ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה זה הכל אחד? ✔גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים - 3 ✔* לחץ כאן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים - 3
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים.

שאלה: איך ניתן להגיע לזה?

אליעד: על ידי חקירה מתמדת, זה עניין של הבנה, לא ביום אחד מגיעים לזה, זה תהליכים. קודם כל צריך לרצות ליהנות יותר, איך נהנה יותר, אתה בסופו של דבר מבין שזה לא משנה מה קורה לך, אלא מה שחשוב זה איך אתה חווה את מה שקורה לך. אתה מגיע להבנה זאת מאוד מהר, אתה מבין שמה שחשוב זה מה אתה חווה.

שאלה: אפשר להשתגע מזה?

אליעד: זה לא מיד, בהתחלה הלכתי עם דעות שצריך לאהוב את מה שיש, וחשיבה חיובית, ויישמתי אותם וזה עבד לי, ואז גיליתי שאני רוצה יותר טוב, וגיליתי שאני לא מצליח לעשות את זה 24 שעות ביממה בלי הפסקה, אתה יכול לאהוב את מה שיש אבל אתה לא באמת אוהב את מה שיש, אם רע לך האם אתה רוצה שיהיה לך רע? ואז הבנתי שאני חייב להבין את מנגנון הרצון, הבנתי שהכל בסופו של דבר סובב סביב הרצון, ככול שאני רוצה את המציאות - יותר טוב, ככול שאני רוצה פחות ככה - יותר רע, אמרתי שאני צריך לפצח את הרצון, מה פשר הרצון? אמרתי לעצמי אם אתה חכם כל כך גדול ומכיר את כל התיאוריות ויודע בדיוק איך להיות מאושר, אז למה אתה לא מאושר, ואז חשבתי אני חייב להבין מה קורה כאן. בשלב ראשון הבנתי שאני בכלל לא בוחר, שרק חשבתי שאני בוחר, אחר הבנתי שיש משהו ששולט בי ברצון, אמרתי יש מישהו שמתעלל בי, שולט בי, ואז התחלתי להתבונן, מהו רצון, מי הוא האני, האם אני זה המחשבה שלי, האם המחשבה חושבת אותי, אולי אני בתוך חלום של עצמי, אולי אני זה העולם, חשבתי את כל האפשרויות הקיימות, בסוף התהליך הבנתי שיש רק דבר אחד שעושה את התודעה שלי, בהתחלה זה היה הרצון, אחר הבנתי שהרצון הוא לא שלי, ואז הבנתי שהכל קורה דרכי, ואחר הבנתי שזה לא דרכי אפילו, מי זה דרכי, מה אני? הכל קורה, יש התרחשויות שאחדים מהם זה אני, אני רוצה, או לא רוצה, זה כואב לי וכו'. במצב כזה כאילו מתבטלת לך התודעה, הכוונה שמתבטלת לך ההגדרה של החוויה של אני אליעד רוצה, יש מציאות שיש אליעד, יש הרבה דברים ואחד מהם זה גם אליעד, ואז לדוגמה הייתי יותר בחוויה של שאם יחתכו אותי או את השולחן זה אותו דבר, כי כל כולי התבוננתי בדברים, עם כל הראש שלי הייתי בנושא הזה. ומפה לשם ומשם לפה אחרי תקופה מסוימת כשאדם מתבונן בזה הישות שלו נעלמת, זה נקרא ענווה, אין אני וענווה יכולים לגור בכפיפה, ויש ישות אחת שמנהלת את הכל, ואז פתאום אתה מגלה שאתה בתוך חלום, שבעצם אתה בתוך חלום, חולמים אותך, ואז מה שקורה לך אחר כך שהתודעה שלך, אומרת שבעצם אני זה מי שחולם את החלום, אז כאן כל הסיפור משתנה לך, זה הכל עניין של התבוננות, זה תהליך שקורה לך, ואז אתה נמצא באשליה שמנהלים אותך, אבל למעשה אתה גם רוצה את זה. למעשה זה הרבה חוויות שאתה עובר בדרך. ואז אתה אומר אני רוצה את זה, אבל למה שארצה את זה, הקטע הוא שכמו שבן אדם שואל את עצמו למה אני רוצה את מה שאני רוצה, כאשר הוא יגיע להבנה שהוא זה אלוהים, הוא גם ישאל את עצמו מדוע אני רוצה את מה שאני רוצה, אבל הוא לא ישאל על אלוהים למה הוא רוצה, אלא ישאל למה אני רוצה ויתכוון לאלוהים. הוא ישאל למה אלוהים רוצה בגוף ראשון. זאת בכלל הבנה וחוויה אחרת לגמרי, ואז אתה מגלה דרך התבוננות זו מה בכלל מניע את אלוהים, ואז אתה מגלה שיש לך את המחוץ למקום והזמן, שזה בכלל אחד, שהמציאות והאמת זה הכל אחד, וברגע שסיימת להבין את זה, זה מתחיל לעבוד.

שאלה: האם התוצאה היא הרגשת אושר?

אליעד: אני יכול להגיד לך שבדרך הייתי הרבה יותר מאושר מהיום. כאילו בהגדרה. היום ברור שאני יותר מאושר מאתמול, כשאתה מסתובב בכדור הארץ בלי להבין מה אתה רוצה מעצמך, ופתאום אתה מתחיל להבין, רגע, יש כאן משהו אחר, כמו שהבחור כאן דבר שבעולם הבא יש השגות אלוהיות, מה זה אומר, שאתה חווה את האלוהות, מבין את רצונו, מה הוא רצה, למה הוא רוצה דרכי, אתה מבין את כל התהליכים, מה שנקרא כאילו מהו עולם האמת, אתה מתחיל לראות מהי האמת, אז בהתחלה זה מאוד כיף לך, למה זה כיף לך, זה כמו בן אדם עני שזוכה בלוטו, אז הוא מאוד שמח, אבל אחר כך אתה מתרגל שטוב לך, לכן היום אני פחות שמח ממקודם, אבל אני מעדיף את המצב היום.

שאלה: שמעתי את ההרצאה על הקבצנים, ודווקא הבן אדם הכי מסכן יש לו את העצה הכי טובה לתת לך.

אליעד: נכון, בעצם מה אתה שואל?

שאלה: האם יש לך התנגדות לזה?

אליעד: אני אסביר למה הוא מתכוון, רבי נחמן היה בחור מאוד חכם

שאלה: אתה תמיד מצטט אותו.

אליעד: הוא היחיד שאני מצטט אותו, למרות שהוא אמר בדיוק ההיפך ממני, הוא היחיד שאני יודע שהוא מסכים איתי. יש סיפור של רבי נחמן שנקרא שבעת הקבצנים, מעשה בשבעה קבצנים בספר סיפורי מעשיות, ושם רבי נחמן מדבר על התפיסה של הזמן ושל המקום, יש באתר פירוש של הסיפור, רבי נחמן אומר שהאדם דומה לילד שהלך לאיבוד ביער, הוא לא יודע מי הוא, חיות טורפות אותו, אז מי שמציל אותו זה בעצם קבצן, מה הכוונה קבצן? מישהו זקן, מה הסיפור בקבצנים, אותו קבצן שהציל את הילדים ביער, היה עיוור, חרש, כבד פה, ללא ידיים, ללא רגליים, צוואר עקום ועם גיבנת, אתה אומר זה תחתית המין האנושי, בא נגאל אותו מיסוריו, והוא גם קבצן שמקבץ נדבות, ובכלל הם גם חשבו שהוא לא מבין אותם, למעשה הוא הציל אותם. מה זה אומר, ואני הסברתי שם מה הנושא של הקבצנים, וכל הסיפור זה שהקבצן אומר לילדים אני ייתן לכם את החיים הטובים שלי, כי כולם סובלים ולי טוב, לי טוב מבפנים, ואפילו העשירים מסכימים שיש לי חיים הכי טובים, למעשה רבי נחמן מנפץ את הקונספט של מה זה חיים טובים. עכשיו, לדוגמה הוא אומר שהקבצן החירש אמר, שכולם אף פעם לא טוב להם כי תמיד חסר להם, גם כאשר מישהו אומר קניתי רכב חדש, הוא מתכוון שהיה חסר לו ולכן קנה, למשל מישהו אומר, אני התחתנתי, הוא אומר שהיה בודד וסבל ולכן התחתן והוא לא לבד עכשיו, אף אחד באמת לא נהנה מהדברים כפי שהם, כולם מחפשים סיבות להנאה, אבל הקבצן החירש אמר שהוא חי חיים טובים שאין בהם שום חיסרון. כי לי טוב לא בגלל שיש לי, אלא בגלל שלא חסר לי, זה משהו אחר, זה העדר הרצון, אני לא חווה נפרדות לכן טוב לי, אין התנגדות ביני לבין המציאות.

הקבצנים האלה נחשבו לנחותים, מה זה אומר, שכאשר אני מסביר משהו מסוים לדוגמה, האדם ששומע לפי הפרוטוקול אם אתם רוצים לדעת, ההגדרה של משוגע במילון זה מה שאני אומר, כאילו אם נצטרך להגדיר מהו חכם ומה משוגע, בשפה האנושית, אז אני נכנס לרובריקת המשוגעים, למה נכנס לרובריקת המשוגע, כי הם נוגדים את ההיגיון הבסיסי, ההיגיון הבסיסי אומר שזה נפרד וזהו, ואני אומר שזה גם נפרד וגם אחד בו זמנית, זה גם כאן וגם לא כאן, אני כאילו לוקח את הקצה האחרון של השכל, השכל אומר לך שזה שתיים ואני אומר אחד, כי גם המשוגעים בבית משוגעים עדיין מסכימים שזה חדר, ושזה כדור הארץ, יש להם עדיין הסכמה בסיסית, אבל אני כאילו שולל את כל מה שהשכל אומר, הכל. מה אני רוצה להגיד, שכאשר האדם שומע את ההבנה שלי, אני כביכול נחשב לגביו לקבצן בלי ידיים, בלי רגליים וכו' וכו', למה? כי ההבנה שלי כאילו מנטרלת לך את המרוץ של החיים, מנטרלת לך את הרצון, אבל מה שרבי נחמן בא ללמד אותך שתדע לך שדווקא ההבנה הזאת היא זאת שתגאל אותך, זה הרעיון. כלפי חוץ אתה מזלזל, אתה אומר, הוא לא מבין מה קורה פה, הוא עיוור, הוא לא שומע, הוא כנראה לא ראה עולם, הוא לא הולך לטייל, הוא לא עושה שום דבר, אבל רבי נחמן אומר הקבצן הזה שלא שומע, הוא חי חיים טובים, אם תיצמד להבנה שלו תחיה חיים טובים כמוהו.

שאלה: גם בספר שיחות עם אלוהים הוא כותב שאת החוכמה הגדולה ביותר תקבל מפשוטי העם ולא מהמסטר.

אליעד: יכול להיות, אני לא רוצה להשוות.

שאלה: מה ההבדל בין הגוף לנשמה?

אליעד: מה את רוצה לדעת עליהם?

שאלה: האם הם נפרדים?

אליעד: מהי נשמה? נשמה פירושו הכוח שמניע את הדבר, נגיד שהבורסה עולה ויורדת, גם לזה יש נשמה, השכל שמניע את התהליך הוא הנשמה של התהליך, הוא זה שמחייה את התהליך. עכשיו יש הרבה נשמות בעולם, יש הרבה תהליכים, ולכל תהליך יש משהו שמחייה אותו, אבל יש גם דבר שנקרא נשמה כללית, הנשמה של העולם, העולם כולו הוא הגוף של אלוהים, לאלוהים גם יש גוף, הגוף של אלוהים זה העולם. ויש נשמה ראשית, ואם את שואלת שאלות למשל מה הסיבה? מה המהות? מה מהווה אותו? מה דוחף אותו? מה היה לפניו? מה מאלץ אותו להיות כפי שהוא? אז את מגיעה לנשמה הראשונה. את שואלת למשל למה הוא מדבר? כי יש לו תודעה, למה לקיר אין תודעה? למה אנחנו חושבים שאין לו תודעה? כי הוא לא עושה כלום, אנחנו עושים והוא לא לכן לנו יש נשמה, לקיר אין נשמה בגלל שהוא לא עושה, למעשה איך הגענו להתגלות הנשמה של האדם, איך אנו יודעים שלאדם יש נשמה? בגלל ששאלנו, מה הוא עושה, נכון? מה מניע את האדם? הנשמה, למה הוא זוכר? בגלל הנשמה, אז אם אתה מתבונן על כל העולם בסוף אתה מגלה את הנשמה של העולם, זה בעצם הכוח הראשון, הסיבה הראשונה, האלוהים.

זה מתחבר למה שדברנו קודם על מחויב המציאות ואפשרי המציאות, מבחינת האמת אף אחד בעולם לא יכול להתחייב לך שמשהו ישרוד, שום דבר, לא רק שאתה לא יכול להתחייב שאתה תחיה אחרי המוות.

שאלה: האם יש חיים אחרי המוות?

אליעד: לא רק שאני לא מתחייב לך שתחיה אחרי המוות, גם אני לא יכול להבטיח לך שתחיה בעוד שנייה, כי התודעה שלך יכולה להיעלם, לא הגוף שלך, אלא התודעה שלך, הישות שאומרת אני, יכולה להיעלם בעוד שנייה, ואף אל פי כן אתה לא יכול להיעלם, למה אתה לא יכול להיעלם? נניח שאתה בתוך חלום, ותעלם, האם אתה באמת נעלם? לא נעלם, אתה בסך הכל מתחבר לתודעה אחרת, אם אתה בתוך חלום ומישהו הפסיק לחלום את החלום, האם אתה נעלם? מה קורה לאנשים כאשר הם חולמים חלום ומתעוררים? מה קרה לאנשים שבתוך החלום, מתו? הם לא ממש נעלמו, הם התחברו אליך, האם זה מפריע למישהו שהם נעלמו? לא, אתה לא יכול להיעלם, אתה רק יכול להחליף מצב, אתה לא יכול להיעלם, אתה יכול להיות יש, אתה יכול להיות כלום, בתודעה כזאת או אחרת, אבל אתה לא יכול להיעלם, כי מה שקיים קיים, זה רק משתנה. לכן מה שרבי נחמן אמר שרק מי שבתודעה של האלוהים, רק הוא חי לנצח. מה זה אומר, שהוא מבין שהוא חי לנצח, אתה לא יכול לפחד. כמו שמישהו פעם שאל אותי, מה אתה לא רוצה ילדים? אתה לא רוצה להתרבות? אמרתי לו אני לא יכול להתרבות, למה בן אדם מצד האמת בתודעה גדולה לא יכול להתרבות? כי הגודל שלך הוא אין סופי, זה אני, זה אני, זה אני, כל מה שקיים זה אני, אז איפה אני אתרבה, אני בגודל אינסופי אז איך אני יכול להתרבות. אני לא יכול למות, לא יכול להיעלם, לא כלום. בתוך הצמצום אתה יכול להגיד אני רוצה, אבל בהבנה הפנימית איך תוכל להתרבות?

שאלה: אמרת שעכשיו אתה כן חווה את הנפרדות, אז מה אתה חווה עכשיו, אמרת שאתה היית יותר מאושר מאשר עכשיו, אני רוצה לדעת מה אתה חווה עכשיו לאחר שסיימת את הדרך.

אליעד: אני אסביר לך, יש תת מודע ויש מודע, למשל בן אדם שרוצה לשתות קולה, מה הוא באמת רוצה? הוא רוצה באמת לשתות, אבל בלבוש החיצוני הוא רוצה לשתות קולה, וקולה קרה, בו זמנית הוא רוצה לשתות קולה קרה, לשתות קולה, וגם לשתות, וגם רוצה לא להיות צמא, זה כאילו יש הרבה דרגות חוויה, עכשיו, בחוויה החיצונית אני כמוך, כמעט כמוך, טוב, רע, בן אדם רגיל, קצת שונה אבל רגיל בעיקרון, ההבדל היחיד הוא שאצלי החוויה הפנימית יותר חזקה, זה הכל, מה יש בחוויה הפנימית.? את שואלת אם זה טוב או רע, שמחה או עצב, אני אסביר לך, תדמייני הכי שמחה בעולם, נשמע לך ממש טוב, נכון? תדמייני הכי עצב בעולם, נשמע לך הכי רע שבעולם, נכון? תדמייני את שניהם בבת אחת, זה מה שאני חווה. נכון שלא הבנת?

שאלה: נכון שלא הבנתי אותך.

אליעד: גם להבין שאת לא מבינה, זה גם נקרא הבנה.

שאלה: התשובה שלך שאתה חווה אושר עילאי עם עצב, אז לא ברור לי מדוע אני צריכה להגיע לשם.

אליעד: אל תגיעי לשם, את לא מבינה מה זה בכלל.

תחשבי לרגע על אלוהים, הוא כרגע עושה כסא, עושה עולם, מה זה אומר שהוא ממש רוצה שיהיה פה כסא, אם הוא לא היה רוצה שיהיה פה קיר לא היה פה קיר, נכון? בא ננסה לחשוב מה אלוהים רצה לפני שהוא עשה את העולם, מה הוא רצה?

שאלה: שיהיה עולם

אליעד: לא, שאלתי שנייה לפני שהוא רצה לברוא עולם

שאלה: היה כלום

אליעד: יפה, יש מושג שנקרא " רצון אין סוף" מה זאת אומרת, רצון לא מוגדר, יש לך רצון שהוא לא מוגדר, אתה רוצה דבר לא מוגדר, אין לך הגדרת רצון, רצון בלתי מוגדר, כאילו ללא זהות ללא הגדרה, ללא גבול, זה נקרא אחדות, לפני הטוב והרע

רבי נחמן בסיפור אמר שצריך להגיד שזה טוב, כי איך אפשר להשתמש במילה אחרת, אבל מצד האמת זה הרבה יותר מטוב, אני ביום יום לא חווה את זה כל כך כי אני רגיל לזה, אבל כאשר אני נתקל בבעיות אני כאילו מבין כמה טוב לי, אבל אני לא באמת חווה כמה טוב לי, כי זה רגיל, אתה חי ברגיל, אתה לא מתלהב מזה שטוב לך, אבל כאשר אני רואה את הבית משוגעים, אני רואה איפה אני, אז אני חווה כאילו התרוממות רוח, כי אני כאילו רואה את הקונטרסט.

שאלה: כל אחד שרואה מישהו סובל יראה שהוא מרגיש יותר טוב.

אליעד: אבל אני חווה את זה בקצה של האין סבל, אבל אני אסביר לך שוב, מדובר פה על חוויה שכל מה שאת רוצה זה אותה, אני יוכיח לך. את אמרת אולי אני לא רוצה להגיע אליה, נכון? אני עכשיו רוצה לגלות לך סוד, את יודעת מה את באמת רוצה, את יודעת למה באת לפה, למה באת לפה? כי יש משהו שגרם לך לבוא לפה, את יודעת מה באמת את רוצה, את רוצה לחוות את החוויה הזאת. תוכיח? אני יוכיח לך, אם עכשיו תשבי עם עצמך ותעצמי את העיניים, ותדמייני את עצמך חווה כל חוויה שהיא את תראי שאת לא חווה שביעות רצון, תדמייני את עצמך הכי שמחה, תראי שחסר לך משהו, תבדקי, לא משנה איזה חוויה נחווה מהכי עצוב להכי שמח, כל מקום שלא נשים אותך בסקלה, תמיד תהיה שם אי שביעות רצון, מה האינדיקציה של מרוצה או לא, נבדוק האם את רוצה יותר טוב או לא, האם את מפחדת שיהיה לך פחות טוב או לא, אם את לא רוצה לאבד את הטוב שלך, זה גם נקרא שאת לא מספיק שבעת רצון

שאלה: אני רואה שיושב מולי מרצה בדיוק כמוני.

אליעד: מה אכפת לך ממני, אני מדבר על העיקרון, הנושא פשוט, למה הבן אדם אף פעם לא מרוצה משום סוג של חוויה, כי יש חוויה שאותה אתה באמת רוצה, שהיא חוויית החוסר הגדרה, שהיא החוויה של שתי החוויות ההפוכות בו זמנית, שזה מה שאת רוצה בכלל. זה הדבר היחיד שכולם רוצים אותו, למה אף אחד לא מאושר כל הזמן, כי כולם רוצים להגיע לחוויה הזאת, וכשאת מגיעה אליה זה בא לידי ביטוי שאת מפסיקה לרצות משהו אחר. אני יום אחד שמתי לב, אחרי שכל הזמן הייתי בחיפוש, אמרתי לעצמי כבר הרבה זמן אתה לא מחפש להיות יותר מאושר, ואז הבנתי שאני מאושר, ואז גם הבנתי שמאושר זה מישהו שלא מחפש להיות מאושר. כל הזמן חיפשתי איך ארגיש יותר טוב, ואז אמרתי, רגע, אתה כבר לא מחפש להרגיש יותר טוב, טוב או רע לך זה אותו הדבר, נכון שכשרע לי אני מתמודד עם זה, אבל לא חווה את זה כרע, זה נקרא מאושר, שלא מחפש את האושר יותר, כשאתה מגיע לזה, או בדרך לזה אתה כל הזמן חווה רגעי אושר, אבל אחרי שאתה מגיע לזה הכל מתאפס אצלך וזהו, ואתה חי רגיל, לא מתלהב יותר מדי ולא פחות מדי, יש אולי פיקים אבל בפנימית זה אחד.

מה הבנת?

שאלה: באתי לראות מישהו שטוען שהוא גילה משהו, ואני לא רואה.

אליעד: אגלה לך סוד, גם אף פעם לא תראי

שאלה: לא תראי כי זה בחוויה הפנימית שלו ולא בחיצונית.

אליעד: מה הוא שאל אותי קודם, האם אני יכול לראות על מישהו שהוא הגיע, אמרתי לו שלא, אבל אמרתי שאני כן אוכל לראות אם הוא ידבר.

שאלה: אתה אומר שהמציאות זה ביטוי של הרצון שלנו, נכון? אז הרובד החיצוני חשוב כמו הרובד הפנימי, וכל הדיבור שלך עכשיו אתה מפריד בין החיצוני לפנימי, בחיצוני אני כמוך ובפנימי לא. אני רואה מישהו שהוא לא שונה ממני.

אליעד: אני אסביר לך

שאלה: ציפיתי לשמוע דברים אחרים

אליעד: אם ציפית לשמוע דברים אחרים, אני מציע לך לשמוע אנשים שלא ציפית לשמוע מה הם אומרים, כי אם ציפית לשמוע דברים אחרים ואת יודעת מה הכיוון של החשיבה, זה כבר לא מעניין, ככל שהדברים יותר מוזרים ככה יהיה לך יותר מעניין, כי אני יכול לחדש לך יותר. או לחדש לך שתביני טוב יותר או לחדש לך, אבל הקונטרס הוא זה שמעורר אצלך דברים.

אני אגיד לך איך קוראים לחוויה הזאת, פחד! קונטרס זה אומר הפוך מכל מה שאת חושבת, מה שציפית הפוך, אז כל מה שציפית אני אגיד לך הפוך

תסתכלי שנייה, הרבה אנשים שראו אותי התאכזבו, למה? אכזבה ראשונה שאני בן אדם, מאוד מאכזב. לפני שהיו וידיואים באתר אז אנשים חשבו שזה אולי אלוהים עשה אתר, אחר כך ראו שזה בן אדם, אמרו לא רציני, לא יכול להיות, היו כאלה שחשבו שאני בגיל שבעים. היו כאלה שכשפגשו אותי, אמרו אנחנו ציפינו שכשנפגוש אותך נחווה איזה משהו מיוחד, ולצורך זה אני אומר שיש בית קברות, בבית הקברות נמצאים האנשים המוארים באמת, תבואי אליו הוא אפילו לא יענה לך, הוא כל כך מרוכז בעצמו שהוא לא ידבר איתך ולא יענה לך, תירקי עליו הוא לא יעשה לך שום דבר, רוצה לראות ישות מאוד מוארת, זה הקיר הזה, מה שלא תעשי לו הוא לא יגיב. אבל זה לא העניין, האנשים לדוגמה שרואים בעלי חיים הם נרגעים, למה? כי הם חווים כאילו את השקט, בסקלה יש לנו את כל החוויות, ויש חוויה אחת שנמצאת אחרי הקצה, זה כמו שאם ניקח את כל מרחב המקום, בקצוות זה כאילו התחבר לנו, את כל ציר הזמן, בקצוות זה יתחבר לנו, למה זה יתחבר, לחוויית האין סוף לחוויית השלמות. מה זה חוויית השלמות, זוהי חוויית אחדות ההפכים, מה זאת אומרת חוויית אחדות ההפכים, שיש לך שתי חוויות מנוגדות בו זמנית, וזה נקרא חוויית האלוהים, ככה אלוהים חווה את המציאות, זה נקרא חוויית השלמות. למה זה נקרא חוויית השלמות, כי כל חוויה בעולם חסרה את שאר החוויות. אתה חווה עצב, אתה תרצה שמחה. אתה תחווה שמחה יותר מדי ותתרגל לזה אתה תרצה עצב, ככה זה עובד, חוץ מחוויה אחת שבה יש לך את שתיהן בו זמנית. ועכשיו השאלה הנשאלת היא איך להגיע לשתיהן בו זמנית? אני אסביר, אם תתבונן על המציאות בסופו של תהליך תבין שאתה גם נפרד וגם אחד, שזה גם ישנו וגם איננו, וזה עצמו ישנה לך גם את החוויה, ההבנה, שבן אדם נולד מלמדים אותו, זה אתה זה לא אתה, זה מדבר זה לא מדבר, לזה יש תודעה לזה אין תודעה, עושים את כל ההפרדה, זה טוב זה רע, אם תעשה ככה תצליח אם תעשה ככה תפסיד.

שאלה: אתה יכול להסביר איך אפשר להתאמן במחשבות, תיקח שתי מצבים הפוכים שמתקיימים בו זמנית.

אליעד: הדבר הבסיסי ביותר שהאדם לא יכול לעשות, זה לחשוב על דבר והיפוכו

שאלה: בוא נתאמן על זה

אליעד: אני אסביר לך למה את לא יכולה, כי דבר והיפוכו זה דבר בלתי מוגדר, את יכולה לדמיין שיא השמחה ושיא העצב בו זמנית? את לא יכולה כי כל החוויה של העולם שלנו זאת חוויה של נפרדות, זה כסא, זה ארון, הכל נפרד לא יכול להיות גם וגם, זה או פה או שם. אי אפשר גם וגם, ושאלת השאלות זה איך להגיע לחוויית האחדות, איך אני יכול להגיע אליה, איך לחשוב על דבר והיפוכו, ומה שאני טוען שיש את השכל האנושי הרגיל שהוא חווה את הכל כנפרד, טוב ורע וכו'. אבל בשכל האנושי עצמו אם אתה תיקח אותו לקצה שלו, כאילו אל תתפשר במקום בו אתה רוצה שיהיה לך נוח, תחקור אותו עד הקצה האחרון, מה שיקרה לך שם, רבי נחמן כותב, נפתחו שערי השמיים ואראה מראות אלוהים, ראיתי את אלוהים, מה זאת אומרת ראיתי את אלוהים, רבי נחמן כותב שנתגלו לו כל השכליות, שהוא הבין שכל חדש, שהוא קלט את הקטע, מה זאת אומרת שהוא קלט, שהוא מבין שזה אחד, שהוא רואה בשכל שהדבר הזה שהוא שניים הוא בכלל אחד, וכאשר אתה רואה את אלוהים במו עיניך, מהו אלוהים? אלוהים הוא ההוויה של המציאות, כאשר אתה רואה במו עיניך ששני הדברים האלו הם אחד, זה משנה לך את כל תפיסת המציאות שלך, אתה נזכר, מה הכוונה נזכר? שברירת המחדל בתוך האדם יש זיכרון, למה הבן אדם אף פעם לא מאושר, כי הוא לא אמור להיות מאושר כבן אדם, האדם לא אמור להיות מאושר רק כבן אדם, מה הכוונה, זה כמו מלך שהכניסו אותו לכלא, וסיממו אותו ועשו לא שטיפת מוח שהוא עבד, בתוך תוכו בתת מודע בפנים יש משהו באינסטינק שלו שלא מסתדר לו, הרי אני לא רגיל לזה אני מלך, זה מה שכול אחד חווה בעולם, מצד האמת אתה אלוהים, אבל במציאות נדמה לך שאתה תרנגול הודו, כמו שרבי נחמן מספר על הבן מלך שחשב שהוא תרנגול הודו, או המלך שהשתגע, אדם שחולם חלום ואז הוא חולם חלום זוועתי וזה נקרא כאילו הוא שכח מיהו, שכחת מי אתה, מה אתה לא זוכר שאתה זה אלוהים, מה שכחת? והסיבה שהאדם אף פעם לא מאושר כי צרוב בתוכו התשוקה לחזור אלוהים, לשלוט בכל, להתרחב. יש אי שביעות רצון תמידית כי היא מבטאת את הכמיהה שלך להתאחד עם השורש. וכאשר אתה מתבונן אז אתה מבין את המציאות ואז אתה נזכר, למה אתה נזכר כי אתה מבין, כל הסיפור הוא לשנות את החוויה, אנחנו מדברים על שינוי החוויה.

בן אדם שואל למשל אני מאוד רוצה זוגיות, איך אני יכול להגיע למצב, שלמרות שאני מאוד רוצה זוגיות ואף על פי כן טוב לי גם בלי זוגיות? איך אפשר שתי חוויות בו זמנית, התשובה, אם אתה תחווה את אלוהים, אתה בעצם הראשון שרוצה את הכל, והכל אחד וכו', ותבין שבו זמנית זה גם אחד וגם שתיים וגם הנפרדות זה אחד, ככה אלוהים חווה את המציאות, גם משנה את הדברים וזה גם אחד אצלו, זה כל הרעיון כולו. ההבנה שזה אחד, למרות שזה נגד השכל, מה ההגדרה של לוגיקה, אני עכשיו עשיתי באתר הרבה הרצאות שמוכיחות שאין אלוהים, איך אני מוכיח שאין אלוהים, מאוד פשוט, לקחתי את כל מה שהסברתי עכשיו, והסברתי למה זה לא לוגי, בעצם הסברתי שתפיסת האלוהים היא שמאין נהיה יש והסברתי למה זה לא הגיוני, אז הוכחתי שאין אלוהים, אבל זה לא נכון, הוכחתי שבלוגיקה אין אלוהים, אבל מצד האמת יש אלוהים, והלוגיקה צריך להסתדר איתה, הרעיון הוא שהלוגיקה שלנו, על מה בנויים חוקי הלוגיקה שלנו, על חוסר היכולת לחוות דבר והיפוכו, לדוגמה, אני אומר זה נמצא שם, האם הוא גם כאן? לא, למה, כי ההגדרה של כאן זה כאן ושם זה שם, כי אם הוא שם הוא לא פה, וכל מה שאני מסביר שאם תהיה מספיק אמיתי עם עצמך, אז בעצם תגיע להבנה שזה אחד.

שאלה: למה רבי נחמן?
להיות יותר לשנות את החוויה להסביר משהו איך להיות מאושר זוגיות ללא ילדים להחליף חוסר הגדרות להבין את המציאות היפוך אפשרי גם וגם אושר אלוהות אלוהים בעיה בעיה נפשית בעיות בעיות בריאות בעיות בריאותיות בעיות נפשיות בעיית בריאות בריא בריאות ברסלב גוף ונפש גוף נפש הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות התמודדות התמודדות עם כאב התמודדות עם כאבים חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח כאב כאב גופני כאבים כאבים בגוף להתמודד להתמודד עם כאב להתמודד עם כאבים לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח נחמן נפש פסיכיאטר פסיכיאטריה רבי נחמן רבי נחמן מברסלב
איך להשתחרר מהתמכרות לתחושה? למה חשוב להיצמד לעובדות? איך להפסיק לחיות את העבר? מה לעשות כשאין משמעות לחיים? איך לבחור מטרות חדשות בחיים? להיצמד לעובדות ולא לפירושים, מדוע אדם ממשיך לדבוק בהתמכרות לתחושה מסוימת? כיצד אפשר להשתחרר מהתמכרות לתחושה מסוימת? מה קורה כשאדם חי את העבר? איך אדם יכול לבחור תחושות חדשות ומשמעות לחיים?
...איך להפסיק לחיות את העבר? מה לעשות כשאין משמעות לחיים? איך לבחור מטרות חדשות בחיים? להיצמד לעובדות ולא לפירושים, מדוע אדם ממשיך לדבוק בהתמכרות לתחושה מסוימת? כיצד אפשר להשתחרר מהתמכרות לתחושה מסוימת? מה קורה כשאדם חי את העבר? איך אדם יכול לבחור תחושות חדשות ומשמעות לחיים? מה המשמעות של להיצמד לעובדות במקום לפרשנויות? אליעד כהן מסביר את הרעיון החשוב של להיצמד לעובדות ולא לפירושים. לפי אליעד, כאשר אדם מתעסק בפרשנויות שלו במקום בעובדות, הוא יוצר לעצמו...
רע - מה טוב בכך שיש רע? איך הרע גורם לאדם להרגיש טוב? ומה יותר טוב מכך?
...בעניין יראה כי לקיומו של הרע יש תפקיד מרכזי בקיומו של העולם. כל הפעולות שאותן עושה האדם כדי להשיג מטרה כלשהי, הרי שהוא עושה אתן רק בגלל שהרע קיים. אם לא היה רע, הרי שלא היה עניין לאדם בלהשיג מטרה כלשהי, כי הכל כבר טוב, וממילא האדם לא היה עושה דבר. קיומו של הרע יוצר אצל האדם מטרות. החל ממטרות שמוגדרות כמלחמה ברע ועד למטרות שמוגדרות כיצירת טוב דהיינו, גירוש הרע בדרך עקיפה. אך כל המטרות של האדם הן כולן הודות לכך שיש רע בעולם. אם נתבונן עוד נראה, כי...
ככה - מהי מהות התשובה "ככה"? למה "ככה" זאת התשובה?
...התשובה? ככה. לוגיקה. פילוסופיה. מדוע ככה זאת תשובה? ומהי מהותה של התשובה ככה? אז ראשית, ככה זאת תשובה. מדוע? ככה! כי אין שום סיבה שלא. ואם אין סיבה שלא, אז כן. ועכשיו ניגש למהות העניין. מתי מגיעה התשובה ככה? תשובה: כאשר שואלים למה ומדוע. מי שיתבונן בעניין, יראה כי האמת היא שככה זאת התשובה בסופו של דבר לכל השאלות. על כל תשובה שלא תהיה, עדיין יהיה ניתן לשאול מדוע כך ולא אחרת. כל שאלה שהאדם יענה עליה תשובה כלשהי שאינה התשובה ככה, תמיד יהיה ניתן לשאול...
להעריך את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף
להעריך את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף
...את האמת עד הסוף האם צריך להעריך ולאהוב את המציאות כפי שהיא? אליעד כהן מסביר בהרצאה שהגישה המקובלת, שלפיה צריך להעריך או לאהוב את מה שיש, אינה בהכרח נכונה. הוא אומר שאין משמעות אמיתית לכך שננסה להעריך משהו רק כי הוא קיים. במקום להעריך, האדם צריך לשאול את עצמו את השאלה האמיתית: האם המציאות היא טובה או רעה? אם מתברר שהמציאות היא רעה, אין שום סיבה לאהוב או להעריך אותה. המטרה היא להיות כנים ולברר את האמת באופן מוחלט. אם המציאות רעה, אז האדם צריך לדעת...
ניהול עסקי, האם להשתמש במיקור חוץ? האם להשתמש באאוטסורסינג? outsourcing, האם לגייס עובדים? האם לגייס איש מכירות? האם להשתמש בקבלן משנה? הגדלת רווחיות, האם לנהל עובדים? ניהול משימות בעסק, יעוץ למשאבי אנוש, יעוץ ארגוני, יעוץ תפעולי
ניהול עסקי, האם להשתמש במיקור חוץ? האם להשתמש באאוטסורסינג? outsourcing, האם לגייס עובדים? האם לגייס איש מכירות? האם להשתמש בקבלן משנה? הגדלת רווחיות, האם לנהל עובדים? ניהול משימות בעסק, יעוץ למשאבי אנוש, יעוץ ארגוני, יעוץ תפעולי
...outsourcing, האם לגייס עובדים? האם לגייס איש מכירות? האם להשתמש בקבלן משנה? הגדלת רווחיות, האם לנהל עובדים? ניהול משימות בעסק, יעוץ למשאבי אנוש, יעוץ ארגוני, יעוץ תפעולי האם כדאי להעביר משימות בעסק לאאוטסורסינג או לבצע אותן בעצמך? עסקים רבים ניצבים בפני השאלה האם נכון מבחינה כלכלית להעביר משימות שונות בעסק לאאוטסורסינג (מיקור חוץ), או להמשיך לבצע אותן באופן עצמאי. אליעד כהן מסביר את ההיגיון מאחורי ההתלבטות הזאת, באמצעות דוגמה מפורטת של עורך דין שלוקח...
רוחניות שקרית, שקרים רוחניים, שקרים של צמחוניים, שקרים עצמיים, רוחניים לוזרים, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך
רוחניות שקרית, שקרים רוחניים, שקרים של צמחוניים, שקרים עצמיים, רוחניים לוזרים, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך
...עצמיים, רוחניים לוזרים, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך למה אנשים משתמשים בשקרים רוחניים? אליעד כהן מסביר בהרצאתו את תופעת הרוחניות השקרית והשימוש בשקרים עצמיים שאנשים נוטים לאמץ בחייהם. אחת הדוגמאות הנפוצות שאליעד מביא היא כאשר אדם אומר לעצמו שהוא לא הולך לעבוד כי כסף לא חשוב. כאשר חוקרים לעומק, מתגלה כי האמת היא שהוא פשוט מפחד ללכת לעבוד. הפחד מהקושי או מהכישלון מונע ממנו לפעול, אך הוא מעדיף לעטוף את הפחד בשקר רוחני שנשמע עמוק יותר כמו כסף לא חשוב...
חוקי טוב ורע, האם יכול להיות יותר טוב מרע? האם יכול להיות יותר רע מטוב? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? האם יש יותר טוב מרע? האם יש יותר רע מטוב? האם אפשרי להרגיש טוב בלי רע? האם אפשרי להרגיש רע בלי טוב? מה קדם למה?
חוקי טוב ורע, האם יכול להיות יותר טוב מרע? האם יכול להיות יותר רע מטוב? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? האם יש יותר טוב מרע? האם יש יותר רע מטוב? האם אפשרי להרגיש טוב בלי רע? האם אפשרי להרגיש רע בלי טוב? מה קדם למה?
...אין רע בלי טוב? האם יש יותר טוב מרע? האם יש יותר רע מטוב? האם אפשרי להרגיש טוב בלי רע? האם אפשרי להרגיש רע בלי טוב? מה קדם למה? האם יש יותר טוב מרע או יותר רע מטוב? אליעד כהן מסביר על מהות המושגים טוב ורע, ומנסה לענות על השאלה האם יכול להיות מצב שבו יש יותר טוב מרע או להפך, האם יכול להיות מצב של יותר רע מטוב. הטענה המרכזית שאליעד כהן מעלה היא שאין אפשרות להרגיש טוב בלי רע ואין אפשרות להרגיש רע בלי טוב, שכן כל תחושה מוגדרת על ידי הניגוד שלה. לדוגמה...
פרפקציוניזם בעסק, פרפקציוניזם בעבודה, האם להמשיך בפיתוח המוצר או למכור את המוצר? בעד ונגד פרפקציוניזם, האם להיות פרפקציוניסט? מתי טוב להיות פרפקציוניסט? איך לא להיות פרפקציוניסט? מהו פרפקציוניזם טוב? אימון למנהלים, יעוץ עסקי
פרפקציוניזם בעסק, פרפקציוניזם בעבודה, האם להמשיך בפיתוח המוצר או למכור את המוצר? בעד ונגד פרפקציוניזם, האם להיות פרפקציוניסט? מתי טוב להיות פרפקציוניסט? איך לא להיות פרפקציוניסט? מהו פרפקציוניזם טוב? אימון למנהלים, יעוץ עסקי
...או למכור את המוצר? בעד ונגד פרפקציוניזם, האם להיות פרפקציוניסט? מתי טוב להיות פרפקציוניסט? איך לא להיות פרפקציוניסט? מהו פרפקציוניזם טוב? אימון למנהלים, יעוץ עסקי מהו פרפקציוניזם בעסק? האם הוא טוב או רע? פרפקציוניזם בעסק מתאר את השאיפה לשלמות בכל תהליך או מוצר. לדוגמה, אדם שמפתח מוצר או מצגת עשוי להשקיע שעות רבות כדי לוודא שהן יהיו מושלמות, מה שעלול להוביל לעיכובים משמעותיים בתהליך העבודה. מצד אחד, פרפקציוניזם יכול לשפר את איכות המוצר, אך מצד שני...
התנהגות עובדים, חשיבה כלכלית, איך מקבלים החלטות? הימור עסקי, לבקש העלאה במשכורת, מרד עובדים, שכר מינימום, שמירת מצוות, הרצון של אלוהים, איך אלוהים מחליט?
התנהגות עובדים, חשיבה כלכלית, איך מקבלים החלטות? הימור עסקי, לבקש העלאה במשכורת, מרד עובדים, שכר מינימום, שמירת מצוות, הרצון של אלוהים, איך אלוהים מחליט?
...שמירת מצוות, הרצון של אלוהים, איך אלוהים מחליט? כיצד מתקבלות החלטות בין עובדים למעסיקים? כאשר קבוצה של עובדים מחליטה להתאגד ולבקש העלאה בשכר, אליעד כהן מציג דרך חשיבה מעמיקה לגבי התהליך המורכב שעומד מאחורי קבלת ההחלטות הן מצד העובדים והן מצד המעסיקים. הוא מדגים את הסוגיה באמצעות מצב שבו כל העובדים מגיעים יחד למעסיק ודורשים העלאת שכר של 50 אחוז, אחרת הם מתפטרים. השאלה המרכזית שעולה כאן היא מה באמת יקרה במצב כזה? אליעד מסביר שלמעסיק ישנם שיקו
איך להגיע למצב, של רצון אמיתי לידיעת האמת?
...את עצמך למצב, שבו באמת תרצה רק את האמת? וכפי שכבר ביארתי, מי שרוצה להיות מאושר באמת, עליו להבין את המציאות באמת. וזה אפשרי, רק על ידי רצון אמיתי באמת, להבנת המציאות כפי מה שהיא באמת. אלא שכל מי שיתבונן אל תוכו בעין אמיתית, יראה כי הוא לא באמת, רוצה את האמת כפי מה שהיא. כי לאדם חשובים עוד דברים, מלבד ידיעת האמת. והשאלה הנשאלת היא, איך יביא האדם את עצמו למצב ההכרחי לידיעת האמת, שהוא רצון אמיתי ויחיד לידיעת האמת? כי כל זמן שיש לאדם עוד רצון כלשהו, מלבד...
אל תפיל את המליון! איך להישאר בגן עדן ולחיות חיים טובים באמת?
...MP3 בנושא: אל תפיל את המליון! איך להישאר בגן עדן ולחיות חיים טובים באמת?. שלום לכולם, הפעם אני רוצה לדבר על תוכנית טלויזיה ששמה בישראל זה אל תפיל את המיליון. ומה הולך שם. בתכנית מביאים לך מיליון שקל - שואלים אותך שאלות, ואם ענית נכון על השאלות, לאחר מספר סבבים, אם נשאר לך כסף, קיבלת את המיליון. כמובן שבכל דבר בעולם יש שכל מסוים, וגם בתכנית הזו יש שכל. השאלות והתשובות ששואלים שם זה לא שכל, והאדם יכול להגיד כן זה שאלות של ידע, שכל, אבל המהות של הידיעות...
פגיעה מינית והתמכרות - הקשר ביניהן והאתגר הטיפולי
...מצאו כי אחוז נפגעי התעללות מינית בקרב המכורים לסמים (כולל אלכוהול), נשים וגברים, נמצא כפול משיעור הפגיעה המינית בקרב האוכלוסייה הכללית. מחקר שנעשה בארץ ב2008 בקרב אסירות שמכורות לסמים ועוסקות בזנות מצא ש 90% מהן חוו התעללות מינית בילדותן. התעללות מינית בילדות מהווה פרדיספוזיציה (נטיית קדם) להתמכרויות בעקבות חוויה טראומטית, כגון התעללות מינית חד - פעמית או מתמשכת, חל זעזוע בשיווי המשקל הנפשי של הנפש ומתפתחים תסמינים כגון: חלומות חוזרים, היזכרויות...
מודעות רוחנית - תובנות על החיים וחומר למחשבה - 2
...שכחנו? הפוסט הזה ינסה להסביר לך מה אתה שכחת, על מה כל התורות המסובכות מדברות, בפשטות... תראה, מה שכתבתי עד עכשיו אני מניח שכל אחד מבין לפי דרכו, לא משנה כמה חכם יהיה מה שכתבתי, עדיין ללא השכל שלך לא היית מבין. התהליך הזה לא נפסק שאתה הולך לחכם הגדול ביותר וגם לטיפש הקטן ביותר, את התהליך הזה של הפעלת גלגלי השכל לא למדת מאף אחד, וביום שנולדת החלו לפעול גלגלי השכל ללא עזרה מבחוץ כי עד הרגע הראשון לא היה חוץ... זה שיאמא שלך אמרה לך מליון פעם את המילה...
למה - עד מתי צריך לשאול למה ומה הסיבה?
...למה ומה הסיבה? לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: הרצאה על למה - עד מתי צריך לשאול למה ומה הסיבה?. למה - עד מתי צריך האדם לשאול את עצמו למה, ומה הסיבה? היום אשיב על השאלה, עד מתי, צריך האדם לשאול את עצמו למה? ומה הסיבה? כפי שהסברתי, אדם הרוצה להיות מאושר, האדם צריך להתבונן ולהבין את עצמו. והיה והאדם ישאל את עצמו מספיק פעמים, למה? ומה הסיבה? הוא יבין האם זה מחויב המציאות, או לא מחויב. כל שאלה אחרת, כל נושא לבדוק אותו, האם הוא האמת? האם זה יכול...
אחדות המציאות, סוד הצמצום יש מאין, אחדות ההפכים, יש ואין כאחד, מהות המציאות, אחדות הניגודים, חלק 8
...הצמצום יש מאין, אחדות ההפכים, יש ואין כאחד, מהות המציאות, אחדות הניגודים, חלק 8 לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא: אחדות המציאות, סוד הצמצום יש מאין, אחדות ההפכים, יש ואין כאחד, מהות המציאות, אחדות הניגודים, חלק 8. הספר להיות אלוהים, חלק א עמוד 75 אנחנו הבנו שבשורש הכל אחד, מה זה אומר? שזמן ומקום זה אחד. שבסוף הכל מתנקז לזמן ומקום, הזמן מתנקז לרגע והמקום לנקודה, והם מתנקזים לאחד. עכשיו שים לב, שההבנה הזאת באה לידי ביטוי ביום יום. אתה חושב...
לצאת מדיכאון כרוני, חוסר חשק, ומוטיבציה, קבלה ודרגות הרצון
...ולהסביר מדוע ומתי אנו מרגישים שמחים ומדוע אנו מתרוקנים משמחה, לעתים ללא סיבה הנראית לעין. זאת ועוד - ינסה פוסט זה לכסות את נושא הדיכאון כרוני הנגרם לכאורה על פי המדע המודרני בגלל חוסר איזון כימיכלי במוח ובמערכות שונות, ולהסביר כיצד ניתן להתגבר על הבעיה בעזרת שימוש נכון במודעות התאית. הורמונים הם למעשה חומרים כימיכליים המופרשים מבלוטות במוח, המכלול נקרא המערכת האנדוקרינית. ההורמונים משפיעים על תחושת העייפות, התיאבון, החשק המיני וכו.. סרוטונין הוא...
דטרמיניזם - מבוא
...דטרמיניזם היא השקפה פילוסופית לפיה כל מאורע בעולם, פעולות, החלטות או מחשבות אנושיות נקבעים באופן בלעדי על ידי אירועים קודמים. דטרמיניזם עולה בהקשרים רבים, ביניהם המדע, הדת ופילוסופיה של המוסר. תוכן עניינים: 1 ההיבט הלוגי 2 הפרספקטיבה הסיבתית 3 הפרספקטיבה התכליתית 4 הבחינה הדתית 5 הבחינה המדעית 5.1 ביקורת הסוציולוגים ההיבט הלוגי: אריסטו היה הראשון שניסח היבט זה ובחן אותו. לפי הלוגיקה, מתקיים חוק השלישי הנמנע, שלפיו כל טענה היא אמיתית או שקרית, ואין...
לחץ חברתי ומצבי סיכון בגיל ההתבגרות - תרבות או גנטיקה?
...תרבות או גנטיקה? בגיל ההתבגרות הופכים הילדים המתוקים שלנו, שעד אז העריצו אותנו, למבקרים הכי קשים של אישיותנו והתנהגותנו. בתקופה זו אנו הופכים בעיניהם מדמויות חיקוי אידיאליות לאנשים רבי מגרעות, מיושנים וחסרי תובנה לחיים האמיתיים. אז את מי הם מעריצים? מי האידיאל שלהם במקומנו? החברה! יותר מאשר בכל גיל אחר, המתבגר צריך את תחושת השייכות לקב השווים שלו. הוא מוכן לעשות הרבה מאוד כדי להשתייך ולהיות מקובל בחברה. בנוסף להכרה חברתית הם גם מחפשים ריגושים והשילוב...
סקס זהות מינית וחשק מיני
...יחסי מין, מופרשים הורמונים רבים שמגבירים את החשק, התשוקה והאנרגיה. אישה יכולה לגמור ולהמשיך לקיים יחסי מין. הגמירה של האישה לא מונעת ממנה להמשיך. ההפך, היא יכולה רק לגרום לה לרצות יותר. לעומת זאת כאשר הגבר גומר, מיד מופרשים הורמונים שיכניסו אותו למצב רגיעה, החשק המיני יורד ומגיעה הפוגה. הסיבה שאישה יכולה להמשיך אחרי אורגזמה והגבר לא, היא בגלל שאנחנו בובות על חוטים! אנחנו רק מספרים לעצמנו שאנחנו רוצים סקס ורק מספרים לעצמנו שאנחנו חרמנים ושאנחנו שולטים...
הטרדה נפשית
...יכולה להיות כל יחס חוזר ונשנה מצד דמות קרובה קבועה שיש בו כדי להציק, לעייף, לתסכל, לייצר תחושה של מצבי אין ברירה חוסר אונים חוסר ערך אצל המוטרד. אדם שמטריד נפשית אחרים קרובים, בדכ עונה להגדרה של פרוורטי: אדם שלא מפקפק בעצמו, אדם ללא בדיקה עצמית, ללא מה שאנו מכנים מצפון. מכאן שהוא יכול לחולל פעולות עוינות, סמויות או גלויות בדרכים רבות, למשל בחצאי אמירות, נגיעות, רמזים, הטיות דעת, מניפולציות.. דברים שהישנותם עלולה לערער יציבותו של אדם ולהורסו, בלי...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על גוף נפש, כאב גופני, התמודדות עם כאב, כאבים בגוף, בעיות בריאות, בעיה נפשית, אושר, רבי נחמן מברסלב, אלוהים - 3
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מה זה הכל אחד?, איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה זה הכל אחד?, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי טלפוני, אימון אישי למציאת זוגיות, טיפול נפשי בתחום מה זה הכל אחד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 11_07_2025 השעה 15:05:14 - wesi4