הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=463142
פיטורין - פוטרת? זה לא סוף העולם!

בראיון עבודה אחת השאלות הקשות היא השאלה: למה עזבת את מקום העבודה האחרון? ואם פוטרת אז, אפילו התשובה עשויה להיות עוד יותר קשה.

כי מצד אחד, נורא חשוב להרשים, כי אתה מעוניין להתקבל למקום החדש. אתה רוצה להשאיר רושם אמין וחיובי, מצד שני, אתה לא רוצה שיחשבו "אה, זרקו אותו ממקום העבודה, מה אני צריך את הטראבל מייקר הזה".

לכן, נשאלת השאלה איך להתמודד עם השאלה, לתת מענה, מבלי לעורר התנגדות כלפיך, ושהעובדה שפוטרת לא תהווה מחסום מלקבל אותך למישרה הבאה.

ראשית, נבחן מהן הסיבות לפיטורין. ניתן לבחון את הסיבות לפיטורין משני היבטים עיקריים:

1. סיבות שלא קשורות אליך - שינויים שקרו בחברה בלי קשר לתפקידך ולתיפקודך בה. למשל: החברה בצמצומים, החברה נסגרה, התמזגות עם חברה אחרת. מעבר של פעילות החברה למקום מרוחק או חו"ל, שאינו מתאים לך. או, לחילופין, אתה שינית מקום מגורים. שינוי של מנהל בתוך הארגון, שרוצה ומחליט להביא את אנשי אמונו ואז, התפקיד שלך מיותר ומוצא את עצמך בחוץ. דוגמא נוספת היא: במקרה של נשים שילדו והחליטו לקחת פסק זמן, ולחברה זה לא התאים, ואז החליטו על סיום התפקיד.

במקרים אלה התשובות הן קלות. שכן, הפיטורין לא נבעו כתוצאה מחוסר שביעות רצון, או איזה שהן בעיות איתך, אלא משינויים מבניים ומערכתיים בתוך החברה.

2. סיבות שקשורות אליך - לא הסתדרת עם הבוס. לא הסתדרת עם האנשים, העבודה משעממת אותך, המשכורת היתה נמוכה, אתה מבוגר מידי, צעיר מידי, לא היתה אפשרות לקידום, שעות העבודה היו רבות מידי.

במקרים אלה חשוב להציג זאת כחוסר התאמה ויש לספר את הדברים באופן ענייני כך שיעוררו הזדהות. בכל מקרה, אסור להתפתל ולהגיב באופן רגשני. אסור בשום אופן להכפיש את מקום העבודה הקודם או המנהל הקודם ואסור להחצין רגשות שליליים ביחס לסיבת העזיבה.

תמיד טוב לומר שיש לך עניין באתגרים מקצועיים שונים. לעולם אל תציין שעזבת את העבודה כי הסתבכת עם בעל הבית או כי השכר היה נמוך מידי.

כדאי לקחת אחריות ולא להטיל את האשמה על המעסיק. במקרה של עזיבה על רקע חילוקי דעות צריך לומר שהממונה עליך לא ראה את הדברים כמוך ומכיוון שהעיניין היה עקרוני ומהותי עבורך החלטת לסיים את תפקידך. אם מדובר בעזיבת מקום עבודה לאחר תקופה קצרה, רצוי להסביר שתחומי האחריות לא תאמו את ציפיותיך.

בכל מקרה אני ממליצה להגיע לראיון לאחר ש"למדת" על החברה שבה אתה הולך להתראיין. גלשו באתר האינטרנט של החברה, חפשו כתבות אודותיה בעיתונים.

כדאי לבדוק אולי יש בחברה אנשים שאתה מכיר ויכולים להמליץ לך ובראיון עבודה להזכיר אותם, וכן לבקש מהם להמליץ עליך.

לפני הראיון כדאי לעשות סימולציה עם אדם בעל ניסיון בשוק העבודה.

חשוב מאוד להגיע לראיון כשאתה עם אנרגיות חיוביות, שמח וקורן, תקשורתי ועם בטחון עצמי. הכנס את עצמך לרגיעה על ידי התמקדות בנשימה. צור עבורך הדמית מציאות חיובית.

הבא עימך לראיון תיק מסמכים עם עותק של קורות חיים שלך, ומכתבי המלצה.

ובסופו של דבר אם לא קיבלו אותך, לא נורא. זה לא סוף העולם. הכר בעובדה שחיפוש עבודה הוא חלק מתהליך המוביל לשלב חדש בחיים, ולפיכך עלול להיות מלווה בקשיים. חיפוש עבודה הוא עבודה.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן