ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חיוביות ✔פסיכולוגיה חיובית - עקרונות וישומם בחיי הפרט והאירגון ✔רבות נכתב על הפסיכולוגיה החיובית בהיותה זרם חדשני יותר בתחום הפסיכולוגיה ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 פסיכולוגיה חיובית - עקרונות וישומם בחיי הפרט והאירגון

רבות נכתב על הפסיכולוגיה החיובית בהיותה זרם חדשני יותר בתחום הפסיכולוגיה, אף כי לעיתים היא נתפסת 'כאופנה חולפת'. הפסיכולוגיה החיובית לא עוד חוקרת את העבר 'האפל', אלא מדגישה את הטוב החיובי והעתיד. מתוך התעסקות מרובה בתחום החלטתי לרכז מספר תובנות, דגשים ויכולות שמצאתי שיהיו חשובים לקורא בחיי הפרט כמו גם בחיי אירגון וחברה.

חלק מהחומרים מתבסס על ספרו של סליגמן 'אושר אמיתי'.

הנחת העבודה במסמך זה הינה שהפסיכולוגיה החיובית. הינה כלי בעל יכולת להשפיע על הפרט כמו

גם על ארגון וחברה ולהניעם לפעול בהתאם.

עקרונותיה של הפסיכולוגיה החיובית הינם החוזקות הטוב האושר והסיפוק. עקרונות שמרכיבים את עולמו של הפרט: רגשותיו, תכונותיו, מעגלי השייכות, כמו משפחה ועבודה. מטרתה של הפסיכולוגיה החיובית הינה להביא את הפרט למודעות ולהכרה בכל הנושאים שפורטו. אם נשווה אותה ולו לרגע

עם הפסיכולוגיה הרגילה הרי זהו ללא ספק שינוי גדול וכיוון מחקר ועיסוק שונה בתכלית, לא עוד חקר

על בסיס כישלונות אלא על בסיס חוזקות והצלחות. הפסיכולוגיה החיובית מתרכזת ובודקת נושאים

כמו צמיחה, אושר, אהבה, דימוי עצמי ומצוינות.

לפסיכולוגיה החיובית שלושה יסודות - חקר הרגשות החיוביים, חקר התכונות החיוביות [דגש על חוזקות], חקר המוסדות החיוביים כמו המשפחה, הסביבה וחופש הדמוקרטיה.

כאמור הפסיכולוגיה החיובית חותרת ללמד את הפרט והאירגון להשתמש במספר עקרונות וכלים

כדי להגיע אל 'האושר האמיתי'. כבר בתחילת המאמר אדגיש את העקרונות בהן דוגלת הפסיכולוגיה החיובית ולאורם היא פועלת. אדון באלו, שכן זהו בסיס ההבנה לחשיבותה של הפסיכולוגיה החיובית וכיצד היא משתלבת בחיינו המודרניים:

הטוב והנכון, אלו כמובן בראייה סובייקטיבית ומותאמת לכל פרט או אירגון, מניעה מהרע נטייה לטוב. קבע אתה מה נכון לך, מה מותאם אליך ומה ישרת לך את האינטרסים שלך ולאורם תפעל - " מה שלא תנהל ינהל אותך ".

עקרון שני בפסיכולוגיה החיובית הינו החוזקות [ולא החולשות והרע]. צא ובדוק אתה כפרט, מהם החוזקות שלך, במה אתה טוב יותר ולמה אתה מתחבר כך שיהווה נקודת חוזק ומשען עבורך. על בסיס אלו יבנה הגזע עליו תשען ואותו תנצל לטובת ופעילותך. כשאתה מודע ומדגיש את חוזקותיך אתה פועל בסביבה חיובית, בסביבה טובה ומחוזקת. חוזקה תנבע מאחד משלושת הגורמים -

ידע, יכולת, התנהגות. אחד או כל שלושת המרכיבים יחד יהוו בסיס לחוזקה האישית או האירגונית.

כדי שחוזקה תתייצב ותהיה יעילה ומיושמת יש לוודא שלושה קריטריונים לחוזקות -

הערכה חיובית בכל תרבות, הערכה חיובית בזכות עצמה, הערכה חיובית וחוזקה שניתן ואפשר לעצב.

מרכיב שלישי שמאפיין את הפסיכולוגיה החיובית הינו הסיפוק: הסיפוק הינו מרכיב סובייקטיבי וחשיבותו בפסיכולוגיה החיובית רבה: הוא הדלק שמניע את ההתנהלות של הפרט או של ארגון, הוא הממריץ את הפרט או הארגון לפעול מתוך הערכה עצמית ושביעות רצון. הסיפוק מגביר את האופטימיות וממחיש את תחושת ההצלחה שמזינה את הסיפוק כמעגל סגור.

אנשים אופטימיים מצליחים יותר וחיים יותר, הסיפוק שמשוקף למטופל או מזוהה בעצמו, הוא הגורם לשינוי מוד ורצון לאופטמיות ולהצלחה.

למרות שעוד נדון באושר הרי אושר שגורם לסיפוק כמוהו כחוזקה אישית.

חכ'מ [חצי כוס מלאה] ולא חכ'ר [חצי כוס ריקה] - משמעות האופטימיות היא ללמוד להסתכל על החלק המלא של הכוס. הפסיכולוגיה החיובית דוגלת בדרך חיים של הסתכלות חיובית כתפיסת חיים על כן ראה חכ'מ - את חצי הכוס המלאה ולא את החכ'ר - חצי הכוס הריקה. כידוע כל נקודת מבט יכולה להעצים את הטוב או את הרע. תפיסה זו לא מתעלמת מכך שקיים גם חלק חסר / ריק אך יש לשים אותו בצד ולעסוק בחלק המלא, בעיקר ובטוב - אלו יהיו קלים יותר להתמודדות ומחזקים.

כלי נוסף המאפיין את הפסיכולוגיה החיובית הינו הקול הפנימי, הפסיכולוגיה החיובית מעודדת את הפרט להכיר בקול הפנימי ולתת לו מקום של כבוד בחיים.

חיזוק הקול הפנימי: מה אני רוצה לעשות, מה ברמה הפנימית יסב לי אושר.

הפסיכולוגיה החיובית נותנת כלים אופטימיים ומחזקים לחזק את הקול הפנימי, חיזוקים אלו חשובים, מיטיבים ומעודדים את ההתנהלות. דרך זו תגרום לנו להקשיב לקול הפנימי האישי ו להתמקד בטוב בלבד.

כדאי להזכיר את האושר שיכול להיות אושר רגעי - סיפוקים מיידיים כמו אכילה, הנאות גוף, סרט או ספר טוב, או אושר מתמשך שיהיה סיפוק גדול וחזק יותר שישרור על פני זמן וישפיע לטווח הארוך והאפקטיבי יותר. לכן קיימת חשיבות להגברת ועיסוק בהנאות בחיים רגעיות ומתמשכות.

טכניקות להגברת הנאות - לחלוק ולדון בהן עם אחרים, חוויות לבניית זיכרון, להנאות חיזוקים והגברת אושר שעושה לנו טוב, חידוד תפיסות והתעמקות בחוויה כזו או אחרת.

עצם הטיפול והעיסוק בחקר אושר, השמחה, חוזקות ומידות טובות ואישיות, הינו נעים, מזמין ונוח יותר לעיסוק מאשר ברע. הפסיכולוגיה החיובית מתרכזת יותר בדברים שעובדים ופחות באלו שלא.

מרכיבים אלו, רגש חיובי ותכונות חיוביות יכולות למקד את הקורא בחשיבותה ומיקומה של הפסיכולוגיה החיובית. כדוגמא לתפיסה שכזו ניתן לגלות שאפילו בכישלונות יש חיובי.

השאלה שצריכה להישאל, היא מה למדתי מהכישלון ומה אפיק ממנו? כיצד אצא מחוזק מהמשבר?

מה מאלו מוקנה לך כפרט או לאירגון? היכולת לחוש את הטוב והחיובי מקנים כלים אישיים ואירגוניים שבעזרתם תבחן ותכיר את הפסיכולוגיה החיובית, דרכם תכיר את היכולות שבך.

סיפוק ואופטימיות הנובעים מההכרה בחוזקות שלנו חיוני להישרדות ולהצלחה אישית ו/או אירגונית.

הפסיכולוגיה החיובית גורמת ומסייעת לנו להתרכז במשימה כדי להצליח, לדון במשימות ברורות, לבקש ולחוש במשוב מיידי וקבוע, להשקיע ולהיות עם רצון רב למעורבות עמוקה ושליטה אישית בפעולה.

הפסיכולוגיה החיובית תגרום לאפשר לשפר דברים, לרצות ולהגיע ליותר.

כבר נאמר והוכח שתיפקוד בתנאי אושר גורם סיפוק ומחסן.

בעידן המודרני כשאנחנו במרוץ אין - סופי, חשופים לתקשורת גלויה וכמעט ללא חסמים, בקיאים ומוזנים מהררי מידע וידע, קיימת חשיבות לעצור ולדון במשהו מרגיע ושונה. משהו שיסייע לנו להתמודד עם כל החשיפה והפתיחות הרבה.

מקובל ומוסכם במחקר כי ככל שנעצים את הפרט כך ייטב למסגרת שבה הוא פועל / שותף.

הפרט שנמצא במסגרת יפעל מתוך תחושת מעורבות ושותפות ויחתור למיקסום של נתינה מבחינתו. שכרה של המסגרת יהיה בצידה. כך גם לגבי בן משפחה שפועל מתוך ראיית החכ"מ, שם דגש על הטוב יקרין על סביבתו המשפחתית ויגרום גם לשינוי אצלם הוא יקרין ו'ישדר' את הטוב.

דרך החיים ותפיסת העולם שמוצגת כאן ובפסיכולוגיה החיובית בכלל ניתן ורצוי להשליכה על כלל מסגרות החיים, כדאי אפילו לקבוע שהיא טובה לפרט וצרכיו הכי אישיים ובסיסיים, דרך המסגרת המשפחתית, סביבת החברים, הסביבה התומכת האחרת ועד למקומות העבודה באשר הם.

כל אלו חשובים לא פחות כשנדון בעובדים ומנהלים במקום עבודתם.

עובדים שהאוירה סביבם תהיה תומכת, חיובית ובונה יעבדו מתוך במוטיבצייה גבוהה יותר, יפגינו יכולות גבוהות יותר ויעצימו את הפעילות האישית שלהם כעובדים, כמו גם את סביבתם בעבודה.

מנהלים שיפעלו לאור עקרונותיה של הפסיכולוגיה החיובית יקרינו זאת על סביבתם ובעצם על האירגון כולו וכך יחזקו את כושרה של החברה וביצועיה. מנהל הפועל בהתאם לעקרונות ואוירת הפסיכולוגיה החיובית צריך ליצור את התקווה והחזון בין עובדיו, כלים שייסעו בפעילות השוטפת באירגון ועד כדי שמוש כדי לצאת ממשבר ולהצליח.

מנהל הפועל בהתאם לפסיכולוגיה החיובית ביצועיו יהיו טובים יותר, יהיה מנהל אופטימי יותר.

המנהל יקפיד ליזום רעיונות ולבצעם יפעל ממוקד ואפקטיבי, מנהל הפועל חכ'מ יהיה מנהל בעל חוסן אישי ויפגין גמישות. מנהלים באוירת הפסיכולוגיה החיובית יהיה בעלי אינטליגנציה רגשית גבוהה יהיו ערניים ורגישים לקורה אותם וסביבתם לעובד כפרט ולמסגרת האירגונית.

לאחר רקע קצר אך מקיף תחומי עניין מאפיינים שבפסיכולוגיה החיובית, ניתן לדון במיוחד בחקר

המוקיר, ויכולות שבפסיכולוגיה החיובית שיסייעו לך הקורא.

כאמור הפסיכולוגיה החיובית אינה ניתפסת כנושא טיפולי בו עולים כל 'חטאי העבר' ובעיות העבר

אלא כיוון חדש ומודרני של גישות לחיים, יכולות הטמונות ואינן מפותחות דיין וכיוון שלאורו כדאי ושווה לשאוף ולהתנהל.

כל קורא - כפרט מנהל או עובד באירגון אם ישכילו לפתח עצמאית או להעזר באנשים המבינים בפסיכולוגיה החיובית [כמאמנים ואחרים] יוכלו על בסיס הטוב, הנכון והחיובי לשנות אורחותיהם ולנהוג נכון יותר.

נחשוב על תפיסת עולם אישית של חכ'מ ולא חכ'ר, כמה אנו מכירים שחושבים ש'כל העולם נגדם' והכל לא מצליח להם? כמה חושבים שיד מכוונת מפריעה לפעילותם? די אם אלו יתנהלו חדש תוך תפיסה שכל שקורה טוב ונכון לאדם, צריך לשאוף לאחר וליותר, אבל גם לדעת להפיק את המירב והמיטב מהקיים.

לדוגמא, תוצאת מבחן שאינה טובה מספיק בעיני הנבחן - יכולה להיות 'קטסטרופה' ולהכניס לדיכאונות וכעסים נוראיים, מאידך היא יכולה להיות אכזבה רגעית, אבל החכ'מ שלה הינו המועד הנוסף בו ניתן לתקן ולשפר את הציון, ובעצם הציון הקודם הינו 'רק' מבחן למצב הידע ועד כמה צריך להתכונן לקראת הציון האמיתי.

אפשרות נוספת הינה חיזוקם של החיזוקים האישיים, כמה פעמים אנו פוגשים את האדם שלא מעריך עצמו ולא מכיר ביכולותיו? אין ספק שהתנהלות של אדם כזה אינה בוואליום מלא שלא נגיד גרוע מכך.

חשיבות ההכרה העצמית והיכולת של ההכרה העצמית האישית הינם 'דלק' ומקור אנרגייה מוכח להזיז ולהניע אנשים לפעול ולחיות. דוגמא רלוונטית נוספת הינו אותו תלמיד שלא ניגש עם רצון ואמונה שיכול למבחן המתרגש ובה עליו. רק חיזוק אישי, הכרה ביכולת הלמידה ותפיסת החומר שמשוקפת לתלמיד יניעו אותו לשבת וללמוד לקראת המבחן. בהמשך יגש חדור רצון להצליח ומאמין ביכולותיו למבחן.

אנו רואים מדוגמאות אלו שהגישה החיובית מוסיפה לפרט ומכאן גם ליכולותיו. הגישה החיובית והמחזקת נועדת אם כן לסייע להניע את האדם קדימה, לתמוך בו עם כיוון עתידי ברור, כזה שמטיב

עם האדם ועם התנהלותו.

ברור שמגישה זו ניתן להשליך על ארגונים וסביבות משפחתיות כאחד. כשכל הפרט יהיה מחוזק ונכון לפעילותו למקומו באירגון או במשפחה בצורה המיטבית, הרי שזה ישפיע עליו אישית וייטיב עמו, אך גם יקרין לסביבתו ויחזק אותה.

הכוס מלאה החלטיות סובייקטיביות יכולת חוסר ערך עצמי תלמיד רצון אמונה תחושה להצליח לשרוד חיוביות עקרונות פסיכולוג פסיכולוגיה פסיכולוגיה חיובית פסיכולוגיות פסיכולוגיים פסיכולוגים
אופי האדם, לשנות תכונות אופי שליליות, תכונות אופי חיוביות, תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות
... האדם, לשנות תכונות אופי שליליות, תכונות אופי חיוביות, תכונות אופי טובות, תכונות אופי רעות ובו יתבאר העניין של תכונות האופי של האדם. איך נוצרות תכונות האופי של האדם? מהן תכונות אופי חיוביות? מהן תכונות אופי שליליות? וכיצד יכול האדם לשנות את תכונות האופי שלו? ומי שיתבונן יראה, כי כאשר האדם נולד ועוד לא הספיק להביע את עצמו ... יש תכונות אופי טובות, ויש תכונות אופי רעות. יש תכונות אופי חיוביות. ויש תכונות אופי שליליות. וכפי שניתן להבין, שום תכונת אופי, היא לא תכונת אופי טובה או תכונת אופי רעה בפני עצמה. אלא, תכונת אופי מוגדרת ... לדברים רעים ושליליים בעיניו . ותכונת אופי, מוגדרת כתכונת אופי חיובית וכתכונת אופי טובה, כאשר התכנות וההרגל של האדם, גורמים לאדם לדברים טובים וחיוביים בעיניו . כי התכונה בפני עצמה, היא לא רעה או טובה. אלא היא רק בעיני המתבונן. כי תכונת האופי של האדם, גורמת לו להתנהג בצורה מסוימת, ... אופי, שגורמות לו לדברים טובים. ואז האדם קורא לה, תכונת אופי חיובית ותכונת אופי טובה. אבל אם האדם לא מרוצה מהתוצאה של תכונת האופי שלו, אז האדם קורא לה תכונת אופי שלילית ותכונת אופי רעה. כך שתכונות האופי החיוביות ותכונות האופי השליליות, הן רק בעיני המתבונן, ביחס למטרות שהוא רוצה להשיג. וכל תכונת אופי, יכולה להיות תכונת אופי רעה או תכונת אופי ... שנראות בעיניו כשליליות, ולרכוש תכונות אופי, שנראות בעיניו כחיוביות, עליו להתבונן עמוק אל תוך תת המודע שלו, ולגלות, מהו הדבר בתת המודע שלו, שגורם לכך שהוא יתנהג בדרך כזו או אחרת. ובפועל זה אומר, שעל האדם ...
חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות ובו יתבאר העניין של חשיבה חיובית וגם של החשיבה השלילית. ויתבארו היתרונות והחסרונות של החשיבה החיובית והחשיבה השלילית? ויתבאר, מהי דרך החשיבה הטובה ביותר? ועוד. וראשית נגדיר, מהי חשיבה חיובית ומהי חשיבה שלילית. והעניין בפשוטו הוא, כי יש בעולם שלנו, גם דברים חיוביים וגם דברים שליליים. ולחשוב חיובי פירושו, להסתכל על הדברים החיוביים ועל ההיבטים החיוביים והטובים של הדבר. ולחשוב שלילי פירושו, להסתכל על הדברים השליליים ועל הדברים הרעים שיש בדבר. וכפי שכבר ביארתי יותר מפעם אחת, ראשית כל יש לזכור, כי חיובי ושלילי, הם רק בעיני המתבונן. ז"א, כי מצד האמת האובייקטיבית בשלמות, אין שום דבר רע או טוב בעולם. כי טוב או רע, וחיובי או שלילי, זה רק ביחס למה שהאדם רוצה וביחס למה שהאדם מגדיר. אבל כאשר הכל אובייקטיבי לגמרי, בלי שום נגיעה אישית / רצון אישי / העדפה אישית, הרי שממילא, אין שום דבר חיובי או שלילי. כך שראשית כל יש לזכור, שמבחינה אובייקטיבית, אין שום משמעות לחשיבה חיובית או לחשיבה שלילית. משום, שאין בעולם שלנו, שום דבר חיובי או דבר שלילי. כי הכל טוב ורע באותה המידה ממש. ורק בעיני המתבונן, יש טוב ורע, וממילא יש יתרונות וחסרונות, ואז יש מחשבות חיובית וגם מחשבות שליליות וכולי. ומבחינה סובייקטיבית ואישית, דהיינו, כאשר האדם שופט את המציאות שלנו, מנקודת המבט של ההעדפות האישיות שלו, הרי ... תמיד ירגיש, שבכל דבר בעולם, יש בו גם יתרונות כלשהם וגם חסרונות כלשהם, לפי נקודות המבט שיש באדם באותו הרגע, ולפי ההזדהות היחסית שלו איתם. ולחשוב חיובי פירושו, שהאדם בוחר להסתכל רק על הדברים החיוביים שיש במציאות שלו, במקום להסתכל יותר, על הדברים השליליים שיש במציאות שלו. והיתרון של החשיבה החיובית, הוא די ברור. והוא, שכאשר האדם חושב על דבר רע, הרי שהוא מרגיש רע. וברגע שהאדם חושב על דבר טוב, הרי שהוא מרגיש טוב. וברגע שהאדם מסתכל על איזה דבר, והוא רואה בו חסרונות ויתרונות, הרי שאם האדם יחשוב חיובי, ויסתכל על היתרונות של הדבר, הרי שהוא ירגיש יותר טוב, מאשר אם הוא יחשוב שלילי, ויסתכל על החסרונות של הדבר. כי האדם מרגיש טוב או רע, לפי ... הרי שהוא מרגיש רע. ואם האדם מסתכל על היתרונות של הדבר, הרי שהוא מסתכל על הדברים הטובים, וממילא הוא מרגיש טוב. אבל יש גם חיסרון מאוד גדול בחשיבה חיובית ובאדם שרגיל לחשוב חיובי. והוא, שהחשיבה החיובית, לא באמת הופכת את המציאות לחיובית, אלא היא רק מדחיקה את הרע שיש במציאות, וגורמת לו להתפרץ אח"כ, בצורה חזקה הרבה יותר. והרעיון, הוא פשוט מאוד. והוא, שבכל דבר בעולם, ... מבט נייטרלית, אין בו טוב או רע כנ"ל. אבל מנקודת מבט סובייקטיבית, בכל דבר בעולם, תמיד יש בו, גם טוב וגם רע כלשהו. וככל שהאדם מתאמץ יותר לחשוב יותר חיובי, כך הוא בעצם גורם לעצמו ל שנוא יותר את המציאות, על כך שיש בה גם דברים רעים. כי מי שלא חושב חיובי תמיד, אלא חושב גם שלילי או רק שלילי, הוא לא סובל כ"כ מהדברים הרעים שיש במציאות. כי הוא לא מתכחש אליהם. אבל מי שחושב רק חיובי, ומי שמנסה לחשוב רק חיובי ורק מחשבות חיוביות, ולא מוכן לחשוב מחשבות שליליות, הרי שלמרות שהוא כאילו מרגיש יותר טוב, הרי שבעצם הוא גורם לכך, שיהיה לו הרבה יותר קשה, להכיל גם את הרע שיש במציאות שלנו. והמסר הוא פשוט. והוא, שככל שהאדם מנסה יותר לחשוב חיובי ולהתרחק מחשיבה שלילית, כך בעצם הוא סובל יותר מכל דבר רע שהוא רואה בחיים שלו, כאשר הוא לא מצליח לחשוב
תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
תחשוב טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה
... טוב יהיה טוב, תחשוב חיובי יהיה חיובי, יהיה בסדר, יהיה טוב, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה אופטימית, חשיבה נכונה איך יתכן שדווקא כשאתה מנסה ... או לגרום לך להאמין שהמציאות תהיה כרצונך. כשמישהו אומר לך, אל תדאג, יהיה טוב, יהיה בסדר, תחשוב חיובי, תסתדר, למעשה הוא מחליש אצלך את הספק, אבל מחזק בך את הרצון שהמציאות חייבת ...
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
... לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות עכשיו יש עוד קטע עם אנשים שרוצים להרגיש טוב ונניח שהם מבינים שאם הם מרגישים טוב או רע זה תלוי במה שהם חושבים שאם הם חושבים חיובי יהיה טוב חושבים שלילי יהיה רע להם ואז הם חושבים שלילי ורע להם ואז הם רוצים להרגיש טוב אז מה הם עושים הם מנסים לחשוב חיובי. כן עכשיו אז כמובן שיש את מה שדברנו שכשאתה מנסה לחשוב חיובי אתה מרגיש עוד יותר רע מזה שאתה שלילי אבל השאלה היא פרקטית איך בן אדם יכול לחשוב חיובי נגיד שבן אדם אומר "אני רוצה לחשוב מחשבות חיוביות" או נגיד אנחנו רוצים לגרום לבן אדם לחשוב מחשבות חיוביות איך מביאים בן אדם למצב שהוא חושב חיובי. עכשיו מה שקורה אצל אנשים שהם מספיק שליליים שכשהם מנסים לחשוב חיובי הם כל כך שליליים שכשבאה אליהם מחשבה חיובית הם מתחילים גם להטיל בזה ספק הם פתאום מתחילים ... מה טוב בזה" אבל פתאום הם נצמדים לאמת "אולי זה לא טוב ואולי זה לא מספיק טוב אבל זה לא מושלם" על הרע הם מאמינים על הטוב הם לא מאמינים. מה שבן אדם צריך לעשות כדי לחשוב חיובי זה קודם כל לא לחשוב שלילי קודם כל לנסות לא לחשוב שלילי, תנקה את הראש לא חיובי לא שלילי "לא רוצה חיובי לא רוצה שלילי קודם כל רוצה". עכשיו מה זה אומר ... אל תנסה לראות מה טוב בזה. ש: לא אבל אם אתה אומר מה טוב בזה זה ההפך. אליעד: אני אסביר אני מבין מה אתה אומר שנייה, בשביל לחשוב בשביל להרגיש טוב אתה צריך להאמין במשהו חיובי שתהיה לך מחשבה שאומרת "זה טוב וזה רק טוב", נגיד ... אסביר מה המהות של מה שאני אומר פה המהות של מה שאני אומר פה היא אל תנסה ישר להיאחז במחשבה הטובה אל תנסה להכריח את המוח שלך לחשוב טוב אל תנסה להכריח את המוח שלך לחשוב חיובי, למה זה לא עובד? קודם כל תראה שאתה לא חושב שלילי ... אל תטיל בה ספק באה מחשבה ראה תטיל בה ספק. שימו לב עוד פעם בן אדם. ש: ליירט רק את הרעות. אליעד: כן אבל אני אומר בהתחלה, אני רוצה לחדד עוד פעם נקודה אם בן אדם רוצה לחשוב חיובי נגיד בן אדם נגיד נמצא בזוגיות נניח אוקי ונניח ... לו בזוגיות הוא ממורמר ונניח שהוא רוצה לשכנע את עצמו שטוב לו בזוגיות ואז הוא שואל את עצמו "איך אני יכול לשכנע את עצמי שהזוגיות הזאת טובה לי" ואז הוא מנסה לחשוב מחשבות חיוביות וזה לא עובד לו המוח לא נדבק, המחשבות החיוביות לא נדבקות אליו. אז אני אומר בתור התחלה אל תתאמץ ... את עצמו שהיא נכונה הוא יכול להגיד "יש פה פיל" ולשכנע את עצמו שיש פה פיל. אוקי בהנחה שהבן אדם לא במצב כזה אז קודם כל בתור התחלה אל תתמקד איך לחשוב טוב, אל תתמקד בלחשוב חיובי תתמקד איך לא לחשוב שלילי, קודם כל כאשר ממש רע לך ... כל בוא נחליש את הרע שתתנקה תתנקה מהמחשבות הרעות או יחסית תתנקה מהמחשבות הרעות. אחרי שהתנקית מהמחשבות הרעות עכשיו יש איזו מחשבה טובה אתה אל תטיל בה ספק והנה אתה נמצא על חיובי אבל אני אומר עוד פעם האנשים לפעמים עושים טעות הם מנסים לחשוב חיובי והם נדפקים, הם שליליים יש להם מחשבות שליליות גישה ... רוצה להרגיש טוב שהוא אומר "לא אני חייב לחשוב טוב" אבל אין לו כוח לחשוב טוב ואז הוא לא מצליח לחשוב טוב כי הוא לא מאמין לטוב ואז יש לו עוד פעם בעיות. לכן אל תנסה לחשוב חיובי תנסה לא לחשוב שלילי אל תנסה לאהוב את עצמך תנסה לא ... ביטחון, בא ניקח את החוסר ביטחון שלך ננטרל אותו ומה שיהיה יהיה אבל לא "טוב איך אני מפתח ביטחון" מאיפה תביא עכשיו ביטחון כי צריך להאמין למשהו גם צריך לייצר מספיק מחשבות חיוביות וגם צריך להאמין להן מאיפה תביא עכשיו תייצר אותן ... אותך אז אולי הוא ישחרר את החניקה שלו, זה נכון אבל מה האמת שיחסית זה יותר קשה, בהכרח יותר קשה? לא יודע נתתי עוד כיוון אם מישהו מרגיש שיש לו שליליות והוא ישר מביא את החיובי וזה עוזר לו סבבה, אתה לא מצליח להיצמד לחיובי? קודם כל בוא תצא מהשלילי אחר כך נתקדם לחיובי.
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
איך לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות
... לטפל במחשבה שלילית? איך להטיל ספק? איך להיות מאוזן? איך לראות את האמת? לקחת בפרופורציה, איך להירגע? איך לא לחשוב בשחור או לבן? שחור לבן, פרופורציות, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות - פרומו עכשיו, השאלה היא כזאת: נניח שמישהו יש לו מחשבה שלילית והוא רוצה להחליש אותה, או להעיף אותה או ...
איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? איך למצוא את הטוב? איך לא לחשוב שלילי? חשיבה חיובית, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה שלילית
איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? איך למצוא את הטוב? איך לא לחשוב שלילי? חשיבה חיובית, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה שלילית
... לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? איך למצוא את הטוב? איך לא לחשוב שלילי? חשיבה חיובית, מחשבות חיוביות, מחשבות שליליות, חשיבה שלילית עכשיו נושא של חשיבה חיובית אחת השיטות לחשוב חיובי, מי שרוצה לחשוב חיובי מה שצריך לעשות כשקורה לו דבר רע מה הוא צריך לעשות? לראות מה טוב בזה, בסדר אבל יש עצה איך לעשות את זה. מה שאפשר לעשות אם קורה לך דבר רע ... בדרך כלשהי לקדם אותי לדבר שאני מאוד רוצה". אם אתה עושה את זה זה יגרום לך לחשוב חיובי, נגיד לדוגמא שאתה נפצע אוקי ואז אתה לוקח "אוקי מה הדברים", ואתה אומר "איך אני יכול לראות בזה את הטוב, אוקי איזה דברים אתה רוצה בחיים?" ... "איך זה שנפצעת זה יכול לקדם לך את זה שתהיה נגיד x? מצאתי" יפה וזה לחשוב חיובי, המהות של מה שאני מספר זה בעצם איך למצוא יותר מהר את הטוב בכל דבר. מה אתה רוצה להגיד? ש: אם יש יותר מגרעות נגיד נפצעתי אני רואה הרבה ... אומר שזאת התשובה האידיאלית איך להרגיש טוב אני רק אומר שבהנחה שאתה רוצה לחשוב חיובי תחפש מה אתה מאוד רוצה מה אתה לא רוצה ותנסה לחבר ביניהם "איך זה שקורה משהו שאני לא רוצה הוביל אותי למשהו שאני רוצה". ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חיוביות
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חיוביות, איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חיוביות, איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לירידה במשקל, מומלץ, אימון אישי למנהלים בתחום חיוביות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 29_03_2024 השעה 13:17:34 - wesi4