ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ליהנות ממין ✔סקס, יחסי מין, עליסה בארץ הפלאות, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה ✔* לחץ כאן,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨סקס, יחסי מין, עליסה בארץ הפלאות, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה
* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:

סקס, יחסי מין, עליסה בארץ הפלאות, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה.

שאלה: מה המטרה של המין?

אליעד: מה המטרה של כל דבר? מה זה שונה מכל דבר אחר?

שאלה: למה מין מעניין?

אליעד: כל דבר בעולם מעניין, בגלל החוויה שיש בו. מה שבאמת מעניין את האדם, זה ליהנות. במין יש יותר הנאה, מאשר בדברים אחרים. ולא כולם, למשל ילדים קטנים לא נהנים מזה.

בגיל מסוים כשהאדם מתחיל לחוש ריקנות ותסכול, אז הוא מתחיל ליהנות ממין. למה אנשים נהנים ממין? מהרבה סיבות, תנסי לחשוב מה היא אחדות, ותמצאי דברים משיקים בין המין לאחדות. באחדות למשל, השכל והאין שכל שלך מתחברים, כי השכל הרגיל שלנו לא תופס את השכל האלוהי. ובמין למשל, אתה לא משתמש בשכל, וכן יש שם סוג של חיבור, או התמסרות, או שאוהבים אותך. אז האנשים חווים את החוויה הזאת יותר במין, אבל הם לא רוצים את המין, הם רוצים את החוויה שיש במין.

המין הוא רק טריגר לעורר אצלך משהו בתודעה, אבל אם תביני את המציאות, אז החוויה תתעורר אצלך בתודעה גם בלי זה. אפילו בעוצמה יותר גדולה כי את בשורש. המין הוא רק אמצעי להשיג מטרה אחרת.

אפילו אכילה למשל, אם תביני את האחדות, תוכלי להפיק את ההנאה של האכילה גם בלי לאכול. אחר כך אולי תרצי לאכול או לא, אבל לא תהיי תלויה בהנאה של האכילה. את ההנאה תוכלי להפיק גם בלי האכילה.

הרעיון הוא שבתוך האדם יש מנגנון, זה כמו שמישהו מדגדג אותך ברגל ואת חשה תחושה, כך יש מנגנון, שמין נוגע בך בנקודה מאוד פנימית שמעוררת בך תחושות מסוימות. אבל זה רק תהליך שמפעיל תהליך מחשבתי אחר.

שאלה: איך אחווה זאת?

אליעד: תבדקי איך את יכולה לחוש את התחושה הזאת בלי המין. בסופו של דבר, מה שחשוב זה לדעת, מה זה גורם לך להרגיש. תשאלי את עצמך, מה זה גורם לי להרגיש? זה גורם לי להרגיש תחושה מסוימת, למשל חופש או נאהבת. ואז תבדקי, איך את יכולה להרגיש נאהבת תמיד? את צריכה להגיע למצב שאת תמיד מרגישה נאהבת, ואז אם את חווה זאת, המצב לא שולט בך, אלא את שולטת במצב.

אחד הדברים במין, זה ההתמסרות. ואנשים רוצים משהו להתמסר אליו, למה? למי אתה מתמסר? למשהו שאתה אוהב, והם מחפשים לאהוב. בסופו של דבר אתה חווה במין יותר ביטוי של אחדות. אלא מה, ששם אתה מוגבל לכמות הזמן שאתה יכול לחוות, כי אם תתעסק בזה כל היום, זה לא יעניין אותך יותר.

אבל אם יש לך את זה בשורש, אז יש לך את ההנאה כל הזמן. אתה לא צריך טריגר, אתה 24 שעות מחובר. לדוגמה, את לא צריכה להתחבר לאינטרנט, את היא האינטרנט. אם את התחושה עצמה, אז את לא צריכה משהו שיחבר אותך לתחושה.

נמשיך עם עליזה בארץ הפלאות, היא נמצאת ביער, היא רואה את העקבות של החתול ולא רואה אותו. מה הנמשל, שהעולם הוא העקבות של אלוהים, ודרך העקבות האדם צריך לגלות את אלוהים. כל מה שאנו רואים בעולם, הוא העקבות שאומרות שהעולם ומהותו הם אחד, ואנו מחפשים דרך העקבות להגיע להבנה שהצורה והמהות הם אחד. באמצעות הצורה אנחנו מחפשים את המהות.

אחדות היא שיא הנפרדות, אפשר לומר שאנחנו מחפשים את הנפרדות המושלמת כדי להגיע לאמת.

רק בגלל האפקט שלא ראו את החתול, הם יכלו לעשות את העקבות משני הצדדים. רבי נחמן אומר שאדם שחושב שהוא ישות ממשית, לא יכול להיות גם באחדות וגם הנפרדות, אבל אם אתה איננו, אתה יכול להיות גם באחדות וגם הנפרדות, אתה לא מוגבל.

כן רואים את החתלתול לא כמקשה אחת. למשל כשאנו רואים בובה אנחנו חושבים שהיא מורכבת מחלקים שונים. אבל את הגוף שלנו אנו רואים כמקשה אחת. ואילו את החתלתול אנו רואים שהחלקים שלו נפרדים. כן נראה שהגוף מרים את הראש, אז איפה התודעה נמצאת, בגוף או בראש?

ואז החתלתול אומר לה, אם הייתי מחפש ארנב לבן, הייתי שואל את הכובען המטורף, מה זה אומר? שאם הייתי רוצה לדעת משהו, לא הייתי שואל את הרבי אלא את המטורף, דווקא את המשוגע, מה הוא אומר.

רבי נחמן אומר, שמי שמוכן לעשות דברים לא הגיוניים, יוכל לזכות לדעת את אלוהים. הכוונה שאתה צריך לחשוב בצורה לא הגיונית. אם אדם מנסה לחשוב, יש בחירה או אין בחירה, למעשה הוא חושב בהיגיון, ואולי התשובה היא שאין הבדל בין אין בחירה ליש בחירה. אז אם אתה הולך אחרי הרעיון שיש או שאין בחירה ואתה לא מצליח למצוא, אבל אם אתה אומר, בא נברר מה זה בחירה? ואז אתה מגלה שבכלל אין הבדל בין בחירה לאין בחירה. למעשה אתה צריך לחשוב במחשבה מעבר להיגיון כדי להבין שזה אחד.

החתלתול אומר לה שכולם כאן מטורפים, ועליסה אומרת, שאם כולם מטורפים אז לא כדי להרגיז אותם, מה זה אומר? שאדם שחוקר, רואה דברים לא הגיוניים ומפחד להשתגע, ולכן לא רוצה להתעסק עם החיפוש. למעשה בכל אדם יש את התחושה, שהוא לא רוצה להתעסק אם דבר שישגע אותו.

היא מגיעה עכשיו למסיבת, אין יום הולדת, הכל נראה חי, גם הכלים רוקדים ושרים. גם כל קומקום שר בדרך המיוחדת שלו, כל ישות היא בפני עצמה. וגם בחיי היום יום ניתן לחוות כך את החיים.

היא ניסתה להסתכל מלמעלה ולא הצליחה, אז הסתכלה מלמטה, ומה זה מייצג? שיש צמצום הראיה, אם משתיקים את המוח מדברים אחרים, אז אפשר להתמקד במה שרוצים.

פתאום נוצר ספל ותה, מהאין נוצר יש, רק כשהסתכלנו על זה, זה נוצר, לפני שנייה זה לא היה. ואז הוא הופך עצמו למשפך ומוזג דרכו תה, מה זה אומר? שהאדם לא שונה ממשפך בסופו של דבר. כי אם אתה מבצע את אותו תהליך בצורה לא שגרתית, אז למעשה אתה אומר שאין הבדל אצלך בין הצורות. הוא בחוויה שלו, חווה עצמו כמשפך.

כן יש את עניין ההמשכיות. האדם אומר, אם יש פה עכשיו בית, ואתמול היה פה בית, אז בטוח שהיה כאן בית בין אתמול לעכשיו, איך בטוח לך? האדם חווה זאת כהמשכיות, הוא לא מבין שכול דבר הוא בפני עצמו. זה כאילו לוקחים אובייקט גדול, ומראים לך ששום חלק לא מחייב שהחלק אחריו יהיה המשכי לו, כל חלק הוא בפני עצמו. יכול להיות שיהיה לו גוף וראש אנושי ובאמצע יהיה לו משפך.

שאלה: למשל בקשר לקסמים, פעם האנשים היו כל כך בורים, שאם מישהו עשה קסם, הוא היה כמו אלוהים בשבילם.

אליעד: כן, כמו מתן תורה, אלו שיצאו ממצרים, היו עבדים, בנים של עבדים, 400 שנה עבדים, עם מנת משכל מאוד נמוכה, ש - 30 יום לפני שקבלו את התורה האמינו באבן ובעץ, אנשים לגמרי בורים, אז איך אפשר להאמין לאדם שרק לפני 30 יום אמר שהאלוהים שלו הוא אבן?

תקלטו את הטירוף, היום היהודים אומרים, אבות אבותינו ראו את אלוהים, אך הם היו אנשים שאי אפשר לסמוך עליהם.

שאלה: בקבלה אומרים שזה כוחות אבל מרוכזים.

אליעד: אז בכל סיפור אפשר למצוא משמעות ולא רק בתורה. וכן בסיפור הזה של עליסה יש שכל כל כך מרוכז שאי אפשר למצוא בספרים אחרים. מה שונה העיתון מהתורה.

אדם, שאומר שהתורה קדושה הוא בן אדם טמא, כי רק אדם טמא יכול לחשוב שהספר הזה קדוש יותר מספר אחר. ולא בגלל שהספר הזה לא קדוש, אלא בגלל שהספר הזה לא יותר קדוש מספר אחר.

בעיקרון כל נס שאתה רואה, זה אומר שאתה טיפש, ניסים קורים רק לאנשים טיפשים, ככול שאדם אומר שקרו לו יותר ניסים, זה מראה שהוא יותר טיפש, למה? מה זה נס? נס פירושו דבר שאתה לא יכול להסביר אותו, לכן אתה טיפש. אם אתה חושב שיש הבדל בין נס למשהו אחר, אז אתה מטומטם לגמרי. לכן, ניסים קורים רק לאנשים טיפשים.

עליסה אמרה לו שהיא רוצה לשתות, אז הוא אמר לה: לא, אם את חוגגת יום הולדת. אז היא אמרה לו שהיא חוגגת, אין יום הולדת.

בגלל שהוא בחוויה של, אין יום הולדת, אז הוא שכח בכלל כמה ימים וחודשים יש, למעשה החיים שהאנשים חווים, הם הגדרות שהם יצרו.

שאלה: חבר שאל אותי, אם איחלתי לאשתו יום הולדת שמח, ואמרתי לו שלגבי אין משמעות לימי הולדת.

אליעד: האנשים חוגגים את ההתקרבות שלהם למוות. הם חוזרים למקום שממנו באו.

שאלה: בדרך כלל אנשים מעל גיל חמישים בוכים כשהם מתקרבים למוות.

אליעד: עזבי, רמת השיגעון כל כך גדולה, שאפילו לא כדי לדבר עליהם. אנשים שחוגגים יום הולדת, זה ממש שיגעון רציני. אם אתה רוצה לבלות, לך תבלה, מדוע אתה צריך תירוץ?

למה האדם חוגג יום הולדת? לאדם רע בחיים, הוא עובד, עובד, עובד ויודע שבסוף ימות ולכן רע לו. אז הוא משקר את עצמו ואומר, למה אני עובד? כי החיים זה דבר קדוש, כי למעשה היום הולדת היא חגיגת קדושת החיים. כדי לתרץ לעצמם את הדיכאון שהם מרגישים, בגלל שהם מתאמצים בחיים, הם חוגגים יום הולדת.

אם תשאל את האדם, מה שונה חי ממת? אם הוא יחשוב על זה, אז הוא ישאל, מדוע אני צריך להתאמץ כל כך הרבה? הרי בסוף מתים. הוא מתאמץ כי הוא משוגע, מי יכול להגיד שהחיים שלו זה חגיגה כל כך גדולה, שהוא אומר, איזה כיף שנולדתי?

שאלה: למה אנשים חושבים שיש קדושת חיים ולא קדושת המוות?

אליעד: אולי יש קדושה לחיים שלך בגוף הזה? אף אחד לא מקדש את הגוף, האדם מקדש את זה שהוא נמצא פה חי. אבל אם אתה מבין, שהדבר שממנו אתה עשוי, קיים לנצח, אז אתה יודע שאתה חי לנצח, אז בכלל מה יש לחגוג יום הולדת? אבל אנשים אוהבים לחגוג כל שינוי.

למשל הורים מביאים ילד, והם יודעים שהחיים זה לא משהו, אז הם חושבים, מה גם הוא יהיה אומלל? אז הם מנסים לעשות לעצמם שטיפת מוח, שזה טוב שהוא בא לעולם, ולכן הם חוגגים לו יום הולדת.

תארי לעצמך שהיית מסתכלת על הקיר, ומדמיינת שזה את, אז לא תפחדי למות, מקסימום תזוזי קצת, אבל אם את חושבת שאת חתיכת הגוף הזה, אז את בבעיה חמורה ביותר. אם אתה יודע שאתה בתוך חלום, ויודע שאתה הוא זה שחולם את החלום, אז ממה יש לפחד?

האדם מביא ילדים בגלל שהוא אומלל, אבל אם אתה מביא ילדים בגלל שאתה חכם, אז זה משהו אחר. אתה מביא ילדים כמו שאלוהים ברא את העולם. גם אלוהים ברא ילדים, אבל אלוהים יודע מה הוא עושה, ולכן צריך להביא ילדים כמו אלוהים.

רבי נחמן אומר שלהביא ילדים זה כמו צואה, זה מיותר, זה פסולת. הוא אומר שזה כמו להשאיר ירושה לילדים שלך, ירושה, פירושו סתם התאמצתי, עבדתי, עבדתי, ועבדתי ולא בשביל עצמי אלא בשביל הילדים. רבי נחמן אומר שכסף מקצר לך את החיים, למה? בגלל הדאגות.

העניין הוא שכשאתה מביא ילד, זה בגלל התלות שלך. ואם אתה דתי ומביא ילדים, כי אסור לך לא להביא ילדים, אז אתה עוד יותר סובל. ראיתי היום בערוץ הכנסת, שהדתיים רוצים שיממנו להם את המזון לתינוקות. עכשיו, למה צריך לממן להם את המזון? הם מביאים המון תינוקות, ואם הוא ימות ברעב? זה המימון הכי טוב, יישאר כסף לשאר הילדים. לכן צריך לעלות את המחירים, כדי שהדתיים יביאו פחות ילדים.

אפילו בטבע לא כולם שורדים, מעשרה גורים אולי רק שניים שורדים. אבל הדתי, גם מביא ילדים, גם לא הולך לצוד, וגם רוצה שאתה תצוד בשבילו. אז למה בכל זאת מממנים אותם? כי יש ריקנות כל כך גדולה לבני האדם, שאם הוא מרגיש שהוא נתן למישהו, אז זה כאילו מקדש את העבודה שלו. זה כאילו לכפר על הפשעים שהמדינה עושה, ולכן היא מממנת את הדתיים.

בקשר לילדים, בגלל שהאדם תלוי בהם רגשית, הוא מרגיש רע. אבל זה לגבי כל דבר שהאדם תלוי בו רגשית. אלא אם כן אתה לא תלוי, ועושה את הדברים מהפרספקטיבה של אלוהים. אלוהים נשאר בתודעה אלוהית גם לאחר שהוא עשה את הפעולה. אין אצלו שינוי בין לפני הפעולה לאחרי הפעולה.

נחזור לעליסה, הוא מנסה להסביר לה, מה זה, אין יום הולדת, ואומר: הכל זה חגיגת יום הולדת. אז למה הם לא חוגגים כל השנה בלי סיבה, מדוע צריכים לחגוג, אין יום הולדת? למעשה יש פה תהליך מעניין, שבו אתה צריך לצמצם את עצמך. הם מבחינתם מוכנים לחגוג כל יום, אבל כדי שתהיה יותר משמעות לחגיגה, אז יום אחד הם לא חוגגים.

בעיקרון, אתה צריך להיות בחוויה שאתה תמיד חוגג, ולא משנה אם יש יום הולדת או אין יום הולדת.

שאלה: אז למה יש את החיסרון של יום אחד?

אליעד: זה בעצם מה ששאלת פעם קודמת, למה הוא יצר את הנפרדות? אם תביני למה המציאות הזאת קיימת, אז תקבלי תשובה לכל השאלות שלך. עדיין בשכל לא הבנת למה הכל קיים. למה אלוהים תמיד קיים?

שאלה: למה אלוהים עושה את מה שהוא עושה?

אליעד: תנסי לחשוב, למה הוא עושה, מנקודת המבט שלו. תחשבי שאת אלוהים, תכנסי לחוויה הזאת, ומתוכה תשאלי למה את עושה. תחשבי שאת קיימת אין סוף זמן, שאת הכל יכול, קודם כל תנסי להבין מה זה אלוהים, תנסי לחשוב שאת היא אלוהים, ואחר תשאלי, למה הוא עושה?

לפני השאלה, למה הוא עושה, תבדקי האם יש בכלל אלוהים? אולי אין אלוהים, את לא יכולה להיות בטוחה. את צריכה לבדוק קודם כול, מי זה אלוהים?

שאלה: לי יש וודאות שיש אלוהים.

אליעד: את משקרת את עצמך בזה שאת אומרת שיש לך וודאות. אם את יכולה לחשוב על ההפך, אם את מבינה שיכול להיות שאין, אז את לא בטוחה שיש.

כשאת מגדירה את אלוהים, למעשה את אומרת מה הוא לא. לכן את מסוגלת להבין את ההפך. אם את מבינה את מה שאת אומרת, אז זה סימן שאת לא בטוחה בזה. כי אם את מבינה, אז את מגדירה, ואם את מגדירה את יכולה לחשוב על ההפך, ולכן את לא בטוחה בדבר. קודם תבררי אם יש אלוהים.

שאלה: לעולם אני לא יוכל להגיע לזה.

אליעד: אז לא תגיעי.

שאלה: למה את חושבת שלא תגיעי?

אליעד: תן לה להגיע להבנה הזאת מתוכה. שהיא תבין שאפשר להבין. אם תשכנע אותה, זה יבוא ממך ולא ממנה. אם היא אומרת משהו, אני מסכים איתה, ומחזק את זה אצלה, ואפילו מקצין את זה, בלהגיד, אז לא תגיעי, שהיא תתבונן במה שקורה.

למשל אתה נהג מונית, ונמצא ליד עזריאלי, ויש אדם שרוצה להגיע לעזריאלי, והוא לא מאמין לך שהוא בעזריאלי, אז עושים איתו סיבוב, והוא משלם ומתאמץ, ואז הוא מאמין שהוא בעזריאלי. למעשה יש הקבלה בין כל התהליכים שיש בעולם.

נחזור לעליסה, העכבר חזר לקומקום, והכובען סגר עליו את המכסה. זה אולי נראה תהליך אלים, אבל הוא בסך הכל סגר את המכסה באופן שהוא סיים את המשימה שלו. מה זה אומר? שמה שנראה בעיננו אלים זה לא נכון, הכל תלוי איך נפרש את הדברים.

לעליסה יש חשיבה תכליתית, אבל לכובען ולחברו לא משנה אם המשימה הסתיימה או לא הסתיימה. היא נעולה על זה שצריך לסיים משימה לפני שמתקדמים הלאה. ומה שהם אומרים הוא, שאפשר להמשיך לעשות דברים גם בלי לסיים את הדברים הקודמים.

הארנב מגיע והכובען אומר לו, שהשעון שלו מפגר בדיוק ביומיים, השעון לא יכול לפגר ביומיים, אבל הארנב מאמין להם. למעשה הוא יצר לו נפרדות, למרות שאין נפרדות. הוא יצר לו בעיה, מבלי שתהיה בעיה. והוא אומר לו שהבעיה בשעון, שהוא מלא בגלגלים.

עליסה אומרת, שנמאס לי מהשטויות האלה. בהתחלה היא רצתה עולם מלא שטויות, ועכשיו היא כבר לא רוצה. זה כמו שהאדם חוקר, למה אלוהים ברא את העולם, ואז הוא חוקר ופוגש כל מיני משוגעים, שזה נמאס לו והוא רוצה לחיות חיים רגילים. הרבה פעמים קורה שהאדם עוזב הכל ורוצה לחזור לחיים הרגילים. אבל זה לא עובד, אולי אתה כאילו מצליח, אבל בסוף אתה חוזר לחיפוש המקורי. כי אי אפשר לכבות את החיפוש הפנימי.

עליזה חוזרת ליער, ונראה שהבריאה מסתכלת עליה. האובייקטים מסתכלים עליה. למשל אתה יושב בחדר ומסתכל על הקיר, ומנסה לחקור, מה הוא הקיר הזה? ואז אין לך חשק ואתה עוזב את הרעיון, אבל באותו רגע, הקיר הסתכל עליך

זה כמו סוג של תחיית המתים. להבין את העולם, זה בעצם תחיית המתים. כי העולם הוא מת מהצד שלך, אמנם העולם לא מת, אבל אתה מת, ומהצד שלך העולם מת, והעולם רוצה שתקים אותו לתחייה. כשאתה מפסיק לחקור, הוא כאילו שואל: הרי הוא רצה להציל אותי, לאן הוא הלך?

אם אדם נמצא בתוך חלום, והוא יודע שהוא בתוך חלום, אז הוא רוצה להתעורר. מבחינתו בחוץ יש עולם אמיתי שמחכה לו, מתי הוא יתעורר, נכון? אבל אם אתה מבין שהעולם שלנו חלום, אז אתה צריך להבין שיש עולם אמיתי שאתה כאילו מתעורר אליו, העולם האמיתי מחכה לך. תבין שיש שם מישהו שמחכה לך, ואתה יודע מי יושב שם, בעולם האמיתי לחכות לך שתתעורר? אתה.

הם חברו את הברווזים לצפצפות, זה כאילו מטשטש את ההפרדה שהאדם עושה בין הדומם לבעלי החיים.

שאלה: פתאום עלתה לי מחשבה, שהאדם עובר מכלא לכלא. בהתחלה היא אמרה שבעולם שלי יהיה רק שטויות, וכשהיא הגיעה לעולם של שטויות, לא טוב לה, והיא רוצה לחזור לעולם הרגיל. לאדם אף פעם לא טוב, תמיד הוא סובל.

אליעד: יש שביל שעליסה הולכת עליו, ועליסה שמחה לראות את השביל, אבל מי יודע לאן השביל מוביל?

כאשר אתה מדבר עם האנשים, תנסה להראות לו שהדרך שהוא יגיע בסוף, לא תהיה טובה יותר ממה שהוא חווה עכשיו.

שאלה: אני באה משם, ואגיד לך מה קורה, שם יש מקום שאתה לא יודע מה הוא, והוא טוב יותר מכל העולם הזה שחוויית ורע לך בו. הם מבטיחים לך חוויה שבשכל זה לא נתפס.

אליעד: כי אומרים לך שאי אפשר לתאר, אבל כאשר את צועדת, את צועדת למקום מוגדר, את צועדת לרצון להשפיע. אולי את לא יכולה להסביר בשלמות, אבל את יכולה להסביר חלקית. את יודעת מה זה רצון, ואת יודעת מה זה להשפיע, ולכן את יכולה להבין לקראת מה את הולכת.

אדם הולך, עושה פעולות, כי הוא רוצה להגיע למשהו מסוים, נגיד שכול מה שהוא יודע על הדבר המסוים, שזה לא דומה למה שיש פה. אומרים לך שאם תקרא את ספר הזוהר 300 פעם למשל, תגיע לחוויה שאי אפשר לתאר. איך מגלים את הנוכלות שבדבר? אם אומרים לך ששם יותר טוב, אז זה אומר ששם צריך להיות משהו ששונה ממה שיש כאן. אז בא ננסה להבין קודם כול, למה כאן אני סובל, ואז נבדוק, האם סיבת הסבל שכאן, נמצאת גם שם?

אם אתה טיפש ואתה חושב שאתה סובל בגלל שיש לך רצון לקבל, אז אם תלך לשם, לא יהיה לך רצון לקבל, אז תלך לשם. אבל זה אפשר למכור לך, רק אם אתה מספיק טיפש לחשוב שאתה סובל בגלל שיש לך רצון לקבל. אז אם אתה טיפש וחושב שאתה סובל בגלל רצון לקבל, אז אתה תסבול גם שם. אתה לא צריך לחוות את כל החוויות, כדי להבין שגם רצון להשפיע מיותר.

אומרים לאדם, אתה סובל כי אתה כל הזמן רוצה לקבל הנאה, אז בו נהפוך אותך לאחד שנותן הנאה. אבל האדם לא סובל בגלל שהוא רוצה לקבל הנאה, האדם סובל בגלל שהוא קיים, בגלל שהוא לא מרגיש שהוא המציאות השלמה. אם היית מבין את זה, אז זה לא משנה רצון לתת או רצון לקבל, שניהם זה גרוע.

אם היית מבינה מדוע את סובלת, היית מבינה שרצון לתת גרוע באותה מידה.

שאלה: ברצון לקבל יש מבחינתי ריקנות, ואם אחווה רצון לקבל, אני ארגיש את השלמות.

אליעד: יש פה כמה שקרים. א' את לא מדמיינת את עצמך ברצון לתת מוחלט. כשאת חווה רצון לתת, את חווה חוויה שאת רוצה אותה, ולכן את מסכנה, כי את רוצה אותה. ודבר שני שאני רוצה להגיד לך, שאת בחיים שלך לא היית ברצון לקבל.

בכל החיים שלך מגיל אפס, את קצת רוצה להשפיע וקצת רוצה לקבל, קצת מתחשבת באחרים וקצת מתחשבת בעצמך. אם היית ברצון לקבל מוחלט, אם היית הכי אגואיסטית בעולם, היה לך הכי טוב בעולם. את יודעת מה זה אגואיסט אמיתי, זה אחד שכרע לו ממשהו, הוא יגיד: אני אגואיסט ואני בשביל האגו שלי, יגיד שלא רע לי. ובגלל שהוא כל כך אגואיסט הוא מצליח לחוות את זה.

למשל אכלת משהו, וחשת ריקנות, למה חשת ריקנות? כי את בחורה לא אגואיסטית, את אומרת, נכון שאני רוצה לאכול, אבל זאת לא שיא המשמעות, אז זה לא משמעותי עבורך לאכול. אבל אם היית אגואיסטית אמיתית, היית אומרת: אם אני רוצה לאכול, הדבר הכי משמעותי בשבילי זה שאני רוצה לאכול. אז היית מיחסת המון משמעות לזה שאת רוצה לאכול, וחווה סיפוק מאוד גדול מזה שאת אוכלת.

את חושבת שהיית אגואיסטית, אבל לא היית, האם פעם חשבת שכול העולם כולו נברא רק בשבילך? האם חשבת פעם, שהשמש זורחת בבוקר, היא זורחת בשבילך? אפילו את לא יודעת מה זה להיות אגואיסט.

רצון להשפיע, זה רצון הכי גרוע בעולם, זה בגלל שיש לך רגשי נחיתות. כאשר את אומרת, אני לא רוצה כלום, אני רוצה רק להשפיע, זה רגשי נחיתות הכי גדולים.

אם את לא חווה סיפוק ממשהו, זה סימן שאת לא מיחסת חשיבות לרצון שלך. האדם חווה ריקנות רק בגלל שאין לו מספיק רצון לקבל. מה זה אומר? למשל הוא רוצה משהו, אבל זה לא חשוב לו במיוחד, ולכן זה מראה שאתה לא מספיק אוהב את עצמך, ולכן אין לך סיפוק.

רק אדם טיפש, יגיד שהוא לא מצא דבר שכדאי לו להתאמץ להשיג אותו. אגואיסט אמיתי הוא אגואיסט על כל דבר, הוא לא צריך לחפש משהו.

שאלה: נראה לי טיפשות.

אליעד: הטיפשות שלך היא שאת סובלת ולא נהנית בחיים שלך. אדם שהוא אגואיסט אמיתי ואם הוא רוצה משהו, הוא ילך על זה עד בסוף. אין אפילו אחד כזה.

אני לא מבין, אנשים הולכים למקום מסוים, יום אחרי יום, ורוצים להגיע למקום של רצון להשפיע, וזה שעומד בראשם אומר שהוא עצמו לא הצליח להגיע, והם צועדים. כמו היהודים שמחכים למשיח. הכל זה עבודה בעיניים, השאלה היא, מתי ימאס לך לעבוד על עצמך? זאת השאלה המעניינת ביותר.

שאלה: אני רוצה ללכת עד הסוף, אבל אתה מבלבל אותי.

אליעד: כאשר תרצי ללכת עד הסוף, אחד הסימנים יהיה שאת לא מגלגלת אחריות על אחרים. אמרתי לך לחקור האם יש אלוהים. תנסי ללכת עם הרצון להשפיע עד הסוף, ואז תגיעי למצב של המורה שלך, ואז תראי אם הוא בלבל לך את המוח, או שזה באמת אמיתי עבורך. אבל עד עצם היום הזה, במשך כל השנים את לא הגעת להיות כמוהו.

שאלה: אני עוד לא הגעתי לרמה שלו, אני רחוקה ממנו.

אליעד: זה טוב שלא הגעת להיות כמוהו, כי תפסת פחות שיגעון. העניין הוא שאת לא התמסרת לדברים. את לא מספיק אגואיסטית.

קחי משימה ולכי איתה עד הסוף. את לא הולכת עד הסוף, זה הכל סיפורי אלף לילה ולילה.

שאלה: מה זה ללכת עד הסוף?

אליעד: ללכת עד הסוף, פירושו לא לבלבל לעצמך במוח. כאשר אתה רעב, אתה יודע מה זה ללכת עד הסוף כדי למצוא אוכל. כשאתה רעב, ללכת עד הסוף, זה שאתה מפסיק להיות רעב, זה נקרא ללכת עד הסוף, זה תכליתיות, המטרה שלי להרגיש שלמות.

את הלכת שם עד הסוף? כן. אז זה אומר שזה מיצה את עצמו. את גילית שזה לא עובד עליך. וגם אם היית הולכת עד הסוף היית מגלה שאין שם כלום.

שאלה: איפה יש?

אליעד: בשום מקום. פה יש. (מצביע על הסרט של עליזה בארץ הפלאות)

עליסה אומרת, כאשר הולכים לאיבוד, העצה הטובה ביותר היא, לא לזוז מהמקום. מה אומר השכל הזה?

שאלה: בעל הסולם אמר, שכאשר אתה לא יודע מה לעשות, שב ואל תעשה.

אליעד: אם בעל הסולם היה מבין את עצמו, הוא לא היה כותב את הספר שלו. למה? הוא אומר אם אתה לא יודע מה לעשות, עדיף שלא תעשה. הרי הוא עצמו יודע, שהוא לא הגיע לשלמות הסופית, אז לפי שיטתו, מה הוא צריך לעשות? לא לעשות. אבל הוא בכל זאת כותב ספרים. בגלל שאת לא מבינה את השכל של בעל הסולם, קשה לי להסביר לך שהוא טועה.

בעל הסולם הוא לא מבודד לגמרי, יש סביבו את כל הרעיון של היהדות, יש לפי דעתו את העולם הבא, העולם של הנשמות, ויש הרבה דברים שהוא האמין בהם. והוא מבחינתו, מעליו היה משה רבנו, ומעליו היה את אלוהים, והוא לא חשב שהוא אלוהים. והוא בעצמו אמר שיש דברים שאי אפשר להבין. הוא בעצמו מודה שהוא לא הבין, אז אני מאמין לו. כשהוא בפסקה הראשונה אומר שאת זה וזה אי אפשר להבין, ולכן לא לשאול, אז אני מאמין לו, ואומר שהוא מטומטם ולא מבין.

כאשר מישהו אומר, את זה לא שואלים, כי אי אפשר להבין, אז מה שאגיד, אתה לא מבין כי אתה מטומטם.

שאלת אותי איך להתקדם, קודם כל תבדקי, מה זה אלוהים? איך? תשאלי האם הוא בכלל קיים? זה המפתח, מי אמר שיש אלוהים? תוכיחי שיש אלוהים, עד שלא תצליחי להביא הוכחה שיש אלוהים, אין טעם להתקדם ולשאול, מה אלוהים רוצה ומה הוא לא רוצה?

אולי אין אלוהים, את חייבת להגיע לוודאות.

שאלה: אני מרגישה בוודאות שיש אלוהים.

אליעד: אם היית מרגישה בוודאות שיש אלוהים, לא הייתה לך שאלה לגביו, מדוע הוא ברא את העולם?

נחזור לעליזה, האדם כל כך תקוע בחיים, שהוא לא יודע מה לעשות, והוא מחכה שיבואו למצוא אותו. למשל אתה בתוך חלום, ואתה אומר, אני לא יודע איך להתעורר, אז בוא נחכה פה. אבל מי יבוא לפה, הם נמצאים בחוץ, איך יעירו אותי. זה לא יעזור לך להגיד, בוא נחכה, זה לא יעזור לך לגלגל אחריות על אלוהים. האדם צריך לקחת אחריות על גורלו.

ולמה אלוהים אף פעם לא יעזור לך? כי אין אלוהים. הרעיון הוא, שאם אתה אלוהים, ומצפה שאלוהים יעזור לך, אז לעולם זה לא יקרה. כי אין אלוהים מלבדך. אתה עצמך אלוהים שרוצה שתהיה כתודעה נפרדת. אז או שאתה כאלוהים רוצה תודעה אחרת, או שאתה כאלוהים רוצה להישאר בתודעה נפרדת.

שאלה: ואם אתה כאלוהים רוצה תודעה אחרת?

אליעד: אז תקבלי. שאלוהים רוצה משהו, זה עד הסוף, הוא לא מחפש סיבות.

שאלה: איזה תודעה נרצה?

אליעד: להבין לדוגמה. את כרגע לא מבינה משהו, את יכולה להבין או לא להבין, נכון? למה את כרגע לא מבינה? כי את כרגע, אלוהים שלא רוצה להבין.

שאלה: אם אני יבין עוד משהו, אז התודעה שלי היא אחרת?

אליעד: כן, תודעה שמבינה. את כרגע לא מבינה מדוע את חיה, למה? כי את כרגע בתוכך לא כל כך רוצה להבין, רוצה להבין ולא רוצה, ולכן את מבינה חלקית. אבל אם תגידי, אני כל כולי רוצה להבין, אם באמת תרצי להבין, את תביני, בלי לעשות שום דבר.

נחזור לעליסה, היא אומרת, הלכתי בדרכי שלי, בלי לחשוב על הבאות. נכון אנחנו הולכים בלי לחשוב על הבאות. אם היא הייתה יודעת שעולם של שטויות לא נותן שום דבר, אז היא לא הייתה נכנסת לפה. למעשה היא נשארת באותו מקום, אבל הסביבה השתנתה.

ואז מופיע החתלתול, ואומר לה, עדיין את הולכת לדרך שפונה לשום מקום. היא אומרת לו שהיא כבר לא רוצה לדעת על הארנב הלבן, אלא רק רוצה לחזור הביתה. מה זה אומר? כמו אדם שרצה לדעת את אלוהים, ואז זה נמאס לו, והוא אומר שהוא רק רוצה להרגיש טוב. למעשה מה שכול אדם רוצה זה להרגיש טוב, והשאר זה סתם לבושים.

עליסה אומרת שהיא אבדה את דרכה, והחתלתול אומר לה, כמובן, כי אין כאן דרך משלך, כי כל הדרכים כאן שייכות למלכה. מה זה אומר? אדם מתאמץ ומתאמץ ושואל למה אני לא מגיע לאלוהים? למה כל דרך שאני הולך בא, לא מביאה אותי לאלוהים? ברור, כי הדרכים הם לא שלך, הדרכים הם של המלכה. לא אתה מחליט ללכת, יש מישהו שמחליט לך איך תלך.

