ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אשפוז פסיכיאטרי ✔הפרעת גוף דיסמורפית - מבוא ✔הפרעת גוף דיסמורפית או הפרעה בדימוי הגוף (באנגלית: Body dysmorphic disorder ... - ידע להצליח ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 הפרעת גוף דיסמורפית - מבוא

הפרעת גוף דיסמורפית או הפרעה בדימוי הגוף (באנגלית: Body dysmorphic disorder, BDD) היא הפרעה סומטופורמית, שהסובלים ממנה מוטרדים בצורה מופרזת ממאפיינים בהופעתם החיצונית שהם תופסים כפגמים, דבר הגורם להם מצוקה עזה או פוגע בתפקודם בתחומי חיים שונים, כמו תעסוקה או חיי חברה. בחלק מהמקרים הפגם הוא מינורי, פגם קטן שאחרים אינם מייחסים לו חשיבות, ובמקרים אחרים הפגם אינו קיים ורק האדם הסובל מההפרעה רואה אותו. אנשים עם הפרעת גוף דיסמורפית חושבים שהפגם לכאורה פוגע בצורה ניכרת בהופעתם החיצונית, וחלקם תופסים עצמם כמעוותים או מחרידים עד שהם נמנעים מקשר עם אנשים, מחשש שילעגו להם או ישפילו אותם. בניגוד לתפיסה העצמית שלהם, בפועל מראם החיצוני הוא נורמלי או אף אטרקטיבי.

דווקא מראה אטרקטיבי לעתים הוא זה שגורם להפרעה לפרוץ מכיוון שאנשים אטרקטיביים מקבלים יותר פידבקים על המראה והם מרגישים שבוחנים אותם בזכוכית מגדלת, מה שגורם עם השנים למתן תשומת לב גבוהה יותר למראה חיצוני ורצון לקבל את המראה ה, מושלם, עליו הסובלים חולמים להגיע על ידי ניתוחים למיניהם וטיפולים שונים.

לא תמיד הסובלים חושבים שהפגם הוא נוראי, לפעמים הם מודעים לכך שהפגם הוא קטן אבל הם בטוחים שהוא פוגע במראה הכללי ומוריד מיופיים ומונע מהם להיות מושלמים.

הפרעת גוף דיסמורפית קיימת אצל מעל 2% מהאוכלוסייה, ולפי מחקר גרמני, רבים נוספים אינם עונים על כל הקריטריונים אך סובלים מחלק מהמרכיבים. במחקר שנערך במסגרת אשפוז פסיכיאטרי, הפרעת גוף דיסמורפית נמצאה אצל 13% מהמאושפזים. במחקר על הקשר בין BDD לההפרעה טורדנית - כפייתית, 9 מתוך 62 איש עם הפרעה טורדנית - כפייתית (14.5%) סבלו גם מהפרעת גוף דיסמורפית.

ההפרעה מתחילה לרוב בגיל הנעורים, כשהמראה החיצוני הופך להיות משמעותי עבור האדם. השיעור שווה אצל גברים ונשים. BDD נמצאה קשורה לאיכות חיים ירודה, ורבים מהסובלים מ - BDD סובלים מהפרעות נוספות כמו דיכאון קליני, הפרעה טורדנית - כפייתית או חרדה חברתית.

תוכן עניינים:

1 אבחנה

2 שכיחות המחשבות הטורדניות לגבי איברי גוף שונים

3 תסמינים

4 התנהגויות כפייתיות בהפרעה

5 תחלואה כפולה

6 גורמים משוערים

7 טיפול

אבחנה:

לפי מדריך האבחנות הפסיכיאטרי dsm 5, הקריטריונים להפרעת גוף דיסמורפית כוללים:

עיסוק מופרז בפגם שולי או דמיוני בהופעה החיצונית.

העיסוק המופרז גורם למצוקה קלינית או פגיעה בתפקוד החברתי, תעסוקתי או תחומי תפקוד חשובים אחרים.

עיסוק היתר אינו מוסבר בצורה טובה יותר על ידי הפרעה פסיכיאטרית אחרת (למשל חוסר שביעות רצון מצורת הגוף במקרה של אנורקסיה).

במקרים רבים יש אבחון - חסר של הפרעת גוף דיסמורפית. למשל, במחקר בו 17 אנשים עם הפרעת גוף דיסמורפית נפגשו עם אנשי מקצוע, הבחינו בתסמינים רק אצל 5 מהם, ואיש לא קיבל את האבחנה. אבחון החסר נובע ככל הנראה מכך שההפרעה נכנסה לגרסה האחרונה של ה - DSM, כך שקלינאים לא מכירים מספיק את ההפרעה. סיבה שנייה לתת - האבחון היא השכיחות של דיכאון וחרדה חברתית עם BDD, כך שלעתים הן מאובחנות והמקור אינו מאותר. הסיבה השלישית היא שאנשים רבים עם הפרעת גוף דיסמורפית לא מודעים לכך שהם סובלים מהפרעה זו ורואים את בעייתם כפיזית בלבד, כך שהם פונים למנתחים פלסטיים ולא למומחים לבריאות הנפש. גם אם הם פונים, רבים מהם מסתירים את התסמינים, כיוון שהם חוששים שיראו אותם כיהירים או שטחיים.

שכיחות המחשבות הטורדניות לגבי איברי גוף שונים:

במחקר שערכה ד"ר קתרין פיליפס על יותר מ - 500 מטופלים, נמצאו שיעורים שונים של מחשבות טורדניות לגבי איברים שונים (רבים מהמטופלים סבלו ממחשבות טורדניות לגבי מספר איברים):

עור - 73%

שיער - 56%

אף - 37%

משקל, בטן - 22%

חזה, פטמות - 21%

עיניים, שיניים - 20%

רגליים - 18%

מבנה הגוף או העצמות - 16%

מבנה הפנים (כללי) - 14%

צורת הפנים, שפתיים, ישבנים - 12%

סנטר, גבות - 11%

מותניים, אוזניים, זרועות, פרק כף היד - 9%

לחיים או עצמות לחיים, שוקיים, אברי המין - 8%

גובה - 7%

פה, גב, צורת הראש, מצח, כפות הרגליים, ידיים, לסת - 6%

אצבעות, צוואר - 5%

כתפיים, ברכיים, בהונות - 3%

קרסוליים - 2%

שרירי פנים - 1%

תסמינים:

תסמינים נפוצים של הפרעת גוף דיסמורפית כוללים:

מחשבות טורדניות בנושא הפגם לכאורה בהופעה. מחשבות אלו יכולות להיות כה מנותקות מהמציאות, שהן נחשבות כדלוזיות.

התנהגויות חזרתיות כמו מבטים תכופים וממושכים בראי והסתכלות על הגוף מכל זווית אפשרית בעזרת מראה קטנה אל מול המראה הגדולה, או איפור כבד

פרפקציוניזם בנוגע להופעה החיצונית או לחלקים ממנה שהאדם מוטרד מהם

נסיגה חברתית, בדידות או חרדה חברתית. מודעות מוגברת באירועים חברתיים, ומחשבה שאחרים מבחינים בפגם ולועגים לאדם.

דיכאון קליני עם או בלי מחשבות אובדניות

ביטחון עצמי נמוך ובושה

שימוש באלכוהול או חומרים אחרים כניסיון לריפוי עצמי.

התנהגויות כפייתיות בהפרעה:

התנהגויות כפייתיות נפוצות ב - BDD:

בדיקות כפייתיות בראי ומשטחים אחרים (כמו חלונות ראווה, מראות של מכוניות). לחלופין, הימנעות מוחלטת ממראות, כולל הסרת המראות בבית.

ניסיונות להסוות את הפגם לכאורה, למשל על ידי לבישת בגדים רחבים, הימנעות מתנוחות מסוימות, חבישת כובעים או שימוש בפרטים מוגזמים שימשכו אליהם את תשומת הלב ויסירו אותה מהפגם.

חיטוט בעור להסרת פגמים או פגמים לכאורה

השוואת המראה או חלקים מסוימים בהופעה למראה של אנשים אחרים, או צפייה כפייתית במפורסמים שהאדם היה רוצה להיראות כמוהם.

ביצוע של ניתוחים פלסטיים או פרוצדורות קוסמטיות או רפואיות אחרות שנועדו לשנות את המראה. לעתים קרובות האדם לא מרוצה מהתוצאות ומבקש לעשות ניתוח תיקון. במקרים קיצוניים האדם מנסה לבצע פרוצדורה כגון שאיבת שומן או הזרקת חומרי מילוי לעצמו, והתוצאות עלולות להיות הרות אסון.

תחלואה כפולה:

יש קשר בין הפרעת גוף דיסמורפית למצבים רפואיים אחרים, שמוביל לעתים לאבחון שגוי. 76% מהאנשים עם הפרעת גוף דיסמורפית סובלים גם מדיכאון קליני בשלב כלשהו בחייהם (בהשוואה ל - 10% - 20% באוכלוסייה), 36% סובלים מאגורפוביה ו - 32% מהפרעה טורדנית - כפייתית. הפרעות נפוצות נוספות הן חרדה חברתית, הפרעת אישיות נמנעת, הפרעת אישיות גבולית, הפרעת אישיות תלותית, הפרעות אכילה, תלישת שיער כפייתית, חיטוט בעור והזיות אודות ריח הגוף של האדם.

80% מהסובלים מהפרעת גוף דיסמורפית חושבים על התאבדות, ושיעור ההתאבדות אצלם גבוה פי 45 מאשר בקרב האוכלוסייה הכללית, כפול משיעור ההתאבדויות אצל הסובלים מדיכאון קליני, ופי 3 מאנשים עם מאניה - דיפרסיה. הוצע גם כי קיים קשר בין הפרעת גוף דיסמורפית לא מאובחנת להתאבדות, כיוון שהאובדנות בקרב אנשים שעברו ניתוחים פלסטיים גבוהה מהממוצע באוכלוסייה.

גורמים משוערים:

גורמים ביולוגיים - אצל חלק מהסובלים מ - BDD מופיעות גם הפרעות אכילה, אצל אחרים OCD או הפרעות אחרות מהספקטרום הטורדני כפייתי (כמו חרדת בריאות, טריכוטילומניה), ואצל אחרים מופיעות גם הפרעות הקשורות להימנעות חברתית כמו חרדה חברתית. הקשר להפרעות שונות רומז על כך שייתכן ויש סיבות ביולוגיות שונות להפרעה.

לעג או ביקורת - יש השערה לפיה לעג או ביקורת בנוגע להופעה החיצונית יכולים לתרום לתחילת הפרעת גוף דיסמורפית. לא סביר שלעג בפני עצמו יגרום לפרוץ ההפרעה, אולם התעללות ובריונות יכולות להיחשב כלעג או לגלוג ולא לקבל את המשקל הראוי. 60% מהסובלים מהפרעת גוף דיסמורפית דיווחו על לעג מתמיד בילדות, וייתכן שלעג עקבי לאנשים רגישים יותר עם תשתית מתאימה יכול להוביל לתרום לפרוץ ההפרעה. גם מחמאות ללא הרף הניתנות לאדם בעל מראה אטרקטיבי יכולות לגרום דווקא להפרעה לפרוץ.

סגנון הורי - ייתכן והורים השמים דגש רב מאוד על הופעה חיצונית, או מזניחים את הנושא לגמרי, תורמים לפרוץ ההפרעה אצל אנשים בעלי פגיעוּת גנטית לכך.

אירועי חיים אחרים - אירועים כמו הזנחה, התעללות פיזית, טראומה מינית או דחייה יכולים להיות טריגרים להפרעת גוף דיסמורפית אצל הפגיעים לכך.

מדיה - יש המשערים כי הדגש במדיה על הופעה חיצונית תורם לנושא. אולם, הפרעת גוף דיסמורפית קיימת בכל העולם, כולל מקומות שאינם חשופים רבות לתקשורת, כך שלא סביר שהיא גורמת להפרעה זו. אך ייתכן כי היא תורמת לפרוץ ההפרעה אצל אנשים עם פגיעות גנטית, או שהיא מחריפה את הסימפטומים.

גורמים אישיותיים - תכונות אישיות מסוימות יכולות להפוך את האדם לפגיע יותר להפרעת גוף דיסמורפית. תכונות אלו כוללות פרפקציוניזם, מופנמות, פגיעות לדחייה או ביקורת, חוסר אסרטיביות וביישנות. כיוון שיש מגוון תכונות אישיות אצל אנשים הסובלים מההפרעה, תכונות אלו אינן גורמות להפרעה, אלא, כמו בגורמים האחרים - תורמות לה.

טיפול:

מחקרים ראשוניים טוענים שטיפול תרופתי להפרעה זו בתרופות נוגדות דיכאון ממשפחת SSRI הביא לתוצאות טובות. מתוכן, פלואוקסטין (Fluoxetine) על גרסאותיה השונות (בשמה המסחרי "פרוזק") נחשבת בעיני חלק מהמטפלים לאחד הטיפולים התרופתיים היעילים הבודדים עבור הפרעה זו, ובכל אופן ליעילה יותר באופן מובהק משאר התרופות במשפחת SSRI. במחקר בנושא נמצא כי 53% מהאנשים הגיבו לפרוזאק. אולם נושא זה טרם נחקר עד תומו, ואזהרה מעודכנת של מנהל המזון והתרופות האמריקאי קוראת למטפלים להגביר את העירנות בעת מתן נוגדי דיכאון, מכיוון שבעיקר בעת תחילת הטיפול אלו יכולים להגביר את הנטייה לדיכאון ולהתאבדות.

קיימת הסכמה כי הדרך הטובה ביותר לטיפול בהפרעה זו הוא שילוב של טיפול תרופתי באמצעות פרוזק, (הטיפול מתחיל להיות אפקטיבי לאחר כ - 6 עד 16 שבועות, על פי מחקרו של פיליפס הדבר תלוי בסוג הפלואוקסטין הניתן) בשילוב עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) שמטרתו לשנות את דפוסי המחשבה שהביאו מלכתחילה להפרעה ולחזק אצל הסובלים ממנה את היכולת לעצור מחשבות בעלות אופי שלילי. במחקר שנערך על טיפול קוגניטיבי התנהגותי, ההפרעה הסתיימה בקרב 82% מהמטופלים, ומצב זה נמשך ב - 77% בבדיקת המשך. רצוי לשלב את בני המשפחה ואת הקרובים לחולה בטיפול, מכיוון שתמיכתם יכולה להוות גורם משמעותי בהצלחת הטיפול.

מבחינה פתולוגית, יש הרואים ב - BDD מצב ייחודי של OCD, בשל העיסוק הרב של הסובלים מהמחלה במראה החיצוני שלהם. הפרעה זו מקושרת באופן חזק ל - OCD (למעשה הטיפול התרופתי הוא זהה בשתי ההפרעות) כמו גם לחרדה חברתית, המאופיין באובסיסביות רבה עד כדי התעלמות מוחלטת מכל דבר אחר והתרכזות המחשבה במבנה הגוף בלבד, ואף בקשות מהסובבים לאשר את דבר קיומו של הפגם (ואי אמון מוחלט, לרוב, כאשר שוללים אותו). בנוסף, באופן טיפוסי אנשים הסובלים מההפרעה משתדלים להימנע ככל האפשר מלהביט באיבר או באיברים הפגומים מבחינתם, בין אם במראה ובין אם באמצעות עיניהם. למשל, אדם הסובל מההפרעה ומדמיין כי כפות ידיו גדולות ומכוערות מאוד, משתדל להימנע ככל האפשר מלהביט בהם גם כאשר הדבר משווה לו התנהגות חיצונית מוזרה ולא מובנת (לא פעם הוא לא מרגיש בכך) ; כך שניתן להתייחס למאפיין זה כאל קומפולסיה (התנהגות כפייתית).

עוד נוטים להתייחס להפרעה זו כאל תת - סוג של הפרעת אכילה, בשל העיסוק הקיצוני בדימוי הגוף, אם כי השוני ממרבית הפרעות האכילה הוא בדגש המועט לעתים שניתן למשקל הגוף. כאשר הסובלים מהפרעה זו מנסים להתגבר עליה בכוחות עצמם, למשל, על ידי ניתוחים פלסטיים וכו', רק באופן נדיר ביותר חלה הקלה, לרוב הדבר אף מחריף את הסימפטומים ומעמיד את החולה בסכנה גדולה יותר.

