הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=73283118
ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך - 6

* לחץ כאן, לצפייה בהרצאת וידאו + MP3 בנושא:
ריכוז, הפרעת קשב וריכוז - להתאבד, התאבדות, מחשבות אובדניות - חיים לאחר המוות - אהבה עצמית, לאהוב את עצמך.

שאלה: איך להתמודד עם זה שקשה לי להבין את עצמי?

אליעד: בגדול הפיתרון הכי טוב זה להיצמד לאמת, אפשר להביא הרבה תיאוריות אבל הכי טוב זה להיצמד לאמת, מה זה אומר, אתה רוצה להבין את עצמך ולא מצליח, נכון? אתה חושב שאם תבין את עצמך תהיה מאושר אבל אתה לא מצליח, אז איך אוכל להבין את עצמי יותר? תיצמד לאמת ותשאל את עצמך למה אני לא מבין את עצמי ותזכור את המילה אמת, וזה יגרום לך להבין את עצמך

שאלה: למשל אני נמצא כעת בסיטואציה שהחברים שלי לא אוהבים אותי, ואני שואל את עצמי באותו רגע מה האמת? למה בעצם הם לא אוהבים אותי?

אליעד: הם לא אוהבים אותך כי המציאות רוצה שהם לא יאהבו אותך.

שאלה: אבל זה בסוף, למעשה כל דבר שקורה אתה שואל את עצמך מה היא האמת? עד שאתה באמת חווה את זה, וברגע שאתה חווה את זה, אתה כבר לא צריך לשאול את עצמך מה היא האמת, כי אין כבר בעיה, אתה חווה את המציאות.

אליעד: הכל זה התגלות הרצון שלך, כל מה שקורה בעולם, אם מישהו יורק עליך זה בגלל שאתה רוצה שהוא יירק עליך.

שאלה: איך אני מצליח לפתח את המחשבה?

אליעד: למשל אדם רוצה להיות אלוף העולם בשחייה, איך הוא יהיה אלוף בשחייה? ככול שהוא ישחה יותר כך הוא ידע יותר טוב לשחות, אבל השאלה איך תשחה, אם אתה תשחה לבד אולי גם תהיה אלוף העולם בשחייה אבל אם תלמד ממישהו שילמד אותך לשחות, אתה תלמד בפחות זמן להשיג יותר כישורים, נכון?

אותו דבר לגבי שכל, אתה רוצה להיות יותר חכם וכך תבין יותר את המציאות ואז תחווה אותה כמוני, איך להיות יותר חכם, על ידי זה שאתה מתעסק בדברים שיש בהם שכל, אתה צריך לבדוק מה קשה לי להבין, ואת זה לנסות להבין

שאלה: אז חוסר הבנת העצמי זה בגלל שהשכל שלי קטן

אליעד: לא קטן, אתה פשוט לא משתמש בו. כל מה שאני מבין גם אתה יכול להבין. כל מה שאלוהים מבין אתה גם יכול להבין. למה? כי אתה כבר אלוהים רק אתה לא יודע את זה, אתה לא מפתח את זה.

שאלה: זאת אומרת שאני צריך לפתח את הפוטנציאל שבתוכי?

אליעד: ואיך עושים זאת? בודקים מה הכי קשה לי לעשות, ואז עושים את זה. ובשכל, מה הכי קשה לי להבין? את זה אני רוצה להבין. יש עוד כיוון למחשבה, יש תהליך מחשבתי שבו אתה מנסה להתעמק ולהבין דברים, אך יש עוד תהליך, תהליך של להפעיל קצת את הדמיון, לשחרר את המוח, להיות קצת יותר יצירתי, ומה יכול לגרום לך להיות יותר יצירתי? קודם כל כאכסיומה האמת היא הערך העליון, ככול שתהיה יותר אמיתי כך תהיה יותר יצירתי, תראה שהכל יסתדר לך, זה המודל שלא משנים אותו, האמת היא המפתח לכל. יש עוד נושא חשיבה למשל נושא של הומור, קומדיות, סטנד אפ, דברים כאלה, לשמוע קצת, למה? כי זה משחרר לך את המחשבה מהקיבעון. מה זה סטנד אפ? האדם רגיל לחשוב בצורה מסוימת ועכשיו אומרים לו לחשוב בצורה הפוכה, בא תחשוב על הדברים אחרת, כאילו מפתח לך את המחשבה. דבר נוסף זה סרטים מצוירים, או סרטי מדע בדיוני, או כל מיני דברים שמפתחים אותך, ומפתחים לך את החשיבה. עכשיו גם בסרטים המצוירים לדוגמא אני מאוד אוהב סרטים מצוירים, למה? מי אוהב סרטים מצוירים? ילדים, למה? כי הם פחות חכמים, תבין הם עדיין לא הגדירו את המציאות, אבל מצד האמת המציאות לא מוגדרת, כי יש לה פרספקטיבה מוגדרת ופרספקטיבה לא מוגדרת, לדוגמא אחד הדברים הכי יפים זה הסרט טום וג'רי, למה? כי המודל המרכזי זה המהות של המריבה שלהם, שהם גם רבים כל הזמן, וגם לא באמת רבים, מידי פעם הם שונאים אחד את השני אבל הם לא באמת רוצים להרוג אחד את השני, אם למשל ג'רי יראה שטום מת הוא יציל אותו, הוא מנסה להרוג אותו, אבל אם הוא יראה שהוא מת הוא יציל אותו, בא נגיד טום תמיד רודף אחרי ג'רי אבל אף פעם לא תופס אותו, זה לא שהוא לא יכול, הוא לא רוצה. אם אתה מתחבר לחוויה הזאת זה גורם לך לחוות את החיים, שלמרות שיש מריבה זאת לא מריבה, זה רק משחק, אף אחד לא נגדך, אף אחד לא בא לדפוק אותך, יש פה משחק שאתה משחק בו.

שאלה: אז אם אתה מבין זאת אתה מתחיל לאהוב את מי שמשחק איתך. למשל אם אתה משחק ולוקח את ההשראה מטום וג'רי אז הוא כבר לא האויב שלך.

אליעד: לא, אתה יכול לראות אותו בתור האויב שלך, אבל אתה מבין שהמציאות היא לא האויב שלך, המציאות היא מגרש משחקים ענק. יש פה מגרש משחקים ענק, שיש בו אין סוף משחקים, אז בואו נשחק ונחליף משחקים.

יש עוד דברים למשל תוכנית שאני מאוד אוהב שנקראת בן עשר, זה ילד שיש לו שעון חייזרי, שכשהוא לוחץ עליו הוא מחליף צורה, מה שיפה כאן שיש לו הרבה מאוד שכל, שזה כאילו מבטא את היכולת של האדם להחליף את הצורה והמחשבה שלו וכו', אבל מה שאני מאוד אוהב במצוירים שהם מפתחים לך את הדמיון, כי כל הזמן מחליפים לך שם צורות, למשל אנחנו בחשיבה שלנו רגילים שבני אדם נראים בצורה מסוימת, אבל בסרט הזה כל פעם האדם נראה בצורה אחרת, למשל העיניים נמצאות במקום אחר, או שיש ישות שיש לה עשר עיניים, או אין לה עיניים. אנחנו רגילים שהכל מובן מאליו, שככה העולם קיים, אבל זה לא נכון, יש אין סוף אפשרויות, אנחנו זה רק אפשרות. אם אתה רואה סרט מצויר ממש מופרע, זה מזכיר לך שאנחנו זה רק אפשרות, שאתה רואה מפלצות מדברות, אתה רואה שאנחנו זה רק אפשרות, זה לא באמת שמה שקיים זה מה שקיים, אנחנו זה רק אפשרות אחת מאין סוף אפשרויות, ואז זה משנה לך את החוויה.

לדוגמא אתה הולך בחדר ורואה משחקים, מה אתה חווה? אתה חווה שזה דומם, אבל אם אתה רואה סרט כמו צעצוע של סיפור, ושם כל הצעצועים מדברים, אז פעם אחרת שתסתכל על צעצועים תחשוב זה לא בהכרח שזה דומם, יש פה ישות אחרת, זה שאני לא מבין את השפה שלה, זה לא אומר שאין לה תודעה, הבנו? מה שאני אומר שיש דברים שעוזרים לפיתוח החשיבה, לשחרר את המחשבה. יש שני תהליכים, התהליך האחד זה התהליך השכלי, לשאול שאלות, לחפור, למה זה טוב לחפור? כי אם חופרים מוצאים אוצרות, אם תחפור בחלל תמצא אוצרות ואם תחפור במעמקים תמצא אוצרות. תחפור לתוכך תגלה מי אתה באמת, זה דבר ראשון, וזה המרכזי, וכמובן להיצמד לאמת, ויש גם דרכים לצאת מהקיבעון המחשבתי הרגיל, למשל קומדיות סטנד אפים, דברים בדיוניים, דברים שמוציאים אותך מהשגרה, למה אנשים שנוסעים לטיול מרגישים שחרור? כי זה מוציא אותם מהקיבעון, זה כאילו משחרר אותם, המטרה בסופו של התהליך שתבין שאנחנו זה רק אפשרות, שתראה מולך אש שורפת תבין שזה לא בהכרח אש שורפת, זאת אפשרות שהאש שורפת. מה הבנת?

שאלה: לא ברור לי.

אליעד: אז שוב פעם, למשל אש, עכשיו אתה רואה אש שורפת, מה אתה חושב? אתה חושב שאש שורפת, אבל זה לא נכון, יש גלקסיה משמלאנו ששם האש לא שורפת, מה שאני בא להגיד שזה משנה את חווית המציאות.

שאלה: עלתה לי תובנה, שאני שואל את עצמי מה קורה עכשיו, ומצד אחד אני רוצה שאליעד ידבר איתי, כי זאת המציאות, אני רוצה את הסיטואציה באשר היא, כל פעם שאתה חווה זאת אתה חווה גם את הצד ההפוך, במצב זה אין הפוך כי אני רוצה שתדבר איתי, במקרה יש התאמה, אבל אם אין התאמה בין מה שמושה רוצה לבין מה שקורה, למעשה אתה מצליח להסתכל בו זמנית על מה שהמציאות רוצה ועל מה שאתה רוצה ואז בעצם אתה מחבר ביניהם

אליעד: כי הם באמת מחוברים.

לא רק זה, המציאות רוצה שמושה לא ירצה אותה, המציאות רוצה שמושה לא ירצה אותה

שאלה: ככול שאתה שואל שאלות אתה מגיע למצב שאתה מתחיל לראות את האמת?

אליעד: אמת פירושה לראות את התמונה כולה, לא להגיד רק אני מושה, יש מציאות שגורמת לי לזוז ברחוב.

שאלה: כשאתה רואה את כל התמונה כולה אין לך שאלה. אתמול חוויתי טראומה, היה לי ריב עם מישהי, וכעסתי עליה והיא כעסה עלי, היא קיללה אותי ואני קיללתי אותה, והגענו למצב של מריבה

אליעד: עכשיו תוך כדי מריבה, אתה חווה שאתה רוצה את זה

שאלה: אני רוצה שהיא תריב איתי.

אליעד: נכון, אתה יודע למה אתה רוצה את זה? למה המציאות רוצה את זה? יש כמה תשובות, אבל אחת מהתשובות היא, תתרכז, מלך עושה את מה שהוא רוצה בלי סיבה, עבד עושה את מה שהוא רוצה רק אם יש סיבה, יש עבד שהוא לא זז, אם לא אומרים לו לזוז, כמו רובוט, משועבד לגמרי, אבל מלך שיש לו יכולת בלתי מוגבלת עושה, כי ככה הוא רוצה, הוא לא צריך סיבה, למה? כי ככה בא לי, אתה יכול לשאול למה בא לו, אבל למה ככה בא לו, יש כאן גם חוויה של אני רוצה עכשיו שהיא תריב איתי, כי ככה אני רוצה, כי אני המלך, אני רוצה את מה שאני רוצה. מתי המלך חווה יותר שלמות כמלך, כשהוא עושה דבר הגיוני או לא הגיוני?

שאלה: כאשר הוא עושה דבר לא הגיוני.

אליעד: נכון, כשהוא עושה דבר הגיוני, הרי כולם עושים, אבל אם אני רוצה עכשיו לקחת כסף ולשרוף אותו, למה? כי זה שלי, זאת אומרת, שכאשר קורה לך דבר רע אתה אמור להתחבר עוד יותר לחוויה שאתה המלך, כי אני המלך וככה אני רוצה. כי רק המלך יכול לעשות משהו לא הגיוני. כשרע לך אתה שואל למה רע לי, ואז אתה מגיע להבנה שככה אתה רוצה ולמה? כי ככה אני רוצה, אפשר להעמיק בזה, ולמה אני רוצה דווקא את זה, כי אין לי בחירה, אתה יכול להגיד שגם לאלוהים אין בחירה, ואז אפשר להגיד שיש משהו אחר שגורם לאלוהים לבחור, ואז אתה לא אלוהים ולא המציאות אתה משהו יותר פנימי, יש בזה הרבה עמקויות, הכיוון הוא פשוט. מה הבנת?

שאלה: קודם כל צריך תמיד להיצמד לאמת, וכל פעם שקורה משהו אני צריך לשאול למה אני רוצה את מה שאני רוצה, ואז לרדת לעומק ולהבין את האמת.

אליעד: המיקוד הוא מה היא האמת?

שאלה: ואז לשאול האם זה טוב או רע?

אליעד: זוהי שאלה בסיסית.

שאלה: ואז אתה מבין שהכל טוב והכל רע, כי לכל דבר יש שני צדדים, למשל מישהו מרביץ לך, אתה חושב שזה רע אבל מי שמרביץ לך חושב שזה טוב, אחרת הוא לא היה מרביץ לך. ואז אתה מבין שזה אחד, כי אתה מסתכל על הסיטואציה מבחוץ.

אליעד: תחשוב שזה סרט ותראה אותו מבחוץ.

שאלה: ואז בעצם אתה חווה בו זמנית את המציאות שאני מושה ומצד שני אני גם כל המציאות.

אליעד: זה באמת ככה. אם תחשוב על זה מאה פעם בסוף תחווה את זה פי מאה

שאלה: אם אני אשאל את עצמי, מי אני? למה אני?

אליעד: כי ככה המציאות רוצה.

שאלה: כאשר אני יחווה דברים שהם נגד הרצון של מושה, שזה מה שאני רוצה, אז אצליח לחוות את כל העולם, את כל המציאות, למשל מישהו רב איתי, אני חווה את המציאות גם דרך העיניים שלו

אליעד: זה כמו חלום שאתה יודע שאתה חולם אותו, תחשוב שעכשיו אנחנו בתוך חלום שאתה חולם אותו, אתה ישן עכשיו וחולם את מה שקורה. נגיד שעכשיו אתה רב עם מישהו, אני אומר לך, אתה יודע, עכשיו אתה חולם את זה, מי גורם לריב בחלום? אתה

שאלה: בחלום אתה לא ממש סובל.

אליעד: נכון, למה? כי אתה יודע שזה חלום.

שאלה: כי אתה חווה את זה מבחוץ

אליעד: דבר ראשון זה רק חלום ודבר שני, אני רוצה בחלום הזה.

שאלה: יש אנשים שרוצים לראות סרטים רעים.

אליעד: נכון, בשביל העניין. הבנו? ובנימה אופטימית זו סיימנו לפעם הזאת, והתחלנו את הפעם הבאה.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן