הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=652163
מנטורינג - עצה של מנטור: להישאר קרוב למדורה

כילד הייתי מאוד אתלט, אני זוכר את עצמי רץ ממקום למקום, כל הזמן בתנועה, המבוגרים קראו לזה "היפר אקטיביות", אני קורא לזה ילדות. אני זוכר את היום שבו גיליתי שיש לי ניתור יוצא דופן, זה היה במהלך שיעור ספורט בו תרגלנו קפיצה לרוחק. נמתחתי המון והתכוננתי לקפיצה ואז משום מקום זה התפרץ פתאום, אני זוכר את התוצאה המדויקת - 4. 25. זה היה בכיתה ו' אם אני לא טועה והמורה לספורט שבהתחלה היה המום למספר שניות, התאושש ונתן לי עצה של מנטור באותו יום. הוא אמר לי: "יואב, כל הכבוד אבל אני רוצה שתזכור משהו: בספורט כמו גם בחיים, קל להגיע לתוצאות, אבל יותר קשה לשמור עליהן".

במשך שנה מאז אותו היום, לא הצלחתי לשחזר את אותה תוצאה, זה היה מתסכל מאוד אבל המשפט שהוא אמר פגש אותי לא מעט פעמים בחיים מאז אותו היום. כיום, הוא פוגש אותי יומיום בעבודתי, הן כמתאמן והן בעצם היותי מנטור. אני מאמין בהמשכיות ובהתמדה, אני מאמין בחזרות ובשינון. אומרים שהחזרה היא האמא של כל מיומנות, החזרה היא האמא של הלמידה. אני בהחלט מסכים!

כשהתחלתי לבנות את הקריירה שלי כמאמן אישי, מנטור ומרצה, באופן טבעי צצו במוחי המון שאלות וחששות. אחת השאלות ברמה המקצועית הייתה - מה יקרה עם המתאמנים שלי ביום שבו תהליך המנטורינג יסתיים? איך הם יצליחו לשמור על ההישגים, לשמור על ההצלחה. שהרי, מטרתי היא להעניק להם ערך לכל החיים, ללמד אותם איך משיגים תוצאות, ולא רק להשיג את התוצאות שנקבעו.

בעצם היותי מנטור, מטרתי היא להעצים אנשים או במילים אחרות ליצור בדיוק את ההיפך מתלות. הרי אני לא רוצה שהם ייפגשו איתי כל החיים ויראו בי כמקור הבלעדי שנותן להם מוטיבציה. אם כך יהיה הדבר, מבחינתי אני לא מנטור טוב. כמובן שניתן ליצור "מפגשי תחזוקה" מעת לעת, בתדירות נמוכה יותר מהתדירות הרגילה של המפגשים, אבל אני רואה את הגדולה שלי בלחבר את המתאמנים למקורות האנרגיה, החיבור והמוטיבציה שלהם, כך שהם יוכלו לטעון את עצמם מחדש בכל רגע בו הם זקוקים ל"טעינה".

בסרטון התדמית שעשיתי עבור אתר האינטרנט שלי, ציינתי את האנלוגיה לפיה, אם תיקחו בול עץ שרק החל לבעור ותניחו אותו ליד אחד שכבר בוער בחוזקה ולאחר זמן מה תפרידו ביניהם, בול העץ הראשון יבער בעוצמה רבה יותר. להוות אש כזו, זהו אחד מתפקידיו של מנטור ואין זה כלל אומר שהמנטור הוא סוג של סופר מן. הבערה של מנטור מסמלת פשוט את הרמה הגבוהה של המודעות בה הוא חי.

אני מאמין שעל מנת לשמור על להבת ההצלחה וההישגים, להבת האימון, כלהבה דולקת, צריך להישאר קרוב למדורה. וכשאני אומר קרוב למדורה, אני לא מתכוון קרוב אל מנטור, אלא קרוב למנטורינג! צריך להמשיך את המסע, להמשיך להתאמן, להמשיך ללמוד, זה מסע שלא נגמר אף פעם ולכן צריך גם ליהנות ממנו.

המדורה מסמלת גם את מקורות האנרגיה והמוטיבציה שלכם, את מקורות התשוקה שלכם, את האהבות הכי גדולות שלכם, את החלומות שלכם, את החיבור לייעוד, לערכים ולחזון שלכם. זה המקום הזה שבו אתם מרגישים "הכי אתם בעולם", זה המקום שבו אתם מרגישים הכי נכון. שלא תטעו, כשאני אומר נכון אני לא מתכוון בהכרח לנוח, כי הדרך לייעוד היא הדרך הנכונה, אבל היא ממש לא הדרך הקלה.

כדאי להישאר קרוב למקורות האנרגיה והמוטיבציה צריך ליצור הרגלים שיישמרו את אותם פעילויות, אנשים, עיסוקים ומקורות שגורמים לכם למוטיבציה וממלאים אתכם באנרגיה. כבני אדם, מטבענו, אנחנו עבדים של הרגלים, אז אם כך עדיף שנהיה עבדים של הרגלים טובים. הרגלים טובים הם הרגלים שממלאים אותנו ושומרים עלינו קרוב למדורה, שומרים עלינו בנתיב שיקדם אותנו למחוז חפצנו. כדאי להישאר קרוב לתשוקות ולאהבות שלנו, אנחנו צריכים להיות, לחשוב, להתנהג, לנשום ולעשות את הדבר שאליו יש לנו אהבה ותשוקה.

תהליך העבודה מול מנטור דורש מהמתאמן או החניך שלו, המון עבודה עצמית. על מנת להישאר קרוב למדורה, צריך להמשיך בעבודה העצמית הזאת כל הזמן. אחד התפקידים של מנטור הוא לשמור על המתאמן שלו מחויב ולכן כאשר התהליך מול מנטור מסתיים, חשוב ליצור מבנים חלופיים לתמיכה במחויבות של המתאמן להגשמת מטרותיו ולהמשך ההליכה בנתיב שלו, אל מול כל המחויבויות האחרות שיש לו בחיים.

ואם קצת סטיתם מהנתיב, אל תהרגו את עצמכם, סלחו לעצמכם ותחזירו את ההגה בחזרה למסלול הנכון. גם לסטיות ולהסחות האלה יש תפקיד ומטרה, כמו לכל דבר בחיים שלנו. שאלו את עצמכם מה גרם לכם לסטות, מהו הדבר אליו סטיתם, מה זה הדבר שהיה נראה לכם חשוב יותר באותו רגע ואליו סטיתם.

אחת התובנות הכי גדולות שלי באו מהמקום הזה, כשהייתי שכיר. יום אחד התבוננתי במחויבות ובמשמעת שלי להגיע כל בוקר לעבודה בזמן ולתת את כל כולי עד שעות הערב. פתאום שאלתי את עצמי: מה היה קורה אם הייתי מחויב לעצמי ולהגשמת תשוקותיי באותה רמה כמו שאני מחויב לעבודה שלי. אני לא אשכח את היום הזה כי זה היום שבו הרגשתי כאילו נפלה עליי אבן גדולה והעירה אותי...

אז בין אם אתם נמצאים בתהליך אימון או בתהליך מנטורינג כזה או אחר, ובין אם אתם לא, קחו עצה של מנטור: תישארו תמיד קרוב למדורה. זה מה שיאפשר לכם להמשיך להיות במיטבכם, להמשיך להשיג תוצאות יוצאות דופן והכי חשוב - להמשיך ללמוד וליהנות מהחיים במלוא עוצמתם.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן