ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה החלטות ✔גמילה וטיפול בהתמכרויות (סמים, אלכוהול, הימורים, מין, הפרעות אכילה, עישון סיגריות) - שאלות ותשובות סביב ההחלטה לפנות לטיפול ולעזרה מקצועית ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 גמילה וטיפול בהתמכרויות (סמים, אלכוהול, הימורים, מין, הפרעות אכילה, עישון סיגריות) - שאלות ותשובות סביב ההחלטה לפנות לטיפול ולעזרה מקצועית

מהי התמכרות?

באופן כללי, התמכרות הינו מושג המתאר שימוש חוזר בחומרים או בהתנהגויות, באופן כפייתי, ללא יכולת האדם לשלוט בכך, ועל אף הנזקים הברורים הנגרמים לו כתוצאה משימוש זה.

השימוש בחומר או בהתנהגות מהווה דרך להתמודד עם מצבים רגשיים שונים תוך קבלת חוויה רגשית מתגמלת ומענגת. האדם המכור מפתח תלות רגשית בהתמכרות אשר מתבטאת גם בתלות הגופנית - נוצר צורך להגביר את הכמות או המינון בהם נעשה השימוש כדי להגיע לאותה ההשפעה על הגוף והנפש.

ההתמכרות לחומרים כוללת התמכרות לסמים, אלכוהול, ניקוטין ועוד, בעוד התמכרות להתנהגויות כוללת בין היתר התמכרות להימורים, אכילה, עבודה, מין ואינטרנט.

המשותף לכל ההתמכרויות הוא שחייו של המכור מתנהלים סביב ההתמכרות, תוך פגיעה ממשית וגרימת נזק ברמה האישית והנפשית, הגופנית, הכלכלית, הזוגית והמשפחתית, החברתית והתעסוקתית.

מדוע קשה לאדם להגיע לטיפול?

הכחשת הבעיה הינה מכשול העומד בפני המכורים. קיים קושי להכיר בבעיה ולהודות בה בפני עצמם ובפני הסביבה. הכרה כזו מלווה בתחושות של אשמה, פחד ובושה. בחלק מההתמכרויות תבוא גם התהייה באם ההתמכרות פרושה מחלה או עבירה פלילית. קיימת סטיגמה והרעיון שזקוקים לעזרה מבחוץ לא מקובל אף הוא חברתית וגורם למבוכה. לעיתים עולה נושא של חוסר אמון בגורמים החיצוניים המטפלים יחד עם חשש לעבור תהליך טיפולי ולגעת בנושאים אישיים ולעיתים כאובים.

למרות הקושי הכניסה לתהליך טיפולי הכרחית על מנת לשנות את המצב הקיים ולשפר את איכות חיי המכור וסביבתו. לאחר הצעד הראשון בטיפול ובהדרגה לרוב מתגברים על הקושי ולומדים להפיק מהטיפול את המרב.

מתי האדם יגיע לגמילה?

פעמים רבות האדם יגיע לטיפול מתוך רצון. כאשר הוא ירגיש בהשלכות ההרסניות של התמכרותו, יבין שהוא תלוי בחומר החיצוני או בהתנהגות הממכרת, ויכיר בכך שהוא לא מצליח להיגמל לבד.

האדם המכור עשוי לפנות לטיפול לאחר שהגיע להידרדרות קשה בכל תחומי החיים אך יחד עם זאת הוא אינו חייב להגיע לנקודת השפל בחייו על מנת שהטיפול יהיה יעיל. נהפוך הוא, אפשר ורצוי לעצור את ההתנהגות הממכרת וההרסנית גם בשלבים מוקדמים יותר. כך יהיו לו סיבות רבות יותר לרצות לעשות את השינוי בחייו, וזאת לפני שאיבד משפחה, עבודה וחברים. בתהליך הטיפול יהיה לו קל יותר להביא לתיקון הנזקים שנגרמו לדברים המשמעותיים בחייו.

האם ניתן לכפות גמילה וטיפול על אדם שאינו רוצה להיגמל?

באופן כללי לא ניתן לכפות על אדם גמילה ולא קיימים מקומות לטיפול שהינם בכפייה: במרכזי הטיפול השונים האדם יכול להחליט שהוא לא משתף פעולה ולצאת מהמרכז, ואף בתנאי מאסר המכור צריך לרצות בגמילה ולעמוד בקריטריונים שמציב השב"ס (שרות בתי הסוהר) על מנת להיכלל בתוכנית טיפולית.

הרציונל העומד מאחורי כל אלה הוא שטיפול אמיתי ומוצלח יכול לבוא רק מתוך רצון ושיתוף פעולה כנה של האדם המכור.

יחד עם זאת...

קיימים מקרים שבהם האדם מגיע לטיפול שלא מיוזמתו ודרך מוטיבציה חיצונית. לדוגמא בני משפחה ששמו אולטימאטום ולא מוכנים לשתף פעולה עם ההתנהגות ההרסנית של המכור ומוכנים להמשיך לתמוך בו רק במידה וילך לטיפול, או מעסיק שמחייב את האדם המכור להיות בתהליך טיפולי ובמעקב בדיקות שתן באם רוצה להמשיך לעבוד אצלו, גם במקרים שבהם נפתח תיק פלילי לאדם המכור ובית המשפט נותן לו את האפשרות לבחור בדרכי טיפול במקום בדרכי ענישה (מאסר, עבודות שירות) וכן כחלק מתוכניות שיקום האסיר.

בכל המקרים האלה האדם מגיע לטיפול מתוך לחץ חיצוני. עם זאת במקרים רבים כאשר הוא יתחיל את הטיפול הוא יתחיל להכיר בבעייתו ולהודות בה ובהשלכותיה השליליות, להבין מה משובש בחייו וכיצד השינוי יכול להביא לשיפור בהם. עם הזמן הוא ישתף פעולה בטיפול מתוך כנות ורצון אמיתי לעשות שינוי בחייו. בשלב זה המוטיבציה להיות בתהליך הטיפולי תהפוך להיות פנימית ומתוכו.

האם ישנן דרכים בהם המשפחה יכולה לזרז את תהליך הטיפול ו ל"קצר" תהליכים עבור בן המשפחה המכור?

המשפחה יכולה לסייע לבן המשפחה המכור לעשות את ההתקשרות הראשונית עם הגורם המטפל. מכאן והלאה חשוב שהאדם ייקח אחריות על עצמו ויתחיל לבצע את המשימות הנדרשות ממנו.

הרציונל הוא שהאדם יסגל לעצמו התנהגויות חדשות של אחריות, יוזמה ועשייה - ההכרחיים לתהליך הגמילה והטיפול ולתפקוד שלו בחברה נורמטיבית (בהקשר של היחסים במשפחה, התעסוקה, ניהול חיי החברה והפנאי וכיוצ"ב).

כל עוד המשפחה תמשיך לעשות במקומו את הדברים, היא תשאיר אותו תלותי, פאסיבי, "קטן" ולא תאפשר לו "לגדול" ולהיות ישות עצמאית, מסוגלת ואחראית על בחירותיה.

מהו המקום של בני המשפחה בתהליך הטיפולי?

לבני המשפחה מקום מאוד משמעותי בתהליך הטיפול. שיתופם וגיוס תמיכתם חשוב לתהליך ועשוי להקל על השינוי ולחזק את הסיכוי להצלחתו (אם בטיפול זוגי, משפחתי, קבוצתי או פרטני לאחד מבני המשפחה).

בקרב משפחתו של המכור (אם זה הורים, אחים, בת / בן הזוג או הילדים) מתנהל אורח חיים מסוים מול המכור. לכל חבר משפחה תפקיד מסוים, והתקשרויות מסוימות במערכות היחסים. עם כניסת המכור לתהליך גמילה והטיפול שיווי המשקל הזה מופר. כעת גם על המשפחה עובר תהליך שינוי ועליהם למצוא יחד את האיזון המחודש הבריא.

כמו כן לאורך השנים המשפחה חוותה רגשות של בושה ואשמה, מבוכה ואי נעימות כלפי הסביבה, הסתרת הסוד, בלבול, כעסים וחוסר ידע כיצד להתמודד עם בעיית ההתמכרות. וכעת חשוב לאפשר להם את המקום לעבד את כל החוויות, לקבל תמיכה והדרכה, ולעבור תהליך שינוי במקביל למכור אשר יוביל לשיפור איכות חייהם.

עם זאת ישנם מקרים בהם לא ניתן לגייס את המשפחה לטיפול או שהיא עלולה לחבל בתהליך ואז ההמלצות הטיפוליות תהיינה אחרות. לעיתים האדם העובר את השינוי משפיע באופן עקיף ולטובה על בני משפחתו, ולעיתים האדם מקבל את המציאות שלא ניתן לשנות את המשפחה והוא עצמו לומד דרכים להתמודד עמה.

האם מספיק להתנקות פיזית מהשימוש בחומרים חיצוניים או להפסיק את ההתנהגות ההתמכרותית?

כעקרון לא. את הפסקת השימוש בחומרים או בהתנהגויות ניתן לבצע בהחלטה מיידית או במקרה של שימוש בחומרים בתוך ימים ספורים. אך לא די בכך.

ההתמכרות מהווה סימפטום לקושי או לבעיה עמוקה יותר, וכעת על המכור לטפל ברבדים הנפשיים אשר הובילו אותו מלכתחילה להתמכר. בנוסף עליו ללמוד אסטרטגיות והתנהגויות אשר יסייעו לו בשמירה על המצב הקיים.

אחרת בו ברגע שהאדם ייתקל בקושי מסוים הוא לא ידע כיצד להתמודד איתו בדרך סתגלנית (אדפטיבית) ויחזור לפתרון המוכר לו, ה"קל" וה"נוח" - לשימוש בחומר או בהתנהגות.

החלפת התמכרות אחת באחרת?

כאשר המכור מפסיק את השימוש בחומרים או בהתנהגות הממכרת, ישנם מקרים שבהם הוא מחליף וממיר את ההתמכרות באחרת. לדוגמא אדם שהפסיק לשתות אלכוהול יתחיל להמר. זו אינה גמילה! האדם נמצא עדיין בתוך מעגל ההתמכרות וממשיך לסבול מתוצאותיה ההרסניות. הוא לא שינה את דפוסי התנהגותו ולא טיפל בעצמו ובקשייו הרגשיים. ההתמודדות שלו במצבים השונים שחייו מזמנים לו איננה בריאה, וממשיכה להיות דרך בריחה - הפעם להתמכרות החדשה. לכן עליו ללמוד להתמודד באופן טבעי עם רגשות ומצבים בחיים ולא בעזרת התנהגויות ממכרות או חומרים חיצוניים אשר משנים את מצב רוחו.

תלות רגשית תוצאות לא מוכן החלטה בעיות עמוקות מטפל זוגי לרדת במשקל סימפטום מוטיבציה ל השפעה חשיבה כפייתית אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אלכוהול אנורקסיה בולימיה בולמיה גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות גמילה מעישון דיאטה החלטה החלטות החלטיות הימורים הפסקת עישון הפרעה הפרעות הפרעות אכילה הפרעת הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון טיפול טיפול ב טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפולים להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להפסיק לעשן לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לרדת במשקל לרזות לשאול שאלות מטופל מטפל מכור מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון מקצוע סיגריה סיגריות עודף משקל עזרה עישון עישון סיגריות שאלות שאלות ותשובות תשובות
קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות
... החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות - פרומו הרצאה על קבלת החלטות ניהוליות, קבלת החלטות בחיים, טעויות של מנהלים טובים, למה לא להיות זקן? קבלת החלטות בהווה לפי העבר, איך לקבל החלטות בצורה נכונה? לחיות את הרגע בקבלת החלטות, לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה, התחדשות בקבלת החלטות - פרומו ועוד לקבל החלטות לפי הרגע הזה, לקבל החלטות לפי הרגע הקודם, להיצמד להחלטות טובות רעות, טעויות בקבלת החלטות, היצמדות להחלטות ישנות, החלטה ישנה, ההחלטה הכי נכונה לרגע הזה ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החלטות
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: החלטות, איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: החלטות, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...



שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל קוגניטיבי התנהגותי, מאמן רוחני, אימון אישי לילדים נוער והורים בתחום החלטות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0781 שניות - עכשיו 16_04_2024 השעה 10:56:56 - wesi4