אתה אומר, אני מתאמץ וזה לא עובד, אבל זה בגלל שאתה חושב שהדרך היא שלך, אבל הדרכים הם לא שלך, הדרכים הם של המלכה. יש מישהו שמחליט מה יקרה איתך.

שאלה: אני לא הבנתי מה שהסברת שאין לך דרך משלך.

אליעד: האדם מתפלא מדוע הוא לא מצליח, ואומר, איך אני לא מצליח? האדם בטוח שהוא מוליך את עצמו. האדם מתכנן להיות שם, אבל הוא מתפלא, איך הוא לא שם, הרי הוא התאמץ להיות שם.

שאלה: אז כל זמן שארגיש שאני עושה..

אליעד: זה לא יעבוד לך. את מנסה להגיד לעצמך שאת לא העושה, אבל זה לא יעבוד לך. לכן האדם צריך לבדוק, אם יש לו בחירה או אין לו בחירה. את רוצה להעביר אחריות למישהו אחר, את לא מוכנה לשבת ולבדוק. את חייבת בתוכך לבדוק, אין אפשרות לסמוך על אחרים.

החתלתול מראה לה דרך שמאל ודרך ימין שבו היא ממשיכה לטייל ביער, אבל הוא מראה לה גם דרך קצרה. אתה עומד מול הדרך, תחקור לתוכה.

בעיקרון, האדם לא צריך ללכת רחוק להבין, תנסה להבין את עצמך עכשיו. כשהיא אמרה, שאם הלכת לאיבוד, תשב ואל תעשה דבר, מה הכוונה? שאם השכל מתחיל להתפזר לכל מיני כיוונים, תעצור, תחזור לבסיס, מה אני רוצה? מה כרגע אני רוצה? מה מניע אותי? תעזוב את הסיפורים, תראה מה כרגע קורה איתך. ואם תתמקד ב"עכשיו", אתה תראה את השביל.

עליסה לא ממוקדת, היא זורמת עם מה שיש. הנמשל הוא, שכרגע אנחנו רוצים להיות כאן, כרגע אנחנו חולמים את החלום, עם כל הבלגן שיש פה, אתה כרגע אחראי לזה. אתה פשוט לא ממוקד, ולא זוכר שזה אתה. אם היית מסתכל עמוק לתוכך, היית רואה שאתה עכשיו חושב את כל מה שקורה, אז מדוע יש לך טענות? כרגע אתה רוצה את החלום.

למעשה כאשר אתה אלוהים, אז אתה באגו הכי גדול, אתה ברצון להשפיע, וגם ברצון לקבל. אין מישהו אחר מלבדך, אתה משפיע רק על עצמך.

יש משמעות לכך שהמלך הוא מושפל והמלכה היא השולטת. כי בהיגיון זה היה אמור להיות הפוך, זה המשמעות שאתה גם עבד וגם מלך, למשל, פה בעולם אתה עבד, אבל אתה גם מלך כי אתה אלוהים. בעיקרון היית צריך לדעת שאתה מלך שיודע שהוא מחופש לעבד, אבל אתה עבד שלא בטוח שהוא יודע שהוא היה מלך. למעשה האדם הפך הכל. מה שקורה לו טוב, הוא חושב שזה רע. ומה שקורה לו רע הוא חושב שזה טוב, הכל הפוך.

הגננים צובעים את הוורדים באדום, כי בטעות הם שתלו וורדים לבנים במקום אדומים. והמלכה שרואה שצבעו את הוורדים, מאוד מתרגזת. למה הדבר דומה, לדתיים שעושים מצוות ולא שואלים, למה צריך לעשות מצוות, כי אומרים להם שאלוהים אמר ואסור לשאול. אבל הדתיים מאוד חרדים, כי יש להם עסק עם אלוהים, הם מפחדים מאלוהים, ולכן הצרות שלהם גדולות מכל צרה אחרת.

עליסה מנסה לייעץ למלכה, שלא תערוף את ראשי הגננים. אך מצד שני יש בזה משהו טוב, כי האדם מערער על סמכותו של אלוהים. למרות שמוציאים את הגננים לגרדום, היא לא מפחדת ומנסה להגן עליהם. שימו לב שבתחילה המלכה התעלמה ממנה, אבל מיד כשאתה מתחיל לדבר קופצים עליך עניינים. שזה לא בהכרח רע.

זה יפה לראות איך המלכה שתלטנית. כמו שהמלכה שתלטנית כך האדם צריך להיות בחוויה שלו שכול מה שקורה במציאות, זה רצונו הבלעדי, כי ככה הוא רוצה.

המלכה שואלת את עליסה, מאין את באה ולאן את הולכת? ועליסה אומרת שהיא אבדה את דרכה, עדיין עליסה חושבת שהדרך היא שלה. ואז המלכה עונה לה, כל הדרכים כאן הם שלי. ואז היא אומרת לה לחוות קידה כשאת חושבת. זה כמו שאלוהים רוצה שנכיר בו, ואנחנו עדיין לא בטוחים אלא רק חושבים. ואפילו כשאנחנו חושבים, עלינו לחשוב גם על אלוהים. בכלל מי את שתחשבי? מקודם אמרו לה אם לא חושבים לא מדברים, ועכשיו אומרים לה אפילו לא לחשוב.

הם מתחילים לשחק קרוקט. המלכה חשבה כאילו שהיא נתנה מכה, אבל למעשה היא פספסה, הכל קרה מעצמו, זה בכלל לא היה קשור למכה של המלכה.

ואז מופיע החתול, מה זה אומר בעיניכם שהחתול יושב על הראש של המלכה, ומנסה לגרום לעליסה נזק או משהו כזה שהיא לא קולטת? אם עליזה זה האדם והמלכה זה אלוהים, והחתול מפריע לקשר ביניהם, זה מראה שהחתול מיצג דברים שמפריעים לך סביב אלוהים. זה אומר שגם כאשר אתה מתקרב לאלוהים, יש עדיין דברים סביבו שגורמים לך להסתכסך עם אלוהים.

המלכה אומרת לערוף את ראשה של עליסה, והמלך אומר בואי נעשה משפט, למה הכוונה? בואי נשתמש בשכל, בואי נבין את הסיבה שבגללה את רוצה להוציא אותה להורג. זה כמו אדם שרע לו בחיים, והמלך, שהוא האני האמיתי שלך, אומר לך, בא תשאל, מדוע רע לך בחיים?

למעשה מאשימים את עליסה, וזה נקרא עיוות המשפט. רבי נחמן אומר, שמי שרוצה להבין את עיוות המשפט, צריך לחשוב בדרך לא הגיונית, שיש דברים לא הגיוניים במציאות. כן מאשימים את עליסה שגרמה למלכה לאבד את שליטתה העצמית. האם אני אשם שאלוהים השתגע והחליט לברוא אותי? אלוהים ברא אותי בגלל שאבד שליטה, ואני סובל.

למעשה אף אחד לא שואל אותך בעיקרון, ואיך שעליסה קולטת את זה, המלכה נרגעת. יש כאן משחק, מי שולט? המלכה או עליסה? עליסה כל הזמן מנסה להגיד למלכה איך לשלוט, והמלכה עונה לה, אני זאת שמחליטה איך לנהלל את העניינים. קודם נוציא אותך להורג, ואחר נראה אם זה טוב או לא טוב. בהתחלה עליסה לא קולטת את זה, אבל כשהיא קולטת את זה, המלכה נרגעת. מה הנמשל? שאנחנו חושבים שאנחנו מנהלים פה את העולם, אבל למעשה אלוהים הוא זה ששולט פה, והוא לא שואל אותך.

קודם אתה צריך להבין שאלוהים הוא זה שמחליט הכל, קודם כל עליך להתבטל לפני האלוהים, ורק אחר כך תוכל להבין את האלוהים.

המלכה אומרת לערוף את ראשה של עליסה, והמלך אומר, אבל עדיין לא הבאנו עדים. מה זה אומר, שעדיין יש ספקות, זה עדיין לא בטוח. האדם גוזר את דינו לסבל, אבל הוא עדיין לא בטוח שזה ככה.

העד הראשון, בחוויה שאין בכלל בעיה. העד השני אומר שהוא חגג, אין יום הולדת. ואז הוא אומר למלכה שגם לה, אין יום הולדת. מה זה אומר? שכאן הוא מסכים לסמכותה של המלכה. באין יום הולדת למעשה פירושו שאנחנו לא מגדירים הגדרות, זה למעשה להכיר בסמכותו של המלך, כי המלך הוא, הלא מוגדר. כשאתה מגדיר אתה בחוויה של עבד, כשאתה לא מגדיר אתה בחוויה של מלך.

ואז מופיע החתלתול על הראש של המלכה, ועליסה למעשה מתנגדת למלכה בזה שהיא מתנגדת לחתלתול, כי המלכה היא זאת שרוצה שיהיה שם חתלתול. זה כמו, את אמרת לאלוהים שהוא לא בסדר, לכן תקבלי עונש.

ואז עליסה נעשית גבוהה ביותר, זה מרמז שהיא חוזרת למצב הקודם שלה. היא מקבלת התנוצצות שהיא בכלל אלוהים, היא זאת שחולמת את החלום. למעשה זה הכוח של רצוא ושוב, אתה חווה שאתה אלוהים ואחר אתה חווה עצמך כנפרד.

ואז היא נעשית קטנה. זה מה שקורה שעדיין אנחנו לא ממש בחוויה של האלוהים. החוויות מתערבבות לנו. ואז עליסה מתחילה לברוח. וכל הדמויות חזרו למעגל. למעשה כל הדמויות עלו בתודעתה, ואז היא מתחילה להבין טוב יותר מה היה, וכן נאמר שבמרוץ הזה אין מנצחים ואין מפסידים. שלמעשה זה לא אמיתי, זה רק משחק. וכן נאמר, שלמרוץ הזה אין סוף, למה? כי אין לו התחלה.

למי אין התחלה? לאלוהים.

עליסה מגיעה למנעול דרכו היא נכנסה, והיא מבקשת ממנו לצאת החוצה, והוא אומר לה, את כבר בחוץ. מה? הסתכלי בעצמך. והיא רואה את עצמה ישנה בחוץ. ואז היא קוראת לעצמה בחוץ, התעוררי עליסה.

למה היא אומרת, תתעוררי עליסה? כי היא לא בטוחה שהיא זאת שבחוץ. אם היא הייתה בטוחה שהיא זאת שבחוץ, היא לא הייתה מפחדת מהמלכה. האדם חושב שאיך שהוא, הוא קשור לאלוהים, אבל עדיין לא בטוח בזה.

רבי נחמן בסיפור על בת המלך, אומר שהוציאה, אבל לא אומר איך, הוא אומר שצריך שכל כדי להוציאה. אבל מדוע לא סיפר? כי הוא הבין שהוא חולם, ואם היה מספר להם שהוא חולם, ואומר להם שכול התורה היא רק חלום, וכל השיגעונות הם רק חלום, אז לא היו מאמינים לו וזורקים אותו. ובגלל שהוא ידע שלא יאמינו לו, אז הוא אמר צריך שכל.

איך להוציאה, פשוט מתעורר ורואה שאין שום בעיה. הוא התעורר וראה שלא קרה שום דבר.

שאלה: איך להתעורר?

אליעד: הפעל את השכל. מה ההבדל בין ער לישן? הער יש לו שכל ולישן אין שכל. אך אם תשתמש בשכל אתה תתעורר. אם תשתמש בשכל, אתה תתעורר.

אז לאן הארנב מיהר? הוא לא מיהר, זה היה רק חלום. את חושבת שיש שאלה, אבל אין שאלה.
הוכחה שאלוהים קיים להאשים הרגשת העצמי רצון לקבל האם אלוהים ברא את העולם טיפש להיות אגואיסט לשרוד מראה חרמנות לוזרים אי הורות איך להשפיע אל הורות אל הוריים אל הורים אלהורות אלהוריים ארץ הפלאות אשה שלא רוצה ילדים גברים שלא רוצים ילדים דחף מיני דחפים מיניים הבאת ילדים הבאת ילדים לעולם הנאה מינית הקבלה התרגשות מינית זוגיות ללא ילדים חיים בלי ילדים חיים ללא ילדים חכם חכמת הקבלה חרמן חרמנות חרמנית חשק מיני טומאה יום הולדת יחסי מין יחסים מיניים ילד ילדה ילדים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים לא לגדל ילדים לא להביא ילדים לא רוצה ילדים לא רוצה לגדל ילדים לא רוצה להביא ילדים לא רוצה להיות אבא לא רוצה להיות אמא להביא ילד להביא ילדים להביא ילדים לעולם להשפיע לוותר על ילדים לחיות בלי ילדים לחיות ללא ילדים למה להביא ילד למה להביא ילדים לרצות סקס מין מיניות מקובלים משיכה מינית נשים שלא רוצות ילדים סיפוק מיני סקס עוררות מינית עליסה עליסה בארץ הפלאות פעילויות מיניות פעילות מינית קבלה קדושה קדושת החיים קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רצון להשפיע רצון למין רצון לסקס רצון לקבל תשוקה מינית
בודהיזם / הדוניזם (נהנתנות) - הדרך אל הסבל / הדרך לשחרור מהסבל. מהי האמת?
...לשחרור מהסבל. מהי האמת? במאמר הזה ניקח שתי גישות הפוכות, ששתיהן מתיימרות להוביל את האדם אל האושר, ונבדוק את האמת עליהן. ולצורך העניין ניקח את הבודהיזם אל מול ההדוניזם (הדוניזם = נהנתנות). הרעיון שעומד מאחורי הבודהיזם (ומאחורי פילוסופיות רבות נוספות), הוא כי הסבל של האדם נובע מכך שהוא תלוי רגשית בתופעות חולפות. העולם משתנה כל הזמן. וכאשר האדם נאחז רגשית בדברים מסוימים, הדבר הזה יוצר אצל האדם תלות רגשית, שבסופו של דבר יוצרת סבל. ואם יצליח האדם לא להיות תלוי רגשית בשום דבר, ושהכל יהיה אצלו אחד... ה
תקשיב רק לעצמך, ללכת עם האמת שלך, להיות אלוהים בעצמך, למה לא להאמין לשום גורו? אל תאמין לשום מנטור, 2 סוגים של מנטורים לחיים, להאמין בגורו, להשתמש בשכל של עצמך, להקשיב לשכל שלך, להקשיב רק לעצמך, לא להאמין במורה רוחני
תקשיב רק לעצמך, ללכת עם האמת שלך, להיות אלוהים בעצמך, למה לא להאמין לשום גורו? אל תאמין לשום מנטור, 2 סוגים של מנטורים לחיים, להאמין בגורו, להשתמש בשכל של עצמך, להקשיב לשכל שלך, להקשיב רק לעצמך, לא להאמין במורה רוחני
...לעצמך, ללכת עם האמת שלך, להיות אלוהים בעצמך, למה לא להאמין לשום גורו? אל תאמין לשום מנטור, 2 סוגים של מנטורים לחיים, להאמין בגורו, להשתמש בשכל של עצמך, להקשיב לשכל שלך, להקשיב רק לעצמך, לא להאמין במורה רוחני מהם שני סוגי הגורואים ומהו תפקידם האמיתי? ההרצאה של אליעד כהן מתארת את ההבדלים בין שני סוגים של גורואים, שהם למעשה מנטורים, ולמעשה נוגעת בשאלה החשובה - האם עלינו להקשיב ולסמוך על מישהו אחר שיגיד לנו מהי הדרך הנכונה, או שעלינו לפתח את החשיבה העצמאית שלנו ולהגיע לאמת בעצמנו. גורו מהסוג הראשון...
הנאה אין סופית / ליהנות מהחיים - איך להגיע להנאה שאין לה סוף? איך ליהנות מהחיים?
...סופית / ליהנות מהחיים - איך להגיע להנאה שאין לה סוף? איך ליהנות מהחיים? אין סוף. לכל הנאה שיש בעולם יש סוף. כיצד ניתן להגיע להנאה שאין לה סוף? תשובה: על ידי שהופכים את ההנאה לאמיתית באמת. הסבר: יש 2 סוגים של הנאה. 1 - הנאה סופית. 2 - הנאה אין סופית. הנאה סופית = הנאה שתלויה בסיבה כלשהי. הנאה סופית = הנאה שמתחילה ברמה X. יכולה לעלות או לרדת. אך בסופו של דבר אחרי השיא, היא תמיד תדעך. הנאה אין סופית = הנאה שאינה תלויה בדבר. הנאה אין סופית = הנאה שנובעת מעצמה. הנאה אין סופית = הנאה שנובעת מצד המהות...
אוכל לעובדים, איזה אוכל לקנות לעובדים? התייעלות ארגונית, שיפור תפוקת העובדים, לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב, איך לשפר את ביצועי העובדים? אוכל במקום העבודה, ארוחות לעובדים, התייעלות ארגונית, איך לתת מרץ לעובדים? ניהול עובדים
אוכל לעובדים, איזה אוכל לקנות לעובדים? התייעלות ארגונית, שיפור תפוקת העובדים, לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב, איך לשפר את ביצועי העובדים? אוכל במקום העבודה, ארוחות לעובדים, התייעלות ארגונית, איך לתת מרץ לעובדים? ניהול עובדים
...התייעלות ארגונית, שיפור תפוקת העובדים, לגרום לעובדים לעבוד יותר טוב, איך לשפר את ביצועי העובדים? אוכל במקום העבודה, ארוחות לעובדים, התייעלות ארגונית, איך לתת מרץ לעובדים? ניהול עובדים האם אוכל בעבודה יכול לשפר את ביצועי העובדים? ארגונים רבים מחפשים דרכים לשפר את ביצועי העובדים, ואחת הדרכים היעילות לעשות זאת היא דרך המזון שהם מספקים לעובדים במקום העבודה. ישנם ארגונים שנותנים לעובדים לבחור באופן חופשי מה לאכול ואף מזמינים עבורם את האוכל שהם מבקשים. לכאורה, זה נראה כדבר חיובי וטוב, ואכן גישה זו יכולה...
אימון מנהלים, איך להגדיל יעדים? איך לתמרץ עובדים? איך לתגמל עובדים? תגמול לפי יעדים, תגמול לפי ביצועים, תגמול עובדים, בונוסים על מכירות, בונוסים לעובדים, מודל בונוסים, מודל תמריצים לעובדים
אימון מנהלים, איך להגדיל יעדים? איך לתמרץ עובדים? איך לתגמל עובדים? תגמול לפי יעדים, תגמול לפי ביצועים, תגמול עובדים, בונוסים על מכירות, בונוסים לעובדים, מודל בונוסים, מודל תמריצים לעובדים
...יעדים? איך לתמרץ עובדים? איך לתגמל עובדים? תגמול לפי יעדים, תגמול לפי ביצועים, תגמול עובדים, בונוסים על מכירות, בונוסים לעובדים, מודל בונוסים, מודל תמריצים לעובדים מדוע חשוב שהעובדים ירצו לעבוד טוב יותר? כל עסק שואף להצליח ולהגדיל את רווחיו. הצלחת העסק תלויה רבות בביצועי העובדים, ולכן חשוב מאוד שהעובדים יהיו בעלי מוטיבציה לעבוד באופן מיטבי. עובדים יעבדו טוב יותר אם הם מאמינים שכדאי להם לעשות זאת, בדרך כלל בזכות תגמול כספי או אפשרויות קידום. כאשר עובד מרגיש שיש לו רווח אישי מההשקעה שלו, הוא ישקיע...
משקלי עבודה - האם יותר משקל שווה יותר שריר? האם / כמה / למה חשוב להעלות משקלי עבודה? תוכנית כוח, כדרך להעלות מסת שריר [תוכנית SS / תכנית Starting Strength]
...שריר? האם / כמה / למה חשוב להעלות משקלי עבודה? תוכנית כוח, כדרך להעלות מסת שריר [תוכנית SS / תכנית Starting Strength] אז כפי שאמרנו, אם אתה מתאמן פאוורליפטינג / תוכנית כוח, הרי שמשקלי העבודה (המשקל של המשקולות שאתה עובד איתם) הם הדבר החשוב ביותר בעיניך, ולכן כמובן שאתה תשאף שמשקלי העבודה יעלו כמה שיותר, ולכן לדוגמה תוכנית SS (תוכנית אימון כוח Starting Strength) יכולה להיות אופציה עבורך, למרות שהיא לא האידיאלית (עע איזה תוכנית אימון מומלצת). אבל אם אתה מתאמן פיתוח גוף, האם באמת ועד כמה חשובים משקלי...
התעשרות מהירה, לעשות כסף בלי לעבוד, להתעשר מהר, לעשות כסף בקלות, שיטות לעשות כסף, שיטות להתעשר, איך מרוויחים כסף? איך ליצור הכנסה פסיבית? איך להגדיל את ההכנסה? קורסים לכסף, מנטורים לכסף, לעשות כסף מהבית, להתעשר בקלות
התעשרות מהירה, לעשות כסף בלי לעבוד, להתעשר מהר, לעשות כסף בקלות, שיטות לעשות כסף, שיטות להתעשר, איך מרוויחים כסף? איך ליצור הכנסה פסיבית? איך להגדיל את ההכנסה? קורסים לכסף, מנטורים לכסף, לעשות כסף מהבית, להתעשר בקלות
...מהר, לעשות כסף בקלות, שיטות לעשות כסף, שיטות להתעשר, איך מרוויחים כסף? איך ליצור הכנסה פסיבית? איך להגדיל את ההכנסה? קורסים לכסף, מנטורים לכסף, לעשות כסף מהבית, להתעשר בקלות איך להרוויח כסף בקלות בלי לעבוד קשה? ההרצאה עוסקת בתופעה בה אנשים רוצים להרוויח כסף בלי לעבוד קשה, ובדרכים בהן אנשים מנסים להימנע מהשקעה של עבודה פיזית ומנטלית. אליעד כהן מציין כי מדובר באמונה רווחת אצל רבים, לפיה ניתן להתעשר מבלי להשקיע הרבה זמן ומאמץ. השיחה ממחישה את הדרך בה אנשים נוהגים לחפש קיצורי דרך, אשר לעיתים אינם מביאים...
אמת, חוויית הזמן, זהות עצמית, זיכרון, התחדשות, מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות
אמת, חוויית הזמן, זהות עצמית, זיכרון, התחדשות, מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות
...מכונת אמת, להשתגע, הטלת ספק, פרשנות המציאות איך להיות חופשי מהתלות בתוצאות חיצוניות? אליעד כהן מסביר כי האדם רוצה להרגיש טוב, ולכן הוא משקיע מאמצים גדולים בהשגת מטרות חיצוניות שונות. רוב האנשים חיים מתוך מחשבה שהאושר והסיפוק יבואו רק אם ישיגו דברים חיצוניים כגון כסף, זוגיות, עבודה טובה או בריאות. אך אליעד מציין שהבעיה בשיטה זו היא שהתלות בהשגת תוצאות חיצוניות גורמת לכך שהאדם תמיד יהיה חרד וחסר שקט, מכיוון שהמציאות אינה נשלטת באופן מוחלט, ואין דרך להבטיח את השגת התוצאה הרצויה. מדוע המטרות החיצוני...
מיזופוניה, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש?
מיזופוניה, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש?
...לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש? מהי מיזופוניה ואיך אפשר לטפל בה? מיזופוניה היא תופעה שבה אדם סובל מאוד כאשר הוא שומע רעשים יומיומיים, במיוחד רעשים שנוצרים במהלך פעולות טבעיות כמו לעיסת אוכל או נשימה. ישנם אנשים המרגישים מצוקה או כעס נוראי כאשר הם נתקלים ברעשים כאלה, ולפעמים התסכול מהרעשים מוביל לרגשות כמו סטרס, חרדה או אפילו פאניקה...
בגידות בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד - חלק 2
בגידות בזוגיות, האם לבגוד או לא לבגוד? האם בגידה זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד - חלק 2
...זאת חוסר אהבה? האם יש בגידה לגיטימית? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, מהי אהבה? איך להביע אהבה? מותר לבגוד, לגיטימי לבגוד, בסדר לבגוד - חלק 2 האם בגידה היא תמיד חוסר אהבה? אליעד כהן מסביר שכאשר בוחנים את נושא הבגידה בזוגיות, אחת השאלות המרכזיות היא האם בגידה מהווה בהכרח חוסר אהבה, או שאולי היא יכולה לבטא גם אהבה בתנאים מסוימים. אליעד מחדד את ההבדל בין אהבה כללית שקיימת בזוגיות לבין פעולות ספציפיות שמבטאות אהבה או חוסר אהבה. לטענתו, ייתכן שבן אדם יאהב מאוד את בן הזוג שלו ועדיין יעשה...
פרחי באך ו - ילדים עם בעיות בריכוז, הקשבה והיפר אקטיביות
...בעיות בריכוז, הקשבה והיפר אקטיביות שני ילדים הגיעו אלי לטיפול. אחד בן 10 והשני בן 7, שניהם לכאורה, עם אותה בעיה שאותה האם מציגה: לא מרוכזים בשיעור, חסרי מנוחה ועודף מתח. בשיחה עימם כל ילד הוא עולם אחר וכל אחד מקבל תמצית עם הרכב שונה. קשיי ריכוז יכולים לנבוע מכמה סיבות ולעיתים הם נובעים מקשיים אחרים שבגללם לא בא להם בכלל להתרכז. במקרים אלו בטיפול, נטפל פנימה יותר, מה הביא אותו עד הלום. יש אפשרות שהילד מתוח כי עוברת עליו כעת תקופה מאוד מסוימת שעלייה צריך לדבר, ייתכן, שמשעמם לו והחומר מאוד קל לו, ייתכן...
נשים - ברוך שלא עשני אישה
...עשני אישה שוטרי מרחב דוד עיכבו הבוקר (18 / 11 / 09) לחקירה את נופרת פרנקל... שבמהלך תפילת ראש חודש ברחבת האתר התעטפה בטלית ואחזה בספר תורה ברחבה העליונה שבאתר [1]. ברוך אתה ה אלהינו מלך העולם, שלא עשני אשה אומר - קורא, ואולי בכנות גם מברך, יהודי המתפלל בתפילת השחרית, במסגרת ברכות השחר. על - מה חושב הקורא ברכה זו? איך מרגיש המתפלל המבטא פתיחת בוקר כזו? האם הוא מבטא בכך שמחת מילוי מצוות, שהרי אחד הנימוקים לאמירה זו הוא: שאין אשה חייבת בכל המצוות [2] ? מילוי מצוות בשמחה הוא דבר חשוב ביותר. אבל אולי...
מאמן אישי - על האימון כשפה - שיתוף מלא ואותנטי מחייו של מאמן אישי
...כשפה - שיתוף מלא ואותנטי מחייו של מאמן אישי מאמן אישי: על האימון כשפה שיתוף מלא ואותנטי מחייו של מאמן אישי המאמר הזה כמו רבים שנכתבו לפניו וייכתבו אחריו, הוא שיתוף מלא ואותנטי מחייו המקצועיים והאישיים של מאמן אישי. לאחרונה יצא לי להרהר ביתרון העצום ובחשיבות של לדעת מספר שפות. בדקתי עם עצמי כמה שפות אני יודע והגעתי לכמה מסקנות חשובות: אחת המסקנות הייתה שאני יודע שלוש שפות: עברית, אנגלית ואת השפה של מאמן אישי, שפת האימון. שפתו של מאמן אישי המסקנה השנייה שהגעתי אליה, הייתה ששפת האימון כמו כל שפה אחרת...
אינטימיות - הגשר לעצמי ולאחר
...עם קונוטציות שונות ומשונות. היא מחברת אותנו למרכיב חיוני ביחסים רומנטיים, היא מחברת אותנו ליכולת שלנו להיות פגיעים, כנים ואמיתיים בכל מערכות היחסים שלנו - בזוגיות, במשפחה ועם חברינו הקרובים. קיים הקשר קרוב הרבה יותר של אינטימיות. האינטימיות שלנו עם עצמנו. הכוונה אינה רק בהקשר המיני והמקובל של עינוג עצמי, בשלל צורותיו, שמהווה נושא בפני עצמו, סביבו קיימות שלל התניות חברתיות וגם מרכיב אשם חברתי כבד - במיוחד בקרב נשים, ושאלת מתן הלגיטימציה או האי לגיטימציה למיניות שלנו, כאשר אינה באה לידי ביטוי בהקש...
מנטורינג - גם לטייגר וודס יש מנטור
...שמעת פעם על טייגר וודס (Tiger Woods) ? אני מניח שאתה מכיר אותו, הוא נחשב לשחקן הגולף הטוב בעולם כיום. הוא בסהכ בן 35 והוא הגיע להישגים בלתי רגילים בחיים שלו. אני שואל את עצמי: איך יכול ילד בגיל 35 להגיע להישגים כאלה תוך זמן קצר, בעוד שמרבית האנשים היו צריכים כמה גלגולי חיים בשביל להגיע למה שהוא הגיע. לא רק שהוא היה השחקן הצעיר ביותר בעולם שהגיע ל - 50 ניצחונות גדולים (הוא היה אז רק בן 30!), אלא גם שהונו מוערך בסביבות המיליארד דולר. לא רע, אה... ? בעוד שאי אפשר לקחת ממנו את ההישגים המדהימים והבלתי...
פיזיקה / פילוסופיה - מכתב גלוי לאיינשטיין הבא
...הבא מכתב גלוי לאיינשטיין הבא באשר תלך, השאר את עקבות לבך ולא את עקבות מגפיך. אלמוני מר איינשטיין הבא היקר ראשית, סליחה על הכינוי הטיפשי. אני יודע שאתה לא תהיה איינשטיין השני ממש כמו שאיינשטיין לא היה ניוטון השני וניוטון לא היה גלילאו השני. כל יוצר הוא אדם ייחודי בפני עצמו ואין מקום להשוואות. בכלל, איני יודע אם תהיה אדם אחד או כמה אנשים, כי לא כל המהפכות נעשו על ידי גאון יחיד. ואולי גם איני צריך לפנות אליך בלשון זכר? נשים הופכות כיום לרוב בפקולטות למדעי החיים, וגם במדעים המדויקים עולה מספרן, כך שייתכן...
שינה טובה - שתהיה לכולנו שינה טובה!
...קדם כאשר לא היתה תאורה מלאכותית ובטח שגם לא תרבות פנאי עשירה, אנשים היו קמים עם הזריחה ועולים על יצועם לישון עם השקיעה. באם נתייחס לדברי הרמבם נלמד כי הוא ייעץ לחלק את היום לשלושה חלקים בני שמונה שעות. 8 שעות שינה, 8 שעות עבודה ו - 8 שעות למידה. סהכ 24 שעות של היממה אשר אמורות להכיל את תמצית הוויתנו. אולם היות וכיום אנו חיים בקצב מואץ של עולם מתועש ומודרני. לא רק תאורה מלאכותית קיימת כי אם גירויים סביבתיים רבים כמו טלביזיה, רדיו, סרטים הצגות ועוד... כל אלו למעשה גורמים לנו לחוש ערניים יותר ולאבד...
איך להפוך מחשבה למעשה?
...הפוך את המחשבות שלך לדברים מוחשיים, גם דברים קטנים העיקר שיהיו מוחשיים. בסופו של דבר הרצונות שלך יהפכו למציאות שלך שאליה אתה רוצה להגיע. אם אתה רוצה משהו וחושב על משהו, אל תסתפק בכך, הפוך אותו למוחשי, אפילו בדבר הקטן ביותר. רשום אותו לעצמך, דבר עליו, חשוב עליו יותר, פרק אותו לגורמים ונסה לעשות כל חלק קטן ממנו, קרא עליו מידע נוסף, דבר עליו עם אחרים, קבע לך זמן קבוע במשך היום שבו אתה עוסק באותו רצון. אפילו דקה בודדת, אפילו תוך כדי משהו אחר. העיקר שתהפוך את המחשבה למעשה. מעשה אחד קטן גורר אחריו הצ
מוות / שכול / אובדן ומשמעות החיים - מהו ערך החיים והמוות?
...ערך החיים והמוות? הפעם אני רוצה לדבר על התמודדות עם מוות. וכשאני אומר התמודדות עם מוות, הכוונה להתמודדות עם אובדן, מישהו מת לאדם קרוב משפחה, חבר או כל אחד. ואנשים בלוויה צועקים, איפה אתה? לאן הלכת? וצועקים וזועקים. ואנשים מתחרפנים כשמישהו מת, ומי ששומע אותי עכשיו חושב שהשתגעתי לגמרי וחושבים, מה אם ימות לך מישהו קרוב, ילד, הורה אח, לא תתחרפן? וחושבים שהשאלה מטופשת. ותכף נראה מי המטופש האמיתי. ואנשים בעצם בוכים על האובדן, כל אובדן כלשהו, ובטח ובטח אובדן חיים, ואנשים בוכים ובוכים. והאדם בעצם בוכה על...
התמודדות עם חרדות, פחדים וטראומות
...דבר טבעי ואף חיוני בחיי כל אדם לצורך הישרדות, אך ישנם פחדים וחרדות, אשר במקום לשרת אותנו, גורמים לנו להיתקע במקום, להיות משותקים ולא למצות את עצמנו. הפחדים גורמים לנו להגביל את עצמנו ואת חיינו מתוך חרדה שאם לא נעשה כן הם יתממשו, והדבר ממנו אנו חרדים יקרה. אחת מתופעות הלוואי של חיים בפחד, היא חיים בסרט מתמיד אותו אנו יוצרים בראשנו בכל פעם בו מתעוררת בתוכנו החרדה. הסרטים אותם אנו יוצרים עלולים לגרור תופעות כנדודי שינה וירידה בתפקוד בחיים. יחד, נלמד כיצד לשנות את התסריטים המחלישים לתסריטים מקדמים ומחזקים...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סקס, יחסי מין, עליסה בארץ הפלאות, יום הולדת, להביא ילדים לעולם, רצון לקבל רצון להשפיע, קדושת החיים, חכמת הקבלה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ליהנות ממין, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ליהנות ממין, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
התמודדות עם שחיקה לשנות תכונות אופי תחושה של בדידות אוייב לפלרטט זוכר משהו פחד מאיבוד התמודדות עם חרדות בזוגיות לטפל בביטחון עצמי ירוד למה לא כדאי לאהוב את עצמי בלי תנאים? אהבה ללא תמורה לאהוב את עצמי בלי תנאים שמח אושר בזוגיות לגרום לאקסים להתגעגע אבל בלי סקס איך להחליט החלטות? תהליך קבלת החלטות בחיים התמודדות חברתית להתמודד עם התנגדויות מכירה איך אני יכול להצליח? שיטות להצליח בחיים לקוח שלא עומד בהסכמים מניפולציה סיבתית האם כדאי להביא ילדים? טיפול בילד עם בעיות קשב וריכוז רוחניות אמיתית שחרור רוחני הפרעת אישיות בגלל טראומה איך להפסיק כדורים פסיכיאטריים? להחזיר אהבה אחרי בגידה מחשבות על האקס שרירים מייצבים שריר הכתפיים להיות בקשר ישיר עם אלוהים להודות לאלוהים מי שהגיע להארה? מה קורה אחרי שמגיעים להארה? למה לרצות להיות אלוהים? להפוך להיות אלוהים האמיתי מקור הכנסה פסיבית איך עושים כסף באינטרנט? ייעוד ומטרת החיים מהי משמעות החיים? מה טוב בערך עצמי שלילי? חשיבה חיובית תמיד עובדת אלוהים בוחר פרדוקס הבחירה חופשית איך הבריאתנים מבינים את סיפור הבריאה יש מאין? למה אלוהים ברא אותנו? עוד נושאים ...
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, אימון אישי למנהלים, מאמן מכירות בתחום ליהנות ממין - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5469 שניות - עכשיו 01_01_2026 השעה 06:59:04 - wesi4