ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול באנטיביוטיקה ✔מה ניתן לעשות כדי לצאת מהמעגל של דלקות אוזניים חוזרות ולמנוע ניתוח הכפתורים? ✔שכיחות: דלקת האוזן התיכונה ונוזלים באוזניים ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 מה ניתן לעשות כדי לצאת מהמעגל של דלקות אוזניים חוזרות ולמנוע ניתוח הכפתורים?

שכיחות:

דלקת האוזן התיכונה ונוזלים באוזניים הם בין האבחנות השכיחות ביותר בקרב הילדים עד גיל בית הספר בבואם למרפאות א. א. ג. וגם במרפאתי. התופעה נפוצה בעיקר בחורף, בעונת ההצטננות.

מחקרים מראים ש - 95% מן הילדים עד גיל 3 יחלו במחלה לפחות פעם אחת בחייהם! אלה הם גילאים בהם מבנה האוזן עדיין לא בשל. רוב הדלקות מופיעות בגיל בין חצי שנה לשנתיים. מדאיגה העובדה שהמחלה "ירדה" מבחינת הגיל. אם בעבר מקרה שהילד מתחת לגיל שנה הייה מפתח דלקת אוזניים היה בגדר יוצא דופן, היום זה הפך לרוטינה. מה הסיבה לכך? ייתכן שמדובר בנטייה גנטית לדלקות חוזרות? האם יש כאן השפעה סביבתית? האם זה לא שימוש שגרתי בתכשירים אנטיביוטיים שאחראי על ההיקף וחומרת התחלואה?

מחקרים אחרונים הראו שטיפול אנטיביוטי אינו יעיל בדלקת אוזניים, לא מבחינת אורך המחלה ולא מבחינת מניעת סיבוכיה לטווח ארוך: אבדן שמיעה, בעיות התפתחותיות, כמו בעיות ברכישת השפה. להיפך שימוש שגרתי באנטיביוטיקה גורם לפגיעה במערכת החיסונית. מסקנתו הברורה של אחד המחקרים שאנטיביוטיקה לא מרפאת דלקת אוזניים, פורסם לאחרונה בוואלה ניוז, פברואר 2009

מחקרים נוספים הראו שהומיאופתיה מתמודדת עם טיפול בדלקות האוזניים בצורה הרבה יותר יעילה מהרפואה הקונוונציונלית. לפי תוצאותיו של אחד המחקרים "מעל70% ילדים שסבלו מדלקות אוזניים חוזרות אחרי קבלתם טיפול הומיאופתי לא פיתחו במשך שנה שלאחר הטיפול אפיזודה נוספת של דלקת אוזניים. מעט מאוד הצטרכו אנטיביוטיקה. תוצאות אלה מאמתות את ניסיונם הקליני של הומיאופתים ותומכות במקומה של הומיאופתיה בקו החזית בטיפול במגוון מחלות. "

מה יש להציע להומיאופתיה בדלקות האוזניים:

הטיפול ההומיאופתי בדלקת אוזניים אקוטית הינו עדין ומהיר בצורה בלתי יאומנת. תרופה אקוטית נכונה לעתים קרובות תיתן הקלה מיידית לילד שסובל מכאב חריף. זהו טיפול בסיכון הכי נמוך כי אינו כרוך בסיבוכים ותופעות לוואי (הסיבוכים של הטיפולים הקונוונציונליים - יפורטו בהמשך המאמר).

במקרים בהם ישנה נטייה לדלקות חוזרות והן חלק מהתמונה, התרופה תחזק את מערכת החיסון של הילד ובכך תימנע ממנו להידבק בקלות בגן בכל חשיפה לסביבה נגיפית או חיידקית. התרופה תיבחר על פי מכלול האפיונים, כמו גורמי טראומה האופיניים לילד (חרדת הנטיישה שלעתים קרובות חווה הילד כשאימו יוצאת לעבודה או בכניסה למסגרת), קווי אישיותו, תכונותיו הבולטות, רגישויות של הילד לגורמים סביבתיים שונים, אופי המחלה ואפיוניה המיוחדים ועוד.

תרופה זו לא רק תרפא דלקת נוכחית, היא גם תעצור את עצם נטיית הגוף לדלקות החוזרות והצטברות הנוזלים. יתרה על כך, לתרופה הומאופתית ישנה השפעה עמוקה ורב תחומית והיא תטפל בכל תחום בחיי הילד שלא מאוזן: פחדים, ביטחון עצמי, בעיות התנהגות, בעיות התפתחות ותקשורת, שינה, תיאבון וכו'.

כיצד מתפתחת דלקת האוזן התיכונה:

דלקת האוזן התיכונה מופיעה בד"כ כסיבוך של הצטננות, נזלת או שפעת והיא נגרמת ע"י נגיפים או חיידקים. חלל האוזן התיכונה מחובר דרך התעלה בשם "חצוצרת אוסטכיאן" עם הגרון. תעלה זו מאפשרת אוורור האוזן, ניקוז נוזלים וויסות הלחץ. אבל דרך אותה התעלה מתאפשר גם מעבר של חיידקים, וירוסים וליחה מדרכי הנשימה העליונות לאוזן התיכונה. עקב הצרות התעלה ניקוז נוזלים מהאוזן נפגע עד שחלל האוזן התיכונה נסגר ללא אוורור וניקוז, ונוזלים וליחה מצטברים בו. הנוזלים והחמימות הם סביבת גידול נפלאה לנגיפים וחיידקים וכך מתפתחת דלקת האוזן התיכונה ונוזלים באוזניים.

סימפטומים:

המחלה מתבטאת בעליית החום ובכאב חריף יורה באוזן המקרין אל הראש. הכאב מתגבר לרוב בשעות הלילה. יכולים להופיע גם סימנים של מחלה חיידקית קשה: חום גבוה, תשישות ישנוניות ואפתיה, חוסר תיאבון וגם הקאות או שלשולים. לא כל מקרה הוא דלקת חיידקית מוגלתית. אך גם במקרים אלה ישנו למחלה בד"כ מהלך שפיר ובתום יומיים - שלושה המוגלה מתנקזת דרך קרע ספונטני בעור התוף ומופיעה הפרשה מוגלתית מתעלת השמיעה החיצונית שאחריה הכאבים והחום יורדים, הילד מרגיש טוב יותר וכעבור זמן קצר הקרע בעור התוף מתאחה ואין כל פגיעה בשמיעה או עיכוב בהתפתחות הדיבור.

דלקת אוזניים - האם זה מסוכן?

ברוב המקרים הדלקת באוזן התיכונה עוברת מעצמה, הנוזלים חולפים לאחר מספר שבועות ואינם משאירים אחריהם נזק. על פי נתונים סטטיסטיים 80% מהילדים הסובלים מדלקת האוזן התיכונה מבריאים לבד ללא התערבות רפואית כלל. ישנם אבל מקרים חמורים מעטים בהם מוגלה שלא מוצאת פתח יציאה גורמת להתפשטות הדלקת לעצמות הגולגולת (מסטואידיטיס) ולמוח (דלקת קרום המוח, או מנינגיטיס) וזה מצב שמסכן חיים ודורש טיפול מיידי. מסיבה זו דלקות אוזניים חוזרות מחייבות מעקב רציני ע"י הומיאופת מקצועי מוסמך על מנת למנוע סיבוכים אפשריים. כמו כן במקרים בהם תקופת הצטברות הנוזלים באוזניים עולה על מספר חודשים ואובחן ליקוי ניכר בשמיעה ועקב כך עיכוב בהתפתחות הדיבור, על ההורים לשקול טיפול הומיאופתי או התערבות רפואית. חשוב להדגיש, שבתינוקות מתחת לגיל חודשיים דלקת אוזניים כמו כל זיהום עלולה להיות מסוכנת ומחייבת בדיקת רופא מיידית.

מה מציעה הרפואה הקונוונציונלית?

1. טיפול באנטיביוטיקה

לרפואה הקונוונציונלית אין פתרון לבעיה, חוץ ממתן אנטיביוטיקות יותר ויותר חזקות (תותחים כבדים כמו אוגמנטין - אנטיביוטיקה רבת עוצמה ממשפחת פניצילין), ולעיתים קרובות אפילו לא מנהל הרופא את מבחן רגישות החיידק לתכשיר שרושם. חלק מאנטיביוטיקות שרופאי ילדים רושמים למטופליהם הקטנים כוללות עשרות תופעות לוואי. אני חוששת כי בשל האמונה הרווחת שאנטיביוטיקה מרפאת הכל, הורים רבים אינם מודעים לטיפול הטוב ביותר לדלקות האוזניים שמציעה הומיאופתיה. בעיה נוספת שמרימה את הראש ואין לה פתרון היא שחיידקים פתוגניים מפתחים עמידות לתכשירים אנטיביוטיים. מסיבה זו רופאים נאלצים לרשום סוגי אנטיביוטיקה חזקים יותר ויותר למחלות שנחשבו בעבר ליחסית פשוטות, כמו דלקת אוזניים. החיידק השכיח בדלקת האוזן התיכונה (פנוימוקוק) פיתח כבר באזורים מסוימים בארץ עמידות בשיעור של 70% לאנטיביוטיקות ממשפחת פניצילין ולסוגים נוספים של אנטיביוטיקה. שימוש שגרתי ומסיבי בתכשירים אנטיביוטיים הביא לתופעה שהיא בהיקף של קטסטרופה סביבתית. חיידק שמפתח מנגנוני התנגדות לאנטיביוטיקה שבאופן שגרתי משתמשים כנגדו משכלל את עצמו בתהליך אבולוציוני. בתהליך זה נוצרים חיידקים חדישים שאין נגדם שום אנטיביוטיקה והחיידקים האלה מתפזרים בסביבה. כל אחד יכול להפוך היום לקורבן של זיהום חיידקי העמיד לאנטיביוטיקה. יצרני תרופות מזמן לא עומדים בקצב התרבות חיידקים חדישים.

בנובמבר 2008 נערך ע"י האגוד האירופאי יום המודעות לאנטיביוטיקה בא נאמר ש"למרות פעולות מרובות הבעיה של התנגדות לאנטיביוטיקה גדלה. היכולת של תעשיית התרופות לייצר אנטיביוטיקות חדשות ולהתמודד עם בעיית ההתנגדות מאותגרת ונתפסת כבעייתית. הזמן הגיע להסמכה האירופאית וסמכויות שירותי בריאות לאומיות לשקול ברצינות אלטרנטיבות כמו הומיאופתיה לטיפול במחלות זיהומיות ממקור נגיפי. "

2. ניתוח הכפתורים

בשלב מסוים לילד הנוטה לדלקות האוזניים חוזרות ונשנות ולהצטברות הנוזלים באופן כרוני יציע הרופא את ניתוח הכפתורים בו עושים חתך בעור התוף ודרכו מחדירים צינוריות על מנת לאפשר ניקוז הנוזלים מחלל האוזן התיכונה, אוורור וייבוש האוזן. טיפול זה נחשב ליעיל יחסית לעומת טיפול בתכשירים אנטיביוטיים. אסור אבל לשכוח שהניתוח נעשה מתחת להרדמה כללית שיש לה תופעות לווי ידועות וכאלה שעדין לא ידועות. מחקר חדש מצא קשר בין הרדמה כללית בילדים קטנים לבין התפתחות ליקויי למידה ובעיות התפתחות והתנהגות בהמשך. ילדים שעברו הרדמה יותר מפעם אחת עד גיל 3 שנים נמצאים בסיכון גבוה פי שניים להתפתחות ליקויי למידה בהמשך. מוחם של ילדים נמצא בתהליך התפתחות אינטנסיבית בשנות חייהם הראשונים ולכן מאד פגיע ורגיש לפגיעות. ניסוי מקדים על בעלי החיים מצא כי חומרים מרדימים פוגעים בהתפתחות המוח. זה מפתיע באיזו קלות ונכונות הורים הולכים לפי המלצת המומחה (שלא תמיד פטורה מאינטרסים) ומחליטים על ביצוע ניתוח לגמרי מיותר לפעמים, כמו ניתוח הכפתורים, כריתת שקדים, כריתת פוליפים ואדנואידים, ניתוח הרניה (בקע). אחד הסיבוכים השכיחים ביותר של הניתוח הוא פגיעה והצטלקות בעור התוף (שמטרתו להגן על חלל האוזן התיכונה מפני חדירת מזיקים מבחוץ). הניתוח אינו מבטיח הצלחה וישנם מקרים רבים בהם עולה צורך לחזור על הניתוח פעם נוספת. שיקול נוסף - ניתוח הכפתורים יגביל את ילדכם בפעילות יומיומית הכרוכה בסיכוי חדירת המים לאוזן, כמו שחייה בבריכה, אמבטיה וכו''.

מה ניתן לעשות כדי לצאת מהמעגל של דלקות אוזניים חוזרות ולמנוע ניתוח?

רבים המקרים בהם ילד שטרם סיים את הסובב האחרון של אנטיביוטיקה מפתח דלקת אוזניים הבאה.

מה ניתן לעשות כדי לצאת ממעגל זה?

