ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרגשה של לחץ ✔ככל שתהיה פחות מוכרח לעשות משהו, כך תצליח יותר לעשות אותו! ✔כפי שכבר התבאר התכונה החשובה ביותר כדי לפתור כל בעיה, היא תכונת ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 ככל שתהיה פחות מוכרח לעשות משהו, כך תצליח יותר לעשות אותו!

כפי שכבר התבאר התכונה החשובה ביותר כדי לפתור כל בעיה, היא תכונת הרוגע, דהיינו שהאדם יפעל בצורה רגוע ומתוך ישוב הדעת ולא מתוך לחץ. בדיוק כמו העברת ביקורת שצריכה להיות מתוך רוגע ואהבה (ביקורת בונה) ולא מתוך כעס ולחץ (ביקורת הרסנית). ובעניין הזה יש להוסיף, כי ככל שהאדם מלחיץ את עצמו יותר לעשות משהו, כך בד"כ זה מצליח לו פחות.

האדם הוא הרצון שלו. כל אדם רוצה להרגיש חופשי, דהיינו לעשות כרצונו.

כאשר אדם מוכרח לעשות משהו, התחושה שנוצרת אצלו היא תחושה של בית כלא ולא של חופש. כאשר האדם עושה משהו מתוך תחושה שהוא מוכרח לעשות אותו, הדבר הזה יוצר אצלו תחושה של כבדות, לחץ וכולי, כי האדם בעצם נושא על עצמו את המשקל של האחריות ושל הלחץ והחובה לעשות את אותה הפעולה. לעבוד זו אינה ברכה, אך ליהנות מעבודה זו ברכה. כאשר האדם עושה משהו מתוך תחושה של בחירה ולא מתוך תחושה של כפייה, הוא נהנה יותר.

וכפי שכבר התבאר, זו הסיבה העיקרית שבגללה קשה לאנשים להשתחרר מאובססיה ומהפרעה טורדנית כפייתית ולא משנה כמה היא שטותית. כי מאחר שהאדם כל כך לא רוצה לעשות את הפעולה השטותית, רק בגלל זה הוא ממשיך לעשות אותה, כדי להרגיש שהוא חופשי ושאינו פועל מתוך כפיה. כאשר האדם לא רוצה לעשות שטות כלשהי ומכריח את עצמו לא לעשות משהו, הדבר הזה יוצר אצלו תחושה של מחנק, שכאילו הוא מוכרח לא לעשות את השטות הזאת. ואז אוטומטית הוא ירצה לעשות את אותה השטות יותר.

ולכן הדבר הטוב ביותר לעשות נגד מחשבה טורדנית הוא לא לחשוב עליה בכלל. והדבר הטוב ביותר לעשות נגד הרע, הוא לא להלחם בו, אלא רק לעשות טוב. כי ככל שהאדם נלחם יותר במשהו, כך הוא דווקא רוצה אותו יותר.

כאשר האדם עושה פעולה מתוך תחושה של הכרח, הדבר הזה גורם לו לכך שתוך כדי הביצוע של אותה הפעולה רצות לו מחשבות בראש שמתנגדות לתחושת ההכרח. ואז הוא לא מצליח באמת לעשות את מה שהוא באמת רוצה. וניתן מספר דוגמאות.

נדודי שינה - ככל שהאדם מנסה להכריח את עצמו יותר להירדם, כך קשה לו יותר להירדם. כי כיצד יכול האדם להירדם ולנוח אם הוא באמצע מאבק בעצמו בלנסות להירדם דווקא עכשיו. כאשר האדם נרדם, גם המחשבות נחות. כאשר האדם נלחם בעצמו ומנסה להירדם, המחשבות פועלות ומונעות מהאדם להירדם.

ולכן הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות כדי להירדם בקלות, הוא דווקא לא לנסות להכריח את עצמך להירדם. אם תלחם - תאבד אנרגיה לחינם.

להכריח את עצמך להבין - כאשר האדם קורא משהו ואינו מבין אותו. אם הוא ינסה להכריח את עצמו להבין את אותו הדבר ברגע הזה, בד"כ הוא יכשל. ולמה?

כי כאשר האדם מכריח את עצמו להבין עכשיו, המחשבות של האדם עסוקות במאבק של ההכרח להבין כרגע, וממילא המחשבות אינן רגועות ופנויות כדי באמת להבין את מה שרוצים.

ולכן הדבר הטוב ביותר לעשות כאשר קוראים משהו ולא מבינים, הוא דווקא לא לנסות להבין אותו דווקא ברגע הזה, אלא פשוט להתקדם קדימה, ואחרי כמה זמן לנסות בצורה רגועה לקרוא את אותו הדבר פעם נוספת.

להכריח את עצמך לזכור - כאשר האדם צריך לזכור משהו ואינו מצליח לעשות זאת. ככל שהוא יהיה יותר לחוץ לזכור אותו, כך הוא לא יצליח לזכור אותו. כי כדי לזכור משהו צריך להיות רגוע וצריך שהמחשבה כולה תתעמק באותו הדבר ותטמיע את אותו הדבר בתוך המחשבות. כאשר האדם מכריח את עצמו לזכור משהו, על ידי זה המחשבות עסוקות במאבק של הרצון לזכור, ואינן פנויות כדי לזכור.

וזו כמובן עצה טובה לכל מי שלומד למבחן, שהדבר הטוב ביותר לעשות הוא ללמוד כמה שיותר המון זמן לפני המבחן ורק לעשות כמה חזרות לפני מועד המבחן עצמו ואז מבינים וזוכרים טוב יותר את מה שלומדים. כאשר האדם לומד רק לפני המבחן, זה גורם לו לכך שהוא יהיה באווירה של לחץ... ואז בד"כ לא מבינים ולא זוכרים בגלל התחושה של הלחץ.

ולכן כידוע לפני בחינות רצוי מאוד דווקא לא ללמוד לבחינה אלא להירגע. כי כאשר האדם לחוץ ומנסה ללמוד משהו, הוא רק מבלבל את עצמו. כי כדי להבין ולזכור דברים צריך להיות רגוע. וככל שהחומר הלימודי קשה יותר, כך צריך להיות יותר רגוע. ולכן כאשר האדם נמצא באווירה של לחץ ויש לו "חרדת בחינות", הדבר הזה יוצר אצלו את תחושת ה"בלאק אאוט" (בלק אאוט = חישכון מלשון חושך - דהיינו מסך שחור שיש לאדם בבחינה, שכאילו מוחק ממנו את כל מה שהוא למד), דהיינו שהאדם מרוב לחץ ופחד מהבחינה לא זוכר שום דבר בבחינה.

ולכן גם אם הגיע מועד הבחינה ועדיין לא למדת ורק עכשיו אתה מתחיל ללמוד, לא משנה מה יקרה עליך לעשות זאת מתוך רוגע. כדי להרגיע את עצמך עליך להחליט בראש שלך שלא אכפת לך מה תהיה תוצאת הבחינה, אתה נשאר רגוע. אתה לומד כדי ללמוד ולא מתוך לחץ או חרדה מהבחינה. ככל שתהיה יותר בלחץ מהבחינה, כך הסיכוי שתצליח להתרכז להבין ולזכור את מה שאתה לומד קטן יותר.

עליך להחליט בתוכך שהבחינה אינה מעניינת אותך ולא אכפת לך מה יהיה עם הבחינה, אתה חייב להרגיע את עצמך. ככל שתרגיע את עצמך יותר, כך תהיה מסוגל יותר לנסות להבין ולזכור את מה שאתה לומד בצורה רגועה.

גם בחינוך ילדים, כאשר מורה מנסה לדוגמא ללמד ילד משהו והילד אינו מבין. ככל שהמורה יצעק יותר על הילד ויגרום לו להילחץ יותר, כך הוא מקטין את הסיכוי של הילד להבין. כי כדי להבין, צריך להיות רגוע. ככל שהמורה / הורה צועק יותר על הילד ומנסה "להכריח" אותו להבין / לזכור משהו, כך הילד פחות מרוכז במה שאומרים לו ויותר מרוכז בתחושת הלחץ שגורמים לו להיות בה וכך כמובן משיגים את התוצאה ההפוכה.

ומספרים על אותו מורה שלימד איזה ילד קטן פירוש של איזה דבר והילד לא הבין ולא זכר את הפירוש. והמורה כל הזמן היה אומר לו "תזכור תזכור" אתה מה שאני מלמד אותך. עד כדי כך שלבסוף כאשר שאלו את התלמיד מה פירוש המילה, הוא מרוב לחץ התבלבל ואמר שפירוש המילה הוא "תזכור תזכור". כי הדבר היחיד שהוא הבין וזכר, זה רק את הלחץ שהמורה שלו הפעיל עליו, אך לא את החומר הנלמד עצמו.

גם בחיים אסור לו לאדם להלחיץ את עצמו לעשות שום דבר. החיים נועדו כדי ליהנות ולשמוח וממילא שום דבר אינו מצדיק את תחושת הלחץ והעצבים. אסור להילחץ משום דבר אפילו לא מכך שאתה לחוץ.

ז"א אל תלחץ מכך שאתה לחוץ, בדיוק כמו שאסור לפחד מכך שאתה מפחד וכולי. כי הלחץ מהלחץ, גרוע מהלחץ עצמו. אל תלחץ מכך שאתה לחוץ, אל תלחץ משום דבר.

רוב ככל הצרות של בני האדם נוצרות מכך שהם מלקים את עצמם על טעויות שהם עשו (= ביקורת שלילית שמשיגה תמיד את התוצאה ההפוכה), שזה בדיוק כמו להילחץ מלחץ. דהיינו להוסיף חטא על פשע. לא מספיק שאתה לחוץ, אתה עכשיו גם לחוץ מכך שאתה לחוץ. פשוט תנסה לא להילחץ משום דבר, גם לא מכך שאתה לחוץ.

ככל שתצליח יותר להירגע למרות שאתה לחוץ, כך הסיכוי שתצליח להשתחרר גם מהלחץ הראשון גדול יותר. ככל שלא תפחד מכך שאתה מפחד, כך תוכל להתגבר ביתר קלות גם על הפחד הראשון.

הדבר דומה בדיוק למי שרודף אחרי הכבוד שהכבוד בורח ממנו.

ככל שאתה רוצה משהו יותר ונמצא יותר בתחושה של מאבק לנסות להשיג את אותו הדבר דווקא כרגע דווקא כפי שאתה רוצה, כך הוא בורח ממך יותר.

ככל שאתה משחרר יותר לחץ ונרגע יותר, כך הדברים מסתדרים יותר מעצמם. אולי לא בדיוק יקרה מה שרצית, אבל המציאות הכללית תהיה רגועה וטובה יותר וזה הרי מה שחשוב (מציאות רגועה = השגת רצון פנימי. מציאות לחוצה נוצרת בגלל תחושת ההכרח להשיג רצון חיצוני. ראה כאן).

אלא מה, שלפעמים האדם מלחיץ את עצמו להירגע. דהיינו שבגלל שהוא מבין שהוא צריך להירגע, אז מרוב לחץ הוא לחוץ להירגע. (הדבר דומה לאדם שבורח מהכבוד מתוך מטרה שהכבוד ירדוף אחריו), אבל זה כמובן לא עובד. כדי שהדברים יסתדרו עליך להיות רגוע לגמרי. אסור לאדם להלחיץ את עצמו גם לא כדי להיות רגוע. פשוט צריך לא להילחץ בכלל ולא משנה מה קורה. רק על ידי זה שלא נלחצים ולא משנה מה קורה, רק על ידי זה המציאות של האדם מסתדרת מתוך ישוב הדעת באמת.

לסיכום: ככל שלא תכריח את עצמך לעשות משהו ועדיין תמשיך לעשות אותו בשביל ההנאה / רצון חופשי שלך, כך תגדיל את הסיכוי שלך להצליח לעשות אותו באמת.

ככל שהאדם מכריח את עצמו יותר לעשות משהו מסוים מתוך כעס על עצמו ומתוך לחץ ולא מתוך רוגע, כך הוא תמיד משיג את התוצאה ההפוכה. עד כדי כך שאם האדם יקום כל בוקר ויגיד לעצמו שאסור לו לעשות שטות כלשהי, לבסוף רק מתוך עצבים הוא דווקא יעשה את השטות הזאת.

פשוט צריך להרפות, בלי לחץ, גם לא מכך שאתה לחוץ. פשוט להירגע באמת ואז הדברים מסתדרים מעצמם. אתה מוכרח לא להיות מוכרח, תתעקש על כך שאתה לא מתעקש, אתה צריך לא להיות צריך. ככל שתנסה לעשות את הכל לא מתוך לחץ, אלא כמה שיותר רק מתוך אהבה והנאה, כך הדברים יסתדרו יותר. בהצלחה.


ציטוטים: רבי נחמן מברסלב

כִּי כָּל מַה שֶּׁמַּכְרִיחִין עַצְמוֹ בְּיוֹתֵר לְאֵיזֶה דָּבָר, מִתְגַּבֵּר עָלָיו בְּיוֹתֵר הַהֶפֶךְ דַּיְקָא.

מי שמנסה להכריח את עצמו להירדם - לא מצליח

מִי שֶׁרוֹצֶה לִישׁן וְאֵינוֹ יָכוֹל לִישׁן, הָעֵצָה לָזֶה לְבַל לְהַכְרִיחַ עַצְמוֹ כָּל כָּךְ לִישׁן. כִּי כָּל מַה שֶּׁמַּכְרִיחַ עַצְמוֹ יוֹתֵר לִישׁן, מִתְגַּבֵּר עָלָיו בְּיוֹתֵר מְנִיעוֹת הַשֵּׁנָה. וְעִנְיָן זֶה גַּם בְּכָל הַדְּבָרִים שֶׁבָּעוֹלָם לִבְלִי לְהַכְרִיחַ עַצְמוֹ בְּיוֹתֵר.

האדם רוצה רק את מה שאסור לו

אֵין הַיֵּצֶר הָרָע תָּאֵב [רוצה] אֶלָּא לְדָבָר שֶׁהוּא אָסוּר לוֹ

קל יותר לעשות את מה שלא נדרשת לעשות מאשר את מה שנדרשת לעשות

גדול המצווה [זה שציוו אותו] ועושה ממי שאינו מצווה ועושה

אל תרגיש שאתה חייב לעשות את זה, אבל גם אל תחשוב שאתה פטור מלעשות את זה

דִּבְרֵי תּוֹרָה לא יִהְיֶה עָלֶיךָ חוֹבָה וְאִי אַתָּה רַשַּׁאי לִפְטר עַצְמְךָ מֵהֶן

אָמַר, שֶׁמַּה שֶּׁהַמְלַמְּדִים [שהמורים] דּוֹחֲקִים אֶת הַתִּינוֹק [מלחיצים את התלמיד] בְּיוֹתֵר, עַל יְדֵי זֶה אֵינוֹ יוֹדֵעַ הַתִּינוֹק כְּלָל. רַק צְרִיכִין לִהְיוֹת אָמָּן גָּדוֹל בָּזֶה לְלַמֵּד אֶת הַתִּינוֹק בְּהַדְרָגָה בְּלִי אִיּוּם הַרְבֵּה וּבְלִי דּחַק יוֹתֵר, וְעַל יְדֵי זֶה יִתְפּס יוֹתֵר בְּנָקֵל.

כִּי אָמַר שֶׁהַמְלַמֵּד חוֹזֵר עִם הַתִּינוֹק וְאוֹמֵר לוֹ "זְכור זְכור". וְאִם הָיָה חוֹזֵר עִמּוֹ מְעַט בְּנָקֵל, בְּוַדַּאי הָיָה תּוֹפֵס הַדָּבָר הֵיטֵב וְהָיָה זוֹכְרוֹ, אַךְ אַחַר כָּךְ חוֹזֵר עִמּוֹ כָּל כָּךְ וְאוֹמֵר לוֹ כַּמָּה פְּעָמִים "זְכור זְכור", עַד שֶׁאַחַר כָּךְ כְּשֶׁשּׁוֹאֲלִין הַתִּינוֹק הַפֵּרוּשׁ שֶׁל אוֹתוֹ הַמִּקְרָא יוּכַל לִהְיוֹת שֶׁיָּשִׁיב הַתִּינוֹק שֶׁפֵּרוּשׁוֹ " זְכור זְכור". כִּי הַתִּינוֹק סוֹבֵר שֶׁאֵלּוּ הַתֵּבוֹת הֵם הפירוש שֶׁל הַמִּקְרָא. כִּי בָּזֶה שֶׁדּוֹחֲקִין אֶת הַתִּינוֹק הַרְבֵּה, בָּזֶה מְבַלְבְּלִין אוֹתוֹ לְגַמְרֵי.

וְאִי אֶפְשָׁר לְבָאֵר הַדָּבָר הַזֶּה וְהוּא בָּרוּר לַמַּשְׂכִּיל, וְנִצְרָךְ מְאד לַמְלַמְּדִים וְכֵן לְכַמָּה עִנְיָנִים. כִּי זֶה הוּא כְּלָל גָּדוֹל שֶׁלּא לִדְחֹק עַצְמוֹ בְּיוֹתֵר עַל שׁוּם דָּבָר, רַק בְּהַדְרָגָה וּבְמִתּוֹן [במתינות וברוגע].

וּמַעֲשֶׂה שֶׁהָיָה כָּךְ הָיָה שֶׁתִּינוֹק אֶחָד הוֹלִיכוֹ אָבִיו לְרַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה וְלִמֵּד אוֹתוֹ בְּכָל הַדֶּרֶךְ שֶׁכַּאֲשֶׁר יִתְּנוּ לוֹ מַשְׁקֶה לִשְׁתּוֹת שֶׁיּאמַר... וְחָזַר עִמּוֹ הַרְבֵּה הַרְבֵּה מְאד לְמַעַן יִזְכּר הֵיטֵב וְלא יִתְבַּלְבֵּל. אַחַר כָּךְ כְּשֶׁבָּא הַתִּינוֹק לְרַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה וְהִתְחִיל לוֹמַר..., לא הָיָה יָכוֹל לוֹמַר כְּלָל וְנִתְבַּלְבֵּל מְאד. עָנָה רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה וְאָמַר לְאָבִיו אַתֶּם בְּוַדַּאי לִמַּדְתֶּם עִמּוֹ הַרְבֵּה וְהִכְבַּדְתֶּם עָלָיו מְאד שֶׁיִּזְכּר לוֹמַר... וְכוּ' כַּסֵּדֶר, וּבִשְׁבִיל זֶה אֵינוֹ יָכוֹל עַכְשָׁו לוֹמַר כְּלוּם. אִם לא הֱיִיתֶם חוֹזְרִים כָּל כָּךְ, בְּוַדַּאי הָיָה יָכוֹל לוֹמַר כָּרָאוּי.

יכולת תוצאות עקשנות מטרה יעוץ הורי ילדה אמת הרגשת לחץ יעוץ שונאת את עצמי התכונות הצלחה להצליח יותר לעשות משהו מוכרח מוכרח לעשות
התייעלות / סדר וארגון / סדר בחיים - כיצד לעבוד *במהירות* בצורה רגועה ובלי לחץ?
... בגלל המהירות, הרי שהמהירות גובה מהאדם מחיר של לחץ נפשי. כי כאשר האדם עושה את מעשיו במהירות, בד"כ זה כרוך, בכך שהאדם מרגיש תחושה של לחץ, ושל איזה דבר, שמאיץ בו לעשות את מעשיו, במהירות. והשאלות הנשאלות הן, כיצד באפשרותו של האדם ללמוד לעשות את מעשיו בצורה מהירה ובלי לטעות? ובנוסף, כיצד יכול האדם ללמוד לעשות את מעשיו בצורה מהירה, ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר, ועדיין להישאר רגוע, בלי להרגיש תחושה של לחץ כלשהו? ואיך בכלל אפשר ליצור עבודה מהירה, בלי תחושה של לחץ? ומי שיתבונן בעניין יראה, שיש בעולם שלנו המון דברים שפועלים בצורה מהירה, בלי שום מאבק ובלי שום לחץ. והכל תלוי, במיומנות של הדבר. וככל שהדבר נעשה ...
אלימות חברתית - ממה נובעת אלימות בחברה? איך לעצור את האלימות בחברה? חלק 1
... הדבר הזה גורם לכך שיש לאדם פתיל קצר, ושהוא הופך להיות עצבני בקלות. וכאשר אין לאדם מצב רוח, אז כל רוח קטנה שנושבת עליו, היא יוצרת אצלו תחושה של לחץ כעס ועצבים. וכאשר מישהו אפילו בטעות יפגע באדם שהוא ממש עצבני, אז האדם העצבני יפעל בצורה לא הגיוני, ...
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחא לטיפול בתחושות רעות, נוסחא לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמא לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
... תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל בעתיד. סיבה: בעבר כבר הרגשתי לחוץ מול קהל. ועליו כמובן נשאל את 3 השאלות, לפי הנוסחא הקודמת: 1 - האם זה ש - הרגשת לחץ מול קהל בעבר, מחייב את זה ש - תרגיש לחץ מול קהל בעתיד? 2 - האם זה ש - אתה חושב שתרגיש לחץ מול קהל בעתיד, האם זה באמת רק בגלל ש - הרגשת לחץ מול קהל בעבר? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך? 3 - למה ומה הסיבה שאתה אומר ש - בעבר הרגשת לחץ מול קהל? האם זה באמת קרה? מה בדיוק קרה? למה זה קרה? והתשובות האפשריות הן: 1 - האם זה ש - הרגשת לחץ מול קהל בעבר, מחייב את זה ש - תרגיש לחץ מול קהל בעתיד? תשובה: לא! כי מה שקרה בעבר לא בהכרח שיקרה בעתיד. ואם התשובה תהיה, שכן, אז ... נחזור ונשאל, אז למה בעצם אתה חושב שתרגיש לחץ על הבמה בהופעה מול קהל? 2 - האם זה ש - אתה חושב שתרגיש לחץ מול קהל בעתיד, האם זה באמת רק בגלל ש - הרגשת לחץ מול קהל בעבר? אולי יש סיבות נוספות / אחרות לכך? תשובה אפשרית: לא, יש סיבות נוספות, אני חושב שאני ארגיש לחץ מזה שמסתכלים עלי הרבה ... הרבה אנשים? האם הכרחי שיסתכלו עליך הרבה אנשים? האם זאת אכן האמת שיסתכלו עליך הרבה אנשים? ולגבי השאלה הקודמת: 3 - למה ומה הסיבה שאתה אומר ש - בעבר הרגשת לחץ מול קהל? האם זה באמת קרה? מה בדיוק קרה? למה זה קרה? תשובה: כנראה שיסופר סיפור כלשהו... של התנסות כלשהי מהעבר. אלא שהיא כבר פחות ...
