הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=581833222
עולם הרפואה - רופא, רפא את החולה ולא את המחלה

עולם הרפואה

"רופא, רפא את החולה ולא את המחלה" אמירה לטינית

לשמחתי, עבודתי מפגישה אותי עם הרבה אנשים מעניינים. כל פעם שאני מסתכלת על ספריות בבתיהם, שובה את ליבי מחדש כמות הידע הקיים, וכמה אנחנו יכולים ללמוד עוד ועוד, מבלי להתעייף. מפתה להושיט יד לספר שמושך ולדעת כי קיים סיכוי שקריאתו יכולה לשנות את חיינו. בימים אלו, כשהמחלות העונתיות פוקדות כמעט כל בית. ברצוני להביא לפניכם, מידע על חלק מהרפואות השונות הנפוצות בתבל, ובכך לפתוח את העיניים, ואולי תמצאו תשובות בשיטות ריפוי שעוד לא הכרתם.

רפואה מערבית יש רק אחת. זוהי שיטה כה מוצלחת, עד שהשימוש בה נעשה כלל עולמי. בכל העולם פועלים הרופאים לפי אותם עקרונות. ההבדלים הקטנים בין רופאים מארצות שונות, נובעים ממגבלות ארגוניות וטכניות בלבד. שיטה זו יותר מוכרת לנו ולכן לא ארחיב עליה.

רפואה משלימה מאגדת בתוכה מספר רב של שיטות ריפוי. "אלטרנטבע - המדריך הכולל למודעות הגוף והנפש" מונה למעלה ממאה שיטות הקיימות בישראל, מאומנויות לחימה ועד תרפיה בסיוע בעלי חיים. אחת הרפואות הנפוצות אצלנו היא הרפואה הסינית.

רפואה סינית - על פי הסינים, הצי הוא מה שגורם לדברים להשתנות ("אנרגיית החיים" שאנחנו מכירים במערב). הצי נמצא בכל מקום כמו גם בכל אחד מהאטומים המרכיבים את היקום. אם הוא נמצא בדומם אזי לבטח הוא נמצא בצומח ובחי. בגוף האדם הצי זורם לאורכו ולרוחבו בתעלות הנקראות מרדיאנים - ערוצי אנרגיה אשר מספקים צי לכל האיברים בגוף ודואג לעבודתם התקינה.

כאשר הצי אינו זורם בצורה תקינה בגוף, הוא יכול להיתקע. תקיעות זו תגרום לפעולה לא תקינה של איברים ומערכות שונות בגוף, ובסופו של דבר ל"מחלה" כפי שהרפואה המערבית מגדירה אותה. שיטות הטיפול הנפוצות בגישת הרפואה הסינית המסורתית משלבות לרוב דיקור וצמחי מרפא. משנים את התזונה לפי האבחנה וממליצים על אורח חיים המתאים לאדם במצב מחלה כזה או אחר. תוצאות הטיפול ממש מפתיעות ביכולת הרבה שלהן וזאת גם בהשוואה לתרופות הכימיות המקובלות כיום ברפואה המערבית.

הרפואה הסינית המסורתית מתבססת בעיקר על מניעה. בגישה הסינית, הרופא המשובח הוא זה אשר מונע מחלות ומטפל בבריאים כדי לשמר את הבריאות. באם התפתחה מחלה, הרופא נכשל ולכן נטל הטיפול נפל עליו לכל אורך חיי הלקוח.

אל הרופא הפשוט יותר, היו מגיעים פשוטי העם חסרי היכולת אשר לא היה באפשרותם לממן רפואה מונעת, אלו היו מגיעים לרופא עם מצב מחלה פעיל.

מזה ניתן להסיק שהרופאים המערביים המטפלים רק במצבי מחלה, בעצם הם רופאים מדרגה שנייה. כאשר ישנה כבר מחלה, היכולת לרפא אותה בשלמות לא תמיד קיימת. בבתי החולים בסין שוכנות זו לצד זו מחלקות לרפואה סינית (שבהן משלבים גם טיפולים מערביים) ומחלקות לרפואה מערבית (שבהן משלבים גם טיפולים סיניים). בין שיטות הרפואות השונות ישנם: טיבטית, וייטנאמית, קוריאנית, אינדיאנית, רמב"ם ועוד רבות וטובות.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן