הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=718421229
מהי השלמות? כיצד להשיג אותה? ומה יוצר טעויות וחסרונות?

כל אחד מאיתנו רוצה חיים מושלמים. כל אחד מאיתנו בוודאי שואל את עצמו כיצד אני אוכל לעשות את החיים שלי למושלמים? כיצד אני אוכל לעשות כל פעולה שלי בצורה מושלמת? כיצד אני אוכל להתקרב לשלמות שלי כאדם? כיצד להשיג את השלמות? האם בכלל יש דבר כזה שלמות? מהי השלמות? כיצד אדע האם הדברים שאני עושה הם בצורה מושלמת ביחס למה שאני יכול לעשות? האם ניתן לעשות דברים בצורה מושלמת? מהי השלמות ואיך מגיעים אליה?

התשובה לשאלות הנ"ל היא שהשלמות האבסולוטית אומנם לא קיימת, כי אנחנו מעצם הגדרתנו כבני אדם אנחנו לא יכולים להשיג שלמות בגלל שאנחנו מוגבלים ביכולות שלנו כבני אדם, אבל עדיין באפשרותנו להשיג את השלמות שלנו. השלמות מבחינתנו היא כאשר המציאות שלנו היא הטובה ביותר שיכולה להיות עבורנו.

לעשות משהו בצורה מושלמת ז"א בצורה הטובה ביותר שהיה ניתן לעשות את אותו הדבר. עלינו לשאוף לשלמות שלנו כבני אדם, עלינו לשאוף לעשות ולהשיג את הדברים הטובים ביותר שאנחנו יכולים להשיג עבור עצמנו. אך כיצד נדע האם אנחנו עושים דברים בצורה מושלמת? כיצד נשיג את השלמות שלנו?

השלמות היא אחדות, איחוד החלקים לדבר שלם, איחוד הפעולות הבודדות שלנו לתכלית ולמטרה שלהן. השלמות היא התכלית והמטרה של המעשים שלנו. לעשות משהו בצורה מושלמת ז"א לעשות אותו בצורה הטובה ביותר שיכולה להיות כדי להשיג את המטרה של אותה הפעולה. גם אם אתה עושה משהו לפי הספר אבל אתה לא מצליח לכוון במעשים שלך לרוח הדברים של הפעולה ולא מצליח לכוון למטרה ולתכלית שעומדת מאחורי מעשיך, עדיין מעשה זה אינו מושלם.

כאשר אתה מצליח לחבר את הפעולה הבודדת והקטנה שלך לתכלית ולמטרה שלך אז זו שלמות.

ניקח לדוגמא ניהול פגישת מכירות עם לקוח. אם המטרה העיקרית היא תועלת העסק בטווח הרחוק, אז פגישה מושלמת תהיה זו שתביא הכי הרבה את התועלת בטווח הרחוק ולא דווקא זו שהצליחה לסגור עסקה. דוגמא נוספת, העברת ביקורת על אדם כלשהו, אם המטרה היא לגרום לאותו אדם להשתפר, ביקורת מושלמת היא זו שתגרום לו להשתפר ולא זו שבהכרח הכי נכונה ומדויקת. השלמות היא האיחוד בין הפעולה הבודדת לבין המטרה שעומדת מאחורה בצורה הטובה ביותר. כפי שאנו רואים השלמות היא כאשר אנו עושים קישור אמיץ וישיר בין הפעולה למטרה הסופית, כאשר עושים מהפעולה והמטרה דבר אחד.

מהיכן נוצרות טעויות? טעויות נוצרות מכך שלא קישרו בין הפעולה הבודדת למטרה. גם אם משהו נראה הצלחה, יכול להתברר שהוא כישלון כי הוא לא קלע למטרה שעמדה מאחורה. אתה לדוגמא יכול לגייס עובד לארגון ולאחר מכן יתברר שאותו עובד יגרום נזק גדול מהתועלת. גיוס זה של העובד הוא לא מושלם. למה?

כי הוא לא קלע למטרה העמוקה יותר של גיוס העובד, הוא לא הביא את התועלת האופטימאלית לארגון. ככל שהמרחק בין הפעולה לבין התכלית הסופית והעמוקה שלה גדול יותר, כך הכישלון וחוסר השלמות גדול יותר.

מכל הנ"ל ניתן להשליך על השלמות שלנו כבני אדם. השלמות שלנו כבני אדם היא כאשר אנחנו נצליח לקשר בין הפעולות שלנו לתכלית של חיינו. אם התכלית של חיינו היא להיות מאושרים, אז השלמות היא שכל פעולה שלנו שאנו עושים תסב לנו אושר. אם הפעולה לא מסבה לנו אושר, אולי היא משיגה איזו מטרת ביניים אבל היא פעולה לחלוטין לא מושלמת. כי התכלית גם של כל מטרות הביניים שלנו היא להיות מאושרים.

נניח שיש לך ריב עם איזה לקוח ואתה כועס. בא נחשוב בהיגיון, אתה כועס כי הלקוח רב איתך, ז"א שהיתה כאן פגיעה במטרה של להיות ביחס טוב עם הלקוחות. אך מה המטרה שבגללה הלקוח צריך להיות מרוצה, המטרה היא לגרום לארגון להרוויח יותר. ומה המטרה שבגללה אתה רוצה שהארגון ירוויח יותר, המטרה היא כי אתה רוצה שמקום העבודה ישלם לך את שכרך. ומה המטרה שבגללה אתה רוצה לקבל משכורת, המטרה היא כי אתה רוצה לקנות במשכורת דברים מסוימים עבור עצמך.

ומה המטרה של רכישת אותם הדברים, המטרה היא כי אתה רוצה להיות מאושר. עכשיו בא נבדוק את הסצנה הראשונה והפעולה הבודדת הכי רחוקה מהתכלית, אתה רב צועק וכועס על לקוח. שאל את עצמך, האם זה הגיוני שכדי להשיג אושר כדאי לך להיות לא מאושר ולכעוס? ברור שלא, נכון?! למה זה קרה, כי אתה הפרדת בין הפעולה לתכלית שלה. אילו היית עושה מהתכלית ומהפעולה דבר אחד, היית מאושר. למה?

כי היית נוהג אחרת, היית נשאר רגוע ומטפל בלקוח בהיגיון. כי אין שום היגיון בעולם לכעוס ולא להיות מאושר ולו רק בגלל שזו התכלית של הכל, אז אין היגיון שבשם התכלית תעשה משהו שנוגד אותה.

לסיכום ככל שתצליח לחבר ולקרב יותר בין הפעולות שלך לתכלית שלהן כך המעשים שלך יהיו שלמים יותר. ככל שתשאל את עצמך ותזכיר לעצמך מה התכלית הסופית של מה שאתה עושה, ככל שתתחבר טוב יותר לתכלית של הרצונות המיידים שלך, כך חייך יהיו שלמים יותר. בהצלחה.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן