ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אני לא מספיק טוב ✔ריצוי - מהו ריצוי בעינכם? איך ניתן להגדיר זאת? ✔האם אתם מזהים בעצמכם את אחד הדפוסים הנ"ל האם אתם מוצאים את עצמכם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 ריצוי - מהו ריצוי בעינכם? איך ניתן להגדיר זאת?
האם אתם מזהים בעצמכם את אחד הדפוסים הנ"ל

האם אתם מוצאים את עצמכם לעיתים נותנים כאשר אתם לא בדיוק רוצים לתת?

האם אתם נותנת לעיתים כי את פוחדת שיתאכזבו ממך? שיחשבו עליך שלילי? או שידחו אותך?

האם את נותנת כי את רוצה להיות הפוך ממישהו משמעותי מילדותך?

האם הנתינה שלך היא על מנת להשיג משהו? או על מנת לא לאבד משהו?

האם את נותנת לאחר כי את רוצה שהאחר ייתן לך?

האם את עושה לעיתים מה שהאחר מבקש כדי למנוע קונפליקטים?

האם את מרגישה לפעמים שאת נותנת יותר מדי ולא מעריכים?

האם את מרגישה שלא מעריכים אותך?

מהו ריצוי?

אחד הדפוסים הכי מחבלים בדרך לא. ב. ע הוא הריצוי (פה אני שואלת: איך זה מתחבר אליכם המשפט הזה? ואיך אתם מבינים אותו?)

ריצוי = נתינה שעל מנת לקבל פרס או לחילופין להימנע מעונש.

* האדם המרצה נותן לאחר על "חשבונו", הוא מעמיד את צורכי האחר לפני הצרכים שלו ובכך "דורך" על עצמו וזאת על מנת שיחשבו שהוא טוב, מסור, אוהב, מתעלה על עצמו, גדול מהחיים, כל יכול וכד'. (התגמול). התוצאה שהוא יוצר היא חוסר ערך כלפיו.

בדרך כלל האדם המרצה מספק את צרכיו של האחר בלא היכולת להגיד "לא" לבקשותיו של האחר. כאשר האחר אינו מבקש, האדם המרצה נותן לאחר את מה שנדמה לו שהאחר צריך (ובעצם את מה שהוא היה רוצה לקבל ולא את מה שהאחר צריך). כאשר בסופו של דבר הוא מקבל חוסר ערך בתמורה לנתינה שלו, הוא לא מבין מדוע.

(כל זאת נובע מחוסר קבלה של המרצה את עצמו ובנתינה המדומה הזו הוא "משלם" לאחר על מנת שיקבל אותו).

בהקשר הזה האדם המרצה מרגיש שאם מישהו הסכים לקבל אותו ולהיות איתו, אז כנראה שגם הוא לא שווה בעצם זה שהוא בחר במישהו כל כך לא שווה!!! ולכן יורד לו הערך שהרגיש כלפי האחר בזמן שהוא לא היה מושג!!! סוג המרצה הזה נמשך תמיד לאדם הלא מושג.

* ריצוי בד"כ נובע מהרגשת אשמה (עשיתי משהו לא בסדר, אני צריך לפצות את האחר על כך על מנת שלא ידחה אותי).

* ריצוי נובע מחוסר יכולת להגיד "לא", על מנת לא לאכזב את האחר, או לא לריב ולהתווכח.

* ריצוי נובע מצורך עמוק לשמח את האחר, אך העקב אכילס של זה, שזה בא "על חשבון" המשמח. הרצה אינו יודע איך לשמח את עצמו, אז הוא מחפש לשמח אחרים. בסופו של דבר צרכיו נשארים לא מסופקים ובפנים הוא נשאר מרוקן ונזקק, מה שגורם לו לתת ולתת עד שלא נשאר לו דבר חוץ מחלל ריק בתוכו ואז הוא מתחיל לדרוש את נתינתו בחזרה ונענה בשלילה!! (דרשנות מייצרת רתיעה, דרשנות באה ממקום של "אתה לא בסדר שלא חשבת מלכתחילה להחזיר לי על הנתינה המרובה שלי" ומהמקום הזה לאחר אין חשק לתת (כורח מייצר התנגדות).

