הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=2705624
החלטה נכונה

העולם שלנו דינאמי, פועל ומתקדם בקצב מהיר ללא הפסקה. לפעמים אדם חש שהוא במרוץ החיים ורגעי הלחץ לעתים משתקים אותו והוא מקבל החלטות שגויות. אדם במקרה כזה הוא בזמן מועד לפורענות, יכולים לעבוד עליו, הוא יכול לעשות דברים טיפשיים לחלוטין. אפילו דברים מטופשים שהוא "יטחן" יום שלם למה הוא עשה אותם.

הכעס הפנימי למה עשיתי כך ולא אחרת? מעמיד את האדם במבחן קשה, לעתים הדבר בא מכל מיני מריבות סתמיות שעדיף להימנע מהן, ולעתים הלחץ עושה כאלה שטויות שהאדם מתחיל כבר לשנוא את עצמו על השטויות שהוא עשה.

כאשר אדם בלחץ קל יותר לשלוט בו, הוא פחות או יותר לא שולט בעניינים. קל לבלבל אותו, והוא מרגיש שהכל קורס תחתיו. הוא מרגיש שהוא לא בעניינים, והמחשבה הזאת "מרוקנת" לו את מה שכבר נשאר לו, את מה שכבר יכל לעשות.

מה עושים במקרים כאלה? איך יכולים להישאר תמיד עם השליטה בידיים? מה לעשות, ומה לא לעשות בעת לחץ?

קודם כל על האדם להיות מודע לכך שהוא בלחץ. זה כבר חצי פתרון. מודעות לבעיה זה כבר חצי פתרון.

עכשיו, מה עושים עם המודעות הזאת ללחץ? נרגעים קודם כל, מסתכלים על העובדות נכון. מתסכלים על העובדות, ובודקים את הדברים טוב טוב כפי שהם, או שאם אדם לא יכול עכשיו לסגור עסקה כי הוא לא מרוכז כי הלחץ "תפס" אותו. אז אל תסגור כרגע דיל אם אתה לא מרוכז. דע! החלטות מלחץ הן החלטות שגויות. אח"כ יש 2 אפשרויות או להצטער עליהן או להשלים עם הנזק שלהן.

והחכמה שאדם יהיה ערני במעשיו, עירני בדברים שהוא עושה בחיי היום יום. כי חוסר עירנות יוצר בעיות כמו תאונות דרכים, שוכחים תינוקות, שוכחים דברים, בקיצור רשימת מכולת "חגיגית". רגע אחד של חוסר עירנות יוצר דברים כמו הפסד כספי מיותר בשל החלטה פזיזה, איבוד חפצים יקרי ערך וצרות אחרות.

והחכמה להיות ערני בחיים, ולהיות מודע לעובדה שלחוצים כאשר לחוצים, ואז מתוך המודעות הזאת, להירגע, ולהסתכל על העובדות כפי שהן. או שאם האדם עדיין לחוץ עדיף שלא יעשה דברים שיצטער עליהם אח"כ.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן