מתוך האתר: Yeda.EIP.co.il/?key=26141418
אנרגיה - איך לנהל את המשאב הכי יקר שלך? חלק ב'
חלק זה הוא החלק השני של המאמר "אנרגיה - איך לנהל את המשאב הכי יקר שלך?". בחלק א' המלצתי כצעד ראשון לניהול אנרגיה, לענות על סדרת שאלות. חשוב לי להדגיש כי הצעד הראשון הוא צעד גדול בדרך לניהול יעיל של האנרגיות שלכם ולשמירה על מוטיבציה גבוהה. למה? מכיוון שהוא ישפוך אור של מודעות על ההתנהלות היומיומית שלכם במובן האנרגטי.

בעזרת מענה על אותן שאלות, תגלו מהם החלקים בחייכם שגוזלים מכם המון אנרגיה ופוגעים ברמת ה - מוטיבציה שלכם, מהם הדברים שממלאים אתכם באנרגיה, מה מניע אתכם, מתי אתם במיטבכם, מה אתם אוהבים לעשות, האם אתם מפזרים אנרגיה ואם כן, על מה ולמה.

לאחר שעניתם על השאלות בחלק א', תוכלו לעבור הלאה ל - 2 צעדים נוספים שיעזרו לכם לנהל את האנרגיה שלכם, לשמור על מוטיבציה גבוהה ולהניע את עצמכם להשגת תוצאות יוצאות דופן בחיים:

הצעד השני - איך לשמור על מוטיבציה גבוהה? להסיר או לצמצם את גוזלי האנרגיה מחייכם

בחלק הקודם של המאמר, נשאלתם: האם יש אנשים, מקומות, פעולות, תחביבים או דברים נוספים בחייכם שגוזלים מכם אנרגיה? לאחר שרשמתם לעצמכם את אותם גורמים, עליכם לשאול את עצמכם, ביחס לכל אחד מהגורמים: כיצד אני יכול להסיר או לצמצם את אותו גורם מהחיים שלי.

עליכם לצאת מנקודת הנחה בסיסית שיש לכם מאגרים עצומים (פנימיים וחיצוניים) של מוטיבציה ואנרגיה ושאתם תמיד בוחרים מה לעשות איתם (בין אם במודע ובין אם שלא במודע). כמובן שמטרתכם היא לבחור מתוך מקום מודע, במה להשקיע את האנרגיה שלכם.

כאשר אתם אומרים: "אין לי אנרגיות לעשות דבר", זה לא אומר שבאמת אין לכם אנרגיות, זה רק אומר שהאנרגיה שלכם מתבזבזת במקומות הלא נכונים.

אז נכון, לא תמיד (למרות שבמרבית המקרים כן) אפשר ממש להסיר גורמים מסוימים שגוזלים מאיתנו אנרגיות, אבל תמיד אפשר לצמצם. אם יש לכם בן משפחה קרוב שאתם מרגישים שהוא גוזל מכם אנרגיה, לא תמיד הפתרון הוא להסיר אותו מחייכם, לפעמים תצטרכו להסתפק רק בצמצום הזמן שאתם מתראים איתו.

אם יש פעולות מסוימות שאתם לא אוהבים לעשות, לא תמיד הפתרון האפשרי הוא לוותר עליהן. שאלו את עצמכם: האם מישהו אחר יכול לעשות זאת במקומי? (אולי הוא אוהב זאת יותר מכם) ואם אתם חייבים לעשות זאת, הפכו את אותן פעולות לאוטומטיות והשתדלו להקדיש להן את "השעות המתות" (השעות שבהן ממילא אינכם במיטבכם).

חשוב לזכור שניהול אנרגיות מושתת על יצירת (ושמירה על) הרגלים בריאים וחיוביים, אך בד בבד, עליכם גם להפסיק, להימנע או לתקן את ההרגלים השליליים שהפכו להיות המנהלים שלכם. שאלו את עצמכם: איזה הרגלים אני הולך להפסיק, להימנע מהם או לתקנם, החל ממחר? מה זה יאפשר לי? כמה אנרגיה תתפנה לי בעקבות זה? איך זה ישפיע על ה - מוטיבציה שלי? מי אני אהיה בלי ההרגלים האלה?

אם אתם מגלים קושי רב להפסיק או להימנע מאותם הרגלים, ייתכן שתצטרכו עזרה מקצועית מצידו של מנטור. אם חס וחלילה תשברו את היד, מן הסתם תפנו לעזרה ותבקשו עזרה מקצועית. אם תרצו לרזות במשקל ולהיכנס לג'ינס במידה 38, אם אתם חכמים וחזקים, ודאי תפנו למאמן כושר אישי בשביל לקבל סיוע. אז אם יש לכם הרגלים שליליים מהם אתם רוצים להימנע, למה שלא תפנו למנטור לקבלת עזרה והכוונה מקצועית?

רוצים לדעת מהו הצעד השלישי לניהול האנרגיה שלכם ולשמירה על רמות גבוהות של מוטיבציה?

עברו לחלק ג' של "אנרגיה - איך לנהל את המשאב היקר ביותר שלך?"
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן