ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ברמת התת מודע ✔שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 2 ✔שינה + חלומות. מה יוצר אותם ? כיצד לזכור אותם ? וכיצד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 2
שינה + חלומות. מה יוצר אותם ? כיצד לזכור אותם ? וכיצד יש ללמוד מהם על עצמנו ? חלק 1.

ונקודה מעניינת למחשבה. ישנם חלומות שכאשר אדם חולם אותם הם נראים לו מציאותיים לגמרי, ברמת התחושות של הגוף ומבחינת החוויה של האדם אין הבדל בין המציאות לחלום (לדוגמה: בשלילי זיעה קרה או תחושת אושר בחיובי). וההסבר לכך הוא כי עיקר המציאות שלנו נוצרת ברמת המחשבה והתפיסה הסובייקטיבית שלנו את. ולכן גם חלום שאינו אמיתי לוגית, מציאותית, הרי שמאחר שהאדם נדמה לו שזו המציאות, הרי שהגוף עצמו מגיב בדיוק כאילו זו הייתה המציאות ומכן יש להבין את כוח המחשבה כמובן...

ועכשיו ניקח את כל העניין הזה של החלומות והשינה למקום נחמד מאוד של חיי היום יום שלנו. כידוע עיקר החיים של האדם זה לא מה שהוא עושה ומה שקורה לו, אלא רמת המודעות האישית שלו והחוויה האישית שלו ממה שקורה לו. עיקר תכלית החיים כמובן זה להיות כמה שיותר מאושר וכל העשייה שלנו במשך היום נעשית רק כדי לשפר את רמת האושר שלנו ואת מידת שביעות הרצון שלנו מהמציאות שלנו (רמת האושר = מידת ההתאמה שבין המציאות לבין הרצון).

גם כאשר אנחנו ערים במשך היום, גם אז ישנם אצלנו מצבים של שינה בהקיץ ושל עירנות. ונחדד את העניין, אם אנחנו אומרים כי התכלית היא להיות מאושר כמה שיותר, הרי שכאשר אדם מרוכז במחשבה שלו בחיובי שבחיים, הרי שאז הוא במצב של עירנות. אך כאשר האדם עובד לדוגמה (כדי לאפשר את הנסיבות שיאפשרו לו להיות מאושר) הרי שאז זהו מצב של שינה ביחס למטרה של האושר.

ז"א כאשר האדם במצב רוח חיובי, זהו מצב של עירנות כי אז האדם מחובר לעצמו ולעולמו.

לעומת זאת כאשר האדם עוסק בדברים השוטפים של היום יום, הרי שאז זהו מצב של שינה שבו האדם שקוע בדברים שהם לא באמת התכלית אלא רק האמצעי.

נמצא אם כן, כי הזמנים שאדם יושב בהם עם עצמו וטוב לו, אלו בעצם רגעי הערנות האמיתית וכל שאר הזמנים אלו בעצם מצבים של שינה וכפי שהתבאר במאמר האם אתה ישן בהקיץ תוך כדי שאתה ער ועוד. וכמובן שיש כאן רמות מסוימות של עומק השינה.

ז"א אין אדם ערני לחלוטין ואין אדם שישן לחלוטין, אבל בגדול העשייה היום יומית היא מצב של שינה ביחס למצבים של מודעות וחיבור למציאות האמיתית של העולם, שהיא כמובן הרבה יותר עמוקה מאשר רמת התפיסה השגרתית שלנו את המציאות היום יומית.

וכאן ישנן מספר אנלוגיות בין הדברים.

ככל שאדם ישן בצורה רגועה ופחות מתוך עייפות וסחיטת כוחות, כך הוא ערני יותר בשעת השינה. כך גם ככל שהעשייה של האדם נעשית מתוך מודעות אישית גבוהה יותר, כך הוא עירני יותר גם תוך כדי העשייה. לדוגמה: אדם עובד כדי שיהיה לו כסף, כדי שהוא יכול להתקיים, כדי שהוא יוכל להיות מאושר. עכשיו 2 אנשים הולכים לעבוד. אדם אחד הולך לעבוד במצב עירני, ז"א זוכר שהוא הולך לעבוד כדי להרוויח וכולי בשביל התכלית הסופית של האושר.

אדם כזה לדוגמה, לא יכעס במשך היום בעבודה, לא יתעצבן וכולי, כי זה הרי נוגד את התכלית של הפעולה עצמה של העבודה.

ז"א הוא עירני יותר במהלך השינה.

לעומת זאת אדם אחר הולך לעבוד כאשר הוא אינו ערני, ז"א הוא בטעות חושב כי תכלית העבודה היא צבירת הכסף / הכבוד וכל כיו"ב. אצל אדם כזה היום שלו לא ממש יהיה טוב, יהיו בו המון חלומות מפחידים של כעס, עצבים וכולי. למה?

כי הוא באמצע שינה מאוד רצינית. הוא אומנם נראה שהוא ער, אך בפועל, הוא ממש אבל ממש ישן, כי הוא לא זוכר את התכלית ואת הסיבה למה הוא בכלל עובד. כי אם הוא עובד בשביל התכלית להיות מאושר, אז מה הוא כועס כך כל הרבה, למה הוא עצבני וכולי, הרי זה נוגד את מטרת הפעולה עצמה. זה כמו שמישהו מצד אחד רוצה לחסוך כסף אך מהצד השני הוא מבזבז אותו תוך כדי שהוא חוסך אותו והרי אדם כזה פועל נגד המטרה שלו.

נמצא אם כן כי ככל שאדם עוסק בעשייה היום יומית מתוך מודעות אישית כי הדברים האלו אמורים לקרב אותו לתכלית, כך העשייה שלו נהיית חיובית יותר.

בחינוך ילדים כאשר ילד לומד משהו, אומרים לו תחזור על התרגיל הזה כ"כ הרבה פעמים עד כדי כך שגם אם יעירו אותך באמצע השינה אתה עדיין תדע את התשובה הנכונה. אותו הדבר כמובן הוא כאן.

ככל שאדם מתרגל יותר במצבים שבהם הוא עירני את המטרה של התכלית של החיים שלו, כך גם תוך כדי עשייה הוא לא שוכח את התכלית ואז כיף לו יותר במשך העשייה מאחר שהוא כל הזמן מחובר לתכלית הסופית. כי כידוע עיקר הטעויות נוצרת מחמת הריחוק מהתכלית וממילא ככל שאדם מטביע יותר בעצמו וברמת המודע שלו את התכלית שלו ואת הרצונות האמיתיים של התת מודע שלו, כך העשייה שלו נעשית לטובה יותר.

נקודה נוספת, כשם שהחלומות הם האינדיקציה על מה רץ לנו בתת מודע, כך גם הצורה שבה אנחנו מתנהגים בשעת שינה דהיינו בשעת העשייה השוטפת של החיים, היא אינדיקציה למה רץ לנו ברמות העמוקות יותר של החיים.

כאשר אדם מתעורר והוא זוכר כי היה לו לדוגמה חלום לא חיובי, הרי כדאי לו מאוד לטפל בכך, הרי הוא בעצם מבין שיש משהו מודחק בתת המודע.

כנ"ל ברגע שאדם רואה שהוא לדוגמה עצבני / עצוב / כועס במשך היום בעבודה / על הילדים / בזוגיות וכולי, הרי שברגע שהוא מתעורר, ז"א ברגע שהוא יושב עם עצמו לעשות חשבון נפש ולהסתכל על עצמו מבחוץ, הרי שבאותו הרגע יש לו בעצם אינדיקציה על כך שהוא לא באמת רגוע ולא באמת מספיק שלם עם עצמו, גם כאשר נדמה לו שהוא רגוע.

ילד חולם חלום מפחיד. בא אליו ההורה שלו ואומר לו שבוודאות יש משהו שמציק לו במשך היום. הילד לפעמים מכחיש, או מחמת חוסר רצון לספר, או מחמת חוסר מודעות. אבל בוודאי שיש משהו שמציק לו. כנ"ל כאן, אדם שכועס / אין לו מצב רוח כנ"ל במשך היום, בהכרח שגם שכאשר "טוב" לו, הרי שלא באמת טוב לו לחלוטין ברמת התת מודע. נניח שאדם יוצא לחופש כדי לנקות את הראש והוא בטוח שהכי טוב לו בעולם שזהו מצב של עירנות ומודעות ביחס למצב של העבודה השוטפת.

אם כאשר הוא חוזר לעבוד הוא עצבני וכולי, הרי שבהכרח שיש משהו שמציק לו ושהוא לא שלם איתו גם כאשר הוא בטוח שהכל טוב לו כאשר הוא "נהנה" לדעתו, בדיוק כמו שאצל אותו הילד אנחנו יודעים בוודאות כי החלום המפחיד הוא אינדיקציה על כך שמשהו מציק לו כאשר הוא בטוח שטוב לו במשך היום.

ומכאן כמובן שצריך ללמוד מוסר השכל גדול ולהסתכל על הדברים בעין אמיתית, כי כשם שהחלומות הם אינדיקציה על מה שמודחק אצלנו בתת המודע, כך התגובות שלנו והחוויה שלנו במשך הדברים שאנחנו עושים בשוטף, היא בהכרח אינדיקציה על הדברים שאנחנו מדחיקים כאשר נדמה לנו שטוב לנו. אם אדם לדוגמה לא נהנה כאשר הוא עובד, הרי שגם כאשר הוא נהנה הרי שגם אז הוא לא באמת נהנה.

כי חוסר ההנאה מהרגע תוך כדי עבודה, הוא סוג של חלום רע, שהוא אינדיקציה לכך שגם כאשר האדם ער ונהנה, הרי שגם אז יש משהו בתת המודע שמציק לו.

לעומת זאת, כאשר אדם מחובר לתכלית שלו ולאושר הפנימי ולמציאות שלו, הרי שאצל אדם כזה לדוגמה, הוא ייהנה תמיד גם תוך כדי עבודה וכולי, כי הוא עירני גם תוך כדי שינה.

וכשם שהגוף צריך שינה כדי לשרוד וכדי שהאדם יוכל להיות עירני, כך גם האדם צריך לדוגמה להתפרנס כדי שהוא יהיה מסוגל לחיות ולהיות מאושר ממה שיש לחיים להציע.

וכשם שמטרת השינה היא אינה השינה, כך גם מטרת העבודה היא אינה העבודה אלא היא בסך הכל כלי שנועד לאפשר לאדם את הקיום ואת האושר.

וכשם שלישון יותר מידי או פחות מידי זה כמובן גורם נזק למוח, כך גם לעבוד / לאכול וכולי יותר מידי זה גורם נזק לרמת המודעות של האדם, כי השינה אין תכליתה עצם השינה, אלא בסך הכל היא פונקציה שנועדה לאפשר לגוף להיות ערני.

כנ"ל בכל הרבדים של האדם שהם נחשבים לשינה, אם עושים מהם יותר או פחות מידי, כגון מי שלא אוכל כי הוא "עסוק", או מי שאוכל למטרת אכילה בלבד, או מי שלא מתפרנס בכלל או מי שעובד וצובר יותר מידי למטרת הצבירה, וכן הלאה הרי שבשני המקרים האלו הסטייה מנקודת האיזון, היא גורמת לאדם לנזק לרמת המודעות ולרמת האושר שלו.

לסיכום: ככל שאדם עירני יותר וחיובי יותר, כך השינה שלו ברבדים השונים טובה יותר. אם החלומות של האדם אינם טובים, הרי שהוא צריך להתבונן פנימה כאשר הוא ער. אם העשייה היום יומית של האדם לא מקרבת אותו אל האושר וגורמת לו להיות מאושר יותר, הרי שצריך לעשות חושבים ולראות להשלים את מה שחסר שם... בהצלחה.

במאמר הזה יש תשובות לשאלות רבות כגון: מה יוצר את החלומות? מה גורם לנו לחלום על דברים מסוימים? מה אומרים עלינו החלומות שלנו? מה גורם לנו לזכור את החלומות שלנו או רק חלק מהם? מהם רמות העומק של השינה שלנו? אילו רבדים של המודעות שלנו פועלים בשעת השינה? מהו תפקידו של התת מודע בשעת השינה? עד כמה אנחנו מודעים לעצמנו בשעת השינה? כיצד אפשר לזכור את החלומות?

מהי רמת המודעות של האדם בשעת השינה? מה יוצר חלומות אצל ילדים? מה גורם לחלומות מפחידים שיש לילדים? מה גורם לחרדות להיות חזקות יותר דווקא בלילה? למה בבוקר ובמשך היום החרדות חלשים יותר? האם יש משמעות לחלומות שלנו ומהי? מה הקשר שבין התת מודע שלנו לבין החלומות שלנו? על מה לעולם לא נחלום? האם האדם ישן תוך כדי שהוא חושב שהוא ער? האם האדם באמת נהנה כשהוא חושב שהוא נהנה? כיצד ניתן לבדוק ולדעת עד כמה טוב לך כאשר אתה חושב שטוב לך? ועוד
התאמה רגוע הרגלים להסתכל על עצמי פחד מה חושבים עלי לישון לשפר גורם לחרדה חיים של האדם חופש איך לזכור חלום חלומות לזכור ללמוד למידה מה ללמוד
איך מתמודדים עם חרדות, מה טוב בחרדות ולמה הן קיימות?
... פועל בעיקר מרמת המודע שלו וברמת התת מודע שלו וברמות עמוקות יותר מצטברים כל הזמן משקעים שונים. של רצונות מחשבות פחדים וחששות. כאשר כמות גדולה של חששות ופחדים ... הצטברות של חששות ופחדים ברמת התת מודע , שהודחקו המון זמן, הם אלו שיוצרים את החרדות. וככל שהחששות רציניים יותר, וככל שהם הצטברו יותר זמן... כך החרדה קשה יותר. ... הן הצטברות של פחדים שיש לאדם ברמת התת מודע שלו. ולמרות שהאדם מדחיק אותם כל הזמן, הרי שבפועל הם עדיין שם. וזה אומר בעצם שהאדם לא מסוגל ליהנות מספיק בחיים, בגלל שעדיין יש לו פחדים ברמת התת מודע. זא שהחרדות שיש לאדם ברמת התת מודע גם כאשר הוא מדחיק אותן, הרי שהן מונעות מהאדם ליהנות בחיים. ובדיוק לשם כך באה החרדה. כי החרדה מציפה החוצה את החששות ...
דיכאון - הסיבה לדיכאון
... ורצונות. על אחת כמה וכמה במקרים שפגעו בו, העליבו אותו, צעקו עליו, הכו, פגעו מינית וכדומה אזי באופן טבעי הרצונות (ברמת התת מודע שלו) נדחקו, הוסתרו וירדו למעמקי התודעה הלא מודעת. פיתרון: גילוי הרצון השלב הראשון בתהליך הריפוי יהיה חקירה אמיתית וכנה מהם הרצונות הנעלמים של הנפש. על ...
העבודה היא חיינו?
... תהיה שונה ללא היכר! מקור החולי בחברה האנושית כעת - הוא חוסר הסיפוק. חוסר הסיפוק, גורם לחוסר שלמות, הגורם לחוסר פנימי כה עמוק, ריק פנימי, המשווע נואשות להתמלא. הצורך הגדול והנורא הזה למלא את הריק הפנימי, שלרוב מתרחש ברמת התת מודע, גורם לפעולות דורסניות. האדם ...
מה טוב בשכחה? מתי רצוי ואיך להשתמש בה? איך להתחיל בכל פעם מחדש?
... על כך היא בדיוק באותה הצורה שבה ניתן לשלוט במחשבות, כך גם ניתן לבחור מה לזכור יותר ומה פחות. בפועל, אנחנו זוכרים כל הזמן כל דבר ברמת התת מודע שלנו. אלא מה? שיש דברים שאנחנו זוכרים יותר ברמת המודע שלנו ויש דברים שאנחנו זוכרים פחות. באפשרותו של האדם לבחור מה לזכור ומה ...
שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 1
... של דמיון אל החלומות שלו מה שיוצר עבורו חלומות מפחידים. לדוגמה: ילד שמציקים לו בבית הספר גן. אז כאשר הוא עירני במשך היום, ברמת המודע שלו הוא לא נהנה מכך, וברמת התת מודע שלו יש לו לדוגמה חרדות ופחדים סמויים ממה יכול לקרות לו מאותם אלו ... להפך, אם יש לאדם חלום חיובי על משהו, זה אומר שבתת המודע של האדם יש רגשות חיוביים כלפי אותו הדבר רק שלפעמים הם לא באים לידי מימוש ברמת המודע ובמציאות אלא רק ברמת התת מודע ובשעת החלום. נמצא אם כן, כי לחלומות שלנו יש משמעות רבה, מאחר שהם ...
איך המוח שלנו מזהה פרצופים? איך נוצרת אינטואיציה? איך המוח שלנו חושב? חלק 1
... שיש לנו כלפי אנשים אחרים. כאשר איש מכירות מנסה למכור לנו משהו הוא מדבר איתנו ב 2 רמות ואנחנו גם קולטים ממנו מידע ב 2 רמות, במודע ובתת מודע. ברמת המודע אנחנו שומעים את מה שהוא אומר לנו בצורה גלויה ומודעת. ברמת התת מודע הוא משדר לנו בקצב הדיבור שלו, ...
כוח הרצון! איך הוא עובד? מה אנחנו האדם רוצה ולמה? למה רע לאנשים? חלק 1
... בשלום עם עצמם וכולי. וניתן גם להבין כי הרצון הבסיסי ביותר של כל בני האדם ברמת התת מודע העמוקה ביותר של האדם, הוא רצון זהה אצל כל בני האדם באותה המידה. וכל אי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שינה + חלומות. מה יוצר אותם? כיצד לזכור אותם? ומה ללמוד מהם? חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ברמת התת מודע, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ברמת התת מודע, איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לדיאטה, מאמן משפחתי, ייעוץ נפשי בתחום ברמת התת מודע - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6484 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 20:17:47 - wesi4