* המרצה בד"כ אינו מוציא החוצה את האמת שלו, הוא "שומר בבטן", עד שבטנו מתמלאת ועומדת להתפוצץ ואז הוא מתפרץ. במילים אחרות, המרצה מאפשר לאחרים "לדרוך" עליו (כפי שהוא עצמו עושה זאת) ולעשות לו דברים שלא נעימים לו (מחוסר יכולת להציב גבולות ומחוסר יכולת להציב את צרכיו במקום הראשון) וכשזה מגיע לסף שבירה ומתחיל לכאוב, הוא מתפוצץ!!! מה שמביא להתרחקותו של האחר.

המרצה נשאר עם סימן שאלה גדול: " איך אני נותן ונותן, כל הזמן מנסה לשמח ואני מקבל חזרה חוסר הערכה, חוסר אהבה וגם בורחים ממני????

* למרצה בד"כ לא ברור מה הוא רוצה!! הוא מבולבל, אז יותר קל לו לשים דגש על רצונותיו של האחר שהם יותר ברורים.

* מרצה אינו יודע לנהל קונפליקטים ביעילות כיוון שהוא נוטה לספוג ולהתפרץ, אז כל קונפליקט וויכוח הופך לריב קשה, כואב ומרחיק. כמו כן, בניהול משא ומתן יש צורך להסביר לאחר בבירור מה הוא רוצה ובגלל שהוא לא יודע, הוא מעביר מסר של בלבול ולכאורה "מפסיד בקרב".

כל התוצאות הלא נעימות שבאות על המרצה, מגשימות ומעירות מחדש את האמונה "אני לא מספיק טוב, אני לא מוצלח כמו אחרים, כולם מקבלים את רצונם ואני לא" ואז הוא מגיע למקום שלא ניתן להימנע ממנו: "הקרבן". "השופט" נמצא בדפוס מחבל אחר).

המרצה בד"כ מרגיש קרבן. הוא נוטה לרחם על עצמו והוא נוטה להאשים את האחר בבעיותיו (ואת העולם ואת המדינה ואת ההוא חוץ מעצמו).

חייו של המרצה מסתובבים סביב: אשמה, בושה, נתינת יתר, חוסר קבלה ולעיתים אף אובססיביות.

באופן כללי רמת האושר בחייו לקויה בחסר והוא חווה חוסר הצלחה בחיים. (הצלחה כאינדיווידואלי אליו).

מכשהבנו את הבעייתיות בדפוס וכמה הוא מחבל במטרה - איך מנטרלים ועוקרים דפוס זה?

ריצוי פתרון

כיצד ניתן לעקור דפוס זה?

הכינו מחברת "קסם" שתלווה אתכם לאורך כל הקורס.

דבר ראשון והכי חשוב, עשו כמה מהפעולות הנ"ל על מנת להכיר את עצמכם ואת צרכיכם:

1. א) מי אני - רשמו מהם התכונות החיוביות שלכם.

ב) רשמו את התכונות השליליות אז רשמו ת ההיפך שלהם (ז"א: אם אתם חושבים על עצמכם כעצלנים, אז רשמו אני מאוד אנרגטי וחרוץ וזאת על מנת להעלות את הדימוי העצמי ולתכנת את המוח מחדש למי שאתם).

ג) מהם הרצונות שלי - רשמו מה הייתם רוצים לקבל מהאחר (לא איך הוא צריך להשתנות בשבילכם אלא איזה יחס הייתם רוצים לקבל ממנו ואלו דברים נוספים הייתם רוצים ממנו, במידת היכולת שלו) ודעו לבקש את שאתם רוצים. (מזמין נאמנות לעצמכם).

ד) מהם הגבולות שלי - רשמו איך הייתם רוצים שיתייחסו אליכם ואיך לא הייתם מוכנים בשום אופן שיתייחסו אליכם.

2. ריצוי הינו נתינה מתוך פחד לעומת נתינה מתוך אהבה (נינה "אגואיסטית"). כשמרצים נותנים כי פוחדים לאבד, כי פוחדים שיחשבו עלינו שלילי, פוחדים שאם נגיד "לא, אז יתרחקו מאיתנו, או יגידו לנו גם "לא" (התחשבנות).

נתינה נקייה מריצוי צריכה לבוא ממקום אמיתי של: "אני רוצה לתת כדי לשמח את האחר ולא על מנת להרוויח משהו לעצמי). איך עושים את זה? לפני שנותנים לאחר, עוצרים רגע (עצירת האוטומט) ושואלים "האם יש בי פחד כלפי אדם זה או אהבה נטו? האם אני מרגיש פחד כלשהו בסיטואציה? האם מלווה אותי התחושה שאני הולך לאבד? האם אני חושש להתעמת ולכן נותן למרות שלא כל כך בא לי או האם הנתינה הזו "נקייה" מכל הפחדים הללו? האם היא בנויה על אהבה, על מנת לשמח את האחר בלבד כי אכפת לי ממנו?

אם הנתינה "נקייה" תנו!!

3. האם אתם מרגישים שאתם מרוכזים יותר במה אתם יכולים לקחת מהאחר מאשר במה אתם יכולים לתת לו, כאשר אתם נותנים? האם אתם נותנים מה שאתם רוצים לקבל על מנת ללמד את האחר לתת את אוו הדבר?

אם כן, הנתינה היא ריצוי וכשהאחר יקבל הוא לא יעריך!! כמו כן, זה גורם לכם לפספס את הנתינה של האחר כלפיכם ולא לראות את מה שאתם באמת מקבלים. לכם התמקדו בנתינה נקייה וגם שימו לב בתשומת לב מרבית, מה אתם מקבלים מהאחר, תעריכו את זה ותנו חיזוק חיובי (חיוך, תודה אמיתית).

כשאנחנו ממוקדים במשהו ומעריכים אותו הוא מתעצם וגדל.

אם תראו את הנתינה של האחר (אפילו אם היא מצומצמת - היא תגבר).

4. האם אתם רוצים שע"י הנתינה של שלכם יחשבו שאתם: כל יכולים? אוהבים? מתחשבים? טובים? נדיבים? נהדרים? מעניקים? אל תתנו מהמקום הזה. תדעו שגם אם לא תתנו, יחשבו עליכם ככה, כי זה מי שאתם באמת בלי שום קשר למה שאתם עושים.

5. האם אתם נותנים באיזו שהיא צורה על מנת לשלוט באחר? או שהוא יהיה חייב לכם? הדרך הזו בד"כ תאכזב אתכם כי גם אם הצלחתם בדרך הזו לעשות מניפולציה ולשלוט באחר הערך שלו בעינכם ירד ואז בכל מקרה תפסידו. לכן גם מהמקום הזה אל תתנו. דעו שלרוב כאשר אתם שולטים באחר אתם הופכים אותו למרצה!! וריצוי זה לא אהבה זה פחד!!

6. דעו להציב גבול בנתינה שלכם. הציבו את הצרכים שלכם קודם לצרכיו של האחר. (נתינה "אלטרואיסטית") כשצרכיכם מסופקים יש לכם באמת מה לתת.

לדוגמא: אם אתם עסוקים במשהו שמאוד מעניין אתכם והאחר מבקש אתכם דווקא ברגע זה, אל תתביישו לומר "כרגע אני לא פנוי, כשאתפנה אעשה זאת בשבילך", גם אם זה אדם שאתם מאוד מעוניינים בקרבתו ובנתינתו.

7. זכרו שכל אדם שאתם פוגשים יש לו מה לתת, כל אחד "מומחה" במשהו (אפילו ילדים קטנים) בחרו להיות תלמידים של החיים, היו נכונים ללמוד מכל אחד, פנו אצלכם מקום לקלט חדש: כשאנחנו ירוקים, אנחנו צומחים, כשאנחנו בשלים אנחנו נובלים. יש לתת לאחר הרגשה שהא המומחה (וזה לא פשוט, כי יש לכולנו נטייה להוכיח שאנו הצודקים ואנו יודעים הכל. זה מעמיד אתכם במקום של צניעות (כבוד) ולא של אגו (פחד בתחפושת שמייצר זלזול).

איך גורמים לאחר להרגיש מומחה ומתחברים לצניעות וכבוד?

ע"י אמנות שאילת השאלות.

יש ללמוד לשאול במקום להציב עובדות ובקשות (למרות נטייתנו הטבעית לפתור לאחר את הבעיות).

להתעניין במה שהאחר מספר ולשאול על כך. אם לא הבנתם משהו מדבריו, תשאלו (מבלי לפחד שהאחר יחשוב שאתם לא מספיק חכמים).

יש לבקש בצורה של שאלה. לדוגמא: "האם תוכל לעשות למעני כך וכך? לא עכשיו? האם יותר מאוחר תוכל? יש סיכוי שתודיע לי כאשר תחליט לבצע זאת? וכד?

אחרי שקיבלתם מהאחר תשובה, או שקיבלתם את מה שביקשתם, זה הזמן לתת חיזוק חיובי (חיוך, תודה, מילה טובה) בשום פנים ואופן לא להחזיר בנתינה משלכם, כי כך אתם נופלים למלכודת "היזהר מקללת המומחיות" שדיברנו עליה קודם. ("לא אתן לך את הכוח של הנתינה אקח אותו ממך" מה שעושה בדיוק את ההפך).

8. למדו את אמנות הצבת "גבולות אוהבים". הצבת גבולות הינה אמנות ולא טכניקה. הסוד להצבת גבולות, טמון ביכולת להציב גבולות אוהבים (בשונה מתוקפניים ודרשניים).

ז"א: אחרי שהגדרתם לעצמכם מי אתם ומה אתם רוצים, אתם "שמים" מידע זה כגדר חוצצת שלא ניתן לחצות אותה, אך הגדר אינה עשויה מתיל, אלא מצמחייה יפה, ממי ים, מנוף קסום, משדות רחבים מכל דבר שאתם אוהבים.

כיצד זה מתבטא בפועל?

שימת גבולות אוהבים הינה לומר את אשר אתם רוצים ואת אשר בליבכם בצורה שלמה, שלווה ואוהבת!! בלי כעס, בלי טענו ובלי אשמה. (גבולות תוקפניים מורידים ערך ודוחים את האחר מלתת לנו). במידה ואתם מרגישים רגש שלילי (כמו: כעס, טינה, צורך להאשים וכד' זה אמר שקיים בכם פחד ומהמקום הזה לא מדברים!! רק עושים!!)

אתם יכולים לבחור להתרחק, או לומר זה לא הזמן בשבילי לדבר, נשוחח אח"כ או לחילופין לתת חיזוק שלילי חכם.

חיזוק שלילי הינו = לגרוע מהאחר משהו שעד עתה הוא זכה להינות ממנו.

חיזוק שלילי חכם גורס: משדרים לאחר "אתה לא צריך להשתנות, אתה בסדר!! (מאשרים את האחר ובכל זאת מציבים לו גבול) אבל אני בוחר להתרחק ממך כרגע כי המעשים שלך עושים לי לא טוב". (אין אשמה, אתה בסדר, אך לי זה לא מתאים).

9. צאו מנקודת הנחה (ושדרו זאת כלפי חוץ) שכולם רוצים בטובתכם, אך קודם כל חושבים על עצמם וזה לגיטימי.

מה שאומר, שכל אדם שאנו נפגשם איתו בחיינו, יש לו פוטנציאל לתת לנו "מתנות" משלו. הוא רצה בטובתנו כדי להרגיש טוב עם עצמו, הוא רוצה לתת לנו כדי להרגיש נדיב, הוא רוצה להצחיק אותנו כדי להרגיש בעל חוש הומור (אך אם הנתינה שלו באה על חשבונו הוא יבחר לא לתת).

אתם צריכים לאפשר לו את הנתינה הזו ולא לדכא אותה ע"י נתינה בחזרה (כדי להראות שגם אתם טובים או אולי אפילו יותר, כי אז האחר לא ייהנה לתת לכם יותר).

כמו כן, הנתינה של האחר לא אמורה להוא על חשבונו!! וזה לגיטימי. (אדם נותן ממקום של "עלות מול תועלת" - מה יצא לי מזה? גם הרגשה טובה זה חיזוק).

ז"א: אם הוא עסק במשהו והוא בוחר לא לתת לנו כרגע, זה לא אומר שאנו לא חשובים לו, זה אומר שיש לו מספיק בחון להגיד שהוא עסוק ותאמינו שכאשר הוא יתפנה, הוא יתפנה שוב לתת לכם ודאגו להראות לו שאתם מאמינים שהוא ייתן לכם ע"י כך שתבקשו פעם אחת, אם לא קיבלתם אל תלחמו בו, תבקשו שנית ותנו לו לדעת שיש לכם גם אופציה אחרת. בשום אופן אל תמתינו זמן ארוך לנתינה שלו, מיצאו לכם אלטרנטיבה אחרת ודאגו ליידע אותו על כך (והכל באהבה ולא בכעס).

לדוגמא: אדם מבקש מהאחר לעשות בשבילו שירות כלשהו, האחר טוען שהוא לא פנוי כרגע. אחרי זמן מה שמתאים לכם פנו אליו שוב ותנו לו לדעת שביקשתם גם ממישהו אחר וזה בסדר אם לא תקבלו שירות זה ממנו, אלא מהאחר. בכך אתם לכאורה משחררים אותו מה"חובה" ועושים לו את הרצון לעזור לכם.
כדי להרגיש טוב מלכודת דימוי עצמי חיובי אושר בחיים מה היא רוצה לעשות מניפולציות אנרגיות לא צריך שופט התכונות נדיבות להגדיר מהו ריצוי
אני לא מספיק טוב, אני כישלון, איך להתמודד עם מחשבות כישלון? איך להתמודד עם המחשבה שאתה לא מספיק טוב? איך להתמודד עם המחשבה שאני לא בסדר? אולי זה לא משנה? האם זה משנה או לא משנה? איזון בין משנה לבין לא משנה, תחושת כישלון
אני לא מספיק טוב, אני כישלון, איך להתמודד עם מחשבות כישלון? איך להתמודד עם המחשבה שאתה לא מספיק טוב? איך להתמודד עם המחשבה שאני לא בסדר? אולי זה לא משנה? האם זה משנה או לא משנה? איזון בין משנה לבין לא משנה, תחושת כישלון
אני לא מספיק טוב, אני כישלון, איך להתמודד עם מחשבות כישלון? איך להתמודד עם המחשבה שאתה לא מספיק טוב? איך להתמודד עם המחשבה שאני לא בסדר? אולי זה לא משנה? האם זה משנה או לא משנה? איזון בין משנה לבין לא משנה, תחושת כישלון איך להתמודד עם המחשבה שאני לא מספיק טוב? לעיתים אנשים מוצאים את עצמם שואלים: "אולי אני לא מספיק טוב?" או "אולי אני יכול לעשות יותר טוב?". מחשבות אלו עשויות להיות חיוביות כשהן מניעות לשיפור עצמי, אך הן גם עלולות לגרום לחרדה ולתחושה של ... משנה", הוא עלול לאבד מוטיבציה. כיצד להשתמש בגישת "מה זה משנה" כדי להתמודד עם תחושת כישלון? כאשר עולות מחשבות של "אני לא מספיק טוב", ניתן לשאול: - מה זה משנה? - למה זה משנה? - למי זה משנה? - מה אכפת לי? - אז מה? כאשר שואלים שאלות אלו בכנות, הן מערערות את ההנחה ... צריך להיות יותר טוב בכל מחיר? אם כן, עליי לשאול "מה זה משנה?" ולהפחית מהלחץ. סיכום כדי להתמודד עם מחשבות של "אני לא מספיק טוב", יש לשלב בין שתי גישות: 1. השיפור העצמי - השאיפה להתקדם ולצמוח. 2. שחרור מהצורך להיות מושלם - ההבנה שלפעמים הדברים אינם כה חשובים כפי ...
למה היא לא רוצה אותי? למה הוא לא רוצה אותי? למה לא רוצים אותי? אני לא מספיק טוב, למה היא לא אוהבת אותי? למה הוא לא אוהב אותי? יותר טוב מרע, יותר רע מטוב, מעשה מפלומפ, האויב של הטוב, למה לא אוהבים אותי?
למה היא לא רוצה אותי? למה הוא לא רוצה אותי? למה לא רוצים אותי? אני לא מספיק טוב, למה היא לא אוהבת אותי? למה הוא לא אוהב אותי? יותר טוב מרע, יותר רע מטוב, מעשה מפלומפ, האויב של הטוב, למה לא אוהבים אותי?
... היא לא רוצה אותי? למה הוא לא רוצה אותי? למה לא רוצים אותי? אני לא מספיק טוב, למה היא לא אוהבת אותי? למה הוא לא אוהב אותי? יותר טוב מרע, יותר רע מטוב, מעשה מפלומפ, האויב של הטוב, למה לא אוהבים אותי? למה לא רוצים אותי? האם זה באמת בגלל שאני לא מספיק טוב? אליעד כהן מסביר בהרצאתו את אחת השאלות הנפוצות ביותר בחיי אנשים - מדוע אדם מסוים אינו רוצה ... במחיר של הפסד הטוב הקיים. למה היא לא רוצה אותי? למה הוא לא רוצה אותי? אני לא מספיק טוב? מה זה מעשה מפלומפ? למה לא אוהבים אותי? יותר טוב מרע או יותר רע מטוב? איך יודעים אם אני עושה ...
מהי הצלחה? מרגיש שאני כישלון, התמודדות עם רגשות כישלון, להרגיש שאני מוצלח, ערך עצמי, דימוי עצמי, רגשי נחיתות, ביטחון עצמי, הערכה עצמית, מרגיש שנכשלתי בחיים, אני לא מספיק טוב, גאווה, ענווה, יוהרה, שחצנות
מהי הצלחה? מרגיש שאני כישלון, התמודדות עם רגשות כישלון, להרגיש שאני מוצלח, ערך עצמי, דימוי עצמי, רגשי נחיתות, ביטחון עצמי, הערכה עצמית, מרגיש שנכשלתי בחיים, אני לא מספיק טוב, גאווה, ענווה, יוהרה, שחצנות
... הצלחה? מרגיש שאני כישלון, התמודדות עם רגשות כישלון, להרגיש שאני מוצלח, ערך עצמי, דימוי עצמי, רגשי נחיתות, ביטחון עצמי, הערכה עצמית, מרגיש שנכשלתי בחיים, אני לא מספיק טוב, גאווה, ענווה, יוהרה, שחצנות איך להתמודד עם הרגשה שאני לא מספיק טוב? אנשים רבים מרגישים תחושה של כישלון או תחושה של חוסר הצלחה בחיים. אליעד כהן מסביר שכדי להתמודד עם רגשות נחיתות וכישלון, תחילה צריך ... שאם אדם מתגאה בכך שהצליח להשיג משהו מסוים, למשל תואר דוקטור, הוא בעצם גם סובל מרגשי נחיתות. אדם שמתגאה בהישגים שלו, לדוגמה בתואר אקדמי או בקריירה מצליחה, בעצם אומר לעצמו: "אני לא מספיק טוב בלי הדבר הזה". עצם הגאווה מצביעה על שנאה עצמית פנימית. אם אדם מרגיש צורך להראות שהוא טוב יותר מאחרים, זה רק בגלל שבתוך תוכו הוא מרגיש ...
רגשי נחיתות, תסביך נחיתות, חוסר הערכה עצמית, אחרים יותר טובים ממני, אני גרוע, אני לא מספיק טוב, אני דפוק, אני לא שווה, רגשות נחיתות, הרגשת נחיתות, תחושת נחיתות, רגשי עליונות, יוהרה, גאווה, שחצנות, חרדה חברתית, חוסר ביטחון עצמי
רגשי נחיתות, תסביך נחיתות, חוסר הערכה עצמית, אחרים יותר טובים ממני, אני גרוע, אני לא מספיק טוב, אני דפוק, אני לא שווה, רגשות נחיתות, הרגשת נחיתות, תחושת נחיתות, רגשי עליונות, יוהרה, גאווה, שחצנות, חרדה חברתית, חוסר ביטחון עצמי
... נחיתות, תסביך נחיתות, חוסר הערכה עצמית, אחרים יותר טובים ממני, אני גרוע, אני לא מספיק טוב, אני דפוק, אני לא שווה, רגשות נחיתות, הרגשת נחיתות, תחושת נחיתות, רגשי עליונות, יוהרה, גאווה, שחצנות, חרדה חברתית, חוסר ביטחון עצמי ממה נובעים רגשי נחיתות ואיך אפשר לטפל בהם? רגשי נחיתות נובעים בראש ובראשונה מרגשי עליונות והתנשאות. אנשים שסובלים מתחושות נחיתות, כגון "אני לא מספיק טוב", "אני גרוע", "אחרים טובים ממני", הם אותם אנשים שלמעשה חווים תחושות של עליונות במקרים אחרים. לפי אליעד כהן, מי שמרגיש לפעמים טוב יותר ...
חוסר ביטחון עצמי, איך לרכוש ביטחון עצמי? איך להעלות ביטחון עצמי? איך ליצור ביטחון עצמי? איך להיות בטוח בעצמך? איך להעריך את עצמך? הערכה עצמית, איך לשפר ביטחון עצמי? שיפור ביטחון עצמי, חלק 1
חוסר ביטחון עצמי, איך לרכוש ביטחון עצמי? איך להעלות ביטחון עצמי? איך ליצור ביטחון עצמי? איך להיות בטוח בעצמך? איך להעריך את עצמך? הערכה עצמית, איך לשפר ביטחון עצמי? שיפור ביטחון עצמי, חלק 1
... שמאחורי כל הנחת יסוד. לדוגמה: אדם טוען: "אין לי ביטחון עצמי כי אני לא מספיק טוב". נבדוק תחילה האם הוא באמת לא מספיק טוב. אולי הוא דווקא כן טוב ביחס לפעולה שהוא צריך לבצע. גם אם אינו מספיק ... של הבן אדם זאת השאלה, בן אדם אומר "יש לי חוסר ביטחון עצמי כי אני לא מספיק טוב". ש: קודם כל בשביל לעשות משהו הוא חושב שהוא צריך להיות טוב. אליעד: אתה הבנת מה אני שאלתי מה אני שאלתי? ש: מה ... "אין לי ביטחון עצמי, למה אין לך ביטחון עצמי? כי אני מרגיש שאני לא מספיק טוב", עכשיו אנחנו עוזרים לו לבדוק מה האמת אז מה הוא צריך לשאול את עצמו? ש: קודם כל הבסיס הוא חושב שלעשות משהו הוא ... אדם יש לו בעיה של חוסר ביטחון עצמי "למה אתה מפחד? אני מרגיש שאני לא מספיק טוב, אוקי בא נבדוק האם אתה מספיק טוב?" אבל זה לא נכון יש פה עוד הנחת יסוד, כאילו זה נכון שצריך לבדוק האם אתה מספיק ... ביחס לאחרים. אליעד: אם בן אדם אומר "אין לי ביטחון עצמי כי אני לא מספיק טוב" אז איך אנחנו צריכים לבדוק אם הוא מספיק טוב או לא? ש: שואלים אותו "באיזה נקודה אין לך ביטחון עצמי", יכול להיות ... מה זה חוסר ביטחון עצמי "אני מרגיש לא בטוח בעצמי לנסוע, למה? אני לא מספיק טוב לנסוע" זאת השאלה האם אתה לא מספיק טוב ביחס ל - לנסוע והאם זה שאתה לא מספיק טוב בלנסוע אמור לגרום לך להרגיש חוסר ... בעצם להגיד בנושא הזה שהמחשבה הפשוטה שאומרת "אין לי ביטחון עצמי אני לא מספיק טוב" אז רוב האנשים יבדקו "רגע אני באמת טוב אני לא טוב אני כן טוב" אבל יש פה עוד הנחות יסוד "האם בכלל אתה אמור להיות ...
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
איך לא להתגעגע? אחרי פרידה, התמודדות עם פרידה קשה, התמודדות עם פרידה מבת זוג, התמודדות עם פרידה מבן זוג, מה לעשות אחרי פרידה? איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח אקס? חלק 1
... להרגיש את מה שאתה מרגיש כעת. בשלב מאוחר יותר, אליעד מסביר כיצד מחשבות "אני לא מספיק טוב" לא בהכרח נכונות באופן מוחלט. תחושות של חוסר ערך נובעות לעיתים ממחשבות שאין להן בסיס ממשי. הוא מציע להבין כי לא כל מחשבה צריכה להיות מקובלת ... פחות מה המחשבה שמציקה לך, אחת מהן אם היא לא איתי זה אומר ש...? ש: שאני לא מספיק טוב. אליעד: בא נחזור אחורה תסתכל עוד פעם תקשיב המחשבה שאומרת אם היא לא איתי אני לא מספיק טוב המחשבה הזאת היא נכונה באופן יחסי אבל היא לא נכונה באופן מוחלט עד כאן הבנת, עכשיו האלטרנטיבות שלך הן כדלקמן או להחליט אני לא מאמין למחשבה הזאת ... מה זה משנה אם אתה תעשה את זה אז גם זה שהמוח אומר לך אם אני לא איתה אני לא מספיק טוב פירוש מי אמר שאני חייב להאמין לפירוש הזה, לא הפירוש הזה נכון במובן מסוים אבל זה במובן מסוים יש מאה מובנים שזה לא נכון יש פירוש שאומר שדווקא ...
בגידה בזוגיות, איך להתמודד עם בגידה? טיפול לאחר בגידה, זוגיות אחרי בגידה, דיכאון אחרי בגידה, רגשות אשם אחרי בגידה, איך ממשיכים אחרי בגידה? לסלוח אחרי בגידה, שיקום לאחר בגידה, משבר לאחר בגידה
בגידה בזוגיות, איך להתמודד עם בגידה? טיפול לאחר בגידה, זוגיות אחרי בגידה, דיכאון אחרי בגידה, רגשות אשם אחרי בגידה, איך ממשיכים אחרי בגידה? לסלוח אחרי בגידה, שיקום לאחר בגידה, משבר לאחר בגידה
... איך אתה נהנה מלאכול צהריים אתה אמור ליהנות רק ממנה ואפילו אם נגיד אתם הולכים לבית מלון והיא פתאום נהנית יותר "למה את נהנית יותר מה אני לא מספיק טוב בבית המלון עושה לך יותר מאשר שאנחנו ביחד אני לא מספיק טוב עבורך אחרת למה את צריכה את המלון כי אם אני מספיק טוב". ש: אז מה עושה את זה את ההבדל? אליעד: יפה שנייה, אלא מה שבן אדם צריך ... הוא ישים את החולצה הזאתי הוא יהיה יותר יפה, מה את חושבת שהגבר ההוא שדומה לי בהכל אבל יש לו גם את החולצה הוא נראה יותר יפה ממני מה אני לא מספיק טוב" כן זאת האמת וגם אתה כשאתה אומר לה "זה יותר יפה לך" זה גם סוג של בגידה כי אתה בעצם בוגד בה עם מי שהיא יכולה להיות, היא יכולה ...
למה היא עזבה אותי? למה הוא עזב אותי? למה שמישהו לא ירצה אותך בגלל היתרונות שלך? האם לא רוצים אותך בגלל החסרונות שלך? את יותר מידי טובה עבורו, אתה יותר מידי טוב עבורה, למה היא זרקה אותך? למה לא טוב לה איתך?
למה היא עזבה אותי? למה הוא עזב אותי? למה שמישהו לא ירצה אותך בגלל היתרונות שלך? האם לא רוצים אותך בגלל החסרונות שלך? את יותר מידי טובה עבורו, אתה יותר מידי טוב עבורה, למה היא זרקה אותך? למה לא טוב לה איתך?
... אותם, זורקים אותם או בוגדים בהם. השאלה החוזרת היא "למה הוא עשה לי את זה?" או "למה היא עשתה לי את זה?", והאם זה אומר שאני לא מספיק טוב או טובה עבורו. במקרים של דחייה, בגידה או פרידה, עולה המחשבה שאולי אני לא שווה מספיק או חסר בי משהו מהותי. האם זה באמת אומר שאני לא מספיק טוב או טובה? חשוב להבין שאם אדם מרגיש שיהיה לו טוב איתך, הוא יישאר ... הזוג או בן הזוג בחרו להתרחק, לכאורה זה אומר שלא הצלחת לענות על הצרכים הרגשיים שלהם כמו שהם קיוו. אבל לא תמיד המסקנה היא "אני לא מספיק טוב או טובה". ייתכן שיש כאן מורכבות נוספת. האם חסרונות שלי הם באמת ...
איך להוריד משכורת לעובד? ניהול עובדים, איך לנהל עובדים? הורדת שכר, הפחתת שכר, הרעת תנאים, אימון למנהלים, אימון לעסקים, הרעת תנאי שכר, קיצוץ בשכר, משא ומתן על שכר
איך להוריד משכורת לעובד? ניהול עובדים, איך לנהל עובדים? הורדת שכר, הפחתת שכר, הרעת תנאים, אימון למנהלים, אימון לעסקים, הרעת תנאי שכר, קיצוץ בשכר, משא ומתן על שכר
... לא יהיה זה יכול לקזז את זה שהורדנו לו את השכר אחד, 2. למה רע לו מזה שהורדנו לו את השכר? כי יש לו בראש מחשבה שאומרת "אם הורידו לי את השכר כנראה שאני לא מספיק טוב" ולכן מכאן אנחנו יכולים לגזור שכשמורידים לו את השכר הוא צריך להבין שזה ... זאת אומרת אם אתה אומר לו "מה שעשית קודם תעשה בדיוק את אותו תפקיד בשכר יותר נמוך" אז הוא אומר "למה אתה דופק אותי מה שאני עושה שווה פחות, מה אני לא מספיק טוב אתה לא מעריך אותי" אז לכן מה שאפשר לעשות אם רוצים להוריד למישהו את השכר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אני לא מספיק טוב
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אני לא מספיק טוב, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אני לא מספיק טוב, איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לירידה במשקל, פסיכותרפיה הוליסטית, מאמן אישי טלפוני בתחום אני לא מספיק טוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 23:04:11 - wesi4