עם הפרעת להפסיק לאהוב אותה סלבריטאים מושלם תלות אופי קיצוני טיפול ב אוסידי להפסיק לאהוב את האקס חוסר ביטחון עצמי לטפל בהפרעת אישיות להוריד ביטחון עצמי הפרעה הפרעות הפרעת הפרעת גוף דיסמורפית
להתאשפז באשפוז פסיכיאטרי, אשפוז נפשי, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? השלכות של אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז לתשושי נפש, בית משוגעים, אשפוז תשושי נפש, אשפוז בעקבות מחלת נפש, בית כלא כעונש, שיקום בבית כלא, מוסד סגור לחולי נפש, פסיכיאטריה
להתאשפז באשפוז פסיכיאטרי, אשפוז נפשי, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? השלכות של אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז לתשושי נפש, בית משוגעים, אשפוז תשושי נפש, אשפוז בעקבות מחלת נפש, בית כלא כעונש, שיקום בבית כלא, מוסד סגור לחולי נפש, פסיכיאטריה
... באשפוז פסיכיאטרי, אשפוז נפשי, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? השלכות של אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז לתשושי נפש, בית משוגעים, אשפוז תשושי נפש, אשפוז בעקבות מחלת נפש, בית כלא כעונש, שיקום בבית כלא, מוסד סגור לחולי נפש, פסיכיאטריה הרצאה על להתאשפז באשפוז פסיכיאטרי, אשפוז נפשי, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? השלכות של אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז לתשושי נפש, בית משוגעים, אשפוז תשושי נפש, אשפוז בעקבות מחלת נפש, בית כלא כעונש, שיקום בבית כלא, מוסד סגור לחולי נפש, פסיכיאטריה ועוד מה רע באשפוז פסיכיאטרי? חסרונות באשפוז פסיכיאטרי, בעיות באשפוז פסיכיאטרי, האם ללכת לאשפוז פסיכיאטרי?
פסיכיאטריה, האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות
פסיכיאטריה, האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות
... האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות הרצאה על פסיכיאטריה, האם לאשפז מישהו? אשפוז פסיכיאטרי, אשפוז בכפייה, תרופות פסיכיאטריות, אשפוז כפוי, טיפול רפואי בכפייה, מצבי חירום פסיכיאטריים, תרופה פסיכיאטרית, תרופות אנטי פסיכוטיות, תרופות לסכיזופרניה, הפרעות נפשיות ועוד האם לאשפז את עצמי? אשפוז מרצון, האם אשפוז פסיכיאטרי עוזר? אשפוז במחלקה סגורה, האם להתאשפז? אני רוצה להתאשפז, בית חולים פסיכיאטרי, מה לעשות במקום להתאשפז? סיבות להתאשפז, האם להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי? אשפוז ...
מחלות נפש, הפרעות נפשיות, האם ניתן לרפא מחלות נפש? איך ניתן לרפא את כל מחלות הנפש? איך ניתן לטפל בכל ההפרעות הנפשיות? אבחון הפרעה נפשית, טיפול באישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, טיפול בפיצול אישיות, מהן מחלות נפש?
מחלות נפש, הפרעות נפשיות, האם ניתן לרפא מחלות נפש? איך ניתן לרפא את כל מחלות הנפש? איך ניתן לטפל בכל ההפרעות הנפשיות? אבחון הפרעה נפשית, טיפול באישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, טיפול בפיצול אישיות, מהן מחלות נפש?
... נפש? ועוד פסיכיאטריה, גנטיקה, תרופות פסיכיאטריות, אבחון מחלת נפש, מפלצת מתחת למיטה, טיפול באוטיזם, טיפול במפגרים, טיפול במשוגעים, ספר ה DSM, גורמים למחלות נפש, מחלות נפש בעקבות שימוש בסמים, אשפוז פסיכיאטרי, איך מטפלים במחלת נפש? איך מטפלים בהפרעה נפשית? איך מטפלים בהפרעת אישיות? האם אני חולה נפש? איך לעזור ...
הפרעת גוף דיסמורפית - מבוא
... פוגע במראה הכללי ומוריד מיופיים ומונע מהם להיות מושלמים. הפרעת גוף דיסמורפית קיימת אצל מעל 2% מהאוכלוסייה, ולפי מחקר גרמני, רבים נוספים אינם עונים על כל הקריטריונים אך סובלים מחלק מהמרכיבים. במחקר שנערך במסגרת אשפוז פסיכיאטרי, הפרעת גוף דיסמורפית נמצאה אצל 13% מהמאושפזים. במחקר על הקשר בין BDD להפרעה טורדנית - כפייתית, 9 מתוך 62 איש עם הפרעה טורדנית - כפייתית (14.5%) סבלו גם מהפרעת גוף ...
טיפול פסיכיאטרי - מבוא
... לכחצי יום וחוזר לביתו בכל ערב. במחלקה הוא משתתף בפעילויות קבוצתיות של ריפוי בעיסוק או דיונים קבוצתיים, ושיחות עם מטפל אישי, רופא או פסיכותרפיסט. אשפוז פסיכיאטרי במקרים של הפרעות נפשיות חריפות ומתמשכות בהם מאובחנים כושר תפקוד עצמאי לקוי או סכנה לחולה או לסביבתו נשקלת אפשרות אשפוז פסיכיאטרי מלא. באשפוז מלא החולה נמצא כל שעות היממה בבית החולים במחלקה פתוחה (רמת השגחה נמוכה והיתר לצאת ולהיכנס כרצונו) או סגורה (השגחה צמודה מתמדת). ישנן מחלקות ייעודיות לנוער ולמטופלים כרוניים. עם זאת, קיימת גם ביקורת על האשפוז, ויש הטוענים כי במקרים מסוימים האשפוז הפסיכיאטרי עצמו עשוי להחוות כטראומטי ולהחריף את מצב החולה. כיום נטיית הממסד הפסיכיאטרי היא למעט באשפוז מלא של חולים ולקצר את תקופת ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אשפוז פסיכיאטרי
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אשפוז פסיכיאטרי, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אשפוז פסיכיאטרי, איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי מומלץ, מטפל טוב, אימון אישי בסקייפ בנושאי אשפוז פסיכיאטרי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0938 שניות - עכשיו 18_04_2024 השעה 21:26:43 - wesi4