הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=3641
בדידות בעבודה ואיך מתמודדים איתה?

במאמר זה יוסבר, מדוע מרגיש האדם לפעמים בדידות בעבודה ומה הוא צריך לעשות מנת להתמודד איתה.

ראשית, נסביר שהבדידות הינה מצב פנימי של האדם ואיננה מצב חיצוני. לא חשוב היכן נמצא האדם במציאות הפיזית ביקום, הוא ירגיש בודד או לא ירגיש בודד רק בתלות במצב הפנימי שלו. הוא יכול להימצא בעיר הומה אדם ולהרגיש בודד ולעומת זאת הוא יכול להימצא לבד על אי בודד ולא להרגיש בודד.

הבדידות בעיקרה, נובעת מתחושת חוסר שייכות של האדם ביחס למקום העבודה בו הוא נמצא.

וממה נובעת בעצם תחושת הבדידות? תחושת הבדידות נובעת מכך שהאדם לא רואה ולא מוצא את הטוב שיש בעבודה אליה הוא נקלט למרות שהוא בחר בעבודה זו וכשאני אומר עבודה, הכוונה כאן בעיקר למקום העבודה מאחר ואנו יוצאים מתוך הנחה שהוא בחר בעבודה המתאימה לו והוא מרוצה ממנה.

זה בולט במיוחד שאדם נקלט בעבודה מסוימת במקום מסוים והוא מרגיש בדידות בתחילה וזה כמובן גורם לו להרגיש לא טוב. המקום זר לו, העובדים זרים לו והוא מרגיש שהוא עלול לדרוך על "יבלות" כלשהם במקום החדש.

אם כך, מה יעשה אותו אדם? התשובה טמונה בכך שהאדם צריך לגרום לעצמו להרגיש שייכות למקום, על ידי זה שימצא מה הטוב שהוא רואה במקום העבודה ויסתכל בעיקר על היתרונות שישנן ויתחבר אליהם. זה יכול לבוא לידי ביטוי, על ידי שהוא פשוט יכיר את סביבתו על ידי התבוננות גרידא ואז הסביבה תהיה לו יותר ויותר מוכרת, יערוך שיחות היכרות עם עובדים ואז הם יהיו פחות זרים לו ויותר מוכרים.

כמו שאדם, בדרך כלל, אינו מרגיש בדידות בביתו, מאחר וכל דבר בבית מוכר לו וגם בני הבית מוכרים לו, כך גם במקום העבודה הוא לא ירגיש בודד אחרי שהוא יכיר פיזית את מקום העבודה ואת העובדים בו.

ברגע שיעשה זאת, הוא ירגיש שייכות וחיבור למקום וממילא לא ירגיש בודד.

השלב הבא לביטול הרגשת הבדידות במקום החדש, הינו לימוד והיכרות הפעולות שהוא צריך לעשות בהקשר למקצוע אותו הוא הולך למלא בעבודתו ושלשם כך קיבלו אותו לעבודה. הוא צריך להכיר מה הוא צריך לספק ולקבל מכל הגורמים שנמצאים בסביבתו. (ראה מאמר "צעדים ראשונים בעבודה ביישום המקצוע").

לסיכום, אדם שמכיר ומבין מאיפה נובעת הרגשת הבדידות ויעשה את הפעולות שהזכרתי בצורה נכונה ובזריזות, יתגבר מהר על תחושת הבדידות וישתלב מהר במקום העבודה. לצערי, ההיפך גם נכון שאם האדם לא יעשה זאת, הוא תמיד ירגיש בודד, ירגיש רע וזה עלול לגרום לו לעזוב את מקום עבודתו.

ומה לגבי עובד "וותיק" שכבר עובד זמן רב, האם מובטח לו שהוא לא ירגיש לעולם את תחושת הבדידות במקום העבודה? התשובה היא שזה לא מובטח לו מאחר שאם האדם לא מרגיש סיפוק אישי ורגשי במקום העבודה וברגע שיש דברים שמטרידים את האדם והוא לא מקבל או מוצא פתרונות במקום העבודה ומקום העבודה אינו עוזר לו להתמודד איתם, אז האדם מרגיש מנותק ובודד. מה יעשה אותו האדם?

האפשרויות הן, לפתור את הדברים המטרידים אותו בצורה חיצונית (מחוץ לתחום העבודה) או בצורה פנימית (בתוך תחום העבודה) או שילוב של שתיהן.

נתייחס כעת לאפשרות הפנימית. מה שהוא צריך לעשות, הוא לחפש ולמצוא, מהם הדברים הטובים / היתרונות שיש במקום העבודה שיעזרו לו להתמודד עם הדברים המטרידים אותו ולהתחבר אליהם ואז ממילא הם ייעלמו.

כמובן, שתמיד קיימת אפשרות נוספת והיא שאם אדם מרגיש בודד במקום עבודה מסוים, הוא יכול לעזוב למקום עבודה אחר שבו אולי לא ירגיש בודד. אבל אם הוא נאלץ להישאר באותו מקום העבודה, אזי יעשה את מה שהזכרתי לעיל, ויתעקש למצוא את היתרונות ויתחבר אליהם.

למותר לציין, שהאדם צריך לחקור ולדעת את האמת בבעיותיו. ידיעת האמת תעזור לו בכל מצב ורגע בו הוא נמצא ועל כך בפרק אחר.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן