הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=6229893
עבודה - איזה עבודה אתה מחפש? יתרונות וחסרונות בסוגי עבודה?

במאמר זה יוסבר שעל מנת להפוך את עבודתו של האדם לדבר מוצלח וטוב, על האדם להגדיר לעצמו את המטרה שלשמה הוא מחפש או חיפש את העבודה מלכתחילה.

הדבר רלוונטי לזה שמחפש כעת עבודה, לזה שכבר עובד בעבודה מסוימת ורוצה לשמור על עבודתו או למי שחווה כעת משבר בעבודה ורוצה לדעת איך להתמודד עם המשבר שלו.

לאחר הגדרת המטרה שזה נושא שיטופל בהמשך, על האדם לפעול בצורה נכונה ומתאימה על מנת להשיג את המטרה שלו, ולאחר שהשיג אותה, הוא צריך לדעת מהן הפעולות אותן צריך לעשות על מנת לתחזק את המטרה. לפעמים האדם רוצה להשיג מטרה מסוימת אבל פועל בדרך שמרחיקה אותו מהמטרה.

זה קורה משום שהאדם לא תמיד מודע להשלכות של הפעולות שלו, אבל זה קורה בעיקר בגלל שהאדם לא תמיד מרוכז במטרה ולא תמיד קושר את הפעולות שלו לכיוון המטרה.

לגבי הגדרת המטרה, איך עושים זאת?

ראשית, יתבונן האדם אל תוכו וינסה להגדיר לעצמו בדיוק, למה בכלל הוא רוצה עבודה? למה בכלל הוא מחפש עבודה? ואיזה בדיוק סוג של עבודה הוא מחפש? ומה המטרות שהוא רוצה להשיג מהעבודה? מה המניע שלו? ומה הגדרת העבודה עבורו?

כי יש המון סוגים אפשריים של עבודה, יש עבודה מזדמנת ואקראית ויש עבודה קבועה. יש עבודה למטרת השגת כסף גדול חד - פעמי. יש עבודה שמטרתה להעביר את הזמן עד שיבוא משהו אחר טוב יותר. יש עבודה שמטרתה ליהנות ממנה מאחר וזה משתלב עם משהו שהאדם אוהב ולא חשוב לו כעת הכסף. יש עבודה שמטרתה לרכוש ניסיון על מנת לפתוח עבורו דלתות למשהו נכסף אחר. בקיצור המון סוגי עבודות אפשריות שכשהאדם יישב ויחשוב לעצמו, הוא "יגלה" את המטרות האמיתיות שלו.

רוב האנשים חושבים שעבודה אמורה לספק להם את כל המטרות האפשריות, גם הנאה, גם משכורת גבוהה, גם סביבת עבודה נוחה וכולי, אבל אין זה כך. האמת היא שהאדם רוצה להרגיש טוב וכמה שיותר טוב, ולכן ככל שהעבודה משרתת יותר מטרות שהאדם רוצה בהם, אז הוא מרגיש טוב יותר ועבורו העבודה נחשבת לטובה יותר. אבל בפועל, בכל דבר בעולם, יש יתרונות וחסרונות. אותו הדבר בעבודה, אי אפשר שיהיו בה את כל היתרונות האפשריים, אלא יש בה גם חסרונות. העניין הוא, שעבור האדם היתרונות צריכות להיות גדולות מהחסרונות, דהיינו הוא יותר ירגיש טוב מאשר ירגיש לא טוב ולכן העבודה הזו בסך הכל טובה לו. בקיצור, עבודה אינה יכולה להיות מושלמת.

בפועל, מי שמחפש עבודה שתתן לו את כל המטרות האפשריות, אז ראשית, לא בטוח שהוא ימצא כזו, ושנית אם כבר ימצא משהו שקרוב למושלם, אזי עדיין, הוא לא יהיה מרוצה מאחר ותמיד ישנם חסרונות. האדם יגיע להיות מרוצה באופן מקסימלי אם ישלים עם כך ויבין שאין עבודה מושלמת.

אם כך מה צריך האדם לעשות? מאחר ותמיד ישנן חסרונות, על האדם להגדיר לעצמו, מהי המטרה המרכזית שלשמה הוא מחפש עבודה ואם יש יותר ממטרה אחת, ירשום אותן וידרג אותן לפי סדר חשיבות כאשר המדד יהיה על מה אני לא רוצה לוותר בכלל במקום הראשון ועל מה אני מוכן לוותר לגמרי אם זה לא מתאפשר במקום האחרון.

מי שלא מגדיר לעצמו את המטרות כמו שתואר לעיל, גורם לתת מודע שלו, לפנטז על עבודה מושלמת וכל פעם שהוא נתקל באחד מהחסרונות שקיימים, הוא מתאכזב מחדש מהעבודה שהוא מחפש והוא לעולם לא יהיה מרוצה מהעבודה אותה הוא מחפש.

אגב, את התהליך הזה של הגדרת ודירוג המטרות שלו מהעבודה, הוא צריך לעשות גם תוך כדי עבודתו וזאת על מנת לא לשכוח את החלטותיו הראשוניות וזאת על מנת לא ל"התאכזב" מהעבודה, אלא להיפך לתחזק את הרצון ואת הסיפוק שלו מהעבודה ואז הוא ירגיש טוב ככל האפשר תמיד, כי האדם רוצה להרגיש טוב תמיד ככל האפשר.

כמו שהזכרנו לעיל, ברגע שהאדם הגדיר לעצמו מה המטרות שלו ודירג אותן לפי סדר חשיבות, עליו כעת לעשות את הפעולות המתאימות לחיפוש סוגי העבודות המתאימות לו ויימנע לעשות פעולות שלא מקרבות אותו למטרה ואני אתן דוגמה מאוד פשוטה להבהרה. נניח שהאדם הגדיר שהמטרות החשובות לו לפי סדר עדיפות הן: קירבה לביתו שמשמעותה, 10 דקות הליכה, עבודה פקידותית שמשמעותה, לא עבודה פיזית. ומשכורת בינונית שמשמעותה, בין 5000 ל 6000 ש"ח. (אגב, יש צורך לדעת להגדיר במדויק את המטרות ועל כך ייכתב מאמר מיוחד) ולצורך העניין, ישנן ההנחות שהוא גר בעיר ואין לו כישורים מיוחדים.

ברגע שהגדיר זאת, הוא יחפש את סוגי העבודות בסביבת ביתו ולא רחוק יותר, וזה יכול להיות עבודה כפקיד בנק (יתכן שכאן יהיה צורך בהשכלה מינימלית) או כמאבטח או כמוכרן בחנויות הקרובות. במאמר בהמשך נבהיר איזה פעולות יעשה האדם על מנת לתחזק את עבודתו.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן