הודפס מהאתר Yeda.EIP.co.il/?key=15637656
תזונה - לא על הלחם לבדו - מודעות תזונתית

עם המודעות התזונתית הרווחת בחברתנו, מי מאיתנו לא חושב כל פעם מחדש לפני שהוא מכניס לחם לקרבו - האם ישמין אותי? אולי נוותר? אבל בא לי...

בעבר היו מוכנים להרוג בשביל להשיג פת לחם...

בחברה המערבית של היום הלחם הפך למעין אויב הדיאטות... אך לא כך הוא הדבר

הלחם הוא המזון הבסיסי לאדם, הוא עשוי מחיטה וחיטה צומחת מהאדמה.

כלומר על פי תת המודע שלנו הלחם נותן לנו את היציבות, הבטחון.

כמה פעמים קרה לנו שנתקפנו "רעב רגשי" ולפתע נהיינו רעבים ללחם ולא לפרוסה אחת או שתיים כי אם לחצי חבילה או יותר?

האוכל הינו סימפטום לתחושות רגשיות - נפשיות.

כאשר אנו נמצאים בהתקף של אכילה כפייתית ומה שאנו מחפשים הוא לחם או כל פחמימה ממשפחת הקמחים (לחמים על כל סוגיו, בורקסים וכד'), סימן לנו כי חווינו חוויה שבה איבדנו את הביטחון, אנו מרגישים שהקרקע נשמטת לנו מתחת לרגלינו.

אל לנו להבהל - אם הגוף מסמן לנו כי בלחם חשקה נפשנו כדאי ורצוי להעניק לגוף את משאת ליבו ברגע הנתון.

עם זאת חשוב להבין מה קרה? למה הגענו למצב הזה? לנתח את המצב ולנסות להכנס למדיטציה בה אנו מביאים מצבים בהם היינו בסיטואציות של ביטחון ויציבות על מנת להחזיר את החיזוק לעצמנו.

ככל שמגדיל את החיזוק בבטחון והיציבות הלחם יחזור להיות רק לחם ואנו נקבל את הכלים מתוכנו כיצד להתמודד עם מצבי חוסר ביטחון וחוסר יציבות מתוך עצמנו, מתוך התת מודע שלנו.

© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!

האתר פותח על ידי אליעד כהן