ידע
להצליח
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ...עם חרדות ✔חרדה - שגיאות נפוצות בהתמודדות עם חרדה וכיצד להתגבר עליהן ✔מהי חרדה? חרדה היא תחושה הדומה לפחד ולא פעם יש לה גם תסמינים גופניים ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






🖶 חרדה - שגיאות נפוצות בהתמודדות עם חרדה וכיצד להתגבר עליהן

מהי חרדה?

חרדה היא תחושה הדומה לפחד ולא פעם יש לה גם תסמינים גופניים דומים: הלב פועם בקצב מוגבר, יש קושי לנשום, הזעה בידיים או באזורים נוספים בגוף, השרירים מתכווצים וכו'. לעתים בזמן החרדה יש גם תחושה של קהות חושים ואטימות, סוג של תחושת ניתוק הנקראת בשפה המקצועית דיסוציאציה. במצב זה, האדם החש את החרדה חש מנותק מהסביבה ולעתים גם מעצמו, חש שהוא לא הוא.

הסימפטומים הגופניים של החרדה עלולים להיות בעלי עוצמה רבה ואנשים שזו להם הפעם הראשונה לחוות את הדבר נבהלים ביותר ולעתים אף מגיעים לחדר מיון בבית החולים, כיוון שהם משוכנעים שהם עומדים לקבל התקף לב (קיים דמיון בין הסימפטומים). רק לאחר הבירור הרפואי הם נרגעים. אך אז מתחיל מסע אחר מסע פנימי לגילוי מקורות החרדה והטיפול בה.

לא קל להרגיש את החרדה - ההרגשה כמו גם התחושות הגופניות המתלוות אליה כל כך לא נעימות, שאנחנו פשוט מפחדים שזה ישתלט עלינו ומנסים לברוח בדרכים שונות.

שגיאות נפוצות בהתמודדות עם חרדה

באופן כללי, לרובנו קשה להישאר עם הרגשות שלנו בלי לברוח. אנחנו מוצאים אינספור דרכים כדי לברוח - לאוכל, לעבודה, לטלוויזיה, לסמים - כל אחד והדרך שלו להימנע מהתמודדות עם רגשות לא נעימים והחרדה שהם מעלים. לפני זמן רב הגעתי למסקנה שחרדה היא המקור לחלק גדול מהקשיים שכולנו כבני אדם חווים - להתמכרויות, מתחים, בטחון עצמי ירוד וקשיים רבים נוספים.

אחת השגיאות הנפוצות ביותר בהתמודדות עם החרדה היא הימנעות מאותו דבר שמעורר בנו חרדה. בהימנעות, למשל, אנו נמנעים ממפגשים חברתיים אם יש לנו חרדה חברתית, נמנעים ממעליות אם אנו פוחדים ממעליות, לא נוהגים אם יש לנו פחד מנהיגה וכן הלאה.

מדוע זו שגיאה, תשאלו? כיוון שההימנעות מהחרדה יוצרת למעשה מעגל קסמים, שמנציח ומחזק את החרדה. וכך, אנו מרגישים בטוחים כשאנו עולים במדרגות ולא במעלית, אך זה לא פותר את הבעיה ובכל פעם שנצטרך לעלות במעלית החרדה תופיע.

בעיה נוספת בדרך התמודדות זו היא נטיית החרדה להתגבר ולהתרחב. התוצאה - החרדה מתרחבת והחיים מצטמצמים. כך שאם בתחילה פחדתי רק ממפגשים חברתיים של הרבה אנשים, לאט לאט אני מוצאת את עצמי חוששת גם ממפגשים חברתיים מצומצמים יותר, מתחילה להימנע מלפתוח בשיחה עם אנשים לא מוכרים וכן הלאה.

השגיאה השנייה היא הדחקה. אנחנו פשוט מתעלמים ממה שגורם לנו חרדה ומנסים לדחוק אותו פנימה או הצידה. שוב - גם כאן ההדחקה לא באמת פותרת את הבעיה. החרדה עלולה לעתים להתפרץ אחרי שנים בעקבות אירוע מסוים - שיכול, דרך אגב, גם להיות קטן, אך יוצר בנו תגובת - יתר כתוצאה מהחרדה הלא פתורה שהודחקה.

חיסרון נוסף הוא שההדחקה דורשת אנרגיה רגשית רבה שמופנית כדי להשאיר את החרדה קבורה עמוק, הרחק מהמודע. ואז אנו עלולים לסבול מעייפות או במשך הזמן לפתח סימפטומים גופניים שונים. לדוגמה, בעיות עיכול, תסמונת המעי הרגיז, אלרגיות וכו'. ואז אנו פונים לרופאים שנותנים תרופות ובעצם לא פותרים את שורש הבעיה

השגיאה השלישית היא שקיעה לתוך החרדה - במצב זה אנו נכנסים לתוך החרדה, מבטאים אותה ללא הרף, דואגים מבוקר עד ליל (ולפעמים גם תוך כדי שינה) וחיים במתח מתמיד שגורם לא פעם לסימפטומים גופניים כגון כאבי ראש, כיב קיבה, כאבי גב וצוואר, קשיי נשימה, סחרחורות ועוד. גם כאן, הדאגה המתמדת מעניקה לעתים תחושת שליטה מדומה, כי אם אנחנו דואגים זה סימן שאנחנו עושים משהו בנדון כדי לעזור לעצמנו, אבל זוהי רק אשליה. הדאגה המתמדת רק מזינה את החרדה ואינה פותרת באמת את הבעיה.

שכנוע עצמי. פעמים רבות אנחנו מנסים לשכנע את עצמנו שאין שום סיבה לפחד, הרי זה בסך הכל כלב / ג'וק / מעלית / אוטובוס / אסיפת הורים / מצגת בעבודה (ועוד ועוד) הבעיה בשכנוע העצמי היא שכשהרגש משתלט עלינו, קשה מאוד לחשוב בהיגיון. כאשר הגוף מגיב לחסימה האנרגטית בהפעלת מנגנוני הישרדות, שיקול הדעת והחשיבה ההגיונית לרוב מתעופפים דרך החלון

כיצד להתגבר - הדרכים הבריאות והיעילות להתמודדות עם חרדה

איתור מקורות החרדה - כמו ארכיאולוג שחופר באדמה במטרה למצוא את התגלית העתיקה, כך רצוי לחפש ולזהות את אותם אירועים מן העבר שגרמו להופעת החרדה. לאחר זיהוי אירועים אלה, יש לנטרל את המטענים הרגשיים שאנו נושאים בתוכנו ביחס לאותם אירועים.

לעתים מדובר באירועים ספציפיים שאנו זוכרים ומודעים להם. לדוגמה, אני מודעת לכך שמאז שעברתי תאונת דרכים בגיל 10, אני פוחדת לנסוע ופוחדת מכל מה שקשור לכבישים ונהיגה.

ברוב הפעמים, מדובר באירועים מתמשכים ולא אירועים נקודתיים. לדוגמה, נניח שגדלתי עם אמא ביקורתית ופרפקציוניסטית, שהעירה לי ללא הרף על כל דבר שעשיתי ומעולם לא הייתה מרוצה ממני. במצב כזה, אני עלולה לפתח פחד מכישלון, דימוי עצמי נמוך, חוסר בטחון ועוד. אין פה אירוע אחד שגרם לפחד שלי, אלא רצף של אירועים רבים שחזרו על עצמם, שיצרו את התגובה הרגשית שלי והפכו לדפוס בחיי.

במצב כזה, אין צורך לטפל בכל אחד ואחד מהאירועים הטראומטיים (בדוגמה הנ"ל, כל פעם בה אמא העירה לי והעבירה עליי ביקורת), די במספר מסוים של אירועים שיתנקו, כדי ליצור אפקט של הכללה.

אחד הטיפולים המומלצים ביותר, שמנקים את המטענים הרגשיים מן השורש, הוא הטיפול בטכניקת ה - EFT (ראשי תיבות של Emotional Freedom Technique), שמותאמת לטיפול בחרדות בצורה נפלאה.

דרך יעילה מאוד שלא מספיק מקבלת הכרה היא לתת מקום לרגשות. זה אולי נשמע לכם לא הגיוני, אתם חושבים שאין טעם כי אז בטוח שהחרדה תשתלט עליכם, אבל האם ניסיתם זאת אי פעם? לא חייבים מיד להתחיל בחרדה, כיוון שהיא תחושה שקשה לשאת אותה, אולם זה אפשרי לתת לעצמנו לגיטימציה ורשות להרגיש עצב, שמחה, כעס, פחד, אכזבה, התלהבות וכל מה שאנחנו מרגישים. כך נגלה, אט אט, שהשד לא נורא כל כך.

דרך יעילה נוספת היא פשוט לשחרר. באמצעות טכניקות מגוונות, ביניהן טכניקה נפלאה אליה התוודעתי לאחרונה, שנקראת The Release Technique, לומדים לשחרר את כל אותם רגשות לא רצויים, להתנקות מאחיזת העבר ולהתחיל לחיות את החיים כפי שאתם רוצים לחיות אותם!

רצוי אשליות בריאות בניית ביטחון עצמי מפחד להוציא מהראש בחרדות תסמינים של הפרעות חרדה דמיונות הערכה עצמית שלילית איך משחררים מישהו מהלב איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות עם התמודדות עם חרדה התמודדות עם חרדות התמודדות עם חרדת התמודדות עם פרידה חרדה חרדות טעויות יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר להתגבר על להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם חרדה להתמודד עם חרדות להתמודד עם חרדת להתמודד עם פרידה למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה עם חרדה עם חרדות עם חרדת שברון לב שגיאות
פחד / חרדה - איך לחיות ללא פחד וללא חרדה? איך להתמודד עם חרדות ופחדים?
... / חרדה - איך לחיות ללא פחד וללא חרדה? איך להתמודד עם חרדות ופחדים? פחד. איך אפשר לחיות ללא ...
פחד / חרדה - ממה נובעים פחד וחרדה? איך להתמודד עם חרדות ופחדים?
... / חרדה - ממה נובעים פחד וחרדה? איך להתמודד עם חרדות ופחדים? מי שיתבונן בעניין יראה, כי יש 2 סוגים של פחד. סוג ראשון של פחד, הוא פחד הכרחי ונצרך ...
חרדות / פחדים - סדר וארגון, סדר בחיים, סדר במחשבות - איך להתמודד עם חרדות ופחדים, באמצעות סדר בחיים?
... / פחדים - סדר וארגון, סדר בחיים, סדר במחשבות - איך להתמודד עם חרדות ופחדים, באמצעות סדר בחיים? ובו יתבאר העניין של החרדות והפחדים. ויתבאר, כיצד חוסר סדר בחיים / חוסר סדר במחשבות וכיו"ב, כיצד הם יוצרים חוסר סדר רגשי. ואיך אפשר ...
חרדות ופחדים - למה יש חרדה ופחד? ואיך להתמודד עם חרדות?
חרדות ופחדים - למה יש חרדה ופחד? ואיך להתמודד עם חרדות?
... ופחדים - למה יש חרדה ופחד? ואיך להתמודד עם חרדות? הפעם אני רוצה לדבר על חרדות ופחדים ואתן עכשיו עוד היבט איך אפשר להתמודד על חרדות ופחדים. ...
פחד מג'וקים, פוביה, חרדה, להתמודד עם חרדות, להשתחרר מכל הפחדים, לבטל את הרצון, להבין את הרצון
פחד מג'וקים, פוביה, חרדה, להתמודד עם חרדות, להשתחרר מכל הפחדים, לבטל את הרצון, להבין את הרצון
... מג'וקים, פוביה, חרדה, להתמודד עם חרדות, להשתחרר מכל הפחדים, לבטל את הרצון, להבין את הרצון ש: השאלה שלי היא בנוגע לפוביה שיש לי מג'וקים מאז שאני זוכרת את עצמי. אליעד: את השאלה הספציפית הזאת לא שאלת ...
חרדה שורשית, פחד שורשי - החרדה הגדולה ביותר, הפחד הגדול ביותר - להתמודד עם חרדות ופחדים בשורשם
... שורשית, פחד שורשי - החרדה הגדולה ביותר, הפחד הגדול ביותר - להתמודד עם חרדות ופחדים בשורשם ובו יתבאר, כיצד יכול האדם להתמודד עם כל הפחדים והחרדות שיש בעולם, עם ... יותר ושורשיים יותר. ומי שרוצה לחיות בלי פחד וחרדה בכלל, עליו לגלות את הפחד הגדול ואת החרדה הגדולה ביותר שלו, ולהתמודד איתם ישירות. ועל האדם לא להסתפק בלהתמודד עם החרדה והפחד שמופיעים אצלו מעת לעת, אלא על האדם לאתר את הפחד הגדול ביותר שלו, ואת החרדה הגדולה ביותר שלו, ולהתמודד איתם ישירות. ומי שיצליח להתמודד עם הפחד הגדול ביותר ועם החרדה הגדולה ביותר שלו, ממילא הוא השתחרר מכל החרדות והפחדים כולם. ואיך ימצא האדם את הפחד ...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ...עם חרדות
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ...עם חרדות, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון ועוד...



הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ...עם חרדות, איך להתמודד עם גירושין? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג מומלץ, מאמן אישי קריירה, מאמן מנטלי בנושאי עם חרדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 23_04_2024 השעה 13:42:15 - wesi4