ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רצונו החופשי ✔טרויה - הסרט ✔הערה: קריאה אחרי הצפייה בסרט מעניקה בסיס משותף ומסייעת בהבנה. את הסרט הזה ... - ידע להצליח, התפתחות אישית, מודעות ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 טרויה - הסרט

הערה: קריאה אחרי הצפייה בסרט מעניקה בסיס משותף ומסייעת בהבנה.

את הסרט הזה משך אותי לראות דווקא השיר המייצג אותו, שמילותיו ממחישות באופן צורב את נושא הסרט:

".. remember I will still be here as long as you hold me in your memory"

"I'm with you wenever you tell my story.. For I.. I'm all I've done "

האם טרויה הוא סרט על מלחמה?

אי אפשר להתעלם מקרבות האדירים המתחוללים בסרט מתחילתו ועד סופו. אך המלחמה היא רק רקע להשקפות העולם המאפשרות אותה. פילוסופיות מנוגדות עולות ויורדות מהבמה לחילופין: האחת מקדשת את המוות, המעניק לזה שמסר את חייו, תהילה וכבוד, ואף הנצחה מעל דפי ההסטוריה לדורות הבאים. השניה, אמונה המאפשרת קדוש החיים. מתוך אמונות אלו, עולות שתי גישות: זו הממקמת את הכוח בידי האלים, בידי הגורל, בידי כוח עליון (דטרמיניזם - הובס, קולקטיביזם - היגל) שהמדינה או המלך הם נצגיו. והגישה האחרת, המעניקה ערך לחייו של הפרט, לשאיפותיו ובחירותיו (ג'ון לוק, איין ראנד). 3200 שנה קודם לזמננו, רעיון ערכו של הפרט היה נחלתם של בודדים. כשהמדינה היאו הדבר היחידי שראוי לחיות למענו, מוערכים אף יותר, אלו שהעזו לבחור לעצמם.

מאמר זה יתייחס למספר רעיונות הנוכחים בסרט והנובעים מגישות פילוסופיות אלו: קידוש המוות מול קדושת החיים, כוחם של אלים, או גורל, מול כוח הבחירה החופשית של האדם.

מה מניע גברים?

מה מניע גברים להלחם? תמורת מה היו מוכנים למסור את חייהם? האם הסיבות של אז שונות מהיום? למעשה שאלה זו קשורה במשמעות החיים: לשם מה אני מתאמץ ומתקיים, על מה אני נלחם?

אפשר לומר כי גברים מחפשים לגבור, להוכיח יכולת, אך המוטיבציה יכולה להיות שונה:

רוב הגברים לחמו למען המולדת. למען המלך. ראו עצמם כלים בידי גוף גדול ומשמעותי שהוא המדינה.

בין השורות נשמעים מספר קולות מגוונים:

יש המקדישים את חייהם גם למלחמות להרחבת טריטוריה ושליטה, למלחמות כבוד, אלו למעשה ילכו בהינתן פקודה לכל מקום שיתבקשו. אלו מצייתים בכל מחיר.

אחרים, ישתפו פעולה עם מלחמה על הבית, מלחמה צודקת מבחינתם.

אחריהם מגיעים המלכים (מנלאוס, אגממנון), המונעים ע"י הרצון לכבוד לעושר ולכוח, ומבקשים לזכות בשליטה מה שיותר גדולה. על טריטוריות ועל חיי אנשים. רוצים לבסס לעצמם מקום בהיסטוריה כרוויי נצחונות והצלחות. המלכים נחושים לזכות בציות של מה שיותר חיילים. ומשאירים לעצמם את החופש לקבוע, להחליט, לנהל, למשול.

אחריהם, באים אלו ששמים עצמם מעל המלכים.. שפועלים כעצמאיים: המבקשים תהילה, וחיי נצח לעצמם ופועלים מתוך חופש בחירה. כזהו אכילס.

בין אם מדובר בחיילים במלכים או בעצמאיים, יהיו מוכנים כל אלו למות ובלבד שיחשבו גיבורים במותם.

מולם, קבוצת אנשים הבוחרת בחיים כערך עליון. פרטים אלו לא חיים למען הגיבורים שיחשבו לאחר מותם, אלא חיים לשם חוויית החיים עצמה ובתוכה האהבה (למשל פריס). חשיבות רבה יש לסצנה האחרונה בסרט, המראה את התוצאה של כל אחת מהגישות: אלו שבחרו במלחמה, מתים בתוך חורבות מעושנים, אלו שבחרו באהבה, צועדים הרחק משם בנוף ירוק.

דמויות טרגיות

הקטור

לוחם נחוש, בן - זוג ואב מסור, גבר של כבוד, בחר באהבה אך מכוח תפקידו כשר הצבא וכבן הבכור של אב - מלך דטרמיניסטי (שבחר להקדיש את חייו לאלים ומאמין ש"הכל בידי שמים"), מוצא עצמו מנסה לאזן בין שני הכוחות המנוגדים (חיים למען עצמך או לטובת המנגנון שאתה חלק ממנו). הניסיון לאזן בין חיים של בחירה, משפחה ואהבה, ובין חיי הכרח, מחליש אותו. אך דבר מרכזי נוסף חורץ את גורלו: הכבוד שהוא רוחש לכללים. חוקי המשחק מחזיקים בגרונו בשעה שהוא נדרש להחליט בין חיים ומוות. בחירתו האחרונה להתייצב בקרב מול אכילס נובעת מאותה גישה של הכרח. למרות הפצרותיה של אשתו "אתה לא חייב לעשות את זה".. הוא ניגש כשידו המצפונית על התחתונה. הוא חש אשמה על הרג צעיר לא כשיר שהתחזה לטוב שבחיילים. לקיחת האשמה, וכיבוד חוקי המשחק גורמים לו למסור את נפשו לאכילס, לצאת מהחומה, ולעמוד לפקודתו של אכילס, בזמן שרצה, במקום, בתנאים שהיו טובים לו. היה יכול לזמן את אכילס לשיחה מקדימה בתוך הארמון, היה יכול לשלוח אליו שליח.. עם הצעה כלשהי, ואפילו לתת פקודה לחיילי המשמר לירות באכילס חיצים לאחר מותו.. כל צעד יצירתי היה מראה על עוצמה פנימית. על בחירה בחיים. עוצמה זו אבדה לו כשנטל אשמה על מצפונו, וכשבחר לכבד את חוקי הקרב ולשימם מעל חייו.

אכילס

זה שהעניק הן לחייליו והן לנערותיו את החופש הרב ביותר. תמיד דאג להבהיר לכל אדם כי קיימת בפניו בחירה. בידם החופש להחליט עבור עצמם. ואז, כשמצא מנוחה למרדף אחר תהילת הנצח בזרועות אוהבות (של בריסייס) שמעניקות תחושת נצח בהווה, היה זה מאוחר מדי כדי לשנות את גורלו. נקבע לו כי לא ישוב, כבר בשעה שבחר לעזוב את ביתו, את אמו, ולהשתתף במלחמה הגדולה. כך יוצא שזה שהעניק הכי הרבה חופש בחירה ויישם בחייו אמונה עצמית גבוה ובחירות עצמאיות לרוב, היה נתון לכאורה בידי האלים - הגורל שהמיתו ואחז בעקבו.

ערך חיי אדם

הסרט פותח בסצנה המבהירה את הערך שיוחס באותה תקופה לחיי אדם:

כלב משוטט שמוצא את גופת אדוניו מוטלת, ומגרש מעליה את הציפורים אוכלי הנבלות.

גוויות מוטלות על הארץ, נרקבות בשמש לאחר קרב נוסף, ואין דורש להן. המשאלה העליונה שמבקש המלך אגממנון כתנאי לאי מלחמה - היא העמדת הלוחמים של הצד השני לפקודתו מתי שידרוש. הפיכת החיילים לכלי מלחמה, תוך התעלמות מרצונם, מהערכים שלהם, מהבחירה שלהם, רק מדגישה את היחס המנצל לו היו נתונים. כאילו אין זו אמורה להיות שאלה עבור מי או מה ילחמו ויסכנו את חייהם. חייהם ממילא נתונים למלך כלשהו ולמוצא פיו עליהם לציית. למה הדבר דומה? לציפייה מלוחם סיירת שבהינתן פקודה ילך לשרת בכל חייל אחר, בכל תפקיד לפי דרישה מלמעלה. לחילופין, שישרת בצבא סוריה במשימות רגליות כנגד התורכים.

היו פה ושם, מי שהתנגד לגישה פטאליסטית זו. ראשון להם, אכילס. שנלחם רק על פי רצונו החופשי ובחירתו. סיכן את חייו רק בהתאם למטרות שרצה להשיג ואף ייעץ לכל מי שהקשיב לו, שלא להישמע לשיגיונותיו של מלך טיפש זה או אחר, וגם לא לפקודותיו שלו עצמו. בתקופה בה האמונה הרווחת היא שאין באמת ערך לחייו של אדם יחיד, אלא יש רק משמעות למערכה - למדינה, מייצג אכילס את הרעיון כי כל אדם אחראי למשמעות חייו, וכל אדם יכול לבחור לעצמו את המוסר, החופש, מטרות חייו או משמעות פועלו. גם פריס, נסיך טרויה, לקח את הזכות לעצמו להעמיד את רצונו הפרטי לפני רצון המדינה. בחר להשמיע את מה שהאמין כנכון (אך לא במחיר מותו).., וככל שהתחזק כוחו, גם למד ליטול חייהם של אלו שאיימו על חייו, להוביל ואף לגבור.

האמונה באלים מול האמונה בכוחו של האדם לקבוע את עתידו

מול פריאמוס - מלך טרויה המייצג את הדטרמיניזם המוחלט, ניצב אכילס המייצג את האמונה הרומנטית - לפיה עתידו של אדם מעוצב מכוח בחירותיו ופעולותיו.

שני אנשים אלו פעלו בהתאם להשקפת עולם בסיסית הזו בה החזיקו וגם מצאו את מותם בהקשר המיוחד של השקפתם: פריאמוס במקדש האלים, לצד פסלים מנותצים, ואכילס בזרועות אהובתו, ברגע של אמת ובחירה.

אכילס מציג את רצונו הכביר לזכות בחיי נצח. להיזכר ולהתקיים לעד. השתוקקות זו נובעת (כפי שהוא מעיד בסרט) מחוסר תוכלת שהוא מוצא בחייו. באופן טראגי בשעה שליבו מתעורר לאהבה וחש את הנצח בין זרועות אישה, ברגע שמוכן הוא למסור את החרב, נעלם פוטנציאל חייו הנוכחי. אין לראות במוות זה נצחון הגורל, על רעיון הבחירה החופשית, משום שניתנה לאכילס ההזדמנות לבחור את גורלו, בשיחה האחרונה עם אמו. הארכה שקיבל (מרגע מותו המדומה ועד למותו שלו) אפשרה לו לטעום משמעותה של הבחירה באהבה ובחיים.

על מה בכה אכילס?

הבכיה של אכילס הגיבור, החזק, מעל גופת הקטור, לפני החזרתו לאביו מפתיעה. אפשר להציע כי אכילס ראה בהקטור אח - רע מוערך, בשל עצמאותו והמוסר הגבוה בו החזיק. עוצמתו הפנימית נגלתה בתחילת הסרט, בעמידתו האיתנה מול פיתויים. גם הקטור, כך ראה אכילס, עושה מה שנכון לאותו רגע, ולא חש כבול לחוקי המשחק המקובלים הוא נעץ את החרב במלך יוון, למרות שהיה זה קרב של כבוד, של אחיו פריס.

בעימות שזימן אכילס עם הקטור לא בהכרח ביקש את מותו. מתוך תסכול גדול וצער, רצה למצוא משמעות לכל זה. רצה שמות יקיריו כמו גם מותו, לא יהיה לשוא.

כשבא המלך בכבודו ובעצמו לאוהלו בגניבה וביקש את גופת הקטור, חש אכילס משמעותה של אהבה, אולי חש געגוע לאביו שלו. בכל מקרה, נכחה במפגש החשאי הזה אמת. אמת זו, חיברה אותו לצער האמיתי המכונן בתוכו, צער על אובדן כוח החיים משני אנשים שהעריך ואהב. מיד לאחר ששלח לחופשי את הכוהנת ביחד עם דודה מלך טרויה, גמלה החלטה בליבו להגיע לשם ולקחתה חזרה - מכוחה של אהבה, מכוח הבחירה, מכוח החופש. לאחר שבחר שלא להלחם יותר, ולבכר את החיים.

גברים ונשים

כוחן של הנשים בסרט מבוטא בהקשר של אהבה היקשרות ויצירת חיים.

כוחם של הגברים בסרט מבוטא לרוב באופן פיזי, דרך מאבקי כוח, דרך הכוח להרוג, להנהיג ולקבל החלטות.

הבחירה בחופש

הלן, בוחרת לצאת מכלוב הזהב לעתיד לא נודע, ולהתקיים לצד זה שמכבד ואוהב אותה. לצד זה שאיתו היא מרגישה קיימת.

אכילס גם הוא בוחר בחופש. החופש לפעול למען קריירה עצמאית, החופש לבחור את מטרותיו, להשיג את השגיו, לבנות לעצמו מוניטין וכבוד, החופש לא להילחם, לנהל טקטיקה מול המלך. החופש לקיים משא ומתן. בסופו של דבר גם הוא מוצא חופש אמיתי בתוך קשר של אהבה.

כבוד וניצול

המלך היווני אגממנון, מתייחס לנשים יחס משתמש ונצלני. הוא מציע את הלן לנסיכי טרויה כשעשוע ללילה, ומאיים על בריסייס השבויה, כי תקרצף את מרצפות ארמונו. השתמשותו בנשים ככלי משחק, עולה בקנה אחד עם יחסו המשתמש באנשים בכלל, חיילים, יועצים, כל מי שסביבו.

תמונה הפוכה ליחסים מראים הקטור, אכילס או פריס לנשותיהם - כמו לכל האחרים סביבם. ובקטגוריה זו כלול גם פאוס מלך טרויה שמתגנב כדי להציל את גופת בנו האהוב, ושאומר לבנו פאריס: "נלחמתי במהלך חיי בשל כל כך הרבה שיקולים, כדי לנצח, לזכות בהערכה, כבוד, תהילה, ממון, להלחם בשל אהבה לאישה נראה לי היום הסיבה הטובה מכולן".

חיי נצח

רבים מונצחים בין דפי ההסטוריה, חלקם לרעה חלקם לטובה, חלקם כמצביאים דגולים ודמויות לחיקוי חלקם לדראון. אלו שנבחר לאמץ ולזכור, אלו שנבחר ללמוד מהם, ללכת לאורם, יהיו אלו שנעריך את בחירותיהם ופועלם. אלו שנרצה להמשיך ולקחת עמנו הלאה בזיכרון (כמאמר השיר המוזכר לעיל).

לסיום, הסרט מחייה בדמיוננו מספר דמויות מתקופת ספרטה, טרויה, שהאופן בו בחרו לחיות, הופך אותן להרואיות, ולכאלו הראויות להיזכר.

להתגעגע זכרונות חיקוי עוצמה אמונות הקשבה היקשרות להיזכר להילחם יכולה להיות להעריך את
פסיכולוגיה הפוכה / מניפולציות / לקרוא אנשים - מהי פסיכולוגיה הפוכה? איך לעשות פסיכולוגיה הפוכה?
... מלחמה, ואף אחד לא מנסה לנצח אף אחד. פסיכולוגיה הפוכה טובה ואמיתית, היא כזו שגורמת ליריב להניח את נשקו מרצונו החופשי, ומביאה את היריב למצב, שהוא מחליט לעשות שלום מרצונו החופשי. מידת ההצלחה של הפסיכולוגיה ההפוכה, תלויה בעד כמה כל צד מבין את צורת המחשבה של הצד השני שבעימות. ברמה ...
פחד מוות / פחד ממוות - ממה נובע פחד מהמוות? איך להתמודד עם פחד מוות? חיים לאחר המוות / חיים אחרי החיים / חיים אחרי המוות
... אם לא היה אכפת לאדם למות והוא לא היה מבין מה טוב ברגע הזה, הוא היה מתאבד. האדם אינו מתאבד משום שהוא מפחד למות. אא"כ הוא מבין מה טוב ברגע הזה, שאז הוא לא יחפש לשנות אותו, דהיינו, האדם לא יתאבד מרצונו החופשי, כי אין לו רצון לשנות את המציאות בשום צורה, כי הכל מושלם. הפחד מהמוות מחזיק את האדם לא להתאבד למרות שהוא אינו מבין מה טוב ברגע הזה. אך מצד האמת, מי שיודע את המהות האמיתית ...
יעוץ / עצות - מה הופך עצה לטובה? מה הן עצות טובות?
... על סמך הידע האמיתי שלו. אבל מי שהוא לא רופא, הוא יכול להמליץ על תרופות, רק לפי הדמיון שלו. ויכול להיות שהדמיון שלו צודק. אבל זה עדיין רק דמיון. ומי שהוא חולה בעצמו, הוא יכול להמליץ על תרופות כרצונו החופשי, אך כל ההמלצות שלו, לא ממש יעילות. משום שאם המלצותיו היו יעילות, הרי שהוא היה אמור לרפא את עצמו. ומי שלא יכול לרפא ...
שותפות / הקמת / פירוק שותפות - מהי המהות המעשית והרוחנית של שותפות?
... וכאשר האדם נכנס לשותפות, אם הוא לא מתבונן גם על מה יקרה במידה והוא ירצה בעתיד לפרק את השותפות, הרי שהדבר דומה לאדם שמתנדב מרצונו החופשי להיכנס לכלא, כדי ליהנות שם מאיזה ארוחה טובה. כי האדם הזה הוא רואה כרגע רק את הארוחה הטובה שעומדת אל מול עיניו, אבל הוא שוכח שבסוף הוא גם יצטרך לשלם את החשבון. ...
בחירה חופשית - חופש הבחירה - הבחירה החופשית - 2?
בחירה חופשית - חופש הבחירה - הבחירה החופשית - 2?
... נושא גדול צריך להבין את כל הפרטים שלו. והפעם נתבונן על היבט מסוים של הבחירה החופשית. לאדם יש כמה אפשרויות, ומרצונו החופשי הוא בוחר לעשות כך ולא אחרת וכמובן שהחלפתי את ...
מי שמציאות כלשהי, לא גורמת לו הנאה - בידוע שהוא שקרן
... שווא על החכם האמיתי, כאילו הוא גורם לו להרגיש רע. והאדם לא מבין, שהוא דומה למלך, שמרצונו החופשי בבחירה חופשית מלאה, הוא בוחר להיות עבד בבית הכלא. והמלך השתגע, עד שהוא נכנס בטעות לדמות שאליה הוא התחפש, והוא חושב, שהוא באמת עבד, ואז הוא מתלונן על כך שהוא עבד. והחכם ...
רצון לתת / רצון להשפיע - השטן, שמתחזה לאלוהים - מי רוצה לסבול כמו השטן?
... הוא לא בחר כלל מעולם. ולא רק שאלוהים לא בחר / בוחר את רצונו החופשי, אלא שאפילו את קיומו עצמו הוא לא בוחר. ולמען הסר ספק, קיומו של אלוהים, הוא גם עונש נצחי ... הוא משועבד לרצונו. ואת הרצון העצמי, אף אחד לא בוחר בעצמו מרצונו החופשי. כי קיומו של הרצון עצמו, הוא לא יכול להיות קיים מרצון כלל. כי גם אם נאמר שהישות יוצרת את ...
עבד של השטן - למה האדם רוצה להיות עבד של השטן? מי שרוצה את הכל, מקבל את הכל!
... אצלו. כי מי שלא רוצה את השלמות, הוא בעצם רוצה להיות עבד של הרע. וזה בעצם מה שהוא מקבל, שהוא בעצם עבד של הרע, דהיינו, של הנפרדות, שבה החיסרון נפרד מהשלמות. ואיך הרע גורם לאדם לרצות להיות עבד שלו מרצונו החופשי? תשובה: על ידי אמונה של שקר. כי האדם מאמין בשקר שאומר, שאי אפשר להשיג את השלמות. כי ע"פ השכל, שום דבר אינו שלם, וכל דבר יש לו דבר אחר ...
אמונה באלוהים / תפילה לאלוהים / כפירה באלוהים - מהו שורש העניין?
... באלוהים. דהיינו, שהוא מאמין שיש איזה כוח חיצוני לו, שמנהל את העולם, נגד רצונו החופשי. ותפילה לאלוהים, היא כאשר האדם רוצה שאיזה כוח ...
חרדה חברתית - חרדה חברתית אצל ילדים, טיפול בחרדה חברתית, פחד קהל, פחד חברתי, הפרעת חרדה חברתית, ביישנות וחוסר ביטחון עצמי
... שונה לחלוטין, מהמשמעות שהוא מייחס לשאר החפצים שסביבו, היא זו שיוצרת חרדה חברתית אצל ילדים בפרט, ואצל אנשים מבוגרים בכלל. כי האדם מטבעו, רוצה את החופש. והאדם מטבעו, עושה כרצונו החופשי, בלי להגביל את רצונו בשום צורה שהיא. והנה, האדם לומד, שעליו לצמצם את החופש האישי שלו, למען התחשבות בדעות של אחרים. וההורים של ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רצונו החופשי
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רצונו החופשי, איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רצונו החופשי, איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מגשר, מאמן אישי למציאת זוגיות, מאמן אישי לחיים בנושא רצונו החופשי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.7666 שניות - עכשיו 20_04_2024 השעה 04:11:57 - wesi4