ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה זיכרונות ✔זכרון - היכן נמצא הזיכרון שלנו, מה ואיך אנו זוכרים? ✔נפלאות התבונה של המוח האנושי היכן נמצא הזיכרון שלנו, מה ואיך אנו זוכרים ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 זכרון - היכן נמצא הזיכרון שלנו, מה ואיך אנו זוכרים?

נפלאות התבונה של המוח האנושי

היכן נמצא הזיכרון שלנו, מה ואיך אנו זוכרים?

דיון במוח האנושי הוא הנושא המרתק ביותר הקיים היום ועדין הוא חידה בהרבה מובנים. מחקרים רבים נעשו על המוח האנושי והרבה ידע הצטבר, ידע המאפשר הצצה חלקית בלבד. פיתוח מכונות ה - F -MRI, מאפשר לאתר פעילות חשמלית במוח בביצוע פעולות שונות שלנו. אבל וזה אבל גדול מאוד, רב הנסתר על הגלוי וישנם תחומים ופעילויות שונות, שאין לנו מושג, איך הם מתבצעים?

במאמר זה נדון בנושא הזיכרון ואיזו השפעה יש לו על כל מה שקרה וקורה סביבנו?

חשבתם פעם כמה זיכרון צריך כדי לאגור סרט של 80 שנות חיים של אדם אחד? וכמה זיכרון דרוש לעיבוד המידע של מה שיש לנו בסרט הזה? ומה עושים איתו?

שאלות כמו: מה אנחנו רואים? ומתי ראינו זאת? ולמה זה קשור? ואיפה הרגש בזיכרון? ואיפה כל הזיכרון הזה יושב?

אזי במונחים של טכנולוגיה של DVD אנו זקוקים בערך ל 500, 000 תקליטורי DVD (מחשב טוב היום מגיע לנפח זיכרון של 70 תקליטורי DVD). אז איך זה שמוחנו לא גדל? ואפילו שאנו מאריכים חיים מוחנו מתכווץ, שתיאורטית הוא אמור לגדול מבלי לאבד מידע.

לנושא מקום איחסון הזיכרון שלנו אם לא במוח, חשבתי שאולי לאלוהות יש רשת אינטרנט מהירה, כמו רשת של בזק NGN המקושרת עם שרתים עצומים של GOOGEL או ORACL, ששם רצות אפליקציות אישיות שמופעלות ע"י משתמש מרוחק לפי רישיון (כמו כרטיס SIM של טלפון נייד). בשרתים האלה מאוחסן כל הזיכרון שלנו וגם אפליקציית הזיכרון שלנו ולכל אחד מאיתנו יש יכולת גישה מכל מקום ובכל שלב לאותו זיכרון (בעזרת הרישיון האנושי שלנו), שלאף אחד אחר אין גישה לזיכרון שלנו ברשת הזו. אולי זה כך? ובכן לא. המוח האנושי הוא מחשב העל הטוב ביותר בעולם היום, זוכר מה שהוא רוצה, שולף מה שהוא רוצה ויוצר מה שהוא רוצה, אבל זה קצת יותר מורכב.

כשבודקים כיצד המוח שלנו זוכר תמונות או כל אירוע חושי אחר? בנושא הזה יש קצת יותר מידע מדעי.

ניקח לדוגמא את איבר הראיה: כל תמונה שמעובדת או נקלטת במוחנו ע"י איבר העין, המעובד בחלוקה לתאים הבסיסיים שנקראים פיקסלים (תאים בעלי 3 צבעים, אדום ירוק וכחול RGB) בדיוק כמו מסך פלזמה או LCD. התמונה הבודדת מתקבלת כמפה של פיקסלים, כדי שיתקבל בתא מסוים צבע מסוים נשלח אות חשמלי לאותה נקודה כך שהקומבינציה של האות החשמלי לכל צבע וצבע ייתן את הצבע הרצוי. לדוגמא: כדי לקבל צהוב, האדום יהיה אפסי ולירוק והכחול יתנו ערך מסוים כך שנקבל שילוב שייתן צהוב.

עד כאן הכל פשוט, אבל יותר מורכב, מפני שאין סימטריה במספר הפיקסלים שיש לכל תמונה נקלטת ונקודת המרכז של רשתית העין שלנו הרבה יותר רגישה וצפופה במספר הפיקסלים משאר אזורי רשתית העין. במקביל מרכז הרשתית של העין תופס נפח גדול מאוד מאזור הקליטה במפת הפיקסלים במוח שלנו. לדוגמה: תמונת אדם בפארק שעשועים, הפנים של האדם יתפסו כ - 50% משטח מרכז הקליטה ושאר התמונה יקבל יחוס שולי ב - 50% הנותרים כמו הגוף, הפארק וכו'.

מחקרים שבדקו את צורת ההתבוננות של מרכז הרשתית בכל תמונה נתונה גילו להפתעתם, שמרכז הרשתית מתביית על נקודות חשובות בתמונה כמו פנים, או עצמים מעניינים וסורק אותם מספר פעמים הלוך ושוב, כל עוד אנחנו מתבוננים בתמונה הנתונה והחשוב ביותר לעולם לא סורק את התמונה כולה.

בואו נסכם נקודה זו: המוח קולט תמונות ברמה של פיקסלים בודדים אבל מייחס חשיבות יותר גדולה לנקודות מרכזיות בתמונה היום יומית שלנו. וזאת למדנו מחוסר הסימטריות בקליטה של התמונה הכוללת וההתמקדות בנקודות מרכזיות.

המוח שלנו קולט שינויים ע"י אלגוריים מתמטים מתוחכמים הקיימים בו ומשווה שינוי ביחס לתמונה קיימת נלמדת מאירוע קודם. לדוגמא: אם אתמול או לפני 10 שנים פגשתי מישהו ונפגש שוב היום והאדם יצבע את שערו, נבחין מיד בשינוי ביחס לתמונה הקיימת במוחנו (אירוע ספציפי זה יותר נפוץ במוח הנשי מאשר בגברי, הגברים שמים לב פחות לפרטים ויותר לתמונה הכוללת). נוכל לזהות את האדם, לחבר אותו לחוויה, לריח, לרגש, לאותה סיטואציה, אבל לא נזכור במדויק כל פיקסל ופיקסל בתמונתו.

המוח שלנו הוא מוח לומד ובעיקר הוא עושה זאת ע"י התמקדות בנקודות ו/או חוויות מאורעות ואירועים מסויימים ופחות בתמונה הכוללת וככל שעובר הזמן ולא תרגלנו זיכרון זה התמונה תיקבר עמוק בארכיון החיים שלנו.

כשערכנו סרט להוריי לרגל חתונת היובל שלהם, אחיי הלכו לכל מקומות הילדות בהם גדלנו וצילמו אותם בצירוף תיאור חוויות מהילדות שלנו. שלמה אחי, לדוגמא, תיאר בסרט אירוע שקרה לי, שלהפתעתי גיליתי שאני זוכר אותו אחרת לגמרי, ובכן למה? המוח האנושי זוכר חוויות מאורעות ואירועים, מפעיל אלגוריים מתמטים, כדי להבחין בשינויים ביחס לתמונה הקיימת ושומר בצורה חלקית את החוויות מאורעות ואירועים וכאשר החוויות, המאורעות והאירועים נשלפים מהזיכרון, הוא משלים את החסר על פי מה שלמד במהלך החיים עם כל המורכבות הרגשית שקשורה לעניין. ולכן כל אירוע בעבר יכול להיזכר ברמת הפרטים בצורה שונה מאדם לאדם.

מספרים על הילידים באמריקה, שכשהגיעו הספינות הראשונות של הספרדים ליבשת אמריקה, לא יכלו הילידים לזהות את הספינות בים למרות קיומם, ורק לאחר שהשאמן (הכהן הגדול) הביא זאת לתשומת ליבם, הבחינו מיד בספינות, זאת היות ואירוע כזה לא נלמד בעבר ולכן לא הקדישו לכך את תשומת ליבם.

לתשומת הלב שלנו יש מרכיב מכריע בדברים שניזכור ולא ניזכור, או אפילו מה ניראה ומה לא ניראה. נעשה ניסוי באוניברסיטת הווארד, שבו צולם סרט בהשתתפות 3 סטודנטים בחולצות לבנות ו 3 סטודנטים בחולצות שחורות. כל קבוצה ביצעה מסירות בין חבריה כאשר חברי הקבוצות נעו אחד בתוך השני במהלך המסירות. הסרט הוקרן והקהל התבקש לספור את מספר הפעמים שהסטודנטים עם החולצות הלבנות מסרו כדור אחד לשני. ובכן רב הקהל צדק וספר נכון. אבל, במהלך הסרט עבר בין חברי הקבוצות אדם שמחופש לגורילה, נפנף לשלום ואף אחד מהצופים לא ראה אותו, מכיוון שתשומת הלב שלהם הייתה למסירות של הסטודנטים בלבן.

כמו כן, עוד דוגמא לתשומת הלב, לאחרונה פורסם מחקר בא נשאלו אנשים שמעשנים סיגריות CAMEL במשך 20 שנה ויותר לגבי הבגדים שלובש הרוכב על הגמל והתקבלו תשובות שונות שלמעשה אין רוכב על הגמל בעטיפת קופסת הסיגריות CAMEL.

לסיכום נושא הזיכרון: המוח האנושי מגדיר לנו מי אנו? ומה אנו? ולאן פנינו מועדות? המוח האנושי זוכר חוויות מאורעות ואירועים, ברמת החוויה הרגשית והחושית. המוח האנושי משווה למאגר הידע שיש ברשותו שנלמד בעבר. המוח האנושי זוכר רק חלק מהחוויות, מאורעות ואירועים. תלוי ברמת החשיבות או תשומת הלב שהקדשנו לנושא, היות והתמונה הכוללת לא מושלמת. המוח הוא מחשב העל הטוב ביותר בשוק היום, שמסוגל על בסיס החוויות מאורעות ואירועים שעברנו להשלים את החסר. למעשה, אנחנו לא מודעים לכל התמונה הכוללת סביבנו, אלא למה שהורגלנו לו ולכן המוח הוא גם יוצר המציאות שלנו על הבסיס של החוויות, המאורעות והאירועים שלמד ולכן אם נטמיע את החיובי, נזמן חיובי, ואם נטמיע את השלילי נזמן שלילי. בכל מקרה במצב זה ניתן להניח שהמוח מצפין את המידע הנלמד ולכן יתכן שהמוח האנושי לא זקוק לכל כך הרבה זיכרון כמו שהנחנו בתחילת המאמר.

המשורר הבריטי בן המאה השבע עשרה ג'ון דריין אמר " תחילה אנחנו מעצבים לנו מנהגים, ואחר כך המנהגים מעצבים אותנו", למעשה מיום היוולדנו הסביבה, ההורים ואחר כך אנחנו מעצבים לנו מנהגים שבסופו של דבר מעצבים אותנו. המוח האנושי יוצר לנו את המציאות שאנחנו מכירים ע"י למידה והשוואה למה שקיים בתוכו. למשל מלחמה בין שני עמים אחד יזכור ניצחון והשני יזכור מפלה והנייטרלי ללא מעורבות ריגשית ידחוף לשלום.

הדרך היחידה לשנות מציאות קיימת, היא לבצע תהליך עמוק של שינוי הסרט הקיים בתוכנו לתמונה אחרת תומכת בשינוי עם מעורבות ריגשית עמוקה.

את המציאות טכנולוגיות הסביבה ביצוע תרופות חשיבה מדעית המציאות מדע התמונה המלאה השוואה מושלם איך הזיכרון היכן נמצא זיכרון זיכרונות זכרון זכרונות לזכור
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
... להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם ... אתה שואל? ש: האם יש דרך כלשהי לשכוח זיכרונות. אליעד: האם יש דרך לשכוח זיכרונות, האם אתה רוצה דרך לשכוח באופן מוחלט זיכרונות או לשכוח זיכרונות לשכוח באופן מוחלט אין אפשרות בדיוק כמו שאין אפשרות שלא תחשוב על הפילים ... תלוי איך אני מפרש את מה שמפריע לי את הזיכרון אם זה משהו כאילו אם אני מסתכל על זה בצורה חיובית למשל במקום בצורה שלילית. ... המריבות של העבר כאילו במקום שזה יהיה זיכרון רע תפשרו שזה יהיה טוב "למה רבנו כי אהבנו בכלל", כל פעם שיקפוץ לכם "כן אבל ...
לאהוב את המציאות היחסית, לרצות מוחלט, לאהוב את מה שיש, לשמוח במה שיש, לקבל את המציאות, לרצות את האפשרות שהמציאות תשתנה, לאהוב את האפשרות הרעה, מהי זוגיות טובה? זיכרונות רעים, לאהוב צורה יחסית, רצון במוחלט, לאהוב את הפוטנציאל, לאהוב את האפשרות שיהיה רע, לאהוב זיכרונות רעים, לחיות את הרגע
... את האפשרות שהמציאות תשתנה, לאהוב את האפשרות הרעה, מהי זוגיות טובה? זיכרונות רעים, לאהוב צורה יחסית, רצון במוחלט, לאהוב את הפוטנציאל, לאהוב את האפשרות שיהיה רע, לאהוב זיכרונות רעים, לחיות את הרגע כשמדברים על לאהוב את המציאות, לקבל את המציאות גם במובן הכללי וגם במובן הפרטי של ... מה שקורה כרגע. ומה שקורה כרגע, כולל בתוכו, דברים שקורים בפועל כרגע, זיכרונות של דברים שקרו בעבר, ואפשרויות של דברים שיכולים לקרות בעתיד בסיכויים שונים. ולאהוב את המציאות פירושו ... קיימות כרגע. ומי שלא אוהב את האפשרויות שיש כרגע לגבי העתיד, או את הזיכרונות שיש כרגע לגבי העבר, הרי שהוא לא אוהב את הזוגיות שיש לו כרגע. במילים אחרות, לאהוב את מה שקורה, ... הצורה היחסית שיש כרגע, שהיא טומנת בחובה גם אפשרויות עתידיות רעות / זיכרונות רעים. כי כל צורה יחסית, מכילה בתוכה את האפשרות להשתנות למשהו אחר. ולאהוב את היחסי, פירושו לאהוב ...
איך למחוק זכרונות רעים? איך למחוק זיכרון שלילי? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח משהו שקרה? איך לשכוח טראומת אונס? איך לשכוח טראומה? איך לשכוח זיכרון שלילי? איך לשכוח זכרונות קשים? מחיקת זכרונות רעים, איך למחוק זיכרונות רעים?
איך למחוק זכרונות רעים? איך למחוק זיכרון שלילי? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח משהו שקרה? איך לשכוח טראומת אונס? איך לשכוח טראומה? איך לשכוח זיכרון שלילי? איך לשכוח זכרונות קשים? מחיקת זכרונות רעים, איך למחוק זיכרונות רעים?
... למחוק זכרונות רעים? איך למחוק זיכרון שלילי? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח משהו שקרה? איך לשכוח טראומת אונס? איך לשכוח טראומה? איך לשכוח זיכרון שלילי? איך לשכוח זכרונות קשים? מחיקת זכרונות רעים, איך למחוק זיכרונות רעים? הרצאה על איך למחוק זכרונות רעים? איך למחוק זיכרון שלילי? האם אפשר למחוק זיכרון? איך לשכוח משהו שקרה? איך לשכוח טראומת אונס? איך לשכוח טראומה? איך לשכוח זיכרון שלילי? איך לשכוח זכרונות קשים? מחיקת זכרונות רעים, איך למחוק זיכרונות רעים? ועוד איך למחוק זיכרון מהראש? איך אפשר למחוק זיכרון מהמוח? האם אפשר למחוק זיכרון? האם ניתן למחוק זיכרון? למה אני לא מצליח לשכוח? למה אני זוכר משהו? מחיקת זיכרון מהמוח, מחיקת זיכרונות טראומטיים, מחיקת זיכרונות לא רצויים, איך לשכוח את העבר? איך לשכוח משהו? איך להוציא משהו מהראש? איך לשכוח אותו? איך לשכוח את האקס? איך לשכוח אהבה נכזבת? זיכרון שלילי, זיכרון טראומטי, זיכרון בגלל טראומה, מחיקת טראומה, לשכוח טראומה, לשכוח אירוע טראומטי ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על זיכרונות
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: זיכרונות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: זיכרונות, איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קואצ'ינג, קואצר לזוגיות, אימון אישי למנהלים בתחום זיכרונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0938 שניות - עכשיו 23_04_2024 השעה 14:31:45 - wesi4