הוא לא יכול להתמודד עם הסבל או הכאב שלו. אבל הוא מדגיש שההתאבדות האמיתית, תודעתית, היא כאשר האדם מגיע למצב שבו לא אכפת לו מה יקרה. כלומר, הוא כבר לא מנסה לשלוט על המציאות, והוא מוכן לקבל כל תוצאה. ההתאבדות האמיתית, לפי אליעד, אינה פעולה פיזית, אלא מצב של כניעה מוחלטת למציאות. כל רצון או העדפה הוא סוג של התאבדות מכיוון שהוא מצמצם את החופש של האדם. לדוגמה, אליעד מסביר שאם טוב לך בהכל, ולא אכפת לך משום דבר, אתה לא תרצה להתאבד פיזית. אדם שמתאבד פיזית עדיין מחפש לשנות משהו במציאות שלו, ולכן ההתאבדות הפיזית אינה הפתרון האמיתי. האם התאבדות פיזית פותרת את הבעיות? אליעד מתאר מצבים שבהם בן אדם אומר אין לי כוח אפילו להתאבד, כי כל כך רע לו שהוא אפילו לא מסוגל לחשוב על פעולה אקטיבית של התאבדות. אדם כזה מקווה שאולי המציאות תפתור את הבעיה בשבילו, למשל שהתקרה תיפול. לפי אליעד, אדם שמגיע למחשבות על התאבדות אבל לא מבצע אותן, למעשה יש לו עדיין תקווה לשנות את מצבו. יש בו איזושהי אשליה של תקווה. האם אפשר להתאבד למען אחרים? אליעד טוען שאף אחד לא מתאבד באמת עבור אחרים. גם אדם שחושב שהוא מתאבד כדי למנוע כאב מהמשפחה או מהסביבה, למעשה מתאבד כי הוא עצמו לא יכול לסבול את המחשבה על הכאב שהוא יגרום לאחרים. אליעד מביא כדוגמה חייל שקופץ על רימון כדי להציל אחרים: גם הוא לא מתאבד באמת בשביל האחרים, אלא כדי למנוע מעצמו את תחושת האשמה אם לא יעשה זאת. איך להתאבד בלי לפגוע בעצמך פיזית? ההתאבדות שאליעד מדבר עליה היא התאבדות תודעתית, כלומר, מצב שבו אתה משחרר שליטה לגמרי ואומר לעצמך מה שיהיה יהיה. הוא מסביר שדווקא כשאתה מפסיק לנסות ... אתה משתחרר באמת. הוא נותן דוגמה ואומר: אדם שלא מסוגל לשאת את הכאב שלו, יכול להגיע למצב תודעתי של התאבדות תודעתית, שאומרת לא אכפת לי יותר, לא משנה לי מה יקרה, וכך הוא משתחרר לגמרי מהסבל. איך משיגים התאבדות תודעתית שלמה? אליעד מסביר שהתאבדות תודעתית שלמה מושגת רק כשמגיעים להבנה שהבעיה האמיתית היא עצם הקיום. כל עוד האדם מנסה לפתור את הבעיות החיצוניות ... האדם משתחרר באמת מכל הסבל ומהאשליה של החלום. איך להתאבד תודעתית? מהי התאבדות תודעתית? התאבדות של אלוהים למה אנשים מתאבדים? האם חיים הם חלום? איך להשתחרר מהסבל? האם אפשר להתאבד בלי למות?
מוות, התאבדות, פחד מוות, להתאבד, חרדת מוות, מפחד למות, התאבדויות, חיים לאחר המוות, חיים אחרי המוות, חרדת מוות
מוות, התאבדות, פחד מוות, להתאבד, חרדת מוות, מפחד למות, התאבדויות, חיים לאחר המוות, חיים אחרי המוות, חרדת מוות למה הפחד ממוות מניע את כל הפעולות שלנו בחיים? אליעד כהן ... חוששים שהיעלמות התודעה תהיה מצב נורא שבו האדם כבר לא יוכל לחוות שום דבר טוב יותר לעולם. מדוע אנשים מתאבדים אם הם פוחדים למות? אליעד נותן דוגמה לכך שגם אדם שמתאבד למעשה פוחד למות. הסיבה שאנשים מתאבדים, לפי ההסבר שלו, היא שהם סובלים כל כך מפחד המוות ומהתחושה הרעה של חוסר משמעות וחוסר סיפוק בחיים, עד כדי כך שהם מעדיפים למות ולשים קץ לסבל הנפשי העמוק שלהם. לדבריו, התאבדות היא למעשה ניסיון לברוח מהפחד הקיומי והסבל שנובע ממנו. אך אילו לא היו פוחדים למות, הם לא היו צריכים להתאבד בכלל, אלא היו פשוט נהנים מהחיים ללא פחד. מה קורה לתודעה אחרי המוות לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שהפחד ... אין שום אפשרות אמיתית לסבול באופן מוחלט לנצח. איך להפסיק לפחד מהמוות? מה קורה לתודעה אחרי שמתים? למה אנשים מתאבדים? האם יכול להיות סבל נצחי? איך להתמודד עם חרדת מוות?
משחק החיים, החיים כמשחק, איך ליהנות בחיים, למה לא להתאבד, משמעות החיים, פחד מוות, התאבדויות, הטוב שברע, הרע שבטוב
משחק החיים, החיים כמשחק, איך ליהנות בחיים, למה לא להתאבד, משמעות החיים, פחד מוות, התאבדויות, הטוב שברע, הרע שבטוב
משחק החיים, החיים כמשחק, איך ליהנות בחיים, למה לא להתאבד, משמעות החיים, פחד מוות, התאבדויות, הטוב שברע, הרע שבטוב איך אפשר להתייחס לחיים כאל משחק? החיים הם סוג של משחק. אבל מה בעצם המשמעות ... הדברים באופן מוחלט. מצב זה יוצר הרמוניה פנימית, המאפשרת לאדם ליהנות מהחיים באופן מלא ועמוק יותר. מדוע אנשים לא מתאבדים למרות סבלם? אליעד מסביר כי אנשים לא מתאבדים למרות הסבל, כי עמוק בפנים הם מייחסים משמעות כלשהי לחיים. ההתאבדות מתרחשת כאשר האדם לוקח את החיים ברצינות יתרה, וחושב שכישלונו להשיג מטרות מסוימות הוא סוף העולם. אך מנגד, מי שבאמת חושב שלחיים אין משמעות בכלל, גם הוא לא מתאבד, כי אז אין לו סיבה מיוחדת לסיים אותם. כלומר, חוסר ההתאבדות מלמד שהאדם עדיין מחזיק בשביב של משמעות בתוך חוסר המשמעות הכללי, מה שמאפשר לו להמשיך במשחק. איך ליהנות מהחיים? מדוע לא להתאבד? איך לראות את החיים כמשחק? למה אנחנו פוחדים מהמוות? מה טוב ברע ומה רע בטוב? האם לחיים יש משמעות? ...
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
... מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל איך אפשר ליהנות מהסבל של אובדן ילד? כאשר אדם מתמודד עם אובדן של ילד, באופן טבעי הוא ...
התאבדות, למה לא להתאבד, למה אנשים מתאבדים, התאבדות רוחנית, איך להתאבד, איך לא להתאבד, התאבדויות, קדושת החיים, לשמור על הבריאות, הארה רוחנית, חיים ומוות, ההתאבדות של אלוהים
התאבדות, למה לא להתאבד, למה אנשים מתאבדים, התאבדות רוחנית, איך להתאבד, איך לא להתאבד, התאבדויות, קדושת החיים, לשמור על הבריאות, הארה רוחנית, חיים ומוות, ההתאבדות של אלוהים למה אנשים מתאבדים והאם יש לכך הצדקה רוחנית? אנשים מתאבדים מסיבות שונות, אך לפי אליעד, אף אחד לא מתאבד מסקרנות בלבד. אדם שמתאבד עושה זאת כי הוא חושב שבמותו הוא ימצא שחרור, הקלה או פתרון טוב יותר מאשר החיים עצמם. הסיבה האמיתית להתאבדות היא תמיד ניסיון להתרחק מסבל, כשבן אדם מרגיש שהמוות יעניק לו משהו טוב יותר מהמציאות שבה הוא חי כרגע. האם יש הבדל בין התאבדות פיזית להתאבדות רוחנית? אליעד מסביר כי קיימים שני סוגים עיקריים של התאבדות. הראשונה היא התאבדות פיזית, פעולה שבה האדם מקרב במודע את רגע המוות שלו, למשל על ידי קפיצה מגג או נטילת תרופות בכמות גדולה. אבל יש סוג נוסף, נפוץ יותר, שהוא ההתאבדות הרוחנית - פעולות שמקרבות את האדם למוות בצורה עקיפה ולא מודעת, כמו אכילת אוכל לא בריא, עישון, בזבוז כסף, ... לעומת אדם צעיר שאוכל אוכל לא בריא ומקצר בכך את חייו באופן לא מודע אך ברור. בשני המקרים זו התאבדות, אך המודעות למעשה שונה. למה אף אחד לא עושה רק פעולות הישרדותיות? אין אדם שעושה רק פעולות הישרדותיות, כי ... מספיק כסף ואוכל, פוגע באיכות חייו וזו פעולה שפוגעת בקדושת החיים. אפילו בזבוז כסף על דברים שאינם הכרחיים נחשב התאבדות רוחנית קטנה, מכיוון שזו פעולה לא הישרדותית. האם מישהו שהגיע להארה רוחנית יכול להתאבד? על פי אליעד, אדם שהגיע להארה רוחנית אמיתית, כפי שהיא נתפסת בעולם, לא יתאבד לעולם. הסיבה לכך היא שאדם מואר אמיתי חווה את המציאות כמושלמת, טובה ומלאת אהבה. אדם כזה לא ימצא סיבה להתאבד, כי הוא לא חווה את החיים כמקום שלילי שצריך לברוח ממנו. ההארה הרוחנית מעניקה לו תחושת שלמות, כך שהמוות ... עשוי לתפוס את המציאות ככזו שאין בה הבדל בין חיים ומוות, אוכל ואי - אכילה, ולכן דווקא הוא לא יתאבד כי גם ההתאבדות, כמו כל פעולה אחרת, לא תיחשב בעיניו עדיפה על שום דבר אחר. האדם באחדות מוחלטת לא יעשה אף פעולה, ... להימנעות מאוכל. זהו מצב תאורטי בלבד, שלדברי אליעד כמעט אינו אפשרי לקיום בפועל. מה הקשר בין בריאת העולם לבין התאבדות? אליעד מציג תפיסה מעניינת לגבי ההתאבדות של אלוהים. לפי גישה זו, בריאת העולם היא למעשה סוג של התאבדות רוחנית של אלוהים. כשהמציאות האחת התחלקה לאינספור צורות, התרחש סוג של מוות רוחני של האחדות השלמה. מבחינה זו, אלוהים התאבד בכך שפירק את עצמו למציאות מרובת צורות, ובכך איבד את האחדות הטהורה שהייתה לו מלכתחילה. הפעולה של בריאת העולם נתפסת כאן כפעולה של ויתור על המהות הראשונית, לטובת הצורה והפיצול. האם התאבדות יכולה להיות מוצדקת או הגיונית? אליעד מציין כי מבחינה לוגית, התאבדות יכולה להיות הגיונית בדיוק כמו כל פעולה אחרת שהאדם עושה כשהוא נמצא במצב של סבל או כאב. לדוגמה, אדם ... שזו לא הבחירה של האדם המואר באמת, אלא של האדם הרגיל, שסובל ומנסה להימלט מהסבל. מהי באמת הסיבה לא להתאבד? הסיבה העיקרית לא להתאבד, לפי אליעד, היא ההכרה בקדושת החיים ובערך האמיתי של החיים עצמם. חיים אינם רק הישרדות, אלא משהו שיש בו ... מאיים עליו, אך גם אינו שואף למות. ההארה מאפשרת לאדם לחוות את החיים בצורה מלאה ומספקת, ומבטלת את הסיבה להתאבד או לברוח מן המציאות. למה אנשים מתאבדים? מהי התאבדות רוחנית? האם אדם מואר יכול להתאבד? מהי ההתאבדות של אלוהים? מהי משמעות קדושת החיים? למה לא להתאבד?
