הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=526730
מה גורם לאדם לוותר על מטרותיו?

בני האדם תמיד רוצים דברים כאלו ואחרים...

רוצים יותר דברים שיעשו להם יותר טוב

ורוצים פחות דברים שיעשו להם יותר רע.

מה שהאנשים לא תמיד יודעים זה שיש מחיר ל"יותר טוב" ומחיר להימנעות מ"יותר רע"

לפעמים ברור לנו מה אנחנו רוצים בוודאות, ואנו גם מאמינים שאנו יכולים להשיג את המטרה, ובכל זאת אנחנו לא ממש פועלים כדי להשיג אותה. ומדוע זה כך? מה קורה פה בעצם?

ולמה אנו מוצאים כל מיני סיבות, תירוצים וצידוקים בכדי לתרץ למה זה לא מתאפשר ולמה כדאי לדחות את השגת המטרה לעתיד או בכלל לוותר על המטרה לגמרי?

ולפעמים האדם פתאום אומר לעצמו, שהמטרה שלו היא בעצם לא באמת חשובה ושאפשר גם בלי זה. כל אלו הם תהליכים פנימיים שמאפשרים לנו לבלף את עצמנו.

אבל אז מה שקורה זה שמשהו מבפנים לא מניח, הוא דורש ומבקש הגשמת הרצון.

והאדם שוב מחליט שהוא הולך לעשות כך וכך ואפילו מתכנן את זה ו... שוב

לאחר תקופת מה, הוא מוצא את עצמו מספר סיפורים, מסביר ומוצא צידוקים למה הוא לא עשה

את מה שהוא רצה לעשות, וכך הלאה וחוזר חלילה, הימים חולפים והשנים עוברות

והאדם נע בין רצון לעשות משהו לבין סיפורים וצידוקים למה הוא לא עושה.

ואז האדם מרגיש שהוא שבוי במלכודת שהוא לא מצליח לצאת ממנה.

ומה שחשוב לדעת הוא שזה לא הכרחי שהמצב הזה יישאר ככה

כי יש אפשרות לאדם לפתוח לעצמו אפשרויות חדשות תמיד, ולא משנה מה עבר עליו ומה הסיטואציה שבה הוא נמצא כיום.

והאדם יכול לדעת שזה לא חייב להיות ככה לנצח, שכן אפשר לצאת, מהלופ הזה.

והאנשים המצליחים בחיים הם אלו אשר מגשימים יותר את רצונותיהם.

ומה הסוד שלהם? מדוע יש כאלו שעושים יותר את מה שהם רוצים וכאלו שעושים פחות את מה שהם רוצים?

והתשובה היא שהאנשים המצליחים, הם אלו שמגשימים את רצונותיהם. והם מצליחים להגשים את רצונותיהם משום שהם מוכנים לשלם את המחיר שנדרש מהם עבור הגשמת המטרה. ולכל רצון שהאדם רוצה להשיג יש תג מחיר, אלא שפעמים רבות האדם אינו מודע לתג המחיר, כי הוא קיים אצלו בתת מודע ולכן הוא אינו מודע למחיר שנדרש ממנו.

כלומר האדם רוצה משהו, אך בתוך התת מודע שלו יש מנגנון שמספר לו שהמחיר הוא כבד מידי.

והאדם אפילו לא יודע מה המחיר בדיוק, יש לו רק תחושה שהמחיר כבד מידי ושהוא לא כדאי

ביחס לרצון ולמטרות שהוא הציב לעצמו.

למשל, בחורה רוצה להכיר מישהו, כדי ליצור זוגיות ולאחר מכן ליצור תא משפחתי חם ואוהב, אולם בפועל היא לא עושה כמעט דבר כדי להשיג את המטרה. והסיבה שהיא לא עושה דבר, היא לרוב לא בגלל שהיא עצלנית, אלא בגלל שבתת מודע שלה יש מנגנון שקובע ש"תג המחיר" של יצירת זוגיות ומשפחה הוא גדול מידי. והאשה אפילו לא יודעת ולא מבינה מה באמת המחיר שעליה לשלם, אך יש לה את ההרגשה הזו שקיים תג מחיר כבד מידי וזה מספיק כדי לגרום לה להימנע מלפעול את הפעולות שאמורות לסייע לה להכיר בן זוג ולהקים בהמשך משפחה.

אז מצד אחד קיים הרצון להשיג את המטרה ומצד שני קיימת הרגשה שהמחיר כבד מידי.

ואז האשה מוצאת הסברים וצידוקים וסיבות למה היא לא פועלת כרגע, כי מצד אחד ברור לה, שכדי להשיג את המטרה, עליה לעשות פעולות כאלו ואחרות, לצאת לדייטים, לצאת למקומות פוטנציאלים, ליזום וכו', או שאולי היא לא ברור לה מה עליה לעשות ובמקרה כזה, עליה לברר איזה פעולות עליה לעשות. ולמרות שהשכל הישר שלה מראה לה מה נדרש ממנה, ובכל זאת היא מוצאת את עצמה שאינה עושה די, ולכן כדי להשקיט את הסבל שלה, היא "ממציאה" הסברים ותירוצים למה היא לא עושה (למשל שאין לה זמן כרגע, ושעכשיו זה עיתוי לא מתאים, ושעדיף לחכות לעיתוי אחר ושזהו הגורל, ושזהו המזל שלה ושיש עליה עין הרע וכו' וכו')

כל מיני סיבות ותירוצים. ומדוע אין היא פועלת את הפעולות שהשכל הישר שלה אומר לה לפעול?

מכיוון שהיא לא במודעות עצמית למתרחש בתוכה פנימה.

והרצון הזה פעמים רבות אינו מרפה והוא קיים, ופעמים רבות הוא גם חוזר שוב ושוב, וגורם לעיתים לכך שהאשה חווה פעמים רבות אי שביעות רצון ותחושת פספוס בחייה, ולפעמים גם תסכול עמוק, כעס על החיים ואף דיכאון, חרדות ועוד כל מיני תחושות שליליות אחרות שהיא אינה רוצה בחייה.

ואחד הדברים בעבודת מודעות עצמית והתפתחות, הוא להתחבר אל התת מודע כדי להכיר את המנגנון הקיים שם, ולהכיר לעומק יותר את ההרגשה ש"המחיר של השגת המטרה הוא כבד מידי".

וכשאדם מצליח להתחבר אל התת מודע שלו וע"י כך הוא פוגש ולומד להכיר את המנגנון הפנימי הזה שמפעיל אותו וגורם לו לקבל החלטות בחייו, אז האדם הופך בעצם למודע יותר לעצמו ולרצונותיו ולדברים שמפעילים אותו ולדברים שעוצרים אותו מלפעול.

ולכן אם האדם רוצה להשיג מטרות בחייו, עליו להיות מודע יותר לעצמו וכך יוכל לנווט את חייו טוב יותר, מתוך הבנה של המנגנון הפנימי שלו.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן