ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אשפוז פסיכיאטרי ✔טיפול פסיכיאטרי - מבוא ✔טיפול פסיכיאטרי הוא טיפול בהפרעה נפשית או במחלת נפש המתבצע על ידי רופא מומחה... - ידע להצליח התחייבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖨טיפול פסיכיאטרי - מבוא
טיפול פסיכיאטרי הוא טיפול בהפרעה נפשית או במחלת נפש המתבצע על ידי רופא מומחה לפסיכיאטריה, לעתים בשילוב עם פסיכולוג, עובד סוציאלי, מטפל אמנויות או מומחה לריפוי בעיסוק.

הטיפול הפסיכיאטרי בנוי בדרך כלל מאיבחון, טיפול תרופתי או פסיכותרפי ושיקום. טיפול פסיכיאטרי ניתן במסגרת בית חולים מתמחה, במסגרת קהילתית או בבית החולה בהתאם לחומרת ההפרעה.

רוב ההפרעות הנפשיות אינן ניתנות לריפוי מוחלט, והטיפול הפסיכיאטרי מתמקד באיזון ביוכימי של הגוף, ריסון התסמינים, הקלת מצוקת החולה ושיקומו.

בשונה מענפי רפואה אחרים ובשל ההשפעה של מחלות נפש על כושר השיפוט של החולה, נתונה בחוק ברוב המדינות סמכות לטיפול פסיכיאטרי שלא בהסכמת החולה, במקרים בהם המחלה מסכנת את שלומו של החולה או של הסובבים אותו. גבולותיה של סמכות זו הם נושא שנוי במחלוקת.

עקרונות הטיפול הפסיכיאטרי

הטיפול הפסיכיאטרי השתנה מהותית בעשורים האחרונים. בעבר נהוג היה לאשפז חולים לתקופות ארוכות במוסדות, לעתים לשנים ארוכות. כיום רוב החולים מטופלים במסגרת מרפאות חוץ ומחלקות יום. במקרים בהם נדרש אשפוז הוא נמשך שבועות ספורים, ורק אחוז קטן של החולים מאושפז לתקופות ארוכות.

רוב הטיפולים הפסיכיאטריים נעשים ביוזמת המטופלים ובהסכמתם, בשל מצוקה אישית על רקע נפשי. חלק מהמטופלים פונים באופן אישי וחלקם מופנים על ידי רופאי משפחה או בתי החולים הכלליים. ישנם מטופלים שמופנים בפסיקת בית משפט לאחר איבחון, כתחליף לעונש מאסר וישנם מקרים נדירים של אשפוז כפוי על פי חוק במידה וקיים סיכון ממשי לחולה או לסביבתו. פחות מאחוז מהפונים לטיפול פסיכיאטרי בישראל מופנים דרך רשויות החוק.

טיפול פסיכיאטרי יכול להינתן לכל דורש במרפאות הציבוריות בישראל. כל אדם הסובל ממצוקה נפשית או מסימפטומים הקשורים להפרעת התנהגות או הפרעה נפשית יכול לפנות באופן עצמאי לבדיקה או להיות מופנה משירותי הבריאות הכלליים.

אבחון פסיכיאטרי

הליך האבחון הפסיכיאטרי זהה לכל המטופלים, ללא קשר לסיבת הגעתם למרפאה או לגורם שהפנה אותם. השלב הראשון באבחון הוא הערכה של מצבו הגופני והנפשי של המטופל. הוא כולל ראיון מקיף שמטרתו זיהוי תסמינים התנהגותיים, הכרת אישיותו, התנהגותו ותפקודו היומיומי, ההיסטוריה הרפואית והנפשית שלו ויחסיו עם הסביבה.

במקביל לבדיקה מתבצע לעתים איסוף מידע מגורמים נוספים, כגון עובדי סעד ורווחה, קרובים ומכרים ושוטרים או סגל רפואת חירום שהיו במגע קרוב עם המטופל ויכולים להעיד על מאפייני התנהגותו. בחלק מהמקרים מופנה המטופל לבדיקות רפואיות כגון בדיקות דם או סי. טי. שמטרתן שלילת בעיות רפואיות ונוירולוגיות המשליכות על מצב נפשי, או המצאות המטופל תחת השפעת סמים. בדיקות רפואיות מוסברות למטופל ומתבצעות בהסכמתו, למעט במקרים נדירים של אשפוז כפוי או בצו בית משפט.

במידה וזוהו תסמינים של מצוקה או הפרעה נפשית ונשללו בעיות רפואיות ונוירולוגיות או השפעת סמים, משתמש הפסיכיאטר במדריכי DSM ו - ICD על מנת לסווג במדויק את ההפרעה הנפשית או מחלת הנפש ממנה סובל החולה. על סמך זיהויה המוחלט של ההפרעה מחליט הפסיכיאטר על הטיפול המומלץ - תרופתי, פסיכואנליטי או אחר. במקרים מסוימים ממליץ הפסיכיאטר על אשפוז קצר במחלקה או במוסד שיקומי עד לאיזון ההפרעה.

טיפול פסיכיאטרי

רוב הטיפולים הפסיכיאטריים מתבצעים במתכונת של מפגשים תקופתיים, בדומה לטיפול בכל מחלה אצל רופא מומחה. המטופל מגיע לפגישות קבועות מראש עם הפסיכיאטר בהן מתבצעת הערכה של מצבו ולעתים טיפול פסיכותרפי. תדירות הפגישות יכולה להיות אחת למספר ימים עד לאחת למספר חודשים, בהתאם לסוג ההפרעה והשלב בו היא נמצאת. אצל מטופלים רבים שמצבם יציב ומאוזן הפגישות מתבצעות לעתים רחוקות מאוד. ממוצע המפגשים למטופל בישראל הוא כעשרה, כשברוב המקרים הטיפול נמשך 2-5 מפגשים.

אשפוז יום פסיכיאטרי

אשפוז יום הוא טיפול במקרים בהם נדרש טיפול אינטנסיבי או אצל מטופלים שנמצאים בראשית הטיפול עד שיתיצב מצבם. בשיטה זו המטופל מגיע מדי יום למחלקה ייעודית בבית החולים לכחצי יום וחוזר לביתו בכל ערב. במחלקה הוא משתתף בפעילויות קבוצתיות של ריפוי בעיסוק או דיונים קבוצתיים, ושיחות עם מטפל אישי, רופא או פסיכותרפיסט.

אשפוז פסיכיאטרי

במקרים של הפרעות נפשיות חריפות ומתמשכות בהם מאובחנים כושר תפקוד עצמאי לקוי או סכנה לחולה או לסביבתו נשקלת אפשרות אשפוז פסיכיאטרי מלא. באשפוז מלא החולה נמצא כל שעות היממה בבית החולים במחלקה פתוחה (רמת השגחה נמוכה והיתר לצאת ולהיכנס כרצונו) או סגורה (השגחה צמודה מתמדת). ישנן מחלקות ייעודיות לנוער ולמטופלים כרוניים.

עם זאת, קיימת גם ביקורת על האשפוז, ויש הטוענים כי במקרים מסוימים האשפוז הפסיכיאטרי עצמו עשוי להחוות כטראומטי ולהחריף את מצב החולה. כיום נטיית הממסד הפסיכיאטרי היא למעט באשפוז מלא של חולים ולקצר את תקופת האשפוז במידת האפשר. רוב המטופלים משוחררים אחרי מספר שבועות למסגרת של אשפוז יום או שיקום בביתם. משכו הממוצע של האשפוז המלא בישראל הולך ופוחת משנה לשנה..

אם החולה אינו מעוניין באשפוז מלא ואבחנת הפסיכיאטר היא שהוא אינו כשיר לנקוט בשיקול דעת נאות עקב מחלתו, הפסיכיאטר מחויב להיוועץ בבני משפחתו וכן לעתים ביועץ משפטי.

במחלקות עוברים המטופלים טיפול דומה למקובל אצל מקרים קלים יותר במחלקת יום, אם כי ההשגחה עליהם קרובה יותר. במחלקות הסגורות ננקטים לעתים נגד מטופלים אלימים או כאלו המהווים סכנה לעצמם או לסביבתם צעדים של ריסון (קשירה) או כפיית טיפול תרופתי מרגיע.
אבחון פסיכיאטרי נוירוזות מטרות טיפול בבעיות נפשיות בעיות רפואיות הפרעה נפשית הפרעות אישיות הפרעות התנהגות הפרעת אישיות לטפל בהפרעות נפשיות הפרעות נפש בעיה נפשית בעיות נפשיות הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות חולה נפש חולי נפש טיפול טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול פסיכיאטרי טיפולים לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטפל פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים
להתאשפז באשפוז פסיכיאטרי, אשפוז נפשי, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? השלכות של אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז לתשושי נפש, בית משוגעים, אשפוז תשושי נפש, אשפוז בעקבות מחלת נפש, בית כלא כעונש, שיקום בבית כלא, מוסד סגור לחולי נפש, פסיכיאטריה
להתאשפז באשפוז פסיכיאטרי, אשפוז נפשי, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? השלכות של אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז לתשושי נפש, בית משוגעים, אשפוז תשושי נפש, אשפוז בעקבות מחלת נפש, בית כלא כעונש, שיקום בבית כלא, מוסד סגור לחולי נפש, פסיכיאטריה
... באשפוז פסיכיאטרי, אשפוז נפשי, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? השלכות של אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז לתשושי נפש, בית משוגעים, אשפוז תשושי נפש, אשפוז בעקבות מחלת נפש, בית כלא כעונש, שיקום בבית כלא, מוסד סגור לחולי נפש, פסיכיאטריה האם אשפוז פסיכיאטרי באמת עוזר או עלול לגרום לנזק? הרבה אנשים שסובלים מבעיות נפשיות כמו דיכאון, חרדה, ... (בית משוגעים). אחת השאלות החשובות ביותר בנושא זה היא: האם אשפוז פסיכיאטרי באמת עוזר או שמא הוא גורם לנזק גדול יותר? לפי אליעד, ישנו חיסרון משמעותי מאוד באשפוז פסיכיאטרי, אשר עלול להפוך את הבעיה הנפשית של האדם לחמורה יותר. מהו הנזק המרכזי והמשמעותי באשפוז פסיכיאטרי? לדברי אליעד, הבעיה הגדולה ביותר באשפוז פסיכיאטרי היא שהאדם שמגיע לאשפוז מוקף באנשים אחרים שסובלים ממחלות נפשיות חמורות או הפרעות ... בדיוק כמו שבית כלא לעבריינים הופך אותם לעבריינים יותר גדולים, כך אשפוז פסיכיאטרי במוסד סגור יכול להפוך אדם ליותר משוגע. מה הפתרון האלטרנטיבי שאותו מציע אליעד במקום אשפוז פסיכיאטרי? אליעד לא מפרט בפירוש פתרון ספציפי אחר, אך הוא מדגיש כי הפתרון העקרוני הוא בדיוק הפוך מאשפוז פסיכיאטרי רגיל. במקום לשלוח אדם הסובל מבעיה נפשית למקום שמלא באנשים שליליים או משוגעים, צריך ... אנשים חכמים וחיוביים ייכנסו לתוך ראשו ויעזרו לו להשתקם נפשית. האם אשפוז פסיכיאטרי הוא תמיד שלילי? אליעד מדגיש כי הוא לא בהכרח אומר שיש פתרון זמין או טוב יותר כרגע. ... מאשר אשפוז. עם זאת, הוא מתעקש על כך שלפחות חייבים לדעת את האמת: אשפוז פסיכיאטרי בדרך כלל אינו משפר את המצב הנפשי, אלא להפך - ברוב המקרים הוא מחמיר את המצב וגורם לנזק נפשי משמעותי. לכן, מי ששוקל אשפוז פסיכיאטרי או מתמודד עם מחלת נפש חייב להכיר את החיסרון הזה לפני שהוא מקבל החלטה גורלית בנושא. ... כדאי לקחת זאת בחשבון כששוקלים אשפוז או טיפול פסיכיאטרי. מה רע באשפוז פסיכיאטרי? חסרונות באשפוז פסיכיאטרי בעיות באשפוז פסיכיאטרי האם ללכת לאשפוז פסיכיאטרי? אשפוז בעקבות מחלת נפש האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? בית משוגעים מה רע באשפוז פסיכיאטרי? חסרונות באשפוז פסיכיאטרי, בעיות באשפוז פסיכיאטרי, האם ללכת לאשפוז פסיכיאטרי?
פסיכיאטריה, האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות
פסיכיאטריה, האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות
... האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות האם כדאי לאשפז מישהו באשפוז פסיכיאטרי בכפייה? אליעד כהן מסביר כי השאלה לגבי אשפוז פסיכיאטרי, בעיקר אשפוז בכפייה, אינה חד - משמעית, ויש להפריד בין שני מצבים מרכזיים: מצב חירום מיידי, בו האדם מסוכן לעצמו או לסביבתו ויש ... ולא יהפוך אותו לאדם בריא או שפוי יותר. כלומר, האשפוז בכפייה יכול להציל חיים בטווח הקצר, אבל הוא אינו מרפא ואינו מיועד לרפא את האדם בטווח הארוך. האם אשפוז פסיכיאטרי יכול להפוך אדם לנורמלי? אליעד כהן מתייחס לאשליה הקיימת לפיה אשפוז פסיכיאטרי יהפוך אנשים לנורמליים. לדבריו, ברוב המקרים זה לא עובד ואינו אמור לעבוד. אנשים שמאושפזים בכפייה לרוב אינם יוצאים בריאים יותר, ... ואמיתית. הוא מסכם באומרו שבאתר שלו קיימים הסברים מפורטים כיצד לטפל בכל סוגי ההפרעות הנפשיות בעזרת שכל, לוגיקה והבנת האמת מאחורי הרגש והבעיה. האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? איך לטפל בהפרעות נפשיות בלי תרופות? האם תרופות פסיכיאטריות מרפאות דיכאון? האם אשפוז בכפייה מסוכן? מה לעשות במקום אשפוז נפשי? האם לאשפז את עצמי? אשפוז מרצון, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? אשפוז במחלקה סגורה, האם להתאשפז? אני רוצה להתאשפז, בית חולים פסיכיאטרי, מה לעשות במקום להתאשפז? סיבות להתאשפז, האם ...
מחלות נפש, הפרעות נפשיות, האם ניתן לרפא מחלות נפש? איך ניתן לרפא את כל מחלות הנפש? איך ניתן לטפל בכל ההפרעות הנפשיות? אבחון הפרעה נפשית, טיפול באישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, טיפול בפיצול אישיות, מהן מחלות נפש?
מחלות נפש, הפרעות נפשיות, האם ניתן לרפא מחלות נפש? איך ניתן לרפא את כל מחלות הנפש? איך ניתן לטפל בכל ההפרעות הנפשיות? אבחון הפרעה נפשית, טיפול באישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, טיפול בפיצול אישיות, מהן מחלות נפש?
... פסיכיאטריות, אבחון מחלת נפש, מפלצת מתחת למיטה, טיפול באוטיזם, טיפול במפגרים, טיפול במשוגעים, ספר ה DSM, גורמים למחלות נפש, מחלות נפש בעקבות שימוש בסמים, אשפוז פסיכיאטרי, איך מטפלים במחלת נפש? איך מטפלים בהפרעה נפשית? איך מטפלים בהפרעת אישיות? האם אני חולה נפש? איך ...
האם אפשר להפסיק לחשוב מחשבה מסוימת? לחשוב בשחור או לבן, חשיבה של שחור או לבן, איך מתפתחת סכיזופרניה? האם אפשר לא לחשוב על משהו? איך מתמודדים נכון עם מחשבות שליליות?
... שקרית, שבו כל דבר נראה כאילו יש לו היפוך מוחלט, ולכן שום דבר לא משנה או לא חשוב. הוא מתאר את המצב כמקום מסוכן, שהוביל אותו למצוקה נפשית עמוקה ואף לאשפוז פסיכיאטרי . אליעד מסביר כי יש הבדל בין להבין שהכל יחסי, לבין להיצמד בכוח לרעיון שהכל שווה. אם מישהו אומר לא אכפת לי מכלום בלי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אשפוז פסיכיאטרי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אשפוז פסיכיאטרי, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אשפוז פסיכיאטרי, איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ טיפולי, מטפל אישי מומלץ, יועץ פילוסופי בנושאי אשפוז פסיכיאטרי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.4766 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 19:41:17 - wesi4