1. ראשית כדאי לקחת בחשבון שתינוקות הניזונים מתחליפי חלב מלאכותיים סובלים בשכיחות גבוהה יותר מזיהומים בדרכי הנשימה ומדלקות האוזניים. מחקרים מצביעים על קשר ישיר מובהק בין דלקות אוזניים חוזרות לבין שימוש בתחליפי מזון מלאכותיים למיניהם. נמצא שלהנקה ממושכת (לפחות עד גיל שנה) ישנו אפקט מגן ארוך טווח על בריאותו של הילד. תינוק יונק "בונה" את מע'' החיסון שלו על בסיס הנוגדנים שמקנה לו חלב אימו. הנקה מפחיתה משמעותית את סיכויי הילד לפתח דלקות אוזניים כרוניות, זיהומים שונים ואלרגיות. חלב פרה או סויה שעל בסיסם מכינים תחליפי חלב מגבירים את כמות הלחה בדרכי הנשימה של התינוק, מחד. ומעדך, מע'' החיסונית של התינוק הניזון מתרכובות מלאכותיות סובלת מחוסר נוגדנים ואינה מסוגלת להגן עליו בפני זיהומים. לבסוף, הילד שבוי במלכודת של דלקת אוזניים אקוטית - אנטיביוטיקה - דלקת חוזרת - אנטיביוטיקה חזקה יותר - עד שמערכת החיסונית נהיית ירודה ומדוכאת והדלקות יותר תכופות וקשות.

2. אם ילדכם סובל מדלקות אוזניים עיקשות כדאי להוציא מתפריטו היומית מוצרים הידועים כמגבירי לחה: חלב פרה ומוצריו, סוכר וממתקים, קמח חיטה ובוטנים. הימנעות זו תעזור לחלק מהמקרים. כאלטרנטיבה אפשר להשתמש בחלב אורז וגם חלב עזים. במקרים אלה חשוב יהיה לעקוב אחרי רמות הסידן ולהרבות בשתיית מיץ תפוזים.

3. אסור להאכיל תינוק עם נטייה לדלקות אוזניים מהבקבוק בשכיבה, זה הופך את תעלת אוסטכיאן לסביבה מזינה לחיידקים. דאגו שראשו יהיה מורם בעת האכלה.

4. אל תגישו לתינוק אוכל סמיך מדי דרך פתח צר של המוצץ, הדבר יוצר לחץ גדול על תעלת אוסטכיאן ועלול לגרום לדלקת.

5. טיפות שמן זית עם שום נותנות הקלה רבה בחלק מהמקרים. טפטפו 2-3 טיפות וסגרו את האוזן עם כדור צמר גפן. חשוב לזכור: אסור לטפטף שמן או נוזל אחר לילד עם קרע בעור התוף או ילד שעבר את ניתוח הכפתורים.

6. והכי חשוב סיפקו לילדכם במועד הנכון טיפול ומעקב אצל הומיאופת מקצועי מוסמך.

אבולוציה משפחה להפוך ליצור ביטחון עצמי בעל חיים אמונה רווחת לשכוח פיתוח התנגדות האם יש הורים רבים ניתוח
סרטן הערמונית - לפי התגליות של הרפואה החדשה - חלק 2
... מחדש את לב האישה שאיבד או שמצא בת זוג חדשה) - כל התהליך הופך כיוון: הגידול נעצר ומתחיל להיות מפורק ע"י חיידקי מיקובקטריה, לאחר שאלה קיבלו פקודה מפורשת מהמוח להתחיל בעבודה (אם אין חיידקים כתוצאה מטיפול באנטיביוטיקה או כימותרפיה - יישאר גידול שפיר). סימפטומים אפשריים בחלק הראשון של שלב הריפוי (השפעה דומיננטית של ...
סרטן השד - לפי התגליות המפתיעות של הרפואה החדשה - חלק 1
... שלב הריפוי: ברגע שחלפה הדאגה או נפתר הקונפליקט - הגידול מפסיק לגדול. הגידול מפורק ע"י חיידקי מיקובקטריה (אם אין חיידקים כתוצאה מטיפול באנטיביוטיקה או כימותרפיה - יישאר גידול שפיר). פירוק הגידול עלול להתבטא גם בפצעים בשד. ייתכנו כאבים חדים מתחת למקום הגידול ...
סרטן המעי הגס - לפי התגליות המפתיעות של הרפואה החדשה - חלק 2
... קנדידה), לאחר שאלה קיבלו פקודה מפורשת מהמוח להתחיל בעבודה (אם אין מספיק חיידקים ופטריות כתוצאה מטיפול באנטיביוטיקה או כימותרפיה - יישאר גידול שפיר). מאחר ותאי הגידול מכילים דם, מלווה תהליך פירוק הגידול בהופעת דם בצואה ובמקרים ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול באנטיביוטיקה
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול באנטיביוטיקה, איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...



שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול באנטיביוטיקה, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, אימון אישי, מאמן אישי למנהלים בנושא טיפול באנטיביוטיקה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0938 שניות - עכשיו 23_04_2024 השעה 15:22:14 - wesi4