רשימת רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות
... ושמאל הרגשה של יציבות הרגשה של כאב הרגשה של כאבים גופניים הרגשה של כבדות הרגשה של כבוד הרגשה של כיבוש הרגשה של כישלון הרגשה של כעס הרגשה של כעס עצמי הרגשה של כפייה הרגשה של לא משנה הרגשה של להיות... הרגשה של לחץ הרגשה של מאבק הרגשה של מאמץ הרגשה של מבוי סתום הרגשה של מה שקרה הרגשה של מוגבלות הרגשה של מועקה הרגשה ...
חרדה - מבוא
... האדם לערך העצמי הכולל שלו, פחד מהשפלה או בושה מול המורה או המעביד, חשש מדחייה על ידי ההורים או החברים בעקבות הכישלון במבחן, תחושת לחץ זמן, או פחד מאיבוד שליטה במצב מסוג זה. נראה כי מידה מסוימת של עוררות אופטימלית ...
מועקה / דחק - מבוא
... הביופידבק המלמדת לשלוט במערכת הסימפתטית ולהפחית את התגובות הפיזיולוגיות הנובעות מתחושת הלחץ. טכניקת הרפיה יכולה לסייע בהתמודדות עם דחק. עוררות הקשר בין מידת הדחק לרמת הביצוע - דחק ...
פחד, פוביה, NLP ודמיון מודרך
... ונפשיים ביניהם: כאבי ראש, חזה או בטן. הפרעות במהלך שינה, קשיי ריכוז, תחושת לחץ, מועקה בחזה, מחנק. תחושת שיתוק, דפיקות לב מהירות, הזעה, בחילה, רעידות, סחרחורות, נשימה כבדה ומואצת, לופ מחשבתי החוזר על עצמו ואינו ...
כעס - מבוא
... המעמד יוחס לו על בסיס יכולת זו. כעס בארגונים - מודל שני הסיפים ביטוי של כעס בארגון עלול להביא להשלכות שליליות עבור הפרט והארגון, כגון ירידה בפריון העבודה ועלייה בתחושת הלחץ. אך ביטוי של כעס יכול להביא גם לתוצאות חיוביות, כגון שיפור המוטיבציה, שיפור יחסי ...
כשלים בקבלת החלטות
... לברר האם ההחלטה היא באמת הרת גורל עבורו, מה הכי גרוע שיקרה אם יבחר בכל אופציה. בנוסף לכל אלה, כשלים בקבלת החלטות יכולים להיווצר בסיטואציות בהן יש לחץ של זמן. דבר זה עשוי להוביל, בצירוף העצמת השלכות ההחלטה, לתחושה של לחץ, בלבול ואף חרדה. גם כאן, יש לבחון את הגורמים ללחץ, ולחקור את נסיבותיהן ולנסות ...
טיפול ב: דמיון מודרך - שינוי דפוסי החשיבה - הילינג אנרגטי
... וכיוצא בזה, בא הדבר לידי ביטוי בחסימות אנרגטיות (אזורים בעלי עודף או חוסר באנרגיה) ובזרימה לקויה של אנרגיה בגוף. לדוגמא: בזמן הרגשת לחץ או פחד, נרגיש פעמים רבות מעין חסימה פיזית ממש באזור הסרעפת. אם ניבדק רפואית, קרוב לודאי שלא נמצא דבר, ובכל זאת ההרגשה הינה מוחשית וקיימת בגופנו. הדבר, שאותו אנו ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ככל שתהיה פחות מוכרח לעשות משהו, כך תצליח יותר לעשות אותו!
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרגשה של לחץ, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרגשה של לחץ, איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן מנטלי, אימון אישי, מאמן אישי בתל אביב בתחום הרגשה של לחץ - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1406 שניות - עכשיו 28_03_2024 השעה 12:14:16 - wesi4