ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בהתמכרות ✔התמכרויות / טיפול בהתמכרויות - מה זאת התמכרות? איך מטפלים בהתמכרויות? ✔התמכרויות הן התנהגויות כרוניות חוזרות ונשנות שגורמות ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 התמכרויות / טיפול בהתמכרויות - מה זאת התמכרות? איך מטפלים בהתמכרויות?

התמכרויות הן התנהגויות כרוניות חוזרות ונשנות שגורמות לתוצאות פוגעניות.

ההתנהגות נובעת מדחף בלתי נשלט להמשיך במשהו שהאדם יודע שמזיק לו, אך מספק לו מצב רגשי נעים במיוחד. להתמכרות יש מרכיבים גנטיים, סביבתיים, אישיותיים והתפתחותיים.

כמעט כל דבר שגורם להנאה יכול להפוך להתמכרות. התמכרות מתפתחת בעיקר בגלל מערכת היחסים של האדם עם החומר או החוויה והמשמעות שהוא נותן להם, ולא רק בגלל תכונות החומרים שהוא משתמש בהם.

"מעגל הקסמים" והתלות

באמצעות ההתנהגות הממכרת מצליח האדם להשיג שחרור והקלה, אולם ההצלחה הזו היא זמנית בלבד משום שאז הוא נאלץ להתמודד עם הנזקים שגרמה התנהגותו. במצב זה הוא נכנס שוב למצוקה רגשית שיוצרת כמיהה להשיג הקלה מיידית ושוב פונה להתנהגות הממכרת בתקווה להשיג הקלה. כך הוא הופך להיות שבוי במעין מעגל קסמים.

בכל התמכרות קיים האלמנט של התלות הנפשית, בהתמכרות לחומרים פסיכואקטיבים (סמים, אלכוהול) נוספת לכך גם התלות הגופנית אשר מבטאת מצב של הרעלה כרונית. כתוצאה מכך, הפסקת השימוש תגרום לתסמונת גמילה גופנית (detoxification).

קבוצות סיכון

קב' הסיכון הגדולה ביותר הם המתבגרים. בתקופה זו הם נדרשים להתמודדויות אישיות וחברתיות קשות ובלתי מוכרות במצב שהאישיות עדיין אינה מגובשת וכוחות האגו עדיין דלים. הם מבולבלים לעתים קרובות ומפחדים להיכשל במשימות החיים. קבוצת השווים הופכת להיות משמעותית ביותר והשאיפה להיות מקובל ושייך, היא מרכזית בהוויה של המתבגר. זוהי תקופת החיים שבה האדם חשוף באופן המשמעותי ביותר לפיתוח התמכרות, גם מהסיבות הפסיכולוגיות שהזכרתי לעיל וגם מתוך הרצון להיות מקובל ומוערך ע"י חבריו.

מבין האנשים הסובלים מתופעות פוסט - טראומטיות יש שיעורים גבוהים של התמכרות לסמים ואלכוהול. עצמת הכאב הרגשי היא לעתים מעל למה שהנפש יכולה לעמוד בו, אנרגיה רבה מושקעת בדרך כלל בניסיון לשכוח את הטראומה. כתוצאה מזה יש פגיעה ביכולת להתרכז, פחד מפני מצב של שינה שבו עלולים להופיע חלומות ויש בו איבוד שליטה, קושי להתמודד במערכות יחסים, מופנמות ועוד.

ידוע שלמי הסובלים מהפרעת קשב וריכוז יש נטייה יותר מלאחרים לפתח התמכרות. נמצא במחקרים כי קיים אצלם מחסור בחומרים שמפריש המוח (דופאמין וסרוטונין). על החסך הזה ניתן ל"פצות" לטווח קצר בעזרת סמים ואלכוהול, אולם לטווח הארוך השימוש בחומרים אלו גורם לנזק בלתי הפיך. חשוב להתייחס גם לחוויית החיים של אנשים הסובלים מהפרעה זו שמזמנת להם התמודדות עם מציאות קשה ומסובכת יותר מזו של אחרים, ועלולה לדחוף אותם לחפש הקלה ושחרור מהבחינה הפסיכולוגית.

הגישה הביו / פסיכו / סוציאלית

מודל טיפולי מקיף המתייחס למכלול הגורמים מתחומים שונים אשר משתלבים יחדיו ויוצרים את בעיית ההתמכרות. טיפול יעיל במכורים צריך שיענה על מכלול צרכיו של המטופל וייתן מענה לבעיות רפואיות, פסיכולוגיות, חברתיות, תעסוקתיות וחוקיות.

גורמים פיסיולוגים

מדענים החוקרים את המוח טוענים שיש אנשים בעלי נטיית קדם גנטית להתמכרות, אבל מאחר וההתמכרות קשורה לפעולות המוח הבסיסיות כמו הזיכרון, התגמול, קבלת החלטות וכו' כל אחד יכול להפוך למכור אם ייחשף במידה מספקת לחומר או לפעולה שגורמים לו הנאה מרובה מאוד. גם התמכרויות שאינן כימיות כגון: הימורים, סקס, קניות וכו'. יכולות להפוך להרגל ולגלוש להתמכרות.

עפ"י מחקרים, מה שמבדיל בין מי שהופך למכור לבין מי שלא, הוא היכולת האנליטית של המוח להעריך מראש את הנזק שייגרם ולוותר על ההנאה, ע"י הימנעות מהפעילות המזיקה. תהליך זה נעשה ע"י הפעלה של מעגל טבעי של בלמים במוח הנקרא gaba. אצל מכורים המעגל הטבעי הזה כנראה פגום והמוח מתקשה לבלום את הדחפים ולהתגבר על הכמיהה למושא ההתמכרות.

במצבי מתח המוח מתמקד על גורם המתח / הסכנה והקורטקס הקדמי - האחראי על שיקול הדעת, פועל פחות טוב. תגובה זו גורמת לאדם לפעול ביתר אימפולסיביות. אצל מכורים התוצאה יכולה להיות כניעה לדחף להשתמש.

גורמים פסיכולוגים

מבחינה פסיכולוגית, התמכרות היא ניסיון להקל על מציאות בלתי נסבלת וקשה להתמודדות. זוהי דרך בלתי מסתגלת להפיג סבל רגשי ולהפחית תחושות לחץ, חרדה, כעס ודיכאון.

התמכרות לסמים ולאלכוהול היא דרך של התמודדות ע"י "ריפוי עצמי". בזכות תכונותיהם הפרמקולוגיות החמרים האלו מצליחים להקל על כאב רגשי מתמשך ותחושת לחץ מחד, ומאידך משמשים גם כדרך להענשה ושאיפה להרס עצמי. שימוש בסמים ואלכוהול עוזר להתגבר על עכבות ועל איסורים פנימיים ומוסריים וכן על חוסר בטחון עצמי ביצירת קשר עם הזולת.

גורמים סוציולוגים

לחץ חברתי, הרצון להשתייך וזמינות החומר הממכר, הם אלמנטים מרכזיים המשפיעים על התפתחות של התמכרות. בהשפעת חברים יש לכל אדם, במיוחד למתבגרים, נטייה להתנסות בחומרים ובמעשים שעלולים להוביל אותו בהדרגה למצב של התמכרות.

זמינות החומר או ההתנהגות הממכרת והלגיטימציה החברתית שקשורה בהם, גם הם בעלי השפעה מכרעת לשאלה אם אדם יפתח התמכרות ומאיזה סוג. כך למשל, עד לפני שנים לא רבות הייתה ההתמכרות לסמים תופעה הנפוצה בעיקר בשכבות האוכלוסייה הדלות והעברייניות יותר. בשנים האחרונות התרבו סוגי הסמים, הם הפכו ליותר זמינים ונגישים, וחלקם אף זוכים ללגיטימציה בציבור. כתוצאה מכך, כיום תופעת ההתמכרות לסמים קיימת בשכיחות גבוהה יחסית בכל שכבות האוכלוסייה.

טיפול במתמכרים

עקרון הטיפול במתמכרים הוא טיפול משולב שמטרתו להביא לגמילה ולשמר אותה לטווח ארוך.

ההתערבות הטיפולית נעשית ברמה אישית, קבוצתית ומערכתית. שילוב של שיחות פרטניות, קבוצות תמיכה, התערבות טיפולית במשפחה וסיוע סוציאלי בקהילה.

בטיפול יש להתייחס ל - 3 הרבדים שבהם מתקיימת הבעיה: ביו / פסיכו / סוציאלי.

ביו - בשלב ראשון יש להתמקד בגמילה הפיזית ובהתגברות על התסמינים הנלווים לה. במקרים שההתמכרות לחמרים הייתה מעין "ריפוי עצמי" להפרעה / מחלה, יש לקבל טיפול תרופתי מתאים במרשם רופא.

פסיכו - התמקדות באספקטים התוך - אישיים של המכור: חיזוק כוחות האגו, אחריות לניהול חייו והבנה לגבי שורשי ההתמכרות.

אימון למניעת "נפילה" relapseהכולל: זיהוי מצבי סיכון והימנעות מהם

פיתוח דפוסי התמודדות חדשים שיאפשרו לו להצליח במשימות החיים ללא סמים

סוציאלי - שיפור מערכות יחסים בינאישיות, התערבות במע' המשפחתית כדי לאפשר להם לקבל את השינוי במטופל ולשמר אותו.

שינוי קב' השתייכות חברתית - הצלחת הגמילה תלויה במידה רבה בניתוק קשרים עם אנשים שחברתם עלולה ליצור פיתוי לנפילה, ויצירת קשרים חדשים שיסייעו לשמר את השינוי.

שיקום תעסוקתי, התמודדות עם חובות, תיקים פליליים וכו' - על מנת לאפשר פתיחת דף חדש וחיובי בחיים וליצור קרקע להתמודדות תקינה בהמשך.

חשיבות הטיפול הקבוצתי במכורים

טיפול באמצעות קבוצה הוא שיטת טיפול טובה ויעילה לטיפול במכורים. ההשתתפות בקב' מפתחת את המיומנויות הבינאישיות של המטופל אשר בד"כ מרוכז בעצמו ובהתמכרות שלו וחש מנותק ודחוי ע"י החברה. הקב' בונה אמון, מיומנויות חברתיות וערך עצמי. באמצעות המסגרת התומכת שמספקת הקב' יכולים המשתתפים לעבור תהליך של חיברות מחדש ולרכוש מיומנויות חברתיות אשר נפגעו כתוצאה מההתמכרות והן נחוצות על מנת לבנות חיים נורמטיביים.

במסגרת הקב' המשתתף בוחר ומתנסה בהתנהגויות חדשות ומקבל עליהן משוב, הוא מפתח את היכולות להקשיב לזולת, לתת ביטוי מילולי לרגשות, לתת מקום לאחר מבלי להרגיש מאויים ומפתח אמפתיה כלפי חבריו. הוא נחשף לאחרים שעוברים תהליך דומה ומרגיש שאינו לבד בהתמודדותו. הוא מתחילים לחוות אנרגיה, תקווה וסיפוק באמצעות המפגש הקבוצתי וזה עוזר לו להתמודד באופן יעיל עם תחושת הריקנות שמאפיינת את המכורים לאחר גמילה וכן עם השינויים הקיצוניים במצבי הרוח.

עם הזמן חברי הקב' מתחילים להרגיש קרובים, מקבלים זה את זה ומפתחים אמון בינאישי ואינטימיות. למרות הדימוי העצמי השלילי שיש להם, הקב' מקבלת אותם ותומכת בהם וזו חוויה חדשה ומשקמת עבורם. הם מתרגלים התמודדות במערכות יחסים משמעותיות, לומדים את הכוח של הכנות והפתיחות ולומדים לבטא את רגשותיהם באווירה מאפשרת אשר אינה שיפוטית כלפיהם. הקב' הופכת להיות הרשת החברתית החדשה שלהם ומאפשרת התנתקות מחברים קודמים אשר אינם מתאימים להם עוד.

הקב' היא מיקרוסמוס של העולם החברתי של המטופל. אנשים יכולים להזדהות בה עם דמויות הוריות, אחים, חברים ואויבים. הם לומדים לזהות את התפקיד שהם לוקחים על עצמם בקב' אשר בד"כ משקף את התפקיד שהם לוקחים על עצמם במשפחה ובמערכות יחסים משמעותיות אחרות. הם לומדים להבין מה היתרונות ומה החסרונות עבורם בתפקיד זה ולוקחים אחריות לשנות אותו אם איננו מתאים להם יותר. חברי הקב' פועלים כמראות - מראים למשתתף את החלקים בו שהוא אינו רואה ומשקפים עבורו את התנהגותו, מחשבותיו ורגשותיו. לאור יתרונותיה הרבים של הקב' עבור המתמכר המשתקם, אין פלא כי במחקרים רבים נמצא כי הקבוצה היא המניע החזק ביותר לשינוי אצל מתמכרים.

מטרות שימוש בסמים לשפר ביטחון עצמי אלכוהול התמכרויות להתמודד עם זיהוי הערכה עצמית גבוהה חוויה חדשה תחושה של לחץ תופעת ההתמכרות איך איך מטפלים ב גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות התמכרויות התמכרות טיפול טיפול ב טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפולים להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות מטופל מטפל מטפלים מכור
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
... למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה ... גם הוא צריך לבדוק. אליעד: אז לא אז תגיד ככה נגיד בן אדם לדוגמא מכור למשהו והוא רוצה להתנתק מההתמכרות, נכון אז אם יש טיפול בחשיפה אז ... אותך או לא מעניין אותך?", עכשיו מה שאתה אומר זה כמו נגיד בן אדם מכור למשהו "אוקי אל תעשה את זה" ואז רע ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות / התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. קיימות 2 ...
מי ים מלוחים - מהי איכות המים שאתה שותה? איזה מזון רוחני אתה צורך?
... האדם עושה אותם, הם גורמים לו להרגיש טוב יותר באופן רגעי. אך לאחר מכן הוא מרגיש צמא עוד יותר. התמכרויות = שתיית מי ים. האדם נהנה באופן ... באמת לא ירגיש שום חסר. מאחר שזה מה שהוא באמת רוצה. אך כאשר האדם מתמקד ברצון החיצוני, הוא יוצר התמכרות אובססיבית למעטפת ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... הוא הגורם היחיד שקובע מה יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיו"ב, כולן ...
אמונות טפלות. מה החיסרון באמונות טפלות שגורמות להרגיש טוב?
... שגורמות לאדם לפחד משטויות וכיו"ב. ישנן אמונות טפלות שעוזרות לשרלטנים לשלוט באדם. ישנן אמונות טפלות שיוצרות אצל האדם אובססיה והתמכרות מיותרת. ישנן אמונות טפלות שיוצרות בחיים של האדם סבל ורע. האמונות הטפלות האלו ברור שאינן טובות לאדם. ...
אכילה רגשית - איך צורת האכילה משפיעה על הרגשות של האדם?
... כאשר האכילה מקושרת לתכלית שלה, על ידי זה האכילה הופכת להיות בריאה יותר. אכילה עם מחשבה ועם דעת. לעומת זאת, כאשר האדם שוכח את התכלית של האכילה שלו, על ידי זה נוצרת התמכרות לאכילה עצמה, מה שתמיד גורר אחריו בעיות ... רצון = חסרון. שובע = מילוי הרצון = שלמות. בנוסף האכילה בפרט של דברים מתוקים, מספקת לאדם אהבה. האוכל אינו כועס על האדם, אינו מצפה מהאדם לשום דבר ומקבל את האדם כפי שהוא. התמכרות לאכילה מתוקה שאינה בריאה, נובעת מהתמכרות לאהבה ולקבלה עצמית. האוכל מספק לאדם את ... מהי הסיבה שבגללה הוא אוכל. מהי התכלית של האכילה עצמה. כאשר האדם מקושר במחשבה שלו לתכלית של האכילה, על ידי זה הוא נשמר מליפול לקשר רגשי עם האוכל. קשר רגשי עם אוכל = התמכרות = תלות רגשית = צרות. כאשר האדם אוכל מתוך מחשבה ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בהתמכרות
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בהתמכרות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בהתמכרות, איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קואצ'ינג, אימון אישי לילדים נוער והורים, אימון אישי קריירה בנושא טיפול בהתמכרות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1570 שניות - עכשיו 17_04_2024 השעה 00:13:59 - wesi4