ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה החיים ✔רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון 3 ✔* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון 3
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון.

אדם שלא רוצה לסבול צריך לבדוק את חוקי המציאות, אם המציאות היא אקראית ואתה חופר ושואל מדוע הדברים קרו לי, אז אתה סובל. בהנחה שהכל אקראי ואתה שואל, למה קרה לי? אז אתה טיפש. מה אכפת לך הרי זה אקראי. אתה סתם מבזבז משאבים, והרי אין לזה שום משמעות, שום סיבה, שום תכנון, שום שכל, אתה סתם מבלבל למה זה קרה.

בהנחה שכול דבר קורה עם סיבה, אתה לא חוקר, אז אתה גם טיפש, כי יש סיבה, רצו לרמוז לך משהו, לא סתם הדבר קרה. כשהלכת ברחוב וראית מולך עמוד, לא סתם ראית את העמוד. למשל תסתכלו לשם, יש שם השתקפות על המראה של תמונה, למה יש שם השתקפות? מה זה אומר? אני במקרה מבין את השכל של מה שזה אומר, תכף נעשה חידון מה זה אומר ההשתקפות של התמונה על המראה. אבל תבינו אם זה סיבתי יש בזה שכל.

מה זה אומר? זה אומר שיש תמונה שלא קיימת, יש תמונה או אין תמונה? יש תמונה וגם אין תמונה. אז יכול להיות שאת היא השתקפות של משהו שהוא שם בכלל. את בכלל נמצאת בחוץ, ואת רק משתקפת, כמו שיש כאלה שמצלמים עצמם מחזיקים את השמש, אבל למעשה הם לא מחזיקים את השמש, זה כאילו מחזיק את השמש, זה הנושא של ההשתקפות, אנחנו השתקפות של משהו אחר בכלל.

בכל מקרה הנושא פשוט, אם העולם אקראי ואתה הולך ברחוב ומישהו נכנס בך, ואתה שואל, למה הוא נכנס בי, מה עשיתי? אז אתה טיפש כי זה אקראי, למה אתה שואל בכלל? ואם כל דבר פה הוא סיבתי וכל דבר יש בו חוכמה ושכל, ואתה לא שואל, אז אתה גם טיפש, לכל דבר יש פה שכל, יש כאן אוצרות ומלא שכל, ואתה לא משתמש בו, אז אתה גם טיפש. ואם חלק יש שכל וחלק אין שכל ואתה חוקר את החלק האקראי אז אתה גם טיפש

שאלה: איך יודעים מה זה אקראי או לא אקראי?

אליעד: על ידי ששואלים ברמת האירוע הבודד, האם זה אקראי או סיבתי?

הפסקה

שאלה: האדם מחפש משמעות, דברנו על זה בעבר אבל עדיין זה לא התבהר. הוא מחפש באמצעות דברים חיצוניים, עבודה, ילדים... מבין שזה לא זה, ממשיך לחקור, הולך לקבלה הולך לקורסים.. ולפי מה שאתה אומר בעצם שברגע שאני מבינה שאני חלק מהשלם, חלק מהכל, אז הגעתי

אליעד: משהו כזה.

שאלה: אז איך אני מתחילה איזה שהוא תהליך, אני יושבת בגוף וממשיכה לחפור, אז איך אני יוצאת מהלופ? למשל בעבודה שכול כך רציתי את התפקיד, אני יושבת בעבודה וזה סתם.

אליעד: אני רוצה לחדד את השאלה שלה, היא אמרה שהאדם מחפש משמעות, אני אחדד, זה לא האדם מחפש משמעות, זה האדם שמחפש להרגיש טוב, והמשמעות גורמת לו להרגיש טוב. את לא מחפשת משמעות, הדבר האחרון שאכפת לך שיהיה לך משמעות, את פשוט רוצה להרגיש טוב

שאלה: יש חשיבות למה אני פה?

אליעד: לא, לא אכפת לך למה את פה, את מחפשת להרגיש טוב.

שאלה: ואם אני ארגיש טוב זה יספיק לי?

אליעד: כן, אם הייתי נותן לך זריקה שגורמת לך להרגיש תמיד טוב, אכפת היה לך מה המשמעות?

שאלה: לא.

אליעד: אז מה שאת מחפשת זה להרגיש טוב. האדם כדי להרגיש טוב מחפש מה המשמעות, הוא אומר אם זה משהו משמעותי זה עושה לי טוב.

שאלה: אם אדם מחפש משמעות זה סימן שלא טוב לו.

אליעד: נכון, האדם הוא אלוהים ולא אכפת לו מה היא המשמעות. כי אם אתה אלוהים האם אכפת לך מה המשמעות של מה שעשית? אם עשית, האם אתה מחפש מה רמזת לעצמך? אבל כן, אם אתה אלוהים אתה מחפש מה רמזת לעצמך, תסתכל על עצמך, מה השכל שלי אומר לי, לא משנה זה נושא אחר. בכל מקרה האדם מחפש משמעות ואז הוא מנסה להיאחז בדברים משמעותיים, עבודה, קריירה וכו' וזה לא עובד לו, אז הוא רץ מבור אחד לבור אחר, וגם זה לא עובד לו, מה אני מסביר, במקום לרוץ אחרי המשמעות, תנסה להבין את המשמעות, מה זה להבין את המשמעות? להבין מה היא המשמעות של העולם, לא מה אני עושה פה, מה העולם הזה עושה פה, למה יש עולם, למה יש מציאות? הבנת את הנקודה? במקום לחשוב אני, מה אני עושה? למה אני? תגידי אני חלק ממשהו אחר, למה המשהו הזה קיים בכלל? למה המציאות קיימת, למה הזמן קיים?

שאלה: כששאלתי מי אני הגעתי למסקנה שאני חלק ממשהו.

אליעד: אני זה צורה של משהו. אז מה זה המשהו שאני צורה שלו? נלך צעד אחד אחורה, ההבנה של המשמעות הכללית של העולם היא זו שתתן לך את המשמעות, היא המשמעות, אז אם הבנת מה המשמעות של העולם את לא צריכה לשאול מה המשמעות שלי. כי הבנת כבר מה המשמעות הכללית. אם הצלחת להבין את הכללי הבנת את הכל, וכבר קבלת את המשמעות.

זה לא משמעות החיים להביא ילדים, תביאי ואז תקבלי משמעות, זה לא זה, זה לא מה תשיגי, אם תביני מה המשמעות של העולם, לא תצטרכי עכשיו להתאמץ להשיג אותו. כי כבר יש לך אותה, ההבנה של משמעות העולם נותנת לך את הכל. ואיך לצאת מהלופ של המרדף הרגיל? על ידי שימוש בשכל, על ידי זה שהאדם אמיתי, למה האדם עושה טעויות כי הוא לא משתמש בשכל, כי הוא משקר את עצמו, הוא אומר נכון שהבנתי מה שאליעד אמר אבל אם אני יעשה את זה אולי לא יהיה לי טוב, הוא משקר את עצמו.

אדם שהוא איש אמת, מבין שהוא לא יוכל להבין מה משמעותו אם לא יבין מה משמעות החיים, נכון?

אז אם אתה מבין את זה אז לא שייך לחפש מה המשמעות של החיים אם אתה לא מבין מה המשמעות של העולם בכלל.

שאלה: אבל האנשים חושבים שאם הם יבינו את המשמעות הקטנה הם יבינו את המשמעות הגדולה.

אליעד: איך אתה יכול להבין, אתה למשל נכנס למקום עבודה ואין לך מושג מה העסק עושה בכלל, אין לך מושג מה עושים בחברה הזאת בכלל, אתה לא יודע מה עושים או מייצרים, האם תוכל לדעת מה התפקיד שלך? אין לך מושג מה עושים שם, אתה לא יודע כלום, אולי מוכרים שם חלליות, אולי זה בכלל מתקן לחיסול אנשים, אין לך בכלל מושג, האם אתה יכול לשאול מה התפקיד שלי? קודם תשאל מה עושים במפעל.

שאלה: אז זה מוביל לשאלה מה אנחנו עושים כאן.

אליעד: רגע, הרעיון הוא על ידי השאלה איך למצוא את התשובה, על ידי זה שאתה שואל את השאלות הנכונות. אם אדם קם בבוקר ושואל את עצמו איך אני יכול להיות מאושר, ואז הוא שואל למה העולם קיים? בסוף הוא ימצא את התשובה. אם הוא ימשיך לחפור מה אני צריך לעשות עכשיו, מה אני צריך לעשות עכשיו, הוא לא ימצא, כי הוא צריך להבין שכדי שאני אהיה מאושר אני צריך להבין מה זה העולם הזה בכלל

שאלה: שאלתי, אנשים שואלים את זה עשרות שנים, ולא מגיעים.

אליעד: לא שואלים, תראי לי אחד ששאל ולא הגיע. למעשה את לא יכולה לראות, האם את שאלת ולא הגעת? אמנם הרבה אנשים שואלים ולא מגיעים אבל הם לא שואלים רק את זה, אם אתה שואל את זה ועוד שאלה, אז לא הבנת מה השאלה.

שאלה: אז אני צריכה להתמקד רק בשאלה הזאת?

אליעד: לא, את צריכה להגיע להבנה שהיא תמקד אותך רק בשאלה הזאת. אם יש לך בעולם עוד שאלה שמציקה לך, למה העולם קיים? אז לא הבנת שזאת השאלה בכלל. אם האדם חצי יום ישאל האם העולם קיים וחצי יום ישאל איך להיות מאושר, אז הוא מזגזג, המוח לא מרוכז בו ולא בו, ואז הוא לא מוצא לא פה ולא פה.

לכן לפני שאתה שואל שאלה אתה צריך לשאול האם השאלה בכלל נכונה? יש שלוש אפשרויות, למשל אדם קם בבוקר ויש לו שתי שאלות, הראשונה זה איך להינות והשאלה השנייה למה העולם קיים. עכשיו יש לו שלוש אפשרויות לשאול, אפשרות אחת לשאול רק איך אני יכול להינות? אפשרות שנייה לשאול למה העולם קיים? ואפשרות שלישית לשאול חצי חצי, עכשיו לפני שאתה מתחיל לשאול את השאלות תשאל מה אני צריך לשאול, כי אם אתה צריך לשאול רק שאלה אחת ואתה מבזבז משאבים לשאול את החצי השני, אז אתה לא תמצא את התשובה.

אני טוען שאדם כדי שהוא יקבל תשובה עליו באמת לשאול את השאלה, כדי לקבל משהו אתה באמת צריך לרצות אותו, לשאול פירושו לרצות לקבל תשובה. אבל אם אתה אומר אני מאוד רוצה לדעת למה העולם קיים, אבל אני גם רוצה שיסדרו לי משהו, אז אתה לא באמת רוצה, אתה רוצה, אבל רוצה עוד משהו, אז אל תתפלא שאתה לא מקבל. זה דבר גדול המציאות הזאת, וזאת מתנה גדולה להבין את המציאות אבל אתה חייב באמת לרצות, זה התנאי. אתה לא יכול להגיד אני גם רוצה לרצות אותה וגם חשוב לי מה קורה. זה לא עובד.

עכשיו האם את מכירה אדם אחד בעולם שבאמת כל כולו רצה להבין ולא הבין? את לא מכירה, את גם לא יכולה לדעת, אבל על עצמך.

שאלה: אני יודע.

אליעד: אתה לא יודע אם הוא יודע את התשובה או לא, מאיפה אתה יודע?

שאלה: אתה

אליעד: ידעתי שתגיד אתה, אבל אתה לא יכול לדעת אם אני יודע, אולי אני לא יודע, אתה יכול להאמין לי שרציתי מאוד, אבל אתה לא יכול לדעת שאני יודע, אתה יודע מה אני יודע? אולי אני לא יודע.

שאלה: זה למעשה לא משנה לי

אליעד: אתה צריך לבדוק מנקודת המבט שלך, כל זמן שלא נתת מאה אחוז אתה לא יודע אם זה עובד או לא. הרבה אנשים אומרים לי שהשיטה שלי לא עובדת, אבל השיטה שלי היא שיטת המאה אחוז, לכן אני כותב מאה אחוז הצלחה, אבל זה רק עובד במאה אחוז

שאלה: מאה אחוז נתינה.

אליעד: אני לא יודע

שאלה: מאה אחוז רצון.

אליעד: אני אומר משהו אחר, השיטה שלי היא הדברים המוחלטים, הדברים שפעם עובדים ופעם לא עובדים יש הרבה כאלה, יש הרבה מורים רוחניים שפעם זה עובד ופעם לא עובד, פעם זה טוב ופעם רע, אני עובד במושגים מוחלטים, תיתן מאה אחוז תקבל מאה אחוז, עכשיו אם לא נתת מאה אחוז בכלל עוד לא התחלת את מה שאני הצעתי.

זה כמו אדם שקודח בקיר, אבל הוא צריך מקדח מסוים, ועד שהוא לא ישתמש במקדח הזה, הוא יכול להגיד שהוא קודח, אבל הוא לא קודח עם המקדח הנכון, המקדח הנכון הוא המקדח של המוחלטות, הנחישות.

אין אדם אחד בעולם שיכול להגיד שהוא בנחישות רצה משהו ולא קיבל אותו. באמת רצה, וכל כולו רצה, ולא רצה שום דבר אחר, ולא קבל אותו. אין דבר כזה. אם אתה כל כולך תרצה, המציאות תתהפך למה שתרצה. ולכן אם אדם אומר ניסיתי ולא הצלחתי זה אומר שניסית אבל לא בצורה הנכונה, זה כמו ניסית לקדוח בקיר במקדח הלא נכון, אתה צריך מקדח מסוג מסוים שהיא אפשר לזייף אותו, היא אפשר להשתמש בשלושה מקדחים שונים, יש מקדח מאוד ספציפי שקוראים לו אמת, תרצה באמת, תקבל. אתה רוצה לקבל משהו, אתה צריך לרצות אותו באמת, אין אפשרות להגיד אבל רציתי, אבל זה לא באמת.

שאלה: אז זה קשור לרצון?

אליעד: נכון.

שאלה: אז אם הרצון לא בשליטתי אז קצת נדפקתי.

אליעד: נכון, נדפקת קצת הרבה, אבל את מהצד שלך, זה שיש לך ספק את חייבת לבדוק את זה. יכול להיות שזה לא בשליטתך אבל את חייבת לבדוק את זה.

שאלה: ככול שסובלים יותר אז מוכנים ללכת יותר חזק.

אליעד: נכון, כי אין להם אלטרנטיבה אחרת.

אבל האם את הבנת את הנקודה. המקדח קוראים לו אמת, ואמת זה הדבר היחיד שאי אפשר לזייף אותו. אתה לא יכול להגיד, מאוד רציתי, אין מאוד, יש רציתי וקבלתי, אין מאוד רציתי, כמו שאמרת מקודם ככול שאתה יותר, זה לא כך או שאתה מבין או לא מבין.

שאלה: אבל יש הבנה חלקית, אתה אמרת לי.

אליעד: חלקי, זה עדיין לא שם.

שאלה: אולי הדבר שיוצר את הדבר שיוצר את הדבר שיוצר את הדבר לא רוצה שנדע.

אליעד: את מהצד שלך יש לך ספק אז את חייבת לבדוק. תראי מהצד שאין לך בחירה לא היית שואלת את השאלה, אם היית יודעת שאין לך בחירה לא היית שואלת אותי שאלה כי זה לא משנה מה אני אגיד, בכל מקרה את עושה את מה שרוצים שתעשי.

אבל את שאלת אותי שאלה, נכון? אם באמת היית חווה שכול מה שאת עושה זה מה שרוצים שאת תעשי, אז למה את שואלת בכלל? הרי זה לא משנה מה אני אגיד לך, הרי מישהו מחליט מחר מה תעשי, אז מה אכפת לך מה אני אומר. מישהו מחליט בכל רגע מה תעשי, מה זה משנה מה אמרתי ומה לא אמרתי, מה למדת או מה עשית, או מה תלמדי, בשביל מה ללמוד? הרי מישהו מחליט מה יקרה.

שאלה: השאלה אם זה נכון?

אליעד: בגלל שיש לך ספק, ובגלל זה את שואלת אותי, אז אני עונה לך שאם את רוצה לדעת בוודאות את חייבת לרצות באמת, זה התנאי, חברים אני מתנצל, מי שאשם במחדל זה כל אחד ואחד מכם, כי אלוהים החליט שאלה החוקים. החוקיות של המשחק אומרת, תרצה באמת תקבל את האמת, לא תרצה באמת לא תקבל אותה. אין מה לעשות, רבי נחמן אמר, יש אור אין סוף שהוא כל כך גדול שאתה לא יכול לקבל ממנו חלק, או שאתה מקבל אותו או שאתה לא מקבל אותו, או שהבנת או שלא הבנת, אי אפשר להבין חלקית, ואתה צריך כל כולך לרצות אותו, אם אתה באמת רוצה אותו אתה מקבל אותו.

שאלה: אומרים שדרך הרצון תוכל להגדיל את הכלי.

אליעד: למה המילה הגדלה לא נכונה כי זה לא פונקציה של הגדלה, זה לא הגדלת הכלי, זה ביטול הכלי, כי אם אתה רוצה בגודל מסוים, אז אתה לא מספיק רוצה, אתה צריך לרצות ללא כלי, לרצות עד הסוף לבטל את הכלי. שלא יהיה כלי של רצון, שתרצה רק דבר אחד.

אם כל הרצון שלך יהיה ממוקד רק על דבר אחד, אתה תקבל אותו.

שאלה: רציתי לספר משהו מצחיק, הייתי בבית מלון והיה לי זרם ברגליים שדגדג לי מאוד, לא יכולתי שנייה לשאת זאת, אמרתי אם רוצים להוציא ממני מידע שיעשו לי את זה, ואז אמרתי אני חייב לעשות ניסוי, התרכזתי ואמרתי אני לא רוצה להרגיש את זה, התהפך העולם אני לא רוצה להרגיש זאת, ופתאום הפסקתי להרגיש, מדהים, החלטתי וניתקתי את ההרגשה.

אליעד: אבל זה לא נכון, זה משהו אחר, אם נגיד משהו מדגדג לך בכפות הרגליים, ותוך כדי משהו צובט אותך ממש, אתה לא תרגיש את כפות הרגליים.

שאלה: נכון, אבל זה משהו אחר.

אליעד: זה לא משהו אחר, זה תלוי היכן המחשבה שלך נמצאת, אתה פשוט צריך לחשוב על דבר אחר

שאלה: אבל כאן הוא ביטל את המחשבה.

אליעד: הוא היה עדיין בעימות, אם יכאב לי או לא.

את הבנת את התשובה? את יודעת מה השאלה? תסבירי.

שאלה: מה שאמרת הוא שאם באמת יש לי רצון להבין את משמעות העולם למה הוא קיים, אני צריכה מספיק לשאול את זה ולרצות את זה.

אליעד: המילה מספיק לא נכונה, אנחנו מדברים במושגים מוחלטים, מה האמת? מספיק זה כמותי.

שאלה: אני צריכה באמת לשאול ואז אקבל את התשובה.

אליעד: אם תרצי באמת תקבלי.

שאלה: מה העניין שנאמר גם אם האדם לא ירצה אני אגרום לו לרצות?

אליעד: אני יכול לגרום לאדם לרצות

שאלה: להגדיל לאדם את הרצון?

אליעד: משהו כזה. העניין הוא איך לשלוט ברצון של האדם, יש משהו ששולט ברצון של האדם, מה שולט ברצון? מה אחראי על הרצון, השכל והידיעה, הידיעה יוצרת את הרצון, אתה רוצה לפי הידיעה, אם אתה יודע שזה טוב וזה רע, אז תרצה את זה ולא את זה, הבנת? זאת אומרת שיש מנגנון ששולט ברצון, אם אני גורם לך לדעת שזה טוב וזה רע אז אתה ממילא תרצה את זה, אתה לא יכול להתנגד לי.

על ידי הידיעה, על ידי ההבנה, האדם אומר אין לי מספיק רצון, אני מבין אבל לא מספיק רוצה את זה, מה לעשות? אם תבין זה יכפה את רצונך, לכן אני אומר רק תבין. אם באמת תבין הרצון שלך ינעל. אין אפשרות לברוח, זה כמו מנגנון שאין אפשרות להתחמק ממנו. ההבנה היא הדבר החזק ביותר, יותר חזק מהרצון. הרצון הוא תוצאה של הבנה. ואם האדם אומר אני מבין שאני צריך לרצות אבל אין לי מספיק רצון, הבנתי מה שאמרת אבל אין לי מספיק רצון, מה לעשות? עזוב אותך מהרצון, תנסה להבין את מה שאמרתי. תבין את השכל של הדבר, אם תבין שזה באמת ככה אז אתה באמת תרצה את זה. אם היית מבינה במאה אחוז שהאושר שלך נמצא שם וכדי להגיע לשם עליך במאה אחוז לרצות אותו, אז היית רוצה אותו במאה אחוז וגם היית מקבלת. אבל את אומרת אני מבינה את מה שהוא אומר אבל זה אולי לא בדיוק, אולי יש דרך קיצור, אולי אני לא צריכה מאה אחוז, אולי זה לא מחויב? אז הספקות הורסים לך את הרצון, אבל אם היית מבינה שכדי להיות מאושרת עליך לעשות X דברים היית עושה את זה.

לכן למשל הורה שיש לו בעיה עם הילדים, והילד לא מקשיב לו, מה היא הדרך, תתעסק עם ההבנה של הילד, אם הילד יבין הוא יתנהג בהתאם, אם הוא לא יבין לא יעזור לך שום דבר

זה הכל עניין של הבנה, ההבנה היא האחראית לרצון, כדי שהאדם יסבול הוא צריך לא להבין, לכן האדם סובל. ההבנה והידיעה היא הדבר העליון.

על ידי זה שאתה משתמש ברצון הקיים כדי להבין את מה שאתה יכול, זה בונה לך את הרצון הנוסף. מה הבנת?

שאלה: שההבנה היא החזקה ביותר, והתוצאה של ההבנה זה הרצון, ואמרת שעצם זה שאנחנו מפרידים בין טוב לרע, פה פספסתי משהו.

אליעד: לאדם יש הבנה חסרה, הוא לא מבין למה זה קורה וזה קורה, ואז הוא אומר זה טוב וזה רע, זה בגלל שהוא לא מבין, הבנה שגויה מביאה רצון שגוי

שאלה: ההבנה קודמת לרצון?

אליעד: רגש רע נוצר בגלל שהרצון שלו לא תקין, יש לו בעיה כי הוא לא רוצה את המציאות, למה הרצון שלך רע? מה זה רצון רע? רצון רע פירושו שאתה לא רוצה את המציאות. להרגיש רע זה לא לרצות את המציאות, מאיפה נוצר רצון רע? כשאתה לא מבין את המציאות או מבין אותה בצורה שגויה, למשל אתה חושב אולי זה הכל סיבתי ואולי זה הכל אקראי, כאשר את מבין את המציאות בצורה רעה נוצרים לך רצונות רעים ותחושות רעות. תבין את המציאות בצורה טובה יהיו לך רצונות טובים ותחושות טובות.

שאלה: השאלה שלי מה קדם הרצון להבנה או ההבנה לרצון? האם יש הבנה ללא רצון

אליעד: כן, אבל השאלה מה זה נקרא רצון, זה תמיד הולך ביחד, ההבנה והרצון תמיד ביחד, אתה שואל מי אחראי למה שהוא מבין, למשל ההבנה אחראית לרצון אבל מי אחראי שתבין, אתה יכול להגיד הרצון אחראי למה שאני אבין

שאלה: ברגע שאתה אומר שהרצון הוא תוצר של הבנה, האם זה כמו המקום והזמן?

אליעד: זה בו זמנית, כל הזמן יש לך רצון והבנה, והבנה לפי הרצון. אתה תמיד קיים, תמיד מבין, ותמיד רוצה.

ובנימה אופטימית זו נמשיך בפעם הבאה.
הבנה חלקית החלטיות מחפש להרגיש לא רוצה להביא ילדים על האדם ל יכולות לא מקבלים אושר של התנהגות תוצאות אחוז הצלחה אקראי אקראי או סיבתי אקראיות בחירה בחירה חופשית בחירת הרצון הבנה החיים הרצון הרצון החופשי חופש חופש הרצון חופש רצון חיים חיפוש עצמי מהות החיים מטרת החיים משמעות משמעות ה משמעות החיים סיבתי או אקראי סיבתיות רצון רצון חופשי תכלית החיים
החיים כמשחק / משחק החיים - האם החיים באמת משחק? מהי מטרת המשחק? האם יש מטרה למשחק החיים? האם אפשר לנצח את משחק החיים? מה קורה אחרי שמנצחים את משחק החיים? האם המשחק נגמר מתישהו? האם יש קיצורי דרך לנצח את משחק החיים? איך לנצח את משחק החיים? מהי מטרת החיים? מהי משמעות החיים? מהי מהות החיים? האם לחיים יש מטרה? מהי תכלית החיים? מהי התשובה לחיים? מה זה להרגיש טוב? איך להרגיש טוב? מה זה טוב ורע?
החיים כמשחק משחק החיים - האם החיים באמת משחק? מהי מטרת המשחק? האם יש מטרה למשחק החיים? האם אפשר לנצח את משחק החיים? מה קורה אחרי שמנצחים את משחק החיים? האם המשחק נגמר מתישהו? האם יש קיצורי דרך לנצח את משחק החיים? איך לנצח את משחק החיים? מהי מטרת החיים? מהי משמעות החיים? מהי מהות החיים? האם לחיים יש מטרה? מהי תכלית החיים? מהי התשובה לחיים? מה זה להרגיש טוב? איך להרגיש טוב? מה זה טוב ורע? אז החיים הם משחק. למה החיים הם משחק ולא באמת? תשובה: כי טכנית המוח האנושי לא מסוגל לדעת בוודאות שהם באמת. ומשום כך הם סוג של משחק. דהיינו, לא ניתן ... לנצח את המשחק, זה בכלל הניצחון של המשחק. אבל הכל בסוף תלוי בכך שתבין את מנגנון הרצון והמציאות שלך. מהם הקשיים והאתגרים שיש במשחק החיים? תשובה: הקושי הראשון הוא ליצור התאמה בין הרצון לבין המציאות, במובן הפשוט ביותר. דהיינו, לא תמיד קל לשנות את מה שקורה את ... את מה שאתה חושב שקורה? במה תלוי מה שאתה חושב שקורה? במה תלוי מה שאתה חושב שאתה רוצה? וכולי. בקיצור, לך תלמד את חוקי המשחק של החיים.
אושר ומטרת החיים, מהי מטרת החיים של אדם מאושר? מה קורה אחרי שמשיגים את מטרת החיים? החיים שאחרי השגת מטרת החיים, האם ניתן להשיג את מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מהי מטרת החיים של מטרת החיים? שלמות ומטרת החיים
אושר ומטרת החיים, מהי מטרת החיים של אדם מאושר? מה קורה אחרי שמשיגים את מטרת החיים? החיים שאחרי השגת מטרת החיים, האם ניתן להשיג את מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מהי מטרת החיים של מטרת החיים? שלמות ומטרת החיים
... ומטרת החיים, מהי מטרת החיים של אדם מאושר? מה קורה אחרי שמשיגים את מטרת החיים? החיים שאחרי השגת מטרת החיים, האם ניתן להשיג את מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מהי מטרת החיים של מטרת החיים? שלמות ומטרת החיים מהי מטרת החיים של אדם מאושר באמת? אליעד כהן פותח את השיחה בשאלה מרכזית: מהי מטרת החיים של אדם שהוא באמת מאושר במאה אחוז? הוא מתחיל בניתוח בסיסי ופשוט לכאורה, אך כזה שמוביל מהר מאוד לפרדוקס עמוק: אם ניגש לאדם מאושר לחלוטין, אדם שאין לו שום חוסר, ונשאל אותו מה מטרת החיים שלו - איזו תשובה הוא יוכל לתת? תחילה עולה האפשרות שלחיים אין מטרה כלל. אדם כזה יאמר באופן ברור כי לחיים אין מטרה, ואז בעצם אין בכלל שאלה על מטרת החיים. אך מה קורה אם אנו מניחים שלחיים דווקא כן יש מטרה? אם אנחנו מניחים שהחיים אינם סתמיים ושיש להם מטרה מוגדרת וברורה, השאלה המתבקשת היא האם ניתן בכלל להשיג את המטרה הזאת או לא? אם מטרת החיים היא בלתי ניתנת להשגה, אז אין לה משמעות אמיתית - שהרי מטרות שאין אפשרות להשיג אותן חסרות תועלת ועניין. אך אם אנו מניחים שכן אפשר להשיג את מטרת החיים, מה קורה אחרי שמשיגים אותה? אליעד כהן מסביר שהמצב ההגיוני היחידי לאחר השגת מטרת החיים הוא שהאדם יהיה מאושר באופן מלא. למה? כי הרי אדם אינו מאושר בשל חוסר כלשהו, בגלל דבר - מה שאותו הוא טרם השיג. אדם שהשיג את מטרתו, אמור להיות מאושר לגמרי, ללא שום חוסר. מה קורה אחרי השגת מטרת החיים? אך כאן בדיוק מתחיל הפרדוקס העמוק יותר: לאחר השגת המטרה של החיים, כאשר האדם מאושר לגמרי, בשביל מה הוא חי? אם כבר אין לו חוסר והוא כבר הגיע לשלמות שאין שלמות גדולה ממנה, ... או צורך לברוא או לפעול. אז מדוע שאלוהים, שהוא מושלם בכל המובנים, יעשה משהו בכלל? הפרדוקס שנחשף הוא זהה לפרדוקס האדם המאושר. האם מטרת החיים היא עולם הבא או גן עדן? ההרצאה מתייחסת גם לתפיסות דתיות לפיהן מטרת החיים בעולם הזה היא להגיע לעולם הבא, לגן עדן, או לימות המשיח. אך גם כאן נשאלת אותה שאלה בדיוק: מה תהיה מטרת החיים שם? נניח שהמטרה היא ליהנות, האם להנאה עצמה לא נדרשת מטרה נוספת? אם לא נדרשת מטרה נוספת להנאה, אז אולי מטרת החיים כבר עכשיו היא פשוט ליהנות. ואם בעולם הבא נדרשת עלייה מדרגה לדרגה, מהי מטרת ההתקדמות האינסופית הזאת, אם בכל מקרה אי אפשר להגיע לשלמות מוחלטת ואין נקודת סיום ברורה? מהו פרדוקס מטרת החיים לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שהמטרה האמיתית של כל הדיון היא להראות לאנשים שקיים פרדוקס במושג מטרת החיים. מצד אחד, אדם רודף אחרי מטרות כי חסר לו משהו, אך מצד שני, ברגע שישיג את כל מטרותיו - מה יקרה אז? החיים לא נגמרים כשהמטרה מושגת. מה תהיה המטרה לאחר מכן? גם תפיסות דתיות, או תפיסות של חיים שאחרי המוות, אינן ... לייצר משמעות קבועה וברורה לחיים, לא במונחי העולם הזה ולא במונחי העולם הבא או כל צורה אחרת של קיום. מה עושים עם הפרדוקס של אושר ומטרת החיים? הפרדוקס, אם כן, הוא מצב קיומי עמוק ובלתי פתיר באופן הגיוני. אליעד אינו מציע תשובה חד - משמעית או פתרון ... של מטרות, אושר, וחוסר. הרצאה זו של אליעד כהן אינה מציעה תשובה פשטנית, אלא מספקת תובנה עמוקה לתוך הסתירה הפנימית שטמונה בשאלות על מטרת החיים, אושר, ושלמות. המסר הסופי הוא להבין שיש כאן פרדוקס מהותי שאותו האדם צריך לחקור ולהתבונן בו, כדי לגלות בעצמו את המשמעות האישית שהוא נותן למטרות חייו ולאושרו. מהי מטרת החיים? האם יש מטרה לחיים? מהי מטרת החיים של אדם מאושר? מה קורה אחרי שמשיגים את מטרת החיים? פרדוקס מטרת
למה לא לאהוב את החיים? למה זה רע לאהוב את החיים? איך לא לשנוא את החיים? אני שונא את החיים, אני אוהב את החיים, סבל בגלל אהבת החיים, שנאת החיים הטובים, למה לשנוא את החיים הטובים? 2 סוגים של לאהוב את החיים, לאהוב את החיים באמת
למה לא לאהוב את החיים? למה זה רע לאהוב את החיים? איך לא לשנוא את החיים? אני שונא את החיים, אני אוהב את החיים, סבל בגלל אהבת החיים, שנאת החיים הטובים, למה לשנוא את החיים הטובים? 2 סוגים של לאהוב את החיים, לאהוב את החיים באמת
... לא לאהוב את החיים? למה זה רע לאהוב את החיים? איך לא לשנוא את החיים? אני שונא את החיים, אני אוהב את החיים, סבל בגלל אהבת החיים, שנאת החיים הטובים, למה לשנוא את החיים הטובים? 2 סוגים של לאהוב את החיים, לאהוב את החיים באמת מהי המשמעות האמיתית של אהבת החיים? הרבה פעמים אנחנו שומעים אנשים אומרים שהם אוהבים את החיים. אבל מה באמת עומד מאחורי הצהרה כזו? לרוב, כאשר מישהו אומר שהוא אוהב את החיים, הוא מתכוון לכך שהוא נהנה מהדברים הטובים שבחיים, ... חוויות חיוביות ורגעים של אושר. במילים אחרות, אהבת החיים, בהקשר הזה, מתייחסת לאהבה לחוויות ולתחושות חיוביות, לא לכל מה שקורה בחיים באופן כללי. האם אהבת החיים תמיד מביאה אושר? אהבת החיים יכולה להיראות כאידיאל שמוביל לאושר, אך יש לה גם צדדים פחות חיוביים. אם אדם אוהב את החיים רק כאשר הם מספקים לו הנאה ורגעים חיוביים, כלומר, ... את אכזבת הסבל כשהדברים לא קורים כפי שהוא רוצה. אהבת החיים עם תנאים מול אהבת חיים ללא תנאים המשמעות של אהבת החיים עם תנאים היא שהאדם אוהב את החיים רק כאשר הם מספקים לו את הדברים שהוא אוהב - חוויות ... סבל אם לא יוכל לממש את ההנאה הזו. לעומת זאת, אהבת החיים בלי תנאים היא גישה שבה האדם מקבל את כל מה שקורה ... שלא התממשו, משום שאין לו ציפיות מלכתחילה. האם אהבת החיים קשורה לשנאה? מעניין לראות שלעיתים שנאה למצב מסוים ... ישירה של אהבה למצב ההפוך. מה כדאי יותר - לאהוב את החיים או לאהוב את החיים בלי תנאים? לסיכום, ככל שאדם אוהב את החיים יותר, יש לו יותר הזדמנויות ליהנות מהם, אך גם יותר ... הסבל, יש לאדם שתי דרכים: להמעיט בציפיותיו או לאהוב את החיים ללא תנאים, כלומר, לקבל את כל מה שקורה כפי שהוא, ללא תלות בתוצאה הרצויה. איך לאהוב את החיים באמת? מה הקשר בין אהבה לשנאה? למה אנחנו סובלים? איך להפסיק לסבול מהחיים? איך להיות מאושר בלי תנאים? לאהוב את החיים - האם זה באמת כדאי? כשאנשים אומרים שהם אוהבים את החיים , למה בעצם הם מתכוונים? לרוב, כשמישהו מצהיר שהוא ...
משחק החיים - האם אתה רואה את החיים כמשחק, האם הגעת להארה רוחנית? האם אתה נהנה ממשחק החיים? להכשיל את עצמך במשחק החיים, להקשות על עצמך במשחק החיים, לראות את החיים כמשחק, ליצור קושי במשחק החיים, ליהנות ממשחק החיים, להגיע להארה רוחנית, איך לא לעשות את מה שצריך לעשות? להכשיל את עצמך, לגרום לעצמך להפסיד, לפעול הפוך מהמטרות שלך, לגרום לעצמך נזק, פחד מהצלחה, להפריע לעצמך להצליח, לדפוק את עצמך, למה אני דופק את עצמי? להרוס לעצמך את החיים
... החיים - האם אתה רואה את החיים כמשחק, האם הגעת להארה רוחנית? האם אתה נהנה ממשחק החיים? להכשיל את עצמך במשחק החיים, להקשות על עצמך במשחק החיים, לראות את החיים כמשחק, ליצור קושי במשחק החיים, ליהנות ממשחק החיים, להגיע להארה רוחנית, איך לא לעשות את מה שצריך לעשות? להכשיל את עצמך, לגרום לעצמך להפסיד, לפעול הפוך מהמטרות שלך, לגרום לעצמך נזק, פחד מהצלחה, להפריע לעצמך להצליח, לדפוק את עצמך, למה אני דופק את עצמי? להרוס לעצמך את החיים אחת הדרכים של האדם לדעת שהוא רואה את החיים כמו משחק, היא כאשר הוא באופן מודע יוצר לעצמו קשיים להשיג את המטרות שלו, למרות שהוא מלא במוטיבציה ובמאמץ להשיג את המטרות שלו. ... לעצמו קושי להשיג את המטרות שלו, הרי שזה אחד הסימנים שיכולים להעיד על כך שהאדם רואה את החיים כמשחק. אבל מי שתמיד עושה את הכל כדי להשיג את המטרות שלו, כאשר הוא מודע לכך שהוא צריך לעשות משהו וכאשר יש לו מוטיבציה לעשות משהו, ... להמשיך לשחק... ואפשרי להעמיק בזה גם כאן איך לא לעשות את מה שצריך לעשות וגם כאן משחק החיים וכולי. ...
מטרת החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק
מטרת החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק
... החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק למה אנשים שואלים מהי מטרת החיים? אנשים שואלים לעתים קרובות מהי מטרת החיים?, מתוך תחושה פנימית שמשהו חסר להם או מתוך חוסר שביעות רצון מהחיים שלהם. אליעד כהן מדגיש כי השאלה הזו אינה מגיעה ממקום של שלמות וסיפוק, אלא מתוך חוסר פנימי. כדוגמה לכך, הוא מסביר שילד קטן או חתול לא שואלים שאלות כמו מה מטרת החיים?, משום שהשאלה הזו לא רלוונטית עבורם. כשהחיים טובים, נוחים ומספקים, אין לאדם צורך לשאול שאלות קיומיות מסוג זה. מדוע אנשים לא שואלים שאלות כשהדברים טובים? אליעד כהן מביא דוגמה מוחשית: אם אתה מוצא 100 שקלים ברחוב, ... גם הן את אותו עיקרון: על דברים טובים בדרך כלל לא שואלים שאלות. האם באמת יש תשובה לשאלה מהי מטרת החיים? אליעד כהן מסביר שאין באמת תשובה מוחלטת לשאלה מהי מטרת החיים?. כל ניסיון לספק תשובה מוביל באופן בלתי נמנע לשאלות נוספות. לדוגמה, אם אומרים לך שמטרת החיים היא לבטא את עצמך, מיד תשאל למה אני צריך לבטא את עצמי?. אם אומרים שמטרת החיים היא לעשות טוב לאלוהים, השאלה הבאה תהיה מדוע אלוהים צריך שאני אעשה לו טוב?. ואפילו אם אומרים שהמטרה היא להביא ילדים, השאלה שתעלה מיד היא למה צריך להביא ילדים?. כך כל תשובה שתינתן תהיה חלקית ותגרור שאלות נוספות, מה שמוכיח שאין תשובה סופית ומוחלטת לשאלה מהי מטרת החיים. איך להפסיק לחפש את מטרת החיים? הדרך היחידה להפסיק לשאול את השאלה מהי מטרת החיים? היא פשוט לחוות יותר אושר וסיפוק בחיים. כאשר אדם מאושר ומסופק, השאלות על משמעות או מטרת החיים הופכות ללא רלוונטיות מבחינתו. אליעד כהן ממליץ ללמוד להסתכל על החיים כעל משחק, ובכך להפחית את הרצון התמידי לחפש תשובות קיומיות. כלומר, אם אדם ימצא דרך לחיות באושר ובהנאה, השאלות הקיומיות יאבדו ממשמעותן והוא לא ירגיש צורך לשאול אותן. מה הקשר בין חיפוש מטרת החיים לבין דיכאון? חיפוש מתמשך אחר מטרת החיים עשוי להעיד על דיכאון או חוסר שביעות רצון מהקיום האישי של האדם. אדם ששואל באופן קבוע מהי מטרת החיים? הוא ככל הנראה אדם שחווה חוסר סיפוק, עצבות או תסכול בחיי היום - יום. מבחינת אליעד כהן, החיפוש האינטנסיבי הזה אינו סימן חיובי, אלא אינדיקציה ברורה לכך שמשהו לא טוב ... אליעד כהן מציין שהפתרון לשאלות הקיומיות איננו במציאת תשובה שכלית או פילוסופית לשאלה מהי מטרת החיים?, אלא בשינוי מצב התודעה. כשאדם יצליח ליהנות באמת מהחיים ולחוות סיפוק והנאה, הוא יפסיק לחפש תשובות מופשטות לקיום שלו, מכיוון שהחיים עצמם יהיו התשובה. עצם ההנאה והאושר יהפכו למטרה ולמשמעות בפני עצמה, ומכאן שהשאלות הללו יהפכו ללא חשובות ולא מעניינות. האם אפשר לראות את החיים כמשחק? כן, אליעד כהן מדגיש שניתן בהחלט לראות את החיים כמשחק. ההסתכלות הזו מסייעת לאדם להתמודד עם אתגרי החיים באופן קליל יותר, ומפחיתה את העומס הרגשי הנובע מחיפוש מטרות ומשמעות. הגישה הזו מציעה ש
משמעות בחיים מול משחק החיים - שילוב של משמעות בחיים שנובעת מהזדהות עם מטרות בחיים, מול תחושת משחק בחיים שנובעת מסוג של חוסר הזדהות עם מטרות בחיים, איך לחוות את החיים כמשחק עם משמעות בחיים? האם החיים הם משחק? איך לשחק את משחק החיים? משמעות החיים בתוך משחק החיים? האם יש משמעות לחיים בתוך משחק החיים? איך להזדהות עם מטרות בחיים, תוך כדי שמירה על תחושת משחק בחיים?
... בחיים מול משחק החיים - שילוב של משמעות בחיים שנובעת מהזדהות עם מטרות בחיים, מול תחושת משחק בחיים שנובעת מסוג של חוסר הזדהות עם מטרות בחיים, איך לחוות את החיים כמשחק עם משמעות בחיים? האם החיים הם משחק? איך לשחק את משחק החיים? משמעות החיים בתוך משחק החיים? האם יש משמעות לחיים בתוך משחק החיים? איך להזדהות עם מטרות בחיים, תוך כדי שמירה על תחושת משחק בחיים? מהם הרעיונות המרכזיים בהבנת תנודתיות התודעה והחזרה למשחק? אליעד כהן מציג את הרעיון המרכזי של התנודתיות של ... האדם מתחבר מחדש לתודעה או לחוויות החיים אחרי שהוא עבר חוויות של ריקנות או אובדן משמעות. כדי לחזור למשחק, עלינו להפסיק להתעקש על פרטים שוליים ולעיתים גם על משמעות מוחלטת, ולחזור לפשטות של חיים נוכחיים. הוא מדבר ... לא להיות מנותקים מדי. האם תודעה והחיים הם משחק? הדיבור על החיים כמשחק מציג את הרעיון שלפעמים החיים הם פשוט חוויה של משחק, שבה לא תמיד חייבת להיות משמעות או כוונה מאחורי כל פעולה. אליעד מציע שכאשר אנחנו לא מנסים להיאבק על כל חוויה, אלא פשוט לחוות את החיים, נוכל לראות אותם כמשחק שבו כל פעולה היא רק חלק מהחיים עצמם ולא חייבת לשאת משקל או משמעות גדולה. התודעה יכולה לשוטט בין רגעים של רגיעה מוחלטת לבין חוויות אינסופיות, ובסופו של דבר, כל חוויה היא רק חלק מהמשחק. אליעד מסביר גם שהחיים יכולים להרגיש כמשחק כשאתה מצליח להימנע מהצורך לחפש משמעות תמידית או תוצאה ברורה. השחקן במשחק הזה לא בהכרח צריך להבין כל פרט או פעולה, אלא פשוט צריך להיות חלק מהחוויה. כשאנחנו רואים את החיים כמשחק, אנחנו לא צריכים לחפש משמעות או להיאבק להרגיש משהו כל הזמן, חשוב יותר לחוות את הרגע וליהנות ממנו. תודעה והקיום הסנטר והחיים תנודתיות התודעה החזרה למשחק האם החיים הם משחק? מהם הרעיונות המרכזיים בהבנת תנודתיות התודעה והחזרה למשחק? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושאים של תנודתיות התודעה והחזרה למשחק, תוך שימוש במונחים כמו הסנטר ומשחק. ... מחפש חיבור מחדש לתודעה או לחוויות החיים אחרי אובדן תחושת משמעות או ריקנות. במהלך החזרה למשחק, התודעה צריכה להתמקד בכאן ועכשיו, ולא להיתפס בפרטים שוליים או מיותרים. תנודתיות התודעה מציינת את המעבר בין מצבים ... שתגרום לנו להפסיק לשחק. האם תודעה והחיים הם משחק? השיחה דנה בשאלה האם אפשר לראות את החיים כמשחק. התשובה היא חיובית, אך חשוב להבין שהחיים כמשחק לא מצריכים ממני לחפש אחר משמעות מוחלטת בכל פעולה, אלא פשוט להרגיש את הרגע ולחוות אותו. לעיתים, החיים יכולים להיות פשוט משחק שבו נבחר להחיות את הרגע, לשחק ולהתנסות מבלי לחפש תשובות מוחלטות לכל דבר. אליעד מציע שיש לנו את האפשרות לבחור כיצד להתנהל: האם לפעול מתוך תחושת משמעות עמוקה או פשוט לחיות את החיים ברגע הנוכחי. תודעה והקיום הסנטר והחיים תנודתיות התודעה החזרה למשחק האם החיים הם משחק? מה המשמעות של תודעה והאם אנחנו באמת שייכים לגוף שלנו? במהלך השיחה, אליעד מתמקד בהבנה העמוקה של התודעה והקיום. הוא מתחיל בכך שהגוף לא מהווה את האני האמיתי של ... בנכונות לשחרר את השיפוטיות ולהבין שהחיים הם משחק בו אנו יכולים להשתתף ולהתנסות, מבלי להיות מקובעים לכללי החברה או ציפיות אישיות. הוא מציין את התודעה ככוח שמחבר את כל הרגשות והמחשבות שמרכיבים את החוויה האנושית, ... ניתן לשחרר את השיפוטיות ולראות את החיים בצורה פחות נוקשה. הגישה הזו מאפשרת לאדם להבין את משמעותו לא מתוך עקרונות מוחלטים, אלא מתוך חוויות ותחושות אותנטיות. ההבנה של התודעה ותחושת המשחק בחיים בהמשך, אליעד מציין ... הקיום עשוי להחזיר את האדם למשחק החיים, לא מתוך רצון לשלוט או למנוע, אלא מתוך הבנה כי כל דבר שמתרחש בעולם הוא חלק מהחוויה האנושית. הוא מדבר על הצורך לאתגר את עצמנו ולראות את החיים כמשחק מרתק שכולל את כל החוויות הקיימות. תודעה הקיום האנושי המשמעות של החיים חוויות ותודעה שיפוטיות והבנה עצמית מהם הרעיונות המרכזיים בהבנת תנודתיות התודעה והחזרה למשחק? שיחה זו מתמקדת בתהליך ההתעוררות המנטלית ובתנודתיות של התודעה, תוך דיון ...
החיים כמשחק, משחק החיים - לשחק את המשחק, לשחק את החיים, לשחק את משחק החיים
החיים כמשחק, משחק החיים - לשחק את המשחק, לשחק את החיים, לשחק את משחק החיים ובו יתבאר העניין של משחק החיים. ויתבאר, כיצד לשחק את משחק החיים? ויתבאר, האם באמת החיים הם משחק? ואיך לקחת את החיים? ברצינות או כמשחק? ואיך האדם יכול לנוח באמצע המשחק של החיים? ואיך אפשר לפרוש מהמשחק של החיים, בלי להתאבד? ואיך אפשר לשלוט, בעוצמה של משחק החיים? ועוד. ומי שיתבונן על החיים, יראה שיש כאן סוג של משחק, שאפשר להסתכל עליו בכמה צורות. אפשר לומר, שהחיים משחקים באדם. דהיינו, שהמציאות לוקחת בן אדם, ומשחקת בו את המשחק שלה. ואפשר גם לומר, שהאדם משחק נגד המציאות. כי המציאות, יש לה את סדר העדיפויות שלה. והאדם כל ... מנסה לשנות את המציאות, או מנסה להתאים את עצמו אל המציאות. וניתן גם לומר, שהחיים, הם משחק של האדם, מול עצמו. שהאדם ממציא לעצמו כל מיני מטרות, ומנסה לכבוש אותן. אבל בכל מקרה, יש כאן משחק מאוד רציני. והמשחק המרכזי של החיים , הוא המרדף של האדם, אחרי מילוי הרצון שלו. כי האדם, כל חייו רודף אחרי מילוי הרצון שלו. דהיינו, כל הזמן מנסה למלא את הרצון שלו, בדרכים שונות ומשונות. ולמשחק ... אצלו רצון אחר, שהוא ממשיך לרדוף אחריו. וכך הלאה, עד אין סוף. והמשחק של החיים, מי שלא לוקח אותו כמשחק, אז עבורו, החיים הם גיהנום של ממש. כי המשחק, נראה כמשחק אכזרי ביותר, שהוא תמיד בא על חשבון האדם. כי המציאות, היא בכל מקרה לא באמת אכפת לה, ההעדפות האישיות של האדם. אבל האדם ... ריגושים, והמון עליות ומורדות, והמון שינויים במצב הרוח ועוד. ומי שלוקח את החיים ברצינות מידי, גם החיים לוקחים אותו ברצינות מידי. וכאשר החיים לוקחים מישהו ברצינות, יש לזה גם יתרונות וגם חסרונות. והיתרון המרכזי, של מי שלוקח את החיים ברצינות, הוא, שהם מספקים לו ריגושים בעוצמה מלאה. כי מי שרוצה באמת להשיג איזה דבר, ולא רק כמשחק, אז ברגע שהוא משיג את הדבר, הוא באמת חווה אושר שמחה סיפוק רגשי הנאה וכיוב. לעומת מי שלוקח את החיים כמשחק, שהוא כאשר הוא משיג את הרצון שלו, אז הוא חווה רגשות חיוביים, אבל הם בעוצמה יותר נמוכה. כי כגודל הציפייה, כך גודל הסיפוק הרגשי שהאדם משיג, כאשר הוא מקבל את מה שהוא רוצה. וזה היתרון של מי שלא מתייחס אל החיים כמשחק, אלא לוקח אותם ברצינות. אבל, מי שלוקח את החיים ברצינות, יש לו גם חסרונות. והם, שגם החרדות הדיכאונות האכזבות הפחדים כעסים עצבות וכל שאר הרגשות השליליים, גם אותם הוא חווה באופן מאוד ממשי ועוצמתי. כי כאשר האדם מזדהה יותר מידי עם המשחק של החיים, דהיינו, כאשר האדם לוקח באופן אישי את מה שקורה לו, וכאשר האדם מזדהה ברמה האישית, עם מה שהוא רוצה, וכאשר האדם מרגיש פגיעה אישית, כאשר המציאות היא לא כפי מה ... אז יש גם רגשות רעים, מאוד חזקים ומאוד עוצמתיים. ובפשיטות, מי שלוקח את החיים יותר מידי ברצינות, הוא מקבל מצד אחד המון רגשות טובים, כאשר הוא משיג את המטרות שלו. אבל הוא גם מקבל המון רגשות רעים, כאשר הוא לא משיג את המטרה שלו. אבל מי שכן לוקח את החיים כמשחק, ומי שכן מתייחס אל החיים כמשחק, אז גם ברגע שהמציאות היא לא כרצונו, או גם ברגע שהמציאות היא כן כרצונו, אז השינויים במצב הרוח, הם לא חזקים ככ. כי ברגע שהאדם הוא אילן חסון, אז הוא עומד על מקומו. והסופות והרוחות מכות בו חזק. אבל ברגע שהאדם לוקח את החיים כמשחק, והוא כמו עלה נידף ברוח, שהוא זורם להיכן שהרוח מובילה אותו, על ידי זה, אומנם הוא לא יציב במקום כלשהו, אבל גם הרוחות לא מכות בו חזק, כי הוא זורם איתן. ... הוא חווה רגשות חזקים יותר, גם של אושר וגם של סבל. אבל ככל שהאדם לוקח את החיים יותר כמשחק, דהיינו, שלא ממש אכפת לאדם מה יקרה לו ומה יהיה איתו, אלא האדם זורם עם
החיים כמשחק, במה תלוי אם תראה את החיים כמשחק? האם באמת אפשר לראות את החיים כמשחק? איך לראות את החיים כמשחק? מה זה אומר לראות את החיים כמשחק? רצון חסר משמעות, אפקט הפרפר, רצון עם משמעות מוחלטת, איך ליהנות בחיים? להיות מאושר
החיים כמשחק, במה תלוי אם תראה את החיים כמשחק? האם באמת אפשר לראות את החיים כמשחק? איך לראות את החיים כמשחק? מה זה אומר לראות את החיים כמשחק? רצון חסר משמעות, אפקט הפרפר, רצון עם משמעות מוחלטת, איך ליהנות בחיים? להיות מאושר
החיים כמשחק, במה תלוי אם תראה את החיים כמשחק? האם באמת אפשר לראות את החיים כמשחק? איך לראות את החיים כמשחק? מה זה אומר לראות את החיים כמשחק? רצון חסר משמעות, אפקט הפרפר, רצון עם משמעות מוחלטת, איך ליהנות בחיים? להיות מאושר האם באמת אפשר לראות את החיים כמשחק? אליעד כהן מציג את השאלה המהותית: האם באמת ניתן לראות את החיים כמשחק, ומה משפיע על היכולת שלנו לתפוס את החיים כמשחק? הוא מסביר כי ישנן גישות שונות כלפי החיים: חלק מהאנשים חושבים שהחיים הם חסרי משמעות לחלוטין, חלק אחר מתייחס אליהם ברצינות רבה מדי, כאילו כל פרט בהם הוא עניין של חיים ומוות, ויש גישה נוספת שמציעה לראות את החיים כמשחק, כמשהו לא רציני מדי ולא חסר משמעות לחלוטין. במה תלוי אם נראה את החיים כמשחק או לא? אליעד כהן מסביר שהיכולת לראות את החיים כמשחק תלויה בעיקר ברמת ההזדהות של האדם עם הרצונות שלו. אם יש לאדם רצונות כלשהם והוא מזדהה איתם בצורה מוגזמת, כלומר, הרצונות הללו משמעותיים עבורו מדי, הוא לא יוכל לראות את החיים כמשחק. לעומת זאת, אם האדם לא מזדהה בכלל עם הרצונות שלו, גם אז הוא לא יוכל לחוות את החיים כמשחק, משום שלמשחק נדרשת מידה מסוימת של רצון ועניין. מדוע רצון חשוב מדי פוגע ביכולת לראות את החיים כמשחק? כדי להסביר את העניין, אליעד נותן מספר דוגמאות מפורטות: דוגמה ראשונה: אדם שיש לו רצון להיות בריא, אם הרצון הזה לא חשוב לו בכלל, אז אין כאן ... פוחד פחד מוות מלהיות חולה, גם אז לא יוכל לראות את החיים כמשחק, כי כל מה שקורה ירגיש כמו אסון ולא כמו משחק. דוגמה שנייה: אדם אומר שהוא לא מוכן למות בשום פנים ואופן. ברגע שרצון אחד כזה הופך למחויב בצורה מוחלטת, האדם כבר לא יכול לראות את החיים כמשחק, כי כל אירוע שקשור לרצון הזה הופך לעניין רציני מדי. דוגמה שלישית: אם אדם לא רוצה בשום אופן שהבית שלו יהיה מלוכלך, ברמה שכל מחשבה על בית ... לו להתעלף, אז גם במצב כזה הוא לא יכול לראות את החיים כמשחק. ככל שיותר דברים בחיים משפיעים על הרצון שלו (לדוגמה, גורמים ללכלוך בבית), הוא פחות ופחות מסוגל לראות את החיים כמשחק. דוגמה רביעית: אם אדם לא רוצה בשום אופן שיקרה משהו רע לילד שלו, ומכיוון שיש הרבה מאוד דברים בחיים שעלולים להשפיע על כך שיקרה לילד משהו רע, האדם יתקשה לראות את החיים כמשחק, כי הרצון הזה הוא מוחלט ובלתי מתפשר עבורו. האם אפשר לראות את החיים כמשחק אם יש רצון חסר משמעות? אליעד כהן מוסיף ומבהיר שלא רק רצון משמעותי מדי פוגע ביכולת לראות את החיים כמשחק, אלא גם ההפך הגמור. אם יש רצון או אירוע שאין לו שום משמעות בכלל עבור האדם, גם אז הוא לא יוכל לראות את החיים כמשחק. למשל, אם לאדם לא אכפת בכלל האם קיים גרגיר אבק במאדים, הרי שהוא כביכול אומר שזה בכלל לא משפיע על שום דבר בחיים שלו. אך אליעד מדגיש את אפקט ... חסר משמעות לחלוטין עבור האדם, הוא למעשה אומר שכל החיים חסרי משמעות, ולכן גם במקרה כזה האדם לא יוכל לראות את החיים כמשחק. אז איך בכל זאת אפשר לראות את החיים כמשחק? אליעד מסכם שהמפתח לראות את החיים כמשחק הוא להצליח לאזן את מידת החשיבות של הרצונות שלנו. מצד אחד, כל הדברים בחיים חייבים להיות בעלי משמעות מסוימת עבורנו, ומצד שני, עלינו להימנע ... אך לא מחויבים, קיימת האפשרות האמיתית לראות את החיים כמשחק. הוא ממליץ שאדם שרוצה לחוות את החיים כמשחק ינסה להבין ולזהות איזה רצונות או פחדים מונעים ממנו לחוות כך את
לשנוא את החיים כדי לאהוב את החיים, למה כדאי לשנוא את החיים? למה לא כדאי לאהוב את החיים? למה לאהוב את החיים גורם לשנוא את החיים? אני שונא את החיים, איך לא לרצות להתאבד? למה אני רוצה להתאבד? רצון למות יוצר רצון לחיות
לשנוא את החיים כדי לאהוב את החיים, למה כדאי לשנוא את החיים? למה לא כדאי לאהוב את החיים? למה לאהוב את החיים גורם לשנוא את החיים? אני שונא את החיים, איך לא לרצות להתאבד? למה אני רוצה להתאבד? רצון למות יוצר רצון לחיות
... את החיים כדי לאהוב את החיים, למה כדאי לשנוא את החיים? למה לא כדאי לאהוב את החיים? למה לאהוב את החיים גורם לשנוא את החיים? אני שונא את החיים, איך לא לרצות להתאבד? למה אני רוצה להתאבד? רצון למות יוצר רצון לחיות איך שנאה לחיים יכולה לעזור לאהוב אותם יותר? הרעיון המרכזי שאליעד כהן מציג הוא פרדוקסלי במבט ראשון אך מאוד מעשי: דווקא באמצעות יכולתו של האדם לשנוא את החיים או במילים אחרות, באמצעות היכולת לא להיות תלוי או נאחז בחיים, הוא יכול ליהנות מהם באמת ולאהוב אותם יותר. אליעד מסביר שככל שהאדם נאחז חזק יותר ברצון ... כך נוצרת אצלו תלות רגשית עצומה במימוש הרצונות האלה. כשהמציאות אינה מתאימה לציפיות האלו, האדם מתחיל לסבול, להתאכזב, ואף לשנוא את החיים. למה האהבה הגדולה לחיים הופכת לשנאה גדולה? אליעד נותן דוגמא מוחשית לעניין: גבר שאוהב מאוד בחורה, ואומר לה אני לא יכול בלעדייך, את החיים שלי. לכאורה זוהי אהבה גדולה, אבל דווקא האהבה הקיצונית הזאת יוצרת אצלו תלות רגשית, והוא מתחיל לשנוא אותה, לא בגללה, אלא בגלל התחושה שהוא תלוי בה. אישה ... הדבר נכון בדיוק גם ביחס לחיים עצמם: ככל שהאדם אומר לעצמו אני חייב להצליח, אני חייב לחיות חיים מוצלחים, כך הוא מתאהב בתמונה מסוימת של החיים. ברגע שהחיים לא מתאימים לאותה תמונה אידיאלית, הוא מתחיל לשנוא את החיים, כי הוא מרגיש שהוא תקוע במציאות שלא תואמת את ציפיותיו. איך הרצון להצליח בחיים מוביל לשנאת החיים? ככל שהאדם מדמיין ומתרגש מאוד מהמחשבה שיהיה מפורסם, עשיר או מוצלח, כך מתעצמת אצלו האכזבה והסבל כשהוא לא משיג זאת. מי שממש רוצה להצליח בחיים, מתחיל לשנוא את עצמו ואת החיים, כשהוא מבין שהמציאות רחוקה מהחלום שלו. הרצון להצליח הופך לנטל ולמקור של כאב ותסכול. לדוגמה, אם אדם חושב שלהיות מיליונר או מפורסם זה הכי טוב בעולם, הוא מתחיל לשנוא את החיים שבהם הוא לא מיליונר או מפורסם. כך יוצא שדווקא האהבה הגדולה שלו להצלחה הופכת לשנאה גדולה לחיים הרגילים שלו. למה רצון עז לחיות יכול להוביל לרצון למות? אליעד מסביר שאנשים שרוצים למות הם בדרך כלל אנשים שמאוד אוהבים את החיים, אך החיים לא מתאימים לציפיותיהם. כשהם לא משיגים את החיים שהם רוצים, הם מתאכזבים קשות ומרגישים רצון להתאבד. האדם מתאבד לא מתוך אדישות לחיים, אלא דווקא כי הוא אוהב את החיים מאוד, בצורה מסוימת וספציפית. כשהוא לא מצליח לממש את אהבתו הזאת, הוא מגיע לתסכול עצום שמוביל אותו לחשוב על התאבדות. אדם שבאמת לא אכפת לו מהחיים, אומר לעצמו מה זה משנה אם אחיה או אמות? אדם כזה לא ירצה להתאבד, כי אין לו לחץ ואין לו מאבק מול המציאות. הוא פשוט חי עם מה שיש. דווקא האדישות הזאת יוצרת שלווה, והיעדר הרצון הקיצוני למות או לחיות, מונע ממנו לרצות לפגוע בעצמו. כיצד הפחתת ההיצמדות מגבירה את ההנאה מהחיים? אליעד ממליץ לאדם להסתכל על החיים כעל משחק, שבו אפשר לנצח ואפשר להפסיד. כשאדם מבין שהוא לא באמת חייב להצליח ולא חייב שום דבר בחיים, הוא מוריד מעצמו את הלחץ הנפשי. הוא יכול עכשיו לשחק במשחק החיים בצורה חופשית ומהנה, מבלי להרגיש שכל דבר הוא גורלי. לדוגמה, כשאדם אומר לעצמו: לא אכפת לי לא להצליח, לא אכפת לי לא להיות עשיר, לא אכפת לי למות, הוא ... שחי במחשבה שאני חייב להצליח או אני חייב להיות מאושר, כל הזמן נמצא במאבק ובחרדה מול המציאות. לעומת זאת, מי שמכיר בזה שהוא גם שונא את החיים, או לפחות לא חייב שום דבר, משתחרר מהלחץ ומתחיל להירגע. המחשבה לא אכפת לי מכלום יוצרת מצב שבו האדם לא חייב להצליח ולא חייב להוכיח כלום, ובכך נוצר רוגע ושלווה פנימית. למה כדאי לקבל גם את השנאה ולא רק את האהבה? אליעד טוען שהכרה בכך שאנחנו גם שונאים את החיים ואת התלות שלנו בהם, מאפשרת לנו להשתחרר מהאובססיה ומהתלות ברצונותינו. אם נכיר בשנאה ולא נדחיק אותה, יהיה לנו קל יותר לקבל את המציאות כפי שהיא ולא רק ... בנוחות גם כשהדברים לא מסתדרים בדיוק כפי שהוא רצה. איך כל זה מוביל לאהבה אמיתית לחיים? לבסוף, אליעד מדגיש שכאשר אנחנו מוכנים לשנוא את החיים, במובן של אי - היצמדות ואי - תלות, אנחנו מפסיקים לסבול כשהמציאות לא תואמת את הציפיות שלנו. אז האהבה לחיים מגיעה ממקום טבעי, נקי וללא לחץ. האדם מצליח ליהנות באמת ממה שיש לו, בלי אובססיה למה שאין לו, וכך הוא אוהב את החיים באופן עמוק ומאוזן יותר. איך להתמודד עם רצון להתאבד? איך אהבה ותלות קשורות זו בזו? למה הציפיות שלנו מהחיים הורסות לנו את ההנאה? איך להפוך את החיים למשחק מהנה? למה רצון להצליח גורם לסבל? איך להפחית לחץ נפשי? מה לעשות כשאני שונא את
החיים כחלום, החיים כמציאות מדומה, החיים כמו במטריקס, איך תפישת החיים כחלום משפיעה עליך? אולי אנחנו במטריקס? אולי הכל דמיון? מה קורה במציאות האמיתית? איך תפישת החיים כמציאות מדומה משפיעה עליך? החיים כאשליה, החיים כמשחק מחשב
החיים כחלום, החיים כמציאות מדומה, החיים כמו במטריקס, איך תפישת החיים כחלום משפיעה עליך? אולי אנחנו במטריקס? אולי הכל דמיון? מה קורה במציאות האמיתית? איך תפישת החיים כמציאות מדומה משפיעה עליך? החיים כאשליה, החיים כמשחק מחשב
החיים כחלום, החיים כמציאות מדומה, החיים כמו במטריקס, איך תפישת החיים כחלום משפיעה עליך? אולי אנחנו במטריקס? אולי הכל דמיון? מה קורה במציאות האמיתית? איך תפישת החיים כמציאות מדומה משפיעה עליך? החיים כאשליה, החיים כמשחק מחשב האם החיים שלנו הם באמת מציאות מדומה או מטריקס? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מתייחסים לחיים שלנו כאילו הם סוג של חלום, מציאות מדומה או ... משחק מחשב, או שהקיום שלנו הוא סוג של אשליה. אך מה המשמעות האמיתית של ההנחה הזו? והאם ההבנה הזאת באמת משפיעה על החיים שלנו באופן מעשי ורגשי? האם הידיעה שהחיים הם אשליה מאפשרת יכולות פיזיות מיוחדות? אליעד כהן מדגיש שהמחשבה או האמונה שאנחנו חיים בתוך מטריקס או מציאות מדומה אינה מאפשרת לנו יכולות פיזיות מיוחדות. הוא נותן כדוגמה שאם אדם לא יכול לעבור דרך קיר במציאות רגילה, גם אם יהיה בטוח לחלוטין שהחיים הם חלום או מטריקס, עדיין הוא לא יצליח לעבור דרך הקיר. במילים אחרות, האמונה שהמציאות היא אשליה או חלום אינה משנה את מגבלות המציאות הפיזית, ולכן מבחינה מעשית היא חסרת תועלת. האם התפישה שהחיים הם חלום משפיעה על הרגשות שלנו? אליעד כהן מסביר שההשפעה הרגשית של ההבנה שהחיים הם אשליה תלויה בעיקר ברצונות שלנו. הוא מסביר את העיקרון הבסיסי לפיו כל הטוב והרע שאדם מרגיש תלויים אך ורק בדבר אחד: מידת ... ישיר על הרגשות החיוביים או השליליים של האדם. כיצד האמונה שהמציאות מדומה יכולה להפחית את הסבל? למרות שהמחשבה שהחיים הם חלום אינה משפיעה ישירות על הרגשות, אליעד כהן מציין שהיא יכולה להשפיע על מידת ההזדהות עם הרצונות והמטרות שלנו. לדוגמה, אדם שמשוכנע שהחיים הם חלום עשוי להזדהות פחות עם הרצונות שלו, כלומר, הוא ירגיש פחות צורך להשיג את המטרות שלו. כתוצאה מכך, אם הרצונות שלו פחות ... יחווה יהיו חלשים יותר. אם משהו לא רצוי יקרה, הוא יסבול פחות, ואם משהו רצוי יקרה, הוא ישמח פחות. כלומר, המחשבה שהחיים הם חלום יכולה להשפיע על עוצמת הרצון, ובכך באופן עקיף, על עוצמת הרגשות. עם זאת, אליעד מדגיש כי אם עוצמת הרצון נותרת זהה, הרי שלמחשבה שהחיים הם חלום אין שום השפעה פרקטית. כי מה זה עוזר לדעת שהחיים הם חלום אם אי אפשר להתעורר או לעבור למקום טוב יותר? מה המשמעות האמיתית של המציאות האמיתית? אליעד כהן מעלה שאלה פילוסופית עמוקה נוספת: אם החיים שלנו הם מטריקס, חלום או מציאות מדומה, אז מהי בעצם המציאות האמיתית? הוא מסביר שאם נאמר שהמציאות שאנחנו חווים אינה אמיתית, אז ... שהמציאות שלנו היא אשליה. האם זה משנה אם הכל חלום או מציאות מדומה? לבסוף, אליעד כהן מסכם כי במובן הפרקטי, ההבנה שהחיים הם חלום או מטריקס אינה משנה דבר בחיים עצמם, אלא רק באופן עקיף ועקבי על ההזדהות עם הרצונות והרגשות שלנו. הדבר היחיד שקובע את ... מה שאנחנו רוצים למה שקורה בפועל, וכל השאר הוא רק מחשבות, סיפורים או פילוסופיה מופשטת. האם אנחנו חיים במטריקס? האם החיים הם חלום? מהי המציאות האמיתית? איך להפחית סבל בעזרת ההבנה שהחיים אשליה? האם הכל דמיון? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון 3
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: החיים, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: החיים, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בסקייפ, מאמן מכירות, מאמן אישי להרזיה בנושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 18:15:44 - wesi4