מפחד מהמוות, למה לפחד למות? לא לפחד מהמוות, קדושת החיים, משמעות החיים, חיים אחרי המוות, חיים ומוות, חרדה מהמוות, לא לפחד למות, חרדת מוות, התאבדויות, רצון להתאבד, רצון למות
מפחד מהמוות, למה לפחד למות? לא לפחד מהמוות, קדושת החיים, משמעות החיים, חיים אחרי המוות, חיים ומוות, חרדה מהמוות, לא לפחד למות, חרדת מוות, התאבדויות, רצון להתאבד, רצון למות
... לא לפחד מהמוות, קדושת החיים, משמעות החיים, חיים אחרי המוות, חיים ומוות, חרדה מהמוות, לא לפחד למות, חרדת מוות, התאבדויות, רצון להתאבד, רצון למות איך אפשר להפסיק לפחד מהמוות? אליעד מסביר שמי שמפחד מהמוות פשוט לא מבין את הסיבה האמיתית לפחד ... הסיכוי שיהיה יותר טוב הוא קטן יותר מהסיכוי שיהיה יותר רע. ש: לא אפשר לדעת כי אחרת הוא היה מתאבד כי אם הוא היה חושב שיותר טוב אז הוא היה מתאבד אבל יש כאילו בן אדם תמיד רוצה להתקיים. אליעד: באמת מי רוצה תמיד להתקיים? ש: בכל פעולה שאנחנו עושים ... תשאל הרבה פעמים למה אתה מפחד למות לא תפחד יותר למות, האם זה אומר שזה מעלה את הסיכוי שלך להתאבד תחשוב בהיגיון תשובה לא, למה לא כי להתאבד נובע מזה שבן אדם מפחד לחיות. ש: הוא לא רוצה לחיות. אליעד: כן מזה שהוא מפחד לחיות אז הוא הולך להתאבד, זאת אומרת מי שלא מפחד למות לא הולך להתאבד וזה נכון שמי שלא מפחד למות זה מגדיל את הסיכוי שהוא ימות בטעות נגיד בתאונה אבל זה לא אומר שהוא ילך להתאבד כי אין שום סיבה להתאבד, אתה לא מפחד למות לא ברור למה להתאבד כאילו. תראו אני לא אשכנע אתכם כרגע או אני כרגע לא אשכנע אתכם לא לפחד למות, למה כי אנחנו ... צבי הנינגה. אליעד: יפה ראית בצבי הנינגה שהם מפחדים למות נגיד צבי הנינגה הם לא מפחדים מהמוות. ש: הם מתאבדים הם לא יודע. אליעד: הם מתאבדים. ש: כאילו אתה יודע הם עושים דברים מטורפים כאילו הם לא מפחדים. אליעד: אבל הם לא מפחדים למות אז ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - 4
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: התאבדויות, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התאבדויות, איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
למה שונאים דוגמנית לא מושלמת? מהי האיכות של העוקבים? מצב רוח ורמת הסרוטונין התפתחות ריגשית נגד טיפול מובן מאליו חרדת בגידה פרנויה ופחדים מה היתרונות בחוסר אהבה עצמית? חוסר אהבה עצמית בלי תנאים והפרעת אישיות אימון לאהבה עצמית למה לא לאהוב בלי תנאים? להיות מאושר בלי חברים איך להיות שמחים כל הזמן? לגרום לאקס להצטער על הפרידה בגידה טיפול לאחר החלטה בלי אפשרות להתחרט החלטות פוליטיות איך מתמודדים עם געגוע חזק? התמודדות חברתית להשיג מטרות בלתי אפשריות מצליחנות ובינוניות לגרום למישהו לשתף איך לקרוא מחשבות במשא ומתן? האם הילד שלי הוא שלי? ילדים מתנכרים להורים זגזוג רוחני מתנהג מורה רוחני פרנואידית טראומטית להפסיק כדורים נוגדי דיכאון האקס הרס לי את החיים איך לחזר אחרי האקסית? אימוץ של המפרקים למה כואבות הברכיים אחרי סקוואט? שני אלוהים האם אלוהים מפחד מאלוהים? המבחן של ההארה הרוחנית אדם מואר רוחנית להיות אלוהים חזק הופך להיות אלוהים לא לחסוך כסף האם להשקיע את הכסף בבורסה? משמעות החיים למה אין תשובה לשאלה מהי משמעות החיים? איך לגרום למישהו ליהנות מינית? ביקורת שלילית באינטרנט בחירה והתמכרות לסבול כשאין בחירה חופשית האם היקום הוא אין סופי? לאן היקום מתפשט? עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן זוגי, קואצ'ר לזוגיות, אימון אישי לימודים בתחום התאבדויות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.3438 שניות - עכשיו 05_10_2025 השעה 21:10:00 - wesi4