ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אכילת בשר ✔חווית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים - 1 ✔* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 חווית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים - 1
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

חווית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים.

אליעד: בואי נפשט את העניין, מה את רוצה בעצם? את אמרת שאת מרגישה שאת בתוך באר ואת רוצה להגיע לאוקיינוס, נכון? את בעצם ספרת לי עכשיו סיפור על הרצון שלך, אבל מה מייצג עבורך האוקיינוס הזה, שאליו את רוצה להגיע? אני יודע מה את מחפשת, אבל אני רוצה שאת תביני באמת, מה את מחפשת. מה את באמת מחפשת? למשל תגיעי לאוקיינוס, תגידי שאת עדיין בבאר. מה את מדמיינת שיש באוקיינוס שאליו את רוצה להגיע?

שאלה: אני לא יודעת, זה בגלל שספרו לי עליו.

אליעד: אם היו אומרים לך שיתעללו בך שם? האם עדיין היית רוצה להגיע לשם? לא. מה הוא מייצג עבורך? שקט נפשי, רוגע, שמחה אין סופית.

שאלה: חופש.

אליעד: חופש, מה זה נקרא חופש? כי מקודם אמרת שאת בחופש, ופתאום את אומרת שאת רוצה חופש. תנסי להבין. למשל שכאן זה גן עדן, אבל את צריכה להיכנס אליו. אבל אם לא תרצי להיכנס אליו, את לא תיכנסי אליו, נכון? אז אם את אומרת אני כבר בחופש, ואת רוצה חופש, אז זה אומר שאת לא בטוחה שאת רוצה להיות שם.

מצד אחד את כל הזמן טורחת לספר כמה טוב לך פה, אבל את גם אומרת שכול כולך רוצה למצוא גם משהו אחר. המשהו הזה קיים, אבל את לא מתקדמת אליו, כי טוב לך פה. את לא בטוחה במה שאת רוצה. למשל אני אומר לך, פה דלת של גן עדן, אבל את אומרת, תקשיב, אבל טוב לי פה. השאלה היא מה את רוצה באמת?

שאלה: לא יודעת.

אליעד: לא יודעת, זה גם בסדר. אבל בואי תנסי לחשוב מה מייצג עבורך האוקיינוס הזה? מה חלום חייך? למשל אני אלוהים, ואת מבקשת שאני יעזור לך, מה את מבקשת ממני?

שאלה: לדעת שאני אלוהים. הכל יכול, שאני אחד איתו.

אליעד: אז קודם כול, להיות אלוהים זה לא להיות אחד עם אלוהים. את אלוהים, הוא אחד איתך. אל תתחילי לצמצם סמכויות.

שאלה: אני אומרת זאת לא בגלל חוויה, אלא בגלל מה שאמרו לי, שזה מה שאני אמורה לחפש.

אליעד: אבל שימי לב בשבילך. אמרת שאת רוצה להיות אלוהים, רוצה להיות כל יכול, את שוב מבטאת את הקטע של החופש, למעשה כרגע את לא חווה שאת הכל יכול. אני שוב חוזר על זה שאת אומרת שיש לי את זה ואני לא מוגבלת וכו', אבל מתברר שכול מה שאת רוצה זה באמת לא להיות מוגבלת, שלא תצטרכי לשכנע את עצמך שאת לא מוגבלת, אלא באמת לא תהיי מוגבלת.

עכשיו, בואי נתקדם, הנושא מאוד פשוט, מה שאת בעצם רוצה לשנות, זה את החוויה של התודעה שלך, בסדר? אם אני יעלים לך את הקיר או שאת תראי דרך הקיר, זה לא נותן לך שום דבר. את תתרגלי לזה תוך שבוע ותגידי אני רואה דרך קירות, אז מה זה נתן? אחד רואה מרחק קצר ואת רואה מרחק גדול יותר, אבל זה לא שינוי מהותי.

מה שאת בעצם מחפשת זה לשנות את החוויה, ולהביא את עצמך לחוויה שאת עם יכולת אין סופית. מה זה אומר, חוויה שיש לך יכולת אין סופית? זה לא אומר שאת חייבת להזיז את הקיר למקום אחר, זה לא העניין. העניין הוא שאת באמת תרגישי את זה. שאת תחווי שמישהו זורק עליך אבן, את היא זאת שזורקת את האבן. זאת הכוונה. את לא אמורה להתאמץ עכשיו ולהזיז את אנגליה שמאלה, זה לא העניין. העניין שאת באמת תחווי.

בפעמים אחרות שדברתי איתך, את תמיד מתלהבת מאנשים שחוו משהו פיזי, כי את רוצה לצאת מהלופ הרגיל. את מרגישה שאת חיה חיים רגילים ואת רוצה לצאת מהחוויה הרגילה. את רוצה חוויה חדשה, תביני שהדבר הזה הוא אפשרי, אבל זה לא רק שהחושים שלך יראו אחרת, כי אין משמעות לחושים, תראי ככה או ככה, נגיד שעכשיו שכול פעם שתראי צבע מסוים, תראי גם צבעים אחרים, זה סתם, זה לא מהותי, רק החלפת לבושים.

תביני משהו פשוט, נגיד שאת מפנטזת על החוויה של אלוהים עצמו, אני רוצה להרגיש שאני שולטת בכל, ככה בא לי, שאני אלוהים. שאני שולטת בכל, עושה את הכל, בוחרת בכל, שיא החופש, שיא השלמות. עכשיו יש לך שתי אפשרויות, או שאת כבר אלוהים או שאת לא אלוהים. אם עכשיו מבחינה אובייקטיבית את לא אלוהים? אז אי אפשר להביא אותך למצב של אלוהים, כי תמיד תצטרכי לשקר. למזלך הגדול אני אומר שאת כבר אלוהים, אבל כרגע את בחרת כאלוהים, לשים את עצמך בגוף גשמי, במקום מסוים, בדירה מסוימת, לדבר איתי עכשיו, ואת רוצה גם שאני אדבר איתך עכשיו. כאלוהים את בוחרת את זה עכשיו.

למזלך הגדול את כבר אלוהים. אבל את אומרת, אני לא חווה את זה, אני לא רואה את זה. את רוצה ללכת ברחוב ולדעת שאת מחליטה מה קורה מסביב.

שאלה: לא את כדי כך.

אליעד: התחלנו, התחלנו, למה לא? את רוצה להיות בחוויה של אלוהים, למשל אלוהים מסתכל על הרחוב ואנשים עוברים, מה הוא חושב? אני מזיז את האנשים. זאת החוויה, מה את רוצה להתחיל לצמצם? את צריכה להגיע למצב, כשאת רואה את השמש זורחת בבוקר, לדעת שאת עושה זאת. הכל את עושה, עשית, תעשי, כל מה שקורה זה רצונך, נכון?

איך מגיעים לחוויה הזאת? למה את לא חווה את זה? מי אחראי לכל החוויות שלך? האני שלך. כשאת אומרת אני, את מתכוונת לעצמך, כיעל. והחוויות שלך זה לפי מי שאת חושבת שאת. אם את, כשאת אומרת אני, את מתכוונת לגוף הזה, אז את אומרת, הגוף הזה מוגבל, לא יכול לעשות הכל, הוא לא שולט בכלום, הוא שום דבר, אז זה מה שאת חווה. את חווה חיים מזופתים, אני מוגבלת, אני לא כל יכולה, אני צריכה לאכול.

אבל אם תגידי אני, את תתכווני למישהו אחר, אז את תחווי את המישהו האחר. מה הבנת עד כאן?

שאלה: שזה תלוי איך אני מסתכלת על הדברים. כרגע אני רואה עצמי מוגבלת בתוך גוף, אז אני לא יכולה לחוות שאני הכל.

אליעד: כי כשאת אומרת אני, את מתכוונת לגוף, את לא מתכוונת לשכן, את מתכוונת לגוף. לכן, כל זמן שאת אומרת אני, שבחוויה של האני שלך את תחווי רק את הגוף, אז את תתקעי איתו. והגוף הזה הוא לא מציעה גדולה. מה הוא יכול לעשות? מה הוא? כלום. הוא לא שווה הרבה. וכן הוא מזדקן, ואז מביאים חדש וכו'.

הרעיון הוא, שאת תביאי את עצמך למצב כשתגידי אני, את תחווי את הראשון, את זה שעומד מאחורי מי שאת, את המציאות. האם את מבינה שזה אותו אוקיינוס שעליו מדובר? כן, זה לא רחוק ממך, זה משהו בתוכך, כשתגידי אני, את תחווי משהו אחר. לא תחווי רק משהו מוגבל, את תחווי שאני זה הכל. ואז זה משנה לך את החוויה, אני מפעילה את הכל, אני הראשונה.

למזלך את כבר כזאת, כי את כבר גם הראשונה, ועכשיו אנחנו רוצים לגרום לך לחוות. עכשיו, איך אפשר לגרום לדבר הזה לקרות? רק בדרך אחת ויחידה, על ידי בירור האמת. אם את תהיי נחושה, ואין כאן מקום לטעות, אם תרצי זה יעבוד לך. אם תהיי נחושה במאה אחוז, אני רוצה לדעת מי אני? לא להגיד שאני רוצה לגלות שאני אלוהים, כי זה לא יעבוד. אני חייבת להבין מי אני? כשאני אומרת אני, אני חייבת להבין מי זה, מה זה? ותתחילי להתבונן פנימה, למה אני רוצה, מה אני רוצה? למה אני חושבת? מי חושב? איך חושב? מי גורם לי לחשוב? מי מביא לי את המחשבות? מי גורם לי להיות קיימת? אז את תגלי שיש משהו שעושה הכל דרכך. ואז בשלב הראשון, יש פה כמה שלבים, את חייבת להבין את השלב הראשון. עכשיו בשלב הראשון, כשאת אומרת אני הלכתי, הגוף הזה הלך, אין לך הרבה מעבר לחוויה. אבל אם תחקרי, מה זה אני רציתי? איך רציתי? למה רציתי? מי גרם לי לרצות? ומי גרם לי להיות קיימת? שתגידי אני רציתי, זה יביא אותך למצב שתחווי שזה אלוהים עושה אותך, עושה את הרצון שלך, ומחבר ביניהם, את כאילו תהיי שקופה.

שאלה: איך אני יחווה את זה? אני שואלת שאלות.

אליעד: על ידי הבנה. אם תביני שזה באמת ככה, את תחווי את זה ככה. אם תאמיני שזה ככה, את לא תחווי את זה ככה.

שאלה: איך אגיע להבנה הזאת?

אליעד: על ידי זה שתבררי. קודם כל תחווי שזה קורה דרכך, אחר תיעלמי לגמרי, ותהפכי להיות הראשון. איך עושים? בואי ניקח דוגמה למשהו ספציפי וננסה לשנות לך את החוויה.

שאלה: אני יושבת כאן.

אליעד: את יושבת כאן, ויש לך מחשבות בראש. מה את מרגישה? את עכשיו יושבת כאן ויש לך איזה מחשבה או רצון. בואי נלך למה שאמרת לי קודם, אני רוצה לצאת מהבאר ולחוות את האוקיינוס.

שאלה: אי אפשר לקחת את החוויה שאני סתם יושבת כאן.

אליעד: לא, כי יושבת זה סתם קורה מסביבך. אני רוצה לקחת משהו שאת חווה, שאת חווה שאת רוצה לצאת מחוויית הבאר ולעבור לחוויית האוקיינוס. בואי ננסה לראות את החוויה, זוהי חוויה מצומצמת, חוויה מוגבלת, זוהי חוויה של כלא, שאת רוצה לצאת ממנה ולחוות אוקיינוס.

עכשיו בואי ננסה לשנות את החוויה הזאת, על ידי התבוננות לתוכה. אבל אין כאן אפשרות להתחמק, מה שאני אשאל תעני לי, אין לא יודעת, לא ברור לי, אין דבר כזה. עכשיו, אני חווה שאני נמצאת בבאר, ואני חווה שאני רוצה לצאת לאוקיינוס. יש אוקיינוס ואני רוצה לצאת אליו. עכשיו נשאל שאלה

שאלה: חווית האוקיינוס, זה בגלל שאנשים אמרו לי, זאת לא חוויה שלי.

אליעד: זה בסדר, זה שאת מסכימה איתם, זה אומר שיש לך את החוויה בחלקה. אם זה לא היה נכון עבורך, בכלל לא היית מבינה אותם. את סיפרת לי שטוב לך.

שאלה: התכוונתי שאני חיה בהרמוניה עם הסביבה שלי, ואין לי בעיות עם הסביבה.

אליעד: אבל את אומרת שאת רוצה להיות אלוהים, להרגיש שאני הכל יכול. נכון? כן, זה חייב להיות מוחלט. עכשיו תני לי דוגמה למקום בחיים שאת חווה שאת לא כל יכולה. אל תייפי את זה בזה שאת אומרת שיש לך הרמוניה, תני לי דוגמה למשהו שאת רוצה לעשות ולא יכולה, טיפה כנות, זה לא מורכב כל כך. תראי, אם לא היית רוצה לשנות את המצב שלך בשום דרך, לא היית באה אלי. את באת, כי טוב לך, אבל את רוצה משהו מעבר, אז איפה את מרגישה מוגבלת, איפה החיסרון?

שאלה: בחוויות הפנימיות שלי. אנשים מספרים לי שהם חווים דברים, ואני לא, וזה מציק לי.

אליעד: את לא חווה דברים מסוימים ואת רוצה לחוות עוד דברים. מה אחראי לחוויה שלך, מה גורם לכך שהם יחוו ואת לא תחווי? בואי נדבר עליך, את לא חווה התחדשות, את בעצם רוצה התחדשות, את רוצה לקום כל יום לעולם חדש, את אומרת בא נחליף, אבל אי אפשר להחליף. עכשיו, מי שרוצה לחוות כל הזמן התחדשות, צריך לקבל שכל של ארץ ישראל, להבין שזה אחד. אם היית מבינה שזה מתחדש כל הזמן, אז היית חווה שזה מתחדש כל הזמן.

אם את חושבת שהחדר הזה קיים פה עכשיו, כהמשך של הרגע הקודם, אז את חווה שאת זקנה, את חווה המשכיות. אבל אם היית מבינה, אבל רגע, החדר הזה עכשיו נוצר, אז היית חווה שעכשיו הוא נוצר, זה הכל לפי מה שאת מבינה. עכשיו אני רוצה שניקח חוויה אחת שלך של מגבלה. את מוגבלת במה? אל תספרי לי שהכל טוב, כי אם היה הכל טוב לא היית באה. במה את מוגבלת?

שאלה: אני בעצמי לא יודעת, אולי יש כאן מישהו שעובד עלי.

אליעד: אז את רוצה להבין אם יש אוקיינוס או לא? יש משהו פנימי יותר.

שאלה: אני מבינה שיש חוויה מאוד גדולה ולא חוויתי אותה אף פעם, וקראתי עליה ואנשים סיפרו לי עליה, ולי אין אותה. אני אפילו לא יודעת אם זה נכון או לא נכון.

אליעד: אני אומר שזה נכון. עכשיו שימי לב, את בסופו של תהליך עדיין תמשיכי ללכת ברחוב, או שאולי תלכי בחלל החיצון ואז במקום אנשים תראי כוכבים, זה אותו דבר, ולא משנה היכן תהיי. אנחנו רוצים לשנות לך את החוויה, את כאדם יש לך חושים ואת חווה מידע כמו זה קיר או ארון, את רוצה לחוות את זה אחרת, עכשיו כדי לחוות את זה אחרת, את חייבת לדעת משהו חדש על זה. מה זה אומר, למשל היה פה פסל, ואת עוברת לידו ורואה פסל, אבל אם אני אספר לך, שהפסל הזה הוא רובוט מתוחכם שצופה עתידות, אז עכשיו כשתעברי לידו, תחווי אותו אחרת. אותו פסל, אבל החוויה אחרת, למה? כי את יודעת עליו עוד משהו.

מה שאני רוצה להגיד הוא, שאת צריכה לנסות להבין מה קורה סביבך. העולם הוא חי. בואי אני אקדם אותך מה היא החוויה. אני אגיד לך איך אני חווה. העולם חי, מה הכוונה שאני אומר שהעולם חי? בצורה חיצונית העולם נראה די מת, הכל ממשיך מהקודם, לא משתנה, הכל סטטי, אמנם בני האדם זזים מפה לשם בסוף מתים וזה לא רציני. אני אסביר לך את החוויה ותראי אם את יכולה להתחבר לזה.

יש דבר אחד יפה בכל העולם הזה, רק דבר אחד, ומה יפה? החיבור של היש והאין, מה הכוונה ביפה? אם עכשיו הייתי מראה לך קסם, היית אומרת וואוו, נכון? אחת הסיבות שאת נהנית בהרצאות זה שאת אומרת לעצמך, איך הוא חשב על זה, נכון? איזה יופי איך זה התהפך? התחושה של ההתלהבות זה מההתחדשות השכלית, איזה קסם, איזה פלא?

אם אני יעשה לך קסם את תתלהבי, למשל אני יעשה הופ ויופיע חתול, אבל אם תראי את זה מאה פעם, זה כבר לא ילהיב אותך. זה כבר לא מאתגר אותך, את חושבת הוא מרמה אותי ומוציא חתול מהשרוול וזהו זה נגמר. אבל יש קסם אחד שהוא תמיד קיים. את חווה פה קיר, מה את חווה? קיר מת, לעומת זאת, את יכולה לחוות את זה אחרת. אני למשל לא רואה פה קיר כשאני חושב על זה, אני רואה כאן משהו שעכשיו נוצר. אני רואה כלום בצורה של קיר. עכשיו נוצר הקיר, עכשיו נוצרת השיחה, עכשיו נוצר הזיכרון שלי, הידע שלי, תחושת העתיד שלי, הכל נוצר עכשיו. כל רגע חדש, אבל זה קסם שלא נגמר. ובמקרה הקסם הזה הוא לטובתך. למה לטובתך? כי ברגע שאת נזכרת בזה, זה הופך אותך לאלוהים. למה זה הופך אותך לאלוהים? כי אם את נזכרת שהכל נוצר כל רגע מחדש, זה אומר שלפני שנייה היית אלוהים, ועכשיו את יעל, ולפני שנייה היית אלוהים ואחר יעל, נכון?

אם מבחינתך את המשך של הקודם, אז את סתם בן אדם. אבל אם את אומרת, אני לפני רגע אחד הייתי אלוהים, הייתי הראשון, ואחר הפכתי להיות בן אדם, אלוהים, בן אדם, אלוהים, בן אדם, במהירות כל הזמן, אז את כל הזמן מחוברת לחוויה שאת גם השלם וגם הצמצום. אני לפני אלפית השנייה הייתי אלוהים ועכשיו שמתי עצמי בגוף ובחדר שמתי קירות ואני מדבר איתך, וזה כל פעם קורה מחדש. זאת חוויה לגמרי אחרת.

עכשיו, איך אני הגעתי לחוויה הזאת? זאת חוויה קטנה, זאת החוויה הבסיסית, הראשונה שצריך להבין אותה. אם תהיה לך החוויה הזאת, יהיו לך הרבה חוויות נוספות. מה זה אומר? כל פעם שתראי שני אנשים מדברים או שתראי משהו, זה יזכיר לך את החוויה שהכל אחד. שהיש והאין מתחברים כל הזמן.

איך זה עובד? אני מספר לך ממני, קודם הבנתי שהכל אחד, אחרי כל פעם ששמעתי משהו, זה הזכיר לי שהוא אמר משהו כי זה אחד, כי זה אחד, כי זה אחד. אז אתה כל פעם חווה התחדשות, יש לך מלא דברים, אין סוף דברים, אתה כל פעם מגלה דבר חדש על העולם. אתה למשל מזיז את העכבר של המחשב, אתה מקבל הבנה. מכל פעולה אתה מבין משהו, מה המשמעות של הדבר? מה קורה מאחור? זה כמו שהמציאות הזאת היא תיאטרון ומאחוריה יש עוד עולם. והעולם הזה הוא השתקפות של העולם שמאחורה.

עכשיו כדי שאת תחווי את הקיר הזה בצורה שונה, את צריכה לדעת מה יש מאחור, אם פעם אחת תראי מה יש מאחור, אז כל מה שתראי תמיד יזכיר לך מה יש מאחורה. אם תראי פעם אחת את הבמאי, אז אחר כך, כל מה שתראי יזכיר לך את הבמאי. את מבינה עוד דברים על עצמך.

איך מגיעים לזה? על ידי התבוננות. זה משנה לך את כל החוויה. זה לא שתהיי אותה אחת עם עוד חוויה. פה מדובר על חוויה שמשנה לך את החוויה של הזמן והמקום. מה הכוונה? כשאת רואה מקום, הוא נראה לך גדול, אבל את תחווי אותו אחרת, זה משנה את כל החוויות.

את היום נשואה עם ילדים, ברגע שהחוויה הזאת תכנס לתוכך, את עדיין נשואה עם ילדים בכדור הארץ, אבל בחוויה את לא נשואה. זה כמו שיש קיר, אז יש את יעל שנשואה עם ילדים, אבל אני עצמי נמצאת בעולמות אחרים, זה משנה לך את כל החוויות. שתביני, זאת לא חוויה קטנה של אני גם, את פחות מזדהה עם הגוף, הצורה, המקצוע, זה סתם. כמו שיש את הקיר, יש את הגוף, אבל זה לא אני, אני מעבר.

שאלה: היום שבשלתי, הכנתי גזר, וראיתי את הגזרים אחד גדול אחד קטן, ואז זה נתן לי פלש שכך בני האדם, אחד כזה והשני כזה, האם אתה מתכוון להבנות כאלה?

אליעד: תארי לך, שכול יום היו לך מאה הבנות כאלה.

שאלה: אבל זה לא בא ממני, זה פתאום קרה.

אליעד: אבל למה? כי צורת ההסתכלות שלך על העולם השתנתה. אני מדבר על הבנות כאלה, אבל העומק שלהם פי מיליון. אבל זאת הכוונה, פתאום הבנתי עוד משהו, ועוד משהו, כל דבר הוא השתקפות של תהליך אחר.

שאלה: זה לא אני עשיתי, זה פתאום קרה.

אליעד: אני אתן לך דוגמה, את קילפת גזרים, אבל את הבאת את עצמך למצב שזה יקרה לך. עובדה ששלשום זה לא קרה לך. כששינית משהו בתוכך, אז פתאום חווית משהו חדש. לדוגמה, את עכשיו מקלפת גזרים ורואה שהם שונים, ואומרת, הם כמו בני אדם. אני למשל הייתי חווה את זה קצת אחרת, מה הייתי חווה? זה כולם אותו גזר, אבל הלבושים שונים. ומה מלובש בזה? בזה מלובש השכל, שלמרות שאת רואה כל מיני דברים שונים, זה אחד.

את חווה פה חוויה עוצמתית, המהות היא גזר, הלבוש החיצוני זה הצורות של הגזר, אז כאשר את מתבוננת בזה את חווה שאת אלוהים, זה הזכיר לי שלמרות שיש צורות חיצוניות, עדיין אני נשארת הראשון. וההבנה הזאת היא מאה אלף ביום, כל כמה דקות יש לך הבנה חדשה כזאת. בין לבין את נחה ונהנית ואז יש הבנה נוספת. מה הבנת?

שאלה: שכול הגזרים המהות שלהם אחת, למרות שהם נראים שונים. המהות שהיא גזר, זה הראשון. האם אני צריכה לעשות משהו?

אליעד: אני מסביר לך, הגזר הזה כבר היה קיים קודם, את עשית את הפעולה הזאת כבר הרבה פעמים, אבל לא חווית את זה בעבר כך. אני אתן לך דוגמה, כאשר את מסתכלת לימין ואחר לשמאל, את חווה שני מקומות שונים, את לא מבינה שזה באותו מקום, אבל אם זה רק לבושים שונים, אז כל המקום כולו הוא לבוש של דבר אחד, אז הוא באותו מקום. האם את מבינה? זה פנימיות בתוך פנימיות.

שאלה: אני מבינה את זה אבל לא חווה.

אליעד: את לא חווה את זה, כי את לא רגילה להתבונן על זה. ההתבוננות, זה מה שעומד מאחורי כל דבר.

שאלה: אבל אתה אומר להיות אמיתיים.

אליעד: מה הכוונה בלהיות אמיתי?

שאלה: אין לי את החוויה הזאת, אז איך אוכל להתכוון אליה?

אליעד: את לא אמורה להתכוון אליה. הסברתי לך, מה שאת צריכה לעשות זה, לשאול, כל דבר שקורה, לשאול למה זה קורה? מה זה מרמז? מה המשמעות של זה?

שאלה: אבל זה לא אומר לי שהמקום השמאלי והמקום הימני הם אחד?

אליעד: אני לא אמרתי שאת תגידי שהם אחד. תראי בכל תהליך יש שכל, יש סיבה למה הוא כך ולא אחרת. למשל שני אנשים מדברים, מה הסיבה שאחד מדבר כך והשני אחרת? אם תפעילי את המוח שלך, מה הסיבה שהוא אומר כך והשני אחרת? בנוסף תראי שיש כאן דבר יפיפה, יש כאן קסם, את תראי דבר אחד שהופך לשניים. זה הקסם הכי גדול. שהוא גם קסם, וגם יפה וגם גורם לך להעלם, כי כאשר את נזכרת שהכל אחד, זה סוג של העלמות, וגם כשאת חוזרת, את עדיין זוכרת שלפני שנייה היית באחד. פשוט צריך להתבונן פנימה.

תראי, המציאות היא אותה מציאות, אבל צריך להתבונן על הדברים. לדוגמה, את מדליקה את הגז ומבשלת, מה את חווה? את חווה אש שמחממת, חוויה רגילה שממש מדכאת, כאילו מה יש פה, כל פעם אותו הדבר, זה משעמם, זה הכלא, אין שום דבר חי, זה כל הזמן חוזר על עצמו.

קחי תרגיל לדוגמה, את עכשיו מדליקה את הגז, את לוחצת ונדלק הגז, ואת שמה סיר שיתחמם. תשאלי את עצמך, מה קורה כאן בעצם? אלף פעם כבר ראיתי אש שמחממת. תשאלי את עצמך, למה האש מחממת? אם תגידי לעצמך, אני חייבת להבין למה האש מחממת את הסיר? את תקבלי שכל, ותראי שזה נוצר מכלום, ואז גם תחווי את זה.

את רוצה להגיע למצב שאם תראי קיר תחווי משהו חדש, נכון? את רוצה להגיע למצב שכאשר תראי אש שמחממת את המים, תחווי את זה בצורה אחרת. למשל ניקח אש ונשים לידה נייר, את בטוחה מאה אחוז שהאש תשרוף את הנייר, נכון? אז זה דיכאון, כי את חיה בעולם קבוע, שהכל בו קבוע, שהאש תמיד שורפת, אז זה לא מעניין. אני לדוגמה אומר, אולי זה יתהפך פתאום. כי זה באמת יכול לההפך.

איך אני הגעתי לחוויה כזאת שאם אני רואה נייר ואש, אני לא בטוח שזה יישרף? בדרך כלל בעולם שאני חי בו זה נשרף, אבל אני לא סגור על זה, שזה יישרף, אז החוויה שלי תמיד חדשה, הי זה שוב נשרף, וזה שוב נשרף. הי עכשיו נוצר חדש. למה אני חווה את זה ככה? כי אני שאלתי את עצמי, למה האש שורפת את הנייר? ואם שואלים חושבים על פחמן, חמצן חנקן, אבל אם מתבוננים פנימה ושואלים, אבל מה גורם לזה להיות ככה? אם אתה מתבונן בזה פנימה, אתה מגלה, שיש משהו שבכל רגע עושה שזה יקרה.

אז אם אתה זקן שחושב שזה המשך של הקודם, אז אתה רגיל שהאש שורפת, ולא התחדש לך שום דבר. אני אתן לך עוד דוגמה, את חוזרת הביתה ורואה מולך בניין, נכנסת לבניין, מה את חווה? בניין, הייתי בו כבר אלף פעם, אבל תשאלי את עצמך, למה יש פה עכשיו בניין? תקשיבי, אני אומר לך פה מה לעשות, ואם תעשי, תגיעי, אל תגידי שלא אמרו לך, את אומרת שאת מרגישה שאת בבאר ואת רוצה לחוות אוקיינוס. האוקיינוס זאת החוויה האלוהית האין סופית. אני אומר לך מה לעשות

את נכנסת לבניין, תשאלי את עצמך, למה יש פה עכשיו בניין? אני מבטיח לך, שאם תגלי למה יש פה עכשיו בניין, את תגלי שאת אלוהים

שאלה: אבל איך אבין מדוע יש פה בניין?

אליעד: על ידי זה שלא תשאלי שאלות לא נכונות. תנסי להבין מה אני אומר לך, שאם תשאלי למה יש פה בניין? אני אשאל אותך, תיכף נעשה את זה. תשאלי, למה יש פה בניין? למה האש שורפת? למה כואבת לי עכשיו הרגל? את תחווי את זה אחרת, את תגלי משהו ותראי עוד עולם מאחורה, זה כמו תיאטרון בובות, ואת שואלת למה הבובה הזאת זזה ככה, ואז את תראי את הבמאי, ואז את שואלת, למה הבמאי עושה ככה, ולמה ככה? אז את מבינה אותו, ואז כל מה שקורה, את מבינה את הבמאי, ואז את חיה בעולם נוסף, את חיה בעולם אבל חווה עוד עולם מאחורה.

שאלה: אני התחלתי ככה, והבנתי שלא אני העושה.

אליעד: את שוב חוזרת למה שהיה, אם יש בניין, מה זה קשור לאני העושה או לא העושה?

שאלה: שמישהו גרם לכך שאני אראה את הבניין.

אליעד: לא, אני שואל שאלה אחרת, בואי נדמיין את הבניין שאת נכנסת אליו, מה זה בניין? זה אבנים שעומדים. למה יש שם בניין?

שאלה: אני זוכרת שיש שם בניין.

אליעד: תתרכזי, תעני למה שאני שואל, אחר כך שתשמעי את ההרצאה תראי שאת לא עונה למה שאני שואל. יש פה בניין, ואת עומדת בפתח הבניין, למה יש פה עכשיו בניין? לא למה את חושבת שיש בניין, למה הבניין נמצא פה? כי, הוא היה פה מקודם, מישהו לפני 37 שנה שם בלוקים ועשה בניין, נכון? זה נקרא חוויה של אדם זקן, שאומר הבניין נמצא כבר 37 שנה, אני חנוק רוצה אחד חדש. זה נקרא חווית זמן, זה המשך של הקודם, הבניין נמצא פה כי היה פה אתמול ושלשום ולפני שלשום, זה נקרא חווית זמן, חווית מוות, שאתה כאילו רצוף, אין לך את היצירה, את לא חווה שאת נכנסת לעולם חדש.

עכשיו תסתכלי, כשאני שואל אותך למה יש בניין, אני אשאל אותך שאלה, תדמייני שאת עומדת בפתח של הבניין שלך, אני אשאל אותך, הבניין הזה היה קיים אתמול? תגידי כן. אני אשאל, הוא קיים היום? כן, למה הוא קיים היום? תגידי מה זאת אומרת, הוא היה קיים אתמול ושלשום, כבר הרבה זמן. עכשיו אני אשאל אותך, האם זה שהבניין היה קיים אתמול, זה מחייב אותו להיות קיים גם היום?

שאלה: לא, הכל יכול להיות, אולי תהיה רעידת אדמה והוא יעלם.

אליעד: נגיד שאין רעידת אדמה, האם זה מחייב שיהיה פה קיר? למשל הייתי קוסם ואני עושה פסיק ואין קיר.

שאלה: אולי העיניים שלי לא יראו.

אליעד: לא, נגיד שהם יראו, מה שאני מנסה להגיד לך, את מבחינתך, אנחנו נמצאים בקומה מסוימת, במקום מסוים וככה זה ממשיך. אבל כמה זמן לוקח לאלוהים לקחת אותי ואותך ולשים אותנו בירח? שנייה. ואם הוא רוצה, הוא יכול לקחת אותנו לירח ואפילו לא נזכור שהיינו פה. הוא יכול לשים אותנו בירח ולתת לנו זיכרון שאנחנו נמצאים בירח 30 שנה, נכון? ואת לא תדעי. כשאת נכנסת לחלום, עכשיו הגעת ואת בטוחה שאת נמצאת פה 30 שנה. את לא חושבת שאת 5 דקות פה בחלום. את אפילו לא יודעת שאת חדשה פה, את חושבת שאת כאן 30 שנה.

מה שאני רוצה להגיד, שזה שיש פה קיר, זה לא מחייב שבעוד רגע יהיה פה קיר. אם תביני את זה באמת, את תחווי שכול רגע הוא חדש ואז זה ישנה לך את החוויה. ואחרי זה יבואו עוד הרבה חוויות נוספות. מה הבנת?
תחושת קטנות בסוף מתים לטעות מי אחראי האם עדיין לעשות משהו חוויות חדשות אלוהים עושה גורמים מקצוע הפנימיות אכילת בשר אלוהות אלוהים דברים קורים המציאות הרגל הרגלים הרגשה של מציאות התחדשות חווית המציאות טבעונות לאכול בשר להיות אלוהים למה דברים קורים לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות מציאות צמחונות צמחונים קרניבורים שינוי שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי חוויה שינוי רגש שינוי רגשות שינוי תחושה שינויים תחושה של מציאות
תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, גארי יורופסקי, צמחונות, בעד אכילת בשר, נגד אכילת בשר, בחירה חופשית של תינוק, תודעה של תינוק, נגד צמחונות, בעד צמחונות
... נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, גארי יורופסקי, צמחונות, בעד אכילת בשר , נגד אכילת בשר, בחירה חופשית של תינוק, תודעה של תינוק, נגד צמחונות, בעד צמחונות מדוע תרופות נגד חרדה ודיכאון אינן פתרון אמיתי לבעיות נפשיות? אליעד כהן מסביר כי תרופות נגד ... אחראי למצבו באופן מוחלט מרגע שיש לו רצון, גם אם אין לו יכולת פיזית לשנות את המצב. מה הטעות של גארי יורופסקי בטענתו נגד אכילת בשר? אליעד מתייחס להרצאות של גארי יורופסקי, פעיל מוכר נגד אכילת בשר, ואומר שטענותיו אינן מוחלטות. גארי טוען שאכילת בשר היא פעולה לא טבעית לאדם משום שהגוף שלו אינו מותאם לכך, ושהאדם הוא לא טורף טבעי. אליעד שולל את ... הוא תמיד כזה שנעשה תוך כדי התרחשות הבעיה ולא אחרי שהבעיה כבר חלפה. האם תרופות נגד חרדה עובדות? האם תינוק חסר אונים? האם אכילת בשר טבעית לאדם? מה הטעות של גארי יורופסקי? איך לפתור בעיות בצורה נכונה? ...
גארי יורופסקי / בעד ונגד צמחונות / טבעונות / אכילת בשר / שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי? תגובה לגארי יורופסקי, אי דיוקים של גארי יורופסקי - חלק 1
... יורופסקי בעד ונגד צמחונות טבעונות אכילת בשר שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי ... מטכניקות השכנוע והרטוריקה שבהן השתמש ומשתמש גארי יורופסקי בהרצאה שלו, שכלפי חוץ נראה שהיא נועדה לקדם את עניין הצמחונות בעולם. ואציג כאן הפרכה של גארי יורופסקי, על ידי זה שאציג אי דיוקים של גארי יורופסקי ועוד כל מיני כשלים לוגיים ושגיאות מחשבתיות של גארי יורופסקי. ועל הדרך כמובן שיתבארו גם טיעונים בעד ונגד אכילת בשר ובעד ונגד אכילת צמחונות. ואדגים ואראה גם כאן, כיצד צריך לדעת להטיל ספק ולדעת לשאול את השאלות הנכונות, ולא לקבל כאמת מוחלטת, גם לא דברים שלפעמים נשמעים ... המניעים של גארי יורופסקי? ומה באמת עומד מאחורי ההרצאה הטובה בעולם וכל שאר הכינויים שניתנו להרצאה הזאת ולרעיון הצמחונות והטבעונות באופן כללי. הציטוטים של ומתוך ההרצאה של גארי יורופסקי שלהלן, הם עפ התרגום לעברית של ההרצאה שלו, כפי שפורסמה באינטרנט. אבהיר, כי ... הנושא בצורה אובייקטיבית, כגון לדוגמה: בא נבדוק האם זה טוב או רע ובא נראה מה האמת האם באמת כדאי צריך אסור וכיוב, לאכול בשר . אלא הוא קודם כל מספר לך שיש קורבנות נשכחים... ומיד השומע מגלה אמפטיה. ואז הוא אומר לך, שמדובר על בעלי החיים. אך האם זאת האמת? לא ... לעיקול, בגלל שהם מאתגרים את האמונות של האדם? אני לא כאן כדי להיות האויב שלכם - אולי כן? אולי אתה שונא את אלו שאוכלים בשר והיית מוכן לפגוע בהם כמו כל אויב אחר שלהם? ולמה אתה צריך להקדים הקדמה כזאת? האם באמת אתה בכלל לא האוייב של אלו שחושבים אחרת ממך? ... אומר דברים טיפשיים, אלא שפשוט זה לא בהכרח הדעות שאתם מכירים. אני לא מנסה להרחיק אתכם מהדת שלכם - אין דת שמכריחה אכילת בשר אולי לא מכריחה, אך האם אין דת שמעודדת אכילת בשר? האם אין דת שמקבלת כלגיטימי לגמרי את העניין של אכילת בשר? האם לחשוב שהדת שמקבלת כלגיטימי ואפילו מעודדת לפעמים אכילת בשר, האם לחשוב שהיא מעודדת לבצע משהו לא מוסרי... האם זה לא נקרא להרחיק את האדם מהדת שלו? כלל הזהב אומר: אל תעשה לאחרים מה שלא היית ... אין כוכבית שאומרת שזה מותר? + ברמה המעשית, החוק של לא תרצח, כן יש לידו לפניו ואחריו הרבה מאוד כוכביות שמתארות אכילת בשר של חיה כדבר מאוד טבעי ולגיטימי. כך שנכון שאין כוכבית ממש ליד הלא תרצח שמסבירה שמותר לאכול בשר, אבל יש הרבה מקומות ליד החוק הזה, שמדברות על אכילת בשר כעל דבר לגיטימי. אתם יכולים לשמור את החברים, הדעות הפוליטיות והפטריוטיזם שלכם, עדיין לראות את תוכניות הטלוויזיה האהובות עליכם ולהקשיב למוזיקה האהובה עליכם, אפילו אם זה טד נוגנט. זאת כמובן לא האמת, כפי שניתן לראות בפועל. כי חלק מהצמחונים, הופכים להיות אוייבים של אלו שלא מסכימים איתם וחלקם כבר לא באמת יכול להמשיך לחיות את החיים כמו קודם לכן. בדיוק כמו שאדם שיגלה ...
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות מה הבעיה באכילת בשר ומה הקשר שלה לדרך הרוחנית של אליעד כהן? ההרצאה עוסקת במגוון נושאים שקשורים לתפיסות רוחניות ומוסריות בנוגע לאכילת בשר, צמחונות, טבעונות, פגיעות פרטיות ועוד. במהלך השיחה, אליעד כהן משתף את התפיסה האישית שלו, ומדבר על ... את חשיבות הבחירה האישית, וכיצד הוא מבקש לפרק את המחויבות המובלעת לעקרונות מסוימים, כמו אי אכילת בשר או חיים צמחוניים. הוא מציין כי לא מדובר במסר מוסרי או חינוכי, אלא בהזדמנות לבדוק את הסיבות ... לבחור, וזהו דבר שמגביל את האדם ומעוות את חוויתו. מה הסיבות שמובילות אנשים לבחור באורח חיים צמחוני או טבעוני? אליעד מציין שלאנשים יש סיבות רבות לכך שהם בוחרים שלא לאכול בשר, אך לא תמיד יש לכך קשר עם אידיאולוגיה או תפיסה מוסרית. חלק מהאנשים בוחרים בכך ... שאתה עושה. מה הקשר בין אוכל למוסריות ואידיאולוגיה? השיחה חושפת את הקשר שבין הפעולה של אכילת בשר לבין האידיאולוגיה שמובילה אליה. אליעד טוען כי לא מדובר בבעיה מוסרית או מוסריות טהורה - אם אתה בוחר לא לאכול בשר, יש סיבה מאחורי זה, ואם אתה בוחר לאכול בשר , גם יש סיבה מאחורי זה. הוא מציין כי כל פעולה שמבוססת על סיבה היא פעולה שמצמצמת ... לא נכון להימנע מדברים רק כי הם נתפסים כרעים מבחינה אידיאולוגית או מוסרית. אם מישהו בוחר לא לאכול בשר כי הוא מרחם על בעלי החיים, זו החלטה לגיטימית, אבל על האדם לשאול את עצמו למה הוא חושב שהוא טוב יותר מאחרים רק בגלל שהוא לא אוכל בשר. האם יש אידיאולוגיה מאחורי אכילת בשר או צמחונות? לאליעד כהן אין אידיאולוגיה ספציפית שמניעה את הדיון על אכילת בשר . הוא מתאר את הבחירה לאכול בשר כאפשרות אישית, אשר לא בהכרח קשורה לאידיאולוגיה רוחנית או מוסרית. הוא מציין כי ... או מתוך רצון חופשי ואותנטי. המטרה היא לשאול את עצמך שאלות עמוקות יותר על מניעיך ותודעתך. צמחונות וטבעונות רוחניות והבחירה החופשית הסיבות לאכילת בשר האם אכילת בשר נחשבת לרעה? ההבנה העצמית והמעשים המוסריים השפעת אידיאולוגיה על בחירות אישיות ...
הנאה מאכילת בשר, ליהנות מאכילת בשר, לאכול בשר, צמחונות, טבעונות, קרניבוריות, קרניבורים, אוכלי בשר, בעד אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, התאכזרות לבעלי חיים, תעשיית הבשר
... מאכילת בשר, ליהנות מאכילת בשר, לאכול בשר, צמחונות, טבעונות, קרניבוריות, קרניבורים, אוכלי בשר, בעד אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, התאכזרות לבעלי חיים, תעשיית הבשר איך הנאה מאכילת בשר קשורה לתעשיית הבשר והאכזריות כלפי בעלי חיים? בהרצאה זו, נדונה השאלה איך אכילת בשר, הנאה ממנה, והקשר בין תעשיית הבשר לבין ההתעללות בבעלי חיים משפיעים על הרצון לאכול בשר. המנחה עוסק במגוון נושאים הקשורים להתפתחות תרבותית, חייתית ומוסרית בהקשר לאכילת בשר, תוך שהוא מעלה שאלות פילוסופיות ופסיכולוגיות רבות. ההרצאה מתחילה בתיאור אתגר שקשור לצפייה בסרטונים על סבל בעלי חיים בתעשיית הבשר. מדובר באתגר בו נדרש המשתתף ... התשובה הפופולרית לשאלה אם צפייה בסרטונים כאלה מונעת את הרצון לאכול בשר היא שלילית - זה לא מונע את האכילה, אלא לעיתים דווקא מגביר אותה. בהמשך, הדיון נוגע בשאלה איך סרטונים כאלה, אשר מציגים את ההתעללות בבעלי חיים, משפיעים על ... שצפייה כזו תעורר אצל הצופים רגשות אשמה או תסלק את הרצון לאכול בשר, למעשה טועים, משום שצפייה בסבל בעלי החיים דווקא יכולה להחיות את הרצון לאכול בשר. המנחה מציין כי הצופה מרגיש את ההתנגדות לסבל בעלי החיים, אך לא בהכרח מבטל את הרצון לאכול בשר, אלא אף עשוי להרגיש דחף לחזק את הבחירה האכזרית, מתוך רצון להרגיש עליון על בעלי החיים. הדיון ממשיך במעמד שבו אדם מגלה חיות אוכלת בשר, כמו אריה תורף חיית טרף. המנחה מציין כי האכילה הזו קשורה לרצון טבעי בהימצאות בעמדה עליונה, להרגיש חייתי ולהתמודד עם יצר הטרף. לפעמים, הסרטונים הללו לא מכוונים למנוע אכילת בשר, אלא דווקא להציף את התחושה החייתית שצפייה כזו מעוררת, שהיא חלק מהכוח של הרצון לאכול בשר. לאורך ההרצאה יש גם הסבר על כיצד אנשים שמודעים להתעללות בבעלי חיים בתעשיית הבשר עשויים למצוא את עצמם חשים צמצום מצפוני - מצד אחד יש להם אמפתיה לחיות, ומצד שני הם עדיין בוחרים לאכול בשר. אחת הסיבות לכך היא העובדה שהאדם ייחס את עצמו לעיתים לאותו יצר חייתי שטמון בו, ומזדהה עם הצורך להרגיש עליון ולשלול את התחושות המוסריות. ההרצאה עוסקת גם בניתוח ... בשר מתוך תחושת מרדנות או דחף טבעי להיות עליון. מה הקשר בין אכילת בשר והתנהגות מוסרית? בהמשך, המנחה מתאר את ההתמודדות המוסרית של הצופים מול מציאות האכזריות בתעשיית הבשר. בסרטונים שמציגים את ההתעללות בבעלי חיים, הצופים מצפים ... מוסרית, אך במקרים רבים דווקא זוהי תחושה שמזינה את הרצון לאכול בשר. המנחה מציין כי ישנו סוג של מניפולציה שמופיעה כאשר הסרטונים מציגים את ההתעללות כאכזריות שאין לה מקום, וזה עשוי לגרום לאדם לאכול בשר דווקא מתוך תחושת עיקוב פנימי - אם אני אכזרי, זה אומר שאני חזק. לסיכום, ההרצאה נוגעת בתפיסות מנטליות ורגשיות של הצרכנים, שהיו רוצים להרגיש מוסריים, אך גם לא ... ההשערה, האם בכלל השאלה האם אדם שצופה בסרטונים כאלה יימנע מאכילת בשר, היא שאלה נכונה. המנחה מתעקש ששאלה זו אינה תמיד רלוונטית, ומדגיש את הצורך להבין את מהות הרצון האישי לאכול בשר, גם כאשר מדובר בהתעוררות פנימית מצד ההתעללות בבעלי חיים. הנאה מאכילת בשר תעשיית הבשר אכזריות לבעלי חיים הפסיכולוגיה של אכילת בשר הקשר בין חייתיות לאכילת בשר סרטונים על סבל בעלי חיים ...
צמחונות, להיות צמחוני, אכילת בשר, קניבליזם, קניבלים, אכזריות, לחיות כמו חיה, רגשות של צמחים, רגשות של דומם
צמחונות, להיות צמחוני, אכילת בשר, קניבליזם, קניבלים, אכזריות, לחיות כמו חיה, רגשות של צמחים, רגשות של דומם האם בריאות היא סיבה אמיתית להיות צמחוני? אחת השאלות המרכזיות בדיון על צמחונות היא האם באמת ניתן להצדיק אותה משיקולי בריאות. אליעד מסביר באופן מפורט שאם אדם בוחר להיות צמחוני רק מתוך שיקולי בריאות, הרי שזוהי החלטה לא הגיונית. הסיבה היא שאין שום דבר אבסולוטי בבריאות שאומר שצריך להימנע לחלוטין ... הפתרון ההגיוני הוא לא להימנע מבשר לחלוטין אלא לאכול אותו במינונים ובצורות מסוימות המתאימות לבריאות. לכן אדם שטוען שהוא צמחוני מטעמי בריאות בלבד אינו בהכרח מודע או מבין לגמרי את ההיגיון של ההחלטה שלו. האם צמחונות באמת קשורה לתנאי הגידול של בעלי החיים? נושא נוסף שעולה בהרצאה הוא התנאים שבהם מגדלים את בעלי החיים. אליעד מדגיש שמי שבוחר בצמחונות בגלל אכזריות כלפי בעלי חיים צריך להפריד בין אכילת הבשר עצמה לבין התנאים בהם מגדלים את החיות. אם הטענה נגד אכילת בשר קשורה רק לתנאים הקשים בגידול החיות, אז הפתרון המתבקש הוא לא להפסיק לחלוטין לאכול בשר, אלא לדרוש תנאי גידול טובים יותר. מי שמפסיק לחלוטין לאכול בשר לא יכול לטעון שזה בגלל התנאים, כי אם התנאים היו משתפרים הוא היה יכול להמשיך לאכול בשר. לכן אליעד מדגיש שהסיבה לצמחונות אינה קשורה באמת לתנאי הגידול, אלא למשהו עמוק יותר כמו רגשות הזדהות או תחושת אשמה. האם יש באמת הבדל בין הריגת בעלי חיים ... מקניבליזם גם בגלל הזדהות, כלומר, לא היינו רוצים שיאכלו אותנו, ולכן אנחנו מזדהים עם הסבל של האדם האחר. מה ההיגיון באכילת בשר לפי התבוננות בטבע? אליעד מציע נקודת מבט נוספת, שאם האדם לא יודע מה עליו לעשות - האם להיות צמחוני או לא - הוא יכול לבדוק מה קורה בטבע. בטבע, בעלי חיים אוכלים אחד את השני לצורך הישרדות, לא מתוך אכזריות לשמה. מכאן שההיגיון באכילת בשר יכול להיות מוצדק אם זה נעשה לצורך קיום הישרדותי, ולא למטרות אחרות של עינוג עצמי בלבד. הוא מחדד שהאדם בטבעו לא בנוי רק לדברים מסוימים, אבל הוא מסוגל להסתגל לדברים רבים כמו טיסה במטוסים, ולכן הטענה שהאדם לא בנוי לאכול בשר אינה נכונה. האם אדם שאינו מבין את סיבותיו לצמחונות עלול לטעות בדברים נוספים? אליעד מדגיש נקודה חשובה נוספת בהרצאה: אדם שלא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי הבחירה שלו להיות צמחוני, ככל הנראה לא מבין את עצמו גם בתחומים אחרים בחיים. לדבריו, צמחונות ללא מודעות מלאה לסיבות שעומדות מאחוריה, היא סימפטום לבעיה רחבה יותר של חוסר הבנה והיגיון, שיכול להשפיע גם על תחומים אחרים בחיים. כלומר, הבעיה אינה בעצם הצמחונות, אלא בכך שהאדם חי בתחושה או רגש ללא הבנה מלאה של הסיבות האמיתיות שמניעות אותו, מה שמוביל לטעויות גם בתחומים אחרים. מה הקשר בין אכילת בשר ליחסי מסחר ומלחמות בין בני אדם? לבסוף, אליעד משווה בין הציד בטבע לבין יחסים בין בני אדם במסחר או במלחמה. כמו שהאריה צד ... הוא רק ברמת ההסכמה ובצורה שבה זה נעשה. האדם אינו יכול להתנתק לחלוטין ממעגל זה, ולכן אין כאן הבדל מוסרי משמעותי בין אכילת בשר לבין כל אינטראקציה אחרת שיש בה ניצול משאבים או אנשים אחרים. למה להיות צמחוני? האם אכילת בשר מוסרית? האם צמחים מרגישים כאב? מה רע בקניבליזם? האם האדם בנוי לאכול בשר? מה ההיגיון של צמחונות? האם האדם הוא יצור טורף? ...
התאכזרות לבעלי חיים, אכזריות, רחמנות, צמחונות, אכילת בשר, טבעונות, התעללות בבעלי חיים, סאדיזם, סדיסטיות, לכל דבר יש הפך, שום דבר לא מחוייב, התעללות בחלשים, התאכזרות לחלשים
... לבעלי חיים, אכזריות, רחמנות, צמחונות, אכילת בשר, טבעונות, התעללות בבעלי חיים, ... מחוייב, התעללות בחלשים, התאכזרות לחלשים מהו הקשר בין האכזריות לבעלי חיים לשאלות מוסריות רחבות יותר? ההרצאה עוסקת בקשר שבין אכזריות לבעלי חיים, טבעונות, התעללות בבעלי חיים והיבטים מוסריים של אכילת בשר. אליעד כהן מתחיל בכך שהוא מציין את ההתעללות ... עשויות להיגרם מתוך פחד אישי או רגשות שליליים כלפי עצמנו. האם התעללות בבעלי חיים נובעת מבעיה מוסרית אוניברסלית? אליעד מדבר על הדילמה המוסרית של אכילת בשר והאם אנחנו בעצם אחראים למעשי ההתעללות בבעלי ... של העדפת התעללות בבעלי חיים? האם יש הבדל מוסרי בין התעללות בבעלי חיים להתעללות בחפצים? כיצד תפיסתנו את בעלי החיים משפיעה על התנהגותנו? האם טבעונות היא פתרון מוסרי לאכזריות כלפי בעלי חיים? מה הקשר בין התאכזרות לבעלי חיים לאכזריות כלפי אחרים? הרצאה זו עוסקת בנושאים שונים כמו התאכזרות לבעלי חיים, אכזריות כלפי אחרים, אכילת בשר, צמחונות, טבעונות, סאדיזם והתעללות בחלשים. אליעד כהן מציע ... חיים, ומאתגרת את הצופה לחשוב על הגבולות בין נכון ולא נכון, בין אכזריות לבין רחמנות. התאכזרות לבעלי חיים סאדיזם הזדהות רגשית הסבל האנושי והחייתי טבעונות אכילת בשר ...
צמחונות, טבעונות, אכילת בשר, סאדיזם, לא לאכול בשר, למה כן לאכול בשר? צער בעלי חיים, דומם מדבר, התעללות בחלשים, התעללות בחסרי ישע, התאכזרות לבעלי חיים, התעללות בבעלי חיים
צמחונות, טבעונות, אכילת בשר, סאדיזם, לא לאכול בשר, למה כן לאכול בשר? צער בעלי חיים, דומם מדבר, התעללות בחלשים, התעללות בחסרי ישע, התאכזרות לבעלי חיים, התעללות בבעלי חיים למה אנשים בוחרים להיות צמחוניים? הדיון מתחיל בכך שלעיתים קרובות נשאלת השאלה מה הסיבה שמניעה אנשים לבחור בצמחונות. אליעד מסביר את השאלות והמחשבות שנעשות בתוך ראשו של אדם צמחוני. ישנם אנשים אשר לא אוכלים בשר בגלל שהם חשים שעליהם לשמור על איזון אישי או רוחני. למשל, אדם עשוי להרגיש טוב יותר כאשר הוא מקבל את ההחלטה שלא לאכול בשר, כי זה יכול להיות קשור לתחושת משמעות או שליטה על חייו. האם צמחונות באמת קשורה לדאגה לבעלי חיים? הסוגיה המהותית שנדונה היא האם צמחונות נובעת רק מתוך רצון לא להזיק לבעלי חיים, או האם יש פה עניין אישי יותר של דימוי עצמי. אחד מההסברים הוא שצמחונים לא רוצים לראות את עצמם כרעים, כלומר, הם אינם רוצים להיות שותפים לפשע של הרג בעלי חיים. ברוב המקרים, אנשים חוששים כי אם הם ישתפו פעולה עם הרג בעלי חיים, זה יצור פער מוסרי ביניהם לבין עצמם, והם לא יוכלו להרגיש טוב עם עצמם. מהם המניעים האישיים מאחורי בחירת צמחונות? אליעד מציין כי לעיתים אנשים בוחרים בצמחונות לא מתוך דאגה כנה לבעלי חיים, אלא משום שמדובר בהימנעות מכאב נפשי אישי. הרבה פעמים מדובר במנגנון של הימנעות מאי נוחות רגשית. כלומר, האכילה של בשר גורמת לאדם הצמחוני להיזכר בכאב או סבל שהוא עצמו חווה בחיים, ולכן הוא בוחר להימנע מהאכילה כדי לא לחוות את התחושות הללו מחדש. האם באמת אין מקום לאכול בשר? הדיון נוגע גם בשאלה האם יש מקום אמיתי להימנע לחלוטין מאכילת בשר או שלא מדובר בתוצאה של רגשות אשם. אליעד מציין כי ישנן תרבויות רבות בהן אכילת בשר נתפסת כחלק בלתי נפרד מהקיום האנושי, ואילו צמחונות או טבעונות נתפסות לעיתים כסטייה. הוא מדגיש כי יש צורך במודעות עצמית גבוהה כדי להימנע מאכילת בשר מתוך חשיבה שזו הדרך להימנע מהכאב, ולא מתוך תוצאה של רגשות אשם. הקשר בין צמחונות לדימוי עצמי מעניין לציין כי לא כל הצמחונים עושים זאת מתוך דאגה לבעלי חיים. אליעד מסביר שבחלק מהמקרים הצמחונים פשוט רוצים להימנע מהסבל הפנימי שלהם, ולכן בוחרים להימנע מאכילת בשר. ישנם אנשים שמרגישים שצמחונות היא דרך לשדר לעצמם ולהציג לעולם שהם טובים יותר, שהם לא פוגעים במישהו אחר, וזו דרך להימנע מהרגשות של אני אדם רע. האם הצמחונות קשורה גם לפחד מעונש או לתחושת אשם? אליעד טוען כי לא תמיד הצמחונות נובעת רק מרצון להימנע מלהתעלל בבעלי חיים. לעיתים, מדובר במעין מנגנון הגנה פסיכולוגי שבו אדם לא רוצה להרגיש רע על עצמו, ולכן הוא מונע את עצמו מהשתתפות במעשים שהוא תופס אותם כשליליים או אכזריים. יש המון אנשים שמרגישים שהם שותפים לפשע על ידי אכילת בשר, וכך הם בוחרים להימנע מכך על מנת לא להתמודד עם רגשות האשם שמציפים אותם. כיצד התעללות בבעלי חיים קשורה לתחושת פחד? כחלק מהדיון, אליעד מציין כי יש קשר ישיר בין התעללות ... בעצם משדר לרוב את תחושת האכזבה שלו כלפי עצמו, הוא מפצה את עצמו על כך שהוא עצמו לא עמד בציפיות או התמודד עם אתגרים מסוימים. מהם המניעים האישיים מאחורי בחירת צמחונות? האם
צמחונות, אכילת בשר, לצמצם את הסבל, למה יש סבל? לא לגרום לסבל מיותר, בודהיזם, הסבל בעולם, הצמחונות של אלוהים, למה יש רע בעולם? עולם בלי סבל, לא ליצור סבל, לחסוך סבל
צמחונות, אכילת בשר, לצמצם את הסבל, למה יש סבל? לא לגרום לסבל מיותר, בודהיזם, הסבל בעולם, הצמחונות של אלוהים, למה יש רע בעולם? עולם בלי סבל, לא ליצור סבל, לחסוך סבל מהי הגישה בה מסביר אליעד כהן את הצמחונות והקשר שלה לצמצום סבל? במהלך הרצאתו, אליעד כהן מתמקד בשאלה המרכזית של הצמחונות והקשר שלה לאידיאולוגיה של צמצום הסבל בעולם. הוא מביא נקודות שונות הקשורות לשאלת הצורך וההיגיון מאחורי אכילת בשר ומסביר את עקרונותיו בנוגע למהות הסבל וכיצד ניתן לצמצמו. בהתחלה, הוא מדבר על הטענה המרכזית של הצמחונות - כלומר, לא לגרום סבל לחיות אם לא חייבים בכך. הוא מתאר את עקרון השחיטה של חיות לצורך אכילת בשר ומצביע על השאלה האם אנו באמת צריכים ... הישנה, אך באופן זהה היא גם יוצרת מציאות חדשה, מעין סיבוב מחזורי שבו כל פעולה גורמת להחסרת מציאות אחת והבאת מציאות אחרת. הדיאלוג ביניהם ממשיך גם בשאלה האם אכילת בשר היא פעולה הכרחית או שמא יש דרכים אחרות ... לברוא עולם שבו אין סבל כלל. העולם, מבחינתו, נבנה על שילוב של טוב ורע, וסבל הוא חלק מהותי ומרכזי במערכת זו. האם אפשר לצמצם סבל בעולם? האם באמת כדאי להיות צמחוני? מה הקשר בין סבל לבין פילוסופיה ...
ההרצאה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? הפרכה לגארי יורופסקי, בעד ונגד צמחונות, בעד ונגד אכילת בשר, גארי יורופסקי שרלטן, גארי יורופסקי משקר, גארי יורופסקי מניפולטור
... יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? הפרכה לגארי יורופסקי, בעד ונגד צמחונות, בעד ונגד אכילת בשר, גארי יורופסקי שרלטן, גארי יורופסקי ... טועה? אליעד כהן מתייחס בהרצאה לטיעוניו של גארי יורופסקי בעד צמחונות ונגד אכילת בשר, ומנתח מדוע הגישה של יורופסקי שגויה ... בעצם הצדקת עמדתם. במקום להיכנס לוויכוח על העובדות, כמו נזקי אכילת בשר או תועלות הצמחונות, צריך לשאול את האדם קודם כל האם ... למה גארי יורופסקי טועה? האם גארי יורופסקי מניפולטור? בעד ונגד אכילת בשר האם צמחונות היא חובה? איך להתמודד עם גארי ...
הימנעות מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, לחסוך סבל, לסבול כמה שפחות, אכזריות על חלשים, צמחונות, אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, לסבול פחות, לא לאכול בשר
הימנעות מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, לחסוך סבל, לסבול כמה שפחות, אכזריות על חלשים, צמחונות, אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, לסבול פחות, לא לאכול בשר
... מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, לחסוך סבל, לסבול כמה שפחות, אכזריות על חלשים, צמחונות, אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, לסבול פחות, לא לאכול בשר מהי גישת אליעד כהן בנוגע לאכילת בשר ולצמצום סבל? אליעד כהן בוחן את נושא אכילת הבשר בהקשר מוסרי ורגשי, תוך התמקדות בקשר בין סבל, אכזריות והזדהות עם בעלי חיים. הוא עוסק בשאלות של מוסריות, צמחונות, והתעללות בבעלי חיים, ומנסה להבין מדוע יש אנשים שאוכלים בשר למרות שהם מודעים לסבל שנגרם לבעלי החיים. הוא מציין כי אחת הסיבות המרכזיות שמניעות אנשים לא לאכול בשר היא ההזדהות עם הסבל של בעלי החיים. כאשר אדם רואה את הסבל שנגרם לבעלי החיים כתוצאה מאכילת בשר, הוא עשוי להימנע לאכול בשר מתוך רצון לצמצם את הסבל. אליעד מציין שזו סוג של הזדהות רגשית: אם אני רואה שהחיה סובלת, זה עושה לי תחושות רעות. עם זאת, אליעד מציין שזו לא הסיבה היחידה לכך שאנשים בוחרים לא לאכול בשר. יש אנשים שבוחרים להימנע מאכילת בשר לא רק בגלל חווית הסבל של בעלי החיים, אלא גם בגלל היתרונות הבריאותיים או האישיים שנלווים לכך. הוא מציין כי כל אדם שיחליט לא לאכול בשר עשוי לעשות זאת ממגוון סיבות, ולכן לא כל אדם שבוחר להיות צמחוני עושה זאת מתוך הזדהות עם בעלי החיים. בהקשר של הצורך לאכול בשר, אליעד מציין שייתכן שיש אנשים שאינם אכפת להם מהסבל של בעלי החיים, אך הם אוכלים בשר בשל יתרונות אחרים, כמו טעם, נוחות או צורך תזונתי. הוא לא מציע פתרון חד משמעי לשאלה האם על אדם להימנע מאכילת בשר, אלא מציין שזו שאלה מוסרית שדורשת את ההתמודדות האישית של כל אדם עם עקרונותיו וערכיו. האם יש סתירות פנימיות בהתנהלות של אנשים המובילים אותם לאכול בשר למרות שהם מודעים לסבל שנגרם לחיות? אליעד מתאר את התנהלותם של אנשים לעיתים כסתירות פנימיות. הוא מציין כי לעיתים אדם שצורך בשר לא בהכרח משדר עקרונות מוסריים עקביים, וייתכן שהוא עוסק באכילת בשר תוך כדי שהוא לא רוצה לראות את הסבל של בעלי החיים. דוגמה לכך היא כאשר אדם אומר שהוא לא אכפת לו להתעלל בבעלי חיים, אך במקביל הוא מבקש שלא יתעללו בו. השאלה ... והשאלה היא כיצד לאזן את הסבל שבני אדם יוצרים על ידי אכילת בשר לבין המטרה של צמצום סבל. אליעד מעלה את רעיון האופטימיזציה, לפיו אנשים תמיד מחפשים לצמצם את הסבל שהם חווים על ידי מקסום טובת המצב. עם זאת, הוא טוען כי ... לעיתים יוצרים סבל אחר. האם קיימת סיבה מוסרית ורגשית לצמחונות על בסיס סבל בעלי החיים? אליעד מציין כי יש אנשים שבוחרים להיות צמחונים מתוך מניע מוסרי ורגשי. הם לא רוצים לגרום סבל לבעלי חיים ולכן נמנעים מאכילת בשר. במקרים אלו, הצמחונות נובעת מתוך הזדהות עם החיות והסבל שלהן. אליעד גם מדבר על האתגר שבאיזון בין ההימנעות מאכילת בשר לבין השאלה אם זהו פתרון טוב יותר או רע יותר מבחינת חיים בני אדם. מה המשמעות המוסרית של התנהגות אכזרית כלפי חלשים? נושא נוסף שנדון הוא האכזריות כלפי ... שמאחורי ההתנהלות האנושית בנוגע לפגיעות בחלשים. צמחונות אכילת בשר סבל בעלי חיים מוסריות אכילה הימנעות מאכילת בשר אכזריות כלפי חלשים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חווית המציאות כאלוהים, להיות אלוהים, התחדשות, שינוי חוויה, צמחונות, למה דברים קורים, לשנות הרגלים - 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אכילת בשר, איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אכילת בשר, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למנהלים, טיפול אישי מומלץ, אימון אישי להרזיה בנושא אכילת בשר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 20:57:59 - wesi4